Mindre bra dag


En bild från en dag i maj.. En bra dag i maj.


Usch
ja, som rubriken säger så har det verkligen inte varit den bästa av dagar idag. Har haft mina misstankar på en sak en längre tid nu, eller ja, något sådant. Och idag fick jag just de misstankarna bekräftade. Jag kan ju säga att jag är så trött på den personen att jag bara vill ställa mig och skrika rätt ut, eller bara lägga en pizza på denna person. Denna jobbiga människa vägrar låta saker och ting vara så att det kan läka i fred! Tål inte denna tröga människa, och det värsta är att denne vet om det, mer eller mindre i alla fall och trots detta fortsätter. 

Något som däremot har varit bra idag är att jag hämtat ut mina månadslinser. Och hittills är jag tyvärr inte nöjd med dem. De är lite större än endagslinserna jag testade och jag vet inte om de sitter som de ska heller. Känns som att de sitter mer på sidan än mitt på. Fast eftersom jag fick dem idag så ska jag absolut försöka mig på att ge dem några dagars chanser. Kanske det bara handlar om vana? Någon som vet?

Nu ska jag lägga mig ner i sängen och antingen spela tv spel eller se på tv och läsa innan det är dags att sova. Hoppas på en bättre dag imorgon!
Kram


FRÅGA:
Hur spenderar du denna kväll??



Tis 31/8 2010

God förmiddag!

var vi framme vid den sista augusti och imorgon så börjar en ny månad och vi är ett steg närmare slutet på det här året som hittills gått i rasande takt. Var ju inte särskillt länge sedan som detta år tog sin början?!

Har som ni kanske märkt inte haft den största inspirationen till att blogga nu de senaste ca 2 veckorna eller vad det kan vara. Men det blir lätt så när annat kommer ivägen och jag måste skjuta upp bloggningen lite. Då tappar jag lätt blogglusten eller inspirationen. Inget som jag tycker är direkt roligt men det brukar komma igen efter ett tag när det mesta har lugnat ner sig igen.

Skulle på möte senare idag men det blev framflyttat någon timme tidigare. Inte mig emot! Så fram till dess ska jag nog bara göra mig iordning och ta fram det som vi ska ha till middag senare idag.
Kram


FRÅGA:
Har du tappat blogglusten / inspirationen någon gång??



Idag är det inte det allra bästa vädret här som ni kan se, molnigt och tråkigt. Mycket märkligt vad snabbt
vädret kan ändras då jag vaknade upp till strålande solsken denna morgon!

Mån 30/8 2010

God morgon!

Igår gick den största delen av kvällen åt att tvätta. Vi hade massor av tvätt även denna gång. Men dels för att vi valde att tvätta upp själva sängtäckena och påslakanen. Kändes helt underbart skönt att lägga sig bland de nytvättade sängkläderna, så inatt har jag sovit gott!

var det återigen måndag och en ny vecka har börjat. Jag vaknade vid 09 av arbetare som stod utanför och pratade väldigt högt. Känns återigen som att jag skriver samma sak var eviga dag, men faktum är ju att de flesta dagar ser väldigt lika ut, och säkert inte bara för mig utan även för de flesta andra också så vidare någon inte lever kändis eller extremt rikemansliv.

Väckte nyss upp Nall här efter att jag förberett kaffe och tevatten. Så nu blir det som ni kanske kan förstå någon form av frukost.
Kram!


FRÅGA:
Började din måndag bra??


Idag har vi tyvärr inte detta vackra vädret som är här ovan på bilden, utan idag är det grått och trist.

Sön 29/8 2010

God dag!

Igår tog långpromenaden orken ur mig totalt. Visste inte man kunde bli så trött av att gå? Jag som brukar kunna cykla på träningscykel i en timme utan att bli lika trött som jag blev igår. Var i alla fall en mysig kväll som slutade med att jag dunkade på bra musik tills kl slog 23.00.

Har inte haft den bästa sömn inatt. Vaknade flera gånger, vände och vred mig. Hade lustiga drömmar om allt och inget och låg väldigt obekvämt varje gång jag vaknade. Ändå känns det som att jag fått en bra natts sömn, kroppsligt sätt, för jag känner mig konstigt nog väldigt pigg och utvilad. Vaknade vid 08, fast somnade om till ca 10. Kände att det inte spelade någon större roll denna söndagsmorgon.

Idag ska jag städa här hemma. Brukar ju annars städa fredagar, fast det har alltid varit annat som kommit ivägen de senaste dagarna, kanske till och med veckorna. Har hela tiden funnits saker att göra. Efter middagen blir det som vanligt en sväng till Morfar och se hur han har det idag.
Kram


FRÅGA:
Har du söndagsplaner??



Gubben söndagsnjuter med grisen, på hans matta som han alltid ligger på här hemma.

Lång lördagspromenad


Gick en lång lördagspromenad bland de fina villorna på andra sidan gatan.


Vi kom precis nyss hem här efter att ha varit på en väldigt lång fast skön lördagspromenad. Sammanlagt var vi ute och gick i ca 2 timmar, lika länge som vi stannade borta. Vi bestämde oss för att gå en liten bit extra på den långpromenaden vi annars går och gå bort till moster och hälsa på, så där satt vi i ca 2 timmar och pratade. Bestämde att vi ska äta ihop någon dag. Mys, och framför allt gott. Moster är riktigt bra på att laga mat, mmm!

Nu snart blir det mat här med, Nall är iväg och köper något snabbt då promenaden tog orken ur en. Känner verkligen inte för att laga mat nu utan helst bara äta och få lite krafter tillbaka.
Kram


FRÅGA:
Tar du promenader på helgerna??


Lör 28/8 2010

God förmiddag!

Har varit vaken i över 2h redan. Vaknade riktigt tidigt första gången fast vet inte vad klockan kan ha varit då. Gick dock upp vid 09 och läste lite innan jag väckte Nall en timme senare, så vi har nyss ätit frukost och direkt efter inlägget här så ska vi ut på en skön långpromenad. Kameran följer med, den är laddad och klar.

Igår fanns ingen tid eller lust över till bloggning utan istället så hade jag fullt upp med att försöka göra det lite fint här hemma, dock plockade jag bara med saker så det blev ingen dammsugning vilket det blir senare idag. Igår så plockade jag undan gamla schampo flaskor, tvålflaskor, gamla konservburkar och glasflaskor, sorterade och la dem i påsar. Ang schampo och tvålflaskorna så är det av ren lathet som de har blivit kvar i badrummet. Skämms nästan lite när jag tänker på det, jag menar hur svårt är det att ta och slänga det på en gång??

Nej, nu är det nog skrivet här. Nu ska jag göra mig iordning och sen ut!
Kram


FRÅGA:
Kan du ibland låta saker ligga av ren lathet?

Fre 27/8 2010

God förmiddag fredag!

Igår efter att ha kommit hem efter ärendena jag hade nere på stan blev det inte mycket bloggning alls. Visserligen var jag någon timme uppe hos Pappa och åt pizza som han bjöd på. Annars så satt jag nog knappt vid datorn alls. Utan la mig ner och läste lite i boken om mystik samt såg på tv resten av kvällen. Lat är namnet.

Har som vanligt vaknat flera gånger om denna morgon innan jag bestämde mig för att gå upp. Men dessa gånger inte av mig själv utan av arbetare som klippte gräs och buskar. Värsta oljudet var strax innan 08 på morgonen. Lite väl tidigt att föra oljud, men jag vet ju att det är deras jobb så det är bara att acceptera.

Kom alldeles nyss in från morgonrundan med hunden också, så nu är jag i full gång med att ordna frukost. Det blir grönsaker. Ja, jag vet. Konstig frukost kanske ni säger fast som en del av er säkert redan vet så är jag inte mycket för det här med bröd.
Kram

FRÅGA:
Vilken veckodag tycker du bäst om??


Rosor är fortfarande kvar lite här och där såg jag nu på morgonpromenaden. Trodde att de redan
skulle vara borta vid det här laget, men icke!

Tors 26/8 2010

God förmiddag!

Återigen är en dag av ärenden. Dock tar de inte så lång tid att utföra fast så ska jag umgås lite med Pappa idag också. Så idag kanske det inte blir sådär jättemycket bloggning. Vi får se helt enkelt.

