Grönsaksdag


Sallad med krydda och lite olivolja. Gott, smalt och nyttigt.

var det redan kväll och jag har precis gjort denna sallad ni kan se på bilden här ovanför. Det är en sallad med grekisk salladsdressing blandat med olivolja. Jättegott och precis vad jag behöver denna dag då jag är förkyld. Bara att hoppas på att jag inte smittar Nall. På tal om Nall så märks det att han är en riktig gottegris. Medan jag äter sallad så ska han äta upp resten av tårtan.

Väntar också på att top model ska börja. Det ska ju tydligen vara dubbla avsnitt denna kväll. Hade egentligen tänkt att skriva ett annat inlägg, men det får vänta tills imorgon för nu vill jag bara vila och få bort denna förkylning!
Kram

FRÅGA:
Ser du på top model??

Vitamin och mineralkick


Detta är vad det blir till middag. En färgglad köttgryta med massor av vitaminer och mineraler.

God eftermiddag!

Idag ska det bli en riktigt nyttig middag (som oftast) här hemma med tanke på den lilla förkylningen som drabbat mig denna dag. Jag har nyst som bara den idag och det är inte så roligt, så nu har jag bestämt mig för att ge denna förkylning en match med denna färgglada och god köttgryta med massor av nyttiga grönsaker. 
Tack du Mo som gav den i fredags, den är inte uppskattad. Men jag får skylla mig själv, jag visste ju att du var förkyld.

Hur som helst så har jag efter maten tänkt att släpa iväg min Nall för att handla lite vi måste ha hem. Bland annat sallad och saft som har blivit den nya vardagsdrickan här hemma istället för cola. Billigare och antagligen i alla fall lite bättre även om båda innehåller socker.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om grönsaker??

Måndag 28 februari 2011


Gårdagens finaste tulpaner som jag fick av killens kusin och hans tjej. Tack!

God morgon!

Vaknade inatt flera gånger. Hade svårt att sova, för att min hals inte mådde så bra. Det verkligen stack och irriterade i halsen ungefär hela natten. Det känns i alla fall bättre nu på morgonen, tack och lov. Men jag undrar om detta inte kan bero på att en av gästerna i fredags var förkyld? Hoppas inte i alla fall, för jag har ingen som helst lust att bli förkyld.

Nall är uppe sedan länge och idag är det faktiskt han som väntar på mig nu i köket medan jag skriver klart detta inlägg. Så det är nog bäst att jag avslutar här och går och dricker lite te med honung, det ska ju lindra halsbesvär!
Kram

FRÅGA:
Brukar du få blommor när du fyller år??

Tårtan


Här är dagens födelsedagstårta.

Här ovan ser ni dagens och årets födelsedagstårta. Den räckte tack och lov för alla, men nu är den slut. Jag beställde den vit med röda rosor eftersom jag vet att jag fick en liknande av farmor och farfar för något år sedan och tyckte då att färgkombinationen var väldigt fin.

När farmor och farfar som var de sista gästerna kvar skulle gå så kom Denny över. Han ska som sagt var hjälpa mig med ett litet datorproblem som inte lyckades sist då vi bara försökte att reparera felet. Fast nu visade det sig att det är bäst att ta bort den uppdateringen istället. Ogillar när uppdateringar till datorn inte fungerar som de ska och istället ställer till en massa problem. Det kostar bara tid och humör. När datorn är fixad ska vi se på vampire diaries.
Kram

Grattis till Nanga som blev dagens blogg! In där och skriv grattis eller kanske bara ett hej! :)

FRÅGA:
Tycker du om tårta??

När som helst


Babe var iväg och köpte lite kakor och bullar till gästerna.

När som helst så kommer de första gästerna, några ville komma lite tidigare och det kunde de väl få göra. Så nu blir det att fika med lite tårta, kakor och bullar. Kommer nog att få en jobbig sockerchock av allt, men det kan det ju vara värt någon gång ibland.
Kram

DAGENS BLOGG HÄR! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Vill du vara med i dagens blogg??

Söndag 27 februari 2011


Smygtitt på en av presenterna.. ni ska få en bättre och mindre nära bild en annan gång.

God förmiddag!

Sov hela natten och det behövdes, så skönt! Så idag är jag som en ny människa igen. Perfekt eftersom det kommer gäster (släkten) som ska fira mig idag. Jag fyllde ju år igår. Så idag blir det att bjuda på lite tårta, kakor, te och kaffe. Fast fram till dess ska jag bara ta det lugnt och lata mig.

Nall har precis vaknat här också. Så nu ska vi ut till köket och äta frukost, eller i alla fall ta dagens första kopp te!
Kram

FRÅGA:
Sov du gott inatt??

Tre trötta


Hunden med sin gris, jag med mitt täcke och killen med sin (våran) soffa.

God kväll!

TACK så mycket för alla gratulationer som jag fått här idag på min födelsedag! Alla betyder lika mycket och det har varit så roligt att besvara dem.

Som ni kanske läst så blev det ju väldigt sent igår och att jag bara fick tre timmars sömn har inte gjort saken bättre. Så jag känner mig ganska så sliten idag. Tror nog att både killen och hunden känner samma sak. Så ikväll är vi verkligen tre trötta här hemma.
Vi har hur som helst precis ätit en god middag bestående av klassikern, hemmagjord pomme, hemmagjort vitlökssmör och stekt kött. Allt utom vitlökssmöret tillagat av killen min. Tack babe! Det var riktigt gott och skönt att slippa laga mat för en gång skull.

Kvällen kommer att spenderas här i favorit täcket och senare ska vi även se på älskade vampire diaries som vi missade igår! Härliga lördagskväll!
Kram

FRÅGA:
Vad gör du ikväll??

Lördag 26 februari 2011 GRATTIS TILL MIG!


Grattis till mig! Nyaste bilden som finns, blir eran gåva från mig
till er då jag vet att många vill se en ny bild på just mig.

God förmiddag!

Idag
är det en alldeles speciell dag! Jag fyller år idag! (GRATTIS TILL MIG!). Så vi får se hur det blir med uppdateringen här denna speciella dag. Hade en alldeles underbar gårkväll med nära och kära vänner (som kom vid 19-tiden) och vi kom inte i säng förrän kl 03.30 eller något sådant, då de sista gästerna gick vid 03-tiden. De gästerna som jag trodde skulle gå först visade sig bli kvar längst och vad roligt vi hade!

Kvällen blev så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig och jag fick fina presenter. Visar er i ett annat inlägg för jag ska firas imorgon också.

Nu
ska jag snart försöka få upp Nall så att vi kan äta frukost. Ja, jag är vaken före honom på min egen födelsedag.
Kram


FRÅGA:
Vilken månad fyller du år??


Natts! :D


Vi säger god natt!

Nu är det mitt i natten och nästan tidiga morgonen här och de sista gästerna har nyss gått hem!
Tänkte bara utse dagens blogg (fredagens). Och grattis till Anabelle! Gå gärna in där och skriv grattis!
Kramar!

Linslusen nr 1


Våran kära linslus, nyklippt och fin.

God dag!

Linslusen skulle ha badat igår, men det blev inte av. Av någon anledning så glömdes det bort och det kom jag på imorse när han kom in i sovrummet för att säga god morgon som han göra varje morgon.
Dock hade han inte mycket till val denna dag. För bara ett par minuter sedan hamnade denna linslus i badkaret och nu ska han bli nybadad och fin tills gästerna anländer ikväll. Och han vet nog om att han dessutom får godis för besväret.
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Tycker du om djur??

Fredag 25 februari 2011



God morgon fredag!

var vi äntligen framme vid fredagen som jag planerat för så länge. Inget roligt väder här denna dag, men det ska inte få påverka mitt humör. Förutom en sak. Den stationära datorn. Något har såklart hänt med den, så jag ringde precis Denny och han säger att det antagligen är en inställning som håller på och bråkar med mig när jag förklarade vad problemet var. Typiskt att man inte förstår sådant själv. Så han sa att han ska hjälpa mig så fort han har vaknat till liv. Min dator räddare!

Nu blir det däremot frukost och det viktigaste av allt -dagens första kopp te!
Kram

FRÅGA:
Dricker du te eller kaffe på morgonen??

Mysigt en torsdag


Mysbelysningen är tänd och vi har torsdagsmys.

har kvällen återigen sänkt sig över staden och resten av vårat land och här hemma har vi torsdagsmys. Det känns nästan lite som lugnet före stormen med tanke på vad som väntar imorgon. Jag ser fram emot det. Umgås med nära och kära och bara ha roligt. Längtar efter att få många skratt. Visserligen skrattar jag varje dag, jag är en glad person, men jag tror att ni förstår vad jag menar.

