Tors 31/12 2009 Gott Nytt År!


Ons 30/12 2009

God dag!

Idag är då den näst sista dagen på det här året och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Känns inte riktigt som om att det är nyårsafton imorgon och ett nytt år nu på fredag.

Var trött imorse när klockan ringde, sov inte så bra av någon lustig anledning. Kan ha varit för att det fanns en del grejer att fixa idag innan nyår. Dock var det bara att ta sig upp och likt en zombie traska runt här hemma. Sätta på tevatten, fixa kaffe och väcka Nall.
Åkte direkt efter frukost för att kolla på ett annat garage som Nall kanske ska ha tillsammans med sin pappa. Tyvärr ligger det en bit härifrån så jag tycker inte att det är något bra. Och tyvärr har jag väl inte så mycket att säga till om i det läget.
Blev en sväng till systemet i samma veva då vi inte riktigt hunnit med det i dagarna som varit. Vi köpte inte alls mycket. Aldrig roligt att bli kanon. Mår hellre bra och är glad. Några cider, öl & mousserande att skåla i vid 24 slaget.
Efter det blev det ett snabbstopp till affären för att handla ingredienser till salladen som jag erbjudit mig att göra till nyår. Jag har gjort den mest fantastiska sallad och den måste jag bara få dela med mig av. Och varför inte på ett sådant festligt tillfälle som självaste nyår.

Kom nyss hem här och väntar på att Nall ska bli klar med urstädningen av vårat gamla garage. Nyckeln ska lämnas in senast idag kl 17:00. Så när mobilen ringer blir det att värma maten. Har gjort en vegetarisk köttfärssås. Passar utmärkt nu efter alla dagar som varit fulla av julmat, massor med korv och skinka. Och jag som föredrar grönsaker i vanliga fall känner att detta är lite av en befrielse med grönt endast.
Ha en fin dag! Kram.


Bry er inte om det vita i bilden. Här är i alla fall en bild
på dagens kläder. De nya från HM. Det är grå urskön
tröja, som jag visade upp i bloggen härom dagen, och
jeansleggins. Eller de ser ut som jeans, materialet är hur
skönt som helst. Blev jättenöjd.

Tis 29/12 2009

God förmiddag bloggen!

Var ute med hunden för snart två timmar sedan redan. Har dock funderat på vad som kan skrivas. Finns inte mycket att skriva om som vanligt på morgonen. Fast en sak undrar jag över, varför är man mindre hungrig på morgonen när man är själv hemma? Alltid samma visa. Jag blir hungrig först vid 13 tiden tidigast när jag är själv. Bra det kanske, jag vet inte.

Pappan min ringde nyss och jag skulle fråga Moster något om nyår. Det är ju hos henne vi ska vara med samma folk som förra året. Det blir jag, Nall, Pappa, Moster, B, L & G. Precis som förra året som sagt. Och det är ju min familj & släkt, alla utom G kan man säga. Det är en bekant till oss. Och det är precis så här jag vill fira nyår. Med släkten & familjen. Det är så vi alltid har gjort utom kanske 2-3 år på grund av en grej. Men jag hoppas att det firas såhär i fortsättningen också utan att folk försöker förstöra. 
Firade nyår med vänner gjorde jag ett år, och aldrig igen. Det var det tråkigaste nyår jag haft. Festen var död, det hände inget och det var bara tråkiga människor där. Svartsjuka och bråk uppstod. Nej fy, det nyåret glömmer jag aldrig och jag blir förbannad och arg bara jag tänker på det. Och ilskan riktas mot två personer. URK!

Mot gladare tankar! Har känslan av att detta nyår kommer bli super! Har ju nya fina kläder till dess och jag får fira det med dem som betyder mest. Minus två andra viktiga personer i mitt liv, men de kan ju inte vara med då tyvärr. Blir ändå att hälsa på Morfar innan. för han är en av de viktiga som tyvärr inte kan vara med.

Sön 27/12 2009

God dag bloggen!

Igår hade jag verkligen ingen ork till att skriva när vi kom hem. Vi åkte igår vid 13:15 ca till Nalls föräldrar där det bjöds på julmat, kaffe och glasstårta. Var kvar där till 17 tiden innan vi åkte hem igen. Väl hemma försökte Nall hjälpa en stackare att få loss sin bil från snön, i parkeringsläge. Lättare sagt än gjort. Hjulen på bilen snurrade runt utan att komma någon vart,. det kom fler och hjälpte till, så bilen kom bort från det läget till slut.
Ringde till Pappan min i kylan och bestämde att han skulle komma över. Även G kom över. Så spelade vi Norrköpings monopolet som Nall och jag fick i julklapp. Rätt kul. Det är ungefär som vanligt monopol, fast med Norrköpings gator istället.
Spelet tog sitt slut vid 21 tiden, så kände mig rätt trött efter en hel dag hemifrån.

Idag då. Idag direkt efter frukost fick jag skjuts ner till stan av Nall, vill inte gärna köra själv när det är glashalt. Moster och jag bestämde kl 11.00 då vi skulle mötas. Och självklart hade vi inte kollat upp det där, så stan öppnade 12:00. Typiskt!
Fick gå in i mataffären och gå runt några varv för att sedan gå ut igen. Och in igen på samma ställe där vi väntade till kl 12. Vill ju gärna vara bland de första i affärerna nu när det är rea. Blev dock inte så mycket reaplagg då de flesta snygga saker var slut. Ändå fick en hel stor påse med kläder från HM följa med hem. Hittade en snygg nyårstopp på lindex i sista minuten innan Moster var tvungen att åka hem.
Fick skjuts av B & Moster hem, så tack snälla!