Kom nyss in från morgonrundan med hunden. Så nu ska vi äta frukost här hemma. Samt att jag ska dricka första koppen te denna dag. Ett måste för att få en bra start på dagen anser jag.

Förutom att det blir en del spring utanför hemmets väggar så blir det en lugn torsdag.
Kram


FRÅGA:
Har du planer idag??


En gammal webbisbild. Har tyvärr inte laddat kameran än, ska göra det på direkten!


Boken om mystik

Efter mitt inlägg jag skrev om boken som jag läser just nu, så var det en del läsare / besökare som undrade vad den boken heter.  Och jag kan tala om att boken heter så mycket som ´"illustrerad vetenskaps stora bok om Mystik".  Såhär ser den ut för er som är intresserade:





FRÅGA:
Tycker du sådana böcker är spännande??


Ons 25/8 2010

God förmiddag!

Vaknade vid ungefär samma tid som igår. Gick upp på en gång, klädde på samt gjorde mig iordning och kopplade på hunden. Sedan gick vi ut på morgonpromenaden. Tänkte att det gäller att passa på nu eftersom jag hörde att det regnat när bilarna åkte förbi och att det var uppehåll.
Ute var det rätt kyligt mot de varma sommardagarna, en del man mötte på vägen hade höstjackor. Men jag tyckte inte att det var så pass kallt, mest skönt om jag ska vara ärlig trots att det började dugga regn lite smått.

Nu däremot ska jag gå till köket och laga till något vegetariskt som frukost / lunch och ge hunden sin mat efter det.
Kram


FRÅGA:
Har du kyligt idag??

Tråkigt värre

Förut idag strax innan middagen ringde mobilen, det var killen som undrade om jag hade lust att följa med på speedway då hans pappa är galen i det och han skulle bjuda oss med dit så att vi inte behövde betala inträde.

Redan på vägen dit började vi förstå att kvällen kanske inte skulle bli som det var tänkt då det började att regna ganska så kraftigt.  Och lagom till att de skulle börja åka kl 19.00 så upphörde regnet, dock kan de ju inte åka på en för blöt bana då det är farligt för förarna, så lastbilar och traktorer försökte att fixa det hela så gott det gick. Men när de hade hållt på i ca 1.30 timmar så meddelade de att det inte blir någon match.
Väldigt tråkigt med tanke på att man stått upp hela tiden och väntat, samtidigt som det hade börjat bli allt kallare ute. Men men, det fanns ju inget att göra åt saken, så vi skjutsade hem killens föräldrar och åkte hem själva efter det. Hämtade hunden hemma hos Pappa där han fått vara under tiden. Dock kommer de biljetter som vi fick ikväll även att gälla när de ska köra denna match en annan dag. Lite tur i oturen ändå.

Nu blir det lugnt här resten av kvällen. Ska gå och hämta min 3e och sista kopp te för den här dagen & kvällen.
Kram


FRÅGA:
Har något blivit inställt för dig någon gång??



Tis 24/8 2010

God morgon!

Vaknade här vid strax innan halv tio och orkade inte ligga kvar i sängen. Så jag gick upp och läste lite i en väldigt spännande bok som jag fick av pappa redan när jag var liten. Då var tyvärr mycket av texten lite för svår för mig att läsa, men jag tyckte ändå att den var spännande då den innehåller all världens mysterium.

Nu blir det snart frukost, så ska bege mig till köket nu.
Kram


FRÅGA:
Sov du gott inatt?

Äntligen hemma

var jag äntligen hemma efter flera timmar iväg. Bland annat så hade vi ett ärende på banken och så hälsade jag på Morfar och sedan bar det av till glasögonbutiken där jag hade linsträning. Kan ju avslöja att det tog x antal försök innan jag fick i första linsen. Andra linsen krävde inte lika många försök och när jag skulle sätta i dem igen efter att ha fått ut dem så gick det mycket bättre!
Så nu ska jag få prova linser i en hel vecka innan jag ska tillbaka dit för att istället få prova månadslinser som jag är intresserad av, och det blir i sådana fall den summan jag tänkt mig per månad.

Nu sitter jag här vid datorn med linserna i ögonen, vid kl 21 ska de ut för dagen. Och imorgon ska jag återigen bära linser i ca 3 timmar för att vänja mina ögon sakta. Dagen efter det kunde jag ha dem någon timme längre än nu. Är så glad över att jag äntligen har dem. Har längtat efter det väldigt länge nu.

Resten av kvällen blir det lugnt här hemma. Ska bara ta det lugnt, kanske se vad som finns på tvn och kanske spela lite tv spel.
En lugn kväll med andra ord.
Kram


FRÅGA:
Har du haft en bra dag??



Var nere på stan förut idag, hade en del ärenden att ta tag i. Och nu först är jag äntligen hemma!

Mån 23/8 2010

God dag!

Imorse la vi de nytvättade mattorna på plats och oj vad skönt det är att gå på dem nu. Dessutom känns det riktigt fräscht. Nästa gång vi tvättar blir det att återigen tvätta mattor, dock blir det några andra. Ofta glömmer man ju att tvätta just mattorna eftersom de är på golvet, men ibland måste även de göras rena. Det sätter ju sig lukter och annat ofräscht i dem och därav anledningen till att jag ville tvätta upp mattorna i sovrummet då det luktade ganska skumt härinne. Men redan nu är det ofräscha borta som sagt var.

Idag ska vi äta lite tidigare här hemma. Som jag skrev igår så har vi lite måsten att ta tag i denna måndag. Så det är lika bra att få det mesta gjort på en gång. Dessutom måste jag se till att ladda kameran, tror ni inte att batteriet tog slut igår kväll när jag var redo att ta bilder i högsta hugg?! Typiskt!
Kram


FRÅGA:
Brukar du försöka göra alla ärenden på en gång??


Ska ladda kameran så att nya bilder kan tas. Det blir dock efter att vi kommit hem. För snart
står matlagning på schemat.

Gårdagens kräftskiva




Det var då lite bilder från kräftskivan som vi var på ute hos killens föräldrar. Glömde ju tyvärr min digitalkamera hemma så bilderna är tagna med mobilkameran. Dock misslyckades jag med att fånga fokus på kräftan som är ensam på bild, men det gör inte så mycket. Fick ju med det mesta i alla fall. Dock fick jag ju inte med potatissalladen och rostbiffen som jag åt istället.
Men jag hjälpte min Nall att skala lite kräftor, det kan jag trots att jag inte äter skaldjur själv. Kände att jag måste vara med på ett hörn där i alla fall. Speciellt med tanke på att mitt tog slut långt innan deras kräftor ens hade närmat sig hälften i skålen där de låg.

Det blir inte av att åka till Morfar idag, utan det blir imorgon då jag ändå har lite ärenden i stan. Kommer bli en spännande dag imorgon, och framförallt efterlängtad. Så det blir att ta det lugnt här resten av dagen.
Kram


FRÅGA:
Tycker du om skaldjur??

Sön 22/8 2010



Någon bild jag tog när vi hälsade på Nalls vänner.


God förmiddag söndag!

Vaknade redan vid kl. 07:30, fast bestämde redan då att sova lite till, sagt och gjort och vaknade ca 2 timmar senare av att grannen spelade musik. Gjorde inte mig så mycket, men Nall blev desto surare. Dock klagar vi inte på dem, då de aldrig klagat på oss. Och vi spelar ändå musik oftare än vad de gör.

Senare idag blir det väl en sväng till Morfar, som vanligt på söndagar. Annars finns nog inga planer för den här dagen mer än att fundera ut vad det ska bli till middag. Skönt faktiskt.

Idag är det ju också slut på augustifesten. Det var sista dagen igår och fyrverkerierna som var, var hur fina som helst! Mycket finare än i förrgår. Dock vet jag inte vem som får andraplatsen av igår och förrgår. För mig blev det väldigt jämt.
Kram


FRÅGA:
Sov du länge idag??

Lör 21/8 2010

God förmiddag lördag!

Idag blir det inte heller vidare mycket tid till att uppdatera denna blogg. Vi har rätt mycket att göra. Om några timmar ska vi iväg till killens föräldrar där det vankas kräftskiva. För mig blir det dock potatissallad och rostbiff då jag inte är så förtjust i skaldjur överhuvudtaget.

