30/11 2009

God förmiddag!

Vi har precis ätit frukost och är då mätta och glada. Och jag försöker att undvika den andra koppen te. Det kommer bli svårt. Men jag tänkte att jag ska försöka att bara dricka tre koppar te per dag, max fyra någon gång ibland. Jag brukar väl dricka någon liter te per dag. Just på morgonen brukar det alltid bli två koppar. Så gott efter frukost time.

Jag väntar på att L ska ringa och säga någon tid vi ska mötas upp. Vi ska mötas upp idag för att fixa lite grejer på stan. Ärenden. Så det lär bli en händelserik dag det här.
I alla fall för min del.

Nu blir det som vanligt att sopa golven och borsta tänderna.
Våran "lilla" hund drar in så otroligt mycket skräp, grus och lövbitar, i hans päls och självklart lossnar det här hemma och blir inte så trevligt. Jag vill inte gärna ha det i sängen. Hunden får inte sova i sängen, men det fastnar ju på fötter och strumpor så det hamnar där i vilket fall som helst om det inte tas bort. Usch för grus inne!

Kram!

Adventsfika + adventsmiddag!

God kväll bloggen!

Trodde verkligen att jag skulle hinna skriva innan vi for iväg, det var tydligen inte fallet. Tiden gick fortare än jag trodde och precis när jag gjort mig iordning var det dags att åka till Morfar och adventsfikat. Måste säga att där var en mycket trevlig stund med julmusik, glögg, pepparkakor, kaffe och lussebulle varvat med en massa prat och skratt!
Ville inte att det skulle bli dags att åka därifrån. Men tidigare idag bestämde vi med Pappa att vi efter adventsfikat skulle dit på middag. Och med första adventsljuset tänt blev det en adventsmiddag. Stekt fisk, potatis och sås. Hur gott som helst!
Och både hos Morfar och Pappa var verkligen riktigt adventsfint, precis som här hemma och säkert hos alla andra också.

jag kom precis nyss hem från allt och ska nu ta det lugnt med Nall framför filmen the proposal som inte blev något av igår. Vi hann ju bara se ca 30 minuter av filmen innan vi åkte för att hämta morbror som tyvärr annars hade fått vänta där.
Blir att tända första ljuset på adventsljusstaken i vardagsrummet. Vi har turen att ha hela två stycken sådana hemma för dubbelt mys med andra ord. En där och en i köket!

Hoppas ni har en mysig första advent!
Kram


Får bli samma bild som imorse. Orkar inte ta en ny nu när mys och
film står på schemat ikväll!

Sön 29/11 2009

God dag bloggen!

Idag är det första advent och vi har tänt första ljuset idag. Och igår adventspyntade vi på kvällen. Så nu är här så mysigt hemma. En sak fattas och det är adventsstjärnorna, problemet är bara att vi inte hittade sladdarna till dem. Så ska leta upp dem strax.

Kände inte alls för att blogga igår och hittade på annat istället. Och nog hände det saker. Kanske inte på dagen, men på kvällen.

Nall gick igår ut med hunden tillsammans med en av hans kusiner som också har hund. Så Gubben fick gå långpromenad och träffa en annan hund. Plus att Nall på vägen hem äntligen handlade frukost grejer så idag har vi ätit ordentlig frukost med en massa gottit. Jepp. Han passade på att handla lite mera goda saker till frukost och mycket dessutom, så nu har vi.
Promenaden gjorde gott för hunden igår, då han var rätt trött resten av dagen.

kvällen ringde vi runt och kollade läget. Bestämde oss sedan för att se en film. The proposal. Cirka en halvtimme in i filmen ringer Nalls mobil. Det var B som undrade vad vi gjorde. Haha, vi hade liksom pratat med dem en timme innan. Direkt efter det samtalet ringer hans mobil igen. Denna gång var det L som undrade vad vi gjorde. Han satt fast i grannstaden / byn och kom inte hem efter jobbet. Han hade kollat fel på busstiderna så hade vi inte sagt ja till att hämta honom så hade han fått sitta där i två timmar!
Så det var bara att stänga av filmen och åka.
När vi väl kom dit och skulle hämta upp honom var det polisbilar och ambulanser där. Tanken att det hade hänt honom något slog mig. L är nämligen min morbror så blev lite skräckslagen för en minut innan han kom fram till bilen och vi äntligen började åka därifrån. Och tur var väl det, för på vägen hem igen mötte vi hela 4 stycken polisbilar som skulle dit, så antagligen hade bråket urartat.
L sa att någon där hade fått en kniv i sig precis bakom honom och att det var därför som ambulans och polis redan varit där. Det hela står idag på text tv berättade Pappa när vi pratade med honom förut.  Sånt gör mig så rädd för detta samhälle. Dumskallar som gör sådana saker. De borde tänka ett steg längre!

