Torsdag 29 september 2011


Dags att ladda kameran och knäppa lite nya bilder skulle jag tro.

God dag!

Fick
knappt någon sömn alls natten som var på grund av hostan. Var tvungen att hosta hela tiden och kände att kravet på att somna så att man fick några timmars sömn ökade, men tillslut blev jag nästan lite stressad när jag märkte att hostan inte kommer att sluta i första taget. Men jag lyckades ändå att ta mig upp på morgonen hur segt det än var för att åka till lilla jobbet. Fast där fortsatte hostan och jag fick tillåtelse att sluta lite tidigare och åka hem och vila, har även en ledighetsdag för att just vila upp mig imorgon. Kan behövas, för vill bara att det ska gå över nu, även om hostan jag hade för ungefär ett år sedan var hundra gånger värre än denna.

Ska som sagt var bara ta det lugnt här hemma i några timmar fram tills att nyaste vännen kommer hit efter sitt jobb och efter det blir det att träffa pappan min en sväng.
Kram

FRÅGA:
Sov du gott inatt??

Onsdag 28 september 2011



Hej hej!

var jag äntligen hemma! Har till och med hunnit med att dricka en avslappnande och värmande kopp te. För fy vad kallt det har varit idag. Jag vet dock att denna förkylning gör sitt då andra inte har tyckt att det har varit lika kyligt som mig. Helst av allt så känner jag för att ta ett bad, men det kan jag göra ikväll innan sovdags istället, för det är ju ändå då det är som skönast.

Väntar på att nyaste bästa vännen ska sluta jobbet och sedan har jag också sagt att jag ska skjutsa Mickel om han har fått pengar, men det är först vid 16-tiden. Vi får väl se hur det blir. Annars vet jag faktiskt inte vad som händer idag. Någon dag här nu så blir det att handla inför fredagen då det skulle bli lite fest. Eller egentligen är det firandet av min första lön, eftersom det är rätt speciellt. Så det kan ju vara lite trevligt. Bara hoppas på att denna hosta ger med sig snart, för detta börjar bli jobbigt!
Kram

FRÅGA:
Har du fryst idag??


Tisdag 27 september 2011


En gammal bild från tidigt i våras, men den är lika fin för det.

God morgon världen!

var det tisdag och idag är jag uppe tidigt och skriver här i bloggen. Har egentligen sovmorgon för att vi har en utedag igen, men efter att killen åkt iväg till jobbet kunde jag inte somna om och denna retsamma hosta gör ju inte saken bättre. Om det inte vore för hostan skulle jag känna mig precis som vanligt, så det är ju lite otur att jag var tvungen att drabbas av detta. Fast kanske slipper jag åka på något annat istället. Bara att hoppas!

Får samma middagsgäst här idag som igår, (ja, vi umgås en hel del) så jag måste fundera ut vad det ska bli och det är ju inte alltid det lättaste. Tycker till och med att sånt är lika svårt oavsett om man precis har handlat eller om skåpen gapar tomma.

Nu blir det att svara lite på kommentarer som kom in under gårdagen.
Kram

FRÅGA:
Har du sovmorgon någon dag i veckan??

Måndag 26 september 2011



God dag!

var det måndag och den första dagen på lilla jobbet är nu avklarad. Har precis börjat städa av lite här hemma, har inte torkat golven sedan i somras och trots att den lilla hunden drar in en hel del skräp så kan det vara skönt att få sånt gjort med jämna mellanrum. Har även tagit fram till middagen som blir strax efter kl 15. Patrick kommer nämligen hit på middag efter att han har slutat jobbet.
Mitt gamla mobilnummer som jag bytt operatör till ska även börja fungera idag, så det ska jag också få lite hjälp med, jag och teknik går inte riktigt ihop. I alla fall inte när det kommer till inställningar på en mobil som jag precis börjat lära mig.
Och killen min jobbar vidare på sin bil idag. Samt att min bil ska få sig en uppfräschning nu till vintern.

Det var väl mina planer i det stora hela för den här dagen.
Kram

FRÅGA:
Har du en touch mobil??

Söndag 25 september 2011



God förmiddag!

var söndagen här och det betyder tvättdag här hemma. Alltid skönt att ha allt rent till veckodagarna. Så har för någom timme sedan slängt in lite tvätt och väntar nu på att det ska bli klart vilket borde bli om cirka en kvart. Då är det dags att hänga upp allt på tork, sedan är det äntligen klart.