Grattis till Karrochaan som blev dagens blogg, gå in där och skriv grattis! :)

FRÅGA:
Brukar du mysa mitt i veckan??

Svartvit


Blommorna har nu torkat ut helt.

Nu har blommorna som jag fick på alla hjärtans dag torkat ut helt, men jag tycker ändå att de gjorde sig bra på bild en sista gång innan de slängs. För slänga dem borde jag. Har nämligen en känsla av att det kommer in mer blommor här i helgen, och det är ju inte helt fel nu när vi börjar närma oss våren.

Ska efter att jag skrivit klart detta inlägg börja lite smått med maten. Köttgryta med ris idag. Orkar inte krångla, för imorgon ska det krånglas till ordentligt när det kommer till matfrågan. Ni får såklart veta mera då.
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg, vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Föredrar du dag eller natt??

Torsdag 24 februari 2011


Jättestora istappar hänger på våran balkong, den till vänster är riktigt stor.

God förmiddag!

Imorse vid kl 08.30 så började grannarna att spela musik på högsta. Inte så irriterande, men däremot hade jag ju inte tänkt att vakna på det sättet. Dock så är det våran tur att spela musik imorgon! Måste bara sätta upp en lapp om att vi kan störa lite så att de är beredda på det.

Annars finns inga planer för denna dag. Än så länge.
Kram

FRÅGA:
Stör dina grannar dig??

Kvällsfika


Detta kom killen hem med förut!

Tidigare ikväll är jag skulle stänga för persiennerna så såg jag ingen mindre än Denny stå utanför och vänta på Nall. Men det var så roligt att han tittade upp samtidigt så han kom upp och så fick vi vänta på Nall här hemma för att han skulle hämta våran matta som var i grovtvättstugan.
När han kom hem hade han med sig lite fikabröd och allt vi behövde göra var att dricka kaffe. Gott för ovanlighetens skull. Så gott att jag åt en och en halv. Det händer inte ofta vill jag lova eftersom jag inte är så mycket för sötsaker.
Kram

Grattis till Issa som blev dagens blogg! In där och skriv grattis eller kanske bara ett hej! :)

FRÅGA:
Har du fikat idag??

Nyklippt!


Denna hårboll har nu lite mindre hår.

Ojoj, städningen i köket gav mig bara mersmak på att städa ännu mer, så nu har jag mindre att ta tag i imorgon vilket känns skönt. Imorgon blir det att dammsuga hela hemmet och torka damm. Jag ser en hel del damm som jag undrar hur jag kan ha missat förra gången? Allt är tydligen möjligt.

Förutom att städa har jag nu klippt våran hårboll till hund. Han är fortfarande långhårig men istället för över 10 cm lång päls är det nu kanske 5 cm istället. Han blev så fin! Och att han var duktig vet han om, för han sprang direkt till köket och ville att jag skulle följa efter. Och han gav sig inte heller förrän jag gick till köket och gav honom godis! Han är smart våran underbara voffsing! ♥
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Har du husdjur??

Onsdag 23 februari 2011



God morgon!

Igår beställde jag en tårta tills på söndag. Så på lördag vid 13-tiden ska vi hämta den. En tårta för 15 personer och det skulle gå på 310 kr. Helt okej pris eftersom man slipper baka och ha sig själv. Tårta har jag aldrig gjort någon och jag som är urusel på att baka skulle med all säkerhet misslyckas. Dessutom blir ju tårtor så mycket snyggare på konditorier än vad de blir om någon bakat dem hemma.

Vaknade upp till härligt solsken här denna onsdag! Planerna för idag blir att städa i köket, det ser hemskt ut där tyvärr. Och jag vill gärna att det ska se lite skapligt ut när vi får gäster på fredag (och söndag).
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att baka??

Kvällstime


Ytterligare en bild från min bildserie.

God kväll!

Ett evigt tjat, men det är tyvärr sant, nu är det återigen kväll och mörkret har redan kommit för länge sen. Vi har inte gjort så mycket sedan vi kom hem. Eller i alla fall inte jag. Slängde in lite i tvättmaskinen förut i och för sig. Och var tror ni inte hände för bara ett litet tag sedan förresten, jo hunden kräktes på mattan. Som tur är har vi faktiskt bokat en tid för den mattan i områdets grovtvättstuga imorgon redan (lägligt nog bokade vi igår kväll). Den är fläckig och ful, så det behövdes och nu behövs det ännu mera. Tur i oturen.

Bestämde mig för att lägga ut ytterligare en bild från min bildserie som jag valt att kalla "Ljus". Som ni ser är bilderna tagna på samma sak, men de är ändå inte likadana. Det är det som är så roligt med dessa bilder. Tycker de är så fina. Några stycken har jag kvar att visa upp, men ska försöka att inte visa dem varje kväll så att det blir uttjatat. Det är inte roligt för någon.
Kram

Grattis till Malin som blev dagens blogg! In där och skriv grattis eller kanske bara ett hej!

FRÅGA:
Ska du se på tv ikväll??

Pizza hut


De berömda pizza hut pizzorna ligger (låg) i denna kartong.

God eftermiddag!

Har för bara ett litet tag sedan kommit hem från lite äventyr. Det var ett väldigt runt åkande i stan innan vi hittade precis det vi skulle ha. Antingen så var det fel färg eller så fanns det inte alls. Men till slut hittade vi det sista som vi letade efter och jag blev då äntligen nöjd och glad om än lite fattigare. Vad jag skriver om visar jag upp i ett annat inlägg.

Efter vi hittat allt som vi skulle körde Nall upp mot pizza hut som är ganska nytt här i stan med orden "nu ska jag bjuda på pizza hut och säg vad du vill om det". Ja, det var ord och inga visor.  Så nu har vi nyss ätit de berömda pizzorna från pizza hut. Och mitt betyg då? Det var helt okej, men så speciellt som alla säger var det tyvärr inte.
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING HÄR! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Har du ätit en pizza från pizza hut??

Tisdag 22 februari 2011


Så här ser det ut utanför oss denna morgon. Halvsoligt, snöigt men ändå fint.

God morgon!

Vaknade
av en mardröm mer eller mindre. Den handlade om fredagen som komma skall och hur allt blev kaos. Jag ville hålla grejer hemligt (vad vet jag inte) men folk försökte hela tiden tjuvkika och det blev inget med den kvällen. Folk gick hem utan att ha fått något att äta eller dricka och jag fick panik. Hoppas nu att den drömmen inte blir verklighet för då vet jag inte vad jag gör.

Snart ska vi äta lite frukost och efter det ska vi iväg en snabbsväng. Och i nästa inlägg kommer en dagens blogg tävling för er som är intresserade av att visa upp er blogg för lite fler läsare.
Kram

FRÅGA:
Hade du en mardröm inatt??

Ny kväll


En vacker solnedgång som jag fångade på bild för ett tag sedan..

God kväll!

var det redan en ny kväll och jag kom hem för lite mer än en timme sedan. Bilbesiktningen gick rätt bra ändå. En tvåa visste vi skulle komma och så måste det bytas lampor, mycket mer än så var det inte. Det var första gången som jag åkte i den bilen mer eller mindre. I alla fall i våran ägo. Det har ju bytts bilsäten i den och de såg precis nya ut. Så av allt att döma kommer jag att trivas bra i den bilen.

Kvällen kommer att bli lugn, ska se lite på top model som börjar kl 20.00 och efter det är det spårlöst kl 21.00 som gäller.
Kram

Grattis till Evelina som blev dagens blogg, in där och skriv grattis eller kanske bara ett hej!

FRÅGA:
Har du haft en bra dag??

Mat och iväg


Fick en snilleblixt när jag såg bordet på balkongen där snö och is ligger så fint. Tycker bilden blev snygg!

God dag!

Idag händer det grejer. Idag är dagen då vi antagligen ska byta bil mot en som vi har haft avställd väldigt länge. Vi fick bilen av min farbror för att han inte orkade lämna in den på verkstad. Ett fel som Nall klarade av att rätta till själv. Och då var den ändå precis nyrenoverad i motorn och massor är bytt på den. Och eftersom våran bil som vi åker i nu har fått en en tvåa på något elfel (som den haft förut) så väljer vi att testa lyckan med bilen som vi fick, helt gratis! Tack farbror!

just nu i skrivande stund är Nall och Denny i garaget där de håller på att fixa med billjudet, koppla ur det ur våran bil och in i den "nya". En sak som jag i alla fall ser fram emot är att slippa de beiga sätena, nu får vi blå istället! Vi har ju ändå beige i våran 3e bil, så jag är lagom trött på den färgen nu.