Nu ska jag börja fixa mig iordning, så jag skriver mer när jag är klar.
Kram


Våran fina adventsljusstake med första ljuset tänt. Den ställdes fram
igår, likaså strök jag gardiner och fixade här hemma. Älskar verkligen
att pyssla, och speciellt med julsaker. Julen är såklart min favorithögtid.
(Vad sägs om den nya morgonbilden? Tror den kommer bli perfekt
under juletid.)

Fre 27/11 2009

God dag!

Börjar denna dag med ett vanligt morgoninlägg.

Vi kom väl hem från Pappa vid 20:30 tiden eller så. Och då var vi nere i källaren och satte in en låda med lite grejer som vi tog med därifrån. Måste börja få hem alla mina saker. Det är på tiden. Speciellt eftersom att jag flyttade för över ett år sedan nu. Det kan jag verkligen inte tro, att vi har bott här så himla lång tid redan. Det känns väl som kanske ett halvår. Men inte mer.

Jag har ändrat mig lite. Efter funderingar igår om en annan lägenhet i detta område kom jag fram till att jag visst kan tänka mig en sådan här annan lägenhet med fönster åt båda hållen. Förut var jag helt inne på att det ska vara en lägenhet med alla fönster åt söder, lite svårt att få en sådan skulle jag tro. Det finns bara 12 stycken sådana lägenheter på den här gatan. Fast man vet ju aldrig. Kanske det dyker upp en sådan. Ja tack, och hej billigare hyra. Vad glad jag skulle bli!

Nu på morgonen blev det två knäckemackor med krydda. Yes, fortfarande inte handlat. Det har inte blivit av. Måste dock göra det någon dag här. Lite smått. Efter det har jag plockat bort sommarskorna, lagt dem i en påse och upp i skåpet där de är gömda ett tag. Så nu ser det äntligen lite bättre ut i hallen. Vi har en för liten skohylla. Men vid en eventuell flytt så ska vi istället köpa ett skoskåp. Praktiskt och bra. Finns så många planer. Men vilka av de planerna som kan bli uppfyllda beror på vilken sorts lägenhet av de som vi vill ha, som vi får.
Det återstår att se.

Kram

Gårdagen

Igår var det ju som sagt var fullt upp större delen av dagen. Efter våra ärenden och måsten på stan där vi bland annat satte in min del av hyran och efteråt gick en stund på stan och kollade lite samt köpte lite nytt fräscht smink till mig så åkte vi ju ner till AH:s och köpte röd sytråd. Självklart hade jag inte en tanke på att vi skulle åka dit så jag hade inte med min tröja som ska sys om, utan efter ärendena på stan sa jag att jag ville åka och köpa denna sytråd. Och när vi kom hem upptäckte jag att jag såklart hade fått med mig fel färg.
Så jag skickade iväg Nall med tröjan så att han kunde byta så att  jag fick rätt färg på sytråden.
Under tiden var det matlagning som stod på schemat för mig här hemma så att det var klart tills han kom hem eftersom han efter maten skulle en sväng till sin kusin. Sagt och gjort. Tajmade in tiden när han kom hem rätt bra.
Ca 40 min efter att han åkt till kusinen slog det mig! Vi hade tvättid samma kväll kl 17:30. Typiskt. Ringde och sa det. Hoppade i badet, tänkte ta ett snabbad och läsa lite en stund. Skön avkoppling. Bara det att när jag gick upp så var det bara 10 minuter kvar till tvättiden. Så jag fick skynda på och slänga in första maskinerna med tvätt själv. Fick som tur var hjälp med resten.

när allt var klart igår var jag rätt trött och kände verkligen inte för att blogga eller göra något annat heller för den delen.
Kul att det för en gångs skull blev lite text i denna blogg och inte bara meningslösa meningar som att vi ska äta frukost.
Visserligen berättar jag inte allt jag gör här i bloggen. Fråga mig inte varför. Fast jag tycker att man kan få ha lite privatliv och inte skriva ut precis allt.

Kram

Tors 26/11 2009



God förmiddag bloggen!

Idag är det redan en hel månad sedan Morfars födelsedag och på söndag ska vi dit för adventsfika! Och om en månad har det redan varit julafton och vi är på väg mot nyårsafton. Tiden går verkligen skrämmande fort! Det var nyss jul och nyår och jag kommer ihåg det som igår. Det känns inte alls så länge sedan som det faktiskt är.

