Fullt upp

God kväll!

De senaste dagarna har det varit ganska fullt upp och samtidigt inte. Det har alltid funnits något att göra, och de stunder som varit "lediga" har jag mest bara njutit av så att säga.

Har tidigare ikväll tagit en skön och välbehövlig dusch, ja ni läste rätt, en dusch, med bodyscrubb och lite annat skönt. Skämma bort sig lite. Nu för tiden försöker jag att inte bada, i alla fall inte i veckorna. Min hud blir så torr då. Och när huden blir sådär torr kan det ibland hända att jag får röda kliande utslag lite här och var, mest på ryggen eftersom den ibland glöms bort när jag tar på kräm. Visst, killen hjälper mig med att få kräm på ryggen, fast som sagt, ibland glöms det bort och då kan de där utslagen komma. De brukar försvinna efter ett tag. Bara irriterande när de kommer fast då har jag i alla fall fått ett slags varningstecken på att det är dags att sluta bada på ett tag och bara ägna sig åt att duscha de närmsta veckorna.

Nu sitter jag här nöjd och glad i sängen med laptopen i högsta hugg. Det blir nog att jag endast kommer att använda denna, i alla fall för några dagar. I min andra dator har nämligen virusskyddet gått ut, så jag måste ha hjälp med det. Så Nall får prata med någon han känner. Synd bara att det inte är samma person som förr, men tider förändras ju tyvärr. Dock väntar vi fortfarande på ett samtal från denna person. Kanske det händer förr eller senare?
Visserligen är det ju bara bra att jag kommer att vara tvungen att använda bara denna dator för ett tag. Jag har av någon lustig anledning ändå använt min stationära dator mest trots att jag både önskade mig och fick en bärbar. Mycket på grund av att jag har svårt för att lära mig allt det nya i denna. Den har ju inte samma program som i min andra dator. Dock älskar jag denna laptop, den är så smidig och knapparna är tysta. Bäst att lära sig någon gång!

Ha en fin kväll!
Kram

FRÅGA:
Planerar du ofta dina dagar??


Mån 31/5 2010

God dag!

Vaknade redan innan kl 09 imorse och gick upp då. Direkt efter frukosten åkte vi iväg för att hämta någon bilgrej från killens föräldrar och så hade jag ett litet paket att hämta ut. Så vi kom hem för någon timme sedan och jag måste säga att jag egentligen inte ville gå in.
Det är jättehärligt väder ute denna sista maj! Det är tunna moln fast solen lyckas lysa igenom dem i alla fall. Det är varmt och så fläktar det lite. Några grader varmare till och det är verkligen sommar!

Nu är jag lite smått irriterad. Tv4+ fungerar inte och nu går beverly hills 90210, och vad jag läst så ska det såklart vara ett mycket spännande avsnitt. Så typiskt!

Snart ska jag börja med maten i alla fall, så jag får väl ge upp hoppet om att kanalen ska börja fungera normalt.
Kram

Sön 30/5 2010

God eftermiddag!

Igår kväll såg vi då på filmen the fourth kind, som handlar om människor som tror sig ha blivit bortförda av utomjordningar. Där var blandade scener som var äkta inspelningar samt låtsas scener baserade på dessa riktiga. Jag fick tipset av en annan bloggare, men jag måste säga att filmen kunde ha varit bättre. Enligt min mening var det mer eller mindre en dokumentär än en film, fast ändå inte. Mycket svårt det där. Filmen får inte mer än 2 av 5 om jag skulle betygsätta den.

Hann inte skriva något imorse då vi åkte iväg och firade morsdag. Efter det åkte vi och handlade samt hälsade på kära Morfar. Allt var bra som vanligt. Alltid lika kul att se!

Har väl inte så mycket mer att tillägga just nu, skriver kanske senare får se. Denna dag är ju ändå snart slut tyvärr.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om film??


Lör 29/5 2010

God dag!

Har varit vaken i några timmar nu, gick upp vid 09:40 ca efter att ha sovit kanske 6 timmar. Igår kväll blev vi bjudna över till Mo & B. Liten festkväll kan man säga. Det var trevligt där, tror att vi blev kvar där till klockan 02 eller så. Så vi var väl inte hemma förrän vid 03 eller så med tanke på att vi cyklade med Gubben. Och Gubben var så duktig! Han sprang hela vägen och drog inte något, våran lille voffsing! Tror dock inte att det tog en hel timme hem, fast en halvtimme får man nog räkna med.
Det var andra gången vi cyklade med honom så pass långt som det faktiskt är.

Nu blir det att vila lite känner jag.
Kram!

FRÅGA:
Tycker du att det är skönt att vila??

Gubben var duktig inatt när han sprang bredvid cyklarna utan att dra något! <3


Fredagskväll!

God kväll!

var det både kväll och fredag, vilket betyder fredagsmys såklart! Bland annat så ska jag nog ta ett snabbad och lite senare ikväll blir det film!

Väntar i skrivande stund på att killen min ska komma hem. En vän till honom ringde precis efter att vi ätit och ville ha hjälp med sin bil. Undrar bara hur lång stund det ska ta. Får nog räkna med ett tag till för säkerhets skull tror jag.

Sverige får ju tydligen inte vara med att tävla i finalen i ESC. Jag vet inte vad jag har att säga om det faktiskt. Jag kommer antagligen inte att titta på finalen just därför i alla fall, annars kan det vara lite småroligt att se det. Fast jag är väl heller inte direkt förvånad att vi inte får vara med. Tycker det har varit osäkert med det de senaste åren faktiskt.
Själva schlagern har ändå bara blivit sämre år för år, så kanske det är bäst att det läggs ner eller gör det som det var förr. En enda stor svensk tävling där bidraget röstades fram. Inga småtävlingar hit och dit.

