Hemma!



Kom
hem för någon timme sedan eller så. Var hur trevligt som helst hos morfar, mycket prat och skratt! Han uppskattade verkligen det han fick och det är så kul. Fast det visste jag ju redan innan. Tack för denna dag Morfar, den var underbar!
Där diskuterades även ett party (egentligen 50års fest) för en av mina morbröder, den enda som bor i Sverige. Den blir av först nästa månad tror jag och där blir då underbart god mat som han lagar. Han är ju kock, så då lär det ju bli himmelskt god mat. Längtar till dess.

Nu lagas här mat här hemma. Kan ni gissa vad det blir? Vi hade tänkt göra det enkelt för oss och ta en pizza på vägen hem. Men istället blir det klassikern egengjord pomme, morotsstavar och zucchiniringar tillsammans med stekt kött och såklart hemmagjort vitlökssmör. Det vattnas!

Hoppas ni får en mysig halloweenkväll!
Kram

Lör 31/10 2009

God förmiddag!

Sista oktober idag redan och idag ska något alldeles extra hända. Mellan kl 14 - 14:30 ska vi samlas hos Morfar. Jo, jag vet vad tidigt! Jag trodde faktiskt att det skulle bli senare. Fast det gör inte så mycket när det blir av. Dock blir det idag.

Nu blir här snart frukost och efter det lite bloggande innan det är dags att göra sig iordning för att gå.
Kram


Lika som bär!

Ikväll klockan 20 går ju del fyra av tio i tävlingarna i idol av stapeln. Men ibland förundras jag verkligen över likheten mellan en av jurymedlemmarna och en skådespelare som jag sett i x antal filmer och serier.
Kan ni gissa vem av dem jag menar?

Jag menar såklart snyggingen Andreas Carlsson och hans likhet med skådespelaren i csi NewYork, nämligen Gary Sinise! Ibland tror jag nästan att det är Andreas som är med i csi och Gary som dömer ut idolerna. De är så pass lika att de skulle kunna vara far och son eller i alla fall bröder.

Är det någon som håller med?

Fråga:
Tycker du att de är lika?


Gary Sinise?                                       Andreas Carlsson?

Fre 30/10 2009

God dag!

är det bara i morgon kvar av denna månad! Och på söndag är det första november redan. :O
Tänk om då bara ytterligare 2 månader då så är det redan ett nytt år. Vem hade kunnat tro att år 2009 skulle gå så fort? Jag kommer ihåg hur vi förra nyårsafton hade inflyttningsfesten här hos oss och kommer ihåg exakt i detalj vad som hände. Snart är vi där igen, helt ofattbart!

Var som ni såg uppe ända tills klockan var över 02 inatt, somnade säkert inte förrän vid 03. Vaknade strax innan kl 09:50 och var faktiskt pigg! Så skönt när det är så. Det enda som nu fattas är sol. Får dock inte begära för mycket på en gång här känns det som utan vara nöjd i alla fall.

Idag finns än inga planer. Och inte för ikväll heller. Känner för att vara hemma, som det känns just nu. Fast alltid händer det något under våra helger. Vi umgås alltid med någon även om jag inte nämner det i bloggen. Lite privatliv får man väl ha eller hur?!

Nu blir här en kopp varm choklad, tycker det är lite småkyligt.
Kramis

Fråga:
Gillar du varm choklad?

En känsla..

Just nu har jag en känsla av.. ingenting. Förutom kylan som nu har börjat tränga sig in i lägenheten. Tur de ska slå på värmen snart igen, och den lilla stund som är kvar ska jag ta en kopp varm choklad. Alltid lika gott och alltid lika värmande.

Åter till ämnet känslan ingenting. Jag har precis varvat kingdom hearts 1! :O Jag vet att jag inte hittade precis allt. Men jag körde alla banor och hittade så gott som allt. Igår kväll när jag spelade kom jag till en värld och tänkte att jag spelar mer på den imorgon (läs idag).
Sagt och gjort. Jag spelar lite och kommer till sista världen, som var, ja. Den var mycket lättare än vad jag trodde. Och sista bossen? Trodde den skulle vara grymt svår. Men tro det eller ej. Jag klarade den på första försöket. Dock kändes det som en evighet och det var såklart lite kämpande. Men det var nästan löjligt hur snabbt jag klarade av den.
Var i en annan värld häromdagen som jag vet att jag inte klarat ut allt på. Och det var till och med svårare än sista? I vilket fall som helst, om jag ska sätta ett ord på känslan jag har så måste det för tillfället vara tomhet.
Tomhet att jag nu vet hur hela spelet ser ut, tomhet för att jag nu är klar med ett av mina favoritspel, och mera tomhet för att jag ville att spelet skulle vara större såhär efterhand. Men om jag tänker efter så är det ett stort spel och det tar lång tid att komma någon vart just för att det är så mycket som ska göras och så får man heller inga ledtrådar som man får i kingdom hearts 2.
Måste säga att det är ett så roligt spel att det absolut inte är sista gången som det spelas. Fast nu kommer jag nog att börja om på kingdom hearts 2 en gång för att jag nu vet lite mer om själva spelet. Hur man ska göra det lättare för sig och hur man kommer vidare. Tack spel för en underbar tid!