Kläderna får ni väl se vartefter de kommer fram. Nu ska jag ta det lugnt efter timmen ute i kylan på det där viset. Det får bli en läxa till nästa gång. Att kolla upp tiderna när stan öppnar.

Kram!


Denna mysiga sak fick följa med hem från rean idag. Som ni ser var det
halva priset. Så kunde inte motstå. Behöver verkligen denna typ av tröjor
då de är lite längre nu när det är kallt ute. Vintern har vi ju trots allt två
månader kvar av. Resten av plaggen får ni se i dagarna.

Fre 25/12 2009

God kväll!

Idag är det juldagen då och idag hade vi vårat julfirande. Och jag kan ju börja med att säga att det blev riktigt lyckat! Alla älskade min mat, och tyckte det var trevligt. Sådant är alltid kul att höra!

Dagen började med någon lugn timme. Direkt efter blev det att smått förbereda inför alla som skulle komma, sammanlagt skulle vi bli 8 stycken. Pappan min släpade över två bord, som sattes ihop till ett långbord. Och dukar hade vi inga till de, fast smart som jag är vek jag ihop två st gardiner och så snyggt det blev! Lite extra piff eftersom de är guldfärgade. Dekorationer blev det i form av våra två stycken adventsljusstakar och lite julkulor.

Alla kom, tog ett tag innan maten blev helt varm. Kunde hugga in rejält efter det. Riktigt gott. Blev så himla nöjd med hur allt blev.
Vi spelade julklappsspelet efter maten och jag vann en klapp! En tändare. Lite småkul. Men det passar ju bra eftersom jag gillar att ha levande ljus. Även Nall vann två klappar, två ljuslyktor och matlådan som vi köpte till spelet. Tur det.
Förutom det fick vi klappar i alla fall av de som kom, trots att vi slutat med julklappar för länge sedan. Dock var det ju för att det var jag som höll i maten och så. Tack så mycket! Klapparna kommer väl till pass verkligen!

Plockade ordning allt direkt när alla gått hemmåt och la mig i badet. Kom nyss upp därifrån. Så nu blir det att ta en kopp te, lägga sig i sängen och se på sista delen i sagan om ringen. <3

Imorgon ska vi åka till killens föräldrar för mera julmat och så.
Och hur gott det än är så står det mig upp i halsen snart. Blir lätt lite för mycket av det goda.

Tors 24/12 2009 - Julafton

God Jul Alla!

Förberedelserna inför julen började väl inte direkt som jag tänkt mig. Igår när vi skulle klä granen lossnade flera grandelar från den. Vi har en plastgran och egentligen är det inte så konstigt att den börjar ramla sönder och samman. Den granen är nog runt 20 år gammal. Så det var bara att ge upp för kvällen med granen. Jag vågade inte klä den ifall det skulle hända något.

Idag på förmiddagen åkte vi till Morfar och hälsade på. =) Trevligt.
Dit kom även L och Moster. Hann dock inte umgås med dem så länge eftersom de kom dit lite senare än jag och Nall, vi var nämligen tvungna att åka på julgransjakt efter en ny plastgran. Lättare sagt än gjort en julafton. Fick åka till de enda ställena som hade öppet. Först rusta där jag sett att de haft skapligt fina plastgranar. Där var de såklart slut. Så vi chansade på ÖB, och där hade de en billig gran som fick följa med hem i sista minuten. Så nu är den klädd.
Till skillnad från våran gamle gran som gick sönder är den inte alls lika fin och tät. Men den duger gott och väl i år.

Var ju även bjuden till G på julmiddag. Det var trevligt faktiskt. Var länge sedan jag var hemma hos G så kom knappt ihåg hur det såg ut där. Men jag blev faktiskt positivt överraskad över hur bra planerad lägenheten var mot vad jag kom ihåg den. Tack för dagen!

Imorgon ska här firas jul med släkten. Nu börjar sagan om ringen andra delen. Så den ska jag se på nu.

God Jul!
Kram





Blev inga bra bilder på granen. Ser ju knappt pyntet & de röda kulorna. =/
Får se om jag orkar ta en ny bild imorgon eller så som gör granen mera rätt-
vis. Den är finare i verkligheten som sagt var. Så var det med det. God jul!


Ons 23/12 2009

God kväll bloggen!

Idag har varit en riktig städardag här hemma i och med att vi firar jul på fredag istället för imorgon. Så börjar det bli riktigt fint. Har bara lite kvar, sedan är städningen helt klar. Ska bli så skönt att vakna upp imorgon på julafton till ett nystädat hem.

Håller på att koka julskinkan redan idag. Egentligen hade jag tänkt att göra det imorgon, men jag har även lite annan mat som ska lagas så det blir smidigast så. En stor julskinka på lite över 4 kg. Så om ca 2 timmar har den kokat klart. Ska bli gottgott att smaka lite när den är klar. Hihi.

