Sötningsmedel.

Hej hej!

Nu när jag blev sugen på en kopp te kom jag att tänka på det här med socker och sötningsmedel. Dels för att jag kom in på en bloggerskas blogg, där hon uppmanar alla sina läsare att äta ett visst sötningsmedel vid namn canderel, till så gott som allt. Läste även en artikel där det står att det inte alls har blivit mindre fetma på grund av dessa sötningsmedel. Dessutom sägs det ju att det lurar kroppen (klart att det gör, det är ju konstgjort) att få ett ökat sockersug. 
Även tänderna tar mer stryk av detta skit folk trycker i sig i tron om att de både ska må bättre och gå ner i vikt. Sötningsmedel är tydligen mer farligt för tänderna än vanligt hederligt socker. Jag tror inte på grejen att trycka i sig som jag nyss skrev, konstgjorda saker, eller färgämnen och glutamat, som är en smakförstärkare. Det säger sig självt att något som är framtällt i ett laboratorie inte är bra för oss.

Nej, jag tror på att det är bäst att äta mera naturlig, ekologisk mat och grönsaker, laga mat själv från grunden så att man vet vad det är man äter, fritt från glutamat, färgämnen och sötningsmedel. Usch.
Mat får fin färg utan sådant skräp. För skräp är vad allt sådant är. Jag vill inte förstöra mig själv genom att äta sådant var dag. Även om jag också kan bli sugen på utemat ibland, så lagar jag alltid mat hemma för det mesta. Det mår jag nog bättre av i längden.

Och det här med socker, eller mat överhuvudtaget. Det är inte sockret / maten som gör oss feta, utan det är mängden mat och socker. Dock behöver vi ju socker också. Lagom är alltid bäst, oavsett vad det gäller.


Helgens & årets kräftskiva



Detta är lite bilder från årets och helgens kräftskiva ute på landet. Som jag skrev därifrån blev den verkligen lyckad och det var verkligen supertrevligt, och god paj för mig som inte åt kräftor. =)

En bild(bilder) säger mer än tusen ord sägs det ju, så jag låter bilderna tala för sig själva. =)


Mån 31/8 2009

God dag!

Idag
är det sista augusti och vad fort det har gått. Jag har sagt det förr och säger det igen. Det går bara för fort. Vart tar tiden vägen? Hinner ju inte med något känns det som.

Efter frukosten för ett tag sedan började hunden pipa lite, gick och kollade och såg blod på mattan. Då hade hans knöl spruckit upp och en massa blod & var rann ut. Stackarn. Fast vi fick nya instruktioner om hur vi ska göra och vi gjorde tydligen lite fel. Varje dag ska såret tvättas tills skorpan försvinner. Så gjorde ju inte vi och därför fylldes det med var igen. Stackars våran söta lille voffsing.

Laddar snart upp bilderna från helgen.
Kram


Stackars våran lilla Gubben.

Utmaning!

Tack snälla alla ni som kommenterat under dessa två dagar jag varit på landet!
Ni gav mig en riktig utmaning, efter att ha svarat på 12 sidor kommentarer är jag helt slut i fingrarna! :D

Fortsätt gärna skriv, om det så bara är ett hej. =)
Kram!


In my closet

Hej hej!

Nu ikväll startar denna nya kategori med samma namn i min blogg där jag lite då och då visar upp plagg, kläder eller vad du nu vill kalla det. Eftersom även jag som ni gillar kläder är ju detta en kul grej. Eller vad säger ni? :D
Kanske skrivs även ett par ord till kläderna, som t.ex. hur eller varför den hamnade i my closet.
Kram! <3

Fråga:
Vad tycker du om den nya kategorin?


                  
                  Denna snygging köpte jag på HM för ett tag sedan och är riktigt snygg
                  på. Det är resår i ryggen som gör att den sitter riktigt snyggt. =)
                  Jätteskön att ha en varm sommardag, mindre skön på vintern eftersom
                  det är så tunt tyg.


Alla s.k Michael Jackson fans

Tänkte skriva detta inlägg till alla er som bara helt plötsligt kallar er fans till Michael Jackson. Nu snackar jag om alla er som knappt hade en aning om vem han var innan detta hände. Jag har lyssnat på hans musik sedan barnsben och tänker fortsätta göra så med. Jag har alltid gillat musiken han gjort och texterna som kommer till det. Ja, det kanske inte är så konstigt att ni upptäckt honom först nu, eftersom ni är mycket yngre. Men ingen brydde sig om honom innan det hände. Och nu helt plötsligt kommer massa småtjejer på 13-14 år och skriver "älskade mj" i sina bloggar. Lägg ner liksom!
Ni gillade honom inte innan eller visste knappt vem han var. Så varför nu?? Det är egentligen inte värt något för honom nu. Det hade varit bättre när han levde.


Sön 30/8 2009

God dag!

Har inte kunnat skriva förrän nu eftersom det har funnits saker att göra. Bland annat så har vi ätit frukost och dragit upp en båt nere vid sjön, som jag hjälpte till att tvätta av. Har även klippt med sekatören för att få bort långa grässtrån och annat på väg ner till sjön. Här ute på landet finns alltid något sådant som måste göras, allhing växer som ogräs här ute. Och det är ju inte så konstigt kanske.

Kräftskivan igår kväll blev verkligen superlyckad och allt gick hur bra som helst, först var det paj och kräftätning för de som ville, nubbe, cider eller vin fanns för de som ville ha även där. Och efter maten blev det kubbspelande ett litet tag innan vi gav upp för att mörkret kom så man inte såg något. Och det hjälpte inte så mycket med lamporna som var tända vid huset.
Kanske vi spelar det en sväng idag. =)
Bilder på denna tillställning kommer ikväll eller så när jag kommit hem från landet.

Om en timme ska vi vara uppe hos farmor och farfars hus och fika. De äter ju så tidigt och vi ska äta mat efter det. Så det blir bra.
Kram


Fråga:
Har du ett sommarställe? Och vart?


Snart kräftskiva.

Hej alla läsare!

Vad
har ni gjort idag?
Vi har inte gjort så mycket mer än att kommit ut hit till landet och grillat och haft det bra. Dessutom har Nall och jag hälsat på två stycken mycket fina hästar. Matade dem med äpple. Två äpplen var fick de. De är så fina djur och jag älskar verkligen hästar.
Om några timmar börjar våran kräftskiva. Ska bli mys. Som tur är så har vi solen med oss och det är verkligen bäddat för en trevlig stämning. Och jag som själv inte äter skaldjur ska få någon form av paj, precis som förra året. Det börjar nästan bli en liten tradition.

Fråga:
Äter du kräftor?


Lör 29/8 2009

God morgon bloggen och ni som läser!

Gick upp för ett tag sedan och ska väl snart äta frukost här sedan bär det iväg ut till landet där vi ska ha kräftskiva! :D Kanske är detta lite sent? Jag vet inte när man brukar ha det annars. Fast tid har verkligen inte funnits.
Fast var inte rädda, små vänner, för pappan min har tagit med sin dator, så för hoppningsvis kan jag blogga! :D
Och går det så bloggar jag så gott som, som vanligt. Tack och lov.

Fråga:
Vad har du för dator, stationär eller bärbar?


