Kväller

God kväll!

Det har varit fullt upp här sedan kl 14 tiden då det gällde att förbereda inför släkten. Det var att lägga upp kakor fint och fixa iordning tårtan, te och kaffe samt en snabbcheck i lägenheten så allt såg fint ut.

Tycker det är rätt viktigt att det ser fint ut hemma när folk / släkt kommer på besök.

Allt blev lyckat och mormor kom lite senare än de andra, så när vi hade skjutsat hem henne så var det bara att beställa en pizza på vägen hem. Både jag och Nall var alltför trötta för att orka laga mat kl 19:30 på kvällen. Så sedan kl 20 cirka har jag bara tagit det lugnt och njutit över att vara själv och att allt nu återgår till det normala igen.

Födelsedagar må vara trevligt och man får träffa alla, fast så himla skönt när det är över också.
Tror man tycker det är roligare att fira sin födelsedag när man är yngre. Så säger alla jag känner också, så det måste ligga något i det.


Sön 28/2 2010

God dag!

Har inte kunnat logga in förrän nu eftersom jag dels vaknade rätt sent idag och för att jag har hållt på och förberett här hemma inför alla gäster som kommer vid kl 15:00 för att fira mig.

Har inte orkat plocka iordning sedan mitt födelsedagsparty i fredags så det såg lagom roligt ut i köket. Massor av glas, tallrikar och bestick överallt. Plus ett berg av rent i diskmaskinen som skulle plockas in.
Dock måste jag säga att alla älskade min pastasallad som jag gjorde i fredags. Till och med min morbror som kom då sa att den var god.
Och han jobbar och har jobbat som kock i hela sitt liv mer eller mindre, så det är verkligen bra betyg, för han är grym på att laga mat. Vore iofs konstigt annars.

Måste dessutom snart ta och göra mig ordning här. Ser mindre snygg ut nu med trollhår och osminkad.

Kram


Får tyvärr bli en gammal bild i detta inlägg. Har inte haft tid att ta några nya bilder.
Plus en annan liten sak som ni snart ska få veta! :)

Lör 27/2 2010

God förmiddag!

Har nyss gått upp på riktigt och ska äta frukost nu när som helst. Är verkligen jättehungrig för en gångs skull.
Vaknade första gången vid 07 cirka, var tvungen att dricka, så himla törstig man kan bli. Hade som sagt var en helt underbar födelsedag igår och fick fina presenter från alla! Jag är så glad!

Idag blir det lugnt här hemma eftersom det blev party igår, och imorgon kommer släkten för mer firande. Ska bli trevligt.

Skriver mer efter frukosten!
Kram


Natts!

God sen kväll!

Eller vad säger man när klockan är så pass mycket?

Jag har i alla fall haft en helt underbar födelsedag och kväll! Med presenter som har varit utom denna värld. Eller ja, ni vet hur jag menar. Jag är såklart överlycklig över allt som jag fick och tacksam till de som kom för att fira mig. Dock slutar inte detta ikväll.
Festligheterna fortsätter under helgen då fler kommer att fira mig. Bl.a släkten.

Tack till er alla som grattat mig här på bloggen!
Kommer att spendera delar av morgondagen åt att svara.

Hoppas att du Ocke, kryar på dig eftersom du inte kunde komma, mycket vitlök och honung!

Kram på er andra!

Sov så gott!


Fre 26/2 2010


GRATTIS TILL MIG!


Och God dag er andra!

Idag kommer jag inte vara vid datorn så himla mycket. Därför att idag är min dag, min födelsedag!
Så idag kommer jag bara ta det lugnt. Passar perfekt eftersom det är dåligt väder ute. Bra dag att bara gotta sig.

Ska skämma bort mig ordentligt!


Kram på er!







Tors 25/2 2010

God dag!

Kom nyss hem här efter att ha storhandlat som jag skrev igår att vi skulle göra idag. Så nu har vi äntligen allt hemma inför helgen och resten av de kommande veckorna. Känns så skönt även om det gick på en hel del pengar. Fast det var det såklart värt. Mat måste alla ha.

Ändå åkte vi 09:40 ca. Kan knappt tro att det tog så lång tid med tanke på att vi ändå var rätt snabba i affären. Visserligen åkte vi till en affär till, för att handla lite vi glömt. Det gick dock fort.

Nåja, Nall är nu och sätter in mina pengar för hyran som jag ger honom varje månad. Hej då slant. Efter det blir det en snabb lunch / middag och sen ska jag bara ta det lugnt! Inte lyfta ett finger mer idag.
Skönt!