Ska även julpynta alldeles strax, med det menar jag att tomtar och granen ska ställas fram. Så mysigt! Alltid tradition att göra det dagen innan julafton. Har en tendens att tröttna på det annars. Fråga mig inte varför, för jag älskar verkligen julpynt och grejer. Tycker verkligen att det är superfint med allt som glittrar.

Får se om jag hinner och har lust att slännga in ett inlägg till ikväll eller så gör jag det imorgon helt enkelt! =)
Hoppas ni har en fin kväll!
Kram

Det fjärde och sista ljuset har tände vi på i söndags enligt tradition. Och imorgon kommer det hända
återigen. Mysfrukost väntar med andra ord.


Tis 22/12 2009

God dag bloggen!

Har inte haft någon lust att logga in förrän nu.
Var såklart ute på morgonrundan med hunden för flera timmar sedan, redan vid 09:40. Träden är fortfarande klädda med snö och det är superfint att gå ute. Dock tröttnar jag på att gå ute själv rätt fort. Mycket roligare att gå med Nall. När vi kom in jag och Gubben la jag mig ner i sängen och spelade tv spel. Och det gjorde jag till klockan 13 cirka. Spelar återigen Jak & daxter eller vad det nu heter. Rätt kul med omväxling sådär ibland. Gillar äventyrsspel, samla saker och greja.

Käkade nyss sallad, första målet idag. Och väntar just nu på att Gubben ska sjunga (gnälla) så han får äta sin mat. Men ibland tar det riktigt lång tid att få honom göra som man vill. Tur att jag vet hur jag ska tråka ut honom!


Denna hund vägrar att gnälla maten, men jag kommer att vinna till
slut. Jag vet hur man tråkar ut denna jycke. =)

Lördagens köttbullerull

I lördags bestämde jag & Nall oss för att göra den allra första matgrejen till julbordet som blir på fredag istället för torsdag, eftersom det är då som vi ska fira julafton på grund av att det passar de flesta bäst då.
Vi bestämde oss nämligen för att börja göra köttbullar. Inga färdig gjorda köttbullar innanför vår dörr om jag får bestämma. Bara en massa potatisflingor och andra äckliga tillsatser, och för att inte tala om dålig köttkvalitet.
Därför föredrar jag att göra hemmagjorda hederliga köttbullar med noll tillsatser och annat skräp. Och jag är verkligen grym på att göra dem. De blir så goda!
Jag fick såklart blanda till "smeten" om det nu heter så, med kryddor och grejer. Så fick jag hjälp av Nall att rulla dom. Blev hur bra som helst. 63 stycken köttisar blev det. Men vi fick bara äta 16 st själva eftersom resten har lagts i frysen till julaftonsfirandet.

Igår däremot när vi var och handlade lite smått för middagen så kom Nall från affären med hela två kg köttfärs. Nu har han fått pli på köttbullar. Han vill göra ännu mera. Vet dock ej när det blir av, så tur att det går att göra även om köttfärsen har varit fryst.

Idag då, idag har våran lilla Gubben blivit klippt som sagt. Han är så fin och jämn i pälsen så.
Får se om jag tar ett kort på den stolte hunden imorgon. Idag orkar jag verkligen inte. Känner mig lite halvseg på något sätt. Fast är pigg ändå.


Mån 21/12 2009

God dag bloggen!

Vi börjar med gårdagen. Åkte iväg till Morfar igår en sväng, men han var inte hemma vid tillfället. Så ringde direkt när vi kom hem istället och då svarade han. Så vi pratade lite om allt mellan himmel och jord precis som vanligt.
Fixade till maten direkt efter och jag gjorde extramycket och tur var väl det. För vi fick middagsbesök i form av moster och B. Snacka om att de gillade maten dessutom.
Med sig hade de en chokladask till oss. Tack!
Så där gick den eftermiddagen och kvällen. Känns som att jag inte hinner med direkt mycket trots att jag går upp rätt skapligt och börjar med saker och ting. Dock är det ju lite extra mycket som ska fixas så här kring jul.

Idag då.
Hade ställt klockan på 09:20 och gick upp direkt när den ringde. Slängde på kläder och lite mascara och ut med hunden. Det är så himla fint ute nu alltså med alla snöklädda träd. Verkligen ett winter wonderland.
Gubben verkligen älskar snön. Han trycker ner nosen, fnyser i snön, hoppar runt och leket. Så kul att se honom lycklig.
Käkade snabbfrukost när vi kom in för att sedan klippa Gubben så han är jämn och fin i pälsen nu till jul. Och så fin han blev. Toppade bara bort allt det ojämna. Vill ju inte att han ska frysa. Så nu efter detta ska hunden ha sin frukost och efter det blir det nog lugnt ett tag. Skönt!
Kram

Gubben härom dagen när han hade besök av en flicka.
Nalls brors hund Jojjo. =)
Usch, ska bli skönt sedan när vi slänger denna matta, men den är
Gubbens matta till dess. Syns inte när den blir smutsig. Hehe.

Sön 20/12 2009

God dag!

härligt att vakna upp till riktigt snöfall. Miljoner snöflingor som singlade ner utanför fönstren. Riktigt mysigt.
Precis när jag började på detta inlägg hade det varit uppehåll med snön ett tag, men nu snöar det för fullt igen. Det är så här december ska vara.

