Tisdag 30/11 2010


En bild från i lördags då vi var hemma hos Mo.  Mysbeslysning finns lite här och var hemma hos dem, bland annat i form av dessa lysande kulor.

God kväll!

Idag
har det verkligen varit en heldag hemifrån förutom att vi var hemma en snabbsväng och åt mat.
Våran dag började redan vid strax efter 09 imorse. Jag vaknade redan innan det och fick till slut inte ro att ligga stilla. Så jag gick upp, vek in tvätten och satte på te och kaffe. Blev inte någon frukost för någon av oss. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min matlust helt och hållet än. Men det är fortfarande så nytt med allt det här jobbiga. Som jag skrivit tidigare så tror jag att det tar ett tag innan livet kan återgå till det normala.
Hur som helst så åkte vi direkt efter morgondrickat iväg till vännerna som fick sitt första barn den 19 november. Där blev vi ett tag och fikade samt att jag fick testa att hålla i den lilla tösen Emilia som hon heter, hennes pappa Mattias la henne i mina armar. Så väldigt liten och söt! Hon låg i min famn och tittade och sträckte på sig innan det var dags att få komma över till sin mamma Lina igen.

Blev efter det besöket över till garaget där Bs bil stod eftersom Nall igår lovat honom att hjälpa till att byta till vinterdäck som vi köpte och bytte idag. Det tog ett bra tag och ännu längre kändes det med tanke på kylan. Idag har det verkligen varit kallt ute. Tur att vi slapp att byta utan bara lämnade in bilen och fick det gjort på en halvtimme eller så. Under den halvtimmen fick vi lov att vänta på kontoret som trots att det var varmare än vad det var ute ändå var kallt.

Snabbt efter det hem och äta pizza som vi köpte på vägen hem för att åka och hälsa på killens mor som nyligen blivit opererad. Det var helt okej med henne och hon ville att jag skulla hjälpa henne att julpynta. En tanke från henne för att jag ska må lite bättre tror jag och en väldigt fin sådan då jag älskar att julpynta så det gör jag gärna.

Efter besöket där blev det full rulle hem till Mo och B där B väntade utanför på att få tillbaka sin bil, så den ställdes i garaget och så fick vi skjuts hem i deras nya audi a4 cab. Hur fin bil som helst och för ett tag där kände jag mig lite smått avundsjuk på bilen. Så vi kom hem för bara en timme sedan ca, så nu blir det en lugn kväll framför tvn med en god kopp te och efter det blir det cola, tortilla chips med barbecuesmak och salsadipp. Gott! Måste se till att få i mig något.

Som ni kan läsa har mina dagar varit fulla av saker att göra sedan den tragiska händelsen i torsdags och själv har jag bara varit en dag. Men detta är precis vad jag behöver, sällskap och saker att göra.

Måndag 29/11 2010


Solen är redan på väg ner. Skönt att det snart vänder mot ljusare tider igen.

God dag!

Kom
precis nyss innanför dörren här efter att ha varit iväg sedan 09:40 tiden imorse. Vi hade ett möte inbokat på begravningsbyrån där vi nu fått berätta allt samt fått kopia på papper på våra önskemål. Så nu är allt planerat och klart. Måste säga att allt gick väldigt smidigt.
Sedan åkte vi till våran älskades hem där vi gick igenom musiken som ska spelas då. Vi har nu bestämt och hittat passande låtar. Nu är det bara psalmerna kvar. Sedan är det bara att invänta dagen som kommer om ca två veckor. Måste säga att jag inte ser fram emot det samtidigt som det ska bli skönt att få det avklarat så att jag kan börja läka igen.

När vi var klara där med planering och musik åkte vi vidare för att berätta allt vi kommit överens om för L eftersom han inte kunde ta ledigt från jobbet. Han jobbar som kock och bjöd därför på lunch där han jobbade. Lunchen för oss blev rödspätta med potatis och sås till alla utom B som tog köttgryta med ris. Tack L!

Nu blir det bara att ta det lugnt tills pappan min kommer hem från jobbet då ska jag ge slant (mina hyrpengar) till honom som han sedan sätter in på Nalls konto, blir bättre så istället för att krångla på banken när så mycket annat har funnits att göra denna dag. Känns skönt att slippa vara ensam i dessa dagar, är inte redo för det än. Känner att jag behöver sällskap och det mycket.
Kram

Söndag 28/11 2010


Hemma hos Mo var det redan adventsfint. Hon hade redan gjort det förra helgen berättade hon. Alltid lika mysigt att vara där då hon & B har en jättefin lägenhet.

God dag!

Igår var vi som sagt var hemma hos Mo och planerade inför det som komma skall. Och imorgon är det möte på den där byrån där man berättar hur man vill ha det. Så där blir det att berätta det som vi kom överens om. Måste även till af och i samma veva när vi ändå är i närheten kolla upp musik som då ska spelas. 
Vi blev kvar på middag hos Mo igår kväll, dit även en av kusinerna med fru och barn kom, då den middagen var planerad sedan långt tillbaka. Men som sagt så blev vi också bjudna att stanna på middag. Det bjöds på potatismos, fläskfilé, sallad och en sås gjord på svamp och enbär som grund. Jättegott och första gången jag åt ordentligt sedan i tisdags skulle jag tro. Behövde den energin som det gav. Hem därifrån kom vi inte förrän vid 22 tiden.

Inatt hade jag svårt att sova igen, vaknade vid 02.30 ca och kunde inte somna om förrän ca två timmar senare. När jag låg där sömnlös ville jag bara att det ska bli morgon. Nätterna är svårast nu faktiskt. Dagarna är inte lika jobbiga.

Nu på förmiddagen har det snöat (och snöar gör det än lika mycket) så att det knappt går att se ut och så har jag faktiskt adventspyntat. Advent är en fin och mysig tid, som säkert också kan ge någon form av tröst i denna svåra tid.
Så nu är ljusstakar och julstjärna uppe. Funderar även på om jag ska fixa lite annat pynt som vi köpte för ett tag sedan eller om det ska få vänta lite till. Jag är i valet och kvalet. Får kanske använda Nall som smakråd när det kommer till den saken även om han inte är så intresserad av pynt som jag är. Att pynta är roligt och gör att jag får tankarna på annat håll för en liten stund.
Kram

Lördag 27/11 2010



God förmiddag!