FRÅGA:
Har du spelat kingdom hearts 2??


Tors 29/10 2009

God dag!

Det finns dagar då klockan bara springer iväg och idag är en sådan dag. Har egentligen inte gjort så mycket alls. Snackat en lång stund med Pappa på mobilen om allt och inget. Kan vara så skönt att få ur sig en massa som bara ligger och tynger ner en. Det kan vara precis vad som helst faktiskt.
Dock känns det mycket bättre nu och jag är glad och positiv.

Det enda som fattas nu är en ny lägenhet så man kan få lite pengar mer över varje månad. Hehe. Då vore lyckan gjord.

Idag har de stängt av både värmen och varmvatten fram till klockan 15 ca och än så länge går det ganska bra. Solen skiner och det är inte kallt. Tur vi har en varm och skön lägenhet.

Kram


TE med sugrör, för jag gillar det så.

Voff


Här ligger han och tigger någon godbit som han vet att han inte får göra.
Detta syns så väl på honom, ser ni? =)
Fast så går det när man blir påkommen med dumheter.

Dagens! + closet!


Detta är då dagnes kläder. Den med knappar är bara en top? Eller
vad heter kläderna utan armar? Den är lite längre så den går ner över
rumpan. Känns bra, så nu ser ingen något. Och så har jag en lite
tjockare tröja som är långärmad under. Snyggt värre tycker jag.
Känner mig för en gångs skull lite modern. =)

Tis 27/10 2009

God dag!

Har ätit frukost och efter det fixat och grejat i lägenheten. Bland annat sopat golven som är en daglig syssla här, torkat av bordet, plockat ihop alla glasflaskor som ska ner till återvinningen. Och babe har bäddat sängen, plockat in från frukosten och så ska han ta och gå ner med glasflaskorna när han går ut med hunden.

Känns alltid så mycket renare när man plockat iordning lite, och när skräp kommer bort. Känslan är så skön och man har lov att verkligen bara vara efter det.

Nu blir det lugnt innan jag måste åka för ett möte på nya privata af, troligtvis ska vi bara snacka lite om vart jag står nu och vad jag kan vara intresserad av. Känns väl rätt okej ändå.
Kram


Slänger upp en gammal bild på jycken. Hittade ingen annan och orkar just nu inte ta någon ny.

Hemma från morfar <3

Har för någon timme sedan eller så kommit hem från älskade Morfars lilla firande idag. Och det var så trevligt. Och han var så glad. Ville egentligen inte åka när det var dags. Fast samtidigt ska vi ju fira honom mera ordentligt med tårta och grejer på lördag. =)
Längtar redan!

Ikväll är jag bara hemma och tar vara på den positiva känslan från Morfar. Ser lite på tv och bara är. En riktigt bra kväll!

Har ni också haft en bra kväll?
Kram


Blommorna Morfar fick ikväll.

Till Morfar!


Ska och fira älskade Morfar lite nu, skriver mer när jag kommer hem.
Kram!


Mån 26/10 2009

God dag!

Börjar detta inlägg med att skriva Grattis till min Älskade Morfar som fyller år idag! <3



Har precis kommit hem och vilken pärs. Var först på möte imorse, så hann inte uppdatera. Visserligen tog bara mötet ca 50 minuter. Eller bara och bara. Men i alla fall. Det gick rätt bra. Sedan var vi på banken så jag kunde ge Nall 1500 kr för hyran eftersom det är han som sköter den delen. Efter det gick vi en sväng på stan, jag kollade lite på H&M efter någon varm tjock tröja. Men vad de ser stora ut alla kläderna, och jag vill inte ha påsar hängades på mig.
Efter stan blev det mathandling för över 500 kr. Kul, eller inte. Fast det är sånt som behövs då och då om man inte vill svälta eller äta en av det och en av det.

Nu blir här vila och lugn.
Kram

Knäppte bara en bild. Ser lite ledsen ut. :P


Just nu

 


Dricker för ovanlighetens skull sprite, det brukar bli cola annars. Och äter lite ostbågar. Ibland måste man få göra detta. Är ju ingen godis eller chips råtta i vanliga fall. Gottgott.
Men imorgon är det bättre mat för mig som gäller.


Firandet


Sön 25/10 2009

God morgon!

Inatt ställde vi alla om klockorna en timme bakåt som ni vet, så man kan sova en timme längre om man känner för det. Länge leve vintertid som egentligen är den rätta tiden. Och vi har redan varit vakna en hel timme! Ätit frukost i lugn och ro. Och det märkliga denna morgon var att killen vaknade före mig och var pigg! Helt otroligt, det brukar typ aldrig hända. Detta har hänt bara någon gång innan.

Om ett tag ska vi göra oss iordning och åka till killens mamma som fyllt år. Fika och prata lite. Kan väl bli trevligt. Och efter det blir det att handla hem lite som tagit slut så som sallad, bröd och lite sånt.

Fråga:
Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan?