Iväg

Hej hej blogg och läsare!

Har varit iväg en sväng nu på eftermiddagen både hos Morfar och killens föräldrar. Killen hade fått i uppdrag att hämta någon tv åt dom så jag hängde med. Och väl där skulle Gubben börja leka med deras hunds leksaker. Såg ju lite roligt ut om man säger så. :D
Tratten hamnade i gruset och hundens huvud med, men han var lycklig så det gjorde inte så mycket. Dessutom fick han ju med sig deras hunds leksak hem. Så nu har vi en lycklig hund här hemma. Och en pipande leksak. =)

Fråga:
Har ni något husdjur?


Mascara


Fre 28/8 2009

God förmiddag! :D

Har ni sovit bra? Det har jag gjort i alla fall. Så skönt. Ingen hund som stört direkt mycket utan han har fått vara i vardagsrummet istället.
Anledning? Gubben har fått en ny äkta tratt! Och igår låg han och smaskade när vi skulle sova, så det var bäst för honom att få vara i vardagsrummet, vill ju kunna sova i fred. Såret ser redan bättre ut efter tvättning med jodopax och något annat bra medel. Så snart är det nog borta. Vad skönt.

Fråga:
Sov du bra inatt? =)


 
Gubben med sin äkta tratt. =)

Rengöringslotion

Hej bloggen! Och ni som läser!

Gubbens tratt blev inte långvarig. Vi ville bara se hur det skulle fungera så vi inte var tvungna att hålla koll på honom hela tiden, men han lyckades komma åt såret i alla fall på något vänster. Så nu har vi gjort rent såret med jodopax och sedan satt på både plåster och en bit silvertejp så att han inte biter bort det i första taget. Och ja, vi har gjort så förut, bara man är försiktig när man tar bort tejpen så går det bra. =)

Däremot på stan rundan förut idag köpte jag denna rengöringslotion på apoteket. Har aldrig testat den förut så jag undrar ifall den är bra. Någon som vet?
Hade en som var superbra som var köpt på rusta, fast eftersom det är en bit att åka kunde jag likagärna köpa en på apoteket. Flaskan är ju fin, vit och rosa. :D


Choklad

Hej bloggen & läsare!


Kom hem för ett tag sedan från Pappan min, dit även Nall och Denny kom. Denny skulle nämligen hjälpa Pappa med hans dator och intsallera något viktigt, och det inte D kan behöver man alltså inte kunna.
Efter installeringen blev det kaffedrickande och choklad ätande i köket. =)
När vi gick hemåt igen passade jag på att ta med mig mina fina gardiner som har hängt kvar i mitt gamla rum. Nu ska de dock upp i vårat sovrum efter att ha tvättats.
Ett hem är inget hem utan gardiner tycker inte jag, utan gardiner ser allt halvfärdigt ut. Håller ni inte med? =)

Fråga:
Vilken är eran favoritchoklad?



Så här söt var jag ikväll. Hehe.

 

Happy chicken!

Hej alla glada!


Idag tänkte jag berätta & tipsa lite som ni säkert redan vet om just -> kyckling! :O

Det är ju en sådan himla vikthets i samhället idag så man håller på att bli tokig. Själv bryr jag mig faktiskt inte, men jag vet att många av er gör det. Jag äter allt jag tycker om och gärna mycket.
Och jag vet inte om ni vet det, men kyckling är bland det bästa kött man kan äta. Ja, kyckling är kött det med, liksom fisk också är kött.
Det är både vitt och magert. Det enda som är riktigt fett på en kyckling är ju skinnet. Så kyckling ska man gärna försöka äta mer än en gång i veckan.
Rött kött, så som gris, ko och lamm, är ju mindre bra för kroppen och sägs ju till och med orsaka cancer, dock gäller det nog i stora mängder. Men det är i alla fall besvisat som mindre bra kött.
Så länge leve kyckling! Dessutom är det ju gott!
Ps. Vi åt kyckling både igår och idag. Ds.


Ons 26/8 2009

Hej hej alla!

Väcktes av hunden vid 08:30 ca och märkte då att det var världens regnoväder utanför. Så tråkigt att jag stannade kvar i sängen en halvtimme till. Kaffebryggaren var kokhet imorse, så jag undrar jag om den inte råkat stå på under natten :S
Så skrämmande. Vi brukar ju alltid dra ur alla kontakter och stänga av med strömbrytare till tv och dator. Fast igår hade vi glömt att dra ur kontakterna i köket. Läskigt.
Gillar verkligen inte tanken på att det kan börja brinna när som helst, och speciellt inte när man ligger och sover. Ska nog köpa en brandsläckare att ha hemma ifall att. Man vet aldrig. Och hellre ha en sådan än inte. En brandsläckare borde alla ha hemma.

Fråga:
Har ni en brandsläckare hemma?

Hej munk!

God kväll alla läsare!

Goda nyheter mina vänner! De köpte spelet, så nu är det borta. Det roliga var att det var gamla vänner till Nall. De hade känt varandra när de var yngre. Så de skulle köpa spelet till deras 15 årige son som var med och kollade så att det fungerade och lite sådär Så då fick vi underbara slant. Som vi åkte och handlade lite för. Haha.
Mat mat mat, den har hållt på att ta slut här och nu handlade vi hem det som så gott som varit slut så som viktiga shampo och pålägg till frukosten. Me like!
Killen tyckte såklart det var lite tråkigt att ha sålt det, fast sorgen gick nog snabbt över. =)

Köpte även munkar, haha, ibland kan det vara lite smågott. Och äter ju så sällan sötsaker.
Idag måste vi ju fira med munk och te! Fniss* Så fult det låter.
Humorn är på hög nivå som ni märker. Nej nu ska jag svara på era kommentarer.
Kram


Jag och munken, en väldigt vacker bild.

Tis 25/8 2009

God morgon! Eller förmiddag mera.

Gick upp vid 09 idag med, käkat frukost och snackat med Nall. 
Igår bestämde han sig för en sak som han sagt förr med, fast då sa jag ifrån. Och efter det ändrade han sig. Men igår bestämde han sig på nytt för detta och jag har denna gång inget att säga om saken mer än att det kanske är en bra idé trots allt.
Det är nämligen så att han vill sälja sitt nintendo wii med spel och allt. Dels för att vi knappt spelar det och dels för att lite extrapengar aldrig är fel att ha. Det har redan ringt lite personer som är intresserade och det är ju bra. Nu fattas det bara att lägga rätt pris och sedan är det sålt. =)

Dock kommer vi har kvar båda mina playstation 1 & 2, plus Nalls xbox.

Fråga:
Vad har ni för tv spel om ni har?



Drömma sig bort. =)

God kväll!

För cirka en timme sedan slutade glamour. Varför ska det sluta så spännande och så måste man vänta ett helt dygn på fortsättningen. Jag klarar det nästan inte. Vill veta nu vad som ska hända.
Ibland är det verkligen så skönt att bara drömma sig bort i serier och fantisera på ditt & datt. =) Skrika åt tv:n när någon i serien gör något dumt som de verkligen inte ska göra.
Slåss med nävarna i luften som om man verkligen vill smacka till den korkade.
Härligt! :D

Det behöver inte vara just glamour som jag skriker och vevar nävarna till, utan det kan vara vad som helst som är spännande, en annan serie eller kanske en film. =) Älskar t.ex även desperate housewives. Ett typiskt sådant program som passar bra att leva ut sina frustrationer till. Hehehe.