Inatt
har jag i alla fall fått sova och vet inte riktigt om jag vaknat upp någon gång som jag brukar göra på nätterna, dock tror jag att jag har vaknat till någon gång nu på morgonen. Vaknade och gick upp gjorde jag vid 09:45 i alla fall. Så idag känner sig kroppen i alla fall bättre, ledsen och nedstämd kommer jag nog att vara ett bra tag framöver innan det känns lite lättare igen.

Senare idag så ska jag till Mo för att planera allt runt i kring som nu måste planeras, det vill säga det tråkiga som kommer att ske som alltid händer efter att en sådan sak har inträffat. Vill verkligen inte, för jag vill fortfarande inte riktigt inse att det är sant, men det är bara att ta tjuren vid hornen och planera och diskutera hur vi vill ha det. Ju fortare detta blir klart, desto fortare kan jag och vi andra börja läka igen.

Nu blir det att försöka få upp Nall som ska vara hemma med mig idag, sedan måste jag ha dagens första kopp te.
Kram

Fredag 26/11 2010 - Farväl


Igår hemma hos min kära familjemedlem, där vi alla gav kärlek och sällskap.

God eftemiddag.

Jag har inte orkat skriva alls idag förrän nu då jag ger mig på ytterligare ett försök. Jag har tänkt och tänkt på vad jag ska skriva om och om igen, hur jag ska få ur mig allt detta som hänt mig de senaste dygnen. Tårarna vill inte sluta rinna och så har det hållit på sedan tisdagen, men framförallt sedan sent igår eftermiddag.

Som ni vet blev en mycket kär familjemedlem mycket dålig tidigt på tisdagseftermiddagen och sedan dess har denne haft konstant övervakning och sällskap i form av mig själv och några släktingar. Och igår sent på eftermiddagen efter & tillsammans med mycket kärlek och sällskap somnade våran älskade familjemedlem in mycket lugnt och stilla.
Jag kan fortfarande inte förstå att du är borta, men det spelar ingen roll. Jag älskar dig lika mycket för det och kommer alltid att älska dig, precis så som jag alltid har gjort! Och även om jag inte kan se dig, så vet jag att du alltid kommer att vara med mig vart jag än går.

Just nu vet jag inte hur jag ska klara mig igenom detta, även om jag vet att jag förr eller senare känner mig levande igen. Som det är just nu känner jag mig som en zombie, jag har inte ätit på över ett dygn och bara sovit en timme det senaste dygnet. Men jag är inte trött och inte hungrig. Jag har varit ensam hela dagen, men snart får jag besök av pappa och så kommer också Nall snart hem från jobbet.

Imorgon blir det planering och annat som ska diskuteras kring allt detta med de släktingar som var med under vår älskades sista stund här i livet.

som ni förstår vet jag inte just nu hur det blir med inläggen här på bloggen. Förhoppningsvis orkar jag slänga in ett per dag i alla fall. Livet går ju vidare vare sig man vill eller inte och då gäller det att försöka göra det bästa av det hela, hur svårt det än är.
Ta hand om varandra och ge mycket kärlek!
Kram

Torsdag 25/11 2010



God morgon!

Nu
var det länge sedan jag skrev just god morgon eftersom att jag oftast skrivit inläggen på förmiddagen eller ibland på dagen. Imorse blev jag dock väckt av att mobilen ringde. Så nu har jag  varit vaken i över en timme redan. Tiden går fort. Jag försökte verkligen att ligga kvar ett tag extra, men det gick bara inte, blir rastlös så fort.

Funderar starkt på att efter frukosten bege mig iväg. Jag har viktigare saker för mig dessa dagar nu än att bara sitta hemma och glo och inte göra något. Blir det som jag tänkt mig så blir det många timmar iväg för mig denna dag. Men det kan inte hjälpas.

FRÅGA:
Sov du gott??

Onsdag 24/11 2010


Pastasallad med bacon, grönsaker & dressing som blandas. Till har jag gärna grillkrydda, men det blir på sidan om och blandas inte med det andra i skålen.

God dag!

Igår gjorde jag min goda pastasallad igen och denna gång med något grönt, något som jag inte hade i förra gången då det saknades hemma. Dock så såg vi till att handla det när vi storhandlade för någon vecka sedan. Gillar när en maträtt ser färgglad ut. För det första blir det lite trevligare och för det andra antagligen nyttigare. Gjorde som alltid i den största bunken vi har. Då räcker det i hela tre till fyra dagar och klarar sig en vecka i kylskåp om vi skulle vilja ha något annat dagarna emellan.

Igår blev det även en omtumlande dag. En kär släkting började att må riktigt dåligt igår, så eftermiddagen och kvällen spenderades där. Och som tur var så blev läget för denne bättre under kvällen och natten. Får förhoppningsvis veta mer under dagen. Så det blir av den anledningen inte mycket bloggande här denna dag oavsett. Har som ni just läst viktigare saker för mig.

Idag blir det som sagt att invänta samtal och annars ta det lugnt. Det snöade hela dagen igår och idag snöar det för fullt utanför fönstren också. Måste säga att det är lite småmysigt ändå. Det blir helt klart en annan känsla när det är snö ute.

FRÅGA:
Tycker du om pastasallad??

Tisdag 23/11 2010


En blöt hund. När Gubben badade för några dagar sedan, kunde ju inte motstå att ta bilder på denna söta voffsing. Han försöker verkligen att se så ledsen ut som det bara går. :)

God förmiddag!