Julafton var det egentligen planerat att vi skulle vara hemma och bara laga en massa julmat till dagen därpå då delar av släkten kommer till Nall och mig. Men igår blev vi bortbjudna på julafton hos G. Och idag ringde jag och frågade om tiden med tanke på julmats lagandet. 14:30 blev svaret. Perfekt att bara stanna där några timmar.
Planerade då att vissa av rätterna kan lagas (tillredas) direkt efter frukost. Medan resten får bli på kvällen när vi kommer hem därifrån. Det är mycket som ska göras nu i dagarna.
Även hunden ska klippas och badas.

Skriver nog mer senare. Måste börja plocka och fixa lite innan vi åker iväg.
Kram


Detta vinterlandskap är det här där vi bor. Det syns inte på bilden,
men det snöade massor! Mysigt!

Denna dag gick också

Tycker precis som rubriken säger.
Denna dag har gått riktigt fort och så har vi ju även gjort en hel del. Känns ju riktigt bra måste jag säga.

Var bland annat hos Pappa en sväng nu på eftermiddagen / kvällen och spelade lite kort, snackade gojja och lite sådär. Plus kollade i mitt gamla rum där det nu är färdigmålat. Så snyggt det blev alltså! :O
Underbar blå färg. Blev verkligen hur fräscht och snyggt som helst där inne.
Då vet jag det att den dagen då nall och jag flyttar till en annan lägenhet så målar vi istället för att tapetsera om. Kommer bli grymt snyggt.

Hämtade också hem det allra sista ( förutom prydnadssaker som ändå är och gör det fint hos Pappan min) därifrån. Så nu är det inget mer att stressa över. Så därför har jag direkt när vi kom hem nästan, slängt kläderna som legat i skåpet där ett bra tag i tvätten. Börjat packa ner saker som egentligen kanske inte måste vara uppe i lägenheten. Mest minnesgrejer. Måste verkligen spara på alla minnen.
Packade upp koppar och grejer som jag fick i födelsedagspresent för hur många år som helst sedan. Så de är nu i diskmaskinen och väntar på att bli rena nästa gång det ska diskas.

Imorgon ska jag nog fortsätta att se över mina minnes grejer och verkligen tänka efter vilka som jag verkligen vill ha i lägenheten och vilka som kan åka ner i källaren.

Med detta skriver jag också god natt och sov gott!
Kram


Lör 19/12 2009

God dag!

Tänkte börja dagen med att berätta om igårdagen istället.

Vi hade som sagt var fullt upp hela gårdagen. Direkt efter frukosten åkte vi för att storhandla allt som ska bli julmat plus annat som behövs hem. Babe skjutsade hem mig så jag kunde packa upp alla kyl & frysvaror medan han åkte och köpte resten av grejerna.
Så när han kom hem lagade vi mat snabbt, Nalls bror kom nämligen på besök bara 30 minuter efter maten, så det gällde att vara snabb. Han stannade några timmar och ja. Kvällen gick fort.
På kvällen var det verkligen ett bad som verkligen behövdes. Finns det bättre sätt att slappna av på? Skulle inte tro det. Ja. Detta blev ju inte direkt det inlägg jag tänkt att det skulle bli..

Skriver senare igen, är upptagen med lite saker just nu.

Fre 18/12 2009

God dag bloggen & alla!

Kom hem för bara 30 minuter sedan. Jag och Nall har varit och storhandlat allt inför julen. En halv vagn blev det med massor av både sådant som ska bli julmat och vanlig vardagsmat. Egentligen skulle vi ha tagit detta i helgen men igår kväll bestämde vi att det kanske är bäst att ta det tidigt på en vardag. Så direkt efter frukosten åkte vi. Tror dock inte att det hjälpte särskillt mycket. Det var smockfullt med folk när vi kom dit. Det var rätt svårt att hitta en parkering, och deras parkering är stor!

Väl där inne så bytte vi ut våran vattenkokare som varit trasig ett tag nu. Det var glapp i knappen och locket höll på att lossna. Tur att det var 2 års garanti vilket betyder att vi har ca 1.5 år kvar innan den går ut på den nya vattenkokaren som följde med hem till oss gratis. Gratis är gott.
Väl framme i kassan trodde jag det skulle bli hur dyrt som helst med all mat. Men inte så farligt som jag trodde. Minus mitt bonuskort och all pant vi samlat på oss i två månader blev den totala summan 1302 kr! Det betyder att vi fick ca 100 kr i rabatt allt som allt.

När vi storhandlar i vanliga fall brukar det bli en 200 billigare. Så gissa om jag blev förvånad vid det priset. Både Nall och jag trodde verkligen att det skulle gå på minst 400 kr extra på den summan som det blev.
Ibland har man tur.

Fråga:
Brukar du storhandla?


Tors 17/12 2009

God dag alla!

Har nyss kommit hem här och det är verkligen busväder ute. Det snöar och blåser för fullt. Jag klagar dock inte. Utan är bara glad om det kommer mycket snö under julen. Tog dessutom på massa varma kläder innan jag gick ut. Var tvungen att fixa med viktiga papper och köpa ny mjukgörande kräm. Och så fick jag två par vantar av babe.
Det behövdes verkligen, speciellt nu eftersom det är som det är. Och ifall han jobbar måste ju jag gå ut med Gubben och då har jag ingen lust att frysa om händerna. Usch. Mjukgörande krämen är verkligen vad som behövdes också nu. Blir torr som jag vet inte vad efter dusch och bad och det sticks så otroligt mycket om inte kräm kommer på.
Skönt att båda problemen är åtgärdade, heter det så?

