Tors 30/9 2010

God dag bloggvärlden!

var det redan torsdag och Nall och jag har redan varit iväg en sväng på förmiddagen. Bland annat så har vi handlat lite till middagen som vi ska äta senare och så har vi varit borta vid våran hundvårdsbutik där Gubben har fått sina klor klippta. Ojoj så fjantig han är när klosaxen kommer fram. Fast det visste vi ju redan, men idag så fick vi höra ett nytt läte från Gubben, det lät som om han sjöng. :)
Nu är det dock gjort och Gubben får nu ta det lugnt i cirka två månader till innan det är dags för honom att få sina klor klippta igen. 80 kr tar hon för att göra det vilket alltså betyder 20 kr per tass. Helt okej pris!

När vi parkerat bilen och gick ut med Gubben så passade jag på att knäppa lite fina höstbilder till min nya höstdesign. Bara hoppas på att det blir bra när jag väl slängt upp den här i bloggen. Vi får se helt enkelt, om inte annat är det ju inte värre än att jag får ta nya bilder och göra om allt.
Kram


FRÅGA:
Vad har du för planer denna torsdag??




Gott gott


Ser kanske inte så jättegott ut på bilden, men det smakade desto godare det lovar jag. En av de bästa pastasallader som finns. Med lite grillkrydda på förstås. Och gurka till.

De senaste tre dagarna med idag inräknat så har vi ätit samma middag, tjatigt tänker ni nu va? Men helt tvärtom. Maten som var en av de godaste pastasallader som finns är svår att tröttna på. Receptet på den har jag fått från min morbror som arbetar som kock.
En del föredrar säkert skinka eller kyckling, fast personligen föredrar jag att ha bacon i. Det ger så mycket mer smak och dessutom går det fort att steka upp. Som tillbehör hade vi gurka till. Gott gott!

Nu är dock pastasalladen slut och imorgon blir det något helt annat. Ser fram emot det och vad vi äter då får ni veta imorgon eftersom att det är en riktig klassiker.
Kram


FRÅGA:
Vad åt du till middag??

Ons 29/9 2010


Denna vas / ljusstake påminner mig om ett enda stort vinglas. Jag tycker ändå
att den är lite speciell. Jättefin att ha blommor i.


God förmiddag!


Tror att våran hund är rätt så smart ändå. För igår kväll innan vi skulle sova låg vi och pratade om honom och om hans nya påhitt om att öppna sovrumsdörren på mornarna. För igår var nämligen inte första gången som han gjorde det utan det hade han även gjort dagarna innan. Vi sa också åt hunden att inte öppna dörren denna morgon och det gjorde han heller inte. Smart voffsing!

Ska snart ta en dusch, egentligen borde jag inte, för jag är läskigt torr just nu. Fast kanske att det hjälper med mjukgörande efteråt.
Har inte så mycket tankar just nu, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för tillfället. Får se om jag tittar in här senare och skriver något, ifall jag lyckas komma på något att skriva om vill säga.
Kram


FRÅGA:
Varifrån får du inspiration??


Tis 28/9 2010


Lite dekoration som vi har hemma hos oss. Dessa kulor är det nämligen lampor i som ger ett mysigt och hemtrevligt sken. Tog iden från moster då hon hade gjort en liknande grej hemma med samma kulor.


God förmiddag bloggvärlden!


Väcktes imorse av att hunden öppnade sovrumsdörren. Den dörren är inte som den ska då den inte går att stänga ordentligt på något sätt. Dörren går igen, men den fastnar inte så att säga, med andra ord så räcker det med ett lätt tryck på dörren för att den ska öppnas, så hunden kan inte det här med dörrhandtag som tur är. Trodde då när jag väcktes att klockan var hur mycket som helst även fast jag var riktigt trött då solen sken för fullt ute. Tog mig upp för att kolla klockan och såg att den var strax innan 09. Och eftersom att jag ändå var uppe så bestämde jag mig för att fixa iordning kaffe och tevatten.

Idag blir det en lugn dag här hemma, förutom att vi lite senare i eftermiddag antagligen får besök av en vän till Nall. Kul när det händer något i vardagen, även om man inte tar sig någonstans.
Kram


FRÅGA:
Vad ska du göra idag??

Mån 27/9 2010


Såg denna fågel hemma hos Mo, och kom då på att vi hade en likadan när jag var liten. Undrar om det inte
är samma då vi gav bort en massa saker i flytten. Gillar även stora växter. Bra med extra syre hemma.

God dag!

har en ny vecka startat upp här hemma och även i övriga världen och vardagen. Tidigt imorse hade de stängt av allt vatten, dock hade jag fyllt på vattenkokaren redan igår kväll och ställt in i kylen så att vi hade till frukosten. Men när vattnet hade kokat klart så visade det sig att det inte hade behövts att förvara vatten i kylen över natten då de satte på det igen lagom till att vi hade satt oss till bords. Fast sådant kan man ju inte veta innan.

Vaknade till en mulen och blåsig måndag, men nu ser jag att en blå himmel kommer allt närmare. Hoppas på det så att vi får lite sol. Skulle vara en bra start på denna måndag, då den inte riktigt har kommit igång än.