Nu ska jag spela tv spel och lite annat.
Kram!


En fin bild jag tog på biltrippen i onsdags. Råkade ha blixten på så därför blev det inte så tydligt, men
tycker att den blev väldigt fin i alla fall.


Fre 28/5 2010

God dag!

Vaknade vid ungefär 08:30. Skönt att vakna skapligt och bara vara en stund på morgonen. Nall däremot vaknade vid 10. Så frukost är avklarat för länge sedan.

Nu har jag precis fredagsstädat lite grann, sopat golven och därefter dammsugat. Är egentligen inte klar än då jag tänkt att torka golven, för dammat har jag redan gjort tidigt imorse. Allt detta behövs ibland när man har en voffsing som drar in skräp och annat med ibland blöta tassar.

Efter inlägget här blir det att konditionsträna och sedan torka golven för att efter det ta en skön och behövlig dusch!


Fråga:
Hur ofta städar du??

Tors 27/5 2010

God dag!

Tidigt imorse vaknade jag av att Nall vaknade. När vi kollade på klockan var den bara 07.00! Så vi försökte somna om i en timme utan resultat, så vid 08 var vi uppe. Vi har dock inte gjort så mycket förutom att ha ätit frukost.
Vi var i och för sig iväg och handlade nyss, kom precis hem. Vi har varit och handlat kött. Två stora lådor, en tårta till morsdag och en lohmanders beasås. Allt för under strax 300 kr. Billigt värre tycker jag.

jag har alldeles nyss lagt kött i stekpannan med lite grillolja på, kommer bli så gott!
Väntar i skrivande stund på att älskade beverly hills 90210 ska börja, dock vet jag att det kommer bli tråkiga avsnitt för mig som gillar Brenda i serien.. Bara att beska med det tyvärr.


Fråga:
Ser du någon serie??


God kväll!

har jag varit hemma i ca 3 h eller så från en liten roadtrip. Skulle ut och lämna det sista av materialet och snabbt gick det verkligen. Vi åkte bara ut och lämnade det och så hem igen. Fast hann ju att träffas lite. Och tur var väl det att jag tog med kameran. För jag fick ett par väldigt fina bilder på ett träd i full blom i både rosa och vita skiftningar! Hur vackert som helst!

Har som sagt var varit hemma i några timmar, och när jag kom hem var jag lite seg och kände mest för att göra precis ingenting förutom att spela lite kingdom hearts igen. Alltid lika avslappnande! Funderar starkt på att stänga av datorn och lägga mig ner i sängen för att spela lite nu med. Bara ta det lugnt. Krafterna försvann idag. Fast det kan ju bero på mitt hårda träningspass på en hel timme!

Imorgon blir det att ladda kameran och så lägger jag upp bild från idag imorgon också!
Sov så gott!
Kram!

FRÅGA:
Tycker du om att åka bil??


Ons 26/5 2010

God förmiddag!

Vaknade även idag strax efter kl 09 och gick också upp då och läste lite. Såg ca en 40 minuter senare hur sovrumsdörren öppnas och Nall tittar ut! Då hade han vaknat av sig själv. En mycket ovanlig händelse måste jag säga. Nästan varje dag får jag väcka honom annars.

Har nyss med killens hjälp sopat av golven och skakat mattorna ovanför badkaret, och flera ton sand och annat skräp föll ur dem. Snacka om vad våran lurviga vän drar in alltså. Jag skakar mattorna minst två gånger i veckan och varje gång kommer lika mycket ut. Till helgen blir det i alla fall att dammsuga. Ingen mening med det i veckorna som ni ser.

Om någon timme blir det konditionsträning igen, sedan matlagning.
Kram!


Fråga:
Hur ofta tränar du??



Bilden är tagen förra veckan när vi var på landet en sväng för att lämna material.


Redan kväller

God kväll!

Ärendena tog sin lilla tid att göra idag måste jag säga. Dock gick besöket på af snabbare än jag hade trott. Och nu börjar jag verkligen längta efter att slippa dem. Att bara få bort pressen som man ständigt har med dem skulle vara så skönt. Hoppas och längtar till den dagen måste jag säga. Morfar mådde bra och var på toppenhumör som vanligt! <3

När vi kom hem efter allt så var det bara att laga middag och sedan var jag för trött för att sitta vid datorn och glo, så jag la mig ner i sängen för att spela lite tv spel, kingdom hearts såklart, och få tankarna på annat för en liten stund.

Vi har nyss sett på desperate housewives och avsnittet var grymt spännande! Längtar till nästa vecka samtidigt som jag inte längtar, det är ju tyvärr säsongsavslutning av dh nästa vecka och uppehåll över sommaren. Varför? Varför måste de göra uppehåll på en bra serie över sommaren? Den kan väl lika gärna få rulla då med, alla åker ju inte på semester utomlands eller dricker varje dag. Det kanske var att överdriva, fast ja. Tråkigt är det i alla fall.

Nu däremot blir det att borsta tänderna för att sova snart. Sov inte så bra imorse, vaknade massor av gånger och då vet jag att det var tidigt.
Sov så gott!
Kram

Tis 25/5 2010

God dag!