Det var de planerna vi hade för idag. Så dyker inget nytt upp så vet jag faktiskt inte vad som händer. Vet inte heller vad vi ska ha till middag. Alltid svårt att bestämma det. I helgen blir det att handla, julhandla och storhandla. Skönt att få hem lite igen.

Kram


Ons 16/12 2009

God förmiddag!

Har precis som igår varit uppe ett tag och tagit det lugnt och skönt efter frukoststund. Har inga speciella planer idag utan mest ta det lugnt och lite sådär.

Igår däremot var det fullt upp. Först som jag skrev lagade jag mat, storkok och efter det var det tvätt som stod på schemat här hemma. Blev lugnt ett par timmar efter att tvätten var klar. Sedan var det bara att gå ut med hunden och vidare till Pappa. Där jag hjälpte till att måla om mitt gamla rum.
Jag målade med både pensel och roller. Och hej vad det gick. Bra jag var för att ha målat första gången. Resultatet precis innan jag gick hem igen var verkligen jämt och fint. Jag blev verkligen positivt överraskad och färgen var hur fin som helst när det hade torkat. Så gott som samma färg som tapeten redan var. Innan färgen riktigt hade torkat var fläckigt och ojämt och det såg inte alls bra ut. Så vi tänkte att kanske vi måste måla två gånger trots allt. Men antar att det inte hade torkat så mycket som vi trodde att det hade gjort. :D

Och du G, sluta ljug innan vi blir osams. Vi har inte alls kommit överens om något i den stilen som du påstod, och det vet du! Vi har inte ens pratat om det. Så ge dig. Bara du som förlorar på lögnerna i långa loppet!


Nu imorse tände vi det tredje ljuset, några dagar för sent. Så kan det bli ibland. Det ser ut att även bli
lite av ljusen kvar till självaste firandet av julen som kommer att ske här. Mys!

Tis 15/12 2009

God förmiddag!

Hur mår ni då? Själv mår jag toppen. Kom nyss in från morgonpromenaden med Gubben, oj vad den hunden älskar snö. Han verkligen trycker ner nosen där i och fnyser och har sig. =) Och guess what då? När vi var ute så snöade det, och det gör det fortfarande. Tidigt imorse vid 07 tiden såg jag att det snöade lite också. Så här har det kommit som en tjockt duntäcke av snö nu. Kramsnö dessutom.
Med bara 9 dagar kvar till jul så känns det ju riktigt roligt. Hoppas det får ligga kvar där ute. För en vit jul har vi inte haft på år och dar.

Idag står tvätt på schemat senare ikväll. Och under tiden ska jag faktiskt laga köttfärssås. Mycket köttfärssås dessutom. Det vi hade tog slut för ett tag sedan och det är ju så smidigt att kunna ta fram från frysen och slippa laga mat ibland. Ska börja med det efter en kopp te.
Idag blir lite av en pysseldag också. Måste verkligen börja med matsaker snart. Babe och jag ska ju laga all julmaten i år. Ska bli kul. Han har lovat att hjälpa till. Och han är ju så duktig!
Nu blir det te!

Kram



Gubben blir såhär glad när det är snö ute!

Gårdagens pysslande.

Igår på kvällen var jag ganska så trött i hela mig. Ändå fast jag inte gjort något direkt jobbigt. Fast ändå kände jag att jag hade rätten att vara trött om jag kände för det. Eller går det att skriva så? Struntsamma.

Jag älskar som ni kanske vet att pyssla med saker hemma. Som typ gillar jag det här med design, inredning. Men med det menar jag att ofta byta dukar, gardiner och så vidare. Så i och med det så har jag sedan advent började haft tankarna på när jag ska byta just gardiner och dukar till julgardiner och juldukar. När jag bodde hemma hade vi mycket sådant och bytte ofta för att förnya hemmet lite om ni förstår hur jag menar.
Sagt och gjort.
Igår tog jag bort alla gamla dukar, skakade dom över badkaret och slängde i tvättkorgen, fanns en del gömt i dem vill jag lova. Fram åkte alla juldukar istället. Så strök alla ett bra tag innan jag var klar. Efter det var det bara att damma alla ytor och lägga dit dem. Skönt att jag fick hjälp av babe med det.
Så nu är här så fint hemma. Precis som det ska vara.

Kram


Gårdagens projekt. Alla dessa dukar ligger nu utplacerade här hemma i lägenheten och
jag är så nöjd över hur fint det faktiskt blev. Visst, vi hade det likadant förra året.
Känslan är dock lika fantastisk som varje år när det är julpyssel på G!

Filmkväll!

God sen kväll, eller vad säger man?

Natt är det nog nu när klockan är efter 24:00.
Haha, vad jag garvar. Efter misstaget ikväll så bestämde vi oss för att se på en film. Jag är lite svag för skräckisar. Så när vi skulle se den vi bestämt var det knas med texten. Hur kul är det då på en skala? Den rullade i förväg mot vad talet var och snabbt gick det också. Visst jag kan ju engelska och så, men det hela var bara störigt så vi la ner den filmen och tog en annan.
Helt skruvad film. Den handlade om ett glashus, som mer eller mindre var en maskin och höll spöken inne i glasburar typ. Men när familjen som "ärvde" huset skulle kolla på det började saker och ting hända.
Slutet var roligast på hela filmen, men jag vet inte om det var en direkt bra film även om den gick att se såklart.