Alldeles strax så ska jag slita mig från datorn och börja laga lite mat. Eftersom att Denny hjälper till att koppla billjud så ska han få äta med oss som tack för hjälpen. Efter maten åker vi och besiktar den bilen.
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg, vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Vad har du / din familj för bil??

Måndag 21 februari 2011



God förmiddag!

var det återigen måndag och en ny vecka har börjat. Såg att det snöade (och snöar fortfarande) ute denna morgon, inte det roligaste när det har varit soligt och fint två dagar i rad. Men man får vara glad för det lilla. Även om det inte ser ut som så, så är våren nära. Mars är ju den första vårmånaden. Skönt!

Vi har hur som helst nyss ätit frukost, och snart ska jag bege mig in i duschen för att sedan fixa mig. Vet inte varför men jag känner mig alltid fräschare med lite smink än vad jag gör utan. Visst finns det dagar så jag struntar i att sminka mig, men då känner jag mig därefter också. Tänk vad lite smink kan göra. Det kan räcka med lite mascara så får man en helt annan känsla!
Kram

FRÅGA:
Sminkar du dig varje dag??

Ljus, del 3


Från min bildserie "ljus".

God kväll!

Här är då ytterligare en bild från min bildserie som jag valt att kalla ljus. Tycker att bilderna blev bra och jag tog en del när jag ändå var på kameran. Vissa blev ganska lika varandra men de har ändå något som skiljer dem åt. Precis så som bilder från en och samma bildserie ska vara.

har vi precis blivit klara med tvätten, det var en del kan jag ju säga och så har vi precis fått besök dessutom. När vi var och hämtade tvätten ringde han och stod utanför dörren. Roligt! Så nu blir det solsidan.

Grattis till Anneli som blev dagens blogg! Besök henne och skriv grattis eller kanske bara ett hej!
Kram

FRÅGA:
Brukar du ta flera bilder på samma sak??

Söndagsmiddag


Dagens söndagsmiddag. Gott och färgglatt.

God eftermiddag!

Många säger ju att man ska äta en lite godare middag på just söndagar och det har vi gjort idag. Denna middag äter vi bara lite då och då. Lax, potatis, morötter, hollandaisesås och grönsaker. Riktigt gott och det tyckte killen också, för han verkligen kastade i sig maten.

Nu blir det lugnt i några timmar innan vi ska tvätta. Idag ska sängkläder och allt annat tvättas upp. Så det lär bli en del i tvättpåsarna som vi har. En av de tråkigaste saker man kan göra, men tyvärr är det ett måste.

Dagens blogg tävling här också! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg, vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!
Kram

FRÅGA:
Äter du godare middag på helger??

Söndag 20 februari 2011


Solen skiner här idag igen! Härligt!

God förmiddag!

Vaknade denna morgon vid 08 av det värsta ljudet i denna värld, nämligen smaskljud. Folk, djur eller annat som nu smaskar är det värsta som finns. Usch! Så var tvungen att gå upp och säga till för att sedan somna om en timme. Skönt! Skulle dock behövt sovit utan avbrott.

Pratade med Pappan min nyss, han är i Linköping och ska gå på ikea idag så jag beställde lite saker därifrån. Det gäller ju att passa på. Helst hade jag velat åka dit själv, finns alltid så mycket man vill ha där. Och det blir alltid mer än tänkt i shoppingpåsarna därifrån. Undrar hur det kan komma sig.. hm.

Nu ska jag läsa igenom och svara på era kommentarer och lite senare i eftermiddag kommer en dagens blogg tävling för er som är intresserade.
Kram

FRÅGA:
Vilket är det värsta ljudet du vet??

Tv kväll


Vi har en trött hund här hemma denna kväll.

God kväll!

Det blir en lugn hemmakväll här hemma ikväll. Ska faktiskt bli riktigt skönt att inte behöva göra något utan bara se på tv eller läsa lite bloggar och annat på nätet. Just nu ser jag på twister, den började kl 19.00 och jag har ju såklart sett den förr. En sådan film som man kan småtitta lite på utan att behöva koncentrera sig för mycket.

Grattis till Lina som blev dagens blogg, in där och säg grattis eller kanske bara ett hej!

FRÅGA:
Vad gör du denna lördagskväll??

Biltur


Var ute en sväng och åkte bil med killen.. så härligt!

God dag!

Idag var och är det verkligen en dag som gjort för att ta en sväng med bilen och bara åka runt, lyssna på musik och bara känna sig allmänt fri och avslappnad. Det var precis vad vi gjorde förut. Musiken dunkade på rätt bra och glädjen var total. Vi var dock tvunga att stanna och tanka lite på stockholmsvägen och statoil fick det bli denna gången innan vi tog en kort tur utanför Åby och bortigenom. Tyvärr fick jag bara denna bilden idag när vi var ute, hade tänkt ta lite mer, men batteriet i kameran gav upp, så nu är det på laddning.

grund av att vi var ute och åkte lite så blir middagen en timme försenad. Nall är i garaget och jobbar på bilen som vi ska byta till och han vill gärna bli klar med den så att det bara är att åka och besikta den. Förstår jag med, för ju snabbare det blir gjort, desto bättre.
Kram

Dagens blogg tävling här också! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att få ut sin blogg till ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Tycker du om att åka / köra bil??


Lördag 19 februari 2011



God morgon!

Vaknade riktigt tidigt idag, för att vara lördag. Redan 08.40. Försökte somna om, fast det var totalt omöjligt. Så vid 09 tiden gick jag upp och Nall var inte så svårväckt som jag trodde att han skulle vara. Vaknade dessutom till härligt solsken! Försöker övertala Nall att vi ska göra något idag, fast vet inte vad än.

Nu skickade Nall in Gubben till mig här i sovrummet. Nu ska han gnälla frukost! :)
Kram

FRÅGA:
När vaknade du idag??

Sallad ikväll


Det blir en god sallad ikväll till vampire diaries.

God kväll!

Kom nyss upp ur det obligatoriska fredagsbadet och det var precis lika skönt som vanligt, tog med den sista cidern ner i värmen, älskar vardagslyx!
Tiden närmar sig ett av favoritprogrammen nämligen vampire diaries och jag har längtat riktigt mycket efter att det ska börja igen. Det är faktiskt en av de få serierna som Nall ser med mig.

FRÅGA:
Har du bad eller duschdagar??

Vampire diaries ikväll


Rosorna från alla hjärtans dag är fina än.

God eftermiddag!

Idag
har inte mycket hänt, har städat lite och mest väntat på att det ska bli middagstid, vilket det är nu. Så när som helst kommer Nall innanför dörren med våran voffsing! Idag blir det köttgryta för er som är intresserade.

Jo, just det ja. Körde i linserna i ögonen nyss. Bestämde mig för att börja med dem igen efter några månaders uppehåll. Så ungefär till kl 17 ska de vara i. Ska bli skönt när ögonen vant sig om ca en vecka så jag kan ha dem hela dagarna, speciellt skönt är det när jag ska utanför dörren. Gillar inte att ha glasögon då, det har jag bara hemma.

Ikväll är det äntligen dags för älskade vampire diaries, det får inte missas! Se det på tv6 kl 20.00 ikväll!

FRÅGA:
Ser du på vampire diaries??

Fredag 18 februari 2011



God morgon och välkommen fredag!
 
Vi blev uppe ganska länge igår. Till strax efter 01. Egentligen var det inte meningen att det skulle bli så, fast tiden flög iväg som vanligt. Gick upp vanlig tid ändå. Det där med att vakna ungefär samma tid varje morgon är min grej det och utan klockan på ringning dessutom.

Har lyckats få upp Nall, så nu blir det en sväng till köket. Måste få mitt te. Nu.
Kram

FRÅGA:
Brukar du vakna samma tid varje dag??

Färg vs svartvitt


Här är samma bild, en i färg och en i svartvitt. Vilken är finast?

God kväll!

Vi fick besök av både Denny och pappa här denna kväll. Pappa har gått hem för ett bra tag sedan men Denny är kvar. Så det blir nog en liten repris på gårkvällen. Men det är bara trevligt. De två sitter dock och ser på tv i vardagsrummet och jag lyssnar på musik i sovrummet. Har också skrivit med en gammal klasskompis, roligt!