Annars så vet jag inte vad som händer idag. Skulle vilja gå ut och fota lite höstbilder eller så, då det ser riktigt fint ut på sina håll. Kanske jobba lite med den nya designen och försöka komma på hur jag vill att det ska se ut. Jag har ju redan lite små idéer, men om det blir bra vet jag inte riktigt. Fast jag hoppas och tror det.
Kram


FRÅGA:
Sov du gott inatt??


Sön 26/9 2010


Igår när vi kom till M & Bs lägenhet så var det mysigt upplyst med fåglar och övrig svag belysning.
Frukt och snacks fanns för de som var småsugna.


God kväll söndag! (och ännu ett kvällsinlägg)


Igår var vi ju som sagt var iväg på kvällen. Vi åkte till Mo & Bs lägenhet där vi pratade bort några timmar. Något som verkligen behövdes. Inte ofta vi kommer hemifrån och gör något, men igår var det alltså dags. Och vi alla var på toppenhumör så som sig bör vara när det är lite partykväll. Väl där fanns snacks och frukt om man nu hellre ville ha det. Samt dricka av olika sorter. Alkohol samt alkoholfritt såklart. Grabbarna drack dock öl hela kvällen. Det planerades även en sen kräftskiva om några helger. Bara hoppas på att planerna dessutom blir av. Skulle vara himla trevligt med västerbottenpaj, kräftor (även om jag inte äter det) och allt annat gott som det pratades om att det skulle bli.


Mer frukt fanns, även fina blommor och mera mysbelysning i form av månar. Precis som sig bör på en
riktig party / festkväll. Alltid lika roligt att åka till dem!


Och idag
hade vi besök av B samt av både Pappa och G. Så idag har det varit en riktig besöksdag. Blev lite fikande och pratande framför tvn om olika program och om kulturnatten som de varit på igår kväll. Tydligen hade det varit fullt med folk.
Ibland är det lite trist att vi har en hund som inte går att lämna själv, speciellt när det är speciella händelser i stan som man gärna skulle kolla lite närmare på bara för att se vad det är. Men den tiden kommer. Fram till dess är jag glad att vi har våran fina älskade hund!

Resten av kvällen kommer att spenderas i favoritstolen framför både datorn och tvn, kanske spelandes lite tv spel och bara vara. Tror att det blir en skål med chips också, för igår var jag duktig och åt inte alls av snacksen som det bjöds på. Men idag är jag allt bra sugen på det.
Kram


FRÅGA:
Har du haft en bra helg??

Lör 25/9 2010


Både gårdagens och dagens underbart goda middag, allt hemmagjort och med levande ljus för det där
lilla extra myset som man gärna vill ha just på helger.


God dag!

Imorse sov vi ut, vaknade strax efter kl 10 och kände mig utvilad och glad. Gick upp och lät killen sova vidare medan jag förberedde kaffe och tevatten.

Idag har vi haft lördagsbesök utav en vän. Han stannade i några timmar innan han begav sig ner på stan och kulturnatten som är ikväll. Många som ska gå på det. Mycket som sker där av vad jag har förstått. Jag har själv aldrig gått på det tror jag inte.

För bara ett tag sedan åt vi dagens underbart goda middag som var samma som igår nämligen det som är lite av en klassiker här hemma. Pomme, tsatsiki, vitlökssmör och kött. Allt hemmagjort såklart! Tycker inte om pommen som man köper då den är läskigt fet eftersom den är friterad redan innan den fryses ner. Inte något som passar mig då man får i sig tillräckligt med fett från allt annat som man äter varje dag. Jag försöker att vara nyttig!

Ikväll ska vi iväg. Det blir en sväng till Mo & B. Snacka lite gojja och bara umgås. Komma hemifrån i några timmar. Ska bli så grymt skönt. Får se om jag kan titta in på bloggen därifrån från Mos minilaptop som hon köpte för ett tag sedan. Söt liten dator.
Kram!


FRÅGA:
Vad har / ska du göra ikväll??

Fre 24/9 2010

God dag fredag!

Igår kväll var jag uppe fram mot 24 tiden då jag hjälpte Nadja lite med hennes design. Hon har aldrig trott att hon klarar av att göra det själv, men med lite hjälp via internet klarade hon av det alldeles utmärkt på egen hand! Och det blev ju dessutom hur fint som helst med nya färger, ny bakgrund och nya bilder.

Och på tal om design, så har jag också för ett tag sedan börjat knåpa lite på det här med ny design som hör hösten till. Jag har mina idéer så om några dagar kan den vara klar. Kommer tyvärr att lämna den laxrosa färgen bakom mig ett tag, trots att jag verkligen gillar denna laxrosa som jag har nu på bloggen. Fast som man brukar säga, ombyte förnöjer.

Har redan imorse varit iväg på banken och växlat in mina 50öringar och satt in dem på kontot, hela 136.50 kr hade jag samlat på mig genom åren i en spargris. Men nu är de alltså inne på kontot och redo att handlas för. Det får bli dagens påminnelse och tips till er där hemma att inte glömma bort att växla in dem, därför att den sista september är dagen då 50öringen försvinner. Skönt om ni frågar mig med tanke på att de som man fått genom åren alltid har hamnat i en liten spargris. Dock blev det ju över 100 kr, så många bäckar små finns det ju ett annat uttryck som heter och jag tycker att det stämmer in väldigt bra.
Kram


FRÅGA:
Har du växlat in dina 50öringar än??