När vi kommer hem därifrån blir det att tvätta. Har ett berg av tvätt denna gång plus att två av mattorna ska fräschas upp lite. Så där försann den kvällen.

Och när tvätten är klar så beger vi oss såklart ner mot stan för att se de sista tävlande i sm i musikfyrverkeri. De tävlande igår var de näst bästa hittills, nu återstår det att se ifall de stannar kvar på denna plats eller om de halkar ner till en 3e plats. Mig spelar det inte direkt någon roll då jag hoppas på att samma lag vinner i år igen.
Kram


FRÅGA:
Tycker du om potatissallad??


Får ta med mig kameran och knäppa några nya bilder idag och ikväll. In med nytt!

Fredagskväll

Nu var det redan kväll igen, och inte vilken kväll som helst utan fredagskväll!
Planerna för denna kväll blir som igår kväll, vi ska såklart ner och se på sm i musikfyrverkeri.
Ja, det börjar ju nästan bli tjatigt att nämna det varje kväll. Annars finns det inga planer för den här kvällen. Lite trist, jag som klätt mig så fint i nya kläder och allt. Fast på helgerna ska man ju vara lite finare än vanligt. Festligt ska det vara.

Känns trist att jag inte kunnat blogga mer än så här idag, men jag har varit upptagen med annat. Till exempel så har jag städat riktigt ordentligt här hemma, genom att få Nall dra ut sängen från väggen. Gissa om det var damm i mängder där bakom. Kommer ju inte åt ordentligt runt listerna när jag dammsugar under den och dammsuga bakom sådär har jag nog inte gjort sedan vi flyttade hit. Usch! Men nu är det rent och fint igen. Så härlig känsla!


FRÅGA:
Har du fredagskänslor??




Fre 20/8 2010

God förmiddag!

Vaknade vid 09 och gick upp då, helt yrvaken faktiskt. Hade egentligen kunnat sova ett bra tag till. Dock blev det inte så. Och när jag var på väg ut genom sovrummet råkade jag väcka Nall när jag öppnade dörren. Så det var lika bra för oss båda att gå upp. Sagt och gjort.

för ett tag sedan har vi ätit frukost och nu vet jag inte riktigt vad som händer denna fredag mer än att vi ikväll ska ta oss ner på stan för att se på sm i musikfyrverkeri och det 3e tävlande laget.
På tal om fyrverkerierna, igår var det riktigt bra. Göteborgs FyrverkeriFabrik är helt klart bäst. De lyckas verkligen tima fyrverkerierna med musiken. De lär ju vinna i år igen. Annars blir jag förvånad.
Kram


FRÅGA:
Är du morgontrött??


Misslyckades med att fånga humlan rätt i bild.


Dagens grill middag


Idag hade vi Pappa här på middag och som ni ser så blev det inget mindre än grillat.


Dagens goda middag blev grillat! Det gäller att passa på nu när det snart är slut på själva grillsäsongen om det nu finns en sådant. Visserligen kan och har vi ju grillat på vintern också eftersom att vi har elgrill.

Vi grillade kött, färska champinjoner och tomater. In i ugnen åkte hemmagjord pomme, morötter och zucchini. Som tillbehör hade vi såklart mitt hemmagjorda vitlökssmör. Gissa om det var grymt gott.

Snart ska vi, jag, pappa & Nall bege oss ner mot stan och se på de bästa tävlande i sm i musikfyrverkeri. Ser fram emot det! Ikväll är det Göteborgs FyrverkeriFabrik som kör sitt bidrag och de har varit det vinnande laget alla år som jag sett på det tillsammans med min Nall. Vi har våra gissningar om vilken låt som de kommer köra ikväll, men det återstår att se om vi har rätt eller ej.
Kram


FRÅGA:
Har du grillat mycket i sommar??

Lite shopping


Denna söta blus tillhör nu mera mig.
Personligen tycker jag den ser bättre ut på än vad den gör på galgen.

Igår på stan blev det såklart shopping. Som jag har längtat efter att få shoppa, och igår blev det av. Jag och mo spenderade flera timmar på stan igår. För jag kan som vanligt inte bestämma mig ordentligt när det kommer till vissa plagg. Min garderob har för det mesta bestått av olika cardigans men nu kände jag för att shoppa lite mer söta kläder. Som denna söta blus från H&M på bilden ovan.
Väl i provrummet satt den verkligen perfekt på mig, så det var ju ingen större tvekan om den skulle få följa med hem eller ej.


FRÅGA:
Vad tycker du om senaste inköpet??

Tors 19/8 2010

God förmiddag!

var det redan torsdag och idag vet jag att det kommer att bli en toppendag då vi har lite planer, trots att vädret för tillfället är rätt tråkigt. Dock gäller ju bara de planerna i eftermiddag. Fast det blir en del förberedelser kring det. Mer om det lite senare idag.

Igår var vi ju på första delen av sm i musikfyrverkeri och Pyro Smålandskrutbruk var det lag som tävlade. Det var absolut bra, men jag tyckte att de valde helt fel låt i början då det inte stämde vidare bra alls med musiken. Dock blev det en stor explosion och trots att vi var på andra sidan kände vi värmen och ett träd började att brinna, folk trodde säkert att det var en del av showen för de flesta började applådera. Men jag och Nall tror dock ej att det tillhörde med tanke på vilken snäll det var, och jag tror inte att de planerar att träden ska fatta eld. Dock var ingen skada mer än det skedd.
Längtar mer till ikväll då det vinnande laget de senaste fyra åren jag kollat ska tävla. De är helt fantastiska och heter inget mindre än Göteborgs FyrverkeriFabrik.



FRÅGA:
Har du planer för idag??



Tog denna bilden igår kväll och tyckte den blev tuff. Mitt i stan finns det nu karuseller, bland annat den på bilden.
Snart kommer även marknadsstånden och de finns i massor!

Ingen vidare bloggdag

God kväll!

Idag har det inte varit någon vidare bloggdag här. Utan istället har jag spenderat dagen på stan med min moster. Berättar såklart mer om stan imorgon då jag är säker på att de flesta kommer att tycka det är intressant. 

Och idag är det den första dagen på den berömda augustifesten här i Norrköping och om några timmar ska vi åka ner mot stan för att se på sm i musikfyrverkeri, som vi gjort alla våra år tillsammans. Det är mycket populärt under augustifesten och jag har läst att ca 30.000 personer kommer för att se det per kväll.
Du kan läsa mer om sm i musikfyrverkeri här.


FRÅGA:
Har du någon årlig festival / fest där du bor??




Blir en mysig kväll här hemma tills det är dags att ge sig ner mot stan för att se på sm i musikfyrverkeri.

Ons 18/8 2010

God förmiddag!

Vaknade redan vid 08:45 eller så och gick dessutom upp då. Läste lite och förberedde kaffe och tevatten. Väckte Nall och för ett tag sedan så har vi ätit frukost.

Nu efter detta inlägg blir det i alla fall en dusch. Ska bli skönt.
Och lite senare har jag ett samtal att ringa.
Kram


FRÅGA:
Hur ofta duschar du??


At home

var vi precis hemkomna efter att ha varit en sväng hos Morfar. Han mådde bra och pratade på rätt bra idag. Vi drack lite kaffe innan han åt mat. Hjälpte honom att vattna blommorna och lite så innan vi åkte. Så det var nog uppskattat.

Precis innan vi åkte så började det att åska. Och när vi väl var framme vid Morfar så kom det värsta ösregnet fram, det regnade hela vägen ner dit, men väl framme regnade det ännu mer. Och när vi väl var där och skulle koka lite kaffe så kom det världens smäll av. Tror att våran lilla hund blev lite smått rädd. För han höll sig under bordet. Dock tröstar vi honom inte, för det ska man ej göra.

Nu blir det en lugn kväll här hemma innan det är dags att sova.
Kram


FRÅGA:
Har du haft åska idag??

Tis 17/8 2010

God förmiddag!

Vaknade flera gånger på morgonen av både arbetarna och av en dröm som jag hade. En del drömmar sätter sig verkligen och stannar kvar på minnet, men denna dröm var just en sådan som jag vill ska stanna kvar. Den var bra. Gillar bra drömmar.