Grattis till Melina som blev dagens blogg, in där och skriv grattis eller kanske bara ett hej!

FRÅGA:
Föredrar du bilder i svartvitt eller färg??

Rouge


Rouget har jag visat er förut, men inte på en närbild.

God eftermiddag!

Idag har inte mycket hänt, måste snart städa upp i köket innan jag ska laga lite mat, vill helst att det ser skapligt ut innan jag börjar med maten. Och senare i eftermiddag / ikväll får vi besök igen.
Har inte ens gjort mig iordning idag, känner mig så sliten bara för det, smink piggar ju alltid upp lite. Eller i alla fall så ser man ju bra mycket piggare ut. Men jag är i valet och kvalet om jag ska sminka mig nu eller sen, för att jag funderar på att köra med linserna igen. Det var ett tag sedan jag använde några så det kan ju vara bra att vänja ögonen vid det igen, tar ju bara en vecka så kan man ju ha dem i hela dagen sen. Men det gäller ju att börja också.

På tal om sminket och att man alltid ser piggare ut med det. Rouge gör ju alltid att man får en lite fräschare look. Gäller att inte ta för mycket som en del har förmågan att göra. Det är inte påsk än ;) Det var dagens tips!
Kram

Dagens blogg tävling! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får som vanligt en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Använder du rouge??

Torsdag 17 februari 2011



God morgon!

Vi skjutsade hem Denny rätt sent igår kväll för att vara en vardag. Vid 23.30 åkte vi härifrån. Vet inte riktigt när vi var hemma, men det var väl 35 minuter senare eller något. Det går snabbt när det inte är någon trafik.

Vaknade hur som helst för över en timme sedan redan. Men Nall och jag har pratat bort tiden. Lätt hänt på morgonen och sen så kom vi på att det inte finns något kaffefilter till hans kaffe, så han är iväg och köper det nu innan vi kan äta frukost. Annars vet jag inte vad som händer idag riktigt. Får se helt enkelt.
Kram

FRÅGA:
Var du uppe sent igår??

Litchi


Såg dessa i en skål hemma hos Mo. Väldigt märkliga kottar tyckte jag.

God kväll!

Förut idag hemma hos Mo såg jag vad jag trodde var kottar i en skål. Och när jag frågade vad det var för något fick jag att de hette litchi som svar. Det är tydligen en frukt som kommer från kina. Fick smaka på en och ja, vad kan man beskriva smaken som? Ungefär en blandning mellan krusbär och hallon eller så. Frukten skalas lätt och det låter precis som om man skalar ett ägg, frukten ser även ut ett. Vitt och med en kärna i mitten. Alltid roligt att upptäcka nytt!

Efter middagen kom också Denny på besök. Han är kvar här än. Måste säga att allt är sig likt. Alla sitter tysta och gör sin grej. Nall ser på tv medan jag och Denny sitter vid varsin dator. Gemenskap när den är som bäst, eller? :)
Lätt hänt att det blir just på detta sätt när vi alla träffas. Men det är trevligt ändå.
Kram

Grattis till Elin som blev dagens blogg, gå in där och skriv grattis!

FRÅGA:
Tycker du det är roligt att upptäcka nya saker??

Fika hos Mo


Blev en kopp kaffe hos Mo, samt något annat jag ska visa er senare! Hemma föredrar jag te :)

Idag efter att vi hade varit hos Mo så gav jag Nall 200 kr i bensinpengar. Så nu har vi tankat bilen och dessutom tagit ett varv runt stan! Det är så härligt att åka bil med musiken dunkandes ur högtalarna och basen. Älskar det och speciellt på somrarna!

var vi redan framme vid eftermiddagen och snart är det dags för middag för våran del, det blir samma som igår för er som undrar. Efter det får vi antagligen besök av en vän. Mycket besök så här nu i dagarna. Men det är bara roligt!
Nu måste jag ta mig ut till köket och kolla till maten, magen är hungrig.
Kram

DAGENS BLOGG TÄVLING! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp just sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Dricker du kaffe??

Onsdag 16 februari 2011


Att ta bilder på lite allt möjligt är roligt! Jag är inget fan av svartvita bilder, men denna blev riktigt snygg som svartvit!

God morgon!

Vaknade redan innan klockan hade hunnit bli 09 av mobilen, denna gång Nalls mobil. Han hade beställt något till ena bilen som skulle skickas idag. Kommer kännas skönt att få den bilen klar. Från början skulle vi ha sålt den bilen efter att vi gjort den iordning. Men i nuläget så ska vi nog byta till den bilen istället och sälja våran. Vi får se hur vi gör lite längre fram. Det är för tidigt att bestämma det nu.

Annars då. Kommer från frukostbordet och ska ringa till Mo så fort jag skrivit klart detta inlägg. Jag blev trött av frukosten men vi ska dit en sväng idag för att hämta en sak, samt snacka lite gojja. Alltid roligt att åka dit.
Kram

FRÅGA:
Vad vaknade du av idag??

Kycklinggryta


Dagens middag, färgglad kycklinggryta med ris. Gott och nyttigt!

var vi äntligen mätta här hemma efter att ha ätit kycklinggryta med ris. En färgglad rätt som också är nyttig. Enda onyttiga i den är i sådana fall grädden. Idag körde jag på matlagningsgrädde men ibland tar jag vanlig grädde 40% fett.

Än kan jag inte göra mig klar för natten som jag brukar, bädda in sig i täcket i favoritstolen med andra ord. För om ca två timmar så får vi besök av en vän. Det har gått några veckor sedan han var här sist, så det är ju roligt.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om kyckling??

Blommor och fika


Förutom det ni redan sett bild på från gårdagen blev det även fika.

Igår blev det inte bara rosor, semla till frukost och en god middag, utan det blev även en fika med kaffe och god vaniljmunk. Väntade mig verkligen inte att bli så bortskämd som jag faktiskt blev. Det uppskattades och det var såklart roligt att bli det. För det händer inte ofta att jag får blommor tyvärr, så när det väl händer blir jag extra glad. :)

Förut imorse åkte vi iväg för att storhandla och denna gång sparades det inte in på något. Så nu är det verkligen fullt i skåpen. Och det ska det väl ändå bli för 2100 kr. En riktigt tråkig uppgift som man har när man valt att flytta hemifrån och tyvärr är den uppgiften ett måste.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att få blommor??

Tisdag 15 februari 2011


Sötnosen är trött idag också. Fast snart får han allt vakna till han också.

Igår blev det inget mer skrivande för min del här på bloggen. Vi hade besök fram till klockan 20 ungefär och efter det såg jag bra program på tvn innan jag kröp ner i ett avslappnande kvällsbad med en cider från affären. Vardagslyx när den är som allra bäst.

Denna morgon då? Den började med att jag vaknade vid 08:30 och kände mig rasslig i halsen, men efter att jag kvicknat till lite grann så verkar det gått över. Ska dricka lite honungste för säkerhets skull. Och snart blir det att få upp Nall på allvar, detsamma gäller våran voffsing. Enda skillnaden på de två är att hunden är lättväckt. Vi ska nämligen åka iväg en liten sväng.
Kram

FRÅGA:
Såg du på tv igår??

Mysig frukost


Detta hade jag inte väntat mig när killen min kom hem från besiktningen! Rosor och en semla till frukost!

God eftermiddag!

Jag står fortfarande fast vid att jag tycker att alla hjärtans dag (speciellt gåvor) är en överskattad dag som mest är till för att affärerna ska göra sig en extraslant. Men jag blev både överraskad och jätteglad när killen kom hem med vackra röda rosor och en semla till frukost. Semlor är ju inte min grej, men en per år brukar det i alla fall bli.

Annars blir här en ganska så vanlig dag. Vi ska umgås lite med en vän, äta middag tillsammans och senare ikväll blir det en liten myskväll bara för att det hör till oavsett om gåvor denna dag är överskattat eller ej. Lite extra vardagslyx är ju alltid trevligt!
Kram

FRÅGA:
Hade du en mysig frukost stund??

Måndag 14 februari 2011


Idag är det alla hjärtans dag, överskattat om ni frågar mig. Varför kan ni läsa om i inlägget!

God morgon och Glad Alla Hjärtans dag på er!