Jag hade hoppats på att killen och jag skulle äta middag tillsammans idag så som vi alltid brukade göra. Ja, brukade. För det har blivit att vi båda haft saker att göra våran vanliga middagstid annars. Jag tänker såklart på veckodagarna, men nu är det ändå helg. Men det skulle jag få göra själv sa han, då han ska jobba på sin bil. Blev såklart lite besviken så därför har jag bjudit in mig själv på middag hos pappan min.
Ha en fin söndag!
Kram

FRÅGA:
Brukar du och din familj äta middag tillsammans??

Lördag 24 september 2011



God dag!

var det redan lördag och jag är hemma och har så varit nästan hela dagen förutom en kort sväng tidigare vid middagstid då jag hämtade mina örhängen och diadem som jag hade glömt kvällen innan. Lilla Julia gillar att leka med det nämligen.

Vet inte vad som hittas på idag tråkigt nog. Så har heller inget att skriva. Jag antar i alla fall att det blir att vara hemma. Har ju hunden också så kan inte göra vidare mycket heller för den delen. Sedan finns det ju en sak som alltid strular till det och den saken heter pengar. Har inte fått min lön än, så den kommer på måndag. Och även om det bara är två dagar kvar så känner man sig ganska låst. Speciellt eftersom jag precis fört över pengar till killens konto eftersom han måste köpa grejer till bilen till mig på biltema. Bland annat motorolja och glykol. Alltid är det något som sätter käppar i hjulen. Men det är sånt som man får ta här i livet och försöka göra det bästa av situationen som man har. Just därför tänker jag lyssna lite på musik nu.
Kram

FRÅGA:
Har du gjort något denna lördag??

Fredag 23 september 2011


Fick denna bukett med vita gladiolus av Patrick i förrgår!

God eftermiddag och välkommen fredag!

Denna
dagen kunde inte komma fort nog. Det ska bli så skönt med lite ledigt och kunna umgås med vem man vill när man vill på dygnet. Eller ja, nästan i alla fall. Vad jag menar med det är såklart att det nu inte finns några som helst tider att passa på hela två dagar, med idag räknat. Söndagar brukar jag vilja återgå till normala tider, det vill säga att gå upp skapligt på söndagar så att det inte blir en chock för kroppen sen när man ska upp tidigt på måndagen igen. Fast det kanske bara är jag eller är det fler som känner så?

I måndags blev jag och vännen Patrick lite smått osams och denna gång varade bråket lite längre än jag trott, då våra småtjafs brukar bli rätt så korta. Låt oss säga som så att vi har lite olika åsikter ibland och båda är väldigt envisa och vägrar att ge sig. På det sättet är vi väldigt lika. Men hur som helst, så på onsdagen frågar han tillslut om jag har lust att komma förbi honom en sväng på eftermiddagen / kvällen och visst gör jag det. Väl där får jag den största bukett med vita gladiolus som jag tycker så mycket om. Och förutom att de är fina, så är det ju perfekt att ha hemma såhär till helgen. Äkta blommor livar verkligen upp i hemmet. Han är verkligen en toppenbra vän
Personligen skulle jag nog inte gå och köpa blommor till någon jag för tillfället är lite osams med, men det är väl bland annat det som förklarar vilken härlig person och vän han är!

För någon timme sedan åkte killen min iväg till en av hans vänner, där han antagligen kommer att vara resten av kvällen. Så jag har fått en förfrågan av vännen här i texten ovan om jag vill ha middag där med honom och hans dotter och vem är jag om jag tackar nej till grillad kyckling?! Det är ju en total omöjlighet, så det är vart jag kommer att befinna mig denna fredagskväll.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att få blommor??

Torsdag 22 september 2011


Bild från i somras på killens pappas katt, Fabbe.

God dag torsdag!

Vaknade med lite halvont eller i alla fall början till ont i halsen, så nu dricks det te med honung för fullt här. Ska precis gå och ta en kopp te till. Vill verkligen inte bli sjuk.

Idag hade vi  utedag med lilla jobbet igen. Det sköna med de utedagarna är att man gör det man ska och sedan får vi sluta för dagen, vårat tog inte särskillt lång tid men allt blev gjort i alla fall. Så nu har jag dagen över till annat. Vet dock inte riktigt vad än, då killen min har lovat att skämma bort mig med att laga mat om några timmar. Ser fram emot det. Det ska tydligen bli kött, potatisgratäng, någon sås och så sallad till det.

Ska avsluta här nu och svara på lite kommentarer som kommit in under dagarna.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om att vara ute??

Onsdag 21 september 2011


Lekte lite med kameran för ett tag sedan och fick bilder som denna.

God eftermiddag onsdag!

