Nyårsfix & Gott Nytt År!

God kväll!

Både jag och älskling har nyss tagit en skön dusch. Den sista duschen detta 2010. Tänk att det om mindre än sju timmar är ett nytt år! När jag har skrivit klart detta inlägg ska jag fixa med hunden och trycka in lite fetvadd i hans öron. Och eftersom han har en tendens att försöka skaka ut det så ska jag även tejpa lite. Men lugn, det är ingen fara. Tejpen går bort lätt och fint på honom.


Bilder från förra nyåret hemma hos Mo & B. De har det verkligen så fint och hemtrevligt.

Om några timmar blir vi hämtade av B som ska köra oss hem till honom och Mo där vi ska fira nyår även detta år. Väl där blir det mat och spel innan klockan slår tolv och ett nytt år skålas in. Men innan det ska jag också göra mig iordning!
Kram och

(⁀‵⁀,) ✫✫✫
.`⋎´✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫✫
.•°*”˜˜”*°•.✫✫✫Gott Nytt År till er alla!!


Fredag 31/12 2010 Nyårsafton


Dagens tips för rädda hundar (som våran) är att trycka ner fetvadd (sitter bättre än vanlig bomull) i öronen för att dämpa ljudet av raketerna. Det gör vi och det fungerar, dessutom är det smidigt att nästa morgon plocka ut det.

God dag!

var vi framme på den allra sista dagen för år 2010 och jag kan inte förstå att vi redan är där, att det gått ett helt år sedan sist vi firade nytt år. Anledningen till det är att jag kommer ihåg förra nyårsafton som om det var igår, från att jag gjorde mig iordning, till när vi kom dit vi skulle vara, vad det var för mat, vad det var för efterrätt, hur det smakade, vad vi gjorde för roligt under kvällen. Samma är det med midsommarafton, att det redan gått ett halvt år sedan vi var ute på landet med Mo & B och spelade spel ute i gräset i solen. Ja, det är mycket som är så länge sedan men som inte alls känns så länge sedan. Varför måste det gå så fort? Ibland skulle jag bara vilja stanna tiden och hinna känna att det faktiskt har gått en dag. Nu för tiden så känns en vecka som en dag.
Förr när jag var liten, då kunde ju en enda dag kännas som en hel vecka. Förr gick tiden saktare, eller i alla fall så känns det så eller är det bara jag? Jag tror nog faktiskt att fler håller med mig angående den saken.

Imorse hade jag tänkt att sova ut ordentligt just för att det blir att vara vaken länge inatt. Jag hade inte så svårt att sova igår och fick sova hela natten, men en viss hund kom in i sovrummet vid strax efter 09:30. Blev inte så glad på det. Men det slår aldrig fel, vill vi sova ut, så väcker han oss. Vill vi inte, så väcker han oss inte. Ganska så typiskt.
Blir att ta det väldigt lugnt denna dag fram till kvällen. Ska äta mat om bara två timmar så man orkar äta ikväll sedan också. Plus att göra sig fin står också på schemat lite senare.

Just det, ett litet tips till er som har rädd hund hemma denna dag. Köp lite fetvadd och tryck ner i öronen på den. Det gör vi och det hjälper faktiskt, sedan är det så smidigt att bara plocka ut det nästa morgon.
Kram

Snart favoritserien


Ytterligare en vacker vinterbild på en solnedgång. Som jag skrivit förr kan jag inte få nog av dessa bilder.

God kväll!

Ojoj
, jag tycker så synd om våran hund. Hans förra ägare (killens föräldrar) tröstade honom som valp när nyårsraketerna hördes och därför är han livrädd för ljudet av dem. Och självklart var det tvunget att smälla till nästan precis när vi kommit utanför porten förut. Han pep, drog och slet i kopplet och försökte krypa mellan bilar och in i andra portar. Men jag fortsatte vara som jag alltid är och tvingade honom att gå vidare. Något jag hört att man ska göra. Annars blir problemet och rädslan bara ännu värre om jag visar att jag tycker synd om honom och det är inget vi vill. Trots att hans bakben knappt höll honom uppe de gånger vi stannade för att han drog för mycket så klarade vi våran runda rätt fint ändå och vi kom hem och in i värmen, nu ska han bara ut en gång till idag och sedan bada så han är fin för morgondagen.

Just nu håller vi på att tvätta. Sist vi tvättade så fick inte allt plats och vi blev inte klara med allt, så idag har vi en del tvätt och idag ska vi bli klara med allt. Ska bli skönt att få alla kläder rena.
När vi är klara med tvätten blir det att se på en av favoritserierna -> vampire diraries! Damon är ögongodis, grr..
Kram

FRÅGA:
Ser du på vampire diaries??

Torsdag 30/12 2010



God förmiddag!

Igår kväll kände jag mig lite ledsen. Ja, jag mår fortfarande dåligt över det som hände i slutet av november även om det för det mesta nu för tiden känns ganska okej med mig. Men jag tänker ofta på det och därför har jag väldigt svårt att sova nu för tiden. Likadant var det inatt, kunde inte somna och hade hemska mardrömmar och vaknade stup i kvarten. Jobbigt! Så därför vaknade jag och gick upp vid 10:30 idag cirka. Eftersom jag inte får sova ordentligt på natten måste ju jag ta igen lite sömn under morgonen. Längtar tills dessa sömnproblem lämnar mig ifred. Ikväll blir det ett lugnande kvällste istället för mitt vanliga. Kanske det hjälper, för nu är jag trött på att inte få sova normalt.

Planerna för idag då? Idag är jag i alla fall gladare dock finns inga direkta mer än att gå ut med hunden lite senare. Killen var snäll och tog ut honom innan han åkte till jobbet. Lunchen idag blir pasta och en italiensk tomatsås som jag gjorde igår. Gott! Just det, måste även prata med pappan min om hur vi ska göra imorgon.
Kram

FRÅGA:
Har du något nyårslöfte??

Kvällslugn


En av våra julklappar som vi vann. Nu står den på köksbordet och gör det mysigt.

God kväll!

Denna dagen blev lugn, förutom nu på eftermiddagen då vi var tvunga att handla lite mat och annat hem. Så när älskling ringde till mobilen var det bara att ta på sig och ta med hunden och packa in oss i bilen. Vi fick åka till hela tre ställen på grund av att vi inte tänkte på att vi kunde ha handlat allt på första stället om vi hade tänkt lite längre. Men det är inte alltid man har huvudet med sig som man brukar säga. Kanske man lär sig till nästa gång.

Nu ikväll efter jag skrivit klart detta ska jag tända ett levande ljus i våran julklapp som vi vann i julklappspelet som vi spelar varje jul istället för att ge bort julklappar. Mysigt!

FRÅGA:
Vad ska du göra denna kväll??

Onsdag 29/12 2010


Ytterligare en av mina bilder på en vacker solnedgång. Dessa bilder kan jag inte få nog av, blir allitd helt underbara färger och bilder! Alla solnedgångsbilder är oredigerade!