Det är ett väldigt tjat på alla bloggar om just denna dag och många undrar vad alla ska göra. Både Nall och jag är hemma idag och vi har faktiskt inte planerat någonting alls mer än en god middag. Vi ska inte köpa presenter till varandra. Två år gjorde vi det, men efter det slutade vi. Dels för att det faktiskt är överskattat, en dag för affärerna att tjäna en extra slant på detta jippo och dels för att jag fyller år denna månad. Så det finns ingen mening med att han ska slänga ut pengar på dubbla presenter så att säga.

Annars idag fyller en av mina kusiner år, så honom ska jag såklart gratta. Annars blir nog dagen lugn. Ska ringa ett viktigt samtal också. Och om ett tag kommer ju Nall hem igen, just nu är han iväg och besiktar bilen och när han kommer hem blir det som ni kanske kan lista ut frukost.
Kram

FRÅGA:
Firar du alla hjärtans dag??

Firandet avklarat


Lite fika blev det hos födelsedagsbarnet Henka som fyllde 26 år idag.

Vad många vi blev i födelsedagsbarnet Henkas etta! Tror vi var runt en 15 personer i alla fall och visst det kanske inte är så många, men i den lägenheten (även om den inte var jätteliten) så var det ganska fullt. Har aldrig varit hemma hos honom tidigare utan det har ju varit mest han som har kommit till oss. Dessutom har han ju inte bott där så jättelänge. Jag trodde att han skulle ha det hur stökigt som helst men det var faktiskt riktigt mysigt. Det bjöds på smörgåstårta och efter det kakor och kaffe. Jag nöjde mig med kaffe eftersom jag hade tryckt i mig en stor tacomacka innan vi gick. Är ju inte så förtjust i bröd som ni kanske vet.

Vi kom hur som helst hem igen för ungefär en timme sedan. Det första vi gjorde var att slänga in tvätten i maskinerna och sedan loggade jag in på bloggen för att svara på era kommentarer samt utse vinnaren i dagens blogg.
Jag kan ju säga att jag fortfarande har ett stort leende på mina läppar. Ni är verkligen så snälla! Hade de mest fina kommentarerna här i bloggen idag.
Kommentarer som handlade om hur bra min blogg är fastän jag skriver om min vardag. Men det var just det som ni tycker är det speciella med den. Att jag skriver om hur en vardag för de flesta människor ser ut istället för att skriva om en massa shopping och fester. TACK! :)
Kram

Grattis till Mica som blev dagens blogg! Gå till hennes blogg och skriv grattis eller kanske bara ett hej!


FRÅGA:
Tycker du om kakor??

Iväg + tävling


Tyvärr var den bilden jag tänkte ta i andra datorn, så det fick bli denna istället som jag tog imorse.

Hej!

Om ett litet tag ska vi iväg för att fira Henka (en vän) som fyller år idag. Vet inte riktigt vad som händer där, men jag vet att fler som vi känner kommer dit. Så det kan ju vara roligt. :)
Blev också precis nyss mätt, gjorde en tacomacka av det som blev över igår. Macka, köttfärs, tacosås, rödlök och ost. Helt okej lunch. Måste också skynda mig lite på att göra mig iordning så jag slipper göra det i sista minuten.

Är dessutom i valet och kvalet. Jag vet att många läsare efterlyser en bild på mig någon gång då och då. Jag är dock en sådan person som blir sämre på bild och det tar mig många kort innan jag blir nöjd. Jag har såklart några nya bilder som jag knäppte igår som jag blev nöjd med. Men samtidigt undrar jag om bloggen skulle bli roligare med bilder på mig? Jag känner mig egentligen rätt så nöjd med de fina bilderna jag slänger in på bloggen ändå.
Kram

Dagens blogg tävling här! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får en länk i nästa inlägg. Så ta nu chansen att få ut din blogg till ca 1000 läsare!


FRÅGA:
Blir en blogg roligare med bilder på bloggägaren??

Söndag 13 februari 2011


Tycker att denna bild blev rätt tuff. Det är ljusare ute än på bilden. Den blev så när  jag tog kort rakt på solen.

God förmiddag!

Lördagskvällen var fortsatt mysig och kvällen avslutades med att vi kollade på "rock star" som gick på kanal 5. Jag hade sett den förut, men det var länge sedan.

Vaknade av en skum dröm om att duschslangen hade fått eget liv, lite läskigt sådär. Så då var det bara att gå upp. Kommer med andra ord nyss från frukostbordet.

Idag finns det planer. Lite senare ska vi iväg en sväng.
Kram

FRÅGA:
Hade du en bra lördagskväll??

Tacolördag


Denna lördag blev en riktig tacokväll som dessutom avslutades med lite rappakalja!

God kväll!

var det redan kväll och jag har haft en toppenbra eftermiddag och början på kvällen! Tidigare i eftermiddags bestämdes det att vi skulle äta middag (tacos) med Pappa och G. Så vid 15:30 tiden kom de över.
Kan ju berätta att denna tacos har varit en efterlängtad rätt här hemma och idag fick vi äntligen äta det. Visst kunde vi ha ätit det bara jag och Nall, men nu hade vi bestämt för ett tag sedan att vi skulle äta det med min pappa.

Efter maten blev det en kort fika innan vi började att spela rappakalja. Med detta spel blir det alltid en hel del skratt och man vet inte riktigt vad man ska tro. Detta spel är så roligt! Har ni inte spelat det så måste ni absolut testa, så det var kvällens tips!
Kram

Grattis till Ragna som blev dagens blogg! Gå in där och skriv grattis!

FRÅGA:
Hur ofta äter du tacos??


Trött hund


Så här hittade jag Gubben imorse. Sömntutan sov med sin gris.

God dag!

Imorse
när jag vaknade och bokstavligen flög upp ur sängen för att jag trodde att klockan var mycket så gick jag ut ur sovrummet för att fixa de vanliga morgonsysslorna i köket. Stannade dock till och vara bara tvungen att vända in i sovrummet igen för att hämta kameran. Knäppte snabbt denna bild på våran sovande lurvtuss! Tycker det är så gulligt när han ligger bredvid grisen. Grisen han inte ville veta av för något år sedan. :)

Har precis gjort lite fint här hemma. Speciellt i köket eftersom det såg ganska så ofräscht ut där. Har torkat ren spisen från matfläckar och detsamma gäller kylen och skåpen. Körde med svinto hej vilt i diskhon. Så nu känns det riktigt rent när man går in där.

Om ett litet tag ska jag börja förbereda kvällens middag lite smått, vi får nämligen middagsgäster här denna lördag! Trevligt värre. Så nu ska jag bara sopa av golven och sen kamma våran lurvtuss så han är fin i pälsen tills middagsgästerna kommer!
Kram

Dagens blogg tävling här också! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får som vanligt en länk och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Vad händer för dig ikväll??


Lördag 12 februari 2011


En kopp te och favoritörhängena som jag fick av min Nall på min första födelsedag ihop!

God morgon!

Vaknade redan vid kl. 08.58 av att det var strålande solsken ute. Och det är det nu också. Härligt! Vet inte om jag ska ut för det idag utan det kanske finns lite andra planer för den här dagen. Mer om det senare när jag själv fått veta mer om den saken.

Frukost blev det ingen nu i alla fall. Nästan all frukostmat har tagit slut så det måste handlas nytt. Fick i alla fall en kopp te och det är huvudsaken!

Nu ska jag ta en skön dusch!
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att duscha??

Nytt i sminkväskan


Lite nytt smink, ibland behöver man uppdatera sig även där.

God eftermiddag!

Härom
dagen då vi åkte en kort sväng till hageby för att egentligen kolla in en parfym som skulle finnas där så blev det att jag köpte lite smink för mitt presentkort. Köpte foundation och rouge. Tro det eller ej, men mitt gamla rouge har jag haft i flera år utan att det varit något fel på det, men nu kände jag att jag måste byta i vilket fall som helst. Hade tur, för det var halva priset på foundationen så det blev ca 300 kr kvar att handla för på kortet. Parfymen däremot blev det ingenting med. Det fanns bara i bodylotion och det var jag inte vidare intresserad av.

Måste erkänna att det inte har blivit många knop gjorda här idag. Bara de gamla vanliga vardagssysslorna. Dock känns det som att något speciellt borde hända idag eftersom det är fredag, men samtidigt kan jag inte komma på vad. Hur som helst så ser det just nu ut som att vi blir ensamma hemma denna kväll. Vi var ju ändå iväg förra helgen på party så det får väl räcka.

Tror jag drar igång mitt tv spel och spelar lite.
Kram

FRÅGA:
Har du mycket smink hemma??

