Tisdag 27 december 2011


Lite bilder från självaste julafton!

God dag tisdag!

Tänkte egentligen slänga in bilderna och skriva ett inlägg redan igår, men det blev som ni kan se inte av. Fast idag däremot har jag gått igenom bilderna från julhelgen och det blir dessa som visas upp.
Julafton var vi som sagt bortbjudna och det var en trevlig och helt okej dag, lite annorlunda i år dock, förra året var också annorlunda. Men antar att inget förblir detsamma. Saknar lite de gamla jultraditionerna som var att fira hemma hos farmor och farfar. Tiderna förändras ju dock hela tiden och förr eller senare är det väl dags att skaffa egna traditioner eller nya kanske?

När vi väl kom hem till G på julafton så var vi de första där, men det dröjde inte länge förrän alla var samlade och då bjöds det på ett glas varm glögg innan maten. Gott var det i alla fall och det följdes av Kalle Anka såklart innan det blev julklapps spel där jag för övrigt vann en trisslott, tyvärr ingen vinst på den.

Kvällen där avslutades vid halv sju, vilket egentligen var en aningen tidigt. Fast Nall hade bokat bastun och det fick jag veta när vi gått utanför dörren från G. Och jag kan ju säga att det var väldigt härligt med tanke på att julaftonskvällen var riktigt kylig. Hem kom vi varma och glada och då var det klassikern ett päron till farsa firar jul och sedan var julafton över. Nu ser jag fram emot nyårsafton!
Kram

FRÅGA:
Hade du en bra julafton??

Lördag 24 december 2011


Julfrukost

God jul!

Denna julafton
är vi bortbjudna att fira hemma hos G. Men jag hade en uppgift eller egentligen två. Så igår var dagen som jag tog tag i några av de uppgifterna. Bland annat var det att griljera skinkan som vi ska ha själva här hemma, samt att göra jansson och ta med idag. Väl där har jag gått med på att laga omelett. Härligt när andra ber en laga mat, då vet man verkligen att de tycker om den! :)

Julmorgonen har verkligen varit lugn, förutom att jag faktiskt ställde klockan igår kväll på halv tio. Trots att den har varit lugn så är det ju ändå vissa saker man vill hinna med i lugn och ro, bland annat ta ett skönt julbad, klä på sig, göra sig vacker och så dricka en kopp julte utan att behöva stressa.

Det jag egentligen ville säga denna morgon var ju såklart att önska er mysig dag och en riktigt God Jul!
Kramar

FRÅGA:
Vart firar du jul??

Söndag 18 december 2011


Denna helg har spenderats inomhus, skönt det, för idag har det snöat hela dagen!

Hej söndag!

Som vanligt ett bra tag sedan det bloggades sist och egentligen har det faktiskt inte hänt så mycket utöver det vanliga. Förutom att jag lunchade med en vän på restaurang i veckan som var. Ett stort steg för mig som har någon spärr när det kommer till just restauranger. Men ni som läser och har läst bloggen vet ju redan om detta.
Det var i fredags som detta hände och det blev thai om det är någon som undrar.

Igår var jag hemma hela dagen, fastnade framför WoW om jag ska vara helt ärlig. Levlandet är faktiskt lite småroligt och upptäckandet av nya platser. Helt tokigt egentligen, eftersom det faktiskt bara är ett spel, men det får tiden att gå och så har man ju något att göra samtidigt. Senare på kvällen åkte Nall för att handla och med sig hem hade han Denny. Så det var en trevlig kväll.

Denna dagen har spenderats i köket. Idag har det gjorts både köttbullar och köttfärsbiffar. Hela tre kilo! Så nu har vi så att det räcker för ett bra tag framöver. Började vid tio tiden redan att svänga ihop köttbullesmeten och biffsmeten, själva rullandet började jag med vid strax efter kl elva. Trots att Nall och jag för en gångs skull hjälptes åt så blev vi inte klara förrän vid 14-tiden. Vid den tidpunkten såg köket ut som en krigszon, men även där hjälptes vi båda åt.
Så som ni förstår har en hel del hänt här hemma i alla fall och just därför förtjänar jag nu resten av denna kväll lite vila.
Kram

FRÅGA:
Har du förberett inför julen??