Tors 23/9 2010

God dag!

Igår var det verkligen fullt upp här hemma på kvällen, med all tvätt som vi hade. Det tog verkligen alla 3 timmar som man har på sig att tvätta. I vanliga fall brukar det bara ta 1.5- 2h . Men nu hade vi ju som sagt var nästan tre veckors tvätt att ta hand om, samt en matta som hade blivit rejält smutsig. Nu är allt dock rent. Tvätten hänger på tork på torkställningen i vardagsrummet och väntar på att få vikas / hängas in i skåpen.

Annars har jag inga som helst planer idag, inte mycket som sker nu i dagarna. Och det är absolut skönt på sitt sätt. Jag har inte så mycket krav på vardagen, kanske jag borde ha mer krav på vad som ska hända? Men faktum är att det inte känns så viktigt så länge som jag trivs med att ta dagarna som de kommer och ta det lugnt.
Kram


FRÅGA:
Har du planer för dagen??


Torkställningen är full av tvätt som väntar på att torka, och hunden ligger och vilar nedanför.

Ons 22/9 2010


Idag är det en härligt solig och lugn dag, i alla fall än så länge.


God dag!

Igår blev det inte sådär jättemycket sömn med tanke på att vi blev väckta av min mobil och igår efter allt spring så var jag verkligen helt slut när vi väl kom hem. Och inte blev kvällen bättre av att jag fick världens huvudvärk som jag lyckades ha vilat bort lagom till att det var dags att sova. Men jag vet ju av gammal erfarenhet att alla dagar inte kan vara bra. Livet är ju som en bergochdalbana, det går upp och ner.

Idag däremot känns allt lite bättre. Vaknade upp till strålande sol, som fortfarande är framme! Morgonen var lugn och helt toppen, precis så som det ska vara. Frukost tillsammans med babe. Nu har han dock åkt iväg till garaget för att jobba på hans mammas bil, samt träffa hans kusin som kommer dit.
Själv ska jag nog inte göra sådär jättemycket, måste ha ork till att tvätta ikväll. För denna gång har vi ett berg av tvätt. Massor ska tvättas upp, bland annat två mattor, sängkläder, handdukar och övriga kläder. Fast jag ser faktiskt fram emot det med tanke på att det är ca 3 långa veckor sedan sist vi tvättade och hur äckligt allt känns nu efter man inte har mått så bra. Ska bli så skönt när allt är rent. Och få lägga sig nyduschad i nytvättade sängkläder är bland det bästa som finns. Längtar redan!
Kram

FRÅGA:
Hur ofta tvättar du??

Trött



Skönt att vara hemma efter mycket spring. I alla fall känns det som att jag har sprungit runt
hela dagen, antar att det beror på att jag fortfarande inte känner mig helt kry än.

Nu är jag äntligen hemma och är klar med att uppackningen. Efter mötet åkte vi nämligen och storhandlade. Hade egentligen ingen lust med det alls, men det var tvunget att ske då vi inte haft någon mat alls hemma och stackars Nall fått ta torra mackor eller så på grund av att jag legat mer eller mindre sjuk. Väldigt hostig och trött i alla fall. Och han hade ju inte vidare mycket slant att handla för, och jag hade ingen ork eller lust att ta mig upp för att handla. Men nu är det alltså klart. Och med panten och mitt rabattkort sparade vi in ca 100 kr nästan. Toppen!

Mötet gick nog inte sådär jättebra när allt kommer omkring. Jag var inte det minsta förberedd som hon som jag träffade tyckte att jag borde ha varit, men det fanns en förklaring och hon skulle prata med de på af om att det var dåligt att inte ha informerat mig i tid. Men men, det kommer nya chanser och förhoppningsvis då till något som jag skulle passa bättre till. Nya tag! :)

Nu däremot ska jag slå mig ner med en avslappnande kopp te. Jag behöver det efter allt spring denna dag.
Kram


FRÅGA:
Storhandlar du / din familj??

Tis 21/9 2010

God morgon tisdag!

Vaknade redan vid 08:30 av att mobilen ringde. Det var ett viktigt samtal som jag hoppats på skulle komma efter att jag hade fått ett viktigt samtal igår eftermiddag. Så senare idag ska jag på ett spännande möte, hoppas det går vägen och att jag får det svar jag är ute efter. Det skulle göra så mycket för mig!

Har precis skrivit ut lite viktiga papper som jag måste ha med till mötet i eftermiddag. Och nu ska jag bara ta det lugnt fram tills att det är dags att äta middag och sedan åka ner dit mötet är. Än så länge är det inte nervöst men det lär det antagligen bli, som alltid annars när man har något viktigt att göra. Bara hoppas på att det går bra. Fast det ska det nog göra.

Annars idag kommer inte mycket att hända som sagt var. Tråkigare väder får man nästan leta efter då regnet hänger i luften och det är grått och trist. Tror till och med nästan att värmen har varit på inatt för imorse när jag vaknade var det lite småvarmt. Inte en sekund för sent för att slå på värmen om ni frågar mig. Jag som alltid brukar vara så frusen tar mer än gärna emot den innan det blir för kallt om mornarna.
Kram


FRÅGA:
Har du fått värme än??