För
några dagar sedan badade vi en viss hund. Och denna gång var det tydligen svårt att få honom ner i badkaret. Han hade kämpat emot, så Nall hade fått lyfta i honom. Vägrat gå i badkaret har han nog inte gjort någon gång under tiden som vi bott här, utan det var nog första gången. Jag vet att han brukade vägra gå i förr, men han lärde sig att det inte är någon idé att streta emot. Ibland försöker han verkligen få övertag över situationen även fast han vet att han förlorar i alla fall. Försöka duger tycker han. ;)

Vaknade vid 09:30 denna morgon och gick upp strax därefter. Hunden hade ett tag innan det öppnat sovrumsdörren som vanligt. Tror att hunden fortfarande är kvar i gamla tiden, för då brukade han komma in vid 10, nu blir det vid 09.
Killen är hemma idag, inget jobb, så vi har för ett tag sedan ätit en stor frukost tillsammans. Mys. Extra mysigt blev det dessutom av att vi såg snön falla för fullt utanför fönstret och det kan jag se nu med när jag skriver.

Snart ska Nall gå ut med Gubben och då väntar även kloklippning borta i hundvårdsbutiken som vi har här.
Kram

FRÅGA:
Snöade det hos dig imorse??

Måndag 22/11 2010


Tydligen finns det fortfarande lite grönt kvar ute trots kylan och snön, men det försvinner nog helt snart. Om man då bortser från granar och tallar ;)

God förmiddag!

Jag
och hunden kom alldeles nyss in från våran morgonpromenad. Att det snöade igår går inte att ta miste på då det ligger ett vitt täcke av snö på marken. En av de bra sakerna med snö är att det blir lite ljusare ute även när det är mörkt, dock ser det ut som att snön återigen är på väg bort.

Lite senare idag måste jag ta mig ner på stan för ett ärende. Annars har jag inte så mycket inplanerat. Förutom att träffa pappan min idag igen, (han var även här igår på fika och pratstund). Jag ska ge honom ett spel till hans dator, sist när jag installerade det så blev det något galet och alla filer kom inte med. Så han kunde bara spela några minuter innan det avbröts. Nu däremot ska det fungera.

Nu blir det att diska upp några glas och koppar, de har tagit slut före tallrikarna i vanlig ordning. Skumt!
Kram

FRÅGA:
Har du några måsten idag??

Söndag 21/11 2010


Hade en riktig filmkväll igår med vänner. Två filmer hann vi med att se, samtidigt som jag sprang upp och ner till tvättstugan med jämna mellanrum. En riktigt trevlig kväll bortsett från tvätten. ;)

God dag!

Vaknade vid 10 denna morgon, dock efter att ha vaknat andra eller tredje gången på grund av en viss hund som har varit otålig. Han stod och trampade utanför sovrumsdörren som han tidigare under morgonen öppnat och jag kunde verkligen höra att hans klor måste klippas. Kloklippning kommer att ske imorgon. Tror jag har sparat 80 kr för just den saken och nu är det två månader sedan sist, så det är dags igen.

Igår kväll fick vi besök av Henrik och hans nya tjej. Jag vet inte hur länge de har varit tillsammans, fast det var första gången jag träffade henne i alla fall. Så vi fyra spenderade gårkvällen med att se på hela två stycken filmer, åt chips, godis och drack julmust. Trevlig kväll!
Enda jobbiga med gårkvällen var att jag sprang upp och ner till tvättstugan med jämna mellanrum på grund av att vi tvättade och eftersom Henrik från början är Nalls vän så lät jag Nall slippa undan med tvätten för den här gången. Däremot fick han hjälpa till att bädda rent och hänga upp allt efter att de hade gått. Inte mer än rätt.

Nu ska jag bara ta det lugnt innan det är dags för mig att laga mat. Och senare får vi fikabesök.
Kram

FRÅGA:
Såg du på film denna helg??

Lördag 20/11 2010


Igår kväll snöade det för fullt, så våran vän fick skjuts hem! Idag ser det ut att vara på väg bort, men man vet ju aldrig om snön bestämmer sig för att stanna trots allt.

God dag!

var det lördag och morgonen har redan passerat oss och vi är framme vid middagstiden. Dock blir det inte middag för oss förrän vid 15 tiden då det blir pasta och köttfärssås. Blir inte mycket som händer idag heller. För det första är jag fortfarande förkyld och för det andra så är det riktigt trist väder ute, så inget finns heller direkt att göra om man säger så.

Pratade med pappan min i mobilen förut och han skulle storstäda idag. Dammsuga, torka golv, byta sängkläder & gardiner. Precis vad som kommer att ske här hemma nästa helg. Men något har jag faktiskt gjort idag och det är att jag har spritat min dator, tvkontrollen, tvspelskontrollen och mobilen. Sådant som man håller i varje dag. Tänkte att det kan vara bra att göra nu när jag är förkyld. Blir att göra samma igen sedan när förkylningen har försvunnit och då mera ordentligt och överallt typ, bort med bakterier.

Nu däremot ska jag se vad som står i favoritbloggarna och sedan se vad som finns på tv. Avkoppling till max.
Kram

FRÅGA:
Har du handsprit hemma??

Fredag 19/11 2010



God dag och välkommen fredag!

Vill
börja detta inlägg med att säga grattis till Nalls vänner som har blivit föräldrar för första gången!

Denna morgon vaknade jag av att Gubben öppnade sovrumsdörren redan innan klockan var 09. Så jag låg faktiskt kvar ett tag till med tanke på att min Nall är hemma idag. Dock blir jag själv snart i alla fall då han ska titta lite på Bs bil, det är något som gnisslar.

Blir fortfarande en dag i lugnets tecken, ska bara städa av lite här hemma. Men en mera riktig storstädning får det bli lagom till första advent nästa söndag.

Igår passade jag på att laga en hel stor gryta med köttfärssås och jag räknade efter att om bara jag ska äta det så räcker det till hela 16 stycken middagar, men eftersom vi är två så blir det hela 8 middagar! Det är riktigt bra att det blev så mycket. När jag passar på att laga just storkok så använder jag alltid skinkgrytan som annars används till just julskinka. Men det är ju bara en gång per år. Så eftersom att den är så pass stor så fungerar den utmärkt som ni läste!
Kram

FRÅGA:
Vad gör du denna fredag??