Det blev inget stan igår, istället åkte vi ju och handlade kött som vi inte handlade då vi storhandlade. Mycket handla där, sedan åkte vi och köpte hundmat som var totalt slut. Vill ju inte att våran lilla hund ska svälta inte. Så därför blir det nog stan idag. Ska i alla fall hälsa på Morfar en sväng senare, det blev heller inte av igår. Får nästan lite dåligt samvete när det blir så. Fast man måste ju ta tag i sina vardagsbestyr också för den delen.
Kram


FRÅGA:
Får du lätt dåligt samvete??


Gubben har nu hundmat hemma, så han slipper svälta ihjäl. Det har han inte behövt göra innan heller, som tur är. Våran lille voffsing!

Mm, middag


Förberedde pastasalladen här med grönsaker, kryddor och annat gott.


God eftermiddag!

Har precis ätit mat. Jag blev så himla sugen häromdagen på inget mindre än pastasallad och det är vad jag har svängt ihop nu idag som middag. Gissa om det var gott. Men eftersom att denna pastasallad är en sådan som gärna ska stå i kylen några timmar före servering så kommer den att bli mycket godare när jag äter av den senare ikväll. Och imorgon och kanske till och med dagen efter det.
Gjorde hela skålen på bilden helt överfull, så jag har mat så det räcker och blir över. Inte mig emot, för denna enkla rätt är så god!

Nu ska vi åka iväg och handla lite hundmat, kött och hälsa på Morfar en sväng.
Kram



FRÅGA:
Tycker du om pastasallad??


Mån 16/8 2010

God förmiddag!

Vaknade första gången av ett väldans oljud utanför oss. Nu som först ska de asfaltera vägen de rev upp för ca 2 veckor sedan. Och imorse kl 07:30 vaknade jag av någon av deras maskiner som förde oväsen. Lyckades dock somna om ett litet tag till.
Väckte Nall och för ett tag sedan så åt vi frukost, så nu är man mätt och belåten för några timmar framöver. Känns mycket bra. Har även hunnit med en skön dusch, riktigt skönt såhär efter helgen, avslappnande är ordet.

Eftersom de först idag börjar lägga ny asfalt så lär det ta hela dagen, tror knappast att de blir klara med allt idag, de har nämligen rivit upp hur mycket som helst så långt ögat kan nå från de fönstren. Så idag får vi stå ut med lite oljud. Men det gör inte så mycket. Har jag turen så kan antingen moster ha tid idag för stan, eller så kanske jag får ett sms och det bär av till stan i vilket fall som. Hoppas lite på båda måste jag säga.
Kram


FRÅGA:
Har du vaknat av oljud någon gång??


Kanske bär det av ner mot stan senare idag. Hoppas i alla fall på det.

Kväller

God kväll igen!

Jaha, då var det redan kväll igen, som vanligt. Dagarna går fort och snart är det en ny dag. Har precis druckit en välbehövlig god kopp te. Vissa dagar är jag mer tesugen än andra och ikväll behövde jag verkligen en kopp. Snart blir det även en kopp kaffe, har lovat Nall att fika med honom ikväll.

Kvällen har spenderats framför tvn - och mitt tv spel såklart. Började förut att spela kingdom hearts 1 igen. Har ju spelat tvåan ett bra tag nu för att försöka klura ut en grej, men det gick ju sådär måste jag erkänna. Fick i alla fall fram ett helt nytt vapen som jag inte sett förut. Så något bra kom i alla fall av de timmarna framför spelet.
Blir inte uppe alltför länge idag dock. Så detta blir det sista inlägget för idag.
Kram


FRÅGA:
Vad har du gjort ikväll??


Blir en fika ikväll, dock inte denna kaka till som vi hade här för någon vecka sedan. Däremot blir
det en kopp kaffe för ovanlighetens skull.

Söndagsmat




Som ni kan se så blev en hemmagjord pizza denna söndagens middag. Eller helt hemmagjord var den kanske inte då vi fuskade lite genom att testa på att köpa färdig deg plus sås, något vi annars gör själva. Fast idag kände vi för att testa på det. Självklart vispade jag ihop en beasås som vi hade till.
Jag måste erkänna att jag föredrar att göra degen och såsen själv även om detta också var gott. Men ingenting slå en köpe pizza från en pizzeria. De är klart godast!



FRÅGA:
Hemmagjord pizza eller pizzeria pizza??


Sön 15/8 2010

God dag!

Vi kom precis nyss hem här efter att ha varit och storhandlat hem mat. Det var verkligen på tiden för alla skåpen samt både kyl och frys ekade ganska så tomma. Men nu är det återigen fyllt med mat.

Direkt imorse när jag vaknade så gick jag ut i köket på en gång och fixade iordning tevatten och kaffe, väckte Nall och gjorde mig iordning. Det fanns ingen tid att förlora eftersom vi vill handla skapligt så vi slipper stå i . Någon frukost åt vi inte då det fanns en enda ensam macka kvar i kylen. Så jag är väldigt hungrig nu.

Tänkte bara uppdatera på varför det ej kommit ett inlägg för er som undrat.
Nu däremot ska jag fixa något att äta.
Kram


FRÅGA:
Storhandlar ni / du??

Filmtime!

Nu blir det att se filmen "en fiende ibland oss" som går på tv4+ kl 22.00 med Harrison Ford och Brad Pitt i huvudrollerna. Filmen har jag sett förut och tycker den är både bra och sevärd.
Så det var kvällens filmtips till er!


Handling:
IRA-terroristen Frankie MacGuire flyr undan rättvisan på Irland och får en ny identitet i staden New York. Under namnet Rory Devaney blir han inneboende hos polisen Tom O'Meara som snart misstänker att Rory inte är den han utger sig för att vara.


FRÅGA:
Har du sett filmen "en fiende ibland oss"??





Fikastund



Vi åkte iväg en sväng förut för att hälsa på en av Nalls vänner som fyllde år igår. De bor i ett fint hus utanför stan som de håller på och renoverar för fullt, som ni kan se på en av bilderna har de byggt in en pool i trädäck. Hur fint blev inte det på en skala!? Och för att inte tala om deras kök, som även det är precis nytt. Så vill jag också bo en vacker dag. Allt är möjligt bara pengar finns som det brukar heta. Och det betyder i framtiden.

När vi kom ut dit möttes vi av deras lilla hund som gav oss en utskällning och hälsade efter det på våran voffsing. De går väldigt bra ihop. Vi blev nästan direkt serverade kaffe och sötsaker.
Blev kvar där i någon timme och bara var. Så skönt att bara sitta där på deras nybyggda altan och njuta av det fina vädret som vi har här idag.

Nu blir det att bara ta det lugnt här hemma och kolla upp vad som går på tv ikväll.
Kram


FRÅGA:
Bor du i hus eller lägenhet??

Lör 14/8 2010

God förmiddag!

Kommer ihåg att jag för ett tag sedan sa till min Nall att lördagar får vara den dagen som vi sover ut och som jag inte ska väcka honom innan kl 10, eftersom han är den som gillar att sova så länge det bara går. Sagt och gjort så lyckades jag själv sova till cirka klockan 10 imorse. Så det var faktiskt rätt skönt.
Men tro inte att jag lyckats sova hela natten lång fram till det klockslaget. Nej, nej, jag vaknade redan vid 08 eller något, fast förstod att det var tidigt, vaknade även en stund senare av att två brandbilar eller ambulanser åkte förbi. Somnade dock om en liten stund till. Tror att kroppen även behöver sova lite extra ibland, speciellt när man alltid går och lägger sig sent och går upp tidigt som vi gör.

Har i alla fall fixat iordning tevatten plus kaffe, så det är bara att gå till köket och äta frukost. Är hungrig idag också. Det är ju inte allför ofta.
Kram


FRÅGA:
Tycker du om att sova ut??

Fredag & film


Som ni ser är det inte mycket kvar av detta blockljus, så det är snart dags att sätta dit ett nytt. Detta ljus
är tänt ikväll i alla fall till kvällens film.


var det återigen kväll och mörkret börjar lägga sig över stad och land. Jag kom för ett tag sedan upp ur mitt fredagsbad och har alldeles nyss druckit en kopp te med Nall, medan han har hållt sig till sitt kaffe. Ikväll har vi blockljuset som står på tvn som ni ser här på bilden ovan tänt, samt ett litet i fönstret som ger mysigt sken när vi ska se på film. Ikväll väljer vi att se filmen death sentence som går på tv3 kl 21.00, tycker att den verkar väldigt spännande!