Denna bild stämmer bra med hur det ser ut idag, grått och trist. Igår däremot var det toppenväder
fram till kvällen då det mörknat. Först då öste regnet ner.

Mån 20/9 2010


Har tagit hand om disken som var i köket, så nu är allt skinande rent där. Ett rent kök är ett måste!


God dag måndag!


Imorse direkt efter frukost fick jag nog krafter från ingenstans för jag har pysslat med saker här hemma. Under tiden som jag varit lite dålig så har det hunnits med att samlas på lite skräp här och där som det brukar bli. Dock har killen varit toppen och tagit hand om det mesta, fast ibland orkar han ju inte och det är ju förståeligt eftersom han dessutom jobbat. Så idag har jag tagit tag i oredan i köket och diskat upp en hel del bestick som av någon anledning inte blivit helt skinande rena i diskmaskinen, slängt oviktiga papper som samlats på hög och lite sådär.
Och än är jag heller inte klar. Jag ska dammsuga och sedan ta en skön dusch när det är klart. Sedan är det nästan dags att förbereda lite för middagen som vi ska äta senare ikväll.
Pappan min kommer nämligen över och äter med oss. Och eftersom han också har hosta (han smittade Nall och Nall smittade mig) så blir det en vitlökskur till middag. Nämligen tsatsiki som kommer att fungera som sås. Underbart gott!

Nu ska jag ta och fortsätta här så att jag blir klar med städningen så jag själv kan hoppa in i duschen och bli ren och fin. Längtar redan efter att få känna värmen av vattnet.


FRÅGA:
Har du pysseldagar??

Sön 19/9 2010

God förmiddag söndag!

Igår hemma hos Pappa så var det trevligt att fira honom. Det blev traditionellt med kakor och någon tårta av något slag. Tyvärr så har jag inte haft kameran framme vid minsta lilla på grund av att jag inte känt mig sådär superpigg. 
Vi i våran familj ställer inte till med värsta festen så fort någon fyller år, det var nog mera förr när man var liten som det blev lite större. Men nu finns det nog ingen som bara älskar att fylla år utan det är mest en grej som händer varje år. Längtar inte direkt tills jag fyller år igen, även om det är först nästa år. Visst är det trevligt att träffa släkten, men det är för mycket på en gång. Och det är just så som de i släkten också känner, och jag med. Fylla år är nog mer för barn tror jag, för inte är det direkt roligt längre.

Idag är det inte vilken söndag som helst utan valsöndagen då alla ska göra sina val som berör de kommande 4 åren här i vårat land. Jag hoppas såklart att alla som kan och får rösta gör sin röst hörd. Jag har precis varit ute en sväng med killen min och varit i vallokalerna för att rösta!

Annars idag blir det en lugn och skön dag, har inget inplanerat mer än vila och ha det bra. Äta upp kinamaten som vi hämtade igår. Mm! Så gott.
Kram


FRÅGA:
Har / ska du rösta idag??



Knäppte denna bild nu på morgonpromenaden och som ni ser är det inte vidare roligt väder ute denna
valsöndag, trots det grå var det ändå skönt.

Lör 18/9 2010

God förmiddag lördag!

Och världens största GRATTIS till världens BÄSTA PAPPA som fyller år idag!
Direkt när jag vaknade vid 09:30 så flög jag upp och tog tag i mobilen för att ringa och gratta och hoppades på att jag skulle bli den första som ringde denna morgon, sagt och gjort. Jag var dessutom den första att ringa och jag tror att jag dessutom var den första med att gratulera honom på hans dag i och med det.

Om några timmar ska vi åka iväg och köpa det där lilla extra som han ska få senare idag vid 15.00 när vi alla ska dit. Så det ska bli roligt trots att jag fortfarande inte är helt kry. Hostan är kvar och lock för öronen, men annars mår jag bra!

Tyvärr är det ju inte det bästa vädret ute idag, så det blir att ta på sig en varm jacka när det blir att bege sig ut för lite present & lördags shopping.
Kram


FRÅGA:
Vad händer för dig idag??



En vacker vårbild dagen till ära tagen ute på landet, som pappa älskar så mycket.

Fre 17/9 2010

God dag!

Nu var det återigen en ny dag och dessutom fredag! Känner mest stress i och med att jag måste hitta något till Pappa, jag vet redan vad, men grejen är ju den att jag måste ta mig ut och köpa det också. Fast vart ska jag hitta kraften till det? Känner verkligen inte för att ställa mig och hosta gärnet mitt bland folk som jag måste göra när det väl kittlas till i halsen på en. Dilemma kallas det.

Gubben sussar sött och han är väldigt glad över att Nall tog ut honom förut imorse.
Kram


FRÅGA:
Har du fredagsplaner??



Favoritmotivet sussar sött. Han är så lurvig nu att det snart är dags för en liten toppning av hans päls,
dessutom måste han kammas. Mycket jobb med hans päls.

Tors 16/9 2010

God dag!

Återigen har det gått en dag emellan uppdateringarna fast idag känner jag mig piggare! Och jag vill känna mig ännu piggare till i övermorgon då min kära Pappa fyller år, för då ska jag dit och fira honom. Det värsta av allt är att jag inte köpt en present ännu då jag legat mer eller mindre sjuk, fast måste ta tag i det antagligen imorgon eller övermorgon, som senast med tanke på att det är den stora dagen.
I vilket fall som helst så är jag överlycklig över att äntligen känna mig lite bättre, för ett tag var det verkligen hemskt. Hostade och hostade konstant. Kunde inte andas, för så fort jag andades så kittlades det i halsen. Den känslan är nästan över nu. Har ju dock fortfarande kvar hostan.