Fredag 11 februari 2011


Det är faktiskt "julkulor" som fungerar som året runt dekoration här hemma, de har små lampor i och det blir så mysigt när de tänds på kvällarna!

God förmiddag!

Välkommen fredag!
Igår
var det trots ovädret en toppendag. Jag spenderade kvällen med Pappan min och fick en tidig födelsedagspresent! Tack pappa! ♥

När jag kom hem igen så åkte Nall iväg för att hämta Denny, så vi tog en fika ihop och snackade lite gojja. Mest jag som pratar på, som vanligt. Ibland kan jag bara inte vara tyst. Vi såg även på bond filmen igår som gick på tv4+ "mannen med den gyllene pistolen". Kommer ihåg att jag såg den som liten hemma hos pappa. Han har ju nästan alla bondfilmer inspelade på videoband. Ja, både han och jag har faktiskt en videobandspelare och videoband även om det är "ute". Varför slänga något som fungerar och spendera massor av pengar på nytt bara för att ha just nytt? Finns ingen mening med det om ni frågar mig. Miljövän är jag så gott det går.

Nu
ska jag gå och ta en till kopp te innan jag funderar ut vad jag ska göra denna dag.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om James Bond filmerna??


Uppdrag.. choklad


Igår fick Nall ett uppdrag av mig.. nämligen handla.

Igår kväll så gav jag min Nall ett uppdrag och det var att åka och handla lite mat som tagit slut, bara det allra viktigaste. Så när han kommer hem så ser jag såklart att han också varit gullig och köpt lindt choklad! Gissa om jag blev glad. Denna choklad är ju så god, fast då gäller det att bara ta någon bit eller två annars är det lätt att det blir för mycket av det goda. :)
Kram

FRÅGA:
Choklad eller godis??

"Ljus" serien del två


Ytterligare en av mina bilder i serien "ljus", se men inte röra!

God eftermiddag!

Här kommer då ytterligare en av mina bilder i serien som jag kallar "ljus". Tog ju bilderna igår och upptäckte det jag tog bild på av en slump. Riktigt roligt och det blev en hel del fina bilder som alla kommer att hamna här såklart! Bilder är till för att dela med sig av så länge ingen tar dem och kallar dem för sina.

Ska alldeles strax börja med maten, idag blir det köttgryta innehållandes mycket grönsaker och ris till det. Och lite senare ikväll kommer jag få ett samtal till mobilen. Spännande!

FRÅGA:
Har någon tagit dina bilder någon gång??

Torsdag 10 februari 2011


Vitt ute som ni kan se. Inte vad man hade väntat sig denna torsdag.

God morgon!

Igår kväll satt jag och spanade in en massa goda recept på deserter från en av favoritbloggarna samtidigt som jag skrev med bloggvännen. Förra året bjöd jag på min urgoda pastasallad och eftersom det börjar närma sig den stora dagen börjar det blir dags att spana in menyn som jag ska bjuda på detta år. Vill att det blir lite mer speciell mat den här gången, men det ska ändå vara enkelt. Lite vill jag såklart imponera på Mo, hon är alltid så duktig på att laga mat och hon har alltid så goda grejer att bjuda på så det känns som att jag måste göra något den här gången.

Imorse vaknade jag tidigt igen och när jag såg ut genom fönstret såg jag till min förskräckelse att det snöade (och fortfarande snöar). Visst är snö mysigt och fint, men nu får det faktiskt räcka för min del. Det var ju så skönt att marken ändligen kommit fram och att man kunde gå ut utan att riskera att ramla. Men jag antar att vi får vänta ett tag till och som tur är så är våren nu nära.
Kram

FRÅGA:
Snöar det hos dig??

Ljus


Tog en serie bilder idag på detta. Kommer lägga upp alla bilder i bildserien. De blev riktigt fina enligt mig.

God kväll!

Förut
idag när jag gick in i vardagsrummet för att gå in i sovrummet så såg jag hur det blänkte till i ögat, då solen sken på detta. Fick direkt en idé om att jag skulle hämta kameran och ta kort. Sagt och gjort. I min ivrighet välte jag ljusstakar och lite annat som stod på bordet. Men det var det värt. För här ovan ser ni då en försmak av de bilder jag tog. Blev riktigt nöjd, de blev lite annorlunda och jag har ju verkligen letat efter något annorlunda att kunna ta kort på. Vem hade trott att idén skulle komma på ett sådant vis?

Blev ungefär som jag trodde att denna kväll skulle bli. Lugn och ro råder här hemma. Skönt, men samtidigt är jag lite rastlös. Vi skulle behöva handla hem lite grönsaker (sallad och sånt) men det har inte blivit av alls de senaste dagarna. Annat har dykt upp och så har det glömts bort. Nästan så att jag har lust att släpa iväg min Nall till affären nu, men jag tror att det får vänta. Vi får se hur det blir helt enkelt.
Kram

FRÅGA:
Hur många bilder tycker du att det ska vara i ett inlägg??

Mot hageby


Lite bilder från våran förmiddagstripp med bilen.

God eftermiddag!

Förut idag skrev jag ju att vi skulle åka iväg en sväng och så blev det också. Gubben ser riktigt kaxig ut som ni kan se på den översta bilden. Typiskt Gubben när han åker bil. Han älskar att åka bil.
Vi åkte mot stadsdelen hageby där det också finns ett köpcentrum med samma namn. Hade ju ett presentkort att utnyttja så det handlades såklart lite där. Men jag tycker ändå att stan har så mycket bättre utbud gällande allt.

Har nyss ätit mat, potatis, kött, kokta morötter, brunsås, grönsaker och svartavinbärsgelé. Så gott. Nall blir ju hemma resten av dagen så jag vet inte vad vi ska hitta på riktigt. Tror det blir en lugn kväll här hemma.
Kram

FRÅGA:
Har du ett köpcentrum där du bor??

Onsdag 9 februari 2011


Ytterligare en härlig dag av solsken!

God förmiddag!

Någon
gång vid 06.30 tiden vaknade jag av oljudet av bilar som åkte förbi, jag brukar inte vakna av sånt annars. Lyckades somna om och vaknade vid 08.30 istället. Gick upp då och väckte Nall vid strax efter 09. Så för en timme sedan åt vi frukost och snart ska vi iväg för lite ärenden och kanske lite shopping! Måste ha mer smink såg jag nu då mitt rouge är gammalt och äckligt, så ett presentkort som jag fick av min faster i julklapp följer med. Hej då presentkort! Tur att jag fyller år snart så jag kan få mer saker av den varan. Om jag nu inte får något annat. Har inte önskat mig något än och ingen har frågat vad jag vill ha. Lustigt med tanke på att det inte är så lång tid kvar.

Nej, nu måste jag börja göra mig iordning. Nall är ute med hunden och när han kommer upp här igen är det dags att åka iväg för det vi skulle göra.
Kram

FRÅGA:
Vaknar du lätt??

Noll inspiration


Ytterligare en bild från vårat land. Bildbrist? Svar ja.

Jag måste erkänna att jag har noll inspiration till ett inlägg idag. Så jag bestämde mig för att se igenom alla mina gamla bilder från förrförra sommaren (2009).
När jag var liten verkligen hatade jag att vara på landet, det fanns ju bara vi där, inga andra barn förutom jag och min (ena, jag har fler) kusin. Men idag några år senare så tycker jag om att åka dit de få gånger jag gör det. Jag tycker om att hjälpa pappa hålla iordning runt i kring huset och fixa och dona, klippa gräs och lite allt möjligt. Många tycker det är jobbigt, men för mig är det faktiskt avkopplande. Och nu när jag ser den här bilden så vill jag verkligen dit igen..

Om ett tag får vi hur som helst besök. I alla fall är det sagt så, så just nu väntar vi bara. Annars är det tv ikväll som gäller.
Kram

FRÅGA:
Har du / din familj ett sommarställe??

Tisdag 8 februari 2011


Snön börjar att smälta undan ganska så snabbt här i stan. Skönt!

God förmiddag!

Det har inte hänt så mycket sedan igår kväll då jag skrev senast. Vaknade däremot av en skum dröm (som vanligt) och var bara tvungen att berätta den till Nall när jag väckt honom. Jag brukar alltid försöka tänka igenom mina drömmar på morgonen och denna dröm vet jag ungefär vart jag fått allt ifrån. Konstigt.

Idag finns det nog inga planer för dagen skulle jag tro. Så idag tar jag dagen som den kommer lite senare. Fick ett sms om att jag måste tanka på kontantkortet i min andra mobil inom tre månader om jag vill behålla numret, så det måste jag komma ihåg. Jag har ju abonnemang i den jag använder dagligen.
Kram

FRÅGA:
Har du kontantkort eller abonnemang??