Har för ett tag sedan kommit från frukostbordet och dessutom vikt och hängt in tvätten i skåpen. Ordning och reda tycker jag om. Ogillar verkligen när det är stökigt och äckligt.

Idag har jag en del ärenden som jag måste ta tag i. För det första så har jag ett möte på af, där vi ska prata igenom saker, sen blir att lämna in papper där också, viktig papper. Efter det hela blir det en sväng  till Morfar och sedan ta ut pengar så att räkningarna kan betalas, snart dags för det. Alltid lika tråkigt att se dem försvinna. Det hela kommer väl att ta några timmar antar jag. Fast är det viktigt så är det.

Ut över allt det vet jag inte vad som händer. Blir väl att åka hem och äta middag och sedan se vad som hända skall. Tror inte att det blir vidare mycket men man vet ju aldrig.


Fråga:
Har du några planer för dagen??


The crazies

Rubriken är namnet på filmen som jag och Nall bestämde oss för att se igår.
Den handlar om en småstad där mystiska saker börjar hända. Folk blir som galna och ingen vet varför. Men vad är det som ligger bakom och hur ska ska de överlevande klara sig?

Filmen var sevärd, men mycket mer var det inte för mig. Det kändes som att jag redan hade sett det där förut allför många gånger. Filmen får i alla fall godkänt.



Fråga:
Gillar du skräckfilmer??



Mån 24/5 2010

God dag!

Ännu en strålande dag! Idag har vi härligt solsken, så härligt. Igår däremot var det inte det bästa vädret förutom på morgonen. Idag gäller det att ta vara på solen, älskar solen!

Idag finns det även planer på att ta och konditionsträna. Och det ordentligt. Inte för att jag ätit en massa onyttigt utan för att det varit uppehåll på det under helgen förutom en långpromenad till hageby och tillbaka. Kanske man förutom träningen på cykeln kan komma ut och gå, annars finns ju alltid en liten med betoning på liten balkong att vara på.
Kram!

FRÅGA:
Gillar du långpromenader??


En bild från landet när vi var där i tisdags förra veckan. Så här fint är det där ute så här års! Det är verkligen
blommor precis överallt. Synd att det inte ser ut så här även i stan. Något att tänka på för de som planterar.


Sön 23/5 2010

God dag!

Vaknade vid 10 idag, sov ut en timme extra. Och när jag vaknade hade det precis börjat regna, fast nu är det dock uppehåll fast det ser ostadigt ut.

Igår kväll bestämde vi oss för att se på film. Det blev två stycken skräck the descent 1 & 2. Helt okej filmer enligt mig, kanske inte världens bästa, fast de var båda sevärda och man kunde se dem utan att bli vidare uttråkad.

Handling: Första filmen; Sex stycken tjejer återförenas efter en tragisk olycka och bestämmer sig för att gå på en grottexpedition. Men det går inte som de tänkt sig, ingången till grottan rasar samman och ingen vet var de befinner sig och tillsammans försöker de hitta en väg ut, men de är inte ensamma..
Film nr 2 är som ni kanske förstår en fortsättning på film nr 1. 


Det grillade


Gårdagens grillande: Så här såg det då ut igår när vi grillade marinerad fläskfilé,
till det hade vi en god sallad med små tomater. Det blev hur gott och lyckat som helst!


God kväll bloggen!

har vi för någon timme sedan ätit grillat andra dagen i rad i solen på balkongen. Solen värmer så gott så jag vill inte att dagen snart ska vara över. Kvällen och mörkret närmar sig nu med stormsteg och då är det bara att vänta på en ny härlig dag för min del. Har dock inga planer för morgondagen, fast tycker alltid att det är lika härligt med en ny morgon och en ny dag. Kvällar är jag inte så mycket för. Blir så rastlös.

När det grillade började att bli klart blev det hela lite smått stressigt och mitt i allt så glömde jag att ta en bild på dagens. Dock kan jag avslöja att det blev minst lika gott som gårdagens grillade på bilden.
Under somrarna kan jag verkligen inte få nog av grillat och goda sallader. Vad är bättre än det? Kommer nog inte på något som är bättre än det i matväg när det kommer till sommar.

Jag blir som sagt var rastlös på kvällarna, speciellt när man inte vet vad som ska hända. Visserligen är det ju inget speciellt som ska hända. Fast jag tycker om när man planerar att se en film eller så, så man har något att se fram emot. Fast ikväll verkar det som att den som väntar får se.
Kram!

FRÅGA:
Tycker du om grillat??


Lör 22/5 2010

God dag!

Kom för ett tag sedan in från en härlig promenad med killen & våran lille voffsing. Även denna gång gick vi mot hageby, samma runda som igår med andra ord. Vädret är jätteskönt, det är för tillfället molnigt fast varmt och skönt.  Hoppas på att vi slipper regn i alla fall.

Även idag blir det grillat till middag. Bara halva fläskfilén gick åt så resten grillas idag. Till det blir det grillade grönsaker i form av tomater, zucchini och champinjoner. Kommer bli grymt gott då de har legat i marinad sedan igår kväll. Blir man hungrig senare får det väl återigen bli en enkel sallad. Fräscht, enkelt och gott!
Kram!

FRÅGA:
Grillar ni ofta??


Bilder från promenaden idag. Härligt att att få motion!


Grillkväll!

God kväll blogg och läsare!