En annan tråkig sak är att jag inte har kunnat hälsa på Morfar 3 veckor nu denna helg. Man ska absolut inte riskera att de äldre blir sjuka, då de inte kan hantera en förkylning likabra som vi yngre. Lika bra det, för detta vet jag inte om en som är äldre hade klarat faktiskt.

Nu idag ska jag försöka att svara på de kommentarer som kommit in under denna vecka. Det har blivit några stycken ändå, hade faktiskt trott att jag skulle bli kommentarslös eller vad det heter.
Kram


FRÅGA:
Känner du någon som fyller år på hösten??



Ny bild på söta Gubben, han är nog glad över att ha fått lite uppmärksamhet denna morgon,
något som det blivit dåligt av denna veckan då jag mest velat vara i sängen och vila.

Tis 14/9 2010

God kväll!

Jag bestämde mig igår för att ha en helt datorfri dag, den var inte på en sekund och det känns riktigt skönt. Istället låg jag i sängen och åt isglass för att lindra det onda i min hals, det onda efter hostan alltså.

Hostan sitter fortfarande kvar, lika jobbig som innan och idag har jag också bara vilat och jag tror att all denna vila har hjälpt lite i alla fall.

Hade nästan tänkt att strunta i att uppdatera bloggen idag också, men nu när jag blev själv en stund på kvällen så tänkte jag att det är lika bra att passa på att skriva ett snabbt inlägg här. Har fortfarande inte direkt någon ork till att sitta vid datorn, inte med denna hostan. För det är nog det värsta jag haft på länge. Har fortfarande ont i magmusklerna av det och i halsen som nu river, men det är inget jag inte klarar av. Jag måste ju.

Tänkte bara skriva att allt är helt okej med mig trots detta och att jag skriver mer en annan dag!
Kramar


FRÅGA:
Vad har du haft för väder??



Har inte varit utanför dörren på flera dagar nu, och känner inte för det heller. Dessutom har det ändå varit
grått och trist väder ute. Så varför gå ut och kanske bli ännu värre? Tror jag klarar mig utan det.

Sön 12/9 2010

God dag!

Aj aj, visste inte att man kunde få träningsvärk av att hosta, men det är precis vad jag har fått! Träningsvärk i magmusklerna. Så när jag är frisk från denna hosta så kommer jag antagligen att ha en supertrimmad mage! ;)
Denna hostan är verkligen hemsk, hostar ungefär varannan till var 5e minut, och äcklig slemhosta är det på köpet, så det måste ju hostas för kung och fosterland varje gång det kittlas till i halsen.

Annars har jag faktiskt sovit helt okej denna natt, har blivit en del sömn, trots all denna hostan. Var dock tvungen att hålla mig om magen för träningsvärken gjorde riktigt ont där mellan varven när hostan kom. Fast faktum är att det är bättre idag än så länge, känner mig så mycket piggare idag *peppar, peppar*.

Kommer såklart att svara på de kommentarer som trillat in här de senaste dagarna så fort jag orkar ta tag i det. Att sitta framför datorn nu har jag fortfarande inte så mycket ork för.
Kram


FRÅGA:
Har du fått träningsvärk i magmusklerna av hosta??


Idag har vi grått väder här och imorse såg jag alltmer gula löv som lämnat träden för marken.

Lör 11/9 2010

God förmiddag!

Är fortfarande inte fri från hostan och den gör mig väldigt trött. Men kan ändå inte sova, och jag tror att sömn skulle hjälpa en hel del. Sov i alla fall bättre natten som var än föregående natt. Men trots att jag vaknat jag vet inte hur många gånger så känner jag mig inte trött uppe i huvudet, utan det är mest i kroppen som tröttheten har lagt sig. Är så trött på detta trots att jag "bara" är inne på 3e dagen och vad jag vet kan sådant hålla i sig bra länge. Typiskt!

Orkar i ärlighetens namn knappt blogga, för det är lite ansträngande. Vem kunde tro det liksom? Fast antar att det är så som man blir när man inte känner sig riktigt kry. Förstår inte de som orkar blogga hela dagarna trots att de är sjuka. Fast alla är vi väl olika.

Nej mina vänner, läsare, besökare, nu blir det återigen att ta igen sig här hemma och vila! Måste få bort denna jobbiga hostan!
Kram


FRÅGA:
Har du några knep mot hosta??



Har tyvärr inte orkat med att ta en ny bild, men det kommer så fort jag känner mig lite piggare!

Fre 10/9 2010

God morgon!

Är uppe tidigt denna morgon. Vaknade redan vid 05.40 om jag nu sovit alls inatt. Jag tror knappt det. Har legat vaken större delen av natten på grund av hostan och så. Den är kvar och jag låter inte speciellt kry när jag pratar, annars är halsontet borta i alla fall och jag känner mig bättre än igår i övrigt. Alltid något! Blir att tvätta upp sängkläderna nästa gång vi tvättar. Har svettats som jag vet inte vad inatt. Vaknade helt genomblöt och hade svårt att sova i det. Ville inte gärna gå upp och väcka Nall, fast lyckades ta på mig ett annat nattlinne och vända håll på täcket i alla fall. Tur att vi ska tvätta snart och tur man har fler sängkläder att byta mellan. Det kan behövas nu.