Torsdag 18/11 2010


Morgonpromenaderna med hunden är rätt sköna, även om öronen på mig ser ut som röda stoppljus när vi kommer in igen.

God förmiddag!

Sov i alla fall bättre denna natt. Halsen rev så dant natten till igår och det var därför jag hade svårt att sova, det kändes verkligenn som att någon stod med ett rivgärn och rev varje gång jag svalde. Men idag känns det i alla fall mycket bättre! Hoppas det fortsätter åt samma håll. Att inte vara helt hundra är något som jag verkligen ogillar.

Blir på grund av det som ni kanske kan förstå en lugn dag även idag, har inga måsten vad jag vet, förutom att laga mat. Idag blir det storkok köttfärssås! Så enkel och god maträtt och så sköter den sig själv där i grytan dessutom. Bättre kan det inte bli. Fast den börjar jag med senare så den är klar lagom när killen kommer hem från jobbet idag.
Har tyvärr inte mer att uppdatera om i dessa dagar.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om köttfärssås??

Onsdag 17/11 2010


Idag på våran morgonrunda var det frost överallt, men redan nu börjar det sakta försvinna.

God dag!

Igår efter att killen kommit hem från jobbet så åt vi mat på direkten för att sedan ge oss iväg och storhandla. Vi har haft det ganska så tomt de senaste dagarna eller kanske till och med veckan, så det var verkligen på tiden att få hem lite mat. Att åka en vardagskväll var egentligen perfekt då det knappt var något folk i affären. Kassan kom vi till direkt utan att behöva stå i kö. I och med det så kom vi precis i tid för gårkvällens tv program.

Kom för bara ett litet tag sedan in med hunden. Unnade mig att sova lite längre denna morgon då jag knappt sov något inatt. Jag vet att jag kollade på klockan när den visade 01:50 och efter det blev jag vaken ett tag till innan klockan ringde 05:40 och det var dags att väcka killen så han kom iväg till jobbet.

Denna dagen blir väldigt lugn, kommer bara ta det lugnt faktiskt på grund av den dåliga sömnen inatt.
Kram

FRÅGA:
Sov du gott inatt??

Tisdag 16/11 2010


Såhär såg det ut tidigt imorse när jag hade kysst killen hej då till jobbet. Fint, fast kallt.

God dag!

Idag är det strålande väder ute, soligt och fint. Och jag skrev ju igår att det är på tiden att solen tittar fram lite nu, och se, här är den! :)

Förut när Gubben och jag var ute på våran morgonpromenad så märke jag att även om det inte var sådär superkallt, så var det halt ute. Stenarna som de sandat när snön var här är fastfrusna i backen och jag var tvungen att gå extra försiktigt eftersom jag inte tog vinterskorna. Typiskt att man alltid väljer fel när man ska ut. Är man inte för tunt klädd så är det något annat som inte blir bra. Man lär sig aldrig.

Idag ska jag ringa ett viktigt samtal och om vi har tid så ska vi storhandla. Det börjar återigen att eka tomt i både kyl och frys, så det är hög tid att fylla på.
Kram

FRÅGA:
Har du planer denna tisdag??

Måndag 15/11 2010


Har fortfarande inte fått fram kameran för att knäppa nya bilder, men om jag ändå ska ta bilder inne som ändå blir samma jämt, så kan jag ju lika gärna ta något ur arkivet. Ändring måste ske!

God dag!

När jag vaknade denna morgon trodde jag att klockan nästan var mitt i natten för att det var så mörkt. Anledningen till detta förstod jag när jag gick upp och såg att det är riktigt grått ute och att det regnar. Vill inte ha mer regn nu, nu får det gärna komma en dag med solsken, det behövs med jämna mellanrum.

Annars idag vet jag inte vad som händer förutom att jag måste fixa till det lite här hemma. Det är nästan läskigt så fort det kan bli stökigt trots att vi bara är två personer och en hund. Hunden gör dock mycket. Varje dag släpar han in något skräp. Men det är inte allt. Diskbänken har en förmåga att fyllas med disk som sedan står där i några dagar. Känns som att vi borde ta oss i kragen och ställa in direkt i fortsättningen så det slipper se ut på det viset nästan varje dag. Nu ska jag gå och äta något.
Kram

FRÅGA:
När vaknade du idag??

Söndag 14/11 2010


Gårkvällens goda, grillat kycklinglår, sallad och keso.

God kväll!

Idag har det verkligen varit fullt upp precis hela dagen, så nu är det verkligen skönt att bara sitta här vid datorn och skriva sitt dagliga inlägg. Resten av kvällen kommer att gå i lugnets tecken.

Igår kväll åt vi resten de två kycklinglåren som blev kvar från fredagen då Nall var snäll och kom hem med lite gott. Till det gjorde jag en sallad och så hade jag keso till. Perfekt och gott kvällsmål som gjorde vi upp planer till, nämligen att åka till ikea idag på morgonen, och så gjorde vi dessutom. Det är bara som så att det hann att bli förmiddag innan vi kom iväg, som vanligt när vi planerat att göra något skapligt. Våra morgonvanor drar ut på tiden. Men det är ju något som vi vet om och vi hade ju inget att stressa till så det gjorde inte så mycket att vi kom iväg lite senare än tänkt även om det bara handlade om ca 30 minuter.
Inne på ikea gick vi ganska snabbt förbi det som ej var av intresse för att gå rakt på det vi var ute efter. Blev lite köp som ni kommer att få se längre fram!