Återigen en dag med inte så mycket bloggande, fast som jag skrev förut idag så var vi ute på ärenden samt en promenad och passa på att hälsa på kära Morfar.
Promenaden blev mitt i starka solen ända till hageby och tillbaka, så det var en skaplig runda. Skönt att gå.
Morfar var på mycket bra humör och pigg, som vanligt. Så det är skönt att se. Vi satt och pratade länge. Ända tills Nall ringde för att hämta mig igen. Trevligt som alltid!

Efter besöket och ärendet hos Morfar åkte vi en sväng till affären. Där blev det att handla till grillat. Så ikväll grillar vi för andra gången detta år. Det har verkligen varit kanonväder idag! Soligt och varmt.
Till det grillade dricker vi såklart en varsin cider / öl och ett glas vin var. En helt perfekt fredagskväll!

Kram!


Ikväll grillar vi marinerad fläskfile och till det blir det en fräsch grönsallad med cocktailtomater. Enkelt och gott en kväll som denna! Vi skippar alltså pommen och annat tillbehör.

Fre 21/5 2010

God dag!

Vaknade redan vid 09, och hade vaknat flera gånger innan det. Fast vem vill gå upp vid 04? Inte jag i alla fall, så jag passade såklart att sova lite till. Läste och försökte vara så tyst som möjligt tills klockan var strax över 10, då väckte jag Nall. Så vi har ätit frukost för ett tag sedan nu.

Senare blir det antagligen iväg en sväng till Morfar. Han har avslutat sitt tvabonnemang då han inte ser på tv längre, så då ska min morbror få den tvn, så den ska vi åka och hämta. Medan Nall och L åker och lämnar tvn hemma hos honom så ska jag vara kvar hos Morfar under tiden. Passa på att umgås och prata. Perfekt!

Under tiden blir det idag att kolla runt på nätet och sedan fixa en lite tidigare middag på grund av tvn. Och vem vet, kanske blir det något gott senare ikväll?
Kram!



Ytterligare en bild från landet när vi var där i tisdags en snabbsväng. Det är helt otroligt fint där med alla blommorna som finns där så här års. Uppe vid farmor & farfars hus är det fullt av påskliljor som blommar.


Klippt för Gubben


Här är Gubben nybadad och oklippt. Nog är han söt som nybadad hund! :)
Han blir så glad när han har badat, för badet tillhör inte en av hans favorit måsten att göra ibland. Fast alla måste vi bli rena och fina.


Här är Gubben nybadad och nyklippt! Så fin man kan vara säg!

Tors 20/5 2010

God dag!

Igår blev det ofrivilligt uppehåll med bloggen. Vårat internet dog plötsligt och kom inte tillbaka på hela kvällen. Så då gav jag upp och läste istället. Vad annat kunde man göra?! Märkte att internet bara la av mitt i allt. Så det var mindre kul. Idag däremot verkar det fungera som det ska igen, så jag är glad!

Vi kom nyss hem här efter att Nall har varit snäll och skjutsat runt på mig för mina ärenden jag hade idag. Så jag fick allt avklarat så nu känner jag mig stolt och glad över det jag fick gjort. Vi åkte direkt efter frukosten och när ärendena var avklarade åkte vi och hämtade lite snabbmat. Inte bra, fast så väldigt gott. Nu blir det dock att hålla i pengarna tills räkningarna är betalda och klara så man vet vad man har att röra sig med.

Nall har precis badat våran lille voffsing Gubben och han blev så fin, men det återstår klippning. Så det ska jag göra nu framför beverly hills 90210.
Kram!

FRÅGA:
Är du ofta på stan??

Var nere på stan förut idag och passade på att knäppa denna bilden. Detta är precis mitt i stan bakom Mc Donalds. Inne i lokalerna där mc donalds är finns även bio och lite andra snabbmat ställen.
Tror nästan bestämt att inspirationen kommer tillbaka sakta och säkert. Kameran har åkt ner i väskan en del på sista tiden.

Ons 19/5 2010

God dag!

Det blev inget bloggande igår för jag var ute på andra saker. Planerna som fanns under dagen blev tillslut av. Det såg mörkt ut ett tag på grund av att regnet öste ner. Fast tillslut var det uppehåll och började klarna upp, så då åkte vi iväg.
Jag och Pappa åkte nämligen iväg till landet för att lämna av lite saker där som ska till en sak de håller på att bygga där ute. Material helt enkelt. Allt gick toppen och där ute var det strålande solsken och jättevarmt. Bättre väder kunde vi inte fått på våran tripp. Kollade till att allt såg bra ut, drack kaffe och sedan var det hemgång igen. Igår var det den första gången jag var där ute detta år och för hoppningsvis inte den sista. 

Ute på landet finns det en dam i ett annat hus en bit ifrån som bor där ute året om. Och till min stora glädje har hon inget mindre än hästar! En liten ponny och en stor häst. Båda hur söta som helst. Var såklart tvungen att knäppa lite bilder på de fina djuren. Man blir verkligen glad av djur!

Väl hemma väntade Nall på mig med desperate housewives, chips, cola och en liten film efter det. Så det var en perfekt dag till slut, och ett perfekt avslut på dagen. Dh var spännande som alltid!
Kram

FRÅGA:
Tycker du att hästar är fina??


Hästarna som bor ute på landet. Så fina så! Älskar att mata dem med äpplen. Gjorde det förra sommaren, fast denna gång fick de nöja sig med lite gräs som fanns utanför deras hage. Tror nog att de var glada över det.


Tis 18/5 2010



God dag!