Annars idag blir det lugnt. Ska bara ut med hunden. Tänker vila hela dagen, vill ha bort denna hostan, då den är riktigt hemsk. Hostar så att det gör ont i lungorna. Illa! Fast man brukar ju bli sjuk / förkyld någon gång per år och kanske är det bra för att imunförsvaret byggs upp. Kan behövas såhär fram till den riktiga hösten så kanske man slipper drabbas av värre saker. Får försöka att se det positiva i att ha hosta och grejer.

Förresten, ett tag efter att jag hade gått upp så vid strax efter 06-tiden så såg jag den mest fantastiska soluppgång på länge! Var ju bara tvungen att rusa efter kameran och knäppa en bild på det. Och så fint det blev. Ska absolut slänga in bilden här. Dock inte nu.
Kram



FRÅGA:
Har löven börjat att ändra färg där du bor??


Förutom den fina solnedgången tidigt imorse så har det blivit riktigt grått och
trist här denna dag. Tur det, för då behöver man ej ha dåligt samvete för vila. 
Ser ni dessutom de gula höstlöven som börjar att komma på trädet!?


Tors 9/9 2010

God förmiddag!

Igår var jag helt slut när jag kom hem från mötet. Orkade knappt sitta upp i favoritstolen, inte ens med babys täcke däri stolen. Så jag la mig ner rätt tidigt, precis efter idol var slut och där stannade jag tills det var dags att sova. Måste erkänna att jag åkt på någon slags förkylning. Näsan rinner inte, men jag har hosta och igår hade jag ont i halsen, början till feber samt huvudvärk hela dagen lång. Idag är det dock bättre. Iaf med halsen och huvudet. Nu ska bara hostan gå över så är allt bra sen igen.

Senare i eftermiddag kommer Pappa hit på middag. Vi ringde nyss och bjöd in honom. Trodde han skulle tacka nej, trots att han skulle komma hit iaf, fast det blir alltså en middag tillsammans. Nall har lovat mig en god cider från affären till maten. Gott!

Nu ska jag bara ta det lugnt och hoppas på att hostan försvinner tills imorgon.
Kram


FRÅGA:
Är du förkyld??



Igår hade vi soligt och fint väder, med moln här och där. Samma väder har vi idag!

Ons 8/9 2010

God förmiddag!

Hade
svårt att sova inatt, vaknade flera gånger. Fast är ändå rätt utvilad nu. Så det känns skönt att det där med att vakna flera gånger varje natt inte påverkar hur jag mår under dagen. Imorse sa Nall att även han hade svårt att sova, var det fullmåne kanske? Man brukar ju säga det när folk har svårt att sova, för av någon anledning har många svårt att sova när det är fullmåne.

Ska efter detta inlägg är skrivet ta mig ut i köket och göra iordning där innan jag senare ska på möte. Ser hemskt ut där och jag ogillar när det ser stökigt ut. Oavsett i vilket rum där är iofs. Fast samtidigt är det faktiskt lite svårt att alltid hålla det skinande rent. Jag försöker, men ibland talar latheten och det får man egentligen bara igen sen när det verkligen är dags att ta hand om det. Och inte lär man sig heller. Jobbigt!
Kram


FRÅGA:
Tar du hand om saker direkt??




Så här ser det ut i köket denna morgon. För mycket oreda. Står inte ut, så det ska genast diskas upp så att
köket blir rent och fint igen. Då trivs jag som bäst.

Händelserik dag

är vi ensamma hemma efter en ganska så händelserik dag måste jag säga till skillnad mot vad det brukar vara. Först då så åkte vi iväg för att få nya däck till bilen, väl där tog det ca 20 minuter innan bilen hade de nya däcken på sig. Härligt! 4000 kr fattigare, men det behövdes. Sedan åkte vi en sväng till killens föräldrar där killens mor bakade bullar som vi skulle få med oss hem. Blev en hel plastpåse full av bullar, så nu har min gottegris så att det räcker ett bra tag. Själv är jag inte så förtjust i sådant.

När besöket där var avklarat var det hem och äta middag, för att sedan vila lite en timme innan det bar av ner mot stan för att hämta mina nya linser, så nu sitter de så fint i mina ögon. Dessa kunde jag se direkt att de hade bättre passform än de andra. Dessa sitter i mitten i mitten så att säga och inte på gränsen till det blå. Som det ska med andra ord. Känns bra hittills i alla fall.

Väl hemma fick vi besök av Pappan min, som drack lite kaffe med oss. Mysigt att träffas och bara prata. Han gick nyss hemåt igen, så nu blir det en lugn kväll. 
Har precis nyss tagit av mig kläderna och hoppat in i min mysiga morgonrock och lagt täcket i favoritstolen. Imorgon har jag ju möte, så vila behöver jag nu.
Kram


FRÅGA:
Har du haft mycket att göra idag??



Jag nu i min rosa sköna morgonrock. Helt underbar att krypa in i på kvällarna.


Tis 7/9 2010

God dag!