Tänkte bara skriva en snabbis om kvällen och filmen.
För nu ska Nall snart ut med hunden och sen ska vi sova. Ska bli skönt, börjar bli riktigt trött nu och vad är skönare än att sova när man är riktigt trött?

Sov gott! Kram

Winter wonderland.

Igår kväll runt 20-21 tiden eller där omkring så kom det snö
Så jag och Nall gick tillsammans kvällspromenaden med hunden i decembers första snö. Lite småmysigt sådär. För det var inte alls kallt, utan väldigt skönt ute.

Det snöar även idag men det ser också ut att vara plusgrader. Lite tråkigt om det smälter bort när det precis har kommit, för jag vill ha en vit jul. Det var ju några år sedan det var kritvitt ute på julafton. Och enligt aftonbladet ska det ju nu som först bli kallare, så med lite tur ligger denna snö kvar!

Kram

Fråga:
Har du fått snö än?




Gubben älskar snö, så han var riktigt glad ute på kvällspromenaden igår kväll.
Ja, ni ser ju själva hur lycklig han är. Och för att inte tala om nyfiken också! =)


Kväller

På helger har jag konstigt nog inte så mycket att skriva om nu för tiden. Jag känner mest för att ta det lugnt, och bara vara. Tänka på saker och göra vad jag vill istället för att blogga. Och varför inte? Det är ju min blogg. Så jag bestämmer när det ska uppdateras.

Igår kväll innan idolfinalen började så stack Nall iväg till affären för att köpa lite gottgott till kvällen. Men han kom även hem med glögg till mig! Han gillar det inte själv, fast det gör jag. Så snällt. Så till idol blev det nya klassikern rökt lax & potatissallad, och cola till det. Hur gott som helst.
Tur att det blev lite över, för det ska vi ha ikväll till filmen som vi ska se.

Sitter här nu och dricker glöggen som babe köpte igår och funderar kring morgondagen. Har såklart lite planer imorgon. Fast har en sak som jag inte kan bestämma mig över. Men jag tror det blir som jag tänkt i alla fall.
Skriver mer imorgon eller senare, om jag orkar.

Ps. Gillade verkligen vinnarlåten igår som Erik sjöng. Den var som gjord för honom och jag har verkligen lyssnat på den om och om igen! En riktigt bra låt tycker jag!
Kram

Lör 12/12 2009

God dag!

Idag är det full rulle här hemma. Saker och ting går på högvarv verkligen.
Efter frukosten så åkte vi nästan direkt iväg till mediamarkt och köpte energilampor till alla lampor som vi har och kunde byta ut. Så vi kom hem därifrån för ett tag sedan.
Så i denna stund håller Nall på att byta alla som går. Känns skönt att spara in lite el & pengar, rädda isbjörnar och så vidare. Nu kommer det inte kännas lika stress & press när lamporna lyser här. Vi räknade ut att alla våra lampor blir ungefär som en 40W! EN! Och innan hade vi 3 st 40W & några 25W. Känns skönt.

Nu ska jag genast börja med maten. Börjar bli riktigt hungrig.
Kramis

Tors 10/12 2009



God förmiddag!

Har i vanlig ordning och samma visa haft frukost time och underbar te time. Det går sådär att hålla sig till bara tre koppar te per dag. Blir vi bortbjudna blir det såklart fler, fast än så länge har jag klarat det alla dagar utom en de dagarna vi varit hemma. Så det känns bra.
Efter frukost är det som värst, det är då som jag känner av tesuget rejält mycket och det är riktigt svårt att inte ta en kopp till. Men jag ska klara det. Nästa kopp blir efter maten vid 15 tiden och sedan en kopp kvälls te vid kl 21 eller så. Anledningen till att jag försöker att inte dricka så mycket te är för att jag har i så himla mycket socker. Tre sockerbitar i varje kopp. Och ni kan ju räkna ut själva hur många sockerbitar det blir per dag om jag dricker 5-6 koppar i vanliga fall.
Visserligen äter jag nästan aldrig godis längre, bara om jag blir bjuden. Det slutade jag med för flera år sedan. Mår ärligt talat illa när jag äter godis, antagligen för att jag faktiskt får en sockerchock med tanke på sockret i tet och sedan i godiset. Så helst inte, dessutom är det bara för sött och sliskigt med godis nu för tiden. Och kakor äter jag heller inga. Så det är bara socker i tet som är mitt problem. Och egentligen tycker jag inte att det är så farligt eftersom det kunde varit värre.

Nog med sockerchockar nu på morgonen.
Kram

FRÅGA:
Är du beroende av socker??

Pinocchio

Kom just att tänka på en melodi i en härlig tecknad film, som alltid kommer i Kalle Anka på julafton. Nämligen pinocchio.
Ser du stjärnan i det blå.. Lala. Kommer ihåg när jag fick den filmen av Pappa när jag var liten, om det var på julen eller födelsedagen vet jag inte. Men något av det var det. Säkert en julklapp. Så den filmen har jag sett massor av gånger. Tycker den är väldigt bra!