God förmiddag!

var en ny mellandag här och självaste nyårsafton närmar sig minst sagt med stormsteg, ynka två dagar kvar! Jag och Gubben har nyss varit ute på våran morgonrunda, imorse gick inte killen ut med honom alls, men det gjorde inte så mycket för vi ska ändå åka och handla lite smått sedan när han slutat jobbet. Hade killen gått ut med honom hade det blivit lite för tätt inpå med våran promenad och handlingen.

Igår lagade jag den näst sista julmaten som vi åt. Nästa gång jag lagar upp det allra sista får bli nästa år. :) Det är ju som sagt var ett bra tag dit och just nu känner jag mig ganska så trött på just julmat. Det är ju så mycket på en gång och det blir lite för mäktigt och tjatigt lite väl snabbt. Likadant varje år och ändå fortsätter man att handla lika mycket.

Har inte något annat planerat för den här dagen om jag ska vara ärlig. Så jag vet inte vad som händer mer än att vi ska handla. Känns ganska skönt att ha dagen öppen för förslag.
Kram

FRÅGA:
Är din nyårsafton planerad??

Gubben får julklapp


Självklart skulle våran lilla voffsing också få något! Dock är benet redan slut.

självaste julafton gav sig killen iväg för att handla lite smått och kom hem med en julklapp till Gubben som vi självklart slog in i ett paket innan han hann se vad det var för något. Men jag tror att hans nos lyckades nosa upp något gott långt innan han öppnade sitt paket dagen efter julafton.
I början tittade han på mig som att "får jag verkligen det"? Men när jag hade sagt varsågod så började han öppna och jag kan avslöja att det inte alls tog många minuter för honom att få se vad som döljde sig innanför julpappret. Ett smaskigt hundben såklart! Gubben var så glad!

Någon mer som är glad är jag. Idag kom nya inredningstidningen jotex och eftersom jag & killen bor tillsammans sedan två år tillbaka så tycker jag att det är extra roligt när den dimper ner i brevlådan. Finns alltid något i den tidningen jag vill ha. Och just nu är jag på jakt efter nya gardiner till vardagsrummet och lite nya kuddar till soffan. Trots att vi bott här så länge som vi gjort så är vi långt ifrån klara med inredningen. Men pengar och tid finns tyvärr inte alltid.
Kram

FRÅGA:
Fick du många julklappar??

Tisdag 28/12 2010



God förmiddag!

Idag sov jag länge och hade en rätt skum och läskig dröm faktiskt. Hade som de senaste nätterna väldigt svårt att somna och när klockan ringde så att jag kunde väcka killen och få iväg honom till jobbet somnade vi båda om i cirka 10 minuter, tills klockan ringde igen. Då flög jag mer eller mindre upp och gjorde en bra deal (om killen gick ut med hunden en snabbis så gjorde jag mackor åt honom). Det betyder att jag nu kan gå ut med Gubben lite senare än vanligt, då detta annars är den vanliga tiden. Skönt!

Nu till drömmen eller drömmarna. Det var två olika, en med en resa och en massa läskiga och farliga djur, som små giftiga bläckfiskar som någon hade fått i lungan och den personen hade sett svartvitt de närmaste timmarna. Vilken dröm alltså, kunde det inte bara varit om resan och sedan inget läskigt? Då hade drömmen varit underbar.
Den andra drömmen då, den handlade om en gammal vän till mig som i drömmen hade fått en dotter. Och hennes dotter hade en väldigt liten docka, som kom till liv och bet mig i foten så att det både blev bitmärken och blödde. Men innan det hände hade jag fått order om att inte röra dotterns favoritdocka, det struntade jag i nu. Jag tog tag i fötterna på den där dockan och dunkade huvudet i golvet och sängkarmen, allt vad jag kom åt. Jag blev som galen. Lustiga var att den dockan inte såg ut att leva när min vän var i närheten. En ögontjänare med andra ord. Sedan helt plötsligt fick min vän för sig att jag skulle bada inför min stora fest som jag tydligen skulle ha på morgondagen. Så hon av någon lustig anledning började shamponera mitt hår och jag förstod ingenting. Som tur var så var allting så förvirrande att jag vaknade av det.
Så nu ska jag faktiskt ta mig till köket och dricka en kopp te och se vad som finns att äta.
Kram

FRÅGA:
Brukar du komma ihåg dina drömmar??

Måndag 27/12 2010


Idag skiner solen. Då är vinterlandet som allra finast. Men är det inte alltid så oavsett årstid?!

God förmiddag!

Har precis tagit en skön dusch, ska börja fixa mig också nästan direkt så jag är klar att gå när mobilen ringer. Idag har jag nämligen lite ärenden att ta tag i och det är lika bra att få det gjort så snart som möjligt. Pappan min är i krokarna då och kan som tur var skjutsa mig dit jag ska och det jag ska göra går nog rätt fort eftersom jag redan har förberett. Killen jobbar idag, annars hade ju han kört.

Sedan får vi helt enkelt se vad som sker denna måndag.
Kram

FRÅGA:
Ska du ut något idag??

Efterrätt och spel



God eftermiddag!

var vi snart framme vid kvällen och denna dag har gått riktigt snabbt som alla andra dagar. Efter den här dagen är julhelgen tyvärr över för den här gången även om det blir att ha kvar alla julsaker ett tag till! Mysigt!

Denna dagen har varit lugnt förutom att vi vid 15-tiden gick hem till pappa där vi åt risalamalta och fikade. Dessutom hann vi med en spelrunda rappakalja även idag. Visst var det roligt, men vi hade tyvärr inte så mycket tid att spela. Däremot blir det nog mycket mer tid till det på nyår då vi ska spela det igen. Och dit är det ju nästan en vecka, dock kan det ju vara skönt att ha en paus från det.

Ikväll kommer det att bli lugnt. Kanske går det någon bra film?
Kram

Våran julafton 2010


Alla bilder från vårat julfirande detta 2010. Jag är supernöjd med gårdagens julafton! Till och med jag hamnade på bild, som jag vet att några av er efterfrågat. Dagen och kvällen bjöd på mat, julklappsspel och rappakalja! Så roligt!

God kväll!

Idag
har jag varit lite trött, inte haft någon vidare ork till något faktiskt mer än att äta mat tidigare idag. Julmat såklart. Gott och inte så ansträngande. ;)
Fast så tänkte jag att jag måste ta mig orken att gå igenom bilderna från gårdagens julafton och det fanns en hel del bilder att gå igenom kan jag avslöja. Så det gällde att välja ut de bästa. Det gäller att alltid ta många kort så man har att välja mellan.

Jag vet att många har bett mig om att visa mer bilder på mig och se, jag hamnade faktiskt på bild igår. Mest för att jag faktiskt kände mig riktigt söt och fin igår. Med rött diadem, en mörkgrå glittrande topp och svarta leggings med nitar var jag redo för julafton! Gubben fick en röd rosett runt halsen och killen min klädde sig fint i mörkblå jeans, röd skjorta och svart kavaj. Alla var verkligen julfina igår, som sig bör när det är något speciellt att fira.