Lektion


Snart är vi här igen.. Vår, sommar och sol och förhoppningsvis en sväng ut till landet.

God kväll!

har pappan min redan varit här och gett mig en lektion i framtidgrejer. Skämt åsido, fast nu har jag i alla fall fått en lektion så att jag kan betala mina räkningar själv. Så nu vet jag hur det går till. Borde ha lärt mig detta för länge sedan för så svårt var det ju inte och jag har ju ändå bott här med Nall i över två år nu. Vi bestämde att vi skulle träffas på torsdag för en intressant sak. Ni får veta mera då såklart!
Kram

Grattis till Louise  som blev dagens blogg, gå in där och skriv grattis till henne!

FRÅGA:
Har du haft en bra måndag??

Iväg


Solen är framme även idag, men bara lite grann just nu.

Vi fick nyss besök. Lite typiskt eftersom att jag ska iväg. Men besöket kanske är kvar sen när jag kommer hem igen. Det återstår att se.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka iväg. Blir efter det att åka hem direkt och senare idag kommer pappan min som sagt var.

Under tiden jag är iväg tänkte jag ha en dagens blogg tävling! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får precis som vanligt en länk och därmed chansen att visa upp sin blogg för cirka 1000 läsare!
Kram

FRÅGA:
Vill du vara med i dagens blogg??

Måndag 7 februari 2011



God morgon!

Vaknade
för ca en halvtimme sedan och oj vad jag är trött. Men vi var tvungna att gå upp då. Nall skulle ringa till tandläkaren och avboka sin tid där och få en längre fram i vår medan jag ska på möte lite senare. Och i eftermiddag blir det ju att träffa pappan min som ska hjälpa mig att komma in i tvåtusentalet. :) Det är nämligen lite saker som det är på tiden att jag lär mig. T.ex betala räkningar, det har Nall fått göra innan.

Om ett tag blir det frukost och sedan måste jag göra mig iordning. Kameran följer såklart med ut idag.
Kram

FRÅGA:
La du dig sent igår??

Lugnt


Levande ljus är ett måste på helger, men det gäller att aldrig lämna det ur sikt.

God kväll!

Idag har det inte hänt så mycket om jag ska vara ärlig. Har varit hemma hela dagen med min babe och vi har bara umgåtts med varandra. Mys! När jag diskade upp glasen så var jag igång så pass mycket att jag diskade upp tallrikar och bestick och vips så var nästan allt rent. Känns skönt. Ska även bli spännande att se vad elräkningen landar på, den kommer ju den här månaden. Visst att det varit sånt tjafs om att elen varit skyhög, men samtidigt har vi inte använt så mycket dessa tre månader. Spännande värre.

Mycket mer finns inte att rapportera denna kväll.
Kram

Grattis till Clara som blev dagens blogg! Skriv grattis till henne!

FRÅGA:
Har du tagit det lugnt denna kväll??

Gubben får godis


Här får Gubben lite godis, gott tycker han! :)

God eftermiddag!

Tidigare idag så hade jag bestämt att Gubben skulle duschas under magen, tyckte han var lite väl smutsig. Bada helt ska han inte göra förrän till min födelsedag och det är ju inte så långt kvar dit nu.
Sagt och gjort, efter att pojkarna varit ute på morgonpromenaden åkte Gubben ner i badkaret och duschades under magen. Det gillades inte kan jag ju säga, så efter att han var klar fick han två godisbitar för besväret!

Vi har hur som helst precis ätit mat, potatis, morötter, rödvinssås, kött och inlagd gurka till det. Så gott! Så nu blir det snart för mig att diska upp lite glas, de har som vanligt tagit slut innan allt annat. Men det går ju ganska så fort så det kanske bara är att ta tjuren vid hornen?
Kram

Dagens blogg tävling här också! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får som vanligt en länk i nästa inlägg och får då chansen att visa upp sin blogg för ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Tycker du om godis??

Söndag 6 februari 2011


Idag är det soligt ute och blå himmel, precis som det ska vara. Helst varje dag! :)

God förmiddag!

Igår
såg jag som sagt var på melodifestivalen och jag måste väl även säga att rätt låtar gick vidare denna gång. Fast ibland undrar jag hur folk röstar.

var det återigen en ny dag och vi har absolut inga planer alls. Lite trist men samtidigt skönt för idag är det soligt ute. Så härligt!
Hade de mest lustiga drömmar inatt och de var så spännande att jag ville veta hur det hela skulle sluta. Men som alltid så vaknar man innan allt hinner fixas och ofta när det är som mest spännande. Typiskt!

Nu ska jag ta tag i den här dagen. Får se vad som händer.
Kram

FRÅGA:
Kommer du ihåg vad du drömde inatt??

Myskväll och melodifestivalen


Ja, jag vet att jag måste städa på mitt skrivbord. Står knappt ut med oredan som blivit.

God kväll.

Förut idag kom Denny hit för att återigen hjälpa mig lite med ett program i datorn, efter många försök gick det. Såklart var det något som krånglade till det hela, men som visade sig inte vara så krångligt trots allt.

Medan grabbarna ser på någon actionfilm så sitter jag i sovrummet med en skål chips, dipp och levande ljus och ser på melodifestivalen. Jag har väl aldrig varit sådär jätteförtjust i det hela, men de senaste åren har jag slötittat lite på det. Själva finalen är ju alltid lite rolig att se på och följa hur det går för vårat land.

Nej, nu ska jag se vidare på det här och svara på de kommentarer som kommit in.
Kram

FRÅGA:
Ser du på melodifestivalen??

Gårkvällen


Lite bilder från gårkvällen. Det hade vi ju inte väntat oss igår. Både pizza, plockmat och trevligt sällskap.

Ojoj, vilken oväntad gårkväll vi fick! På eftermiddagen vid 16-tiden ringde Nalls kusin och bjöd oss hem till honom och hans tjej som nyligen fått ett litet flickebarn. De ville äta pizza tillsammans samt visa upp den lilla tjejen och liten var hon verkligen. Höll henne i säkert trekvart och hon sov lugnt hos mig hela tiden.

Under tiden som vi var där ringde B och ville att vi skulle komma över på en partykväll. Så vi fick ta hans parkeringsplats och vid kl 21 var vi där. Blev verkligen en helrolig kväll och som vanligt hamnade jag och Mo i badrummet för att kolla in alla parfymerna. Det gör vi alltid. Passade där inne på att hitta ett fint nagellack som jag nu har målat på mina naglar. Korallröd. Riktigt snyggt. I vanliga fall är jag inte så mycket för nagellack. Men det är väl som med ögonskuggan, ibland händer det.
Kram

FRÅGA:
Hade du en rolig fredagskväll??


Lördag 5 februari 2011


Idag är det riktigt molnigt ute.. mindre roligt med andra ord.

Igår blev det minst sagt en annorlunda kväll och vi kom hem först vid 02 tiden inatt. Ändå har jag varit vaken i ungefär en timme redan. Blir alltid så oavsett hur länge jag är vaken, vaknar alltid tidigt.

Eftersom det blev en ganska oväntad kväll igår så kunde jag inte utse dagens blogg (gårdagens) så vinnaren kommer här nedanför idag istället.

Grattis till Alma som blev gårdagens blogg! Besök henne och skriv ett grattis!

FRÅGA:
När vaknade du idag??

Shoppingen


All min fina shopping som jag shoppade i förrgår. :D

1. Snygg sminkväska
2. Primer
3. Billig foundation
4. Ögonskugga
5. Gratisprov ögonskugga
6. Gratisprov ansiktskräm
7. Rengöringsgel
8. Parfym

Detta är då shoppingen som jag gjorde i förrgår! Är så nöjd med allt. Utom primern förstås. Tycker inte alls att den har hållit sminket bättre på plats. Det har varit som vanligt. Så det var nog första och sista gången som jag köpte det. Men man kan ju alltid ändra sig. Detta är ju ändå första dagen och dessutom den allra första gången som jag testar det.

Resten av sakerna utom foundationen och parfymen är helt nya för mig. Så det ska bli roligt att testa. Dock är jag ingen som gillar att leka med smink, utan kör alltid på det gamla vanliga dag ut och dag in. Ögonskuggan är en helt perfekt färg för mig, som är naturlig och dessutom öppnar upp blicken lite. Ögonskugga är inget som jag brukar använda, men någon gång kan det ju vara roligt att testa något nytt så därför köpte jag den!

