Tisdag 31 december 2013

 
Den fina julbuketten jag fick av Nalls mor som tack för julafton, lika fin än som för en vecka sen..
 
Hej bloggen och gott nytt år till er alla där ute!
 
var vi tillslut framme vid årets allra sista och helt klart glittrigaste dag, nyårsafton! Hade köpt en klänning dagen till ära, men nu när jag väl har den på blev jag osäker på om detta är rätt val, så det återstår att se om det inte ändras i sista minuten och jag kör på förra årets klänningsval. Vad gör det om hundra år..?!
De senaste åren vid den här tiden, just den sista december brukar jag alltid slås av hur fort ett år kan gå. Detta år kan om möjligt ha gått fortare än det förra, eller så är det bara så som det känns. Kanske för att så mycket på sitt sätt har hänt just i år. 
 
Det nya året kommer traditionellt att firas in hemma hos Mo och B, tillsammans med pappan min, Nall, P och så jag då såklart. Det kommer att bli trerätters middag, menyn får ni självklart veta imorgon när jag lägger in alla bilder från denna kväll och kameran kommer med andra ord självklart att finnas på plats. En sådan här kväll gäller det att fånga minnena på bild. 
Kram

FRÅGA:
Hur ska du / har du firat in nya året??

Onsdag 25 december 2013

Bilder från julen detta 2013! En helt underbart mysig dag med nära och kära!
 
Hej bloggen och god jul i efterskott!
 
Tänkte bara berätta lite om gårdagen till ära,den dag som är den allra mysigaste på hela året, nämligen julafton! Förberedde flera dagar i förväg med någonting, lite i taget, så som städning och matlagningen. Samtidigt så tog jag det inte så seriöst med att allt skulle vara perfekt när alla gäster skulle komma och jag tror att det mycket tack vare det blev så lyckat!
 
Alla kom hit till kl 14.00 och då var maten klar (till skillnad mot förra året då min stackars farmor fick hjälpa till med maten för att Nall som skulle gjort det var och hämtade folk). Så det var bara att sätta sig till bords och äta. Gott, även om jag inte varit särskillt sugen på julmat alls denna jul. Nästan all mat gick dessutom åt också, skönt det så man slipper äta julmat i flera dagar. ;) Efter maten blev det som vanligt kalle anka! Det är något man inte får missa, mycket av ren tradition men också för att det är lite mysigt att titta på tillsammans. När kalle anka var slut för detta år så spelade vi det vanliga julklapp spelet där man kan vinna sig en klapp. Och även våran sötnos Gubben fick sig en julklapp (hundben) som han öppnade alldeles själv!
Oftast är det bara saker som är bra att ha som är köpta till vårat julklapps spel och så även i år. Vann hela tre saker, diskmedel, vinöppnare och så choklad. Och trots att vi egentligen slutat med julklappar så fick jag ett presentkort av min snälla faster, pengar av farmor och farfar och så pengar av min kära pappa. Perfekt när det snart är nyår och man gärna vill ha något nytt att ha på sig. :) Sen planeras också ett inköp av en garderob.. 
 
Senare på kvällen när de första gästerna åkte hem så ringde grannen och undrade om hon inte kunde komma över med sin pojkvän för spel och sällskap. Och så blev det. Spelades monopol där jag slutade som 3a. Inte världens bästa insats med tanke på att vi var 4 st. Men det var trevligt och det är huvudsaken!
 
Nu blir det bara att ta det lugnt resten av kvällen!
Kram
 
FRÅGA:
Hade du en bra julafton??

Torsdag 19 december 2013

Isigt.. 
 
God morgon bloggen!
 
Tänkte slänga in ett inlägg när jag ändå har lite tid över. Idag börjar jag jobbet lite senare, men jag ska jobba desto senare. För idag är det avslutning och den är nämligen på kvällen. Tänkte vara med på den och direkt efter den så blir det att gå ut och äta på restaurang med jobbet. Vet inte vad jag tycker om det än. Hoppas i alla fall att det ska gå bra, men det gör det säkert när det är så många man känner som är med. Får se om mobilen knäpper någon bild därifrån eller ej. Beror på vad som händer. Sedan är det bara imorgon kvar som är en arbetsdag och sen äntligen lite julledigt! Vad jag längtar. 
 
Den kommande helgen blir det att pyssla hemma med att förbereda inför julafton eftersom vi ska vara här. Handling står i alla fall på schemat på lördag, då ska all julmat handlas och på måndag ska den tillredas som det heter egentligen.. 
Kram
 
FRÅGA:
Är du klar med allt julstök??

Söndag 1 december 2013

Pyntat och fint.. :)
 
 
God kväll bloggen!
 
Tänkte blogga igår, men det blev ingen tid över för jag hade fullt upp hela dagen..Fast passar på att blogga nu dagen till ära. Tänk att det idag är både första advent och den första december på samma dag! Mysigt!
 
Igår blev det hur som helst pyntning av hemmet, så nu är ljusstakar och stjärna uppe och man känner alltid samma känsla varje år, att julen och allt som hör till verkligen är mysigaste högtiden på hela året! För att inte tala om den glittrigaste. Men den allra glittrigaste dagen måste ju vara nyårsafton! Fick dessutom i dagarna reda på att julen kommer att firas här hemma, som de senaste åren. Perfekt! I år ska jag bara se till att förbereda bättre än förra året. :)
 
Nej, nu ska jag sova för imorgon väntar jobb!
Kram

FRÅGA:
Har du det pyntat hemma??

RSS 2.0