Vid 13.30 igår var jag hos pappa för att förbereda innan alla skulle komma. Det skulle dessutom lagat omelett som jag fick göra. Annars var det allra mesta klart förutom att en av gästerna (sammanlagt var vi sex stycken) var vegetarian och var tvungen att laga sin egen mat, så mat tiden som var utsatt till 14.30 drog ut på tiden så pass mycket att vi hann med att se Kalle Anka önskar god jul. Ett måste för mig på julafton, så att maten dröjde lite extra länge att få klar gjorde inte mig något. Efter maten blev det en vända fram till godisskålen och sedan soffan för att vila medan pappa diskade upp i köket.
Sedan väntade vårat årliga julklapps spel eftersom vi för några år sedan slutade med julklappar. Visserligen ingår det julklappar i detta spel. Men det är bara något litet och som kommer till användning. Bra saker med andra ord. Måste ju skryta lite med att jag och min Nall kammade hem alla julklappar utom en som pappa vann. De andra tre gästerna blev tyvärr utan. Men det är det som är så roligt med spelet. Man kan vinna en klapp (och som i vårat fall nästan allihop) eller så kan man bli utan någon och därav anledningen till att klapparna inte är så vidare dyra. Vi brukar säga att de ska kosta runt 25 kr st.
Blev efter det mer spel i form av två omgångar rappakalja. Snacka om att det är ett roligt spel. Ett av mina favoritspel faktiskt. Så där fick vi en hel del skratt, längtar redan tills vi ska köra det på nyår igen!

Tiden går fort när man har roligt finns det ju ett ordspråk som heter och jag kan ju inte annat än att hålla med. För rätt som det var hade klockan passerat 00.10 och det var dags för Nall och mig att bege oss hem med våra klappar vi vann och det goda humöret och trevliga minnena från dagen och kvällen. Tyvärr glömde jag några julklappar, men de hämtar jag en annan dag.
Här har ni då min / våran julafton detta 2010 på det stora hela. Och jag kan inte annat säga än att det visade sig bli en mycket lyckad sådan.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att spela spel??

Lördag 25/12 2010


Våran fina julgran här hemma och våran julfina lilla voffsing. Bilderna är såklart tagna på självaste julafton innan vi gick över till pappa för att fira där.

God förmiddag!

Gårkvällen blev trevlig även om allt var nytt så att säga. Allt gick bra och vi blev kvar hemma hos pappa ganska länge. Tror att klockan hann bli runt 00:30 innan vi gick hem. Berättar mer senare.

Jag vaknade vid strax innan 10 imorse i alla fall. Gick upp på en gång och fixade i köket innan jag väckte Nall. I vanlig ordning med andra ord. Så bara för att det är jul har det inte ändrats, han är lika morgontrött för det. Vi åt upp sista julgröten med kanel och socker, nu fattas bara att äta upp all annan julmat som vi fixat till oss själva. Men det går nog åt i dagarna, julen för mig är ju egentligen inte över på riktigt förrän efter nyår. Då är allt det slut och då vet man att våren är nära och att det börjar bli ljusare ute igen. En härlig känsla. Måste ändå säga att mörkret inte har stört mig så mycket i år ändå därför att det har gått så snabbt, för jag tror att det redan nu efter jul vänder till det ljusare igen. Skönt! Lite dubbla meningar där märker jag, men jag tror att ni förstår hur jag menar i alla fall.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag går igenom bilderna från igår. Till dess bjuder jag på bilderna av våran julgran här hemma och våran julfina hund!
Kram

FRÅGA:
Hade du en mysig julafton??

Fredag 24/12 2010 Julafton!


En liten glimt av granen.

God morgon!

var julaftonsmorgon här och just nu förbereds det julfrukost för fullt här hemma. Min pappa kommer över och ska äta med oss vilken minut som helst nu!
Sedan väntar ett bad och efter det ska jag göra mig lite julfin. Igår valde jag ut kläder som jag ska ha idag. Idag ska jag glittra. Hoppas att det blir lika fint som jag tänkt mig. Och även våran lilla voffsing är julfin.

Nu måste jag gå till köket!
Kram och GOD JUL till er alla!

Kvällstrött


Ibland blir det verkligen mystiskt ljus på bilderna, men det är faktiskt snön som gör det. Tror jag.

God kväll!

Jag är nu helt slut. Jag har hållt på och fixat och förberett saker hela dagen inför morgondagen. För det första så har jag storstädat och då menar jag storstädat. Jag har dammsugat, dammat, diskat upp allt som var i köket (förutom lite som Nall tog nu ikväll, min babe), torkat golven, gjort fint i badrummet och plockat iordning på saker. Man kan nästan tro att det är vi som kommer att få gäster imorgon, men i år firas ju inte julen här utan hemma hos pappa. Visserligen kommer han över hit imorgonbitti på julfrukost. Det är första gången som han ska ha julfirandet hos sig! Och jag tror att det kommer bli så bra så bra.

Förutom att jag har storstädat hela våran lägenhet så har jag även gått ut med hunden och efter det gick jag direkt hem till pappa där jag hjälpte till med att förbereda julmaten. Jag gjorde min specialité jansson. Jag har alltid fått beröm för den och därför kändes det självklart att det var jag som skulle göra den. I år var jag dock tvungen att göra den lite annorlunda, men den blir nog god ändå!
När jag var klar där så blev det direkt hem för att få reda på att min Nall och B gått in med skorna för att lämna en stor palm som vi fick av Mo. Stora gröna växter är så fint att ha hemma. Jag blev lite småsur när jag storstädat hela dagen och som tur var så stod dammsugaren fortfarande framme så det var snabbt gjort.

som ni kan se har jag verkligen haft fullt upp denna näst sista torsdag det här året, så resten av kvällen tänker jag se på tv och bara ta det lugnt.
Kram

FRÅGA:
Har du tagit det lugnt idag??

Julkort


Jag och killen fick detta julkort för några dagar sedan. Roligt tycker jag!

God eftermiddag!

För
några dagar sedan fick jag och killen detta julkort på bilden här ovan. Det är vårat första och förmodligen enda julkort som vi får detta år. :) Men bättre ett än inget.
Egentligen tycker jag det är rätt mysigt med julkort, men jag har aldrig riktigt lyckats orka hålla på och skicka, däremot blir jag alltid glad när det kommer ett innanför dörren såhär kring juletid.
Förr fick jag alltid massor av julkort, men jag antar att folk tröttnar på att skicka och det är ju inte hela världen.

Jag har nyss blivit klar med städningen. Oj vad mycket det var att göra. Det visste jag ju redan innan, men jag blev trött i alla fall. Visserligen hade vi verkligen stökat ner ordentligt i vårat hem, så därav anledningen att det tog lite längre tid att fixa iordning här hemma, men nu är det så rent och fint. Allt som behöver göras nu är att gå ut med lite tomglas, papperspåsen och bära ner en kartong i källaren. Sen är det riktigt julfint och vi har bara att njuta och ta det riktigt lugnt och skönt imorgon tills det är dags att gå till pappa för julfirande!
Kram

FRÅGA:
Har du / din familj fått eller skickat julkort??