Vi glömde igår att handla saker till frukost, så idag har det inte blivit någon heller. Fast konstigt nog så mår jag bättre utan det. Har märkt att jag mår så fruktansvärt dåligt vid 15 tiden om jag ätit frukost. Fast de två senaste gångerna när jag struntat i det har jag mått bättre. Så konstigt. Borde vara precis tvärtom.
Nåja. Det blir något att äta lite senare i alla fall.

Kram

Ons 25/11 2009

God dag bloggen!

Kom precis nyss hem från stan och annat äventyr. Tagit ut och satt in pengar så Nall kan dra hyran och mina andra räkningar. Det blev dyrt denna månad för mig. Fast nu är det betalt så det känns riktigt skönt.
Passade också på att gå en snabbsväng på stan och köpa lite nytt smink. Behövdes verkligen. Min mascara närmar sig slutet och detsamma med foundationen. Fast jag har haft det riktigt länge så, det var dags att byta ut i alla fall.
Åkte efter det en snabbsväng till A:Hs och köpte två sytrådar. Så nu äntligen kan jag sy om min tröja som jag längtat efter att få göra. Synd bara att jag glömde tröjan hemma, så det blev inte riktigt rätt nyans. Fast tror inte man tänkter på det direkt mycket. Tråden kommer knappt att synas i alla fall.

Vi hann inte med någon frukost imorse. Eller hann och hann, det mesta var slut. Så nu står matlagning på schemat.

Kram

Hunden Gubben

Våran Gubben är nu kammad och fin. Nu behövs bara ett bad för honom så han kan bli adventsfin. =)
Plus toppning av hans päls.
Visst är han söt? :D


Söta Gubben vid firandet av Morfar förra månaden. Här ligger han vid extrastolen och tigger tårta. Något han i alla fall inte får äta. Han blir så dålig då. Hundmat och hundgodis är det som gäller!


Tis 24/11 2009

God förmiddag bloggen!

var det återigen en ny härlig dag. Gick upp vid 09 och har varit i köket sedan dess. Vi har verkligen tagit en långfrukost i lugn och ro, kollat igenom reklam och lite sådär.
Det var verkligen en massa julsaker i tidningarna, så kollade extra länge i dom. Julsaker är så fint. Längtar redan till nästa / nu på söndag så jag får ställa fram en del av dem. Mys!

Finns inget mer att skriva just nu.
Kram

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/902496/-leia-?claim=wx7fzad64bz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Fredagens tacomiddag


Detta är då en bild från fredagens tacomiddag då Pappa var här på besök. Det var verkligen hur gott  som helst och längtar lite redan till nästa gång. Tycker faktiskt inte att man ska äta taco för ofta. Då blir det helt plötsligt inte lika gott som om det äts mer sällan. Här äter vi det kanske en gång mån - en gång varannan månad. Då blir tacos inte tjatigt. Det enda som fattades på bordet var tacoskalen, de var i micron vid tillfället.
Vi är inga fan av mjukt bröd, mår så illa av dem. Skalen är bättre.
Färsen är vanlig köttfärs blandat med vegetarisk färs. Lite av båda, blir bättre så.

Och ja, tapeten blev oljeskadad på nyårsafton. Oljepumpen innehållandes olivolja exploderade precis mellan mig & moster. Vilken smäll! :D

Mån 23/11 2009



God dag bloggen!

Gick
upp vid 09:30 idag och fixade till frukost och tog det lugnt. Älskar verkligen lugna mornar, finns ingen bättre start på dagen än så. Stress på morgonen är bland det värsta som finns.
Efter frukosten fixade vi till här hemma. Saker som legat på soffkanten, i säkert ett halvår, så som batteriladdare och allmänt skräp har tagits bort. Tror nästan inte att jag sett vårat vardagsrum så fint och rent från skräp / saker förr och det är nu ett lugn i hela mig. En ren lägenhet är ett måste. Blir annars lite småstressad.

Snart blir jag ensam hemma då killen ska ut till hans pappa som ska hjälpa honom med bilen igen. Småjusteringar som tur är. Ska då ta en dusch, skönt.
Annars finns än inget planerat.

Kram

Sön 22/11 2009

God dag!

Hur mår ni då? Själv mår jag jättebra.
Imorse ringde Pappan min och berättade att han är ute på landet med min farbror. De håller fortfarande på att fixa inför vintern där ute. Det finns alltid så mycket att göra där då.

Vi kom hem för snart en timme sedan. Direkt efter frukosten imorse så åkte vi direkt till Morfar och hälsade på. Snackade gojja och drack kaffe. Hur trevligt som helst verkligen! Morfar är alltid på strålande humör!