Fråga:
Föredrar du frukost eller middag??


Ons 24/2 2010

God dag!

Idag ska det städas här hemma inför fredag och helgen och vi har redan börjat lite smått. Imorgon hade vi egentligen planerat att ha städdagen, fast då ska vi storhandla och lite sådär, så det finns ingen tid till städning då.

Hade en dröm inatt om att jag hade fått 400 kr att handla för vart jag ville på stan, så gick på både h&m & åhléns och de hade nästan inget i affärerna. Vilken mardröm! :O

Fråga:
Brukar du ha konstiga drömmar??

Slipp sötsuget.




Fråga:
Är du ofta sötsugen??


Tis 23/2 2010

God förmiddag!

Bestämde mig för att sova lite längre idag. Behövdes verkligen. Sedan har vi bara tagit det lite lugnt på morgonen och ska strax äta frukost. Lite sent egentligen.
Fast jag är tvungen att se glamour först, de har ju ändrat repristiden så det börjar kl 11 istället. Och jag hann inte se det igår då vi tvättade.
Känns skönt att ha rena kläder igen. Var ett tag sedan vi tvättade så det var en hel del. Och nu har jag rena kläder tills på fredag då det är en lite mera speciell dag.

Nu blir det frukost, kram!



Mån 22/2 2010

God förmiddag!

Igår var jag helt slut typ hela dagen. Låg mest i sängen och bara tog det lugnt, spelade lite tv spel och lite sådär. Kändes riktigt skönt och det behövdes verkligen, så bloggen hamnade åt sidan under gårdagen. Vilket jag kände verkligen behövdes.

Idag är det bättre, inte sådär trött och sliten. Kommer precis nyss från frukostbordet där jag gjorde en snabb tsatsiki med två stora vitlöksklyftor. Börjar nästan tro att Nall kan ha smittat mig med sin förkylning. Fast hoppas nu att jag klarar mig.

Började nämligen få ont i halsen igår kväll, dock gjorde te med massor av honung sitt. För idag är halsontet borta helt och hållet. Skönt!
Verkar som att många är förkylda eller sjuka nu.

Fråga:
Röd eller gul??


Sön 21/2 2010

God dag!

Har inte orkat gå upp förrän nu och än är jag trött och sliten. Det blev sent igår. Vi gick väl hem vid 01:30 tror jag och sedan blev vi uppe ett tag till och bara pratade. Så somnade väl runt 03:30 och det rätt snabbt.

Middagen var supergod och kvällen var hur trevlig som helst. Det bjöds på klyftpotatis, kycklingfilé, sås och sallad. Under kvällen blev en hel del prat och mycket skratt såklart. En perfekt kväll med andra ord!


Fråga:
Var du uppe sent igår
??

Choklad del 2




Fråga:
Föredrar du ljus eller mörk choklad??


Lör 20/2 2010

God förmiddag!

Vaknade för en timme sedan ca, så har ätit frukost och lite sådär. Det blir att ta det riktigt lugnt idag här hemma. Nall är inte helt okej än även om han är bättre. Dessutom så är vi bjudna på middag ikväll. Så det ser jag verkligen fram emot.
Sammanlagt blir vi nog sex stycken på middagen, så det kommer blir supertrevligt tror jag.

Fråga:
Gillar du middagsbjudningar??

Choklad


Se vad baby har köpt till mig! Inget mindre än choklad! En lindt med
blandad choklad. Hela tre stycken olika sorter. Där jag tycker att den
vanliga mjölkchokladen helt klart är godast. Dock är alla riktigt goda
i alla fall.
Lätt att denna choklad är mycket godare än marabou, oavsett sort.



Fråga:
Tycker du om choklad?

Gårdagens

Som jag skrev igår så har vi haft nyttighetsdagar här hemma de senaste dagarna. Igår var det både honung och extra vitlök som stod på menyn.

Och igår gjorde jag även en tomat och löksallad med vinäger, olivolja och kryddor. Som jag tipsat om förut så är även vinäger bakteriedödande och det är perfekt att ha i sallad. Både lök och tomat är hur nyttigt som helst, så det är verkligen en bra kombination.
Salladen hade vi på ljust bröd för omväxlings skull.

Och som jag skrev imorse verkar dessa huskurer ha gjort underverk för Nalls stackars hals. Den är mycket bättre idag och han har inte ont, nu är det bara snuvan som är kvar.