Fråga:
Vilka serier ser du på?
Och brukar du leva dig in i tvprogrammen? :D


Vackra Jacqueline MacInnes Wood        och Hunter Tylo som dotter och mor i spännande glamour!

Trevliga middagen


Middagstime!

Hej hej igen!

Ska om ett  tag här gå över till Pappan min för att äta middag. Detta bestämdes redan i onsdags eller så eftersom vi inte hunnit med att träffas på en vecka eller över det till och med tror jag.
Idag blir det något så gott som potatisgratäng med kycklingfilé, sås och sallad. Orkar knappt vänta. Blir hungrig vid bara tanken på det. Kommer nog att bli gottgott! =)
Skönt att slippa laga mat.

Fråga:
Ge mig inspiration tack.
Vad ska du ha till middag idag?


Sön 23/8 2009

God dag alla!

Har
precis tvättat klart här och hängt upp samt lagt in det torra i skåpen. Så denna förmiddag har varit en liten fixardag kan man säga. Förr brukade torsdagar vara den dagen som vi tvättade, men de senaste gångerna har vi tvättat när det passar båda. Skönt att få hjälp och slippa göra det själv!

Ang fyrverkerierna igår så måste jag säga att det var bra, det bästa såklart av dessa 4 tävlande. Som vanligt är det Göteborgs fyrverkerifabrik som tar hem allt enligt mig. Dock tycker jag inte att det var bättre än förra året. Så det blir svårslaget verkligen. Undrar om de någonsin lyckas slå sig själva i det?!
Hur som helst så startades fyrverkerierna med Mickael Jacksons låtar, fungerade rätt bra ändå, fast det bästa kom såklart i slutet då det verkligen blev ännu mer i takt med musiken. Spännande! :D
Flest folk var det såklart igår, tror alla gillar gbgs bäst, eftersom de är ju duktigast på det här av alla de tävlande.
Kollade på Norrköpings hemsida och jag hittade inget om vem vinnaren var. Fast i vanlig ordning tror jag på dom.
Nu blir här att ta det lugnt ett tag.

Fråga:
Vad ska du göra idag?


Nattinlägg.

God kväll!

Kom hem för ett tag sedan från fyrverkerierna, och jag skriver mer om det imorgon. För nu blir det bara att dricka en kopp kvällste och sedan sova. Börjar känna mig ganska trött. Det har ju varit full rulle sedan tidigt imorse med åkande runt stan på jakt efter en bildel. Och har saker att göra imorgon på förmiddagen, mer om det då.
Så detta är ett litet nattinlägg.  Kan man säga.

Jag hoppas att ni alla har haft en fin lördag och att ni drömmer söta drömmar.
Kramar!

Bjuder på en bild. Brukar aldrig le med tänderna.
Fast den bjuder jag på ikväll bara för er. Sov sött, kram!

Musikfyrverkeri sm! Sista delen.

Som rubriken säger så är det sista tävlande i svenskt musikfyrverkeri sm ikväll. Och självklart är det, det vinnande laget förra året som tävlar sist. 
Det är så det är. De som vinner är alltid med nästa år. Och nu har Göteborgs fyrverkerifabrik vunnit några år i rad. Men det förtjänar de så bra som de faktiskt är.

Dock tror både jag, killen och våra vänner att Göteborgs fyrverkerifabrik får svårt att slå sig själva med tanke på hur grymt bra de var förra året. Så bra att man nästan blir ledsen i ögat!
Gillar du fyrverkerier? Se då det underbart bra klippet med Göteborgs fyrverkerifabrik då de vann förra året här i Norrköping. Måste ses!


Pärlan är hel! =)

Nu så, har vi varit och köpt den delen som fattades. Och kan ni gissa vad den kostade? 6 kr. :D
Billigt och bra. Ringde kusinen direkt efter vi köpt den så kom han ner och satte dit den. Skönt, så nu rullar bilen igen. Snacka om snabb lagning. Så skönt att det fungerar som det ska.
Problem är nog bland det värsta som finns. Så jobbigt att råka ut för det. Jag varnade Nall för att lämna in till den där andra verkstadsnissen just därför att han verkade falsk som smörkräm. Urk.
Aldrig mer där säger jag bara.

Fråga:
Har du körkort / bil?


Lör 22/8 2009

God morgon blogg och läsare!

Var tvungen att gå upp för ett tag sedan eftersom det finns en del viktiga saker att ta tag i nu direkt på morgonen. Nu kommer vi låta som värsta olyckskorparna. Tror ni inte att nissen på verkstaden där vi lämnade in bilen sist inte lagade ordentligt eller nåt? Bilen gick tydligen igår söner när Nall var på väg hem från jobbet. Kopplingen rasade samman. Så han hade fått ringa en vän som hjälpte honom att bogsera hem bilen.
Tur att vi har två bilar säger jag bara.
Så igår ringde jag min kära kusin istället som ställde upp på en gång med att ta in bilen till sin verkstad och började med den direkt. Bara det att en del tydligen har flygit iväg någonstans och vi behöver köpa en ny. Annars hade vi fått hem bilen redan igår kväll. Hädan efter blir det kusinen som får fixa bilen. Hellre lämnar jag till honom än till någon annan.

Så idag kära läsare ska vi åka och köpa en ny del, en så kallad låsningsring till kopplingen. Plus olja förstås. Sista oljan gick åt till den "trasiga" bilen igår, och jag tror att den andra bilen skulle behöva lite den också. Jaja.
Nej. Nu måste jag göra mig iordning, dricka te och sedan åka iväg.

Kramar!

Ser väl lika pigg & glad ut som jag känner mig antar jag.

Vackert.

Jag bara älskar att se på vackra både upp och solnedgångar. De färgar himlen i alla dess färger och med molnen som finns blir det även olika former. Tar gärna fram kameran när någon sådan som tilltalar mig extra mycket dyker upp.
Håller ni inte med om att det är superfint?

Fråga:
Gillar du soluppgångar & solnedgångar?


Dessa två bilder knäppte jag från killens förra lägenhet 14 våningar upp.
Så fint!

Blå

I mitt rum jag hade när jag fortfarande bodde hemma blå tapeter. Ganska skarp färg. Vilket jag i början fick huvudvärk av på grund av att den lyste så mycket när solen sken in. Vilket var hela morgonen och förmiddagen. Lärde mig tillslut att verkligen digga färgen så pass mycket att jag bad Pappa tapetsera om mitt & killens sovrum när vi flyttade ihop. Innan vi flyttade in var det grönt, visst var det också fint och är en av favoritfärgerna. Fast jag ville ha blå i sovrummet. Det är en sådan lugn och fin färg att se det första man ser på morgonen. Och just den färgen gör mig väldigt lugn, känns lite som heaven. Hehe.

Fråga:
Vilken färg har du i ditt sovrum?


Bild på mig från i vintas. Med den blåa tapeten i bakgrunden. Hehe.

Fre 21/8 2009

God morgon!