Efter fikastunden åkte vi för att handla lite julsaker. Andra gången för detta år. Förra gången vi köpte julsaker var när vi storhandlade mat. Då fick två paket med julgransglitter följa med hem. Ett glitter som är svårt att hitta. Vanligast är ju det som bara är silver, detta var lite mera blanding av guld och silver och det glittrar så fint. Har redan det hemma, men det som vi redan har sjunger på sista versen.
Idag däremot handlade vi en till ljusstake, en röd. Ville egentligen ha en vit. Fast de var lite dyrare så det blev det billigare alternativet. Även röda och vita kronljus, plus tvål och shampo åkte med ner i korgen och fick följa med hem.
Så nu är vi rustade för första advent nästa söndag och jag är lycklig! Trots regnet är detta verkligen en perfekt dag.
Kram´

FRÅGA:
Tycker du det är mysigt med levande ljus??


Nya kronljus varav ett av dem nu är tänt på tvn i sovrummet.
Söndagsmys!

Lör 21/11 2009

God dag!

Imorse
när klockan ringde var jag verkligen urtrött. Riktigt jobbigt att gå upp med tanke på hur sent vi somnade. Såg knappt någonting, allt var helt suddigt och ögonlocken åkte ner lika snabbt som de öppnades. Så gick som en, vad heter det, zombie de första 10 minuterna här hemma. Riktigt jobbigt att gå upp de dagarna. Jag som annars är så morgonpigg.

Har som jag skrev igår varit hos Pappa och hämtat hem symaskinen plus lite annat som var mitt. Mina vinterskor var tydligen där också. Så det känns bra att de sakerna är hemma nu.

Har inte så mycket mer att skriva för tillfället, utan det blir att vika ihop tvätten och lite sådär först.
Kram

Fre 20/11 2009

God morgon bloggen och ni andra!

Vaknade redan vid 09, så har alltså varit vaken en timme. Lät Nall sova ut lite eftersom han har jobbat. Men idag ska han & hans pappa jobba med bilen igen. Får se om de kommer någon vart.
Jag själv känner för att bara ta det så lugnt som möjligt idag. Tvätten igår var jobbig nog.

Nu blir här frukost och viktigast av allt, mitt te.

Kram

Tors 19/11 2009

God förmiddag bloggen och ni andra!

Har precis som igår och i förrgår varit ute med hunden redan, och tur för mig att det var lite halvsoligt då. Var så skönt ute för en gångs skull. Det gäller att passa på så fort minsta lilla sol tittar fram.
Dessutom känner jag mig extra duktig idag som tvättar själv. Har inte gjort det sedan i våras? Nall har hjälpt till annars. 
Det värsta med tvätten idag är att det är så mycket. Tvättskåpet där vi har tvätten rann över totalt och alla mina kläder plus underkläder börjar ta slut och då är det verkligen akut. Så jag hade tur idag som kunde tvätta på en gång. Ska bli så skönt när det är klart.

Nu kokade tevattnet i kokaren precis klart ute i köket så ska gå och ta lite te för er som bryr er om det nu finns någon. Kram

Ons 18/11 2009

God förmiddag bloggen och ni andra.

Kom precis som igår nyss in från rundan med hunden. Där vi mötte andra hundar. Något som Gubben inte gillar direkt mycket. Han piper, gnäller och skäller och för att inte tala om dra. Han drar i kopplet när han ser andra hundar och det är en stark hund vi har. Gäller att alltid vara på sin vakt annars är det hej då.

Nu kokade tevattnet precis klart i köket så ni kan ju gissa vad som händer nu.
Kram

Tis 17/11 2009

God förmiddag!

Sov inte alls bra inatt. Hade väldigt svårt att somna och vaknade mitt i natten några gånger. Och somna om imorse var inte det lättaste. Och vaknade med lite ont i ryggen gjorde jag också. Usch vad sånt är jobbigt.

Kom precis in från rundan med Gubben. Det regnade lite ute, dock inte så mycket. Gubben var glad över att få gå ut i alla fall. Så nu först blir det frukost i form av en bulgursallad som jag gjorde iordning igår kväll. Den blev verkligen jättegod så tur att jag gjorde mycket, till det en trogen kopp morgon te. Starten på dagen så att säga. Efter salladen ska lillhunden få mat. Hundmat.
Hoppas bara att han blir likaglad då som när vi skulle gå ut. :P
Kram

Hemma!

Hej hej!