Vaknade rätt sent idag, och antagligen beror en del av det på vädret. För det är verkligen grått och trist ute. Dock kan jag se att molnen är på väg att luckras upp längre bort, så jag hoppas på att vi har goda chanser till sol.

Jag är inne på min andra kopp te denna morgon, så risken är stor att det blir fyra koppar idag. Fast jag förtjänar det då jag har sopat golven och skakat mattorna ovanför badkaret som var fulla av grus och annat skräp som våran älskade lilla hund drar in. Känns som att det inte är någon mening med att dammsuga mitt i veckorna utan jag gör det hellre till helgen.

Idag eftermiddag finns det kanske lite planer på vad som göras skall. Fast det är inget bestämt än så jag väljer att inte skriva vad det är än. Det är väl egentligen inget speciellt så. Fast ändå.

Snart blir det att hoppa upp på träningscykeln för första gången denna vecka. Ska faktiskt bli skönt att skaka om på fläsket ;)
Kram!

FRÅGA:
Gillar du att träna??


Kalaset igår.


Bilder från födelsedagsfirandet igår. Vackra rosor och drickande ur fina vinglas. Det syns inte på glasen fast det är små guldprickar på. Jag hade dock vanlig läsk i mitt glas.


God kväll!

Kom nyss hem efter att ha varit iväg en sväng och tvättat bilen. Så nu är den skinande ren och fin. Förutom att ha tvättat bilen var vi en sväng hos Morfar för att se hur han hade det. Som vanligt var han på bra humör, och pigg. Härligt att se honom så! Älskade Morfar. <3

Födelsedagsfirandet blev väl inte precis som någon av oss hade tänkt oss. För det första dök födelsedagsbarnet inte upp alls på grund av att han var fast i skärblacka med en död mobil efter Bob Marleys minneskonsert och kunde inte ringa och meddela det.
Och för det andra blev jag mycket besviken på en person som på något sätt glömt bort mig totalt. Jag har nämligen varit lovad en födelsedagspresent i efterskott, men det fick jag ingen. Dessutom fick jag knappt besök av denna människa när jag fyllde i vintras. Och det blev liksom droppen som fick bägaren att rinna över. Jag sa inget dock, fast jag visade att jag inte var vidare glad. Ledsen blir man när sådant händer i alla fall.
Fast för hoppningsvis kommer denna människa att tänka på det och i alla fall be ordentligt om ursäkt. I övrigt var det trevligt. Åt mig proppmätt på smörgåstårta, något jag i vanliga fall inte äter men min moster är jättebra på att laga mat!
Förutom maten och det sällskap som fanns där fick jag mitt hår klippt ca 3 cm. Så nu ser det så mycket fräschare ut.

Nu däremot ska jag fortsätta att se på top model och efter det sista avsnittet av svenska hollywoodfruar.
Kram!


Fråga:
Ser du på top model??

Mån 17/5 2010

God dag!

Vaknade innan 09 imorse, trodde som vanligt att klockan var mycket eftersom jag redan hade vaknat x antal gånger innan det. Läste lite i vanlig ordning och så märker jag att Nall kommer ut från sovrummet. Inte ofta han vaknar av sig själv innan kl 10. Hör och häpna!

Ringde ett viktigt samtal imorse och tyvärr gick det inte min väg denna gång. Fast jag fick rådet att ringa tillbaka dit om några veckor. Peppar peppar.

Just nu känns det som att blogglusten eller mera inspirationen till att blogga ordentligt har börjat komma tillbaka till mig. Igår knäppte jag lite bilder från födelsedagsfirandet och jag skriver såklart om det senare. Snart måste jag nämligen börja att förbereda för middagen som vi ska äta idag. Alltid finns något att göra!
Kram

FRÅGA:
Tycker du om födelsedagsfiranden??


Sön 16/5 2010

God dag!

Vaknade redan vid 09 idag, utvilad och skapligt pigg. Väckte inte Nall förrän 10:30 ca. Så vi har ätit frukost och grejat. Samt att under tiden medan han sov hann jag med att pyssla lite med saker som är små dagliga rutiner. Sopade golven och lite sådant. Samt rengjorde ett filter till dammsugaren.

Idag har vi en del att göra, om någon timme blir det att äta lite tidig middag. Dock blir det att äta ytterst lite. Efter middagen bär det av en sväng till Morfar, se hur han mår och prata lite.
Efter besöket hos Morfar ska vi iväg till moster för att fira en av kusinerna som fyllde år i fredags. Där blir det enligt rykten smörgåstårta, samt att träffa lite av släkten. Vet ännu inte vilka som kommer, fast antar att det blir de gamla vanliga. Alla kan ju tyvärr inte komma med tanke på avstånden. Det är för långt att åka.

När vi väl kommer hem sedan så blir det att tvätta. Har en massa tvätt denna gång. Ikväll blir det att tvätta upp allt som går. Skönt med rent!
Kram!


Lör 15/5 2010

God eftermiddag!

Jag vaknade rätt skapligt idag, ungefär samma tid som igår. Och precis som igår lät jag Nall sova lite längre. Jag vet att han ibland behöver göra det.

Direkt efter frukosten åkte vi för att lämna tillbaka en vara som var helt oduglig och inte gick att använda. Säkert inget fel på den, fast den passade inte det den var till för. Så då var det 119 kr rätt i plånkan. Behövligt. Åkte efter det ner till båten där vi öste ut ett helt hav av vatten som legat i båten mest hela vintern nästan. Vi har varit nere vid båten en gång innan idag och öst ut vatten, fast det har ju tyvärr inte varit det bästa vädret vissa dagar denna vår.
Det har ju regnat och haft sig väldigt mycket. Så en dag som denna, solig och varm, så passade vi på att göra detta samt att få vara ute. Så härligt! Detta kallar jag sommarväder! Underbart!

vägen hem åkte vi förbi affären för att köpa lite grillkött. Så nu blir det att grilla för hela slanten. Grilla och dricka cider i solen på balkongen. Finns det något bättre än det en varm härlig dag?
Kram!