Torsdag 23/12 2010


Hade efterhand en väldigt rolig dröm om denna julskinka. Läs så får du se.

God morgon!

Hade en väldigt rolig dröm såhär på morgonen kom jag på nu. Måste varit för jag griljerade julskinkan och älsklings fråga imorse "kan jag ta lite julskinka på mackan". Hur som helst så handlade drömmen om när jag skulle äta frukost och upptäckte att han hade tagit med sig halva julskinkan till jobbet och ätit upp den. Gissa om jag var glad när det bara gått två dagar och 2.5 kg julskinka redan är borta och innan julafton. Inte kan jag säga. Det blev ett väldigt tjat där och jag tvingade honom att köpa en ny som var mera som rent fläsk, ni vet sådant man steker. Tur att det bara var en dröm!

var det redan dan före dopparedan och idag har jag massor att göra. Det ska storstädas här hemma och killen kan tyvärr inte hjälpa till då han jobbar även idag. Så det blir att börja snart med det så jag blir klar skapligt tidigt. För senare i eftermiddag så blir det matlagning inför morgondagen.

FRÅGA:
Har du / din familj städat inför julen??

Handling och julskinka


Hittade någon grön (!) växt i snön när jag var ute med Gubben.

God eftermiddag!

har jag precis diskat upp lite i köket. Såg inte så fint ut där. Vi har diskmaskin, men den använder vi endast då det är fullt och vi diskade för bara några dagar sedan. Ändå stod där massor av glas på diskbänken. Ibland förstår jag inte hur vi lyckas. Visserligen gillar jag inte att dricka ur samma glas om det stått framme för länge. Är det dumt? Kanske jag borde försöka att vara mindre känslig för sådant, men det känns ärligt talat inte rent om det stått framme i flera timmar.

Nu i skrivande stund så väntar jag på att Nall ska komma och hämta upp mig. Vi ska åka och handla nämligen. När vi var och storhandlade så var det så kort datum på grädden att vi struntade i den. Och grädde behövs då jag imorgon har som uppgift att laga min urgoda jansson till julbordet på julafton! Blir även att handla lite annat.

Förutom grädde och grejer så har jag bestämt mig för att fixa julskinkan redan ikväll. Hade annars tänkt göra det traditionsenligt och ta det dagen innan julafton. Men jag har så mycket att göra imorgon ändå att det är bäst att ta det redan ikväll. Ska bli gott sedan ikväll när den är klar. :)
Kram

FRÅGA:
Har du ätit julskinka än??

Onsdag 22/12 2010


Idag är det mera mulet ute än vad det var igår då vi hade strålande solsken hela dagen.

God morgon!

Hade
svårt att sova igår igen. Och självklart så var det några ungar (?) som smällde raketer kl 00.30 på natten. Behöver jag säga att det inte var ett dugg lättare att somna då? Min tanke var "bra fortsätt bara och ta slut på dem någon gång". Somnade tillslut men var så himla trött när klockan ringde och det var dags att få iväg Nall till jobbet. Låg och halvsov medan han gjorde mackor, pussades hej då och gick och la mig och sov ett tag till. Vaknade för en stund sedan faktiskt. Men jag behövde det.

Imorse gick han inte ut med hunden åt mig, så det betyder att jag och voffsingen måste ut lite tidigare, eller egentligen är det faktiskt normal tid för oss att gå ut, bara det att Nall varit så snäll och tagit ut honom lite snabbt på morgonen innan han åker väg till jobbet.
Och jag får chansa på att det är lite "varmare" än igår på grund av att det är mulet. Är det molnigt på vintern brukar det inte vara alltför många minusgrader, men det stämmer ju såklart inte alltid. Hade ont i lederna i armarna hela kvällen på grund av kylan. Så idag blir det absolut att ta på sig en tröja till, för säkerhets skull.

Nej nu måste jag se till att hunden får gå ut på promenad, sedan blir det att stanna inne för oss båda tills Nall kommer hem från jobbet. Sedan funderar jag på om det inte ska griljeras skinka. Vi får se helt enkelt!
Kram

FRÅGA:
Hade du svårt att sova igår??

Vacker solnedgång!


En av de vackra solnedgångar som jag fångat på bild. Bilden är oredigerad!

God kväll!

Ni
som brukar läsa min blogg vet att jag älskar att ta bilder på solnedgångar. Och då och då händer det att jag tycker att jag överträffat mig själv genom att ta en ännu finare bild än innan. I så fall så har jag verkligen överträffat mig själv många gånger. För det är det som är så bra med fina bilder på solnedgångar. Ingen bild blir den andra lik. Om du först tar en bild och sedan väntar du några minuter och tar en till bild så är färgerna helt annorlunda. Och då moln finns skapar de olika former och färger som för mig är konst.

FRÅGA:
Vad tycker du bäst om att ta bilder på??

Kall promenad


Hade såklart med kameran på våran promenad idag. Så kallt det är ute!

God eftermiddag!

Kom precis nyss in från en skönt men väldigt kall promenad. Hade med mig kameran och försökte knäppa lite bilder. Kameran fungerade fint, men det var nog mina fingrar som knappt ville samarbeta med mig i kylan. Jag märkte också på Gubben att han tyckte att det var riktigt kallt, för han ville hela tiden gå mycket snabbare än jag. Lite roligt vad snabba hundar egentligen är trots att de har så korta ben.

När vi kom in i värmen la han sig nöjt på mattan och slickade bort snön från sina tassar. Måste ha varit skönt för honom. Och jag värmde mina händer under varmt vatten, de var alldeles röda. Det märks verkligen nu att mina tunna fingervantar inte hjälper vidare bra.
Kram

FRÅGA:
Har du varit ute idag??

Tisdag 21/12 2010


Kanske inte ser ut som världens godaste rätt med kött i marinad, vitlökssås och ris, men det var supergott och säkert nyttigt. Speciellt vitlöken!

God morgon!

Igår
kväll åt vi en supergod och enkel middag som bestod av stekt kött med marinad, ris och så gräddfilssås med vitlök och kryddor. Så gott! Och tur för mig att jag gjorde mycket så jag kan få samma idag som lunch.

var vi framme vid tisdagen såhär näst sista veckan på året! Otroligt hur fort det har gått och nu är det alltså bara tre dagar kvar till självaste julafton. Ett väldigt tjat här i bloggen om just julafton känner jag, men jag tror nog att de flesta bloggar skriver om det just nu.

Dagen kommer nog att bli ganska så lik gårdagen. Killen jobbar så jag och hunden är själva hemma. Ska i alla fall ta med mig kameran ut på våran promenad om några timmar. Killen var snäll och tog ut hunden en snabbsväng imorse så att jag kan gå ut lite senare som sagt var. Väldigt uppskattat! Och det tycker säkert våran lilla voffsing ocskå.
Nu klickade det till ute i köket vilket betyder att mitt tevatten är klart! Så nu blir det te.
Kram!

FRÅGA:
Vad dricker du på morgonen??