Nu så är jag hemma från Pappa och kortspel. Eller nu och nu. Jag kom hem vid klockan 20.
Mycket roligt, jag som älskar att spela kort och andra spel så som fia, monopol med mera. Vi bestämde att vi träffas imorgon igen, bara han och jag eftersom Nall var med idag.
Tyckte att det var rätt skönt ute. Inte alls kallt och så som man tror att det ska vara om höstkvällarna. Nästan så jag hade lust att gå en promenad när jag ändå hade Gubben. Men Gubben valde att gå mot porten så han var inte alls särskillt sugen på att gå. Lustig hund.

Ska nu börja göra mig iordning för kvällen lite smått och tvätta bort det lilla smink som är, dricka en kopp kvällste i lugn och ro för att till sist borsta tänderna och sova. Imorgon ska vi upp skapligt då bilen inte alls hann att bli klar sist så imorgon ska Nall och hans pappa jobba mer på bilen och då hoppas jag att den blir klar.

Hoppas ni haft en lika trevlig kväll som jag och att ni sover gott!
Kram

Middag + Morfar

Söndagar brukar bli dagen då jag hälsar på Morfar och andra också.
Efter middagen som Nall håller på och lagar nu blir det att åka en sväng till Morfar, dricka lite kaffe, spela lite spel och sådär. Ska bli trevligt.

Blir ju också en sväng till Pappa lite senare som sagt.

Måste snart göra mig iordning också. Sitter här och har inte gjort något sedan frukost mer än att spela tv spel. Är med andra ord helt osminkad och hemsk och dessutom är håret inte borstat och det syns. :S
När jag inte är iordning gjord känner jag mig så... sunkig? Om det nu är rätt ord. Eller så kanske ordet sliten stämmer in ännu bättre. Så nu blir det att blaska på lite mascara, och rouge så kan jag känna mig fräsch och snygg sen igen. Toppen!

Kram


Sön 15/11 2009

God förmiddag!

Igår kväll vid 20 tiden åkte vi iväg hemifrån till Mo & B. Snackade gojja. Mo hade bakad kladdkaka eller så. Så det blev en liten bit av det också, dock ingen grädde utan sköljde ner det hela med lite kaffe.
Klockan hann att bli 00:20 innan vi begav oss hem igen. Trevligt var det i alla fall.

Vaknade strax innan 10 av att mobilen ringde. Pappa ville meddela att han och farfar hade kommit ut till landet och skulle fixa där hela dagen med saker inför hösten och att han skulle ringa när han var på väg hem eftersom jag och Nall ska gå dit en sväng då. Roligt roligt!

Kramis

Lite spelande



Har återigen börjat om på kingdom hearts 2 och tänkte ta en runda nu.
Känner att det är en dag att inte göra så mycket på. Blogga kan jag ju göra samtidigt.
Har redan hunnit med massor idag. Bland annat städat, hämtat en tröja, i min klädstil jag hade mera förr, me like! Ringde till moster och frågade om hon hade den. Men icke. Den hade jag fått sa hon, så jag gick hem till pappa och rotade i tygpåsen och där var den.
Jag ska bara fixa ny tråd och sy upp en sak som varit för långt på den. Sedan är den klar för användning. Som jag har saknat den! Gothic!
Kram

Lör 14/11 2009

God dag!

Här hemma hade vi som tur var inte otur igår. Känns ju skönt såhär dagen efter på grund av att idag är det ingen otursdag. Fast man ska aldrig säga aldrig. Vad som helst kan hända när som helst. Och det är det som är så läskigt, samtidigt så skönt att man inget vet oavsett vad det är.

Vi sov verkligen ut idag. Vaknade för ca 40 minuter sedan eller så. Skönt. Fast jag märker verkligen att ju längre jag sover desto tröttare blir jag. Ingen bra kombination det där, fast jag har bestämt mig för att sova lite längre på just lördagar för Nalls skull eftersom jag inte kan låta bli att väcka honom när jag går upp. Hehe. Så någon dag i veckan kan han få sova ut tycker jag och lördagar är den perfekta dagen för den saken.

Nu ska vi äta frukost och dricka te / kaffe.
Kram


Fre 13/11 2009

God förmiddag!

Idag var det tydligen fredagen den 13e igen. Två gånger på samma år. Lite småläskigt sådär.
Hoppas bara på att vi slipper otur.

Jag kom precis nyss in från rundan med hunden. Och trots att jag tyckte det var superskönt ute med den lite kyligare luften blev öronen mot slutet av rundan iskalla och när jag kom in så värkte det i dom. Har ni också så att om det blåser och är lite kallt värker det i öronen ett tag? Riktigt irriterande är det i alla fall. Tur att det går över ganska snabbt.