Efter att vi hade varit på ikea åkte vi hem och åt lite mat och direkt efter det hämta upp min morbror L för att åka ner till Morfar och hälsa på lite samt dricka kaffe och äta en bit farsdagstårta. Det är ju trots allt fars dag och då får allt möjligt gott åka ner i magen.
Efter firandet hos Morfar åkte vi och handlade lite mat för att jag tidigare under dagen hade pratat med pappa och bjudit honom på fars dag middag, samt att han fick en liten farsdag present i form av ett doftljus. Hann även bli en hel del prat om allt möjligt innan han gick hem igen.

vi har för bara ett litet tag sedan blivit ensamma hemma, så det ska bli riktigt skönt att bara inte göra något fram tills att det är dags att sova.
Kram

FRÅGA:
Har du haft mycket att göra denna söndag??


Mysig kväll


Allt detta goda hade killen min med sig efter jobbet igår. Mmm..!

God kväll!

Igår hade vi en mysig kväll här hemma. Nall var gullig som hade köpt med sig potatissallad, grillad kyckling och revbensspjäll hem efter jobbet. Så det åt vi i godan ro med levande ljus innan det blev ett skönt fredagsbad. En riktigt avslappnande och mysig kväll med andra ord.

Tänkte slänga in det här inlägget tidigare ikväll, men det blev inte av. Jag glömde helt enkelt bort det. Men här kommer en liten uppdatering från mig, nu när lugnet har lagt sig denna lördagskväll. Känner mig på mycket bra humör ikväll. Anledningarna är bland annat ett gott kvällsmål och planer för morgondagen. Skriver om dem imorgon så jag har något att berätta även då.

Var hos Morfar förut en kort sväng och kollade så att allt var i sin ordning med det som jag skulle kolla upp. Ska även dit imorgon igen och träffa morfar samt min morbror L där samtidigt.
Kram

FRÅGA:
Har du haft en bra lördag??

Lördag 13/11 2010


Gråare än så här är det faktiskt ute, om det nu är möjligt.

God förmiddag!

Vaknade redan vid 08.30 eller så av att jag fick ett sms. Pappa hade kommit ut till landet där han ska vara över dagen för att ordna saker för vintern. Det finns verkligen hur mycket som helst att göra där ute innan all snö kommer. Dessutom hade det hänt något med bryggan som de var tvungna att fixa. Mycket jobb!
Dock lyckades jag somna om i en halvtimme innan jag inte kunde sova mer, synd, för idag hade jag lätt kunnat sova ett tag till med tanke på vad det är för väder. Det är nästan mörkt som på kvällen trots att det redan nu är förmiddag. Regnet hänger i luften och det är riktigt grått och trist.

Dagens planer är väl att åka till Morfar idag istället för imorgon. Har lite saker som jag ska hjälpa honom att kolla upp, så lika bra att få det gjort så fort som möjligt. Annars blir det en riktig innedag. Vill inte alls utanför dörren mer än jag måste. Tur att killen är hemma och kan gå ut med Gubben. ;)

Måste även någon dag se till att få fram kameran min, nu har det blivit dåligt med nya bilder i bloggen. Men det kan ju som sagt bero på att jag knappt fotat något de senaste dagarna. Fast hur roligt är det att ta kort en dag som denna? Det får ju i sådana fall bli bilder på något inne, och då är frågan vad jag ska knäppa en bild på som jag inte redan har gjort. Ja, ni förstår ju dilemmat här. Man vill ju inte ta samma bilder dag ut och dag in, så därför kan jag lika gärna ta något ur arkivet.
Kram

FRÅGA:
Har du trist väder idag??

Fredag 12/11 2010


Ser ungefär ut såhär även denna dag. Skönt om snön försvinner fram till december i alla fall.

God dag!

Har
precis nyss varit ute med Gubben, snön håller äntligen på att smälta bort, men i och med det så är det faktiskt lite halt ute och Gubben som drar i kopplet så fort han får chansen var jag tvungen att hålla extra koll på med kort koppel som vanligt. Att hålla kopplet kort är ett måste då han är en rätt stor hund, strax över medel skulle jag tro och han är riktigt stark, och jag är rätt kort. Så har han långt koppel flyger jag efter som en vante och det skulle vara så oerhört pinsamt och för att inte tala om de skador man kan få. Nej, kort koppel för det mesta. Ibland låter jag honom ha lite längre när det inte är halt och inga hundar finns i närheten, dessutom kör jag stenhårt med kommandon, det är ju trots allt jag som bestämmer.

Känns lite trist det här med att jag inte bloggar fler än en gång per dag nu för tiden. Men om jag ska vara ärlig så har jag inget vidare vettigt att skriva om just nu så därför låter jag det vara tills jag känner att jag har något att skriva om. Jag kollade igenom bloggen för ett tag sedan och tog då bort en hel del meningslösa inlägg, som det bara stod god natt i. Hur intressant är det på en skala? Inte, så därför fick de tas bort.
Och jag är nöjd, för det var i samma veva som jag kom på att jag vill att min blogg ska vara fyllda av inlägg som i alla fall handlar om något. Som t.ex. mina mornar oavsett om de är lika varandra. Bloggen är ju trots allt lite som en dagbok. Kommer att vara roligt att blicka tillbaka på och se vad som står om några år. Fast snart hoppas jag att något intressant dyker upp som jag kan skriva om så att bloggen återigen blir fylld av inlägg.
Kram

FRÅGA:
Har skrivit sådant som efteråt inte känns värt att ha skrivit om??

Torsdag 11/11 2010


Ytterligare en bild på nypon med is, tycker det är så fint med allt det vita och röda! Nästan så att jag får lite julkänslor, jag som älskar julen!

God dag!

Har som igår varit vaken ett tag nu, varit ute med Gubben och så nu har jag precis ätit frukost. Inget som jag älskar att göra, men något måste jag ju äta om jag ska träna senare vilket jag har tänkt att göra.
När Gubben och jag var ute var det grått och trist ute, fast ljust på grund av all snö som finns ute. Ändå var det inte särskillt kallt. Dessutom fick vi gå en annan väg än den vi tänkt oss på grund av en stor och ilsken hund som tydligen skulle gått förbi oss om vi inte valde att vika av. Gubben tål ju inte andra hundar heller, så det var för det bästa.

