Ännu en grå dag

God eftermiddag bloggen och besökare!

Har nyss ätit en mycket efterlängtad fet pizza och den har jag väntat på länge. Och idag gjorde jag en dum grej, jag åt bara ytterst lite grönsaker till lunch för att spara mig till pizzan och bara för det har jag huvudvärk. Men jag får skylla mig själv. Så tack vare huvudvärken blir det ingen konditionsträning idag. Kanske att det blir en imorgon eller så.

Trots att det är både fredag och valborg så känner jag mig inte på mitt allra bästa humör, jag är säker på att huvudvärken bidrar lite till den nedstämda känslan och inte bara vädret. Det har varit en grå dag hela dagen, och som om det inte vore nog så började det att regna för någon timme sedan. Känner mig så glad över att vi planerat att vara hemma ikväll. Skönt att det dessutom är nystädat!

För min del ikväll blir det ett fredagsbad, det livar alltid upp mig!
Kram


Fråga:
Firar du valborg??

Fre 30/4 2010

God förmiddag!

Idag är det då valborgsmässoafton och Nall och jag har inte gjort upp några planer alls. Det hade vi inte gjort förra året heller vad jag vet. Eller jo, fast de planerna blev inte av, av någon anledning som jag inte kommer ihåg nu. Så antagligen var det inget viktigt.
Jag vet i alla fall att det blir en riktig pizza idag till middag, ingen hemmagjord sådan. Längtar! Nu var det så länge sedan som vi åt en sådan, så nu är det dags. Tur bara att vi delar på en, skulle aldrig orka en hel själv.

Gubben verkar ha en må illa tid nu. Idag när vi var ute på morgonrundan spydde han igen. Och ändå har han inte fått äta något konstigt eller så. Fast han brukar få sådär ibland, och vi vet inte varför. I övrigt mår han bra tack och lov. Alltid glad och lekfull.

Kram


Fråga:
Har du husdjur??
Stackarn mådde inte så bra imorse, fast nu verkar han vara på bra humör igen!


Pizzatime

Igår blev dagens middag hemmagjord pizza. Med väldigt lite ost. Inte det lättaste då vi mötte ett par problem under pizzans gång från att vi skulle börja tills vi var klara med den. Nall hjälpte till med maten, något han inte brukar. Antingen är det jag som lagar maten, eller så är det han. Så det var kul med omväxling för en gångs skull, att det inte alltid är samma hela tiden. Att man kan samarbeta i köket.

Hur som helst, så när vi skulle börja och hade blandat till degen, så märker vi att det blev för mycket vatten och för lite mjöl, och mjölet var det sista. Så jag gick över till Pappan min för att hämta lite där. Men då, tror ni han hade något? Nej, så jag fick gå tillbaka utan mjöl. Tänkte där ge upp dagens (gårdagens) plan att göra pizza. Fast så åker Nall iväg och köper det. Med andra ord var pizzan räddad.
Därför blev det middagen både igår och idag, vi fick ihop en hel plåt, och god blev den också!

Kram


Min Nall hjälpte till att göra den goda pizzan. Ser inte mycket ut för världen när den precis har kommit in i ugnen, fast jag kan lova er att den var jättegod. Min babe är jättebra på att laga mat!


Tors 29/4 2010

God förmiddag!

Kom alldeles nyss in här med hunden efter hans morgonpromenad. Så har jag ätit frukost, och nu är det dags för hunden att få sin frukost. Jepp, alltid jag först. Så går det till i djurens värld där ledaren äter först.

Pappan min kommer troligtvis över senare i eftermiddag om det blir som vi sagt. Jag tycker det är viktigt att man träffar sina föräldrar minst en gång i veckan när man flyttat hemifrån, trots att vi bor riktigt nära varandra.

Tränade nog bland det längsta passet jag någonsin gjort igår. En hel timme! 60 min! Så det känns riktigt bra idag. Tror jag klarade av så mycket en annan gång, men det är nog den enda andra gången som det hänt också. Så det var ju kul att veta att jag faktiskt klarar av det bara jag vill. Stolt är ordet!

Nu
vill Gubben ha sin mat.
Kram


Vilar efter promenaden i väntan på frukost. Kammas måste han också, syns rejält på pälsen.


Mail

Jag har ju en bloggmail som ni kanske har sett, som jag skapade ganska så i början till den här bloggen. Och om jag ska vara ärlig har jag inte brytt mig särskillt mycket om den mailen, för de gånger jag har loggat in där så har det inte varit så många som skrivit, oftast ingen faktiskt.

Fast så fick jag tanken idag att logga in på den och där hade jag då massor av olästa mail. Typiskt när jag precis tänkt att inkorgen kommer väl vara tom, som den brukar vara.
Faktum är att jag nu borde se över den lite oftare, den hör ju ändå till denna bloggen. Men jag har lärt mig att de flesta ändå skriver kommentarer, trodde jag.
Bättring på det Leia!