Nu blir här en kopp te, en god kopp morgonte. Ett måste!
Kram

Ang Jordens undergång

Har skummat igenom en massa med kommentarer hos någon som skrev om ämnet jordens undergång för ett tag sedan. Och eftersom hon fått så mycket kommentarer ang det så var det en hel del intressanta åsikter och även en hel del som var riktigt skrattretande.
Anledningen till att jag tycker att en del är skrattretande är för att jag läst mycket om rymden och liknande, slukar allt inom sådant och även inom ockultism med mera. Kunskap är makt.

Skrattretande som typ: "Mayaindianerna hade ju inte el och datorer så hur kan de veta sånt?" Eller något i den stilen. Haha, tillåt mig skratta alltså. Kom igen, datorer vet inte allt, allt som finns i dom har ju människan tryckt in där typ. Inget de kommer på själv precis. Och el, det behövs inte el för att veta saker och ting? El är bra, men det ger inte kunskap så att säga.
Dessutom vet väl alla att de kunde astronomi, matematik likaså. Det är lustigt det där hur de och andra människor som levde flera tusen år tillbaka kunde veta saker om astronomin som vi trodde att vi kom på för typ 2-300 år sedan eller något sådant. Det var inte bara var mayafolket som kunde sin sak inom det ämnet.
Det lustiga är att jag läst att de som levde för flera tusen  år sedan (nu inte bara maya) visste om planeter, som bara kan ses i teleskop. Väldigt märkligt. Det däremot, undrar jag hur de kunde veta eftersom så vitt jag vet fanns inte teleskop på den tiden.

Tors 12/11 2009

God morgon!

Klockan
ringde återigen vid 09, så gick upp precis strax efteråt. Nall & hans pappa ska jobba med bilen idag igen och för hoppningsvis blir den klar idag. Enda problemet är att Nall nu imorse fick åka iväg och byta en del som blev fel, den passade inte. Så jag hoppas att han snart kommer tillbaka. Först då blir det frukost och te.

Blev aldrig något rivande av tidningar igår, så det får bli idag istället. Måste få dessa småsaker klara någongång. Skulle också behöva kolla igenom alla lådor och så, skönt att ha det klart sedan. Då vet jag ju att det som är kvar ska med i flytten.
Än ska vi ju dock inte flytta. Har fortfarande inte sett eller fått någon ny lägenhet. Det kommer väl vartefter.

Ska förbereda kaffe och te nu innan Nall ringer och säger att han är på väg hem igen.
Kram

Nyttiga jag!


(rekommenderar ska det stå)


Ons 11/11 2009

God förmiddag alla!

Har varit vaken sedan klockan 09 och imorse var det ombytta roller här hemma. Jag låg kvar i sängen medan Nall var den som fixade både kaffe och tevatten. Skönt för en gångs skull att kunna dra sig i tio minuter extra.
Dock ska han snart gå ner till garaget, hans pappa kommer och hjälper oss med bilen som blev rejält underkänt på besiktningen med hela tre stycken tvåor. Det hela skulle kostat 6000 på verkstad att fixa ordning, men eftersom killen kan en del om bilar har han redan bytt två av grejerna, och köpt den sista och allt som allt har det nu gått på 1500 kr ca! Dock får han ju göra allt själv men fatta vad billigt man kommer undan om man sliter lite själv. Tur att jag slipper bara.

Själv blir det att riva ur fler tidningar och kasta dom, sopa golven, kamma hunden, ta en dusch och lite sådär under tiden. Kanske hittar på något mer senare.
Kram

Kyligt värre

Vi kom hem för ett tag sedan, har käkat max. Var iväg på ett möte på af och det gick både superbra och jättefort. En kvart var jag där sammanlagt. Måste säga att jag är nöjd.

Utanför har vädret varit grått, trist och kallt. Och tillråga på det så har värmen och varmvattnet varit avstängt sedan kl 09 imorse och kommer inte att slås på förrän vid kl 20. Känns väl kyligt värre här hemma nu och jag har tänt massor med värmeljus. =)
Tur att det idag finns ett skäl till att göra det. För har ingen lust att gå och frysa eller sedan bli sjuk.

Ikväll är väl dh också? Ska ni se det?

Kram


Grått och trist väder ute? Svar ja. Ni ser ju själva.
Och nej, det regnar inte, bara fönstret som inte är det renaste.

Har glömt..