Fler hälsotips hittar ni i min kategori mat, hälsa & skönhet!


Fråga:
Tror du på att traditionella huskurer fungerar?



Den oerhört goda tomat och löksalladen tillsammans med kryddor, vinäger och olivolja.


Fre 19/2 2010

God dag!

Vaknade inatt av problem med halsen. Fast tror det var för att det var rätt kyligt i sovrummet. För på morgonen var allt bra igen. Skönt. Hoppas verkligen jag klarar mig från förkylningen.
Nall har faktiskt blivit bättre av dessa huskurer jag kört med här hemma de senaste dagarna. Så det känns bra att vanliga saker hemma så som rätt kost och vila kan göra underverk istället för en massa mediciner.

Vi har ätit klart frukosten för ett tag sedan och nu så håller jag på att färga håret på Nall. Han ska få en mörkare brun färg. Kommer bli så fint. Brun & mörkhåriga killar ska det vara.


Fråga:
Föredrar du ljus eller mörkhåriga killar??



Jaja, hade inte kameran med i köket imorse. Vem orkar det hela tiden.

Förra torsdagens

Här kommer då en bild på förra torsdagens tacomiddag som vi hade. Med hårda skal såklart. De mjuka mår jag bara illa av. Vet inte varför. Fast så är det med de flesta jag känner, tur att jag inte är ensam ;)


Då är det bara tacosåsen och creme fraichen som fattas på tacon. Och ja, det blev cider till. Dock vanlig cider som köps i vanlig affär. Så ledsen att göra er besvikna.


Nyttighetsdagen

Både igår och idag har vi nyttighetsdagar här hemma på grund av förkylningen som hägrar. Vi har startat dagen med både honung och vitlök.

Jag har ju förr och många gånger tipsat om just vitlök och att det är bra mot förkylningar. Det kan förebygga just det och en rad andra sjukdomar. Och än så länge har jag inte drabbats av förkylningen. (peppar, peppar).

Och som jag tipsat om förut så hjälper honung till att döda bakterier. Så därför har vi det i vårat te, dock måste du alltid låta ditt te svalna lite innan du häller i honungen, annars så förlorar det sina bra och bakteriedödande egenskaper.

Även detta har jagtipsat om och det hittar ni i min kategori mat ,hälsa & skönhet!
Bra tips är värda att ta om då & då.


Tors 18/2 2010

God förmiddag!

Vaknade vid halv 10 imorse. Så det var bara att gå upp och fixa iordning te och kaffe. Bara det att Nall fortfarande inte mår bra. Han är ju förkyld stackarn. Så det blir lugnt här hemma även idag. Vill ju inte riskera att han blir sämre eller att jag blir sjuk också. Dock vet man ju aldrig.

Känner mig typ sådär seg som jag gjorde igår. Vaknade förstås i natt flera gånger och trodde att det var morgon. Som vanligt. Fattar inte varför jag gör det eftersom det är kolsvart. Borde liksom på något sätt förstå att det är natt. Mycket märkligt det där.

Frukosten är i alla fall avklarad och då återstår det som vanligt att fundera ut vad middagen ska bli. Dagens bästa och krångligaste mål. Det är alltid så svårt att fundera ut vad det ska bli, trots att saker finns hemma. Fast det har ju med att göra vad man är sugen på och inte. Okej, alternativen börjar visserligen ta slut och vi måste ändå storhandla snart igen.


Gubben har också fått frukost. Så han är glad!

Ons 17/2 2010

God förmiddag!

Kom precis hem efter att ha varit och lämnat in min pengalapp. Känns alltid lika skönt att ha fått det gjort. Plus att de ville boka in något möte med mig snart, så får se när det blir av.

När jag vaknade imorse var jag trött, hela jag. Hade lust att sova hela dagen kändes det som. Dock känner jag mig bättre denna morgon än vad jag gjorde i igår. Däremot är stackars Nall värre. Han har ont i halsen och snörvlar och har sig. Stackars!

Eftersom vi åkte iväg direkt när vi vaknade så hann vi inte med någon frukost. Det ska vi däremot äta lite nu.
Så vi hörs efter det igen.



Små vanor, stora förändringar



Fråga: Föredrar du ljust eller mörkt bröd??


Tis 16/2 2010

God förmiddag!