Färgning

Igår skrev jag ju om att jag färgade ögonbrynen och fransarna. Det måste jag göra ca varje till varannan månad ungefär för att de inte ska blekna totalt. Jag har i vanliga fall jätteljusa bryn och fransar och hur snyggt är det på en skala?
Nej, ögonbryn ska synas att man har. Och det värsta som finns är ju när folk rakar bort sina bryn och målar dit med penna istället. Det ser verkligen hemskt ut! Färgning ser ju dessutom naturligt ut och det blir snyggt.

Fast om ni ska färga och aldrig gjort det förr. Var försiktiga!
Jag tål egentligen inte färgen och får alltid en liten allergisk reaktion eller så. För efter varje färgning blir jag helt svullen och röd där färgen varit. Speciellt ögonbrynen. Och kliar gör det i ca 2 dagar efteråt. När jag färgar ögonfransarna försöker jag att inte ta ända in till ögonlocken, för hamnar färg där är det kört. Då svullnar de upp totalt och jag ser ut att ha åkt på en snyting. Riktigt jobbigt, och det känns jobbigt att blinka då med för att de svullna ögonlocken tar emot redan innan ögat är helt öppet så att säga.

Detta var bara lite tips och småvarningar ifall du vill färga men aldrig gjort det. Så tänk på att vara försiktig, och blir det svullet så går det över efter några dagar. =)
Kram

Fråga:
Färgar du dina ögonbryn / ögonfransar?


Ljus



Ikväll har vi levande ljus tända här hemma. Det har jag nästan varje kväll i alla fall.
Fast ännu flera under helger och vintern. Det skänker både mys och värme så bara
bra saker!
Snart ska vi se någon film här och från början var det tänkt att det skulle bli den
nya wallander, men baby ville se någon skräckfilm. Inte mig emot :P
Hoppas ni har en fin kväll!
Kram

The result


Då var det klart och såhär blev det. Jättebra med andra ord. =)

Just nu, färgning!


Detta ser helt skadat ut just nu, fast jag färgar mina ögonbryn och
ögonfransar. Ser ut som en clown mer eller mindre, fast vill man bli
fin får man lida pin. Eller vad är talesättet? Ser läskigt blek ut här. :O
Halloween är kommen! Buuuuh!


Fre 23/10 2009

God dag!

Har verkligen tagit en lååång frukost med Nall och bara pratat om allt mellan himmel och jord. Vad skönt det är ibland att bara prata om precis allt i lugn och ro på morgonen. Älskar mornar!
Idag är det dessutom fredag och senare är mys planerat. Ikväll ska vi bl.a. se på någon film, det blir den senaste wallander.

Nu först ska jag ta och fixa lite här hemma. Sopa av golven och vika tvätt, så det kommer bort från vardagsrummet. Måste ju ladda hemmet inför denna dag. =)

Kram


Ska ta nya frukostbilder.  Te med sugrör, för jag gillar det så.

Tors 22/10 2009

God förmiddag!

Igår blev det så sent att jag vaknade för bara ett tag sedan, tro det eller ej. Men jag tror att det har att göra med ljuset som är ute också. Det är väldigt grått och tråkigt väder, så trodde att det var natt när jag vaknade upp första gången. Somnade om därför.. borde egentligen ha gått upp.

Och idag är det bara fyra dagar kvar tills älskade Morfar fyller år! <3 Jag går nog dit ett tag då, fast det var prat om att vi skulle fira honom nästa lördag istället då alla är lediga. Då kommer det bli någon form av egenbakad tårta som moster gör, det gjorde hon förra året också. =)

Nu ska Nall och jag äta lite frukost och dricka god kopp te.
Kram


Jag vet att jag måste ta nya frukostbilder snart, dessa börjar bli en
aning tjatiga.


Tårta

När baby kom hem med en tårta efter besiktningen trodde jag att det var någon som fyllde år. Och nej, jag trodde inte att det var för att bilen gick igenom, för det gjorde den såklart inte. (vem är förvånad?).
Nej då, ingen fyllde år, fast han ska bjuda Pappa och killens arbetskamrat (min mosters kille) på tårta. Lyxgrejer enligt mig. För i vanliga fall äts sådant bara på födelsedagar.

Om ca en timme ska vi till Pappa och käka tårta, och vet ni vad? Jag ska med ta en bit, med risk för att bli ovanligt sockerförgiftad. Hehe.

Kramsi


Fråga:
Gillar du tårta?

Tomater

Igår kväll fick jag hem lite av mosters egenodlade tomater. Har inte smakat på de än, fast tänkte ha de i en sallad till ikväll eller så ifall att jag blir hungrig.
Egenodlat är ju alltid bäst och smakar oftast bättre, det vet jag eftersom min farfar har det som intresse ute på landet om somrarna.

Fast igår när det blev bestämt att vi skulle över på en fika hos Pappa så köpte babe som är en riktig gottegris (till skillnad från mig) tårta. Plus att vi kanske får dit B på en bit tårta också. B är mosters kille / man, en av mina kusiners pappa och killens arbetskamrat. Kommer bli så trevligt.

Nu blir här mat i form av bacongryta med massor av grönsaker i. Bl.a paprika, zucchini och lök.
Är så hungrig!
Kram

Tis 20/10 2009

God morgon!

