Tisdag 9/11 2010


Båten vi åkte med på kryssningen och våran hytt, med allt som ska finnas i ett litet rum.

God dag!

Vaknade för några timmar sedan och gick ut med hunden, fy vad det snöar ute idag. Så för en gångs skull hade vädret igår på tv rätt. Riktigt snökaos. Helst av allt vill jag inte se någon snö förrän tidigast december, fast som vi alla vet har vi inget att säga till om när det kommer till vädrets makter.

Tänkte berätta lite om helgens kryssning.
Kryssningen bestämdes redan två veckor innan vi åkte. Det var nämligen kära Pappa som bjöd oss på den här kryssningen, även G följde ju såklart med. Egentligen var det bestämt att vi skulle åka helgen innan denna, men då var det tyvärr fullbokat. Dagen innan vi åkte så packade vi en väska med ombyte och en påse med hundmat och hundgodis eftersom att Gubben skulle vara hos killens föräldrar under våran resa. Hunden lämnades ute hos killens föräldrar bara timmarna innan taxin kom och hämtade oss. Vi var inte tvungna att vänta länge förrän bussen kom och vi hade lite över två timmars bussresa framför oss. Dock gick den ganska så fort.

Väl framme i stockholm lämnade vi väskorna i ett skåp och begav oss till gamla stan för att titta lite, var en riktigt kylig eftermiddag / kväll. Gamla stan är verkligen mysigt med alla smågator, affärer och restauranger. Varje gång jag går där och tittar så känns det nästan som att komma några hundra år bakåt i tiden, det märks verkligen att gamla stan andas histora!
Till slut blev det för kallt för att gå omkring ute i ytterligare en timme så vi vände tillbaka och gick till båten. Fick komma ombord och vänta där istället i ca en timme innan vi fick gå ner för att lämna väskor. Väntan kändes inte sådär jättelång då vi pratade och tog en god drink under tiden då baren var öppen. Killarna tog sig förstås en öl.

När vi hade lämnat våra väskor gick vi till en utav restauranger för att få i oss en middag. Fick ett fönsterbord med fin utsikt över stockholm, såg mest stadens gatlyktor, men det var en fin vy.
Killen min beställde in hamburgare med kastelholmsost, ålänsk äppelsalsa, chili, paprika, bacon, rotsakschips och pommes, jag beställde in ryggbiff med griljerade rotsaker, rostad potatis med vitlökshollandaise och rödvinssky, helt fantastiskt gott. Måste säga att ögonblicket var magiskt när båten kryssade ut medan vi åt god mat med mysig utsikt över Stockholms stad, speciellt med tanke på att jag inte åkt kryssning på hela sju år.


Första bilden till vänster, maten jag åt, stockholms vy och nattklubben med två barer.
I mitten från vänster, discot & spa, med glastak, nattklubben & dansbandet casanovas & söndagens underhållning.
Underst, bilder från söndagens kryssning på väg hem igen genom skärgården.

Direkt efter maten gick vi alla ner till hytterna där vi bytte om till kvällens party / finkläder. Blev tyvärr ingen bild på mig där, men blev dock snygg med grå leggings, svart tunika och ett långt vitt pärlhalsband. Gick till nattklubben som låg en våning upp för att lyssna på kvällens liveband, dansbandet casanovas där G kände en av de som var med och spelade. Där vi båtgäster kunde få önska låtar om man bara var modig nog att gå fram, de var verkligen jätteduktiga på att spela och sjunga och körde inte bara dansband utan även många andra låtar. Härligt med variation. Tyvärr var jag inte modig nog att gå fram och önska en låt men fick tag på sångaren efter spelningen och tog tag i honom och sa att han sjöng bra men att han borde ha spelat en låt med arvingarna. Lite roligt, för efteråt har jag läst att han är rätt känd ändå och hade vissa framgångar inom just dansbandsmusik och låtskrivningar till just det.

Senare under kvällen var det en dansshow ala 80-tal och måste säga att det var lite småroligt att se på. Annars hände inte så mycket mer de resterande timmarna tills pappan min gick och sov vid 02 tiden. Nall och jag blev dock kvar fast bestämde oss för att gå upp till discot på 10e våningen, där även spat är dagtid. Skulle gärna ha flugit ovanför med helikopter och sett hur det såg ut där genom glastaket med discomusik och blinkande lampor. Nall och jag hamnade till och med på dansgolvet den sista timmen där innan det stängde vid 03. Dansa är verkligen inte min grej, men där känner ju ingen mig så jag kan gott kosta på mig att ha roligt vilket jag också hade.
Gick direkt till hytten efter det och somnade vid 04 tiden framför tvn där kanalen som visade vart båten var just då fick vara på. Vaknade dock flera gånger, tills jag vid kl 10 på söndagsmorgonen bestämde mig för att gå upp och duscha och göra mig iordning för dagen.