Börjar dagen som alltid med ett morgoninlägg. Har ju inte direkt hänt något under natten. Sover som bäst då. Har redan ätit frukost och jag mår lite småilla faktiskt. Nall vaknade upp och lät förkyld, så jag undrar om det är något på gång här. Jag hoppas inte det. Vill verkligen inte bli sjuk.
Fast för hoppningsvis går det över snart, kan ju ibland må illa av frukost.

Är det semla dagen idag? Får se om det blir någon semla i sådana fall. Är faktiskt inte så förtjust i dessa fettsmakande bakelser. Fast en brukar jag kunna trycka ner för traditions skull.


Fråga:
Gillar du semlor?

Avslappningsövningar


Hårtips!


Sunshine



Denna oerhört vackra bild tog jag härom morgonen och blev helt kär i den. Tycker den innehåller allt som en bild ska göra, rätta färgerna, mystiken och ljuset. Jag är mycket nöjd med bilden! Den blev underbar! Bilden är oredigerad.


Fråga: Tycker du om att fota och ta bilder??


Mån 15/2 2010

God morgon!

Klockan ringde vid 09:00. Dags att gå upp för att åka till besiktningen med bilen. Egentligen skulle jag ha följt med. Men jag bestämde mig för att stanna hemma istället. Blev smidigast så eftersom annars ska håret fixas och jag sminkas. Jag har sminkat mig i alla fall lite grann eftersom vi kanske får besök snart eller senare.

Dock är jag faktiskt rätt snabb på att sminka mig. Jag tar inte minst 30 minuter på mig, utan kanske 10 minuter. Och ändå blir det snyggt! Det gäller att hålla sminket stadigt i hand. :)

Fråga:
Hur lång tid tar det för dig att sminka dig??

Thai

God kväll!

Har som jag skrev tidigare idag varit iväg och hälsat på Morfar, kollat till lite saker och åkt omkring mer eller mindre. Han mår bra och är glad som vanligt. Härligt att se. Hjälpte honom att städa lite extrafint såhär på alla hjärtans dag. Och han blev så glad!

vägen hem beställde vi thaimat, fick vänta hela 20 minuter i kylan i bilen innan maten var klar. Fast när vi väl kom hem och fick äta var det helt klart värt väntan.
Vi hade såklart en riktig mys stund med levande ljus och cola i glasen. Ja, för imorgon ska vi besikta bilen. Och jag hoppas verkligen att det går bra.

Kom även nyss upp från ett värmande bad. Mysigt.

Senare kanske det blir en film här också.
Nu däremot, nu ska jag ta en till kopp te.

Har du haft en mysig kväll??

Kram


Det var betydligt godare än vad det ser ut. Thaimat, 3 små rätter.


Sön 14/2 2010

God morgon!

Och glad alla hjärtans dag på er!
Hoppas ni får en mysig sådan!

Idag är det som sagt var alla hjärtans dag, fast vi kommer inte att vara hemma precis hela dagen och se på filmer och diverse ting.

Först nu så blir det en mysig frukost och lite senare ska vi hämta upp L för att kolla till lite saker. Och efter det en sväng till kära Morfar. Det är ett måste på söndagar. Ska bli så trevligt och kul att se hur det är med honom!


Early morning

Tog denna bild imorse och ja, jag vet att blixten råkade vara på, så bry er inte om det. Fast jag gillar bilden, den har något speciellt ändå trots det lilla misstaget.


Lör 13/2 2010

God förmiddag!

Börjar dagen med ett helt vanligt morgoninlägg som jag brukar göra. Vaknade imorse efter skumma, olustiga och smått skrämmande drömmar vid 09:20 och bestämde mig för att gå upp. Ingen mening med att somna om när jag ändå vaknar av mig själv.

vi har redan ätit frukost i lugn och ro, pratat om morgondagen som ändå är alla hjärtans dag. Vad vi ska göra då och lite sådär. Ser fram emot imorgon, inte för att det är alla hjärtans dag, utan för att vi ska som vanligt på söndagar åka och hälsa på Morfar. Trevligt. Se hur det är med honom och lite sådär.

Fråga:
Tv eller dator?

Kram


Så här ser det ut i vårat köksfönster, med lite inspiration från havet.

Gör maten nyttigare

God kväll!

Nu har jag precis gett hunden lite mat efter att vi har ätit och han åt upp precis allt. Det senaste halvåret har han blivit mycket matgladare och det är så kul att se. Visst, hunden åt mycket innan också. Fast det märks att han uppskattar maten mer nu än vad han gjorde förr.