Börjar nästan undra om Nall & Pappa inte smittat mig i alla fall. Känner hur det irriterar i lungorna lite smått och igår hade jag lite ont i halsen. Men det är bara att hoppas att det ger med sig under dagen.

Direkt efter jag har skrivit klart inlägget så ska vi åka och byta däck på bilen. Så skönt det ska bli att se andra arbeta åt oss. Alltid annars har Nall bytt däck alldeles själv eftersom han kan sådant och så sparar man ju en del slant på det, oftast. Fast nu när vi ändå ska ha nya däck till bilen kan man lika gärna betala dem för att sätta dit dem.

Annars idag ska jag ner på stan för att sätta i nya linser som kommit då de andra jag testade inte satt bra alls. En utav dem hoppade ju ut rätt i tvättstället så det var droppen.
Kram


FRÅGA:
Har du planer för idag??





Spelmåndag




Har spelat tv spel ganska så mycket. Jag bestämde mig för att börja spela playstation 1, då jag inte spelat det på ca 2 långa år. Och efter att ha spelar kingdom hearts på playstation 2 hela tiden så var det ganska ovant i början med vilka knappar jag skulle trycka på.
Hur som helst så började jag att spela spyro the dragon 1, igår och redan idag hade jag varvat det. Det kan bero på två saker, jag är ganska bra på tv spel samt att spelet inte är sådär extremt sort. Men det var roligt att ha lite nostalgiska känslor, uppleva mina gamla spel. Vet inte vilket jag ska spela härnäst men det visar sig.

Imorgon ska vi iväg och låta bilen få sprillans nya däck. De vi har är totalt slut och som tur är så har jag världens bästa Pappa som låter oss låna en slant till däcken, för de är ju inte gratis direkt. Ska dock bli skönt att slippa oroa sig att åka dit och få böter, dessutom måste vi ju ändå besikta bilen snart. Kostnader och åter kostnader.

Ska efter det här ta en kopp te med honung i. Gott!
Kram


FRÅGA:
Har du haft / har du tv spel??


Mån 6/9 2010

God förmiddag!

Vaknade
strax innan 09 denna morgon och kunde inte somna om, och hade ingen vidare lust med det heller för den delen. Speciellt inte med tanke på att jag hade ett viktigt samtal att ringa. Och jag måste säga att samtalet inte blev riktigt vad jag hade hoppats på, men det var ändå väntat. Men det är bara att fortsätta på samma spår och inte ge upp.

Kom nyss ut ur duschen. Skönt, fast kroppen gillar det nog inte vidare mycket. Jag är läskigt torr hela jag. Så det blir mjukgörande kräm som gäller så fort jag skrivit klart detta inlägg.
Annars idag har vi hunnit med att ringa felanmälan ang knappen till lampan i hallen. Den fungerar inte som den ska. Eller den fungerar inte alls. Något har hänt. Så det tar mellan 3-9 arbetsdagar innan de är här och fixar det.

Nu däremot ska jag föna / blåsa håret & innan det mjukgörande.
Kram


FRÅGA:
Tar du mjukgörande efter dusch / bad??



Liknande dag denna dag. Jepp, grått. Imorse när jag vaknade var det sol! Inte undra på att jag föredrar
tidiga mornar.

Sön 5/9 2010

God förmiddag!

Vaknade första gången vid 08:30, fast somnade faktiskt om till strax innan kl 10. Skönt att få sova lite extra ibland, även om det inte blir sådär extremt mycket längre.

Det märks verkligen att det är höst nu också, såhär i början av september. I vårat sovrum är det rätt kyligt på mornarna när vi vaknar. Och ute är det heller inte sådär jättevarmt längre. Visst att hösten är mysig. Det märker man verkligen när man väl är där. På något sätt så får en sådan här kylig och solig höstdag mig att tänka på en shoppingdag ikea. Gå runt och titta på en massa saker och få hem lite också. Fast vill vänta ett tag till med att åka dit. Vill helst dit när det börjar närma sig julen, då har de så mycket fina julsaker. Jag som älskar julen och julsaker. Glittrande kulor, glitter med mera. Nog skrivet om det, för nu är det bara höst, men tiden går fort.
Kram


FRÅGA:
Sov du länge idag??


Har tyvärr ingen roligare bild att bjuda på denna morgon.


Lör 4/9 2010

God dag lördag!

Vi vaknade vid 09:30 ca av att Nalls mobil ringde, det var hans syster som undrade om vi inte kunde ta hand om deras föräldrars hund då hennes hund hade hamnat i bråk med deras när hon skulle vara hundvakt. Men det ser ut som att vi slipper, skönt! Ingen av oss gillar den hunden direkt mycket, den ser hemskt falsk ut då den har blå ögon! Eller iaf ena ögat är blått, och hunden är en vit schäfer. Så ni kan ju tänka er själva.

Har precis städat klart här hemma efter frukosten, skönt med rent i helgen! Nalls hals kändes bättre under gårkvällen lite på grund av halstabletterna, men halsontet har tydligen kommit tillbaka under natten, så idag får han knapra halstabletter så det står härliga till.
Själv ska jag i alla fall ta en kopp te och bara njuta av den och av att det är rent!
Kram


FRÅGA:
Städar du till helgen??