Igår lämnade vi Gubben hos Pappan min och så åkte Nall och jag ner för att kolla på fyrverkerierna. Och det var mycket bättre än dagen innan. =)

Sitter fortfarande och småler när jag tänker på färden hem igår. Jag brukar alltid ha rutan öppen och se lite på allt folk som är på väg hem de kvällarna, och bara för det blev vi kallade volvoraggare. Hehe. Det lät så roligt för han skrek allt han kunde typ. Råkade även hamna bredvid en annan fast stylad volvo vid ett rödljus. Och självklart trodde han att vi skulle tävla om vem som kom iväg först. Lite småkul sånt där. Haha. Känner tonåringen i mig dessa underbara kvällar. Mmm mm! Me like! Ibland måste man få vara lite barnslig, eller tonårig. Hehe.

Kom precis in från en härlig lite längre morgonpromenad med Gubben. Tänkte passa på innan regnet ska komma. Så skönt det var ute. Lagom varmt, blåste dock lite mycket.

Idag finns knappt några frukost grejer mer än knäcke. Och är verkligen inte sugen på det alls. Frukost är nästan alltid ett problem. Vad ska man äta liksom? Dessutom är frukost inte direkt gott. Fast har ju blivit så van vid att äta det att det känns som att man måste i alla fall äta något.
Förslag någon?

Fråga:
Vad äter du till frukost?


Kram


Voff.


Fyrverkeritime!

Det blev tyvärr inget rix fm för mig idag. Jag hade hunden här själv och han går inte att lämna själv alls. Så det var lika bra att stanna hemma. =/ Fast det går fler tåg som man brukar säga. Om en timme är vi i alla fall nere vid saltängsgatan eller så och väntar på att det andra tävlande laget i fyrverkeri sm ska börja. Alltid mysigt med fyrverkerier. Och det är så fint att titta på verkligen.
Imorgon eller tidigt på söndag blir det att kolla lite på marknaden hoppas jag. Vi får se. Skulle vara roligt att se vad som finns där. Det finns ju massor av olika saker att titta på. Roligt!

Fråga:
Gillar du marknader?



Jiippi!

Skrivaren fungerar och jag har nu bilder utskrivna och mitt cv plus personliga brev! Så glad jag är nu när jag äntligen har det, så nu kan jag vilken dag som helst åka och söka jobb plus lämna in dom. Känns så bra. =)
Och min Nall kommer bli så avis, eftersom hans skrivare behöver nytt bläck eller nåt. Plus för att vara en sådan billig skrivare skriver den verkligen ut jättebra bilder.
Så jag är verkligen super nöjd.

Ikväll kanske det blir att gå och se lite på rix fm som har konsert här ikväll med bl.a emd, Agnes, Martin Stenmark och lite sådär. Det kan ju ändå vara lite roligt nu när Nall lämnat mig för att hjälpa Pappa med att köra ut lite grejer till landet.
Jag hoppas ändå att han kommer eller hinner rättare sagt till stan igen innan fyrverkerierna börjar. =)
Kramar!

Fråga:
Vad ska ni göra ikväll?


Tors 20/8 2009

God dag redan!

Vi hade Denny här inatt och nästan direkt efter frukosten imorse så åkte vi iväg på ett uppdrag. Nämligen köpa en skrivare. Vi har åkt till varenda person vi känner med skrivare, men när jag skulle skriva ut fungerade det såklart inte. Det verkar nästan som att det är någon som inte vill att jag ska kunna skriva ut och söka jobb. Men nu har jag äntligen köpt en skrivare (som jag hoppas fungerar nu efter all otur) som jag ska få hjälp med att installlera senare. Denny kommer hit om ett tag, vet ej när. Fast jag tänkte att han skulle göra det åt mig.
Ska bli så spännande att äntligen få skriva ut med en egen skrivare. Har ju en skrivare redan, men den är nog köpt på 90talet och har gett upp för länge sedan. Dessutom är denna nya skrivare duglig att skriva ut foton med, precis vad jag behöver eftersom jag ska söka jobb där ett foto kan sitta på sin plats att ha med. =)

Nåja, har faktiskt inte så mycket mer att skriva för tillfället utan slutar här.
Skriver senare.
Kram

Fråga:
Har du en skrivare?




Nya skrivaren i bakgrunden. Och en lycklig mig.

Leia tipsar!


Tänk då på att borsta håret precis innan du duschar, detta för att ditt hår blir
  elastiskt när det är blött. Alltså slits det mera om du borstar det när du precis
har duschat. Efter duschen kan du försiktigt med en kam "lägga" håret som
du vill ha det. Och ska du föna håret, låt det självtorka någon minut innan så
hålls det längre så som du har lagt det ;)                                                              
       
Bilden är från google, och texten är min egen. 

Ons 19/8 2009

God morgon!

Har sovit skönt inatt utan en massa väckningar från hunden. Så känner mig ganska så utvilad. Så härligt det är. Det händer inte ofta att man får sova utan att bli väckt av hunden mitt i natten eller hur tidigt som helst på morgonen. Så det är riktigt uppskattat dagar som dessa. =)

Idag börjar augustifesten och ikväll är första tävlingen i fyrverkeri sm. :D
Vi ska ner dit och kolla såklart som alla andra år som det har pågått. Dessutom ska vi möta upp Pappan min där nere innan det börjar så vi kan se det tillsammans.

Ska äta frukost nu och återkommer efter det med ett annat inlägg. Kram

FRÅGA:
Äter du frukost??

Lätt kvällsmål

En sallad innehåller mycket antioxidanter, fibrer och annat bra som ni kanske vet. Det är dessa antioxidanter som hjälper dig att hålla dig frisk och hålla hyn ung och fin. =)
Och dessutom är det ingen större fara att äta det på kvällen, vilket gör det till ett perfekt kvällsmål!
Det är precis vad jag oftast försöker att äta på kvällarna om jag är lite hungrig eller så på något.

Fråga:
Vad äter du på kvällarna?


Tis 18/8 2009

God förmiddag alla ni som läser!

Har precis kommit hem nu efter lite ärenden som varit viktiga. Har bland annat varit på mötet jag skrev om igår och det gick bra. =) Var nog bara mitt humör igår som inte var det bästa. Så kan det tyvärr vara ibland. Har också hunnit med att lämna viktiga papper till af. Nu är det äntligen klart. Så nu går det för hoppningsvis på som vanligt.

Kom också precis in från en runda med hunden, skönt det är ute även om det blåser lite väl mycket. Antar att det är för att vi tyvärr går in mot hösten. Hösten är ju vacker den med, jag gillar ju alla årstider, dock tycker jag att sommaren har varit här alldeles för kort tid. Det har regnat så himla mycket och varit sol kanske bara hälften av denna sommar. Bättre än sommar 2007 i alla fall. Den sommaren regnade bort.

På tal om sommar, idag när Babe och jag åkte förbi stan efter alla viktiga grejer, så såg vi att de är i full gång med att förbereda för augustifesten! Ska bli så roligt, det är ändå en väldigt speciell känsla i alla fall.
Karuseller, marknad som går hela g:a rådstugugatan ner, och den är ju väldigt lång, band som spelar, fyrverkeritävlingar varje kväll! Det ska spanas in som varje år. Slutet på förra fyrverkeritävlingen var otroligt bra, glömmer det aldrig.

