Torsdag 21 januari 2016

Från kvällens kaffe intag hemma hos Sandra. :)
 
God kväll bloggen!

Känner att det är dags att slänga in ett litet inlägg här så jag i alla fall kan komma ihåg något av den senaste veckan som gått. Jag tycker dagarna går så fort, likaså veckorna. Hinner ju knappt med att existera. Fast denna vecka har jag väl varit i lite som en dimma, av olika orsaker och de har jag ingen lust att gå in på här i bloggen mer än att det varit tjafs med en polare. Mycket mer behövs inte sägas.
 
Nåja, i fredags så kom äntligen en torktumlare hem hit så nu slipper det hänga kläder konstant på torkstrecket i sovrummet. Har inte bestämt mig för om allt kommer att tumlas, men det som är jobbigt kommer att åka in där så som strumpor och underkläder, sängkläder och handdukar. Det är såna saker man gärna vill ha in i skåpen direkt.
Det var även i fredags som min numera polare, kompis, vän, ja kalla det vad ni vill, Sandra var här. Hon var här i bra många timmar och ändå gick tiden så fort. Jag tror nog att det beror på att vi hade väldigt roligt. Tycker det är så roligt att vi har lyckats bli vänner istället för "bara" grannar. Nu bor hon ju inte kvar här längre, men ni fattar. :)
 
På tal om just Sandra så var jag förbi hos henne en sväng tidigare ikväll och drack lite kaffe och snackade. Var där i två timmar och tiden bara flög förbi. Vi hade riktigt roligt. Försökte oss på att göra en egen träningsvideo. Gick sådär. Fast roligt var det allt. :) Tack för idag Sandra. Henne blogg hittar ni här förresten. 
Kram
 
Fråga:
Tycker du också att tiden går fort när du har roligt??

Söndag 10 januari 2016

Bild från en annan kväll. Glömde ta bilder alls i onsdags då det var vinkväll..
 
God kväll bloggen!
 
Då var det väl dags att skriva ett litet inlägg igen. Det händer ju inte så himla mycket dessa dagar. Och speciellt inte nu när snön har bestämt sig för att komma tillslut. Har kommit en väldans massa snö på bara några dagar. Lite mysigt är det allt och det blir ju ljusare, fast jag tycker att det kunde ha kommit till julafton istället, stannat över nyår och sen smällt bort.
 
I onsdags hade jag Daniel över hit på en goth, spel och vinkväll. Var en trevlig kväll, mycket skratt och roliga saker att prata om. Det behövdes. Inte så ofta som vi träffas numera, men ibland så blir det av. Jag förlorade vårat spel i alla fall och det var nog det längsta spel av den sorten vi spelat. Vi pratade helt enkelt för mycket, så vi hann knappt klart innan han var tvungen att åka iväg hem. :)
 
Igår förresten kan jag ju ta och skriva om när jag ändå håller på. Då var jag hos farmor och farfar med övriga familjen på den sidan och firade just farfar som fyller hela 80 år nu på måndag! Så grattis farfar! Han ser ut att fylla 70 max ungefär, och pigg är han också. Det är roligt att se. Får hoppas det varar i många år till.
Det var i alla fall en bra dag.
Kram
 
Fråga:
Har du snö där du bor??

Måndag 4 januari 2016

Roligare bilder än såhär blev det tyvärr inte från nyårsafton.
 
Hej bloggen!
 
Här ovan är då lite bilder från nyårsafton. Matbilder återigen jag vet. Fast det är ju så enkelt att fota och det var första gången som jag provade på att göra en tre rätters middag. Efterrätten hamnade tyvärr inte med på bild och det var nog likabra det för jag gjorde en pannacotta med bärsås och jag råkade lägga på dekorationen alldeles för tidigt så den smälte typ in i såsen, såg inte så roligt ut.
 
Hursom helst. Nyårsafton firades ju här hemma detta år på grund av lite tråkigheter som hänt. I vilket fall som helst så måste jag säga att det blev väldigt lyckat trots mycket slit. Lyckades tajma in maten så att det blev klar lagom till att vi var klara med förrätten. Så nu när jag vet lite mer om hur lång tid allt tar så tror jag nog att det kommer att gå ännu bättre nästa gång om det nu blir en sådan här. 
Förrätten bestod av en avokadohalva, räkröra och kallrökt lax till, som serverades med en skiva citron. Huvudrätten var en klassisk potatisgratäng med ugns stekt fläskfilé, till det bea sås och även baconinlindad sparris. Efterrätter blev som jag nämnde en vanilj pannacotta med bärsås. Fick mycket beröm för maten!
 
Kvällen spenderades i alla fall med pappa, Nall, Barbro och så Patrick. Efter maten spelade vi rappakalja. Ett jätteroligt spel där man ska ljuga och få de andra spelarna att tro på din lögn. Där finns såklart ett rätt svar, men det är inblandat med de falska. Ju längre in på kvällen vi kom, desto sjukare och roligare blev svaren. Har ni inte spelat det, så är det ett hett tips ifall ni tycker om sällskapsspel! 
Kram
 
Fråga:
Hade du en bra nyårsafton??

Lördag 2 januari 2016

 Bilder från julafton. :)
 
Hej bloggen och gott nytt år!
 
Jag har verkligen haft lata dagar nu ett tag sedan julafton (om man inte räknar in nyårsafton som firades här hemma denna gång, men det blir ett annat inlägg). Även om detta kanske är i senaste laget så är här några bilder från julafton 2015. Den firades i vanlig ordning nu för tiden här hemma och jag stod för den mesta matlagningen. Mest för att det är smidigt och vi brukar försöka att inte ha allför mycket mat. Man tänker när man lagar i ordning den att oj vad lite det ser ut, men när alla väl tagit åt sig så ser man hur mycket mat det faktiskt finns. Inte direkt att man tar några mängder när där finns så mycket som ska på tallriken.
 
Alla kom hit i alla fall vid 14-tiden på julafton där vi började med att äta mat och sedan såg vi såklart på kalle anka. Ett måste varje julafton, inget som man blir för gammal för. Tror nog att de flesta håller med. :)
Därefter blev det fika med lite gott till innan vi började med julklapps spelet. I år var det extra mycket paket under granen för att jag hade sagt att alla skulle ha med sig två paket var. Lite roligare när det finns lite mer att spela om. Vann i alla fall choklad och tvål. Vi köper aldrig något dyrt utan det ska bara vara mest för skoj. Efter spelet var det mest prat och lite tv tittande innan alla utom Barbro begav sig hem vid 19-tiden. Den sistnämnda lämnade vid 22-tiden. Och då var det bara tid för lite mys innan sängen kallade.

Så nu har ni fått veta lite om hur min jul 2015 var. En av de bästa skulle jag vilja säga. Det kanske inte låter som det bara genom att läsa, utan man måste nog ha varit här för att förstå.
Kram
 
FRÅGA:
Hade du en bra jul??

RSS 2.0