Och så här på kvällskvisten har jag ett litet nyttigt tips till er som vill äta nyttigare och ändå gott. Jag har tipsat om det förr, fast nyttiga tips skadar ju inte att ta om någon gång ibland, ifall det har kommit nya läsare och lite sådär.

Jag vet ju att många inte får i sig tillräckligt med grönsaker och ibland kan det ju vara lite trist att alltid stå och göra en sallad till maten. Och då är mitt tips perfekt!

Det finns grönsaker som du faktiskt kan hacka och ha i direkt i maten. Grönsaker som passar utmärkt i gryta.
Dessa är paprika, tomat, zucchini, morötter och lök / vitlök såklart!
De här grönsakerna kan du förbereda genom att hacka till dem samtidigt som du gör den andra maten. Och gör du en gryta som jag ofta gör, så räcker det med att hälla i dem 10-15 minuter innan allt är klart.

Smart va?

Kram

Så här såg det ut innan det blev till en gryta. Med grönsaker så som zuccini, lök, paprika
och tomater. Varav de tre sista hade vi till tacon igår. Utmärkt att ha i maten dagen efter.



Fre 12/2 2010

God förmiddag!


Kom precis in från första morgonrundan med hunden. Kan ju inte påstå att det är direkt skönt ute. Det små blåser lite och det gör det inte direkt varmare. Snarare tvärtom.
Öronen är röda som stoppljus. Mindre vackert. Fast nu när vi har kommit in i värmen kan det ju bara bli bättre.

Fredag idag igen som sagt var, så fort veckorna går. Tyckte att det var nyss som jag skrev välkommen fredag och nu var det dags igen!
Vi har inte gjort upp några planer för ikväll, så kanske det blir någon film eller så. Vi får se.


Fråga:
Grön eller blå?


Tors 11/2 2010

God morgon!

Nu har vi redan ätit frukost och haft det mysigt. Nu återstår bara städning och annat vardagspyssel. Har precis sopat golven och tagit bort dammtussar. De har en förmåga att alltid samlas på samma ställen, så det är ju bra att gå och plocka bort dem innan dammsugaren kommer fram. Varför ska de ta plats i påsen?

Vaknade till helt underbar sol och jag är verkligen på topphumör idag! Finns det något härligare?
Hoppas verkligen att solen håller i sig nu, för jag har saknat den otroligt mycket. Träden är helt vita av snö / frost och solsken till det. Då är vintern som finast! Dock är den ju snart slut och istället kommer vi mötas av fågelkvitter och gröna blad, våren!



Här utanför imorse, solen skiner härligt, syns dock inte så väl på bilden.
Träden är klädda i snö / frost och det är verkligen fint ute.


God natt!

Nu ska vi sova här när som helst, hunden ska bara ut på sin nattpromenad. Ska bli skönt att sova, som vanligt vid den här tiden. Har för mig jag skrev något liknande igår i nattinlägget.

Imorgon väntar en mysig dag så här innan fredag. Vad som ska hända då skriver jag imorgon. :)

En tanke har dock slagit mig under kvällen. Då och då kikar jag in på bloglovin bara för att se lite hur där ser ut, och så vidare.
Och då när jag är där och kikar kan jag ju inte låta bli att söka på mig själv och se hur många prenumeranter jag har där. Det är inte så många, och det tycker jag är lustigt egentligen med tanke på hur många som läser bloggen en vanlig dag även då jag inte bloggar eller så.
Kommer ihåg för ett tag sedan, när jag bara skrev typ 1 eller 2 inlägg per dag och hade ändå massor av läsare / besökare på bloggen, fast fortfarande lite prenumeranter på bloglovin.
Hur kan det komma sig egentligen.

Visserligen bryr jag mig inte särskillt mycket om hur många som bevakar min blogg och inte, eftersom jag i första hand bloggar för min skull och inte för andras. Men det är roligt att ni som besöker bloggen oftast uppskattar vad jag skriver och gillar mina tips!

Brukar ni lägga till de bloggar ni läser på bloglovin eller har ni de sparade någon annanstans, t.ex. favoriter??

Sov så gott!
Kram

Skönhetstips



Ons 10/2 2010

God förmiddag!

Ingen sol i sikte idag heller, däremot var det lite smått solsken igår under dagen. Så kanske den kommer fram även idag? Det återstår att se.

Bilen blev i alla fall klar igår på verkstaden, det blev en del pengar som gick åt där. Fast det går ju inte att åka omkring med trasigt så det var likabra att fixa innan besiktningen. Tror dock ändå vi kommer få några / någon 2a på bilen.
Vet nog inte någon som klarat sig undan en 2a.