Ons 28/4 2010

God förmiddag!

Kommer precis nyss från frukostbordet och duschen. Snacka om att det var skönt att duscha. Brukar annars föredra att duscha på kvällen, fast kände nu att det var dags.

Inte mycket har ju hänt sedan igår kväll. Så jag har inte så himla mycket att skriva ner här vad jag kommer på i alla fall. Roligt blogg, not. Fast den fungerar ju ändå mer som en dagbok för mig. Och det är huvudsaken.

Samtidigt känns det som att jag har tappat inspirationen till att skriva. Jag hittar ingen inspiration. Men det är ju inte så konstigt egentligen med tanke på att jag gör ju bara samma sak hela dagarna, det är sällan som jag verkligen hittar på något nytt. Hoppas det vänder snart! För jag gillar ju att blogga.
Kram
´
FRÅGA:
Varifrån får du inspiration??

Promenad

God eftermiddag!

Nu har vi fixat det där med banken. Känns så skönt att ha det avklarat, pengar som försvinner är alltid lika tråkigt och man vänjer sig aldrig.

Medan Nall var på banken så var jag en sväng hos min kära Morfar. Passade på att hälsa på honom lite och pratade om allt mellan himmel och jord. Precis så som vi brukar. Han var på gott humör och pigg. Så det var skönt att se.

Kom precis nyss in från en skön promenad med både älskling och hund. Vi gick till hundrastgården, fast där var det någon som sa till oss att hon var hundvakt och precis nyss kommit dit själv. Så vi gav upp och gick hem igen. Det är verkligen jätteskönt ute. Ingen jacka behövs och solen skiner. Det såg illa ut imorse, som att vi skulle få en grå dag. Innan har det varit tvärtom, börjat med sol och gått över till moln.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan det är dags att träna sin kondition.
Kram!


Inte den mest lyckade bilden kanske, fast den får duga :)


Tis 27/4 2010

God dag!

Vaknade vid 08:45 av mig själv tror jag. Inatt hade vi hunden i sovrummet eftersom han spydde igår på kvällsrundan tyvärr. Så vi ville se att han mådde bra, och idag verkar det inte vara några större fel på våran underbara voffsing.

Kom nyss hem också. Har varit ute på ett litet ärende och senare ska jag iväg en sväng också. Då blir det för att sätta in pengar så jag att Nall kan betala in min del av hyran plus mina små räkningar som finns. Dessutom blir det att deklarera idag.
Fick den dyraste mobilräkningen som jag någonsin fått under tiden som jag har haft detta som jag har nu, och ändå är det en billig räkning. Så jag är glad att jag bytte i rättan tid. Hade jag haft kvar det andra och ringt lika mycket som jag gör nu så hade det kostat så mycket mer.

Nu har jag den bärbara datorn, måste ha den lite också. Har en tendens att råka fastna framför min stationära men bara för att jag tycker att det är dumt att stänga av den om den ändå är på. Fast igår kväll ställde jag fram laptopen på skrivbordet och småfixade lite grann inför morgondagen (idag), så att det skulle bli så lite oljud som möjligt. Ville ju inte väcka Nall. Och det fungerade. Han vaknade inte av datorn och kunde sova till kl 10.

Kram

Fråga:
Har du kontantkort eller abonnemang??

Mini polle!

Här har ni världens minsta häst, vid namn Einstein. Och visst är han liten! Han är bara 35 cm i mankhöjd, trots detta har han ändå ingen dvärg-gen i sig. När han föddes så trodde de först att han var död, men efter ett tag så började han röra på sig till farmägarens stora glädje!

Personligen tycker jag han är hur söt som helst, jag som älskar djur i alla dess former!

Fråga:
Vad tycker du om världens minsta häst??Träning

God kväll!

Jag har precis ätit lite pasta i buljongvatten, ett bra sätt för mig att få i mig energi och vatten efter träning. Jag har ju som sagt tränat konditionen och oj vad det var jobbigt att ta sig i kragen och hoppa upp på cykeln. Men efter lite övertalning med mig själv så gjorde jag det.

Så nu sitter jag här och är helt slut i benen. Det verkligen känns idag att det blev ett hårt pass, som vanligt. Måste verkligen ha varit en lugn helg med tanke på hur mycket träningen verkligen känns av!

Nu blir det faktiskt lugnt resten av kvällen och vara stolt av det jag gjorde fastän jag verkligen inte kände för det idag.
Bland annat så är det ju top model, som jag följer. Samt favoriten svenska hollywoodfruar. Av det sistnämnda kan jag verkligen passa på att drömma mig bort. För ja, det vore en dröm att leva utan att behöva bry sig om pengar, kyla och annat tråkigt.