Idag hoppas jag på lite tur. Våran ena bil ska nämligen besiktas och jag hoppas såklart på att den går igenom. Men med våran otur lär det nog bli någon tvåa. Vi får se. Killen är iväg nu och snart får jag veta resultatet. Ska bli spännande.

Känner mig lite trött just nu, fast brukar ibland göra det efter frukost. Och de säger att man ska bli pigg av det? Icke! Efter koppen te här så blir det en dusch, har nästan lust att slänga mig i ett bad så jag får vila lite till.

Kram så länge!


Te med sugrör! Varför? Jag gillar det så helt enkelt.

För vitare tänder


Glad

Är på rätt bra humör idag och det känns skönt.
Våran lägenhet är nystädat och babe har hjälpt till massor. Bland annat så har vi fått det dammsugat, golven torkade och disken diskat. I och för sig finns det diskmaskin och det är så skönt dagar som dessa!

Om ca en timme eller 2 kommer Pappa hit och snackar lite gojja. Ska bli trevligt.
Måste snart börja med maten och nästa inlägg här i bloggen kommer bli ett tips! Så kika in senare.
Kramis!


De fina blommorna jag fick när jag fyllde år tidigare i år. Hehe.
Hade ingen annan bild att lägga ut för stunden.


Mån 19/10 2009

God förmiddag alla!

Idag är jag på bättre blogghumör än igår. Igår var en allmänt seg dag och jag satt fast i tv spelet större delen av dagen och kom rätt långt. Så långt har jag aldrig kommit förut och precis när jag trodde att spelet var slut så fortsatte det ännu mera. Och det ska bli så spännande att få spela ännu mera och se nya disneyvärldar. Har på känn att jag ska få komma till en film rätt snart med tanke på att den är med i kingdom hearts 2 och hälsar på där igen i 2an. =)

Nog om det. Vi har precis ätit frukost, och så har jag klippt Gubben lite i ansiktet så han ser fin ut. Hans päls växer som ogräs verkligen och nu ligger här hårtussar och säkert en del damm. Så här ska dammsugas efter jag skrivit detta inlägg.
Efter det blir det att svara på kommentarer och bara ta det lugnt innan middagen ska fixas.
Kram!

FRÅGA:
Gillar du att spela spel??

Middagen

Till middag idag blev det världens godaste kalla sås, som jag för älsklings skull haft i skaldjur i, i form av räkor som han tycker om. Jag pillade i mig några själv för hans skull. Tur en del av de var blandade i såsen!
Till såsen hade vi potatis och kokta morötter. Faktiskt så var detta helt fantastiskt gott och min baby blev glatt överraskad av skaldjuren.
Så nu är vi mätta och glada här hemma. Och nu på eftermiddagen / kvällen har inte mycket hänt.
Har suttit fast i mitt tv spel och kommit jättelångt och precis när jag trodde att det var slut mer eller mindre så var det inte slut. Tack och lov. För i sådan fall hade inte tv spelet känts lika stort längre helt plötsligt med tanke på att jag började om för någon vecka sedan i tanke på att jag skulle komma vidare. Något som jag aldrig gjort förut.
Lycka!

Nu blir här att mysa vidare, svara på kommentarer sedan igår och bara vara. Imorgon blir det återigen mera bloggning!


Ser kanske inte mycket ut för världen, fast älskling uppskattade dessa
skaldjur enormt mycket och även Gubben fick smaka av skaldjuren.
Själv tog jag bara några för hans skull. Dock är såsen en av de godaste kalla såser
som finns. Egengjord såklart.

Sön 18/10 2009

God dag!

Kom nyss hem från en massa upptåg.
Har haft fullt upp denna morgon i form av frukost, handlande och min kära Morfar. Nall och jag hälsade på honom och var där rätt länge, fikade, snackade gojja och andra saker. Mycket trevligt. Så nu är denna söndag verkligen perfekt.
Och maten som vi ska göra idag går verkligen inte av för hackor som det brukar heta. Jag ser fram mot middagen. Vi brukar ju äta vid 15, men tror det blir lite senare idag. Känner mig inte så hungrig just nu.

Skriver mer senare.
Kram

Lör 17/10 2009

God förmiddag!

Vaknade vid 09 tiden av ett sms som jag först trodde var till killens mobil, eftersom han ska hjälpa min kusin med grejer idag. Men icke, det var min. Pappa meddelade att han kommit ut till landet nu. Där han ska greja och fixa saker med farfar inför hösten. Finns alltid en massa grejer att göra där när hösten kommer. Bl.a ta in saker, ta upp båtar från sjön, klippa vissa träd och buskar och sådana saker.

Idag är riktigt höstväder på tal om det. Fryser bara jag ser ut. :S
Det blåser och löv virvlar omkring där ute. Behöver jag säga att det inte känns så lockande att gå ut? :D
Kram

Fre 16/10 2009

God dag!

Hade svårt att sova natten som var nu igen. Inte roligt alls kan jag ju säga. Var verkligen klarvaken när vi lagt oss och inte blev det bättre av att både hunden och babe snarkade ikapp.
Det lät lite roligt samtidigt som det var grymt störande.