Fråga:
Hund eller katt?




Tis 9/2 2010

God morgon!

Har redan varit vaken en timme och jag är på bra humör. Fast inte för att jag fick som jag ville. Jag ville ju ha en solig morgon, och vad tror ni inte det är istället då? Snö! Det snöar i mängder utanför våra fönster. Fast mig gör det faktiskt inget. Jag har fortfarande inget emot snön utan den försvinner när den försvinner.

Tack vare vädret ska jag inte göra något. Bara vara hemma. Nall ska ändå iväg med bilen idag igen, till verkstaden. Nu har rätt delar kommit till bilen och de ska bytas ut mot de gamla delarna. Känns skönt när det är över. Undrar vad det hela kommer att gå på?
Och som om det inte vore nog måste vi besikta bilen snart. Nästa vecka.
Och våran andra bil är nerplockad i delar eftersom Nall håller på att göra den iordning till bättre skick. Känns bra det eftersom den bilen innerhåller många minnen för oss.

Nu blir det att plocka ordning på lite papper som måste kastas så det kan se lite städat ut.

Fråga:
Cola eller fanta?


Mån 8/2 2010

God förmiddag!

Gick upp ungefär vid vanlig tid och märker att det är inget mindre än sol ute! Och så fort jag klev ut från sovrummet och in i vardagsrummet där solen lyser in nu på mornarna under vinterhalvåret så kände jag att det värmde mina ben. Helt underbart!

Än så länge finns det inga speciella planer för dagen. Tycker faktiskt att det är skönast så. Killen tog med sig hunden till garaget där han ska jobba bil. Kanske hans 2 vänner kommer dit också, de har ju också garage precis där.

Undertiden har jag ett vardagsproblem att fundera ut. Nämligen middagen! Favoritmålet på hela dagen och alltid det svåraste att fundera ut trots att skåpen hemma är fulla av alternativ.
Vi får se vad det blir!

Fråga:
Har du sovit gott?


Copycat?



SVAR:

Haha va? Vart härmar jag?? Foki vet jag vem det är, men jag går sällan in på hennes blogg. Anledningen till detta är att hennes blogg inte intresserar mig direkt mycket. Kan ju tala om för dig att jag inte läser någon av de så kallade stor bloggarna.
Att jag visar upp saker jag sett på internet som jag tycker är lite extra intressant är väl ändå inte att härma, dessutom lägger jag inte upp nya prylar och hello kitty plastic things. Det är inte min stil. Så vart härmar jag? Och om du nu tycker jag gör det, har hon ensamrätt på sakerna i sin blogg? Skulle inte tro det.

Och lailaaziz who?
Du skriver att jag härmar hennes tips. Jag har varit intresserad av saker som rör hälsan länge, säkert i 5-6 år i alla fall.
varför inte lägga ut tips som jag vet och läser om som även kan inspirera andra att vilja må bättre!?
Jag antar att det är det du menar eftersom du tycker att jag härmar hennes tips. Jag vet inte. Kanske är det hon som härmar mig? :)

Och sist, vad finns det för mening med att vara anonym? Är du rädd för något? Rädd för att bli exposed kanske?  Vad kan hända om du vågar stå upp för dig själv och visa VEM du är!? Fegt av dig. :)


Fråga:
Tycker du jag härmar foki? Eller den där andra? (om du nu vet vem det är)

Big rabbit

Kommer ni ihåg den feta goliatgrodan jag skrev om för ett tag sedan??

Här kommer ett till stort djur nämligen en jättekanin! Den ser rätt söt ut när man ser på den framifrån, fast kollar man på kaninen på den andra bilden ser huvudet nästan lite för stort ut till kroppen på något sätt. Lite charmig är ju i alla fall Stampe. Nu vet jag inte om kaninen heter Stampe, men det blev väl ett populärt kanin namn efter filmen Bambi.

Fråga:
Vad tycker du om jättekaninen??


Sön 7/2 2010

God förmiddag!

Vaknade vid kl 09 av att mobilen ringde, var grymt trött och hade helst sovit en halvtimme till eller så. Fast bilen ska in på verkstad idag istället, så det fanns ingen tid för att ligga och sova. Visserligen blir jag kvar hemma. Men Nall och jag äter alltid frukost tillsammans. Detsamma gäller alla andra måltider.