Har ju glömt att skriva att jag redan nu varvat mitt kingdom hearts 2! :O
Jag gjorde det härom dagen och jag måste säga att även om jag tyckte det var tråkigt så blev jag ändå glatt överraskad när jag klarade sista bossen.
Grejen var den att jag precis skulle ge upp för att se på tv istället, så tänkte jag låta Sora självdö, för orkade verkligen inte spela klart. Fast det gick så långsamt så tänkte att jag spelar tills det är game over i alla fall. Sagt och gjort. Jag spelar vidare, hamnar i samma svåra läge som sist då jag inte klarade av det. Och helt plötsligt klarade jag av sista bossen utan att blinka. Blev riktigt förvånad själv, och texten på alla som gjort spelet spelades upp och jag hade varvat även det.
Jag är så himla bra när det kommer till spel.

Snackade med baby härom dagen och kom fram till att jag varvat de flesta av mina spel :O
Kram


     Kingdom hearts 2


Påbörjat

Hej alla!

Jag har bestämt mig! Från och med nu ska jag småpyssla lite inför en eventuell flytt. Eller rättare sagt flytt. Vi har ju inte fått någon ny lägenhet än. Men jag har redan nu bestämt mig för att börja rensa bort en massa saker. Så som jag gjorde tidigare idag. Och faktum är att jag redan har börjat.
Förutom att plocka ordning på alla viktiga som oviktiga papper har jag börjat med att titta igenom alla illustrerad vetenskap och rivit ut de sidorna jag tycker är intressanta. Redan har jag rivit ur fyra stycken tidningar och jag har säkert en 20 till att gå igenom. Men vad extravikt jag slänger bort och skönt att bara spara det som är intressant. Vem vill ha kvar fem kilo tidningar när kanske bara en tredjedel av allt som står är riktigt intressanta grejer?

Har ju som sagt var känt mig lite småförkyld idag. Eller jag låter småförkyld. Känner mig än så länge frisk, tack och lov. Fast för säkerhets skull dricker jag te med honung i skrivande stund plus att ikväll blir det tsatsiki med bröd framför någon film. Vitlök hjälper ju som bekant mot förkylningar och andra sjukdomar.
Kram


Detta har jag gjort idag. I plastfickan ligger bara intressanta blad,
medan jag slängt resten av det som blev kvar i tidningarna. På så sätt
sparar jag in på både vikt och skräp till den dagen en flytt står på
schemat.

Lör 7/11 2009

God dag!

Nu på morgonen / förmiddagen har jag varit duktig.
Förutom att vi ätit frukost och gjort allt det vanliga här hemma så har jag fixat ordning på en massa viktiga papper, slängt icke viktiga papper och så vidare. Det var en hel del papper som inte behövdes som samlats på under lång tid, ca ett halvår.
Rensade gamla pärmen för inte alltför länge sedan på gamla papper, de papper som är över fem år behöver inte sparas. Så de rev jag sönder och kastade. Även det blev en hel del. Skönt nu med lite ordning och reda!

Både baby och jag lät lite förkylda imorse så vi båda drack vitamin vatten. Vill ju helst inte att svinis ska komma på besök här. Scary! Blir att äta lite tsatsiki ikväll, ni vet. Vitlök hjälper ju mot förkylningar! Naturläkemedel i första hand tack!

Nej, nu blir här en kopp varm choklad.
Kram

Ärret som försvann

Läste redan tidigt idag att lilla Mejas ärr retuscherades bort på hennes skolfoto.
Helt ofattbart hur de kan göra så!
Ett ärr för mig är ju en del av mig, inte skulle jag vilja att det försvann bara sådär. De ärr som människor har visar en historia av något som har hänt. Ett ärr är även personligt.
Så varför göra en sådan sak? Blir förbannad när jag läser en sådan sak! Kan inte bara folk acceptera att man både är och ser olika ut.

Fråga:
Tycker du att retuschering av skolfoton är okej?


Söta Mejas ärr försvann på skolfotot efter retuschering.

Tors 5/11 2009

God dag alla!

Idag fick jag de bästa beskeden jag kunde få. Jag är så lycklig! Fast jag berättar inte till er vad det är för något.

Nu under förmiddagen och morgonen har vi självklart ätit frukost, och efter det har jag fixat här hemma. Men jag är långt ifrån färdig. Det jag gjort hittills är att byta ett kuddfodral, har en kudde bakom ryggen i stolen för att det blir extra skönt då, och det som var behövdes verkligen tvättas. Riktigt äckligt var det. Och så har jag gjort rent hundens mat och vattenskål.
Det som är kvar är då alltså dammning, dammsugning och laga mat. Tvättade det gjorde vi igår och det känns så skönt att ha allting klart till helgen!