Jag förra året, när jag grillade helt själv för första gången. Och ska jag vara ärlig har det inte hänt att jag
grillat själv sedan dess, ville bara testa att grilla själv en gång. Jag tycker för övrigt att det är killens jobb ;)


Fre 14/5 2010

God dag!

Vaknade vid 09:20 idag och gick upp då. Fast killen ville sova vidare i över en timme efter det så jag lät honom göra det. Så vi har för ett tag sedan ätit frukost och lite sånt.

Idag står det matlagning på schemat. Ska göra storkok i form av köttfärssås som det även blir till middag idag. Ska bli så gott. Min köttfärssås är verkligen hur god som helst och uppskattas verkligen av alla. Känns toppen när det är så! Förutom att göra storkok finns inga speciella planer fram tills ikväll då det blir mys, fredagsmys såklart. Blir bad och kanske en film. Vi får se vad som händer helt enkelt.



Fråga:
Fredagsmyser du??


Tors 13/5 2010

God dag!

Vaknade för flera timmar sedan fast har varit iväg på annat. Var med Nall och fixade lite saker, pratade om bl.a. en ny båtplats och lite andra viktiga saker. Så det var skönt att göra något.

Kom hem nyss faktiskt och idag blir det annorlunda planer här hemma. Idag är det killen min som lagar mat till oss istället för jag. Skönt med lite omväxling i vardagen. Vet inte vad han ska laga åt oss fast jag vet att det kommer bli gott. Min Nall är mycket duktig i köket vill jag lova.

Inatt fick vi årets första åskoväder över våran stad. Det åska och blixtra och framförallt så spöregnade det. Det var verkligen som en vägg av vatten som öste ner utanför fönstren. Så jag är väldigt glad över att det ändå var dags att sova så att ovädret inte var på dagen. Visserligen är det inte mycket bättre väder idag. Idag är det också regn och rusk, fast inte alls på samma sätt.

Nu blir det att ta det lugnt innan matdags.
Kram

FRÅGA:
Är du rädd för åska??

Ons 12/5 2010

God kväll!

Har inte haft tid att skriva förrän nu. Var ju iväg på ett viktigt möte i förmiddags och det gick bra. Efter det hade vi lite annat att fixa samt att jag varit tvungen att ringa några samtal idag. Viktiga samtal. Och vi får väl se vart dem leder. För hoppningsvis leder de rätt.

Ikväll har jag inte gjort så mycket sedan jag kom hem.
Har mest städat upp i köket från imorse, såg inte bra ut eftersom vi bara lämnade allt och åkte iväg. Så snart är jag klar med det och sen blir det antagligen lite träning av konditionen samtidigt som jag ser på lättsamma Anna Anka söker assistent.

Fråga:
Ser du på Anna Anka söker assistent??

Tis 11/5 2010

God dag!

Klockan går verkligen fort.
Vi gick upp vid ungefär samma tid idag som igår. Så frukost och grejer är redan avklarat sedan länge tillbaka. Så nu sitter jag här vid datorn och kollar runt på nätet samt ser på youtube, ganska intressanta klipp måste jag säga! Kanske blir att jag lägger upp ett av dem senare här.

Nu däremot direkt efter att jag skrivit klart detta inlägg ska jag hoppa upp och på cykeln och träna konditionen. Lika bra att få det gjort på en gång, för senare kanske jag inte orkar.

Det är förresten strålande sol här idag än så länge. Så härligt efter dagar av moln.
Kram!

FRÅGA:
Har du sol idag??

Mån 10/5 2010

God dag!

Idag sov vi faktiskt ut till kl 10:00. Tror att jag sov lite för länge med tanke på att jag var hur trött som helst när jag vaknade och brukar inte vara det om jag sovit lagom.
Gick upp vid strax därefter och väckte killen. Så vi har för ett tag sedan ätit frukost samt haft ett snabbesök av en vän till mig med granne. De skulle ha någon skiva till datorn och lite sådär.

Jag har sådana lyckokänslor idag trots det mindre vackra vädret utanför fönstren. Vi har lite planer idag och denna dag kommer bli toppen just därför!
Idag ska vi nämligen äta tacos tillsammans med Nall & Pappan min. Det är bland det bästa som finns. Alltid mys & trevligt.

Nu blir det att ta kolla runt lite på nätet och sedan träna konditionen igen. Inget jag direkt ser fram emot just nu, fast något som jag känner att jag måste göra med tanke på att jag inte tränat sedan i torsdags, eller var det onsdags? Jag är inte säker på vilket av det, fast som ni ser har jag inte tränat så många dagar som jag borde, enligt mitt tycke.
Kram!

Sön 9/5 2010

God förmiddag!

Klockan ringde vid kl 09:10 här hemma och det var dags att gå upp. Nall skulle nämligen iväg en sväng med min morbror för att kolla till lite saker, så det var bara att slänga i sig frukost och te / kaffe tillsammans.

nu sitter jag här framför laptopen, dock vid skrivbordet denna gång, ensam. Eller ja. Hunden är ju hemma också så helt själv är jag ju inte direkt.