Sedan så är det ju skönt att komma upp i tid och inte låta halva dagen gå, som typ igår när jag sov ovanligt länge. En himla tur att det inte händer ofta. Speciellt med tanke på att jag gillar dagsljuset bäst. Dagens ljusa timmar är guld värda för mig.

Fråga:
Vad föredrar du, ljus eller mörker? (dagar / kvällar)


Ungefär såhär såg det ut i morse på frukostbordet. Med rostat
bröd och te. Te är stora morgonfavoriten hos mig. Skulle inte
klara mig utan det.

En tanke, Leia tipsar!


Lör 6/2 2010

God dag!

Vi såg klart på en film som gick igår, lida hette den. Har sett den förr, fast kom inte ihåg hur den gick. Måste säga att filmen är rätt grym. Hon i filmen är verkligen helt knäpp. Galet!

Vi somnade säkert inte förrän tre eftersom vi pratade om en massa saker. Bl.a. våran bilbesiktning som ska vara den här månaden. Undrar hur många 2or det blir denna gång. Hoppas på ingen, dock har vi nog inte sådan tur. Bilen är ju inte ny.

Vaknade vid 11.20 cirka och har förberett frukost. Det vill säga te och kaffe med andra ord. Vi har inga planer idag än så länge. Tror att vi blir hemma eftersom Nall jobbat mycket den här veckan. Och hemma är ju egentligen skönast att vara enligt mig.

Fråga:
Sover du ut på helger?

Avokado!


Fre 5/2 2010

God förmiddag!

Och välkommen fredag!

När jag vaknade för cirka två timmar sedan så var det solsken. Nu är det solen tyvärr försvunnit bakom molnen och efter gårdagens mildare väder är träden klädda av frost.
Visst ser det fint ut, fast jag hade gärna haft sol också. Saknar solen. Bättre när det är lite kallare på vintern, då är i alla fall solen framme. Fast man kan ju inte få allt som det heter.

Snart ska det jobbas med bilen, eller Nall ska det i alla fall. Tror ni inte avgasröret har gått av eller något. Och antagligen tack vare det dåliga väglaget som råder. Vägarna har ju mer eller mindre ett istäcke på sig som är som en tvättbräda, så bilen skakar ju sönder genom att åka på det där. Ingen bil mår bra av sådant väglag.

Kram


Tors 4/2 2010

God morgon!

Vaknade för ca 45 minuter sedan eller så. Så har passat på att klä på mig, fixa te plus kaffe och väcka Nall.
Efter frukosten ska vi åka iväg lite snabbt och hälsa på Morfar. Har inte kunnat göra det sedan i lördags och jag vill se hur han mår nu när han fått komma hem igen!

Det har kommit sjukt mycket snö, och inte nog med det. Det snöar även nu. Visst, jag är faktiskt inte trött på snön, fast jag tycker att det har snöat tillräckligt mycket denna vinter. Igår snöade det läskigt mycket hela kvällen. Så mycket för den plogningen de gjorde igår morse med andra ord.

Nu måste jag fortsätta fixa här och sedan åka.
Kram!

Fråga:
Har ni mycket snö??


Ska dricka kaffe hos Morfar. Och prata lite, som vanligt. Trevligt!
Bilden är från därifrån när vi var där en annan gång. Tycker att
han har så söta kaffekoppar! :)

Kronprinsessan blir barbie!

I Nürnberg i Tyskland vid öppnandet av en leksaksmässa avtäcktes ingen mindre än Sveriges kronprinsessa Victoria i form av en barbiedocka!

"Victoria är verkligen en modern prinsessa i tiden och en inspirerande världsmedborgare, säger Rosa Zeegers, vice VD för Barbie International, i ett pressmeddelande."
"Hyllningsdockan motiveras även med kronprinsessans "arbete för välgörande ändamål runt hela världen" och hennes förmåga att "dra uppmärksamhet till de mindre lyckligt lottade".

Barbiedockan har en återskapad kreation som kronprinsessan bar vid Nobelfesten år 2006 och är helt komplett med handväska, brosch, ordensband och sist men inte minst kungatron.

Tyvärr kommer dockan ej gå att köpa eftersom den bara finns i ett exemplar och är inte till salu.


Fråga:
Vad tycker du om kronprinsessan Victoria som barbie?


Allt kan du läsa här.

Bättre idag



Idag lyckades jag hela 3:30 min mer cirka och det innan frukosten. Har hört att det ska vara bäst att träna på morgonen fast jag vet inte. Känner mig stolt i alla fall som tar tag i det och inte bara säger att jag ska cykla och inget händer.