Igår när jag träffade pappan min så hade vi timmarna innan bestämt att vi skulle gå på ishockey. Vita hästen och några mer spelade och det var en gratismatch, så vi tänkte det att varför inte?! De gjorde en hel del mål och hela hallen skrek "JA!" varje gång. Alltid lite roligt med sådant. Speciellt hockey, eftersom det händer lite mer där än vad det gör i fotboll.

Idag har det varit en ganska så okej dag. Inte så mycket utöver det vanliga har hänt, men sånt är ju livet. Det bara rullar på och händer det något extra någon gång så blir man ju sådär härligt glad.

Nu i skrivande stund väntar jag på att maten ska bli klar och sen väntar jag även på ett sms..
Kram

FRÅGA:
Tycker du om någon sport??

Tisdag 20 september 2011


Ny topp.. tyvärr hänger den ju lite slarvigt på galgen.

God eftermiddag.

Nu var det länge sedan som jag visade upp lite shopping här i bloggen och det har faktiskt shoppats lite grann då och då om jag ska erkänna. Här är en av de nyaste och det är en svart topp med massor av pärlor på. Älskar verkligen när det glittrar! Tyvärr är ju inte bilden den bästa kanske, men det är inte så mycket att göra åt.

Är hemma sedan någon timme tillbaka och det känns riktigt skönt kan jag ju säga. Finns bara en sak som stör mig denna dag, men det är inget jag tänker gå närmare på här i bloggen eftersom jag vet ungefär vilka personer som läser den. Fast alla dagar kan ju inte vara bra, eller hur!?

Pratade med pappan min för ett tag sedan och vi ska nog iväg lite senare ikväll. I alla fall sa vi så, men om det blir av eller om vi hittar på något annat lär märkas senare.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om toppar??

Måndag 19 september 2011



God kväll!

Kom hem vid strax innan kl 14 idag, men det blev bara en snabb middag och sedan iväg. Håller på att leta nya delar till bilen och ingen som vi hittade var direkt fin, så har en del tankar som jag måste fundera på. Att lämna in bilen och få den i nyskick skulle kosta mig 2000:-, annars runt en tusenlapp mindre. Men då är frågan vilket som är bäst. Nyskick är ju alltid finast och bilen ska jag ju behålla. Jobbigt när man alltid har pengafrågor att tänka på. Får ju visserligen min lön snart, men det är ändå aldrig lätt när det rör sig om en lite större summa.

Har efter det varit hemma i någon timme, så nu blir det att ta det lugnt hemma skulle jag tro i alla fall. Patrick ska ringa mig efter att han har nattat sin dotter, så blir i alla fall att prata bort en stund där.

Nu blir det sallad framför glamour och senare ikväll är det svenska hollywoodfruar!
Kram

FRÅGA:
Har du bil??

Söndag 18 september 2011


Bilder från våran myskväll igår..

Vill börja denna dagen med att säga grattis till min fina Pappa som fyller år idag!

I förrgår blev det aldrig av att göra det jag skrev, vi beställde en pizza istället så denna middag ovan blev kvar fram tills igår kväll. Till hade vi rödvin istället för vitt vin och vad gott det var. Denna soppa är en stor favorit! Efter den goda middagen blev det att se en film och efter det var det sova som gällde. Men det var hur som helst en mysig kväll.

Nu på förmiddagen har det slängts in några maskiner tvätt och efter det blir det att laga lite middag, sen ska vi skjutsa Patrick ut till hans mor för att sedan åka hem och invänta att pappan min ska ringa. Vi ska nämligen över till honom och fira honom lite samt äta en middag tillsammans. Ytterligare en mysig kväll, det kan det aldrig bli för mycket av.

Nu måste jag snart börja tänka på att gå till tvätten och få den klar.
Kram

FRÅGA:
Har du haft en mysig kväll??

Fredag 16 september 2011


Mina allra första färglinser i svagt lila som i mina ögon kan vara väldigt, väldigt blå, beroende på ljuset. Älskar dem!

God eftermiddag fredag!

Äntligen är de här, eller ja. Så att jag nu kan visa upp dem för er, jag har haft dem i några dagar nu. Vad är det då jag menar? Jo, mina första och såklart nya färglinser i lila! Jag har ända sedan jag skaffade linser förra året drömt om att ha färgade för att förändra mitt utseende lite grann och självklart har jag speciella linser i det dyraste materialet och på grund av det så måste de beställas, så det har liksom aldrig blivit av förrän förrförra veckan. Då tog allt sin början och jag såg ut färger och valde sedan lila. Tyvärr kan de verka mera starkt lysande blå i visst ljus på grund av att jag har väldigt naturligt blå ögon i vanliga fall. Men jag blev i alla fall grymt nöjd! Nästa gång ska jag testa en annan färg bara för att leka lite.