Handling:
Nick Hume lever ett stilla liv med sin familj. Men hans tillvaro vänds upp och ner när hans son blir mördad under fasansfulla omständigheter. Nick svär att hämnas sin sons död och tar rättvisan i sina egna händer. Detta får dock förödande konsekvenser.



FRÅGA:
Ser du film ikväll??

Fredagens middag


Blev kanske inte den allra bästa bilden, men den får i alla fall duga. Som ni kanske ser åt vi pasta och
köttfärssås. Imorgon blir det antagligen samma för att avsluta helgen med något lite godare.


Här ovan ser ni då dagens middag. Idag blev det inget mindre än pasta och köttfärsås. Min egenlagade såklart som innehåller en massa nyttigheter och goda kryddor.
I vanliga fall så brukar jag föredra fullkornspasta, fast som ni kan se så valde jag vanlig just idag. Tycker att de där pastasnörena är goda i vanlig ljus pasta. Kanske inte det lyxigaste fredagsmiddagen som jag skådat, men det var absolut gott och så var det ju ett bra tag sedan som vi åt denna maträtt. Som jag också skrev ovan kan det ju hända att man äter något lite godare under söndagen. Vet att många familjer brukar äta något lite extra gott när det är helg.
Kram


FRÅGA:
Äter du extra god mat på helgen??

Fre 13/8 2010

God morgon fredag!

Idag är det fredagen den 13e och därmed en otursdag för många. Jag vet inte om jag tror på det, men jag tror att jag blir lite försiktigare med allt för säkerhets skull. Jag menar, man vet ju aldrig ifall det stämmer. Eller hur!?

Kommer nyss från frukostbordet, dock blev det bara te för mig denna morgon. Känner mig inte alls särskillt hungrig just nu, men jag borde egentligen äta något. Får se om jag blir hungrig innan det är dags för middag, middagen blir ju ändå ca 30 min tidigare för att Nall ska iväg och hjälpa en vän med hans bil. Har varit mycket sådant i dagarna känns det som, men det är ju hans hobby så han kan lika gärna hålla på med det.

Annars finns inte mycket att uppdatera om i nuläget.
Kram


FRÅGA:
Tror du på otursdagar som denna??


Rätt svar; tacos!



Tacos! Gott gott, här med gurka, rödlök, tomat, köttfärs, paprika, creme fraiche och tacosås! Mmm!
Samt en god liten cider från affären till mig.



Alla som har gissat, gissade nog rätt. Vi åt inget mindre än tacosPappa kom ju över på middag som han brukar göra någon gång då och då och det var ju ett bra tag sedan som vi åt tacos känns det som, så det var absolut dags igen. Vi äter ju inte tacos allt för ofta har utan kanske en gång varannan månad eller så. Om man tänker på det viset blir det ju bara sex gånger per år. Det är inte mycket!
Trevligt hade vi i alla fall. Och jag funderar redan på vad det kan tänkas bli för middag nästa gång som vi ska äta ihop.


FRÅGA:
Hur ofta äter du tacos??

Tors 12/8 2010

God förmiddag!

Har inte sovit något bra denna tidiga morgon som var. Vaknade redan innan 05, låg vaken ett tag och lyckades senare somna om igen och vaknade återigen när klockan ringde. Somnade om sen igen i alla fall för att bli väckt av hunden x antal ggr. Men jag skällde ut honom och därmed vann jag och fick sova tills jag själv vaknade vid strax efter kl 09.20.

Ska faktiskt ta det lugnt, för senare finns planer för eftermiddagen som kommer. Skriver såklart mer om det senare.
Nu ska jag dricka te och ta det lugnt.
Kram


FRÅGA:
Har du sovit gott??

Nu märks det

Kom att tänka på en sak. Har ni märkt hur det blir mörkare allt tidigare om kvällarna nu?? Nu är det inte längre ljust tills klockan är 22.30. Tycker inte alls om det, visst är det mysigt när det är mörkare ute också, men det känns ju som att det nyss började att bli ljusare.

Kom att tänka på det eftersom jag redan nu fått tända lampan i sovrummet för att se något på tangentbordet och i övriga lägenheten har jag också fått tända lite smått. Visserligen gör ju molnen sitt när de är över himlen på kvällarna. Men det märks ändå att vi nu börjar gå mot hösten och vintern.
Kram


FRÅGA:
Har du märkt att det börjar bli mörkare ute??




Snälla jag


Det jag diskat upp denna dag, för hand desstutom. Vi har ju diskmaskin, men den används bara när det
är fullt! Kopparna och besticken har en förmåga att gå åt först i detta hem. Märkligt!



Har alldeles nyss varit lite extra snäll såhär på eftermiddagen idag. Kände att mitt goda humör gör mig lite extra hjälpsam. I alla fall verkar det så. För när jag skulle diska ur lunchlådan lite snabbt så slutade det med att jag hade diskat upp allt som fanns i köket vilket var några koppar, en skål, två kastruller, två lunchlådor, lock och lite bestick. Egentligen är det Nalls uppgift här hemma eftersom jag städar. Men ibland tycker jag att han kan få slippa göra det. Speciellt eftersom att han har jobbat hela dagen.

Vi fick dessutom en bra överraskning om man nu kan kalla en elräkning för det. Vi har ju så gott som alltid fått ganska så dyra elräkningar och det är ibland just den räkningen som har gjort månaden sur för oss. Dock fick vi våran billigaste hittills efter små förändringar som vi har gjort här hemma. Känns skönt att de fungerar. Både för våran plånbok och för miljön såklart! Detta ska såklart firas med en god kopp te!
Kram


FRÅGA:
Hjälper du till hemma??

Ons 11/8 2010




God morgon / förmiddag!



Kom alldeles nyss in här med hunden från våran dagliga morgonpromenad. Idag är det varmt ute, det vill säga mycket varmare än igår! Till och med solen tittar fram lite idag genom tunna moln. Får se om solen lyckas titta fram helt eller om vi får nöja oss med det som är nu. Mig spelar det ingen större roll, bara det är sol.

Har inte så mycket mer att skriva om denna morgon, förutom att jag känner mig på bra humör!
Dessutom klickade det precis till i köket, så nu blir det te.
Kram


FRÅGA:
Är du på bra humör idag??



Pizzakväll




God kväll!


Idag har det varit en bra dag måste jag säga. Trots att jag först på morgonen tyckte att den gick ganska segt så har jag nu insett att dagen faktiskt har gått fort. Ibland är det dock skönast om dagen går lite sakta med tanke på att det alltid annars går så fort. Men här är vi och det är redan kväll.

Pappan min kom över en kort sväng förut, vi bestämde att vi ska träffas senare i veckan och äta något. Efter att han hade gått så sprang babe och jag ner till tvättstugan och tvättade upp allting! Trots att det inte var våran tid egentligen utan vi fick ta över den tiden från en granne. Perfekt! Då var allt tvättat och rent.

Ikväll har vi faktiskt unnat oss en pizza. Har blivit två pizzor eller om det är tre på ganska så kort tid, känns mindre bra på nyttighetsfronten, men vadå. Jag som alltid annars vräker i mig sallad och nyttigheter och nästan aldrig äter godis eller kakor kan gott unna mig det. Ja, det tycker Nall i alla fall och jag tror han har rätt.
Kram


FRÅGA:
Vad har du för favoritpizza??

Delar av dagen




Förut idag när Gubben och jag var ute på promenad passade jag såklart på att ta några bilder på vägen. Ibland ser man något som tilltalar en lite extra och bara måste ta ett kort på det. Eller flera. Dock var målet denna dag att ta kort på vackra fjärilar som flög runt om oss hela tiden. Lyckades sisådär kan jag erkänna. Fick i alla fall en fin vit fjäril på bild som satt på några blommor.