Senare idag så blir det att gå ner till en av kusinerna, där vi ska fira en släkting. De har tagit sig dit och det ska vi andra också. Blir väl att gå förbi blomaffären eller något. Har inga vidare ideer till vad man kan köpa. Dessutom tror jag inte hon vill ha något, brukar vara så.

Nu ska jag godkänna en del av de kommentarer som kommer in.
Kram


Lör 8/5 2010

God dag!

Har inte haft någon större lust att blogga eller svara på kommentarer de senaste dagarna. Har haft så mycket annat att göra, fast snart kommer jag nog igång igen när det har lugnat ner sig lite.

Om en timme blir det att laga lite mat, åt ingen frukost. Och direkt efter ska jag åka till Morfar med Nall

Skriver nog senare igen!
Kram

Fre 7/5 2010

God dag!

Idag är Nall ledig från jobbet. Så direkt efter frukost åkte vi iväg och storhandlade mat. Och smakar det så kostar det, det är tydligt i alla fall. 5 påsar för lite över 1400 kr. Men det ska dessutom räcka ett bra tag. Tycker vi fick en hel del och mycket som vi verkligen var tvungna att ha. Äntligen har vi mat!

Sitter nu ensam hemma och väntar på att han ska komma hem efter en biltur. Han hjälper en arbetskamrat med något, och när han kommer hem blir det mat.
Han köper med sig revbensspjäll och potatissallad. Så gott! Är så hungrig och längtar gör jag också.

Vet inte vad som händer under resten av dagen. Har inget planerat direkt.
Kram


Fråga:
Gillar du revbensspjäll??

Seg dag

God kväll!

Trots det fina vädret ute så har jag varit trött hela dagen, inte trött i huvudet utan mera i resten av mig. Jag kunde vad jag än tänkte på som jag kunde göra varken finna lust eller energi. Tanken var ju den att jag skulle träna vid 14 tiden, 2h efter dagens första mål. Fast jag orkade verkligen inte.
Har under hela dagen haft lust att bara lägga mig ner och ge upp för dagen. Så jag har bara läst lite och kelat med voffsingen lite grann innan jag bestämde mig för att hoppa upp på cykeln i alla fall trots min trötthet och bara få det avklarat. Och efter träningspasset på hela 50 minuter så kände jag mig genast piggare. Nu förstår jag varifrån folk har fått det där med att man får energi av träning.

Killen kom precis hem från jobbet och ikväll blir det bara att ta det lugnt. Vid kl 20 ska vi se vampire diaries. Ja, vi. Jag har fått min älskling att se det med mig och han blundar inte samt håller sig vaken! Helt otroligt. Typ det enda program som jag fått honom att se med mig.

Kram!

Tors 6/5 2010



God morgon!


Vaknade strax innan 09 här av både sol och ryggont, måste ha sovit konstigt inatt. Fast tvivlar inte på det då jag kan vakna på de mest konstiga sätt, dock händer det inte ofta, men det händer.

Eftersom det är ett tag kvar tills det är dags att gå ut med hunden passar jag på att skriva lite här i bloggen och kolla runt på internet. Finns alltid något att se där.

Och på tal om att se, andra avenyn kan man ju säga att de lyckades avsluta på ett helt okej sätt även om jag fortfarande tycker att det är tråkigt att serien nu är slut. Trots att man förstod att scenerna verkligen byggde på framtiden så hade de kunnat bygga vidare på det lite till. Fast det sista avsnittet får ändå godkänt av mig.

Nu ska jag gå och göra en kopp te.
Kram

FRÅGA:
Sov du bra inatt??

Ankan

God kväll!

Kom nyss hem, har varit och småhandlat lite gott med killen. Och imorgon eftermiddag blir det att storhandla i mataffären. Vi har verkligen precis tomt i kylen förutom någon flaska ketchup, en gammal lök och lite mjölk. Så som ni hör är det verkligen dags att handla hem lite så man kan laga mat. Även frysen ekar lika tom som kylen. Efter förra månadens räkningar som verkligen kom i massor har det varit lika tomt i plånboken som i kyl & frys, fast nu när pengarna kom är det dags att handla upp dem igen. Till viss del i alla fall. Blir även att handla lite annat som behövs. Ska bli skönt när det är fullt av mat i köket igen. Längtar!

Nu då, nu ligger jag här i sängen med laptopen och ser på Anna Anka söker assistent och ja, vad kan jag säga om det då? Det är väl inte världens bästa program, fast det går att slötitta på lite i brist på annat.
Annat som hör tv till är att det är riktigt tråkigt att det är det allra sista avsnittet av andra avenyn ikväll. Just när de skulle kunna bygga vidare på en hel del storys. Förstår inte hur de ska hinna avsluta hela serien i ett enda avsnitt. Visserligen sägs det ju att man ska sluta när man är på topp, och denna serien kanske har nått just sin topp. Till sista avsnittet av andra avenyn har vi handlat chips och dipp vilket ska bli helt underbart gott, var så länge sedan som vi åt det.

Kram!

Ons 5/5 2010



God dag!

Jag är precis hemkommen från ett möte på gamla hederliga af, där jag också berättade lite om den nya coachen som jag fick ha i en vecka eller så på gamla af, innan jag slutade. Och de skulle kolla vidare på det där. Jag tycker att som coach ska man bete sig därefter och det gjorde inte denna människa som ni kan läsa om några ca 1-2 veckor tillbaka.