Onsdagens solnedgång




I onsdags (förrgår) var det bestämt att vi skulle ta oss till speedwayen som aldrig blev av då när vi egentligen skulle sett den på grund av regn. På vägen dit hade jag såklart glömt min biljett hemma, då de gamla biljetterna gällde denna gång. Så vi fick åka och hämta den. När vi väl var framme visar det sig att Nall som trott att hans biljett låg i hans plånbok inte fanns där så fick vi panik, inte bara för att biljetten inte fanns utan även för att det precis hade börjat att regna - igen. Det var ju på grund av regnet som de fick ställa in matchen första gången. Som tur var så var de som släppte in vänliga nog att låta Nall gå in för den gången, men de sa att han fick hålla bättre koll på biljetten till nästa gång. Såklart!

Ett tag så regnade det riktigt kraftigt och de kan ju inte köra ifall att banan blir för blöt för förarnas säkerhet och jag sa det till Nall, att de ställer säkert även in denna match. Och så blev det också efter nio körda heat, så hade banan blivit för blöt för att kunna köra på. Dock så efter så många heat så avgörs matchen i alla fall och Norrköpings vargarna gick som segrare till slut!

Precis som matchen blev inställd så såg jag bland de finaste solnedgångar som jag någonsin sett! Bilderna ovan passade jag på att knäppa då och det såg precis ut som att himlen stod i lågor. Inte vidare trevligt att skriva så, men det var absolut en vacker syn och jag som bara älskar solnedgångar var inte sen med att ta fram kameran och ta dessa fina bilder!

BILDERNA ÄR OREDIGERADE och mina egna (får EJ kopieras eller användas)!



FRÅGA:
Tycker du om att ta bilder??

Fre 3/9 2010

God förmiddag fredag!

var det äntligen helg då. En sak som är mindre rolig är att Nall igår efter att han vaknade upp efter att ha sovit efter maten var rosslig i halsen, och idag är det värre. Idag har han till och med lite halsont. Så jag var inte sen med att ringa Pappa (som är den som smittat Nall) och fråga om han kunde köpa med något hem från apoteket då våran honung börjar ta slut. Så senare idag kommer han med bakteriedödande halstabletter. Perfekt!

Med det skrivet så får vi nog en lugn fredagskväll här hemma. Inte bra att smitta andra och heller inte att han skulle bli sämre.
Kram


FRÅGA:
Har du varit förkyld än??


Vattenkokaren och kaffebryggaren har gjort sitt denna morgon och skänkt oss energi.

Gissa vem

Gissa vem som för första gången sedan i slutet av våren har tränat?! Jo jag såklart. Jag tog tag i det och märkte att dessa tre månader av noll träning inte har förändrat särskillt mycket. Dock blev jag riktigt trött i benen redan innan det hade gått 10 minuter, men strax därefter så försvann känslan och jag trampade på i hela 45 minuter utan paus såklart. Känner mig stolt!


FRÅGA:
Tränar du??



Tors 2/9 2010

God förmiddag!

Vaknade
redan vid 07 denna morgon av en mardröm, låg vaken där i några minuter och undrade om jag skulle våga röra på mig eller inte. Det slutade med att jag la mig till rätta och la märke till att det var strålande solsken ute och för ett tag var tanken den att gå upp och bara vara. Men jag somnade istället om och vaknade strax efter kl 09 och solen var och är fortfarande kvar vilket har bäddat för ett fantastiskt humör denna torsdag. Bara hoppas på att detta håller i sig resten av dagen.

Lite senare ska jag gå över till Pappa har jag tänkt och städa av där om han inte gjorde det redan igår kväll, men det tror jag inte. Han var nämligen hundvakt några timmar och under de timmarna hade massor av skräp lossnat från hans päls. Fastnar alltid mängder av små frön, har sopat bort några hundra denna morgon som legat på golvet.

Nu ska jag dricka upp denna koppen te och sedan i med linserna för att efter det ta tag i den här dagen. Har planer på att kanske träna för första gången sedan i slutet på våren. Undrar hur det ska gå om och när jag väl bestämmer mig för att hoppa upp på cykeln och trampa några varv.
Kram

FRÅGA:
Har du husdjur??


Gubbens päls har förmågan att släpa in en massa skräp, bland annat massor av små frön med en vass tagg på. Inte vidare skönt att få i fötterna. :S

Ons 1/9 2010

God förmiddag!

Och välkommen första september! Då var den allra första höstmånaden 2010 här och faktum är att jag redan för några dagar sedan har kunnat skymta de första gulnade löven på ett träd här i närheten, så att det börjar bli höst är det ingen tvekan om. Dessutom var det rätt kyligt även om det inte var kallt igår kväll på den sista kvällspromenaden med hunden.

Vaknade upp till en solig dag, och hur härligt är inte det?! Trots att gårdagen fortfarande stör mig, så är det en bättre dag idag.
Har precis kommit ut ur duschen och väntar nu på att håret ska självtorka en aning innan jag fönar / blåser det helt torrt. Och senare idag kommer Pappa på middag. Så måste ta fram det vi ska äta idag.
Kram


FRÅGA:
Ser du fram mot den fortsatta hösten som nu är här??



Så här hittade jag Gubben när jag skulle hänga / lägga in det nytvättade i skåpen. Liggandes på sin
kudde med huvudet även vilandes på torkställningen. Sött är bara förnamnet! :)


RSS 2.0