Söndagen var lugn med en kopp te och chips till frukost, samt en liten promenad till taxfreen där pappa handlade lite grann. Blev ingen shopping för oss eftersom pengarna var slut sedan lördagens roliga kväll. Men det gjorde inget, vi hade ju redan haft en toppenkväll innan med allt som fanns att göra!
Åt mat vid två tiden då vi alla tog hamburgarmenyn som Nall tog kvällen innan, och gick sedan för att lyssna på dagens underhållning vilket var en musiktävling med frågor, sedan casanovas och till sist två duktiga livesångare, Yvette Palm och vad killen nu hette har jag tyvärr glömt. Allt detta höll på ända fram till klockan 15.00 och då hade vi bara ca 30 minuter kvar tills båten var iland i stockholm igen. Hemma var vi nästan precis vid 19-tiden söndag kväll.
Tack Pappa för denna underbara och roliga resan! Och tack till dig också G för en trevlig helg eftersom jag vet att du läser detta. Hoppas vi alla firar nyår tillsammans igen precis som förra året. Det finns 363 andra dagar du / ni kan åka till v-vik, på så sätt får vi båda roligt!


Hej då Stockholm! I bussen i stockholm väntandes på att få åka hem igen.

Det blev ett väldigt långt inlägg, men där har ni på ett ungefär allt som hände under resans gång. Och jag ser nu att jag skrev klart detta lagom tills mitt beverly hills 90210 börjar och till det programmet blir det träning!
Kram


FRÅGA:
Gillar du att åka på kryssning??

Kommentarer
Postat av: c

fina bilder=)

2010-11-09 @ 15:59:29
URL: http://corneliaclevensjoo.blogg.se/
Postat av: Diana

Åh kan jag tänka mig att den var.. har aldrig åkt på kryssning på det sättet men jag har åkt till Polen och där fick vi också sova på båten. Helt fantastiska bilder du tagit :)

2010-11-09 @ 16:29:45
URL: http://salsanovis.blogspot.com
Postat av: - Alexandra!

Wow, vilken härlig vistelse ni verkar ha haft det!



Jag gillar kryssningar, fast det beror verkligen på vilket sällskap man är i. Sist jag var ute var det massa supa, det är inte min grej. :P



sv: Tack så mycket! :D

2010-11-09 @ 16:55:24
URL: http://ninjafruit.blogg.se/
Postat av: Cassie

ja det gör jag :D

vilken båt var det ?

2010-11-09 @ 17:14:26
URL: http://cassandraskoglund.blogg.se/
Postat av: felicia

jag var också på kryssning här för någon vecka sen :) vad åkte du för båt?

2010-11-09 @ 17:49:46
URL: http://sardinan.blogg.se/
Postat av: JEANETTE

svar: ogillas starkt :(

mysigt med kryssning!

2010-11-09 @ 18:29:16
URL: http://jeanettef.blogg.se/
Postat av: E M M A

sv: Så bra, jo då :P

göru? :)

2010-11-09 @ 18:33:16
URL: http://lifebyemma.webblogg.se/
Postat av: sofie

sv: tack så mycket :D

och kryssningar är najs!

2010-11-09 @ 19:05:34
URL: http://intebarasofie.blogg.se/
Postat av: C E C I L I A ♥

Sv; Hej! :D



Vi hade det supermysigt! Vi var med några av hennes vänner och sen gick vi hem till henne och åt och snackade lite =) ♥

2010-11-09 @ 19:49:18
URL: http://itsaboutck.blogg.se/
Postat av: MARILENA

Jaa usch hemska väder hehe..

2010-11-09 @ 19:51:37
URL: http://marilena.blogg.se/
Postat av: jenny

Ja visst är det!



Vad roligt med kryssning:), funderar själv på att åka iväg på en!

2010-11-09 @ 20:41:05
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Diana

blev nog lite fel.. har inte åkt kryssning alls däremot har jag åkt till Polen och då fick vi sova på båten dit.

2010-11-09 @ 20:49:42
URL: http://salsanovis.blogspot.com
Postat av: nesrin

va kul med kryssning GUD avis -.-

2010-11-09 @ 20:50:21
URL: http://nesrins.blogg.se/
Postat av: JOSEFINE

Sv; vad härligt med kryssning! Har haft en bra dag. Det tråkiga snöovädret gjorde att jag inte kunde ta mig till skolan så lite extra sovmorgon är ju inte fel ;) hoppas du haft en bra dag du med!

2010-11-09 @ 22:04:28
URL: http://jossaaann.blogg.se/
Postat av: E M M A

sv: okej, ska sova :P

haft en bra tisdag? :)

2010-11-09 @ 22:06:36
URL: http://lifebyemma.webblogg.se/
Postat av: Diana

Är kanske inte så stor skillnad...

2010-11-10 @ 06:41:03
URL: http://salsanovis.blogspot.com
Postat av: Nadja

godmorgon det e bara bra. =) Vad händer idag? =) kram

2010-11-10 @ 09:00:20
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: felicia

okej :) vi åkte silja galaxy :)

2010-11-10 @ 09:48:37
URL: http://sardinan.blogg.se/
Postat av: kajsa

Kul med kryssning :-)

2010-11-13 @ 22:19:58
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Hade ni åkt helgen innan hade jag varit med på samma båt! :)

2010-11-14 @ 00:08:47
URL: http://blogg.amelia.se/violavamp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0