Nu ska jag ta en till kopp te och så ska Gubben få sin frukost samtidigt.
Kram


FRÅGA:
Har du varit ute idag??

Onsdag 10/11 2010


En bild från våran morgonrunda denna dag. Ser ni att nyponen är klädda med ett istäcke?

God dag!

Har varit vaken i några timmar och varit ute med Gubben redan kl 10.00, riktigt slaskigt ute och lite småhalt på sina ställen. Måste erkänna att jag varit lite smålat och trött på sista tiden då jag gärna sovit lite längre, vilket egentligen inte är något annat än en dumhet. Men eftersom att jag vaknade lite skapligt denna tisdag så hoppas jag att det nu kommer  att fortsätta på det planet. Jag är egentligen en sådan person som tycker om att gå upp skapligt och hinna njuta av morgonen innan dagen redan är på väg mot kväll.

Åt frukost för ca en timme sedan ifall att det blir träning lagom till beverly hills som börjar om ca en timme. Hoppas på att jag orkar släpa mig upp på träningscykeln och trampa några varv vore ju det bästa för mig även om jag just nu inte känner för det.
Nu hörde jag att posten kom, så ska gå och se om det finns något intressant till mig. Jag tror dock inte att det är något förutom räkningar, men man kan ju alltid hoppas.
Kram

FRÅGA:
Har du också snö??

Tisdag 9/11 2010


Båten vi åkte med på kryssningen och våran hytt, med allt som ska finnas i ett litet rum.

God dag!

Vaknade för några timmar sedan och gick ut med hunden, fy vad det snöar ute idag. Så för en gångs skull hade vädret igår på tv rätt. Riktigt snökaos. Helst av allt vill jag inte se någon snö förrän tidigast december, fast som vi alla vet har vi inget att säga till om när det kommer till vädrets makter.

Tänkte berätta lite om helgens kryssning.
Kryssningen bestämdes redan två veckor innan vi åkte. Det var nämligen kära Pappa som bjöd oss på den här kryssningen, även G följde ju såklart med. Egentligen var det bestämt att vi skulle åka helgen innan denna, men då var det tyvärr fullbokat. Dagen innan vi åkte så packade vi en väska med ombyte och en påse med hundmat och hundgodis eftersom att Gubben skulle vara hos killens föräldrar under våran resa. Hunden lämnades ute hos killens föräldrar bara timmarna innan taxin kom och hämtade oss. Vi var inte tvungna att vänta länge förrän bussen kom och vi hade lite över två timmars bussresa framför oss. Dock gick den ganska så fort.

Väl framme i stockholm lämnade vi väskorna i ett skåp och begav oss till gamla stan för att titta lite, var en riktigt kylig eftermiddag / kväll. Gamla stan är verkligen mysigt med alla smågator, affärer och restauranger. Varje gång jag går där och tittar så känns det nästan som att komma några hundra år bakåt i tiden, det märks verkligen att gamla stan andas histora!
Till slut blev det för kallt för att gå omkring ute i ytterligare en timme så vi vände tillbaka och gick till båten. Fick komma ombord och vänta där istället i ca en timme innan vi fick gå ner för att lämna väskor. Väntan kändes inte sådär jättelång då vi pratade och tog en god drink under tiden då baren var öppen. Killarna tog sig förstås en öl.

När vi hade lämnat våra väskor gick vi till en utav restauranger för att få i oss en middag. Fick ett fönsterbord med fin utsikt över stockholm, såg mest stadens gatlyktor, men det var en fin vy.
Killen min beställde in hamburgare med kastelholmsost, ålänsk äppelsalsa, chili, paprika, bacon, rotsakschips och pommes, jag beställde in ryggbiff med griljerade rotsaker, rostad potatis med vitlökshollandaise och rödvinssky, helt fantastiskt gott. Måste säga att ögonblicket var magiskt när båten kryssade ut medan vi åt god mat med mysig utsikt över Stockholms stad, speciellt med tanke på att jag inte åkt kryssning på hela sju år.


Första bilden till vänster, maten jag åt, stockholms vy och nattklubben med två barer.
I mitten från vänster, discot & spa, med glastak, nattklubben & dansbandet casanovas & söndagens underhållning.
Underst, bilder från söndagens kryssning på väg hem igen genom skärgården.

Direkt efter maten gick vi alla ner till hytterna där vi bytte om till kvällens party / finkläder. Blev tyvärr ingen bild på mig där, men blev dock snygg med grå leggings, svart tunika och ett långt vitt pärlhalsband. Gick till nattklubben som låg en våning upp för att lyssna på kvällens liveband, dansbandet casanovas där G kände en av de som var med och spelade. Där vi båtgäster kunde få önska låtar om man bara var modig nog att gå fram, de var verkligen jätteduktiga på att spela och sjunga och körde inte bara dansband utan även många andra låtar. Härligt med variation. Tyvärr var jag inte modig nog att gå fram och önska en låt men fick tag på sångaren efter spelningen och tog tag i honom och sa att han sjöng bra men att han borde ha spelat en låt med arvingarna. Lite roligt, för efteråt har jag läst att han är rätt känd ändå och hade vissa framgångar inom just dansbandsmusik och låtskrivningar till just det.

Senare under kvällen var det en dansshow ala 80-tal och måste säga att det var lite småroligt att se på. Annars hände inte så mycket mer de resterande timmarna tills pappan min gick och sov vid 02 tiden. Nall och jag blev dock kvar fast bestämde oss för att gå upp till discot på 10e våningen, där även spat är dagtid. Skulle gärna ha flugit ovanför med helikopter och sett hur det såg ut där genom glastaket med discomusik och blinkande lampor. Nall och jag hamnade till och med på dansgolvet den sista timmen där innan det stängde vid 03. Dansa är verkligen inte min grej, men där känner ju ingen mig så jag kan gott kosta på mig att ha roligt vilket jag också hade.
Gick direkt till hytten efter det och somnade vid 04 tiden framför tvn där kanalen som visade vart båten var just då fick vara på. Vaknade dock flera gånger, tills jag vid kl 10 på söndagsmorgonen bestämde mig för att gå upp och duscha och göra mig iordning för dagen.