Idag är verkligen inget vackert väder ute, grått och trist. Ändå var det inte så kallt ute. Visst att det var kyligt.
Har spenderat lite av morgontimmarna framför tv spelet och jag är så glad. För ett tag sedan började jag om med kingdom hearts 1 och förr har jag inte kommit vidare direkt. Antar att jag inte kört klart världarna tillräckligt innan. Fast denna gång kom jag vidare. Lyckokänsla!

Nu blir här lunch i form av en kopp te och kina mat som babe hämtade igår efter jobbet. Han kom hem så sent.
Kram

Gubben solar


Denna sötnos vet verkligen hur man tar det lugnt och njuter av solen. =)
Tro det eller ej, fast Gubben älskar att sola och det gör han alltid när solen är framme.  Han börjar bli
lite väl rufsig i pälsen, så imorgon ska han kammas så han blir en fin kille!

Tors 15/10 2009

God dag!

Då var veckan snart slut igen då, och imorgon börjar helgen.
Fick knappt en blund inatt och denna gången var det inte hundens fel. Jag hade otroligt svårt att somna och så vaknade jag mitt i natten pigg som en mört och har hur svårt som helst att somna om igen. Så jobbigt. Till och med imorse var jag pigg när klockan ringde. Fast jag bestämde mig för att försöka somna om för mitt eget bästa och gick upp vid 09:20 ca.
Sedan dess har jag spelat tv spel och precis kommit in från rundan med hunden. Skönt ute. Kyligt fast solen värmer riktigt gott nu. Precis som på våren.

Nu blir det en kopp te plus lite lunch.
Kram

Te med sugrör, för att jag gillar det så.

Favorit i repris


Trött och söt bredvid julgrisen. =) Haha.
Det roliga är att han inte gillar den. :P


Dagens


Detta är så dagens kläder, en tjock babyblå tröja som jag fått av min
faster för något år sedan eller så. Så det är ingen ny tröja fast den är
                      lite av en favorit här hemma när kylan stiger på.                                                     


Ons 14/10 2009

God dag!

Redan onsdag och veckan som nyss började är redan i mitten. Imorgon är början på slutet av denna vecka. Så fort det går och efter att ha läst bloggar vet jag att jag inte är ensam om att tycka det.
Både igår och idag har vi gått upp tidigt och vad konstigt det känns från att ha gått upp när det är ljust ute till att gå upp när det är kolsvart ute. När klockan ringer tror man att det fortfarande är mitt i natten fastän att det är tidig morgon.

Kom nyss in från en skön promenad med Gubben i solskenet. Även om det är skönt i solen så är det riktigt kyligt annars, man kan nog nu säga att det är kallt! Brrr...

Tänkte göra en varm kopp te nu för att värma mig. Sedan blir det lunch. Så gott. Lyckades göra så pass mycket mat igår att det blev lunch idag, så då vet ni nog vad det blir här. Nu blev ni avis va? :D
Kram


Skev bild. Fast måste börja ta bilder med digitalkameran eller så, så
att det blir bilder utanför detta rum mer.


Mera gottgott


 Morotsstavar, pomme, zucchini, kött & vitlökssmör.


Sagan om ringen

Igår när jag kollade runt i lådorna såg jag en ring jag sett tusen andra gånger. Men har varit lite smårädd att den ska fastna när jag väl sätter den på fingret. Sånt ger mig faktiskt lite smått panik och det är ingen trevlig känsla precis. Känns ungefär som att fingret ska svälla upp och måste skäras bort för att få bort ringen.
Men igår testade jag att trä på ringen på fingret och den sitter verkligen jättebra.
Är så roligt att jag kan ha den eftersom det är en av Mammas ringar. =) Fast nu är den ju min. Hehe. Jag bara älskar den. Dels för att den är hennes och dels för att den är så speciell.


Tis 13/10 2009

God morgon!

Har knappt sovit inatt på grund av en viss hund, plus att det bara var svårt att somna helt enkelt. Jobbigt när det blir så. Usch.
Har precis tagit en skön dusch och fixat tevatten, så snart blir här frukost. Sedan en promenad med hunden. Blir nog vanliga morgonrundan och upp till Pappa en sväng för att kanske ta hem något litet igen.

Igår fick jag snacka ut om en massa saker med Pappa. Kändes så skönt eftersom han förstår vad jag menar och hur jag känner angående vissa saker. Inte alla som förstår just det så kan ju inte prata med vem som helst om allt. Och så är det ju :D

Orkar inte skriva mer nu på morgonen så här blir någon form av frukost.
Kram


Återigen; jag dricker TE med sugrör ja. Varför? Jag gillar det.

Sött


      Någon är trött. Ser ni så söt han är? Visst är det gulligt?


Pappa känner en kändis

Hehe. Tycker rubriken är lite kul och halvsann. Han känner kanske inte människan på det viset att de är vänner, men de är bekanta och träffats inom jobbet ibland. Denna så kallade kändis för stunden är en kille i ensam mamma söker som är härifrån Norrköping, tror han heter Thomas? Kan det stämma? Försökte se honom igår i ensam mamma söker, fast då var det en annan kille som tydligen också var härifrån som hette Lasse och det vet jag inte vem det är. Jag trodde det bara var en av alla killar som var härifrån.
Nåja, lite roligt är det allt.