Fråga:
Vilken årstid föredrar du?


Jag gillar alla årstider som jag skrev förut.
Kram


Mån 17/8 2009

Hej!

Kom hem för någon timme sedan och har varit borta nästan hela dagen och fixat med saker och ting. Saker som har varit viktiga att få gjort som egentligen skulle blivit gjort för länge sedan. Ärenden helt enkelt.
Har också hunnit med att plocka här hemma. Såg hemskt ut i köket.

Ska på ett tråkigt möte imorgon, och det mötet får mig bara att känna stress och press. Riktigt jobbigt.
Senare ikväll ska vi också åka till en av Nalls vänner där jag ska få låna skrivaren och skriva ut personligt brev och cv. Kan behövas mera sånt när man söker jobb. Ofta idag vill de ju inte se några betyg utan är mest intresserad av vad man har gjort och en presentation av sig själv.

Skriver senare om jag orkar.
Känner mig inte på humör, har hänt så mycket idag. Som t.ex har jag råkat ut för otrevliga människor som inte ska jobba med människor så att säga. Urk på er som är så!

Kram på er andra!



Snart filmtime!

Alla gillar vi väl filmer av olika slag?
Jag personligen gillar oftast inte fjantiga söta filmer a la tonårskomedier. Där den mobbade flickan / pojken får den populära flickan / pojken. Inte min melodi. Visst tonårsfilmer kan vara mycket bra. Alla filmer som främst fokuserar på just tonåringar är ju tonårsfilmer right?
Scream till exempel är ju en väldigt bra film. Man kan aldrig klura ut vem mördaren egentligen är. 5 plus till den filmen. Gillar även filmen fear med Reese Witherspoon & Mark Wahlberg. Mycket spännande.

Ja, så som ni kanske märker gillas här spännande filmer först och främst. Det kan faktiskt vara allt från rysare till action / thriller och science fiction.
Komedier och drama är inte riktigt lika tilltalande, men det finns såklart många bra även där.

Fråga:
Vilka filmgenrer gillar du?
Alltså action, drama, skräck med mera.


Bilder från filmen fear med Reese Witherspoon, Mark Wahlberg & Alyssa Milano.

Sötsug / Leia tipsar

Ibland kan man, som ni säkert vet, drabbas av ett rejält sötsug. Stunder då man känner att man bara måste ha något sött och självklart gott. Och får man inte det blir man på dåligt humör. Jag vet, för jag har själv sådana stunder då sådant måste ätas på en gång.

Och vad är då inte bättre än frukt eller fruktsallad?!!
Men det är ju mycket socker i det med tänker ni nu va? Ja visst är det, fast det är naturligt fruktsocker, något som inte är i vanligt godis, plus att det är fullt av vitaminer och fibrer, som hjälper till att hålla hyn ung och fin! Dessutom finns där inga tillsatta färgämnen eller andra tillsatser som inte är bra för dig. Som grädden på moset stillar det sötsuget på grund av det socker som redan i  frukten.
Visst är det även dyrare att köpa, men det är också tusen gånger bättre för din hälsa.
Så vad säger du nu då? Det finns ingen som helst anledning att välja godis istället. ;)
Ta hand om dig själv, du är viktig.♥

Fråga:
Äter du frukt och vilken/ vilka?

Sön 16/8 2009

God morgon alla!

Inatt har det inte precis blivit den bästa sömnen, fast vaknade ändå kl. 08:28.
Gubbens (hunden) mage har snackat högt hela natten och tidigt imorse vid 5 eller 6 gick Nall ut med honom ifall att. Fast han mår tydligen inte dåligt. Tur är väl det. =)
Soligt var det tidigt imorse också, nu är det grått överallt. Tråk!

Har väckt Nall för ett tag sedan, så det blir som vanligt frukost här snart.

Fråga:
Äter ni frukost?

Kram


Myskväll

Nu har jag precis kommit hem från min bästa vän Ocke. Alltid lika mycket snack om allt och inget. Det slår aldrig fel och det är alltid lika roligt!


Tänkte berätta lite om gårkvällen.
Nall och jag hade myskväll med middag och levande ljus. Jag hade gjort potatissallad under kvällen som vi hade tillsammans med rökt lax. Det var verkligen en supergod kombination måste jag säga. Så har ni inte testat det är det något ni måste göra, om ni tycker om det vill säga. =)

Fråga:
Gillar du myskvällar?




Lör 15/8 2009

God morgon!

Har för ett tag sedan gått upp och känner mig på bra humör och allt. =)
Hade väl gärna stannat i sängen ett tag till, idag var det ovanligt skönt där av någon anledning. Men det går inte eftersom vi ska tvätta vid halv 11.
Tvätta en lördag känns väl inte sådär jättekul. Fast det måste bli gjort och det har verkligen inte funnits tid innan.
Brukar alltid tvätta på torsdagar annars. En perfekt dag tycker jag för då är allt rent inför helgen. Perfekt!
Torsdag är också städdagen här hemma.. av just samma anledning för att det är rent inför helgen. Håller dock tyvärr inte hela helgen eftersom våran voffsing släpar in en massa skräp. Allt fastnar i hans päls.


Fråga:
Brukar du ha någon speciell tvätt eller städdag?


Ska tvätta.. gammal bild dock.

Natta

God natt. Hehe.

Nu är det som sagt var mitt i natten typ och jag är vaken än. Mycket ovanligt för att inte vara någon speciell kväll så som fest, augustifesten här i Norrköping som är snart, julafton eller nyår, eller kanske en födelsedagsfest.
Annars är jag aldrig vaken eller uppe, eller vad du nu vill kalla det för något, längre än ca 23:30 - 24:30 max! En vardag, eller helg. Det spelar ingen roll. 

Anledningen till det hela var att jag under en period i ca 2.5 år vände på dygnet totalt och dessutom hade sömnproblem.  Allt jag sov förr var ca 3 - 4 timmar per natt, under den tiden på 2.5 år. Samtidigt klarade jag av att gå i skolan och göra allt annat som man ska göra. Så som att träffa vänner och hjälpa till hemma.
Varför det var på det viset tänker jag inte gå in på i dagsläget, kanske en dag då jag verkligen känner mig redo att berätta det.

Hursom helst så är det därför jag verkligen inte vill vända på dygnet igen och lägga mig i tid. Och just för att jag lägger mig i tid så vaknar jag eller orkar gå upp mellan 07- 09 på morgonen varje dag. =)
Älskar nämligen dagen nu för tiden.

Sov gott så hörs vi imorgon! God natt, Kram!

Pizzatime!

Igår gjorde jag ju som ni vet en hemmagjord pizza. Mycket mindre fettig än de man hämtar från pizzerior. De pizzorna verkligen dryper av fett, men det gjorde inte denna. Dock måste jag väl säga att de från pizzerior är godare.
Och för att vara min första pizza blev resultatet helt okej. =) Den både ser fin ut och smakade bra. Det enda jag tänker bättra på nästa gång är att ha på lite mera kryddor. Perfekt för mys. Hehe.

Vad tycks?

Fråga:
Har du gjort egen pizza någon gång?


Fre 14/8 2009

God förmiddag!