Idag är det på tal om annat fredag och idag ska vi fira Patrick som börjar nytt jobb nästa vecka. Kommer att bli så ensamt där jag är eftersom att Magnus också är ute på jobb. Men jag har ju mina andra grabbar där. Så får helt enkelt försöka att göra det bästa av tiden utan de två, det kan bli så att de bara är borta några veckor.

Om ett tag blir det att äta en lyxig soppa med bland annat vitt vin och saffran och till det blir det såklart vitt vin. Sedan bär det av hem till min kära vän Patrick för ytterligare firande.
Ha en fin fredagskväll!
Kram

FRÅGA:
Använder du linser??

Onsdag 14 september 2011


Lite onsdagsmys råder här hemma ikväll..

God kväll onsdag!

Skriver om det hela tiden, fast hjälp vad tiden flyger iväg om dagarna. Idag hade vi en utedag med jobbet, som vi brukar ha en till två gånger i veckan och denna gång mötte vi Håkan (han har slutat) som var ute och gick. Så det blev att prata bort några minuter innan vi sa hej då och jag och Patrick gick åt ett annat håll och fortsatte med vårat arbete. En timmes gående blev det och det var väldigt skönt att röra på sig lite. Imorgon är det dock att vara tillbaka på självaste arbetsplatsen igen.

Ikväll har vi en myskväll här hemma alla fyra. Med det menar jag såklart jag, Nall, hunden och Patrick, varav den sistnämnda sover över här hos oss denna veckan eftersom vi har gjort som så att vi ska åka tillsammans varje morgon. Och för mig innebär det ju att jag sparar både tid och pengar.
Dricker just nu en öl och skriver detta blogginlägg i lugn och ro. Behöver denna lilla stund för mig själv känner jag. I vanliga fall brukar jag inte tycka om öl, men denna var rätt okej och ska det drickas så måste den vara iskall, annars går det bara inte.

Nej, nu ska jag nog avsluta här och snart börja vara lite social.
Kram

FRÅGA:
Brukar du mysa mitt i veckan?

Lördag 10 september 2011



God dag lördag!

Ojoj vad dagarna går snabbt, trodde faktiskt att det var i förrgår som jag senast bloggade och så visar det sig att det var i onsdags. Lite av det kan ju bero på att jag har så mycket både att göra och i tankarna nu för tiden. Dock är det vissa saker som jag såklart inte har någon vidare lust att dela med mig av. Kanske en dag, men inte nu.

Råkade klanta till det och få vatten i linserna igår, så eftersom jag ändå har nya att hämta ut så är det vad som kommer att ske här idag. Annars finns inga planer alls. Känns egentligen lite trist att jag inte kan skriva ut mer här i bloggen, för det blir ju egentligen inte så rolig läsning då. Men tyvärr är det så som det måste bli.

Ska nog ta och städa undan lite här hemma nu.
Kram

FRÅGA:
Skriver du ut allt i din blogg??

Onsdag 7 september 2011


Har varit en bra dag, och en hel del har hänt.

God kväll!

Imorse när jag vaknade av ett gulligt morgon sms så trodde jag knappt att det var sant över hur mörkt det var ute. Visserligen gjorde väl det dåliga vädret sitt eftersom det var regnigt och allmänt trist. Men det är ju faktiskt också som så att vi nu går mot mörkare tider och har så gjort sedan midsommarafton. Fast de senaste veckorna har det verkligen märkts tydligt.. Nog om det.

Idag efter jobbet så åkte jag och Patrick iväg för att se på lite nya mobiler till mig. Blev till slut en liten söt mobil med tangentbord och hela alltet, så nu blir det enkelt att skriva och skicka sms och allt annat som den kan tänkas användas till. Så nu vet ni vart min kväll har gått..

Var efter mobilköpet en sväng hemma hos ovannämnda person med dotter och blev bjuden på grillat. Hur gott som helst och det gäller verkligen att passa på nu. Grillat är ju som sagt var godast. Dock går det ju att grilla på vintern också, men det är väl inte det roligaste med tanke på att det måste ske ute. Och att vara ute i kylan är väl ingen höjdare.

Nu blir det att dricka upp det te jag gjorde till mig nyss, sedan är det dags att sova för att om några timmar möta en ny dag!
Kram

FRÅGA:
Vad har du för mobil??

Tisdag 6 september 2011


Soluppgången igår.. otroligt vacker.. Som vanligt.

