Onsdag 27 juli 2016

Bilder från gårdagen på landet. :) 
 
Hej bloggen!
 
Detta kanske är för tidigt att säga, fast det känns som att det går lite bättre med bloggandet just nu, mot vad det har gjort alltså. Det kan ju alltid bero på att jag hittat på lite mer utöver det vanliga. Det händer nog lite mer sommartid än annars.
 
Igår hade jag och Sandra bestämt oss för att åka ut till min familjs sommarställe i skärgården. Sagt och gjort, vid 9.20 hade jag lämnat hemmet för att åka och hämta henne. Tog en stund extra att ta sig ut dit eftersom vi handlade det vi skulle äta som middag på vägen. Pappan min hämtade oss med båten.
 
Vi hade toppenväder hela morgonen och förmiddagen, så vi spelade lite kubb tills det började regna, då gav vi upp för att gå in på verandan, spelade lite yatzy och började grilla. Till den grillade kycklingfilén hade vi klyftpotatis och bea. Såå gott!! Efter maten kom min farbror förbi och hälsade på och spelade lite kort med oss.
När vädret hade blivit lite bättre så bestämde vi oss för att ta lite äpplen och mata de söta hästarna som finns en bit bort. En stor mörkbrun häst och en liten brunbeige ponny. Tyvärr tog vi inte med så många äpplen så vi bestämde oss för att hämta lite mera. Det skulle vi med facit i hand inte ha gjort :)
Jag frågade hur Sandra vågade gå så nära sidan på ponnyn, medan hon förklarade att det var ingen fara och hon kan djur, precis efter att hon sagt det råkade hästen kliva rakt på hennes fot. Vi båda fick paniken och jag såg hur hästen skulle ta ett steg till för att nå bättre gräs så skyndade mig att gripa tag i sandra och dra bort henne, hade jag inte gjort det så hade hon haft antingen två skadade fötter eller en riktigt skadad fot. Nu råkade "bara" två av hennes tår illa ut. Lilltån blev stor som min tumme. Ajaj! :(
 
Vi hade nog lite tur, för de andra familjemedlemmarna, pappa, Mats och farfar skulle ner till sjön med traktorn och bakom sig hade de med en kärra. Farfar som är 80 år lyfte (blev lite imponerad över att han var / är så stark vid den åldern!) upp Sandra i kärran och så fick vi åka med för att hämta brädor vid sjön och sen upp till huset igen där vi pysslade om hennes fot.
På kärr färden blev det i alla fall en rolig film gjord, som kommer vara ett minne för livet om första gången hon följde med ut till landet! Haha!
Fast måste säga att hon kämpade på bra trots att tårna var helt svullna och blå. Klagade nästan inget och höll sig vid fortsatt gott humör. Bra jobbat Sandra!!
 
Blev att efter allt detta åka hemåt. Det blev så mycket senare än vad jag (vi) tänkt. Hade tänkt att vi skulle åka från landet vid 17-tiden, men vi kom inte därifrån förrän vid kl 19.30. Måste säga att trots häst olyckan så var det en mycket lyckad dag och jag hoppas att det kan bli fler små dags resor ut till landet. Då utan hästar förstås! ;)
Kram
 
Fråga: Tycker du om hästar??

Söndag 17 juli 2016

 Några bilder från vårat sommarställe i skärgården! Härliga dagar hade vi.
 
God eftermiddag bloggen!

Tänkte idag slänga in ett inlägg om lilla landet resan. Vi åkte i tisdags och kom hem i torsdags kväll. 
När jag vaknade på tisdagen och såg ut genom fönstret blev jag lite osäker på om jag verkligen ville åka ut till landet, vårat sommarställe ligger ute på en ö i skärgården. Fast eftersom det redan var bestämt så var det bara att åka. Vi (jag, Nall, Barb och pappa) hade en väldig tur med timingen eller vad man nu ska kalla det. För bara ca 20 minuter efter att vi hade kommit ut dit började det spöregna. Och så höll det på resten av dagen ända till sena kvällen. På kvällen spelade vi även kortspel och yatzy.
 
Onsdagen hände inte vidare mycket på alls, låg och solade mest hela dagen, spelade kort, och tog det allmänt lugnt. Älskar att sola, värmen är så skön!
 
Torsdagen så hjälpte jag pappan min att klippa gräs från huset ner till sjön och sen hela vår tomt vid huset. Tänkte att eftersom han lagat mat alla dagar kan jag lika gärna hjälpa till med något så han slipper göra precis allt själv. Var ganska bra träning skulle jag tro, för på sina ställen där gräset växt mycket var det rätt tungt att få igenom gräsklipparen plus att det var strålande sol ute. Förena nöje med nytta är ju aldrig fel. Sol och jobb med andra ord :)
 
I fredags träffade jag Daniel. Vi hade planerat in en liten vin och filmkväll eftersom det var ett tag sedan vi sågs. Senast vi sågs var i mellandagarna, så det är ju alltså ett halvår sedan. Det var trevligt och vi såg någon vampyrfilm från 80-talet som skulle vara superläskig då, men som jag bara satt och skrattade åt. :) Den var lite rolig. 
Kram
 
FRÅGA:
Gillar du att vara ute på landet??

Måndag 11 juli 2016

Så här fint är det där Sandra bor! :)
 
God kväll bloggen! 
 
Har tänkt länge att slänga in ett inlägg här, men det har bara inte blivit av. Lite dumt egentligen för det har ju hänt en del sen sist jag skrev. Inget stort, utan bara saker.
 
Bland annat så har jag självklart varit hos Sandra och pratat och skrattat. Hon har så härlig humor och vi är så lika i väldigt mycket.
Och för någon vecka sedan blev det klart, hon och jag ska på konsert i Stockholm i september, vi blir där en natt på hotell dessutom! Kommer nog bli hur kul som helst. Två virrpannor som inte hittar i en stor stad.. Hur ska det gå?! :)
 
Sen så har jag haft besök från Umeå igen av en polare, som åkte hem i onsdags. 
 
Tiden går så himla fort. Kul på ett sätt för jag vill ju åka på konserten med Sandra, men inte roligt på det sättet att sommaren bara försvinner. Så det gäller att försöka ta tillvara på dagarna. Och det har jag försökt att göra så gott det går med att sola. 
 
Ikväll blir det en lugn kväll. Koppla av så gott det går, jag behöver det.
Kram
 
Fråga:
Har du varit på konsert??

RSS 2.0