Torsdag 30 juni 2011


Svenska skärgården på väg ut till vårat sommarställe.

God kväll bloggen!

Idag har det varit en mycket bättre dag än igår. Humöret har varit glatt och dagen har gått ganska så fort! Enda jobbiga har varit strul med bilen, men vi vet vad problemet var och det är åtgärdat. Eller det kan knappast kallas för problem när oljan är slut. Så det har jag och Patrick gjort idag efter vi slutat. Fyllt på med olja och vatten. Och mer olja behövs. Det är dyrt att ha bil.

Så på grund av dessa små saker här ovan så har dagen varit minst sagt intressant. Är i alla fall hemma sedan någon timme tillbaka och nu håller jag på att laga mat, blir grillat med hemmagjord pomme. Som ni kanske vet så är det en stor favorit här hemma. Lite omständigt att göra, men det är det värt!

Senare kommer voffsingen hem igen för några timmar. Nalls föräldrar har hand om honom nu när det är så varmt så att han slipper sitta i bilen hela dagen lång även om han klarar det, då den ena bilen har taklucka så det blir aldrig så varmt därinne. Men har man ett bra erbjudande så måste man ju ta det och det är ju som sagt det bästa för hunden.

Nu måste jag fortsätta här hemma.
Kram

FRÅGA:
Har du / din familj bil??

Onsdag 29 juni 2011


Bild som jag tagit ute på landet.. Känns rätt fridfull att se på en dag som denna tycker jag.

God eftermiddag onsdag!

Eller ja, mitt humör och själva känsla över den här dagen är inte alls lika glad som texten här ovan anger. Det har inte alls varit min dag idag av olika anledningar. Och till stor del av ingen särskilld anledning. Men det är något som man får lära sig tidigt. Att livet och dagarna går upp och ner och att de inte alltid är bra. Jag kom hem för ett tag sedan och nu kan det ju bara bli bättre. Lite ledigt kanske får mig på topp igen!

Vet inte alls vad jag ska hitta på idag. Och förhoppningsvis så slutar killen min vanlig tid idag. Fast om jag orkar eller känner för att laga mat är en annan femma. Känner mig just nu inte så pigg på något som ni kanske har förstått.
Så jag avslutar här och försöker göra något åt problemet istället och kommer igen med ett bättre inlägg en annan gång!
Kram

FRÅGA:
Har din onsdag varit bra??

Tisdag 28 juni 2011


Gjorde en smörgåstårta till killen efter hans önskemål. Även om det inte är någon favorit hos mig.

God kväll tisdag!

Igår hade jag tankar på att skriva i bloggen, men eftersom jag hade andra tider på "stället" så orkade jag helt enkelt inte när jag kom hem vid 18 tiden på kvällen. Orkade nästan ingenting och var supertrött. Idag är det dock bättre med humöret och energin och tänkte skriva några rader om de gångna dagarna.

I lördags gjorde jag en smörgåstårta efter killens önskemål eftersom att han fyllde år då och ville ha något att bjuda alla gäster på. Gästerna kom dock på söndagen och trots att jag hade gjort en hel plåt smörgåstårta så blev det bara en bit över som Nall kunde ta till matlåda dagen efter. Vissa tog till och med om en gång och det kallar jag bra betyg. Och att den dessutom blev väldigt fin att se på skadar ju inte heller. Så på grund av de två sakerna så har jag en känsla av att det inte var sista gången som jag kommer att få göra smörgåstårta, i alla fall inte om killen får bestämma. ;)

På tal om idag. Idag har det varit en bra dag. Strålande solsken hela dagen och så har tiden gått ganska så fort. Hamnade hemma hos Patrick och hans dotter en sväng på eftermiddagen och vi spelade memory och hade vattenkrig. Lite småroligt sådär, att bli som barn på nytt. Det kan behövas ibland. Vuxenlivet är alltför tråkigt många gånger tyvärr.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om smörgåstårta??

Lördag 25 juni 2011


Bilder från våran midsommarafton detta 2011.

God dag lördag & Grattis till min älskling som fyller år idag!

I år
bestämde vi oss för att vara hemma på midsommarafton trots att vi kunde ha åkt iväg om vi hade velat. Men valet föll till slut på hemmet som sagt var och i början verkade det som att det bara skulle bli vi två, men efter maten och framåt kvällen så bjöd jag över Patrick som kom hit. Blev rätt lugnt i början fast sedan blev det party till max samt grillning! Tror varken Nall eller Patrick kommer att glömma gårkvällen.. Det blev rätt hårt festande för de två medan jag tog det lite lugnare då jag vet min gräns, något som inte de vet. Men det är lite typiskt killar. ;)
Det blev hur som helst en lyckad kväll!