Fråga:
Har du sett pinocchio?


Utmaning

Fick denna utmaning av Nadja.
Med Awarden följer en utmaning också, att berätta 10 saker om sig själv.

1. Jag har äkta blont hår. Vackert alltså!

2. Jag har ibland överdrivet bra självförtroende.

3. Gillar att shoppa, och kan shoppa flera likadana kläder om jag ser något jag gillar. ;P Är kräsen.

4. Tycker om att laga mat, och jag är bra på det. Tycker det är mysigt att hjälpas åt med maten ibland.

5. Gillar att läsa om ockulta grejer, om rymden och sådant. Spännande!

6. Jag kan kolla på samma film flera ggr om. Samma som dig Nadja. :P

7. Jag är beroende av te och har varit det sedan jag var liten.

8. Jag samlar på saker jag hade när jag var liten, minnen och sådant alltså.

9. Jag har modellat. Alltså, modell.

10. Jag har varit med i film, som gått på tv och fick lön! Jag är en stjärna ;P


Dem jag utmanar och skickar vidare Awarden till är: Alla som har lust!

Middag

Har precis ätit middag med Nall här hemma, så nu är vi mätta och glada.
Har även pratat med farmor och farfar om julen och planer blev bestämda. Det börjar ju verkligen att närma sig nu. Inte långt kvar tills det verkligen är dags att stryka juldukar, lyssna på julmusik och laga julmat.
Jag ser fram emot det. Och de senaste åren har det blivit lite annorlunda ang hur vi firar. Innan var det alltid hos samma personer och gick alltid till på samma sätt. Men vartefter tiderna förändras så blir det att vi sakta och säkert börjar bygga upp nya traditioner.
Visst, för att det ska kunna kallas tradition tror jag att det behöver bli på samma visa några år till. Men i år blir det liknande förra året. Så det ska bli mysigt!

Nog snackat om julen. Får skriva mer om min favorithögtid en annan gång.

Ocke var ju här på besök under förmiddagen och dagen och som jag skrev innan så hade vi en hel del att ta igen med prat och uppdateringar av diverse ting. Och allmänt skev snack, samt viktiga tankar och frågor. Alltid lika roligt. Hur vi kan prata om precis allting mellan himmel och jord, och utöver det till och med.

Nu blir här en kopp te, fryser nästan jämt efter maten. Huhh.
Kram


Mån 7/12 2009

God förmiddag!

Det fanns en hel del vill ha saker i butikerna igår. Men det kommer inte att bli några som helst köp, vi behöver ju faktiskt inget just för tillfället även om vi skulle vilja byta ut vissa saker.

Gårdagens mysmiddag bestod av thaimat. Hur gott som helst. Värsta är att det är så mycket att man mår illa av all mat efteråt. Det är rätt dyrt så det är bara att äta upp tills det är slut. Haha. Fast det går verkligen an när det är så pass gott som thai är.

Gick upp redan vid 09 idag. Kunde inte somna om och kände att jag hade sovit klart i alla fall.
Och imorse för bara ett tag sedan åt vi frukost i sängen. Känner mig riktigt slö idag. Det blev sent igår. Vi kollade på två filmer. Så det blev långt in på natten innan vi sett klart de båda filmerna.
Men det är sånt som man måste unna sig när det är något speciellt, att kunna vara uppe lite längre.

Idag lär inte mycket hända förutom att laga middag, ett måste varje dag. Annars blir det en chill dag med lugn och ro, och kanske lite bloggande.

Kram


Fredagsfint

Idag har här städats så det är fredagsfint här hemma. Känns riktigt skönt.
Och trots att vi käka ordentligt imorse börjar jag redan bli hungrig. Tur att det snart är dags för mat då. =)
Vi brukar ju äta middag vid 15 tiden och senare igen på kvällen.

Fredag idag då som sagt var. Undrar vad som ska hittas på ikväll?
Känner inte för direkt mycket, fast det blir nog något. Kanske det blir klassiskt fredagsbad med något att läsa.

Skrev ju förut imorse att frosten var helt borta imorse.
Så idag är min fråga rätt enkel. =)

Fråga:
Har ni snö?

Fre 4/12 2009

God förmiddag!

Kommer precis från köket där det såklart var frukost, te och snack. Solen lyser och det känns riktigt härligt. En sak som är lite tråkigt på sitt sätt är ju att frosten är totalt borta. Den här tiden på året ska det ju vara frostigt och snö. Det märks att allt inte står rätt till i denna värld.

Jag har läst att el är en av de största miljöbovarna som finns och en stor del till orsaken av uppvärmningen som sker här på jorden. Så snälla ni, tänk på att släcka alla lampor och stäng av saker ordentligt med strömbrytare när ni ska sova eller gå hemifrån. Vi till och med drar ur jacken på vissa saker. Men det är inte bara för att spara den lilla el som faktiskt går till grejerna, utan det är också min rädsla för att det ska börja brinna. Jag vet att det inte är särskillt troligt, men för mig känns det tryggast att göra så.
Vi gör det. Sparar då både el och pengar. Två bra saker i ett alltså.
Alla pratar om att vi måste göra något NU, men få gör det. Dock kan man göra det genom denna enkla sak. Släcka och stäng av helt med strömbrytare.
Det är ju inte regeringen och allt det som kan göra något åt saken. Det är vi som kan göra största skillanden. Därför är det viktigt att vi agerar och inte bara pratar.