Tänker nu fortsätta göra det här då jag känner att det faktiskt går, och på sikt kommer jag nog att må bättre också även om jag redan mår toppen!


Ons 3/2 2010

God förmiddag!

Väcktes av att mobilen ringde. Jag ska tydligen få ta emot ett paket idag och skriva under. När det kommer vet jag inte, så måste vara hemma och vänta. Idag är iofs inget väder att vara ute i.

Kom precis nyss in från morgonrundan med hunden. Och på tal om dagens busväder, det snöar och det blåser och de har inte hunnit med att ploga överallt. Så att ta sig fram i snön var lite småjobbigt. Det som är bra är att det inte är så vidare kallt ute. Fast det spelar ingen roll. Har inte planerat att gå ut mer än någon gång till med hunden om inte Nall tar honom.

Nu blir det att fixa med frukost och framför allt te.
Ska bli så gott med te.
Kram

 
Jag framför en obäddad säng och uppsatt (!) hår! Var tvungen att sätta
upp håret, för annars så hade det flygit omkring i blåsten och jag hade
sett ut som Medusa.

Jag sa ju det

Jag kommer precis från ett stenhårt träningspass från cykeln någon meter från mig efter att ha tränat kondition stenhårt! Blev helt slut efteråt och tog en dusch.
Jag sa ju att jag skulle cykla i minst 20 minuter ca 4 dagar i veckan. Ni ser jag håller det jag säger. Jag ska kunna cykla längre. Bättre kondition är mitt mål. Jag anser att det är viktigt att ha.
Jag har inte alltid tyckt så, men de senaste åren har jag börjat bry mig mer om hur jag mår och vill må i framtiden.
Jag hoppas att ni gör det också!



Tis 2/2 2010

God förmiddag!

Kom nyss in från en frisk morgonpromenad med hunden. Så jobbigt det är att gå i djup snö, speciellt med en hund som drar hit och dit så fort han ska nosa någonstans. Fast det får man väl stå ut med. Han är ju hund. Han uppskattar fortfarande snön lika mycket som när den kom. Och jag tycker fortfarande inte att det är tråkigt eller jobbigt med snön. Dock kommer jag tycka om när våren kommer igen.

Det jag tycker är jobbigt är att ta på sig lager av kläder och tjocka skor som man tvingar ner fötterna i och allt känns allmänt klumpigt och knöligt.
Och kliar det någonstans är det bara att härda ut, för inte kommer man åt stället på ryggen eller vart det än nu är. Småproblem egentligen, fast det är ju faktiskt så det är. Tjocka kläder är så skönt, och kan vara rätt irriterande. Tur att det finns i alla fall.

Nu måste jag fixa både te och frukost till oss.

Kram


Så här ser Gubben ut idag. Visst är han söt?!

Ett bad



Nu blir det att ta ett skönt bad innan det är dags för CSI. Älskar verkligen att bada, speciellt på vintern när det är typ flera meter snö. Eller i alla fall när det känns som det. Kanske läsa lite också eller så. I vilket fall som helst så känner jag mig alltid som en helt ny människa efter ett bad. Skrubba lite här och där, få ren och fin hud. För att avsluta med en mjukgörande kräm som gör mig både mjuk och len, en kopp underbar te samtidigt som håret fönas / blåses.


Svar på tal!




Mån 1/2 2010

God förmiddag!

Välkommen första februari!

Idag är det inte bara den första februari utan det är även Mosters födelsedag och dessutom början på den kortaste månaden på hela året. Denna månaden fyller många i släkten år, inklusive jag. Det är ju ett tag kvar tills min födelsedag så jag har gott om tid på mig att planera hur jag vill ha den. Tror dock inte att det blir något speciellt eftersom det inte är någon speciell ålder så att säga.

Kom nyss in med voffsingen från morgonpromenaden på tal om annat. Och det visade sig att jag lyckade tajma in det här med snön precis. Precis när jag vaknade och såg ut genom fönstret snöade det massor och när jag klev ut genom dörren kom det bara enstaka snöflingor och såg att det hade börjat snöa igen så fort vi kom in. Snacka om tur!

FRÅGA:
Gillar du morgonpromenader??


Jag typ nyss. Tog en ny bild innan jag skrev inlägget. Kul va?
Dock är det ju ingen frukostbild, fast den får duga. Och ja, det är med
webbisen. Den är utmärkt precis när man precis startat dagen tycker jag.

RSS 2.0