Har redan varit uppe i över 2 timmar, fast lovade Nall igår att inte väcka honom förrän klockan 10. Och så har vi ätit frukost precis också. Så därför blir det ett inlägg först nu. =)

Var ute på en morgonpromenad med Gubben strax innan kl 09 och vad skönt det är ute! Och fint väder. Så härligt!

Håller just nu på att söka lite jobb, så får se hur det går. Man kan ju alltid hoppas på något.

Fråga:
När brukar du gå upp på morgonen?


Kramar

Gubben ska åka bil senare idag. =)

To 13/8 2009

God förmiddag!

Gick upp vid 09 och har sedan dess haft fullt upp här hemma. Har plockat undan en massa och äntligen slängt en massa papper och sådär. Dels för att det är skönt att äntligen ha fått det gjort, plus att vi får besök idag. Inte bara en gång utan två gånger. Om någon timme eller så kommer killens föräldrar äntligen över på lite kaffe för att fira honom. Det har inte hunnits med innan och senare ikväll kommer Pappa och ska äta hemmagjord pizza med oss. Det blir första gången som jag gör hemmagjord pizza. Så det ska bli spännande.

Nu blir det att fixa iordning sig här och sedan ta det lugnt sista tiden innan de kommer.
Kram


Kolla in mina nyfärgade ögonbryn. Så snygga de är nu när de syns. Hehe.
Och det utttjatade oborstade håret. ;) Blink blink*


Illa

God kväll alla söta läsare.
Lagar lite mat till hunden nu för att se ifall han mår bättre av att få lite fisk och ris som är snällt för magen. Hoppas på att detta kommer att fungera. Och att han mår bättre snart.

På tal om att må dåligt.
Höll verkligen på att nästan tro att sista stunden var kommen, precis när Nall var iväg för att hämta två kebabtallrikar började jag må hemskt konstigt.
Började känna mig skakig ( som jag gör när jag inte ätit på länge) och blev varm som bara den. Riktigt obehaglig känsla var det. Fick hjärtklappning på grund av oron som kom där också. Nog för att jag känt mig skakig förr när jag inte ätit på länge, men aldrig varm som en ugn. :S
Gick som tur var över ett tag efter maten, och kunde känna mig lugn igen.


Fråga:
Mår du dåligt om du inte ätit på länge?


Tankspridd

Är tankspridd idag, kan bara tänka på hunden och hur det ska gå med honom. När kommer han bli frisk. Han har varit dålig i några dagar nu och spydde nyss ner en matta. =/
Tur vi ska boka grovtvättstugan. Det lär behövas. Det blir snäll mat för hans mage de kommande dagarna. Han skulle både få fisk och ris. Så vi får se om det hjälper något. Hoppas verkligen på det. Tycker så synd om våran sötnos just nu så det finns inte.

Har även tankarna på en eventuell flytt så snart som möjligt.
Denna hyran vi har är verkligen tokdyr och vi vill ju gärna att pengarna går åt till annat än bara hyra och mat. Vill ju kunna unna sig saker då och då med. Såg en billig två i atrium där vi känner två stycken som bor i just sådana tvåor, men det skulle bli lite litet för oss två plus alla våra grejer. Så det blir det inte att flytta i alla fall. Vi har ju en rätt stor 2a nu. Och visst, lite mindre går. Bara planeringen är bra.
Nåja, det ordnar sig vartefter. Det vet jag =)

Alltid är det något.
Har ni märkt det? Hm..


Voffe dålig =/

Som rubriken säger så mår våran hund dåligt igen. Stackarn.
Hela natten har han flämtat och redan vid 06 var Nall tvungen att gå ut med honom, men då var det tydligen för sent. Ena hallmattan blev förstörd, så nu måste vi boka grovtvättstugan.
Så i några dagar framöver ska Gubben få leva på ris och jättelite hundmat. Och blir han inte bättre då så är det undersökning som gäller. Hoppas bara att det inte blir så dyrt..




Slog ihop

Ja, somnade här för någon timme sedan, och vaknade för bara 20 min sen. Var helt slut trots okej sömn inatt. Fick en sådan där urladdning som är så jobbigt att få. Men nu är jag faktiskt pigg igen! :D
Har ju skrivit förr om de små urladdningar som jag kan få mitt på dagen eller ha redan från morgonstund. Det betyder alltså att jag är eller helt plötsligt blir supertrött och nästan somnar eller somnar på stört. Oftast blir jag inte piggare även om jag får sova heller. Mycket märkligt. Blev ju dock som ny idag efter lite sömn och det tackar vi för. Hehe.

Har inte käkat något än, så måste börja tänka på det också. Problem, vi har mycket hemma, fast det känns ändå jobbigt att börja över huvudtaget. Skulle egentligen helst köpa utemat eller så. Kul va?


Fråga;
Brukar du sova på dagen?


Jag brukar inte sova på dagen, har oftast stora problem med det och är helt enkelt aldrig trött heller. Förutom vid dessa så kallade urladdningar. Som antagligen kommer för att jag är på topp hela tiden och ibland måste fylla på med ny energi. =)

Kram

Snackar på i handsfreen som följde med mobilen. Så himla skönt att
slippa hålla i mobilen när man snackar för en gångs skull. Hehe.


Hemma

Efter besök hos både mormor och en kortare sväng till Denny. Skönt att äntligen vara hemma. Borta bra, hemma bäst är något som verkligen stämmer in på mig.
Tog kort på Rudolf, min gamle hund, med mobilen. Har dock inte hunnit lära mig hur man sätter in korten från mobilen till datorn än. Kanske är det likadant som med digitalkameran? Får ta reda på det en annan gång.

Mår dåligt nu, typ skakar och blir hungrig. Tål inte kaffe. Så måste käka något nu.
Får se vad som händer senare, Pappa skulle i alla fall höra av sig när han slutat jobbet.

Vet att alla inlägg inte handlar om tips och roliga grejer. Fast så är det i vanliga livet med.
Allt är inte roligt, har ni märkt det? Kramar

Tis 11/8 2009

God morgon!

Vaknade vid 08:19 och gick upp då med. Nall sover fortfarande så jag måste skriva långsamt och tyst. Vill ju inte väcka honom än, lite väl tidigt kanske. Fast om en halvtimme ca. Och vid 11 idag ska vi vara hos mormor och hälsa på lite där. Ska passa på att hälsa på min hund jag hade men inte kunde ha kvar på grund av flytt och för att jag gick i skolan. Han bor nämligen där, dessutom är han nu även gammal och börjar bli sjuk, och det är inte direkt roligt..

Undrar även om det blir någon sol idag? Ser lite molnigt ut även om de inte verkar alltför tjocka. Kanske solen vinner över dom senare? =)

Nu blir det att läsa nyheter och sedan väcka Nall.

Kram


Gottgott! / Leia tipsar!

Ah... jag och Nall kunde inte låta bli att grilla även idag. Så jag passade på att göra en av våra gamla klassiker i köket, nämligen grillade grönsaker.
Gjorde mycket så det blev kvar lite, även vitlöks och chilisås till. Och såklart egengjorda pommes. Kan det bli bättre?! Det gäller att skämma bort sig ibland med god mat, och det behöver verkligen inte vara dyrt eller fett heller. Så det är precis perfekt.