Våran linslus!



Visst är han söt!?

Måndag 20/12 2010


Adventsljusstaken i vardagsrummet har min pappa gjort en gång i tiden och den har fått röda ljus och ingen av dem har tänts än. Det tänkte vi spara till självaste julafton!

God förmiddag!

Har nyss pratat lite i telefon. Eller lite och lite, det blev nog snarare en halvtimme sammanlagt med två olika. Skönt ibland att få prata lite om allt möjligt, det kan behövas lite då och då.

Idag är jag ensam hemma då killen jobbar, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra denna dag. Är så sugen på att klä våran gran, men den kommer antagligen inte in förrän på torsdag, dagen innan julafton. Det är visserligen tradition här så jag får väl helt enkelt vänta. Den som väntar på något gott..

FRÅGA:
Har du / ni klätt granen??

Fika och spel


Lite bilder från våran eftermiddag. Farmor och farfar hade redan julgranen pyntad och fin.

God kväll!

Kommer återigen precis från köket då jag och Nall ätit mat. Mycket senare än vanlig tid då vi båda är hemma, men ibland måste man skjuta upp på de vanliga tiderna när man har annat att göra. Denna eftermiddag var vi bjudna till farmor och farfar på fika. Och som ni kan se har de redan klätt sin gran. Efter fikat blev det som alltid när vi är där kortspel. Jag tror jag hade otur ikväll, för jag var den som förlorade flest gånger. Typiskt!

nu sitter jag här framför datorn mätt och glad och skriver på detta inlägg. Resten av kvällen blir lugn. Ska se efter vad som går på tv och lite sådär. Känner mig rätt trött redan, men det blir inte att sova än på några timmar.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att spela kort??

Söndag 19/12 2010


Då var det fjärde och sista ljuset tänt. Snart är det jul!

God morgon!

Igår blev inget som vi tänkt oss. Nall skulle egentligen ha jobbat bil, men det blev inte så. Istället blev han hemma och planerna på att göra köttbullar kunde börja tidigare än planerat. Men när jag öppnade köttfärsen tycker jag inte att den såg så kry ut, så vi åkte direkt ner med den och fick oss en gratis köttlektion. Det visade sig att det inte alls var något fel på den utan allt hade med syre att göra. Märkligt det där.
Men de tog våran gamla färs och så fick vi en helt ny. Den såg likadan ut fastän att den var nymald. Så med andra ord hade köttnissen rätt.
Så när vi kom hem stod vi och gjorde ca 2.5 kg köttbullar. Och goda blev de också, tror vi fick en bit över hundra stycken, så nu finns det för ett tag i alla fall!

Kommer precis från köket. Har ätit en mysig frukost tillsammans med killen min. Blev lite tidigare än vanligt då han ska jobba bil idag istället.
Och lite senare ska vi iväg en sväng.
Kram

FRÅGA:
Har du tänt sista ljuset??

Uppdaterat bloggen


En av de fina bilderna som jag tagit själv. Ska hädanefter endast fylla bloggen med mina bilder så slipper jag gå tillbaka och ändra som jag fått göra idag.

Förutom att det inte alls blev som vi tänkt oss denna dagen, då planer blev ändrade så har jag fixat iordning här inne på bloggen idag.

Några inlägg som inte har handlat om något speciellt har tagits bort. Finns intressantare saker att läsa än "god natt". Dessutom har jag tagit bort bilder som jag tagit från google. I vissa av dessa inlägg har jag satt in en bild jag tagit, andra fick vara utan bild, då det blev för mycket jobb med det hela. Tror inte att jag lyckats få bort alla bilder, men de allra flesta i alla fall. Nu känns bloggen så mycket bättre då jag tycker att det är mycket roligare med bilder som jag tagit helt själv än bilder som jag tagit från nätet. Eller vad säger ni?

FRÅGA:
Vad tycker du är bäst i en blogg, egna bilder eller googlebilder??

Lördag 18/12 2010



God förmiddag!

var lördagen här. Och vi har nyss ätit frukost. Känner mig faktiskt lite småstolt över mig själv då jag åt hela två  mackor. Jag som nästan aldrig äter bröd annars, men idag gick det bra. Så nu klarar jag mig säkert fram tills att det blir middag lite senare.

Snart ska Nall iväg för att jobba bil med en vän. Det är Nalls föräldrars ena bil som ska fixas iordning och bytas lite saker på. Alltid är det något.
Då blir jag alltså ensam och ska passa på att se lite program på nätet som jag missat när de gick på tv.
Kram

FRÅGA:
Äter du frukost??

Sallad och myskväll


Min goda sallad med tomat, gurka, fetaost och dressing samt en kopp te till! Gott! Gillar hur fina färgerna blev på denna bilden.

God kväll!

Nu var det länge sedan som jag slängde in fler än ett inlägg på en dag. Men som en del av er säkert vet så kom det saker emellan som jag var tvungen att ta tag i och det var viktigare än bloggandet. Men nu känner jag att jag återigen vill försöka blogga på allvar och hitta inspirationen. Det borde ju inte vara alltför svårt kan man tycka. Vi får se hur det blir.

Jag har precis nyss varit ute i köket och fixat till en god sallad på endast tomat, gurka fetaost och en jättegod dressing. Favoriten nu för tiden när det kommer till sallad och så går det så väldigt fort att göra dessutom! Till salladen blir det en varm och god kopp te. Så detta får bli min kvällsmat denna fredagskväll. :)

Förutom sallad och blogginlägg så väntar jag i skrivande stund på att killen min ska ringa för att säga att han slutat jobbet. Då ska jag överraska honom med ett varmt bad, för att han har jobbat ute i kylan hela dagen. Tror att det kommer bli riktigt uppskattat. Kanske jag också tar ett bad. Det brukar jag ju göra på fredagar. Annars blir det mys resten av kvällen!
Kram

FRÅGA:
Äter du helst sallad med eller utan dressing / kryddor??

Fredag 17/12 2010


Idag snöar det för fullt, sådant väder som det ska vara på julafton, synd bara att det är en vecka kvar. Men vi kan ju alltid hoppas på att få snö då också! :)

God förmiddag!

Sov inte så bra i natt. Vaknade massor av gånger, så jag vaknade för ett tag sedan faktiskt. Inte så bra. Men jag behövde sova lite extra. Det blir därför ingen frukost idag utan jag väntar tills det blir dags för lunchen istället. Fast en kopp te ska jag nog fixa till i alla fall.

Idag är det ju exakt en vecka kvar till självaste julafton! En väldigt speciell dag av flera anledningar. För det första är det ju verkligen julafton och för det andra är det våran riktiga förlovningsdag (som det står i ringarna), även om vi valde att i år fira lite tidigare. Julafton och dagarna runt i kring är så mysiga.
Visst förstår jag lite kring det här med alla som pratar om julstress, speciellt mammor som ska laga mat till hela familjen och släkten, men det har jag gjort de två föregående åren och jag gillade det och blev inte vidare stressad. Kanske lite eftersom jag glömde att ha i ingredienser i omeletten. Men det var bara en liten del. Det kan ju iofs bero på att jag tycker om att laga mat och sedan såklart få beröm för den. :)

Nall var snäll imorse och gick ut med hunden utanför så att jag kan gå ut med honom lite senare än vanligt. Perfekt!
Nu måste jag ta mig ut till köket för att fixa mig den där koppen te jag nyss skrev om.
Kram

FRÅGA:
Snöar det hos dig??