Nu först ska jag bara ta det lugnt och vara i lyckans berusning ett tag till innan jag fortsätter med allt som ska göras.
Kram

Snö!

Jag ser det snöar! :D
Första snön. Det är inte mycket till flingor. Fast nog är de där alltid. Små, små vita flingor som singlar ner utanför fönstret. Så fint. Fast för mig får snön gärna vänta tills december då det faktiskt är vintermånad.
Nu är det ju faktiskt fortfarande höstmånad.

Update 26 min senare: Precis efter jag skrivit inlägget började det snöa som bara den, inga små flingor utan stora och mycket. Vinterkänsla! Var bara glöggen som fattades.
Nu har det precis avtagit lite. Undrar om det var det sista för idag?

Ons 4/11 2009



God förmiddag!

Idag
var det segt att komma upp. Låg vaken ett bra tag bara för att det var så skönt. Fast så ringde Nalls mobil och så gick vi upp på allvar. Kaffe och tevatten står och väntar i köket och killen gör frukost till oss! Idag igen.
Helt otroligt. Undrar vad som är på gång?
Antagligen inget, han brukar duka fram på morgonen.

Nu till något annat som inte är ett dugg intressant. En nagel gick upp lite igår, så jag rev bort den långa delen. Bara det att den blev så himla kort att det nästan gör ont. Och smällde i knäskålen i skrivbordet igår också så idag är det ett litet sår. Gjorde ont hela gårkvällen fastän det är så litet.
Ibland är det lite otursdagar sådär har jag märkt.

Fast nu: frukost.
Kram


Snart mat time!

Hej hej!


Just nu blir jag hungrigare och hungrigare för varje sekund som går. Anledning? Det doftar helt underbart från köket och baby svänger ihop middag! Att bli bortskämd med att slippa laga mat två gånger per dag är en riktig ovanlighet här hemma hos oss eftersom det oftast är jag som lagar maten.
Lite synd, för han lagar så god mat, men samtidigt tycker jag om att laga mat för det mesta. Bara tiden finns och det inte känns som ett måste. Då blir det helt plötsligt lite tråkigare.

Nu ska jag gå och tjuvkika lite, något han inte gillar att jag gör när han gör maten. Fast måste få se vad det blir plus anledningen jag nämnde här ovanför.
Kram!


Tis 3/11 2009

God Morgon!

Vaknade av ett mycket positivt samtal från Pappa. Nu är det bara att vänta och se. Fast än förväntar jag mig ingenting. Och det gör inte Nall heller. Fast chansen är inte noll nu i alla fall som den var innan. Jag är glad!

Igår kväll hade vi ju Pappa på besök och när han gick följde jag med. Vi gick ner i källaren och skulle kolla tvättider, och vad tror ni? Vi tänker inte på att det var den 2a igår, så vi bokade samma dag. Hah! Tur att jag kom på det precis när vi skulle sova. Så alltså kan vi inte tvätta idag. Fast det får bli imorgon eller så när det finns tid.

Just nu i skrivande stund gör baby frukost till oss, bacon och pasta. Bra frukost va? Vi har inget bröd eller så hemma för tillfället. Fast inte mig emot. Gillar vanlig mat bättre än bröd och grejer i alla fall.
Kram!

Tacogryta!

Gjorde igår en ny variant av tacos, nämligen tacogryta som jag bara hittade på sådär från tomma intet. Inget märkvärdigt dock. Och det blev en hel del över som vi ätit idag. Gott sa killen :D
Det är bra betyg det!

Krams


Tacogryta med creme fraiche och lite riven ost.

Ingen vidare..

Idag var det ingen vidare bloggdag känner jag. Och tror knappast att jag är ensam om det?
De flesta verkar ta det lugnt på bloggfronten och väntar till imorgon då man vilat upp sig ordentligt efter denna helg. Trots att vi hade en lugn hemmakväll igår med god mat och film är jag verkligen seg idag. Kanske det beror på att vi somnade så sent? Tror nästan det i alla fall.

Större delen av dagen har spenderats framför tvspelet i sängen. Har såklart spelat kingdom hearts 2. Började ju om där för några dagar sedan och har redan kommit riktigt långt. Fast är långt ifrån där jag slutade senast om man säger så. Ser dock fram emot att spela mer då jag lärt mig mycket mer om hur man kommer vidare på bästa och enklaste sätt. När ett spel är för svårt så kan det verkligen driva en till vansinne!

Nu ska här käkas någon god grej som baby var och handlade förut. Och så ska jag fråga om vi inte kan se på en till film. Latheten hägrar denna dag. Heter det så? :D
Kram


RSS 2.0