Idag mår jag toppen och det är även killens födelsedag idag! Tidigare imorse fick han öppna ett mjukt paket från mig och Gubben och däri gömde sig en ny morgonrock i svart. Hans tidigare morgonrock var bokstavligen i trasor efter att Gubben bitit sönder den, men det är en annan historia.
Det blir även att torka golv efter att två stycken stod och vräkte ut alkohol på golven sent inatt, men det är sånt som man får ta. Ska även göra smörgåstårta till 20 gäster imorgon. Bara hoppas på att den blir god!

Nej, nu måste jag ta tag i allt här.
Kram

FRÅGA:
Hade du en bra midsommar??

Onsdag 22 juni 2011


Gillar att ta bilder på det som är fint, tycker att min nya kamera gör rätt så bra jobb, eller vad säger ni? ;)

God dag onsdag!

Igår
var det en av de segaste dagarna på länge och humöret var på botten mer eller mindre i alla fall. Trött var jag också och det verkade alla andra som jag pratade med också vara. Dagen spenderades på "stället" och hemma förutom en stund på kvällen då vi åkte om lämnade in 740n till en verkstadskille.

Idag då. Denna dagen har varit mycket piggare och dessutom har det varit helt skapligt väder. Soligt och fint en bra stund fram tills på förmiddagen då det kom lite moln. Vid två när vi var på väg hem så öppnade sig himlen och det fullkomligt öste ner regn, så pass mycket regn att det på bara några minuter blev stora vattensamlingar på vägarna och trots att jag körde sakta så skvätte jag oturligt nog ner några gångtrafikanter. Tror dock att det inte var så farligt då de redan var så blöta av regnet som man kan bli..

Nu i skrivande stund tar jag det lugnt efter dagen på "stället" och dricker en god kopp te i lugn och ro. Känner att det behövs för att varva ner innan killen kommer hem från jobbet. Och senare ikväll ska vi åka och hämta bilen som redan är klar och vidare dyrt blev det inte heller. Endast 400 kr och bilen går nu som den ska!

FRÅGA:
Har det regnat hos dig idag??

Måndag 20 juni 2011


Hemma hos Mo & B i lördags kväll. Roliga isbitar och snacks.

God kväll!

Det blev aldrig att vi gick ut i fredags, utan fredagen  spenderades hemma hos Patrick och så var jag ute en sväng med bilen sent på kvällen.
Grillat och utgång blev däremot av på lördagen och vid 19-tiden blev vi hämtade av B för att vi alla skulle gå ut på kvällen efter att ha grillat och haft det trevligt. Blev att gå bort till restaurangen där min morbror jobbar för en cider och därefter tog vi alla en taxi vidare ner till stan. Där blev det ytterligare en cider innan vi försökte hitta något bra ställe att gå till. Hittade till slut ett där det var fullt av folk, men vi valde nog rätt med tanke på att de andra antingen stängde tidigt eller så var det knappt folk där.
Ett minus med kvällen var en minst sagt påträngande kille som Nall sa till. Bråk höll på att utbryta men som tur var kom en vakt snabbt emellan. Ibland är det inte lätt att vara tjej. ;)

Söndagen var lugn och allt som hände igår var att vi tvättade och sedan tog ett bad.
Idag har jag varit på det gamla vanliga stället, för att sedan vara ytterligare en stund hos Patrick, hade ingen lust att vara hemma när killen jobbade. På tal om killen, så är han just nu i garaget och jobbar bil. Börjar snart undra när han kommer hem. Annars blir kvällen lugn.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om snacks??

Fredag 17 juni 2011



God eftermiddag och välkommen fredag!

Har verkligen längtat efter denna helg. Speciellt efter denna fredag som faktiskt har varit ganska så seg. Och humöret har inte direkt varit på topp, men det beror på att det har varit väldigt grått och trist med en hel del regn. Det ska visserligen klarna upp nu framåt kvällen, så får hoppas på att det stämmer.
Något som gjorde att dagen gick lite fortare är mina nya "pojkvänner". De nya vännerna alltså, de är som vanligt alla killar och man har kunnat prata och skämta bort lite av dagen i alla fall. Patrick var dessutom snäll och bjöd på lunch och när vi väl slutat fick han skjuts hem för att jag ändå ville ta en liten biltur innan kvällen.