Väntar nu i skrivande stund på att killen ska komma innanför dörren. Idag har han jobbat. Och lite senare kommer även Pappan min upp en sväng och hälsar på. Senare ikväll ska vi äntligen tvätta ett par maskiner. Är så glad för det, för nu börjar tiden bli knapp. Måste få lite rent, innan det är för sent. Det rimmade, jag är rolig idag!


FRÅGA:
Tycker du om fjärilar??

FF - Förskräckt & förbannad

Usch ja, jag må vara lite sent ute med detta inlägg i denna stad. Men igår var det tydligen ett så kallat upplopp efter fotbollsmatchen som var här när det nu var.
Såg på nt.se på bilder och en film som privatpersoner tagit på bråken, där de slogs och tog sönder fönster och slog på bilar som åkte förbi!

Varför, varför förstör folk för sina medmänniskor? Varför, för lite dålig & framförallt tråkig fotboll? Vad är det för tufft med att slåss och kanske få tänderna utslagna och sedan sitta och grina på akuten för att man fått åka på stryk? SKYLL ER SJÄLVA! De som slåss kan gått ha det som kommer till dem, de ska inte ha någon hjälp från sjukhuset eftersom det var självvalt att få sin tand utslagen mer eller mindre, varför ska skattebetalarna betala för dumskallar som vill åka på stryk?! Tycker verkligen att det ska bli så som frågan på nt var, att klubbarna ska vara tvungna att betala för skadorna som deras suportrar och allt vad det heter åstadkommer.
Det är i alla fall min åsikt, för fotboll är en sport och ingenting att slåss för bara för att ena laget råkar vinna. Oavsett vem som vinner blir det alltid bråk. Gräv ner stridsyxan och ta det som män / vuxna människor! För det är väl trots allt killar som är en majoritet av de som går och slåss efter matcherna.

Blir bara så trött på att folk ska slåss och bråka med andra för en struntsak. ÄR det såhär som vi (& de) vill att världen som våra framtida barn ska växa upp i ska vara? Osäker och våldsam? Inte jag i alla fall.


FRÅGA:
Vad tycker du om folk slåss efter fotboll bara för att??

Tis 10/8 2010

God morgon!

Kom in med hunden för ca 15 min sedan från våran första promenad den här dagen. Måste säga att Gubben var smått klantig idag. Han snubblade till när en cyklist åkte förbi oss, såg lite roligt ut.
Idag är det molnigt och trist och inte alls lika varmt som igår, även om det inte är kallt. Igår fick vi till och med någon timme med sol, tror inte att det händer idag. Inte så som det ser ut nu. Tänkte även på att det ligger en massa vissnade löv på marken, även fast träden är gröna. Det är verkligen ett hösttecken. Vill inte ha höst riktigt än, ge oss augusti full med sol.

Vet att moster min har kommit hem, så frågan är när jag ska ringa henne och fråga när hon tycker att vi kan ta en sväng på stan för shopping! Vill så gärna ha hem lite fina kläder, har ju nästan inget som är fint här hemma längre. Bara tråkiga tröjor mer eller mindre. Vill ju ha dessa söta höstkläder som nu kommit. I alla fall en del av dem. Har en liten bild av hur jag vill se ut när shoppingen är avklarad.

Funderar nu på frukost, måste ju få i mig något, fast vad? Allid denna ständiga fråga..
Kram


FRÅGA:
Har du shoppat mycket i sommar??




Gubben på promenad. Ser ni de vissna löven? Tycker det ser ut som riktiga hösttecken det. Vill inte ha det nu.

At home

Kom hem för en timme sedan nu efter att ha hälsat på Morfar i hela två timmar, samt gått en sväng på stan. Har även gjort en undersökning för linser och fick testa hur det kändes att ha linser i ögat. En minst sagt annorlunda känsla och vilken skillnad det är med linser på, jag såg verkligen världen så mycket klarare. Undrar varför jag inte skaffat detta tidigare. Visserligen har jag varit lite smårädd för att gå dit eftersom jag vet att de kollar ögat med sådant här microskop eller något, är alltid rädd för att det är något fel på mig om jag vet att jag ska göra en undersökning oavsett vart eller vad det gäller.
Jag har ju redan glasögon som jag använder hemma, men vill ju helst inte ha det när jag går ut. Så de hör väl av sig om cirka en vecka då jag ska få lära mig hur jag sätter in dem själv.

Nu ska jag äta lite lunch, kycklinggrytan som jag gjorde igår och efter det väntar en skön dusch. Behöver lite avkoppling nu när spänningen har gått över och jag vet att allt såg fint ut. Skönt!
Kram


FRÅGA:
Har du glasögon / linser??




En bild från stan denna dag. Fullt av bilar på parkeringen. Inte så konstigt en måndag kanske.

Mån 9/8 2010

God morgon!

Har faktiskt redan varit vaken i snart tre timmar. Har spelat lite tv spel och bara varit en stund innan jag ska iväg. Idag ska jag ner till stan och Morfar eftersom jag inte var där igår. Och jag tänkte passa på att ta det rätt så tidigt.
Igår kväll blev det som förutsatt en väldigt lugn och skön kväll och vi la oss skapligt. Känns bra med tanke på när vi gick upp imorse, så den sömn som blev satt extra bra.

Sen när jag kommer hem blir det nog ett avslappnande bad eller en dusch. Något av det måste det bli och så måste jag kolla upp när vi kan tvätta. Missade ju tyvärr tvättiden i lördags på grund av att vi var bortbjudna. Så tvättskåpet håller just nu på och blir överfullt. Dessutom börjar kläderna ta slut, vilket är mindre roligt.
Kram


FRÅGA:
Hur ofta tvättar du / ni??




Blir att ta sig ner på stan en sväng. Här på bilden ser du Norrköpings konstmuseum som ligger mitt i stan.

Poseidon

Rubriken är namnet på den film jag ser ikväll på kanal 3. Den började klockan 21.00 och påminner hittills om filmen Titanic, ska bli spännande att se fortsättningen och som tur är så är filmen inte så lång, så efter det ska vi sova.

Handling:
Den enorma atlantgångaren Poseidon får en oväntad stöt när en jättevåg välter skeppet upp och ned, och tvingar passagerarna att kämpa för sina liv. Yrkesspelaren Dylan Johns föredrar dock att kämpa för sitt liv på sina egna villkor, och struntar i kaptenens order om att vänta under däck på att hjälpen ska anlända.


FRÅGA:
Har du sett / ser du på poseidon??


Söndag

Idag är en sådan dag då det inte finns särskillt mycket alls att göra. Men jag klagar inte för det då jag ser fram emot en mycket lugn och skön dag. En riktigt latardag med andra ord. Vi har i alla fall gjort allt det gamla vanliga och vi åt mat för ett tag sedan, god kycklinggryta som även får bli lunchen imorgon.
Kom nyss hem från affären dessutom och där handlade vi lite måsten bland annat mjölk. Ett måste att ha i sitt te på morgonen.

Väntar nu på att vattenkokaren i köket ska koka klart vattnet som jag nyss hällde i. Vi ska nämligen ta en god kopp cappuccino tillsammans denna söndagseftermiddag. Lite senare blir det såklart att mysa till det. Blir att svepa in sig i täcket i favoritstolen och bara njuta av kvällen.
Kram


FRÅGA:
Tycker du om att fika??



När nall och jag häromdagen tog en fika tillsammans, något som inte händer alltför ofta i detta hus.

Sön 8/8 2010




God förmiddag!


Berättar om gårdagens logdans som vi var bjudna till utav en bekant till mig.
Igår när vi anlände till den s.k logdansen blev jag minst sagt förvånad. Vi kände ingen där, ja det vill säga ingen förutom värden som hade bjudit oss, och sedan hade jag träffat hans barn innan också, men jag kan inte påstå att jag känner dem för jag har inte pratat så mycket med dem innan. Fick sedan höra när vi väl var där att de flesta av släkten hade ringt återbud av en eller annan anledning. Så jag var den enda från min sida så att säga. Men det gjorde inte så mycket, Nall och jag hade en trevlig kväll i alla fall.

Först blev det mat, för våran del potatissallad och rostbiff, enkelt att ta med när man ska någonstans och måste ha med sig mat själv. De flesta där drack, dock höll vi oss till cola. Man kan ju säga att stämningen lättades upp under måltiden och eftermiddagen blev det dans för de som ville. Vi satt och kollade på de livliga dansarna eftersom vi inte dansar själva.