Gottgott

Vad är godare än detta? Inte mycket i alla fall. Detta tillhör det bästa.
Detta är maten vi hade igår.


Baby stekte köttet och jag gjorde resten. Vi är så bra på att laga mat. <3

Efter en runda

Hos både Morfar och på stan plus i ingelsta så är jag nu hemma och har lite småont i huvudet. Fast det beror på att jag inte ätit sedan frukost och maten är som tur på G i ugnen.
Det blir hemmagjord pomme, hemmagjort vitlökssmör, lite hemmagjord tsatsiki och kött, denna maträtt verkar ha blivit en riktig klassiker här och den går alltid hem! Skulle lätt kunna bjuda på detta eftersom jag kryddar allt så gott.

En oskuld är tagen..
Ja, som denna rubrik säger så har det nu hänt!
Jag har för första gången i mitt liv blivit ägare till ett torrshampo och jag är återigen lycklig! Jag fick testa det i butiken innan jag köpte och tyckte att håret såg bättre ut än innan. Tack och lov. Sedan vet jag inte om denna är den bästa. Fast vad mer kan man begära för 169 kr?

Måste fixa vidare med maten nu.
Kram

Fråga:
Har du torrshampo?


Sön 11/10 2009

God förmiddag eller så.
Sov aningen längre idag fast gick upp innan 10. Skönt att veta det för sig själv sådär. Hehe. Ingen sömntuta här inte. Fast det var verkligen skönt. Pappa ringde nyss och vi bestämde att det blir ingen middag idag, utan vi tar det imorgon istället.
Dock är ingen skada skedd utan vi ska åka iväg och fixa lite saker i alla fall. Bl.a ska babe åka och köpa något en till tvålpump :D Och jag ska göra tvärtom mot alla andra. Den ska det stå soap på, fast det ska vara något helt annat i den. Får se hur länge det går innan jag själv gör fel. Fast annorlunda ska det vara. Kan bli lite kul.
Och under tiden som han gör det är jag en sväng hos Morfar och hälsar på, pratar lite och kanske spelar spel.

Nu blir här frukost.
Kram


Ikea sista delen

Detta är då det sista jag har att visa upp som vi köpte på ikea i tisdags. Och när vi väl stod där inne tänkte jag att nej, inget av detta är riktigt min smak. Fast tillslut bestämde jag mig ändå för denna kruka och de mörkbruna kvistarna.
De kvistar som lyser är köpt på jula, resten på ikea.


Bilden blev lite suddig för att jag tog utan blixt. Brukar bli suddigt då
vet inte varför. Fast jag är så otroligt nöjd med detta och det är ju
bara så mysigt att ha tänt nu när mörkret stiger på om kvällarna!

andra sidan väggen där står en likadan kvist med lampor och enda
skillnaden är att den har blommor på sig istället. Mys!


Ny kategori!

Denna nya kategori kommer att heta svar på tal där jag ibland svarar på anonyma så som inte anonyma kommentarer om saker och ting.
Det kan handla om precis vad som helst och vi börjar med denna:






Jo, det vet jag redan. Fast jag vill inte ha som alla andra.
Lite kul om inte allt är som "det ska vara" :D

Lör 10/10 2009

God förmiddag!

Somnade sent igår som ni kanske vet för att jag & Nall såg på en film. Och idag ringde klockan redan vid 08:40 och vi var tvungna att gå upp och äta frukost. Han och min morbror ska jobba på Nalls båt och se till att den blir klar någon gång. De lär bli långt ifrån klara idag, men de kommer i alla fall en bit på vägen.

Sedan han åkte vid 10 så har jag hunnit med en hel del.
Bland annat så har jag plockat ur och in i diskmaskinen, torkat av bordet, rensat på papper, gett hunden mat och sopat golven. Så nu är här fint igen och det känns så skönt. Ska om ett tag gå ut med Gubben och sedan hem till Pappa. Han kommer inte hem förrän ikväll då han är på kryssning med jobbet, men jag ska dit och lämna en kartong och kanske ta med mig något litet av mina saker som jag fortfarande har kvar 11 månader efter min flytt. Hehe. Det har ju aldrig varit brådskande för mig att ta bort mina saker hemifrån, fast Pappa ska flytta och när han väl hittar ett annat hem så vill han att det ska gå fort att flytta.
Och det förstår ju jag med.
Kanske jag till och med passar på att ta en sväng på cykeln när jag ändå är där. Det var ett tag sedan. Fast får se vad jag känner för och lite sådär.

Kram


Ikea

Som ni vet var ju jag, killen & Pappa på ikea i tisdags och där köpte vi lite grann bara. Inte för mycket eftersom det kommer ju räkningar och annat tråkigt längre fram. Men ibland måste man unna sig saker och ting.
Jag visar er lite av det vi köpte nu och resten ikväll. =)

Kram

Detta köpte vi:


Ljus är ju alltid mysigt och en ny stekpanna var ett måste då den vi hade var bucklig eller så i botten.
Och jag som tänker på miljön vet att det går åt mer energi (el) när pannan inte står helt slätt på spisen.

Fre 9/10 2009

God morgon!