Mötet gick bra och jag ska tillbaka nästa vecka för att följa upp det vi pratade om. Hur nu det ska gå. Men något måste jag göra så är det bara. Frågan är bara vad, och det måste jag fundera ut själv. Och jag som tycker sådant är så svårt.

Nu däremot blir det att ta en lunch, sedan vila och efter det blir det att konditionsträna lite framför en film som jag började att träna till häromdagen. Så det är väl planen för idag.
Kram


Fråga:
Äter du lunch??

Tis 4/5 2010

God morgon!

Allt bra med er?? Det är bra här i alla fall, jag vaknade vid strax innan 08:30. Så nu sitter jag här i sängen med laptopen och är pigg samtidigt som jag är lite småtrött. Konstig kombination det där, fast det är så som det känns.

Igår blev det inte så mycket bloggande som ni kanske märkte. Skrev ett inlägg. Hade tanken på att skriva fler, fast det blev inte av. Istället var jag upptagen med andra saker här hemma. Plockade och fixade. Så nu är det fint. Står inte ut när det är massor av saker överallt och det ser stökigt ut. Blir bara depp av att se det. Jag går nästan jämt och småstädar lite eller plockar med saker.

Funderar på om det är okej att strunta lite i min tegräns på 3 koppar om dagen. Klockan är ju inte så mycket än och i vanliga fall brukar jag dricka första koppen vid 11-tiden. Fast är det värt det att ta en nu också? Jag vet ju att det kan råka bli så mycket som hela 5 koppar idag om jag gör det. Kan bli så illa. Fast te är ju både gott och nyttigt, om jag inte räknar med sockret som är däri.
Jag tror jag struntar i det idag, tar en kopp te och vaknar till på riktigt.

Kram!

Mån 3/5 2010

God dag!

Har varit vaken ett par timmar nu, fast varit upptagen med annat. Bland annat plockat iordning här hemma. Lagt alla glas och plåtburkar i varsin påse för att slängas. Det var dags nu, skåpet där vi har dem var verkligen överfullt av skräp.

Har också varit ute med hunden, och som vanligt är det lätt att missbedöma vädret denna årstid. Det har ju varit lite småkyligt när vinden har kommit fram, fast annars har det varit varmt. Fast idag tog jag jackan, för många andra hade det såg jag. Och när jag kommer ut är det för varmt för jacka. Så typiskt! Tur att rundan inte är alltför lång.

Nu börjar snart beverly hills 90210 som jag ska se.

FRÅGA:
Ser du det?

Kram

Bra dag

Idag har det varit en mycket bra dag. Har inte varit vid datorn alls, utan istället varit i solen, eller ja, i fönstret i solen sedan vi kom in. Måste ju passa på även om det bara är inne. Ute var vi ju förut idag.

tal om förut idag, efter middagen vid 15 åkte jag som vanligt till Morfar, var där bra länge innan jag åkte hem. Vi pratade på där, så tiden gick väldigt fort. Han var pigg och glad som vanligt! Plus att jag hjälpte till att städa lite där, bland annat att torka av bordet som står ute på balkongen. Fast kände att det inte riktigt var dags för att sitta där ute än, inte för honom i alla fall, tror att han skulle frysa tyvärr. Får ta stolarna längre fram om igen annan gör det innan.

Efter Morfar så åkte jag och hämtade min Nall i garaget där jag lämnat honom, så åkte vi hem och sedan dess har vi bara myst och haft det bra. Så skönt att bara ta det lugnt sista helgdagen och ägna tid åt varandra.
Nu däremot ska jag fortsätta att ta det lugnt innan det återigen är dags för att sova.

Sov så gott!
Kram

Sön 2/5 2010

God dag!

Kom nyss in från en skön långpromenad i solen med voffsingen och älskling. Så nu har man fått vara ute lite och samtidigt fått dagens motion. Känns bra.
Vi har som sagt var soligt och fint väder här idag, rätt skönt ute även om det blåste lite småkyligt i skuggan. Efter promenaden när vi nästan var hemma igen fick Gubben springa av sig lite i hundrastgården, så nu är det en trött hund vi har här hemma.

Annars idag blir det nog inte så mycket bloggande. Känner att jag måste ta tillvara på den sol som är.
Kram!


Fråga:
Har ni sol??

Lör 1/5 2010

God dag!

Och välkommen första maj!
Vad fort det här året redan har gått. Visst, det är ju inte över än, men om en månad har det gått ett helt halvår sedan detta året började. Jag kommer ihåg nyårsafton som om det var igår. Och oj, vilket bra nyår det var. Nästan så man längtar lite tills det är dags igen. Fast först vill jag ha sommar.

Och vart är värmen på tal om det? Visst, det är inte kallt, fast det är inte direkt varmt heller. Fast idag blir det grillpremiär här hemma! Åh så gott det ska bli. Orkar knappt vänta tills det är dags att sätta på grillen. Jag har redan lagt kött i egengjord marinad. Gottgott!

Om
någon timme ska vi bege oss ner mot stan. Här i Norrköping är det alltid ett mctåg och biltåg den första maj, som vi ska gå ner och kolla på. Är inte helt säker på när det börjar, fast tror att bilarna börjar kl 14, så då hinner vi kanske se motorcyklarna lite också eftersom de börjar tidigare och slutar när bilarna börjar.

Nu ska jag börja göra mig iordning lite smått innan vi går iväg. Kram!


Fråga:
Har ni något speciellt där ni bor den första maj??


RSS 2.0