Torsdag 16/12 2010



God dag!

Kom
hem för ca en timme sedan nu efter att ha varit och storhandlat / julhandlat.  Trots att vi åkte vid 10:30 så tog det ändå lång tid att åka runt till alla ställen.
Dessutom fick Nall en tidig julklapp av mig. :) Så nu har vi precis allt hemma till dess. Eftersom vi ska till pappa på julafton detta år så blir det inte så mycket julmat här hemma som de två föregående åren då alla kom hit istället. Lite julmat ska jag ändå laga till här hemma för bara Nall och mig. Men det gör inget. Just nu känner jag att allt kommer bli toppen i alla fall.

tal om jul. Jag har ännu inte fått några direkta julkänslor, trots att det är pyntat och fint, men jag hoppas verkligen på att de kommer så snabbt som möjligt. Kanske de kommer vilken dag som helst nu när julen på allvar närmar sig.

Snart får vi besök av en vän, trevligt! Och lite senare ska Nall skjutsa pappan min till hans jobb på julfest tror jag det var. Och så får vi såklart inte glömma mitt vampire diaries kl 20.00 på tv6.
Kram

FRÅGA:
Ser du på vampire diaries??

Onsdag 15/12 2010


En vacker vintermorgon som jag fångade på bild :)

God dag!

Är precis hemkommen efter en lunch på restaurangen där min morbror L jobbar. Vi bestämde denna dagen just för att det var rödspätta på menyn. Och det är ju bara så gott med potatis och en sås på dill och citron. Lyckades även få med Pappan min under hans lunch. Så det var trevligt att träffa lite av familjen även om det bara var under en kort lunchstund. Något som jag däremot inte lyckades med var att få med maten på bild. Glömde totalt bort det även fast jag hade kameran med mig. Typiskt!

Resten av dagen blir det att ta det lugnt, värma mig. För trots att vi åkte bil så fryser jag ändå lite grann. Jag är ju dock rätt så frusen av mig.
Nu ska jag se på beverly hills 902010.
Kram

Tisdag 14/12 2010


Bilder från gårdagen ute hos mormor. Hon bor i en fin villa utanför stan. Där bor även hennes katt Müsli och min gamla hund Rudolf. Han bor där sedan lite mer än 7 år tillbaka då vi gjorde beslutet att det var bäst för honom att bo på landet. Var dock svårt att få honom på bild. Maten åt vi hemma, kokt potatis, lax, hollandaisesås och sallad.

God förmiddag!

Gårdagens
eftermiddag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade totalt glömt bort att Nall skulle skjutsa L ut till mormor för att snöröja på hennes tak. Och från början var det sagt att jag skulle stanna hemma för att börja med maten när han ringde eftersom det då skulle bli senare än vanligt. Men i sista stund ändrade jag mig och följde med ut dit. Nall hjälpte till med taket och för besväret fick han/ vi en slant plus lite mat med oss hem. Den maten fick fungera som frukost idag, perfekt eftersom det var stekt potatis och fläsk. Äter hellre sådant än bröd. Men i värsta fall fungerar bröd det med. Borde lära mig att äta det lite mer då det är smidigt.

Dessutom skulle vi någon dag här få äta lunch där min morbror L jobbar och det tackar man inte nej till. Han lagar så god mat och det borde han ju göra efter ca 30 år som kock. Så det blir det att göra nu i veckan. Ska bara kolla upp vilka dagar de har vad. Spännande! Vi har ju varit där en gång innan. Gjorde dock en fuling, jag ringde precis pappan min och frågade om han vill följa med och äta lunch, självklart på hans lunchtid, alltid roligare med fler. :)

Idag blir det nog en lugn dag, har gjort så mycket de senaste veckorna. Nästan lite för mycket. Det har hela tiden varit något, så idag vill jag inte göra vidare mycket.
Kram

Måndag 13/12 2010


Bilder från i lördagskväll då vi var på middag och spel hemma hos pappan min.

God morgon!

Tänkte börja med att berätta lite om lördagen. I förrgår på morgonen bjöd vi in oss själva på middag hemma hos Pappa. Jag kände verkligen inte för att vara hemma och äta själv, eller ja, med endast Nall, utan jag kände för mera sällskap. Jag behövde verkligen det och det var precis vad jag fick.
Middagen bestod av klyftpotatis med grönsaker i ugn, stekt kycklingfilé och kantarellsås. Cornischong gurka fick agera tillbehör och jag måste säga att det passade mycket bra. Maten var god.
Efter maten bestämde vi oss för att spela lite monopol, där Nall vann som vanligt. Jag fick nöja mig med en andra  plats, men det var roligt. Sällskapsspel borde spelas oftare. Det är ju roligt samt att det får tiden att gå.

Igår åkte vi ju ut en sväng till killens föräldrar där vi skulle julpynta. Men det blev inte mycket av den saken. Killens pappa var ju inte mycket till hjälp att leta fram sakerna (något som jag tycker de kunde gjort innan vi kom), så killens mor fick ju leta fram saker (som kom fram lagom till vi skulle åka hem) eftersom Nall fick skotta fram deras bil som var totalt översnöad. Allt som syntes av den var bara sidospegeln. Men till slut kom bilen fram. Sedan var det bestämt att den skulle till vårat garage, men eftersom den inte varit igång på väldigt länge samt varit insnöad fick vi till slut bogsera den, dock misslyckades det på grund av att killens far inte såg något, så vi fick ställa bilen vid vägkanten och åka hem.

Idag så åkte Nall för ett tag sedan iväg för att bogsera bilen till garaget då det inte gick att få den ända fram, så idag pysslar han med den bilen. På vägen hem sedan ska han gå förbi hundvårdsbutiken vi har här vid oss och klippa klorna på Gubben, vi fick en gratis kloklippning sist vi var där för att han har så långa klor. Något som jag är väldigt tacksam över då det ändå kostar 80 kr att klippa hans klor. Det är inget jag kan göra själv, han är så fjantig, sprattlar, gnäller och skriker. Så det är bäst om ett proffs får göra det.

Idag är det ju även lucia. Jag har inte gått lucia för killen som jag gjorde för något år sedan. Han var ju tvungen att komma iväg snabbt idag. Men kanske jag kan lyckas hitta på något lite senare. :)
Ha en mysig lucia!
Kram

FRÅGA:
Har du gått lucia idag??

Söndag 12/12 2010


Lite av adventspiffet här hemma, inhandlat på ikea när vi var där sist för ett tag sedan. Är riktigt nöjd.

God förmiddag!