Detta kommer som vanligt bli ett tråkigt morgoninlägg. Vad annars liksom? Vad hinner  att hända under natten? Man sover ju. Och på morgonen är allt lugnt. Inga spännande telefonsamtal, eller något som händer här utanför.

Nall hade sin kusin här igår och han hade med sin hund så Gubben fick träffa en kompis. =)
Så nu är en massa hundhår här överallt. Och jag är inte van vid det så idag måste här dammsugas. När Gubben "fäller" kommer det bara tussar som han själv biter bort. Och de kan man ta bort för hand. Mycket bättre tycker jag.

Nej, nu blir här frukost.
Kram


Vegetariskt.

Gjorde som bekant vegetarisk köttfärssås som jag nu bjudit Pappa på. Och det var verkligen uppskattat kan jag ju säga. Han blev positivt överraskad. Och det var säkert inte sista gången för Pappa att äta det. Skulle inte göra mig särskillt förvånad om han köpte det själv.


Alla grönsaker, ni ser hur mycket det är va? Sedan kommer qourn i. Och det ser exakt
ut som köttfärs. Ingen märker skillnad. Det vet jag efter att ha bjudit andra på det förr. ;P

Tors 8/10 2009

God morgon alla! :D

Vaknade helt yrtrött, somnade sent inatt så det kan ju bero på det.
Idag ska iväg och inhandlas lite smått bara, så som grönsaker, kanske kryddor och en tvålpump. Vill inte ha vilken tvålpump som helst i plast och vill heller inte ha någon sjukhusliknande sak.
Skulle gärna vilja ha en designaktig sådan i svart eller möjligtvis vitt och gärna fyrkantig. Vet redan nu att jag inte får begära för mycket som jag alltid gör. Därför jag brukar komma hem utan saker / kläder när jag väl letar. Alltid något som inte är precis som jag vill ha det. Så jag måste lära mig att på vissa saker får jag inte ställa för höga krav, tror nog att saker och ting blir lite lättare då.
Ja kanske mycket lättare.


En av ikeas sjukhusliknande tvålpumpar.

I rosa

Har nu bytt om till min älskade rosa morgonrock. Finns inget bättre än att ha den på kvällen!

Fråga:
Vad brukar du ha på kvällen?
Pyjamas, morgonrock, mjukiskläder eller något annat?



Gubben

Gubben försöker alltid se ledsen ut innan han får mat eftersom han måste gnälla för att få den. Han tror nämligen att det ska fungera att se ledsen ut så jag eller Nall ska smälta och säga varsågod. Men tyvärr för Gubben så händer inte det utan han får helt enkelt gnälla ett ljust och fint gnäll. =)




Tis 6/10 2009

God förmiddag!

Detta kommer bli ett vanligt morgoninlägg precis som vanligt! :D

Kommer precis från duschen efter frukosten och gissa om det var skönt. Piggnade till lite efteråt för imorse var jag helt slut. Och gissa vems fel det är? Jo, våran lille lurvtuss till hund. Mycket irriterande. Som vanligt inatt har han gått uppe och smaskat. Måttet var rågat när han till min stora glädje slutade så jag fick sova i fred resten av natten.
Att vakna upp mitt i natten och flera gånger sådär är riktigt irriterande måste jag säga. Oftast blir jag faktiskt inte så trött av det, men idag har jag verkligen blivit det. Att få sova en hel natt utan att vakna är verkligen guld.

Kram


Fråga:
Brukar du vakna mitt i natten?


Denna har hållt mig vaken i natt med sitt smaskande & runt gående.

Promenix

Har varit ute på en skön promenad med killen och hunden i den sköna höstsolen. Blåser lite kallt ute fast det är väldigt skönt i solen. =) Härliga sol, var här varje dag!
Vi gick till hundrastgården och under tiden vi gick dit kollade vi på alla fina villor man måste gå förbi för att komma dit. En av de största håller just nu på att renoveras och jag undrar hur många miljoner den kommer att kosta för de som köper den?
Inte lär det vara billigt i alla fall.

Och vad tror ni inte då? Precis när jag skulle ta kort på Gubben när han lekte så dog mobilen förstås. Typiskt min otur. Så jag lånade killens, måste bara kolla om han kan föra över bilderna till hans dator.
Gubben älskar verkligen när man kastar pinne med honom. Fast kasta boll är steget roligare.

Kram


Har varit ute, detta är en gammal bild sedan i våras.

Mån 5/10 2009

God förmiddag!

Hunden har väckt mig massor med gånger på morgonen. Fast gick upp strax efter 09. Denna morgon var en sådan morgon då jag skulle kunnat sova lite extra, men det är måndag och då ska man inte gå upp för sent anser jag.
Har käkat frukost och Nall och jag har snackat om viktiga saker. Eller ja, saker som vi båda stör oss på just för tillfället. Och vi kunde inte hålla med varandra mer. Vissa saker förstår vi oss helt enkelt inte på. Fast antar att man inte kan förstå sig på allt heller. Krångligt värre.

Snart någon dag blir det äntligen av att handla!
Mat mat mat! Blir så glad av tanken då detta varit en riktigt svår månad då pengarna inte räckt till. Och så har vi ju alldeles för dyr hyra. Vi ska flytta så fort det dyker upp en annan lägenhet. Kanske i detta område eller kanske något annat. Vi kollar på 3 stycken olika områden för tillfället.