En stund in på kvällen blev det lotteri, där man kunde köpa lotter för 5kr st. Och självklart köpte vi 4 stycken. Och vad tror ni inte? Vi vann ett andra pris (fick välja vad vi ville på prisbordet av de som fanns). Så vi gick inte därifrån tomhänta vilket var lite extra roligt och ett bra avslut på kvällen, för strax efter lotteriet så tackade vi för oss och åkte hem. Så går det alltså till på en logdans. Tack för att vi fick komma på din årliga fest!
Kram


FRÅGA:
Har du vunnit ett pris någon gång??


Vila

God eftermiddag!

var det redan eftermiddag och jag har inte gjort så mycket mer än att vila idag och vila ska jag fortsätta gör i någon timme till, sedan blir det att göra sig iordning och iväg.
Vi är nämligen bjudna på en så kallad logdans ikväll, dit även släktingar ska komma. Där kommer att finnas ett hyrt dansband, som spelar låtar och folk som vill dansa, och så kommer det bli mat och sällskap. För Nall och mig kommer kvällen i alla fall att bestå av mat och så sällskap eftersom ingen av oss två tycker om att dansa vidare mycket.

Det är en bekant som har hand om logdansen och den brukar vara varje år, dock har jag inte varit där på ca 4 år. Visserligen är det inte min åldersgrupp som brukar vara där, men alltid roligt att träffa lite av släkten. Ska i alla fall passa på att ta med kameran och visa er hur det kan se ut på en sådan fest, ifall ni aldrig varit på en.


FRÅGA:
Tycker du om att festa??



Blir att vila lite innan vi ska iväg ikväll.


Lör 7/8 2010

God förmiddag!

Vaknade sådär jättetidigt idag också. Eller ja, tidigt i alla fall även om det bara rör sig om ca 20 minuter tidigare än vanligt när jag brukar gå upp. Men 20 minuter på morgonen betyder så mycket. Dock var det bara att pallra sig upp när jag vaknade och såg att kl återigen var 08:40. Jag är en sådan person som inte vill sova bort halva dagarna, inte ens när det är helg. Så jag la mig i soffan och läste i väntan på att klockan skulle gå så jag kunde väcka Nall. Han däremot sover gärna länge varje dag om han skulle få.

Idag ska Nall kolla på en bil åt en väldigt nära bekant. Fick igår veta att dennes bil gått sönder. Allt hade mer eller mindre lagt av och denne fick bogseras hem igen. Så förhoppningsvis kan de klura ut vad som är fel eller inte felet idag i alla fall, då det skulle vara en hjälp på vägen för att se om det hela blir dyrt eller billigt att laga. Alltid så tråkigt när man får problem med bilar.
Kram


FRÅGA:
Har du / din familj bil??



Myskväll


Ikväll står det mys på vårat schema. Självklart med levande ljus, ett måste gällande myskvällar.


God kväll!

Kom precis upp ur ett skönt fredagsbad, gissa om det behövdes. Blir alltid så lugn av det, rensar tankarna lite. Jag brukar ju sällan äta chips och sådant, dock gjorde jag ju det för någon helg sedan och ikväll är det dags igen. Känner att jag måste få skämma bort mig lite med något gott. Det till och med kanske blir någon film som Nall och jag ska se tillsammans, vet inte vilken än. Det får bli kvällens uppdrag!
Kram


FRÅGA:
Ska du mysa ikväll??

Fredags lugn

Nu var det redan eftermiddag och jag har alldeles nyss städat klart här hemma. Tog hand om disken i köket också efter maten, det blev en tidigare middag idag som bestod av kinamaten från igår eftersom att Nall skulle åka och handla dels något till bilen och dels till imorgon kväll.

Trots att jag är klar med det som skulle göras här hemma idag då har jag inte så mycket att skriva om. Vi ska ju ha en lugn kväll med mys innan morgondagen som blir minst sagt annorlunda. Ibland skulle jag vilja att det fanns hur mycket roligt som helst som hände i mitt liv, men det är oftast samma saker som händer mer eller mindre. Och så känner jag faktiskt inte för att skriva ut precis allt jag gör.

Nu blir det bara att vila ut en stund innan Nall kommer hem med varorna, sedan börjar underbara glamour, oj vad spännande de senaste avsnitten har varit!
Kram


FRÅGA:
Skriver du allt i bloggen??


Fre 6/8 2010

God förmiddag fredag!

Idag liksom igår har vi strålande väder. Båda dagarna har jag vaknat till sol! Vaknade riktigt tidigt idag, redan vid 08:40. Och hittills är det inte lika mycket moln på himlen som det var igår, men det brukar ju komma vartefter. Bara solen lyckas hålla sig framme så är jag glad.

Planerna denna fredag är att städa, dammsuga. Behövs. Vill ju gärna ha fint när det är helg, plus att ikväll så blir det mys. Det har vi också planerat. Vad är bättre än lugna fredagar!? Imorgon finns nämligen andra planer, så därför ska det bli extra skönt med en lugn kväll.
Kram


FRÅGA:
Vilken veckodag städar du??


Bu för bad


Gubben i badkaret.

Titta vad våran lille voffsing har fått göra idag! Just det, bada :)
Nu är han så ren och fin, och vad han luktar gott. Schampo. Se hur ledsen han försöker se ut.
Fast han blir alldeles överlycklig när han är klar. Han springer runt i lägenheten och skakar av sig det lilla vatten som inte går att få bort med handduken, helst av allt på mig och Nall såklart, vi ska ju också bli lite blöta bara för att han tvingades till att bada. Något som inte finns på hans gilla lista.


FRÅGA:
Bada eller duscha??


Tors 5/8 2010

God morgon!

Vaknade vid strax efter 09 idag och bestämde mig för att gå upp då. Eller nu ljög jag, hade faktiskt vaknat x antal gånger innan det på grund av att det är vägarbete precis utanför oss. Så det är alltså oljudet jag har vaknat av fast som tur är så har jag lyckats somna om.

Jag såg aldrig klart på filmen idag, den var precis som jag kommer ihåg. Lite småseg och sådär. Istället växlade jag över till CSI New York. Det var ett rätt så spännande avsnitt.

Nu är killen uppe också så nu ska vi käka frukost.
Kram


FRÅGA:
När gick du upp idag??

Film i kväll

Nu är det redan kväll - igen. Känns som ett evigt tjat, men livet är ju på det viset. Morgon, middag, kväll och så börjar allt om i en rasande fart igen.

Kollade förut idag vad som kommer att komma på tvn ikväll, ifall att det fanns något sevärt. Och så ser jag att sjätte sinnet ska gå ikväll på tv4+ kl 22.00. Jag har faktiskt sett filmen förut, dock var det många år sedan. Har för mig att jag tyckte att den var sådär bra så ikväll blir det nog att friska upp minnet och se om jag fortfarande tycker likadant när filmen är slut.

Handling:
Psykologen Malcolm Crowe tar sig an pojken Cole Sear som är åtta år gammal. Samtidigt som Malcolm behandlar pojken börjar han tvivla på sitt äktenskap. Han misstänker att hans fru har en älskare. När Cole berättar för Malcolm att han besöks av döda personer som ber honom om hjälp inser Malcolm att han inte kan hjälpa Cole. Men Cole ber honom att fortsätta behandla honom.


FRÅGA:
Har du sett eller ska du se filmen sjätte sinnet??



Gubben & grisen



För ca ett år sedan eller två, kommer inte riktigt ihåg för att tiden går för snabbt, så köpte vi en hundleksak i form av en gris till Gubben.
Han har aldrig riktigt gillat den och han har aldrig lekt med den heller, men på sista tiden så har han börjat spendera tid nära grisen i alla fall. Ser så roligt och gulligt ut eftersom han inte har tyckt om den. Dock har han lagt sig på den ett par gånger så det har grymtat till. När jag ser och hör det smälter jag, så sött är det. :)

Kanske han börjar tycka om sin gamla leksak nu?!
Kram


FRÅGA:
Tycker du om djur??


Ons 4/8 2010

God morgon!