Igår kväll när vi kom hem så såg jag filmen sex and the city för första gången. Tänkte passa på eftersom den ändå gick på tv och jag måste säga att den var bättre än vad jag trodde. Jag tycker serien är helt okej, men jag är inget fan av den, därför har det inte blivit av att se filmen tidigare.

var vi redan framme vid 3e advent och måste verkligen säga att denna helg har gått fort. Vi har inte gjort speciellt mycket förutom att gå på middag hos pappa och idag ska vi åka till killens föräldrar för att julpynta där. Eftersom hans mor är nyopererad är det inget som hon orkar med att göra själv, så jag tycker att det var en fin tanke att be mig eftersom jag älskar sådant.

Nu måste jag göra mig iordning för att åka. Väl där blir det tydligen att leta fram kartonger och slänga en hel del. Blir som en liten städning hemma hos dem, men det kan behövas.
Kram

Lördag 11/12 2010


Vacker bild från gårdagen minuterna innan begravningen. Solen var på väg ner.

Begravningen igår var väldigt fin, prästen hade gjort ett jättefint tal och på sitt sätt så förstod jag lite tydligare att det faktiskt var och är sant, att du är borta. Men jag vet att du ändå är med mig och oss även om vi just nu inte kan se dig.

Det blev som jag trodde, direkt efter begravning och fikat så åkte vi hem. Jag och Nall delade på en liten flaska vin och såg på idol, fram till den långa reklamen då jag istället fick för mig att sätta igång min stationära dator för att lyssna på lite uppiggande musik. Ville känna mig på lite bättre humör innan sovdags så att jag skulle slippa vakna mitt i natten på grund av tankar angående dagen. Men tyvärr fungerade det inte och både Nall och jag vaknade vid 05 tiden. Så vi gick upp för att dricka lite läsk och prata innan vi gick och la oss igen. Trodde aldrig att jag skulle lyckas somna om med tanke på att jag vaknat från och till hela natten, men det gick bra till slut och vi sov ända fram till klockan 10. Skönt!

jag kommer för bara ett tag sedan från frukostbordet och nu skriver jag detta inlägg. Lite senare i eftermiddag ska vi gå över till Pappa för att äta middag. Vi bjöd in oss själva nämligen, för jag känner inte för att äta mat själv. Eller själv och själv, men det kan kännas skönt med lite extra sällskap såhär dagen efter.
Kram

Fredag 10/12 2010



God dag.

var dagen som vi har väntat på i snart två veckor här. Idag är det begravning för våran familjemedlem som gick bort torsdagen för två veckor sedan. Och sedan dess har vi väntat på detta. Samtidigt som jag vill ha detta gjort så vill jag inte göra det. Blandade känslor. Just i detta nu är jag inte vidare ledsen, men jag vet att jag kommer att bli det så fort jag kliver in i kyrkan.
Men innan vi åker dit så ska jag till lägenheten där denne bodde och lämna läsk, vatten, bullar och kakor. Vi ska nämligen vara i en lokal i närheten där efteråt för att fika och äta mat.
Jag känner mig i alla fall väldigt fin idag, jag är helt klädd i svart såklart, med ett undantag. Ett rött band i midjan knutet i en rosett. Dels för att liva upp kläderna eftersom denne inte ville att vi skulle ha sorgekläder enbart och dels för att rött var favoritfärgen. Dessutom föredrar jag svarta kläder. En tanke bakom mitt val.

Längtar tills detta är över, då blir det direkt hem. Vet inte vad som händer mer denna dag. Blir nog lugnt och ta in allt som hänt. Ligga i mitt täcke och bara vila kan jag tänka mig. Vi får se.
Skriver kanske mera senare eller så blir det ett inlägg imorgon.
Kram

Torsdag 9/12 2010


Ett riktigt vinterland har vi haft ett bra tag nu och det syns även när vi ser ut. Idag är det som ni kan se grått ute. Ingen sol idag tyvärr.

God förmiddag!

Idag är jag ensam hemma då killen redan igår blev inringd att jobba. Han kom ju såklart hem på kvällen, men idag var det alltså dags för honom att jobba igen. Än så länge känns det helt okej att vara själv, till skillnad från igår. Känslorna sköljer över en ibland nu, men det är ju faktiskt inte så konstigt med tanke på situationen som ännu råder.

Lite senare kommer nog Mo förbi, vi ska gå ner en sväng till stan och diska upp en servis som ska användas imorgon. Från början var det sagt att vi skulle göra det lätt för oss genom att endast använda plast, men nu har hon och L antagligen ändrat sig. Egentligen har jag ingen lust att gå dit, men eftersom Marias son är sjuk (min kusins flickvän & barn) som skulle följt med Mo inte kan längre så ställer jag upp istället. Enda jobbiga blir att gå ner med hunden. Han är så lekfull och förstår inte att det är halt, så det gäller att hålla extra koll på honom.

Nu ska jag se till att dricka upp mitt te och sedan få på mig lite kläder, har bara morgonrock än så länge då det visade sig att allt inte torkat imorse, så det jag ska ha idag har jag fått hänga på elementet.
Kram

Onsdag 8/12 2010


Bilder från våran myskväll. Firande av våran förlovningsdag som är den 6/12.

God dag!

Mötet
igår gick toppen och allt kommer bli så fint på fredag!

Igår
hade vi en riktigt mysig kväll tillsammans och innan vi åkte så fick jag en bukett röda rosor. Uppskattat!
Vi hämtade utemat på ett för oss nytt ställe som vi hört mycket bra om. Det var gott och helt okej mat, men vi behåller vanliga thaistället som favoriten kom vi fram till även om det var roligt att testa något nytt. Jag åt stekta nudlar med kycklingspett i jordnötsås och Nall tog ris, oxfiléspett i jordnötsås.
Maten åt vi i relaxavdelningen medan bastun värmdes upp, samtidigt som vi skålade med gott i glasen, mysigt! Så det kunde inte ha blivit en bättre kväll som vi fick tillsammans. Och denna gång bestämde vi att vi snart måste boka om bastun, det är så dumt att inte utnyttja den möjligheten när den finns.

Idag
blir det nog en helt vanlig onsdag förutom att vi ska tvätta ikväll. Den egentliga tvättiden var på självaste förlovningsdagen, men då hade vi ingen lust så vi bokade om till dagens datum istället.

Maten
idag blir vad vi åt i förrgår, pasta med sås på bacon, champinjoner och creme fraiche. Gott!
Kram


Tisdag 7/12 2010


Våran linslus för bara några minuter sedan. Han ska såklart också få ta del av mysstunden. Blir nog att ta med lite hundgodis, för våran mat kan han inte äta.

God dag!

Igår fick vi besök av Pappan min.

Idag eller rättare sagt ikväll så sker det. Ikväll ska vi mysa, äta gott och bada bastu och bara ha tid för oss. Självklart kommer hunden våran att vara med, dock får han inte vara med i själva bastun, blir för varmt för honom så han får snällt vänta utanför. 
Bastun är en toppenfin bastu som man kan boka (ingår i hyran) här i området med relaxavdelning, kyl och radio / cdspelare. Vi har bara bokat den en gång tidigare och varför är en gåta, för den är verkligen jättefin, fast ikväll blir det äntligen av.