Söndag 11 december 2011God kväll söndag!

Idag har jag verkligen varit duktig om jag får säga det själv. Idag har det gjorts en hel del som mer eller mindre var tvunget att göras förr eller senare. Det är nämligen att få upp julgardiner och dukar. Hade jag inte gjort det idag så hade det nog aldrig hänt, för julkänslan är lika med noll. Fast nu är det gjort i alla fall och fick det dessutom städat i samma veva. Dammat och dammsugit och som om det inte vore nog har jag tvättat och lagat mat också. Blev faktiskt nyss klar med den sista tvätten så nu förtjänar jag att vila resten av kvällen.

Imorgon är det tillbaka på allvaret igen. Känner absolut inte för det om jag ska vara ärlig och har funderat en del kring när tiden är rätt för att ta ut mina sista sex semesterdagar. Funderar på att försöka stå ut ett tag till och ta ut dem lagom till min födelsedag. Känns som att det inte kan skada med extra ledigt då.
Kram

FRÅGA:
Har du fixat inför julen??

Onsdag 7 december 2011


Har svårt att förstå att det redan gått ett helt år sedan vi firade våran förlovningsdag, igår var det dags igen.

Hej bloggen!
Det har verkligen hänt en hel del den senaste veckan som har varit. Bland annat så fick nyaste vännen besked om att han skulle få jobba utomlands och det har ju varit en del prat om hur han skulle göra. Beslutet blev i alla fall att han tackade ja, så tidigt imorse åkte han och han visste inte hur lång tid jobbet kommer att ta, fast han hoppades på att det skulle bli klart innan jul, så innan dess kommer vi ju inte kunna träffas alls.
Vi brukar ju träffas så gott som varje dag, så det kommer bli väldigt tomt utan honom och faktum är att jag nog kommer få det rätt svårt att veta vad jag ska hitta på om dagarna nu även om jag ändå har Nall.

tal om Nall, igår var det våran förlovningsdag. Nu har vi varit förlovade i hela fem år! Under kvällen blev det middag, bada bastu och så lite vin på det. Nu är det tredje året i rad som vi är där på våran förlovningsdag så vi sa det att nu börjar det bli lite av en tradition. :)

Imorgon
har vi en utedag med lilla jobbet, så det betyder sovmorgon!
Kram

FRÅGA:
Skulle du vilja jobba utomlands??

Torsdag 1 december 2011


"Nya bilen" då min andra tyvärr har ett stort problem som jag inte har någon lust att lägga ut pengar på..

Hej!

Tänk att vi redan är inne i december och därmed årets sista månad. Kan knappt förstå att det är sant, för det har gått så väldigt fort hela året. Och när jag tänker tillbaka så har det hänt så väldigt mycket det här året, på alla plan. Och på de allra flesta sätt har det varit bra saker som har hänt.

Något mindre bra däremot är att vi i förra veckan upptäckte ett problem med min bil och tyvärr är det problemet lite för stort för att jag ska vilja lägga ut pengar för att fixa till det, så jag ska sälja den. Istället så har jag köpt bilen ni kan se här ovanför för exakt en vecka sedan och hittills är jag nöjd. På den är det än så länge bara småsaker som ska fixas till, bland annat ska det kopplas in lite billjud, sedan ska rutorna tonas och till sist en annan bilklädsel då sätena är så tråkiga. Men det är som sagt inget som måste göras så fort som möjligt även om det vore roligt att få den lite extra fin.

Idag har inte humöret varit på topp av olika anledningar. Men vad ska man göra åt det mer än att försöka ta nya tag och hoppas på att morgondagen blir lite bättre. Då är det ju ändå fredag!
Kram

FRÅGA:
Vad har du för färg på bilen??

RSS 2.0