Ikväll blir det nämligen grillning och party hemma hos Mo & B, och kanske efterföljande utgång. Åkte och handlade tillsammans med killen förut så vi kommer att ta med oss marinerad kycklingfilé samt lite gott att dricka till. Även om jag just för tillfället inte alls känner för att festa så tror jag ändå att den känslan kommer att försvinna ju närmare dit vi kommer. Om två timmar ska vi bli hämtade, tror nog att jag ska dra igång lite partymusik. Det behövs!
Kram

FRÅGA:
Tycker du det är roligt att festa??

Onsdag 15 juni 2011



God kväll onsdag!

Idag har det varit minst sagt lite växlande väder, men det har ändå varit en bra dag. Var på "stället" som jag kallar det hela dagen för att efter det åka och hämta Patricks dotter som vi spelade lite minigolf tillsammans med. Enligt henne skulle jag bli tvåa och hennes pappa komma sist. Men så blev det ju inte. Utan det slutade med att jag vann, hennes pappa på andra plats och hon sist. Men som tröstpris fick hon en glass.
När jag kom hem så hade min Nall köpt grillat och till det hade vi en sallad. Jag måste erkänna att sedan jag började på "stället" så har jag blivit en aningen lat när det kommer till matlagning. Orken finns, men inte lusten. Det är trist och känns som att jag borde göra något åt det. Men lusten att göra något åt det måste ju också finnas där.

Nu är det bäst att jag avslutar här, inte för att jag har något speciellt att göra, men jag känner mig faktiskt lite små seg. Men tror det beror på vädret. Här utanför är riktigt mörka och tråkiga moln..
Kram

FRÅGA:
Har du spelat minigolf??

Måndag 13 juni 2011


Bilder från bröllopet. Här aptitretare i form av små snacks av något slag samt färska bär och frukter som bjöds tillsammans med ett glas champagne. Färgtemat för bröllopet var lila, perfekt med vackra syrénbuketter på borden och även jag hamnade med på bild i min klänning!

God dag måndag!

Tänkte
blogga i helgen, men det blev inte av. Av då förklarliga skäl helt enkelt. Och i förra veckan fanns ingen tid då jag var och shoppade till bröllopspresenten till bröllopet som var i lördags.
Bröllopspresenten glömde jag tyvärr att ta kort på, men den bestod av en korg med härligt innehåll. Bland annat två mellanstora champagneflaskor, badkulor, duschgelé med doft av mango och parfymer. Blev verkligen fint och tror nog att brudparet gillade det också, men om de haft nytta av korgen än har jag ingen aning om. ;)

Bröllopet som var i lördags var väldigt vackert. Bruden strålade verkligen i sin oerhört fina klänning. Bröllopet var enkelt men hade ändå det allra mesta. Efter bröllopet blev det att åka till en liten stuga / festlokal som de hyrt där vi fick små aptitretare men även champagne med jordgubbar.
Färgtemat för deras bröllop var lila och det passade verkligen med tanke på årstider och alla syrénbuskar som finns ute nu. Maten var buffé och bestod av olika sorters potatissallad, pastasallad, västerbottenpaj, kallskuret, spett med kyckling, oliver, sallad och olika röror. Råkade tyvärr ta alldeles för mycket mat. Men det är lätt hänt. Var som tur var fler som gjorde samma misstag som mig. Till maten fanns öl, vin och självklart alkoholfria alternativ för de allra minsta eller de som helt enkelt ville ha en nykter dag och kväll.

Efter maten lektes det lite olika lekar och vi tävlade tjejerna mot killarna. Och självklart vann vi. Och priset? Tio kilo godis. :) Efter prisutdelningen blev det tårta eller små cupcakes och kaffe. Gott! Någon gång under denna tiden var ändå klockan runt 22 på kvällen så de flesta började dra sig hemmåt och det blev vi lite yngre kvar och då drog festen igång lite mer. Väldigt lyckat blev det i alla fall! Tack Matte och Lina för att vi fick komma!
Och tack snälla pappa som var både chaufför och hundvakt åt oss under dagen och kvällen. Han hämtade oss strax efter klockan halv två på natten.

Där har ni helgen mer eller mindre i alla fall, för söndagen gick åt till att städa här hemma.
Kram

FRÅGA:
Har du varit på bröllop??