Lite senare idag ska vi först hämta Mo för att åka iväg på ett sista möte innan och gällande fredagen. Sedan blir det väl att skjutsa hem henne för att sedan börja våran kväll. Detta måste vara en av de få gångerna jag längtar till kvällen, för annars i vanliga fall är jag inte så förtjust i kvällar och mörker.
Kram!

Måndag 6/12 2010

God dag!

Just nu är jag ensam och fixar lite frukost. Imorse kände jag att nej, jag kan bara inte äta bröd fastän att det var min första tanke. Men kall mat lockar mig verkligen inte det minsta. Så nu när babe gått till garaget så kokar jag lite pasta. Känns egentligen inte bra att äta pasta som första målet på dagen, men idag får det vara ett undantag.

Senare ikväll blir det att fira, det är nämligen våran förlovningsdag idag! :)

Nu är det klart ute i köket, och har ändå inget mer att skriva just nu.
Kram

 


Söndag 5/12 2010



God dag!

var vi framme vid den allra första söndagen i december och den andra advent är det också idag och jag är nyss hemkommen. Idag var det namnuppropning i kyrkan som jag, Nall och L var på. Mo kunde inte komma på grund av jobbet. Alltid en speciell stämning i en kyrka.

Om ett litet tag ska Nall iväg med min datorstol (som egentligen inte är en riktig datorstol) till en kompis som om jag har tur kan laga den. Köp nytt kanske ni nu tänkte, men grejen är den att jag verkligen gillar den där stolen, har haft den sedan jag var liten mer eller mindre och den är så bekväm. Men om den inte går att laga får jag såklart köpa mig en ny. Om några timmar får jag veta ödet för den där stolen.

Som sagt var så är det både söndag och advent, så idag vet jag inte riktigt vad som händer och sker för min del. Blir det som jag tror så blir det en lugn dag hemma inne i värmen. Kan vara skönt det med.
Kram

FRÅGA:
Har du tänt andra ljuset idag??

Lördag 4/12 2010


En vacker bild jag tog denna eftermiddag precis när solen gått ner bakom husen.

God eftermiddag!

Direkt efter frukost imorse begav vi oss iväg för att handla lite till nästa fredag då min uppgift är att ha med mig fika. Så det är nu inhandlat och i säkert förvar hemma hos pappan min. Skulle det förvaras här skulle Nall bara gå och nalla lite då och då, så skulle inget finnas kvar när det väl är dags att åka ;)

Annars har det inte hänt mycket här och kommer nog inte att göra det heller. Blir nog en lugn lördagskväll framför tvn eller kanske tv spelet. Har inte spelat tv spel på några veckor nu. Vi får se vad som händer.
Kram

FRÅGA:
Vad gör du denna lördagskväll??

Fredag 3/12 2010


Dessa hänger i köksfönstret och glimmar (i sovrummet har vi silver) . Så fint. Idén kommer från när jag var liten då pappa och jag brukade hänga upp julkulor i gardinen i olika längder.

God kväll!

För
ett tag sedan skapade jag en ny katergori som fick heta jul, då jag älskar julen. Det är den mysigaste och finaste tiden på året. I alla fall när man är inomhus och allt pynt kommer fram ur lådorna.

Denna fredag hade jag egentligen tänkt att blogga tidigare än vad jag gör. Idag har det mesta varit ganska bra med mig om jag ska vara ärlig, det har börjat sjunka in mer och mer nu. Jag vet att våran familjemedlem sa att vi inte skulle vara ledsna den dagen det hände. Men det blir man ju av naturliga skäl ett tag. Men idag har det mesta som sagt varit okej.

Idag har jag för första gången varit ensam sedan förra fredagen då jag råkade bli ensam på grund av att Nall ringdes in till jobbet. (maximal otur en dag som då) Så idag har vi med andra ord haft en riktigt normal dag. Precis som allt brukade vara innan allt hände förra torsdagen. Som jag sagt till Nall är det nog för allas och framförallt mitt bästa om allt blir till det normala så fort som möjligt nu.

Nu ska jag ut i köket och göra en god sallad, behöver nog äta något mer denna dag känner jag.

Torsdag 2/12 1010



God kväll!

Igår kväll ändrade jag min design här på bloggen. Jag valde att behålla den laxrosa färgen som jag blivit väldigt förtjust i, dock ändrade jag på lite andra saker samt headern. Genom att byta header tycker jag att bloggen fick sig ett helt nytt utséende. Jag är helnöjd!

Idag har det gått exakt en vecka sedan våran fina älskade familjemedlem lämnade oss. Ibland känns det som att detta aldrig har hänt, att denne fortfarande är kvar hos oss. Fast idag var jag och beställde blommor till begravningen, Nall följde såklart med bort till blomsterbutiken som ligger precis här borta. Fick se ett färdigt blomsterarrangemang som jag tyckte såg fint ut och bestämde mig för att ta en likadan, dock med ytterligare en färg. Orange, som står för hösten eftersom det var då denne fyllde år.

Idag har jag även julfixat här hemma. Så idag har jag strukit och satt upp julgardiner och dukar, samt gjort lite annat julpiff. Ska absolut ta bilder på det när kameran åker fram nästa gång. Får se när det blir. Tycker dock att det blev väldigt hemtrevligt och fint, även om det blev ungefär samma som föregående år.

Förutom att ha julpiffat här hemma så har jag lagat mat, det blev korv (som inte är min favorit direkt, men Nall gillar det), potatismos, sallad och gräddfilsåsen med vitlök & kryddor från igår. Gott gott.
Det har verkligen varit välbehövligt att ha haft något att göra hela den här dagen, men nu ska det faktiskt bli skönt att ta det lugnt resten av kvällen. Klockan 20.00 börjar vampire diaries och det ska jag se, har börjat älska den serien mer och mer nu.

Onsdag 1/12 2010


Även idag har det varit klarblå himmel och strålande sol. Snart kommer kvällen igen..

God dag!

var det den första december och nu är det inte långt kvar till julafton.

Imorse vaknade jag av klockan som ringde. Vi hade ställt den igår innan vi la oss för att gå upp skapligt. Redan i helgen bestämdes det att killens kusin skulle komma över i måndags, men det dök upp annat och det fick bli idag istället. Så vid 10:30 kom han förbi. Så nu sitter de två i soffan och ser på tv.

Vid 15 ska killens kusin åka och hämta sin tjej, och då blir det matlagning här. Tyvärr blir det så att vi får slänga pastasalladen som jag gjorde förra tisdagen, men jag har inte varit sugen på den sedan dess ungefär. Kanske förståeligt med tanke på att jag hackade grönsaker i ren sorg mer eller mindre. Men det blir inte den sista gången jag lagar pastasallad bara för det, utan bara för ett tag framöver, kanske till nästa år eller så och det är ju inte så lång tid kvar till dess.
Idag blir det en god gräddfilssås med vitlök och kryddor, potatis och marinerat kött.

RSS 2.0