Söndagen var lugn med en kopp te och chips till frukost, samt en liten promenad till taxfreen där pappa handlade lite grann. Blev ingen shopping för oss eftersom pengarna var slut sedan lördagens roliga kväll. Men det gjorde inget, vi hade ju redan haft en toppenkväll innan med allt som fanns att göra!
Åt mat vid två tiden då vi alla tog hamburgarmenyn som Nall tog kvällen innan, och gick sedan för att lyssna på dagens underhållning vilket var en musiktävling med frågor, sedan casanovas och till sist två duktiga livesångare, Yvette Palm och vad killen nu hette har jag tyvärr glömt. Allt detta höll på ända fram till klockan 15.00 och då hade vi bara ca 30 minuter kvar tills båten var iland i stockholm igen. Hemma var vi nästan precis vid 19-tiden söndag kväll.
Tack Pappa för denna underbara och roliga resan! Och tack till dig också G för en trevlig helg eftersom jag vet att du läser detta. Hoppas vi alla firar nyår tillsammans igen precis som förra året. Det finns 363 andra dagar du / ni kan åka till v-vik, på så sätt får vi båda roligt!


Hej då Stockholm! I bussen i stockholm väntandes på att få åka hem igen.

Det blev ett väldigt långt inlägg, men där har ni på ett ungefär allt som hände under resans gång. Och jag ser nu att jag skrev klart detta lagom tills mitt beverly hills 90210 börjar och till det programmet blir det träning!
Kram


FRÅGA:
Gillar du att åka på kryssning??

Måndag 8/11 2010


Våran lilla lurvtuss är nu hemma och allt är som vanligt.

God eftermiddag!

Det
blir ett sent inlägg här denna måndag. Direkt imorse när vi vaknade så drack vi bara vårat te / kaffe för att piggna till för att sedan åka på ett uppdrag - att hämta hem våran hund. Men innan det var jag tvungen att bege mig ner lite snabbt på stan och apoteket för att köpa en mjukgörande kräm då min tog totalt slut igår kväll och eftersom att det står dusch och hårtvättning på schemat idag så är den krämen ett måste.

Åkte sedan ut till killens föräldrar och stannade där på en fika. Gubben blev verkligen världens lyckligaste hund när vi kom och när han insåg att han fick följa med hem igen. När det var avklarat åkte vi vidare till city gross och handlade pålägg till frukosten och sedan direkt hem för att laga mat.

som ni förstår så har vi ätit för bara ett tag sedan och snart blir det att tvätta. Har en hel del tvätt denna gången. Ska bli så skönt när det är rent.

Något som jag faktiskt har hunnit med efter att vi hämtade hunden är att kolla igenom bilderna från kryssningen och sorterat upp dem, lagt dem i kollage och fixat. Nu återstår det bara att skriva inlägget och visa upp allt. Men det får bli senare. Nu vill jag vila innan det är dags att tvätta.
Kram

FRÅGA:
Har du haft mycket att göra idag??

Hemma från kryssningen


Våran hårboll är kvar hos killens föräldrar en natt till. Men där har han det bra så länge.

God kväll!

Kom hem vid 19 - tiden ikväll från kryssningen och har verkligen haft en kanonhelg från början till slut. Berättar mer imorgon, för nu är jag ganska så trött efter lite sömn. Vi la oss sent (vid 04 ca) och som vanligt så vaknade jag flera gånger under natten / morgonkvisten och bestämde mig för att gå upp vid 10 och duscha och göra mig iordning för dagen.

Gubben (hunden) hämtar vi imorgonbitti istället för ikväll, går ändå inte att någon kör bil idag efter party som varade långt in på natten. Livet och körkortet är allför kärt och Gubben har det bra hos killens föräldrar.

Nu ska jag bara ta det lugnt och le när jag tänker tillbaka på våran helg.
Kram

FRÅGA:
Har du haft en bra söndag??

Söndag 7/11 2010




God förmiddag!

Nu
kryssar vi tillbaka till sthlm och senare väntar en färd hem till Norrköping och sedan vidare ut till killens föräldrar där vi ska hämta Gubben. Skriver såklart mer om resan, samt visar bilder från den antingen ikväll när vi är hemma eller imorgon när mera tid för det finns.

Blir ett kort inlägg denna söndagsmorgon.
Kram

FRÅGA:
Hade du en bra lördag??

Myskvällar



Förra helgen så laddade vi upp med chips, dipp och cola. Har ni någon gång testat sourcream chips med just dill dipp? Om inte så gör det, det är så väldigt gott! Underbar kombination.
Förra helgen blev det också film, först var det tänkt att vi skulle se en skräck, men den var inte alls, bra så vi stängde av den och såg på första scream filmen som gick på tv istället. Mycket mera sevärd än filmen som vi tänkt se på först.

Måste erkänna att vi även igår lyxade till det med just detta som är på bilden, tillsammans med en film förstås. Igår hyrde vi beck- levande begravd. Jag måste säga att jag tyckte att filmen var sådär, och jag har sett bättre beckfilmer. Den får betyget 3 av 5 då den var sevärd.
Kram

FRÅGA:
Tycker du beckfilmerna är bra??

Lördag 6/11 2010


Kommer sakna våran hårboll under denna korta lilla resa, fast jag vet att han har det bra hos killens föräldrar. Hundmat, hundgodis och hans favoritleksak är med.

 är dagen som jag & Nall väntat på i två veckor äntligen här! Idag sticker vi iväg på kryssning och glömmer allt för några timmar och förhoppningsvis bara har roligt. Det förtjänar vi verkligen. Vi åker inte själva, utan två andra ska också med. Ska bli så roligt och framförallt skönt att få komma hemifrån för ett litet tag. Vi packade en liten väska med ombyte redan igår kväll, så idag är det bara att göra sig fin och se till att vi är mätta tills vi kommer fram till sthlm, det är ju en resa på två timmar, lite mer eftersom man alltid stannar vid nyköpings bro en stund.