Tisdag 7 juni 2011



God dag bloggen!

var det första dagen på det hemliga stället efter en långhelgen. Var en lugn morgon och inte så jobbig då vi var ute på uppdrag. Tog inte alls särskillt lång tid idag så det blev en kort dag. Skönt att ha dagen över till att bara vara även om jag egentligen skulle ha velat att Nall inte jobbade idag på grund av att vi har lite saker att ta tag i. Bland annat så måste vi handla både mat och sedan bröllopspresent plus finskor och lite annat till mig. Som tur är så måste vi ju inte ta precis allt idag utan kan dela upp det på flera dagar.

Fram tills Nall är hemma blir det att plocka iordning på tvätten och städa av lite här och där, så får jag tiden att gå lite snabbare också.
Kram

FRÅGA:
Har du varit ute idag??

Söndag 5 juni 2011


Bilder från gårdagen och vårat sommarställe ute i skärgården. Hade en helt underbar dag där. Som ni kan se så var Gubben en riktig båtshund!

God dag söndag!

kommer en liten uppdatering kring gårdagen och landet som jag åkte ut till. Klockan ringde redan vid halv sex på morgonen och redan vid 07 tiden var jag och Elizabeth på väg ut till landet. Vid 08.20 var jag uppe vid huset tillsammans med pappa och drack en god cider i värmen i solen innan det blev frukost vid 09.30. Blev klassiska melodikrysset som jag som vanligt knappt kunde något av.
Timmarna som följde klipptes det både gräs och spelades yatzy. Vid halv två tiden kom farmor, farfar, farbror och hans tjej ner till pappas och mitt hus för fika, innan G började med maten. Som ni kan se blev det klyftpotatis, grillat kött, fetaost och oliver samt sallad och kantarellsås till det. Jättegott! Blev efter maten inte så långvarig utan bestämde mig för att be pappa skjutsa över mig och hunden till bilen igen då det ändå tar ungefär 1.30 h att ta sig hem.
Vid 19 tiden var jag i alla fall hemma i stan igen och strax efter min hemkomst kom även min Nall innanför dörren och vi åt en  middag som bestod av potatissallad och stekt kött. Kvällen blev lugn och avslutades med en film.

Denna förmiddag och dag då. Vaknade sent idag då vi bestämde oss för att sova ut ordentligt. Så jag har alldeles nyss varit framme med dammsugaren och ska alldeles strax även damma av lite. Efter det blir det att börja med maten som blir potatis, kött och beasås.

Ha en fortsatt fin söndag om det inte blir ytterligare ett inlägg här.
Kram!

FRÅGA:
Hade du en bra lördag??

Fredag 3 juni 2011


Bilder från gårkvällen och denna fredagskväll. Alltid gott med grillat!

God kväll bloggen! Och välkommen juni månad.

Nu är vi visserligen inne på den tredje dagen redan och den första sommarmånaden har ju verkligen börjat bra måste jag säga. Har haft fullt upp i veckan som har varit. Och av någon anledning har bloggen återigen glömts bort lite grann. Dock inte med flit.

I onsdags efter att vi fick sluta tidigare från stället så åkte jag hem i några timmar för att sedan bli inbjuden till Patrick och hans dotter, där vi spelade spel, såg på film och gick en promenad ute i solen. En mycket trevlig eftermiddag och kväll.

Igår då så tog vi bilen en sväng runt stan, köpte tårta och åkte en sväng till Mo & B där vi fikade och snackade gojja. På vägen hem åkte vi för att köpa till grillat. Så det blev en mysig grillkväll där vi även delade på en flaska vitt. Väldigt gott!

Även ikväll har det grillats, dock inget vin för imorgonbitti ska jag åka och hämta min farbrors tjej och så ska vi åka ut till landet. Hon stannar antagligen där över helgen, medan jag bara åker ut över dagen. Pappan min är hur glad som helst över mina landet planer eftersom han vill att jag ska vara där ute mer. Det blir dessutom den allra första gången som jag åker ut dit helt själv. Om man då inte räknar med sällskapet förstås. Nall ska vara hemma fast däremot så tar jag med både hund och kamera ut till ön. Ska bli skönt att komma ut dit om jag ska vara lite ärlig. Ska försöka få lite färg också om det nu är möjligt.

Ha en fortsatt mysig fredag!
Kram

FRÅGA:
Är du glad över att värmen kommit??

RSS 2.0