Nog snackat för stunden. Skriver mer senare.
Kram


Klassisk frukostbild nu för tiden. Borde börja ta nya!

Sön 4/10 2009

God dag! Eller förmiddag.

Har faktiskt varit vaken sedan kl 09 ca då jag gick upp, sopade golven och skakat mattor. Våran lilla lurvtuss drar verkligen in massor när de klippt gräset, som de gör en gång i veckan (!) något som verkligen inte behövs så ofta nu under hösten då gräset inte växer lika mycket som det gör i början på sommaren.
Gjorde efter det kaffe och te, och sedan överraskade jag en mycket trött Nall med frukost och kaffe på sängen.
Snäll som jag är. Fast inte så konstigt om han var trött. Vi var uppe sent inatt. Tror vi la oss vid 03. Fattar inte själv hur jag kan vakna så pass tidigt som 09. Fast brukar vakna vid den tiden alla dagar.

Är så himla tesugen idag, måste nog gå och dricka en kopp till och det blir redan min 3e kopp idag!
Kram

Partystämning!

Eftersom denna dag har bjudit på så uselt väder och så så passar jag och älskling på att liva upp ett vanligt glas med juice till ett riktigt festglas.
Verkligen partystämning på hög nivå med sugrör och svärd. :P


Dun

Kommer ni ihåg när det var sådan debatt om de gåsar som plockades levande bara för att de skulle bli dun i våra täcken, kuddar och jackor?

Jag kom att tänka på det nu och kom ihåg en intressant konversation mellan mig och en annan bloggare, där den andra bloggaren hade skrivit ett inlägg om just detta som jag svarade på.

Hon hade skrivit att hon tycker att det är mer djurplågeri att döda gåsarna än att plocka dem på fjädrar levande om och om igen så fort dunen växt ut.
Min fråga till henne var då om hon hellre skulle vilja få vart enda hårstrå på kroppen utdraget så fort de växt ut istället för att välja det mindre smärtsamma att avlivas. Om det nu vore så alltså.
Självklart sade hon nej, för det skulle vara för hemskt.
Hur tänkte hon då om fåglarna om hon själv skulle tycka att det var hemskt att få hårstråna utdragna istället för att bli avlivade?!
Självklart tycker jag inte att fåglar och andra djur ska avlivas eller flås/ plockas bara för att vi ska få täcken, jackor, päls med mera. Utan det finns så många andra bra och varma val!

Jag tycker då att det är värre djurplågeri att plocka fåglar levande än att avliva dom och sedan plocka deras fjädrar, då känner de inget i alla fall.

Fråga:
Vad tycker du?
Värst med avlivning eller värst med plockande av levande ej bedövade fåglar?


En oplockad gås.


Lör 3/10 2009

God morgon!

Gick upp vid 10 faktiskt.
Inatt vid 04 tiden fick jag nog av en smaskande och flåsande hund. Jag förstod ju varför han höll på sådär. Han mådde dåligt och ville gå ut, så jag väckte killen som fick ta på sig och gå ut med honom. Och visst mådde hunden inte bra. Strax innan 05 kom de in igen. Tror detta beror på att han knaprade i sig ett helt ben häromdagen.
Därav anledningen till att ha sovit lite längre.

Nu blir här lite frukost i vanlig ordning och efter det en skön dusch!

Kram


Kört.

Brev till dig.

Hej då lilla Suzuki, nu har du åkt din väg. Det var med blandad glädje och sorg som vi såg dig åka iväg med dina nya ägare. Och faktum är att vi saknar dig redan, även om detta kanske var för det bästa. Tyvärr känner vi inte de nya ägarna. Men. Vi hoppas och tror att de såklart kommer att ta hand om dig väl i ditt nya hem någonstans i Linköping.
Och vem vet, kanske vi syns ute på vägarna igen, 4 mil är inte långt.

Kram från. 
Dina gamla ägare.


Båt

Hej bloggen & besökare läsare.

Har
precis nyss kommit hem här efter biltur med Pappa. Vi har varit och kollat på en båt som kommer ut till landet i helgen redan. Ja, den är nu köpt. Det gäller att passa på denna årstiden då de sänker priserna rejält eftersom det inte är vidare båtsäsong och de ska ju snart upp ur sjön och läggas på land eller båthus.

Det slog mig just att jag visst glömde ta kort på bilfärden eller något annat heller för den delen. Så typiskt mig. Fnys!

Fråga:
Har du / din familj båt?

Tors 1/10 2009

God morgon!

Bra med er? Här är det bra i alla fall. Halsen är så mycket bättre, så antagligen hjälpte honungen plus vitaminvattnet. Känns skönt.
En sak som känns mindre skönt är vädret. Det är just nu så grått som det bara kan bli och det regnar ute också. Så med andra ord är det äkta höstväder. Nu fattas bara att alla löv och allt ska ändra färg då.

Har som vanligt inte så mycket mer att tillägga i morgoninlägget. Fast som ni vet börjar de alltid såhär.
Ska som vanligt väcka Nall så vi kan äta frukost.

Fråga:
Har ni regn idag?

Kram


RSS 2.0