Dagens blogg här också. Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får som vanligt en länk i nästa inlägg. Så ta nu chansen att få ut din blogg till ca 1000 läsare!
Kram

FRÅGA:
Tycker du om shopping??

Fredag 4 februari 2011


Mr dog var trött imorse. Sötnosen.

God dag bloggen!

har jag nyss kommit hem här efter en runda på stan, dels för ärenden och så köpte jag en sen födelsedagspresent till Mo. Hon fyllde år för tre dagar sedan. Och idag när vi tog en liten sväng på stan såg jag en sak som bara var så Mo. Så efter att jag köpt den gick vi till systemet och köpte en flaska vodka till hennes kille B eftersom han fyllde år dagen innan henne. Så det känns bra att även vi gett dem något, de är alltid så snälla mot oss. Direkt efter stan åkte vi hem till dem där bara Mo var hemma och ni kan ju gissa om hon blev glad för presenten!

Nu ska jag lite snabbt fixa iordning på mitt skrivbord, lägga alla viktiga papper som kommit på senaste tiden i sina pärmar och få lite ordning och reda. Det behövs verkligen, för nu ser det ut som hej kom och hjälp och ingen hjälp kom ungefär. Så tråkigt. Rent och fint vill jag ha det.
Kram

FRÅGA:
Vilken årstid fyller du år??

Glitter


Denna ursnygga sminkväska kunde jag inte motstå att få med mig hem igår.

Igår under shoppingrundan igår så såg jag något som fångade mitt intresse. Kan ju avslöja att det inte tog många sekunder innan min hand nästan automatiskt sträckte sig efter denna glittriga sminkväska!
Den fanns även i helt svart, guld och silver, men denna var ju helt klart snyggast enligt mitt tycke. och för tillfället har jag ingen sminkväska så denna kommer väl till pass. Ska bli skönt att få lite ordning och reda på sminket.
Skämtade med Nall igår att den skulle fungera som partyväska. Och det är ju faktiskt alldeles sant när jag tänker efter lite. Så kanske det får bli på nästa party!

FRÅGA:
Har du en sminkväska till ditt smink??

Intet nytt


Dagens mat och dagens hund. Ja, jag älskar sås.

God dag!

Idag har inte mycket hänt alls. Har småstädat, tagit bilder på det jag shoppade igår, kommer ett inlägg om det lite senare och så har jag såklart lagat lite mat. Det blev något så enkelt som bacongryta med ris. Det överblivna fettet fick Gubben i sin matskål. Det tycker han om. Förutom bacon som är det enda onyttiga så är det bara nyttiga saker i. Mycket grönsaker, gott!

Om några timmar börjar det tråkiga, det är nämligen tvättdags för oss idag. Har hur mycket tvätt som helst. Fast samtidigt kan det ju vara riktigt skönt att få allt rent. Om jag ska vara ärlig så känner jag för ett skönt avslappnande bad, men just nu är jag så torr och har fått massor av kliande utslag. Jobbigt!
Kram

FRÅGA:
Hur ofta tvättar du / ni??

Torsdag 3 februari 2011


Detta vaknade vi upp till idag. Härligt med sol även om det är lite molnigt. Får väl se om det håller i sig.

God förmiddag!

var vi uppe och väntar bara på att diskmaskinen ska diska klart innan det blir frukost. Som tur är så är det inte så jättelång tid kvar innan allt är klart.
Idag har jag inga speciella planer mer än att kanske läsa på lite av det jag fick med mig hem igår. Jag fick till och med höra "välkommen till tvåtusentalet". :D Snacka om att jag vägrat lära mig vissa saker, men nu är det dags. Ska bli roligt att lära sig det, eller i alla fall ett måste. Den saken är klar i alla fall.

Nu klickade vattenkokaren till där ute i köket.
Kram

FRÅGA:
Har du diskmaskin hemma??

Bevis


Här finns bildbevis när Gubben har pizzasås på nosen :P Ja, det är hans tunga..

Idag när vi åt pizza fick Gubben de torra kanterna, men som vanligt när jag ska mata honom med kanter så är det ju extremt roligt att sätta lite sås på nosen och sedan fort stoppa in pizzakanten i munnen på honom. Han är så väldigt söt med något på nosen. Hann knappt ta kort för han var så snabb med att få bort den lilla sås som hamnade där, i hopp om att få en bit kant till. Roligt såg det ut i alla fall! :)

Grattis till Elin, som blev dagens blogg! Gå in där och gratulera!

FRÅGA:
Tycker du om djur??

Ärende och fika


Blev en fika på stan. Ytterligare en gång jag kan känna mig stolt över.

God eftermiddag!

Imorse var det bara att snabbt bege sig iväg mot stan och ta tag i vårat ärende. Allt gick riktigt smidigt och bra och vi avslutade det hela med en fika. Detta blev med andra ord ytterligare en gång som jag kan känna mig stolt över så detta tyvärr är ett hinder för mig. Något jag nämnt i tidigare inlägg.

Blev lite shopping på stan med Mo efter att L hade gått för att sköta sina egna ärenden. Inne i butiken gick vi runt och tillslut hamnade bara mer och mer i händerna, så tillslut var vi tvungna att sluta. Vad jag är nöjd! Vad som shoppades får ni såklart se i ett annat inlägg.

Blev efter stan en runda hem till mig (oss), så nu har Mo äntligen klippt mitt hår. Hej då hela 12 cm! Känns kort och annorlunda även om jag fortfarande har ganska så långt hår! Jag är nöjd helt klart! Nu är jag fin i håret lagom till min födelsedag som är om några veckor. Precis vad jag har längtat efter. Nu har jag bara en uppgift kvar för den här dagen och det är att gå ut i köket och se vad det kan tänkas att bli till middag.
Kram

Dagens blogg tävling! Skriv "jag är med" EN gång i detta inlägg. Vinnaren får som vanligt en länk i nästa inlägg. Så ta nu chansen att få ut din blogg till ca 1000 läsare!

FRÅGA:
Föredrar du fika på café eller hemma??

Onsdag 2 februari 2011


Vaknade till solsken denna morgon, nu återstår det bara att se hur länge det håller sig.

God morgon!

Klockan ringde för över en halvtimme sedan och nu ska jag bara göra mig iordning lite snabbt för att sen möta upp Mo & L på stan för ett ärende som vi måste ta tag i. Hoppas det går fort.
Så nu blir det bara att fort sminka sig och sedan ta en kopp te. Mycket mer hinner jag inte nu.
Kram

FRÅGA:
Brukar du stressa på morgonen??


Laptopen klar!


Gamla hårddisken säger hej då.

God eftermiddag!

Här
ovan ser ni då bilder på min gamla hårddisk i laptopen. När Denny sa vad det var för fel bestämde jag mig för att byta hårddisk och låta han få den gamla. Så efter 385 kr fungerar datorn bättre än någonsin. Så som tack för hjälpen har jag precis bjudit på mat. Så nu sitter vi här alla tre (fyra) och är mätta och glada.

Om en stund kommer också pappan min på besök också och då blir det att fika. Sedan blir det bara lugnt för min del då jag ska upp skapligt imorgon för att uträtta ärenden. Då blir det att möta Mo och L på stan.
Kram

FRÅGA:
Har du fikat idag??

Tisdag 1 februari 2011


Måste knäppa några nya bilder i dagarna känner jag. Men hur roligt är det när det är grått och trist ute?!

God förmiddag och välkommen februari!

Vaknade upp av att mobilen ringde på högsta. Det var farmor & farfar som kom med lite goda råd som jag kunde behövt idag. Men det visade sig att allt fixade sig i alla fall. Bara några frågor jag måste ha svar på sen är allt äntligen klart.

Förutom att jag vaknade till mobilens vackra toner så vaknade vi även upp till en mycket grå dag. Riktigt trist väder om ni frågar mig. Så tråkigt att jag inte vill gå utanför dörren och helst inte titta ut genom fönstren. Usch.

När som helst får vi också besök, av Denny. Idag ska han pyssla lite med min laptop, så förhoppningsvis blir den som ny igen! Vad jag längtar. Trots att jag tycker om min stationära dator så saknar jag den lilla lite också.

Nu måste jag försöka få tag på Mo. Hon ska ju komma hit idag, men hon svarar inte i mobilen. Så har skickat ett sms, bara hoppas att hon ringer upp.
Kram

FRÅGA:
Hur många datorer har du??
 

RSS 2.0