God eftermiddag tisdag!

Igår morse när jag gick upp för att åka iväg till butiksjobbet, så såg jag en otroligt fin soluppgång. Och jag har inte sedan jag fick min nya kamera haft chansen att fota så många sådana. Och de få gånger jag gjort det har jag inte tyckt att färgerna gör sig rättvisa. Och jag är fortfarande inte riktigt säker på hur jag ställer mig till den frågan. Hittills tycker jag att min gamla kamera fångade sol ned&uppgångars färger mycket bättre. Men det är som sagt var lite tidigt att uttala sig om det än eftersom jag inte kunnat ta så många bilder på det.

Ojoj, säger jag bara. Det märks att jag inte haft tid för allt vad blogg heter på sista tiden. Gick in på en blogg som jag brukar läsa ibland och ser att det hänt en hel del grejer sedan jag läste där sist. Det är faktiskt så pass länge sedan att jag inte riktigt vet när det var. Men alltid lika roligt att ha en hel del inlägg att läsa när inget annat finns att göra. Det fick mig att försöka blogga lite mer och inte hitta på ursäkter för att inte göra det. Ett inlägg om dagen måste det i alla fall bli. Måste återigen ta tag i det även om jag inte kan skriva allt här så är det ändå roligt att kunna gå tillbaka en vacker dag och i alla fall läsa lite om vad som hänt.

Idag kom min Nall äntligen hem från semestern i Finland som han åkte på tillsammans med B. Med sig hade han presenter och ett glatt härligt humör. Det första jag såg när han kom in var ett stort leende. Härligt!
Skjutsade även hem Patrick nyss och just nu har vi besök av killens bror samtidigt som jag börjat med maten lite smått. Idag blir det ris, kött och tzatziki som sås.
Kram

FRÅGA:
Har du bloggat varje dag under sommaren??

Söndag 4 september 2011


Blir en myskväll här hemma med nyaste vännen.

God kväll söndag!

var det slutet på härliga dagar som det har varit denna gångna vecka. Har haft Patrick här hos mig och han har hjälpt mig med en hel del saker som jag inte skulle klara av själv och som jag vet att jag skulle få tjata på när det kommer till Nall. Så erbjuder en vän sig att fixa något som måste göras förr eller senare i alla fall så är det bara att tacka och ta emot.

Har hur som helst varit en toppenbra helg och verkligen välbehövligt att få sova ut och ta hand lite om sig i lugn och ro. Känner att det har behövts efter att ha jobbat långa dagar. Men det kommer det absolut att vara värt sen när lönen kommer nästa månad. Då blir det att fira. Vet bara inte hur än..

Nej, nu måste jag avsluta här och se lite på serien och bara njuta av det lilla som är kvar av denna helg.
Kram

FRÅGA:
Har du haft en mysig helg??

Torsdag 1 september 2011


En liten avskedspresent från jobbet..

Välkommen första september!

var den allra första höstmånaden här och det känns också när man är ute. Det är lite småkyligt fast lite varmare i solen och har i och för sig varit så i några dagar eller är det kanske till och med veckor? Jag är inte riktigt säker på det för jag tycker inte att sommaren detta år har varit vidare bra då det varit för många grå dagar och sedan har ju inte den där riktiga värmen verkligen kommit på allvar. Lite synd, för när det är sommar så ska det ju verkligen kännas. Jag har ju hellre lite för varmt de få månaderna varje år än lite kyligt och halvtråkigt väder, något som får sommaren att verka ännu kortare än vad den är.

Igår var det min sista dag på jobbet och det kändes verkligen att de uppskattat det man har gjort under tiden jag varit där. Som tack fick jag den fina godispresentpåsen och lite andra saker som kan vara bra att ha.
Jag trivdes verkligen på jobbet och det blev verkligen mer verkligt att jag skulle sluta den sista dagen då jag var tvungen att lära upp fyra stycken andra hur och vad vi gjorde. När jag lämnat ifrån mig nyckeln och passerkortet och gått utanför dörrarna så kändes det verkligen tomt.. Som att något saknades och känslan idag nu när jag är tillbaka på mitt gamla jobb känns lite konstig. Fast får tänka som så att sånt är livet och huvudsaken är ju att jag trivdes under tiden jag var där.

Nu efter detta inlägg är det dags att tvätta. Har inte haft tiden till det under nästan två veckor, så det är en hel del tvätt att ta tag i kan jag ju säga. Så nu är det bäst att jag avslutar här och påbörjar tvätten...
Kram

FRÅGA:
Trivs du bra på ditt jobb / skola??

RSS 2.0