Såg att de flesta av er verkligen gillar the hills precis som mig. Och ja, vad kan man säga mer än att det är riktigt smaskigt att för några minuter glömma bort sina egna problem och koncentrera sig på andras.

Leia tipsar:
Känner verkligen för att ta ett skönt bad med en tidning i högsta hugg. Kanske en illustererad vetenskap fullt av nya ting att läsa. Älskar att veta lite om allt. Smart jag är. ;)
Det är så avslappnande skönt och man känner sig verkligen som en ny människa när man kommer upp. Jätteskönt att bara varva ner ifall man är stressad. Speciellt att tända några ljus och hälla i lite skum och bara vara. Och kanske sätta på lite skön musik att lyssna till samtidigt? Testa det ifall ni inte gjort det. Tro mig, det fungerar!  Och viktigast av allt, somna inte!


Fråga:
Läser du i badet?


Kram

Mån 10/8 2009

God morgon!

Ja, förstår knappt själv att jag är uppe nu. Har knappt fått sova något inatt. Har det inte varit hunden, så var det en bil någonstans här utanför som stod och tuta 2 lååånga gånger. Där fick jag för att jag skrev att Norrköping var dött. Haha.
Är ändå inte så himla trött konstigt nog. Känns skönt.

Idag väntar tråkigheter, vi ska åka och handla efter frukosten som blir om ett tag. Och det blir väl ca 1000 kr som bara går till det,. Hej då älskade pengar =/ Snyft!
Det är aldrig roligt att handla mat, det är så dyrt och man vill ju egentligen hellre lägga pengarna på något annat. Fast mat behöver man ju och det börjar ta slut här hemma på allvar. Hehe, i alla fall de sakerna man har typ jämt.
Jaja, ska inte uttråka er med detta mera utan ska gå och ta en dusch och sedan frukosttime och efter det handla.

Kramar

Gammal klassiker

Efter Nall och jag lämnat av Denny så åkte vi hem för att äta lite revbensspjäll och vanlig sallad. =)
Till det kollade vi såklart på en för mig gammal klassiker till film / serie, något i stil med både beck och wallander. Kan ni då gissa vilken jag menar?
Roland Hassel såklart! Hehe, fast måste säga att det var lite nostalgi i det hela. Jag och Mamma lånade alltid de filmerna förr när jag var liten, från min Mormor som hade så gott som alla de filmerna. Så det var en mysig filmstund måste jag säga. Borde egentligen ha mycket mer av det. Filmstunder med gottgott till.

Dricker lite kvällste nu och ska väl sova om ett tag. Blir väl uppe en timme till eller så. Fast vet inte vad som hänt med mig. Känner mig ibland mer trött än vanligt, var jämt uppe jättelänge förr. Dock vet jag ju såklart vad tröttheten igår berodde på och det var att jag sovit för länge under natten. Hehe, låter precis som att jag är supertrött ikväll, men icke, bara rofylld och glad.

Sov gott alla ni!
Kram
 
Haha, kolla in vad stor handen ser ut ---------------->

Sön 9/8 2009

God morgon sötnosar!

Även idag ser det ut att vara en underbar dag fylld av sol. Bara hoppas att det håller i sig hela dagen. =)
Igår kväll vid 23 tiden stack vi ut med bilen och åkte några varv i stan, kollade runt lite på vad som hände. Men tyckte inte att det var speciellt mycket så vi åkte hem.

Ibland blir jag förvånad över hur livlös denna stad kan vara. Kom igen? Norrköping är stort svenska mått mätt. Så egentligen borde det vara liv hela tiden. Fast icke. Och skönt är väl det kanske. Så man får sova ifred och slippa massa bråkstakar. Hehe.

Nej vet ni vad. Har redan gjort iordning både kaffe & tevatten så nu blir det frukost! =)
Kramar


Nu syns det väl att det är oborstat, right?

Go green / Leia Tipsar

Hej alla glada i sommarvärmen! :D

Har varit hos Morfar min en sväng och snackat lite gojja. Trevligt trevligt.

Tips:
Om någon timme här blir det matlagning och just därför tänkte jag ge er ett tips som jag även delade med mig av i min förra blogg. Där skrev jag då om hur man varje dag läser i andras bloggar om vikthetsen som råder bland unga tjejer. Hur de alltid vill gå ner och det genom att äta mindre. Ett big No no! Så fortsätt ät som vanligt, banta förstör så mycket!
Gör som mig istället och ha alltid minst 2/3 grönsaker i maten. Det finns massor av grönsaker som passar perfekt att ha i grytor. Jag gör oftast grytor av olika slag och har alltid massor av grönsaker. Och oftast samma dessutom. Smakerna går att förändra för det. =) Gäller bara att ha fantasi och våga mixa olika kryddor och annat.

Tips på grönsaker att ha i grytor och liknande.

~ Zucchini, en jättebra grönsak som går att ha till det mesta, även god att grilla! 
~ Morötter, gillar du inte morötter som de är, riv ner dom. Samma sak gäller om du har någon i familjen som inte äter morötter, tro mig. De kommer inget märka ;)
~ Paprika, blir gottgott och ger även viss smak. Gott gott!
~ Lök, innehåller dessutom massor av ämnen som är bra för dig! Kan det bli bättre?
~ Vitlök, detsamma gäller vitlök. Hur nyttigt som helst!


En bild på vad jag har i maten, alla dessa grönsaker är
de som nämns ovanför, och alla hamnade i en
köttfärssås.


Lör 8/8 2009

God morgon!

Har faktiskt sovit fram till kl. 10 ca. Lovade Nall det igår eftersom jag fick min vilja igenom. Haha. Och det var att sova innan kl. 24. Så kan det gå. Och faktiskt känner jag mig inte utvilad som alla andra när de sover länge. Utan känner mig trött och mer sliten. Brukar oftast få huvudvärk då också, eller på gränsen som idag. Jobbigt. Brukar dock gå över vartefter.  
Det är finfint väder idag med, undrar om man kanske hittar på något eller vad som händer. Inne vill man ju i alla fall inte vara. Eller vad säger ni?

Vill dela med mig av tips lite då och då. Och då menar jag tips om hälsa och sådant.
Tycker ni det låter som en bra idé?
Kramar

Härliga dag



Även
idag har det varit en superhärlig dag på många vis. Nall och jag tog bilen till Sörping (Söderköping) käka glass och bara gick omkring och kollade på båtar. Så skönt att bara komma iväg ett tag. Tror att Nall också tyckte det. Tror att han behövde något annat att tänka på än räkningar, hehe. Det trillade in någon extraräkning denna månad.

Ikväll blir det gott käk. Nämligen potatissallad och revbensspjäll.
Passade på att ta en sväng till affären och köpa det, det är ju fredag och då ska det vara fredagsmys!
Kram


Gårkvällens grillmästare

Kan ni gissa vem som var gårkvällens grillmaster? ;D Jo jag. För första gången i mitt liv var det jag som grillade hela måltiden från början till middagsbord. Och godkänt fick jag med. Hehe. Var lite mysigt att stå där och grilla ändå. Det enda som fattades var levande ljus. Men våran balkong är så liten att det knappt får plats bord och stolar. Så med den gigantiska grillen är det fullt. Gjorde dessutom de egengjorda pommena och vispade ihop såsen. Nall fick bara ta det lugnt igår. Man får ju turas om. ;)

             
Tips & middag!
Gårkvällens grillning bestod av, egengjord pomme. Mycket bättre än färdig pomme! Gör alltid pommen själv eftersom man slipper allt fett som annars kommer med. Eftersom färdig pomme är friterad innan den läggs ner i påsarna. ;P Ett litet tips är alltså att göra din egen pomme, skala potatis, skiva och så på med kryddor. Supergott!