Detta blev tydligen ett viktigt morgoninlägg eftersom jag faktiskt bryr mig mycket om miljön. Jag menar vi har ingenstans att ta vägen om det skulle hända något. Vi är fast här. Och händer något på grund av oss, är det bara vårat eget fel.

Fråga:
Bryr du dig om miljön?



Iväg igen.

När som helst ringer baby och säger att han är utanför. Han har skjutsat sin kusin till hans jobb där han ska ha julbord. Och under tiden har jag varit hemma och gjort mig iordning.
Måste verkligen färga mina bryn snart igen. Jag tycker inte om att måla dem med penna. De blir så mörka då. :S
Fast jag har bestämt att de ska färgas lagom till julafton så de är fina även runt nyår. =)

När Nall är här ska vi åka ner på stan igen för att fixa det sista med detta ärende.
Skönt att det blir av idag och skönt att det blir klart. Samtidigt ska det bli lite spännande.

Måste gå nu. Kram

Fråga:
Färgar du dina ögonbryn / fransar?


Trötter

God kväll!

Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Och jag har tagit ett skönt onsdagsbad efter denna dag där jag gått runt massor hit och dit.
Ikväll blev det ett enkelt kvällmål bestående av hur god sallad som helst och en liten bit rostat bröd. Lätt och bra, och så lägger det sig inte runt midjan heller. Hehe.

Har precis nyss kollat klart på andra avenyn och det var ett väldigt bra avsnitt måste jag säga. Varför ska bra serier bara gå en gång i veckan? Så tråkigt. Och om de nu bara ska gå en gång i veckan borde det vara dubbelt så långa program än vad det är. Då skulle jag verkligen bli happy happy. I alla fall på det planet.

Fast om man tänker till lite så finns det så mycket mer att vara glad och tacksam över.
Något vi alla borde tänka på lite extra någon gång ibland, vi gör det alltför sällan.

Kram & god natt!


Ons 2/12 2009



God eftermiddag!

Kom hem för bara 5 minuter sedan och har varit iväg hela dagen på olika saker. Mötet som jag skulle på imorse tog 2.5 timmar bara för att han inte kunde sluta prata. Jobbigt det är med människor som kan babbla på hur länge som helst och sedan andra personer som måste fråga inför oss övriga som är klara och redo att gå.

Jag hade ju lite andra ärenden idag att ta han om med L, men självklart var det saker som strulade även om vi fick det mesta klart. Ska förhoppningsvis fixa resten och alltså det sista imorgon.

Nu håller min snälla baby på att laga mat. Han är så underbar. Han har ställt upp och skjutsat på oss hela dagen.

Får
se om jag hinner med att skriva mera senare eller hur det nu blir.
Kram

Heaven


Var ett tag sedan som jag visade er någon av mina bilder. Jag har en thing för att just ta kort på himlen,
verkligen att de bilderna blir så vackra!

Ytterligare en bild som jag tagit. Denna tog jag någon gång i vintras tidigt en morgon då killen precis
hade åkt iväg till jobbet. Bilden blev så himla lyckad och jag är så stolt! En av mina favoritbilder som jag
själv tagit och jag verkligen älskar färgerna som var och blev då. =)
Bilden är helt oredigerad!
(Ta ej utan lov!)


Julkalender!


Hihi, denna chokladkalender var jag bara tvungen att ha! Söta pluto,
han påminner lite om våran Gubben, så därför valde jag denna. Liksom
varje jul! Utan kalender blir det ingen jul. Vissa tycker ju att man blir för
gammal för sånt här. Men vem bryr sig om vad andra tycker? Att ha
en chokladkalender varje jul och öppna en lucka varje dag är en riktig
jultradition som inte får brytas!
(Bilden är tagen med webbisen, därav kvaliteten.)

Tis 1/12 2009

God morgon!

Idag är det alltså första december, första dagen på sista månaden det här året. Jag kan inte tro det, helt otroligt vad fort det här året har gått! Det är verkligen skrämmande. Jag kommer ihåg saker som jag gjorde i våras, som inte alls känns så långt borta i tiden som ett helt halvår, över det till och med.
Snart är det dags att verkligen börja planera nyår igen, och se till att det blir så bra som möjligt. Finns en viss grej som kan sätta käppar i hjulet som vanligt. Fast händer det blir jag surare än en citron. Tro mig.
Pappa och jag har pratat om nyår och vi brukar fira det tillsammans med vänner / släkt. Och det gjorde vi förra året. Vi har även sagt att vi ska fira nyår ihop i år igen. Ser fram emot det!

När jag gick upp för 30 minuter sedan så var det helt grått ute. Så jag gjorde iordning tevatten och vandrade omkring här hemma hur trött som helst. Vi la oss ganska så sent.
Satte igång datorn i väntan på att Nall skulle gå upp, vilket hände riktigt snabbt! Kollade ut och molnen började luckras upp!
Så nu har vi blå underbar himmel med lite moln här och där. Men vad gör det? Solen lyckas ju i alla fall lysa igenom med full kraft!
Härligt!

Fråga:
Har du sol?

RSS 2.0