Vaknade vid 09 någonting och gick upp då dessutom.
Har faktiskt redan varit ute med Gubben på hans första promenad den för den här dagen. Lika grått och trist väder igår som idag, riktig höstvarning. Fast vadå, jag börjar nästan bli van vid det här vädret. Skönt är i alla fall att det inte är så kallt ännu även om jag faktiskt ser fram emot höstens lite friskare luft som känns lättare att andas.

Nu hörde jag hur det klickade ute i köket, så nu blir det en kopp te! Är så sugen på det så det finns inte.
Kram!


FRÅGA:
Ska du utanför hemmet idag??




Jag & den underbara rosa morgonrocken samt en kopp te! Mmm!


Kyligt värre


Är hemma och myser ikväll under täcket i favoritstolen efter att ha varit frusen största delen av dagen.

God kväll!

har vi redan kommit fram till kvällen och snart är det sovdags. Eller snart och snart, men tiden går fort så det känns som snart. Ska faktiskt bli skönt att sova även om jag inte är sådär jättetrött just nu.

Trots att det har varit en bra dag, och varmt och skönt ute även fast det har varit mulet ute så har det inte riktigt känts som min dag. Fast det är för att jag har varit småfrusen hela dagen lång. Speciellt förut efter maten, frös som bara den. La mig ner under täcket och spelade tv spel en timme och försökte värma mig. Och det gick till slut. Så nu på kvällen känns det mycket bättre. Nu fryser jag inte längre, fast jag kommer att fortsätta mysa i babes täcke i favoritstolen resten av kvällen! :)


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??

Förmiddags shopping


Lite shopping har skett idag. Det var planerna för den här dagen, och bra blev det.


Direkt efter frukosten imorse så åkte vi iväg för att shoppa lite, dock inte till mig utan till min
Nall. Han fick ju ett presentkort i födelsedagspresent så det blev nya byxor för hela slanten.
Bästa av allt är ju att jag har fått hjälpa till att välja åt honom, blir så mycket roligare då. Dels
för att jag har en ganska så bra smak (enligt mig) och dels för att jag får känna mig lite
delaktig i det han ska ha på sig om dagarna.
Gjorde ju dock inte min längtan lättare, längtar tills det är dags för mig att shoppa.


FRÅGA:
Tycker du om att shoppa??

Tis 3/8 2010

God morgon!

Vaknade redan innan klockan hunnit att bli 08.00 av en mardröm om kryp, rättare sagt en stor spindel. Så efter det kunde jag inte somna om. Har legat i soffan och läst i väntan på att kunna väcka Nall och det har jag gjort nu. Så nu ska vi gå till köket och äta lite frukost om jag lyckas få ner någon. Är hungrig samtidigt som jag inte känner för att äta. Mycket lustig känsla det där. Fast något blir det.

Efter frukost ska vi iväg en sväng. Skriver mer om det när vi är hemma.
Kram!


FRÅGA:
Är du hungrig på morgonen??


Gubben ska såklart följa med, som alltid.


Uppdrag slutfört

Nu har för ett tag sedan blivit klara med tvätten här och oj vad det är skönt! Nu slipper vi det på nästan en hel vecka. Det som är jobbigt med tvätt är allt bärande och allt spring i trapporna. Man blir ju helt slut. Så nu ska jag verkligen ta det lugnt resten av den här kvällen!

Tror nästan att jag har lust att slänga mig i ett bad. Ett skönt, varmt bad. Ett bad får mig alltid att varva ner och bara tänka på lyckliga saker, som annat än det väder som varit denna dagen. Och är det inte typiskt, nu när det är kväll och dagen snart är över så skiner solen lite lätt genom tunna moln. Skulle ju såklart uppskatta solen mycket mer på dagen än nu på kvällen. Dock kan man ju inte få allt.


FRÅGA:
Tycker du om att bada??



Regnig dag

Jaha, då har vi redan kommit fram till den sena eftermiddagen och snart till och med kvällen denna andra augusti. Trots att jag haft en del ärenden idag som har varit tvungna att göra och som inte har varit de allra roligaste så har dagen flygit iväg som de flesta andra dagar.

Var efter ärendet en sväng hos Morfar medan killen ordnade med sitt ärende i närheten där han bor. Och vi pratade hela tiden, morfar var inte tyst en sekund. Så roligt när han är sådär pratglad. :) Visst brukar vi prata mycket annars också, men idag var det något utöver det vanliga. Och som om det inte vore nog så gjorde han min dag så mycket ljusare och ännu mer fylld av glädje och kärlek. För precis innan jag skulle gå sa han högt och tydligt "jag älskar dig"! Svarade såklart tillbaka att jag älskar honom med, min älskade morfar! ♥

Nu har jag och killen precis slängt in lite tvätt, och som tur var så kunde vi börja hela 50 min tidigare. Det är guld värt en sådan här dag när man egentligen inte känner för så mycket. Ska bli skönt när det är klart. Tvätta är verkligen bland det tråkigaste man kan göra.
Kram


FRÅGA:
Tycker du det är tråkigt att tvätta??




Drack lite kaffe hos morfar. Dricker te när jag är hemma och kaffe borta.


Mån 2/8 2010

God morgon!

Vaknade
redan vid 09:14 som det stod på klockan, dock låg jag kvar ett tag till, men ville inte försöka somna om för att det nästan ändå var dags att gå upp. Förstår inte varför jag inte kan försöka sova lite extra en sådan här dag när det ändå är dåligt väder, det regnar och är grått och trist. Fy!
Så egentligen borde det med andra ord vara lättare för samvetet att ligga kvar lite extra en sådan här dag än om det vore soligt väder.

Har som den vanliga morgontraditionen fixat tevatten och förberett kaffe, så nu är det bara att få upp trötta Nall så vi kan gå till köket.
Kram


FRÅGA:
Har du regn idag??

@ home


Hemma efter en tur runt stan. Samt en snabb sväng förbi statoil för en cappuccino på hemvägen.


var vi äntligen hemma efter våran tur utanför hemmets väggar.
Först så åkte vi hem till Morfar, som är vår vanliga söndagssyssla att göra. Han mådde bra och var som vanligt på bra humör.
Efter det tog vi en sväng till hageby där vi gick omkring lite och kollade i butikerna. Men trots att stället är ganska så ny ombyggt och har blivit större med fler butiker och så, så tycker jag inte att butikerna där har lika bra utbud som i stan. Så när det är dags för mig att köpa nya kläder längre fram till hösten så blir det självklart det traditionella centrum där även butikerna är större.

hemvägen igen tog vi en liten omväg förbi statoil där vi köpte två st cappuccino. Var så länge sedan jag drack det så det var dags igen. Jag är inte så mycket för fikaställen så dricker hellre i bilen på vägen hem så det var ju perfekt! 
Nu blir det att gosa ner sig i täcket och svara på lite kommentarer och kolla vad som är på tv ikväll, för nu går jag inte utanför dörren en enda gång till denna dag.
Kram



FRÅGA:
Tycker du om cappuccino??

Snart mot stan

Nu är det redan eftermiddag denna första augusti 2010, dagen bloggen firar 1 år och snart är maten klar här hemma. Vi ska alltså bara äta middag och sedan bär det av mot stan en sväng och till morfar. Får se vad vi gör efter det, om vi tar en extrasväng eller hur det blir.

Ska i alla fall bli skönt att komma iväg lite eftersom jag varit inne största delen av den här helgen. Det enda tråkiga är väl att vädret inte är det bästa denna dag. Just nu regnar det inte men det är grått och trist. Sol kom tillbaka!


FRÅGA:
Vill du ha tillbaka solen??




Sön 1/8 2010

God förmiddag och grattis bloggen!

Idag ska det såklart firas lite extra på den här bloggen som idag fyller hela 1 år! Kan inte förstå att jag redan har bloggat så länge. Känns som att det var nyss som jag startade den. :)
Det har varit en rolig bloggresa där bloggen redan i början blev ganska så känd och hamnade på samma lista som jag är idag. Känns kul! Jag kommer såklart att fortsätta blogga och kommer att göra det så länge som jag finner det roligt.

Nu ska det bli dagens första kopp te och kanske ett sådant där paraply i koppen för festlighetens skull!
Kram!


FRÅGA:
Hur länge har du bloggat??

RSS 2.0