Till blev det grillad zucchini och tomat, kött såklart, och pepparsås.
Snacka om lyxmiddag.. Mmm m!


Fre 7/8 2009

God morgon!

Har
faktiskt varit uppe i över en timme redan, har bara tagit det lugnt och loggat in på min gamla blogg för att se hur många det var som skrivit dit den gär gången.

I vilket fall som helst så väntar jag på Nall som stack ut en sväng för att köpa bröd och annat som tyvärr var slut när vi började leta i kyl & frys. Hehe, illa! Börjar för en gångs skull bli riktigt hungrig nu på morgonen. Det är inte varje dag det inte.

Fråga:
Äter du frukost varje dag?

Kram

to 6/8 2009

God morgon alla!

Kommer skriva samma sak varje dag det är så här. Så härligt att vakna upp till en solig dag! Och speciellt när det är lugnt och skönt ute, inte mycket bilar inte mycket ljud. Heaven!

Idag finns planer. Ska skjutsa Nall till hans mc, så han kan köra hem den. Det har blivit gjorda lite saker på den innan det går sönder, så det var aldrig trasigt. Bättre byta ut innan det händer. Detta sker efter frukosten som blir nu.
And guess what? Thai! Haha. Fick ju med mig lite från igår. Känns bra.

Skriver mer senare.
Kram

Wooffff

Hehe, läste om denna stackare på expressen om att han var för ful för att någon skulle vilja ha honom.
Och jag måste säga att han är fulsnygg, fast nog är han lite charmig just därför. =) Jag skulle lätt kunna ha honom på grund av hans charmighet.


Thaimat

Denna dagen älskar jag bara, det blev soligt strax innan vi åkte iväg här vid 10:45. Och för att inte tala om varmt! Så härligt det är =)

Hos moster hjälpte jag till med att fixa ordning mellan stenplattorna på hennes uteplats, ta bort all mossa och annat skräp. Blev även en hel del mat och inredningssnack. Säg när vi inte snackar mat liksom. Hehe.
Tog en tur på hennes cykel i området för att kolla om jag fortfarande kan cykla. Och visst gick det bra! Ändå har jag inte cyklat på mer än 6 år. Tänka sig vad tiden går.


Blev även bjuden på mat för "besväret" med plattorna, egen & hemmagjord thaimat. Så gott. Fick med mig lite hem också, man måste ju passa på när man får. ;P

Plus att denna gången följde även timjan med hem, har alltid glömt det där.

Är så tesugen att jag går under, ska be Nall köpa med en mjölk hem. Den tog slut imorse.
Kram

                    
                             Nyss hemkommen från moster, med både thai & timjan.


Ons 5/8 2009

God morgon alla!

Vaknade strax innan 08:30 och har bloggat här ett litet tag innan som ni ser. Och nu undrar jag mest vart solen tagit vägen, enligt aftonbladet väder skulle det ju vara strålande sol redan tidigt imorse, fast då var det dimma och nu är det bara moln. Fnys!
Iofs kanske den kommer fram snart solen. Ser nästan så ut.

Ska skjutsa hem Denny om ett tag med, i samma veva som jag ska iväg. Han har nämligen sovit över hos oss. Och han bor åt samma håll som jag ska till. Perfekt.

Fråga:
Vad har ni för väder idag?


Cab



Åh
vad underbart vi har haft det den senaste timmen eller kanske timmarna. M & B har köpt en cab och vi provåkte den rätt länge och åkte till ett café och tog en kaffe & kaka. Trevligt värre.
Och detta betyder alltså att jag åkt cab för första gången i mitt liv. =) Och vi skulle göra om detta en annan dag, fast då mera på dagen när det är ännu mera sol och värme. Så härligt! Längtar redan. Och då skulle vi med få provköra den. Ska bli kul.


Fråga:
Har du åkt cab?

Glasögon

Ja, har länge funderat på det här med att skaffa glasögon. Inte för att det är snyggt utan för att jag egentligen behöver använda det när jag läser, ser på tv eller pysslar med datorn. Linser kommer inte på fråga, verkar så läskigt att stoppa in dom rätt i ögat. :S

Har ingen lust att slita ut ögonen mer än vad jag redan gjort under de år jag struntat i att ha några. Vill ju kunna se något när jag blir gammal. Och de jag hade förr är ju inget bra, ser inget i dom längre så lika bra att skaffa nya. Har väntat tillräckligt länge så snart blir det av. 
Kommer på sitt sätt vara rätt skönt när det är klart, men jag fasar för i början. Då jag vet att man får världens huvudvärk som vägrar gå över.

Fråga:
Använder du glasögon / linser eller ska du egentligen ha fast struntar i det som mig?

Spana in sötnosen

Haha, kolla när denna sötnos blir ätuppen, som jag alltid sa när jag var liten. Haha. Jag vet att det inte heter så. Fast lite kul är det allt :D


149 + 262

Kommentarer har jag fått på denna bloggen idag, i skrivande stund. Kan tänka mig att några till hinner att komma innan kl slår 24.00.  Och hela 262 unika besökare! Och hur bra är inte det då på två dagars bloggande? Suveränt.
Och hur kul det än är att blogga även utan läsare så hoppas jag ju såklart på att ni stannar kvar här ni som hittat hit. =) För visst blir det hela lite roligare med folk som bryr sig om vad man har att skriva?  Det tror jag vi alla kan hålla med om. Och just bara för den meningen kom jag på en nattfråga till er.


Fråga:
Vad har ni för syfte med eran blogg, varför bloggar just du?

Sov sött!
Kramar.

Yeah yeah!

Hej läsare!

Idag har jag gjort en sak gott folk.
Jag kom hem med en ny mobil. Yes, ny! Till mig. Jag kan knappt tro det själv. Har velat ha en ny för att pengarna går åt som smör i skolsken, med det jag har nu, så det var likabra att passa på. Killen var ju med i affären och han bara den tar vi eller vad säger du? :D Och så blev det. Blir rätt billigt i slutändan i alla fall. Billigare än vad jag har nu vilket passar mig superbra. Var dock tvungen att flytta över mitt nummer och det tar ca en vecka. Mindre roligt. Dessutom i mitt namn. Också en första gång för det. Känns så annorlunda på något sätt.

Och ni läsare, släng in ett hej nu!
Var inte rädda. Kram!


jag just nu. :P

En början!

God kväll kära läsare, jag har bestämt mig för att starta denna blogg.  Ska bli så spännande att starta upp denna. Den kommer att innehålla allt som jag tycker om att skriva om.
Kanske kan nya saker tillkomma så som nya spännande kategorier. :D

Var inte rädda för att slänga in ett hej! :D Kom igen nu då!!

Ikväll är det grillning på schemat. Ska bli så gott!

Kram på er!



RSS 2.0