Killens föräldrar ska ha hand om Gubben, och grannarna håller koll i trapphuset. Alla är extranoga med att kolla så ingen som inte bor här rör sig omkring sedan det var inbrott här i området. Bra tycker jag, för sådant vill man inte vara med om.

Nu ska jag fixa mitt hår och sedan ska jag förbereda kaffe och te, tiden går!
Kram

FRÅGA:
Te, kaffe eller juice??

Fredag 5/11 2010


Vacker bild tycker jag, den ser nästan vintrig ut, om det inte vore för att löven på trädet längst ner till höger avslöjar att det är höst. Var ju inte allförlänge sedan som vintern såg ut just så.

God morgon!

var jag redan uppe och snart ska jag iväg på ett litet möte som jag har idag. Innan jag åker ska jag hinna varva ner och vakna till, samt få i mig frukost och en kopp te. Tycker inte om att stressa på morgonen, det kan förstöra en hel dag.
Förutom att jag ska på möte så ska jag även till Morfar en sväng och hälsa på där samt hämta en form som moster glömde då vi var där i lördags. Och eftersom att jag har ytterligare en av hennes former sedan pajerna vi fick med oss hem för några helger sedan så kan det vara smidigt om jag har båda två som hon kan få då jag träffar henne nästa gång. Var där en liten sväng i förrgår och kom då att tänka på det.
Kram

FRÅGA:
Ogillar du att stressa??

Torsdag 4/11 2010


Såhär ser det ut i köket denna morgon, måste kasta och fixa iordning på alla papper! Och det är en hel del som ni kan se. Jobbigt, men ett måste.

God förmiddag!

var vi framme vid den näst sista dagen för denna vecka och det blir en pysseldag här hemma mer eller mindre. Har lite att plocka iordning på som ni kan se på bilden. Mycket är gamla papper som bara ska rivas sönder medan annat är sådant som ska in i pärmar och sparas. Av någon lustig anledning så samlas allt på hög under en lång tid och sedan finns en massa papper att organisera upp. Jobbigt! Och något som borde ändras för att göra det lättare för en själv.

Förutom att fixa denna oreda på bordet så ska jag sy en tröja som jag bestämt mig för att göra kortare. Eller det är egentligen en lång tunika, som mer ser ut som en klänning på mig. Lite för lång för min smak. Tog tag i saxen och klippte till den innan frukost imorse, så nu kommer jag inte undan, det måste göras!
Kram

FRÅGA:
Plockar du iordning direkt??

Onsdag 3/11 2010


Morgonte är guld det. Gott och välbehövligt!

God förmiddag!

Vaknade även idag av att en viss hund öppnade sovrumsdörren, det har han gjort i en veckas tid nu ungefär. Varför förstår jag inte, men jag tror att han tycker att jag och Nall har sovit klart och visst vaknar jag. Idag är det verkligen regnigt och tråkigt väder, riktigt höstväder. Nu vill jag snart se lite sol igen, det behövs. För ett tag sedan så blev det frukost och snart ska jag ta fram till middagen, så att köttet hinner tina ordentligt.

Denna dag lär bli lika innehållslös som gårdagen. Just nu händer det inte mycket tyvärr. Dock trivs jag rätt bra ändå. Längtar i alla fall till helgen då vi har planer, roliga planer. Vad det är får ni såklart veta då. :)
Nu måste jag ta på mig lite kläder.
Kram

FRÅGA:
Har du planer för dagen??

Tisdag 2/11 2010


Den runda grejen där är parkeringshuset mitt i stan. Längre bort i den ljusa byggnaden till vänster finns mcdonalds och biograferna. Rakt fram i det gula huset ligger en krog.

God förmiddag!

Har nu varit vaken ett bra tag och precis när vi ätit frukost så ringde det på dörren. Där utanför stod killens vän & kusin Jimpa. Där satt jag i köket med rufsigt hår och iklädd morgonrock och kände mig inte alls redo för besök, men Nall var kvicktänkt och sa att de skulle gå ut med hundarna. Han har ju sin hund Rocky med sig. Så nu i skrivande stund väntar jag de två killarna plus hundarna tillbaka vilken minut som helst nu. För jag är nu iordninggjort och klar för dagen!

Lite senare ska vi även åka och handla lite. Bland annat så fattas det till frukosten imorgon och sedan min vanliga kvällssallad som jag nu börjat äta. Vad är bättre än en skål med sallad på kvällskvisten innan man lägger sig? Bara nyttigheter och så lägger det sig heller inte kring midjan. Perfekt!
Kram

FRÅGA:
Ska du träffa någon idag??

Måndag 1/11 2010


Idag är det rätt grått och trist ute. I alla fall än så länge. Var likadant väder igår på morgonen för att sedan bli soligt. Kan ju alltid hoppas på att det blir likadant idag.

God förmiddag!

var vi redan framme vid november, årets näst sista månad. Denna månad är väl den som brukar kännas allra längst och tråkigast. Av någon anledning så känns denna månad mörkast dessutom, kanske är det för att det är den sista höstmånaden? I december finns ju i alla fall min favorithögtid; julen. Och efter det börjar det sakta och säkert bli ljusare igen. Så det måste bero på den anledning jag skrev. Det finns dock en sak att se fram emot denna månad, i slutet av månaden är det ju nämligen första advent och då blir det att pynta och piffa lite här hemma. Mys!

Har inte några speciella planer idag. La precis efter frukosten ut de nytvättade hallmattorna och allt känns så mycket fräschare. Försöker att tvätta upp mattorna i alla fall en gång per år. Hur ofta tänker man på att även de behöver tvättas? Visserligen håller jag dem rena på andra sätt under resten av året. Och ikväll blir det att hänga in resten av den rena kläderna som tvättades igår.
Nu ska jag gå och ta fram det som vi ska ha till middag senare i eftermiddag.
Kram

FRÅGA:
Sov du gott??

RSS 2.0