Ha en fin kväll!
Kram

FRÅGA:
Ser du på top model??

Mån 26/4 2010

God förmiddag!

Nu har jag precis kommit hem här efter ett möte på en av alla af som jag varit inskriven på i 6 månader. Så nu skrivs jag in i vanliga af igen. Tack och lov kan jag ju säga. För bara några veckor sedan hade min coach där slutat, och en ny hade kommit som jag bara skakat hand med en gång innan. Så idag på mötet kan jag ju säga att jag fick en ganska skruvad bild av honom.
Dels så påstod han att jag hade en taskig attityd, att jag bara slet pennan ur handen på honom (den låg på bordet när jag tog den) och att jag var tårögd. Vilket jag inte var. Mina ögon glänser idag av någon lustig anledning, jag tror att det är pollen som gör det. För killen tyckte också att det såg ut som det på avstånd.  Och som om det inte vore nog så svor han, ord som en coach / arbetsgivare som han också var inte borde säga. Till någon, det var absolut inte professionellt. Orden väljer jag att inte skriva här, då de är för grova.
Han sa dem inte till mig direkt, utan han berättade om hans erfarenheter och vad jag kanske tänkte för att han var några minuter sen till vårat möte.
Jag fick ingen bra bild av honom och därför är jag så glad över att vara inskriven på den gamla vanliga af igen med start idag.

Till annat nu då.
Jag har inga speciella planer denna dag eftersom mötet var det enda inplanerade för den här dagen. Däremot blir det den vanliga rutinen under vardagar, och det är då alltså konditionsträning. Dock är det ju så många bra program denna dag så jag kan ju bara välja och vraka när träningen blir av.

Nu ska jag kolla runt lite på nätet och sedan är det matlagning som står på schemat.
Kram!

Sön 25/4 2010

God förmiddag!

Jag vaknade redan vid 08:45 och gick upp då. Läste lite som vanligt nu för tiden om jag vaknar tidigt och gjorde sedan iordning kaffe och te. Väckte Nall och lite så. Så nu har vi ätit frukost i lugn och ro.
Nu återstår det bara att se vad resten av dagen har att bjuda på. Kanske skulle vi möta upp några senare i eftermiddag, fast jag har svårt att tro att det blir av om jag ska vara ärlig. Inte det för att jag inte vill utan om jag känner de rätt så kan de ändra sig.

Nu blir det att svara på gamla kommentarer sedan tors eller fredags, som jag faktiskt inte brytt mig om att svara på förrän nu. Kände att jag behövde lite paus från svarande av dem under helgen. Och det har jag ju verkligen fått.

Kram!

FRÅGA:
Tycker du det är roligt med kommentarer??

Spelkväll

God kväll!

Hur mår ni då?? Själv mår jag toppen.
Förut i eftermiddag så var jag & min Nall en sväng hos Morfar som jag skrev förut. Och där var vi ett bra tag, drack kaffe och så hjälpte jag honom att städa och vattna blommorna. Lite småsaker sådär, men som betyder så väldigt mycket för honom. Och mig också förstås. Att hjälpa honom känns så himla bra för mig. Det känns verkligen som att jag har gjort en riktigt god gärning, att jag kan känna mig bra för mig själv. Han plus resten av min familj betyder verkligen ALLT för mig!

Vi har precis haft gäster här i form av Pappa och G. Vi har verkligen haft en riktig spelkväll här och vi blev precis nyss själva här hemma. De kom vid 19-tiden och vi har spelat ända sedan dess. Pappa och jag förlorade först, och Nall vann mot G. Så det har varit riktigt kul! Pappa var den första att gå hem, trött som han var, och som vi alla andra också är denna kväll.
Jag är så nöjd och glad med denna dagen, som jag faktiskt först när jag vaknade trodde att den skulle bli tråkig.
Där hade jag fel.

Nu däremot ska vi snart sova.
Sov så gott!
Kram

Lör 24/4 2010

God dag!

Idag
tror jag nästan att Nall vaknade före mig! Jag började nästan ana ugglor i mossen, för det hör verkligen inte till vanligheterna här hemma. Dock vaknade jag precis efter honom, så vi gick upp samtidigt och åt frukost. Fullkornsbröd med tsatsiki. Gott och enkelt.

Precis efter frukosten fick vi besök av en vän till Nall. Han ringde när han var precis utanför. Så det var snabba puckar med att plocka undan allt.

nu är jag själv hemma medan de åkte upp till garaget. Han kommer väl hem lagom till middagen. För efter middagen blir det ett besök hos min kära Morfar. I vanliga fall åker vi ju dit på söndagar. Fast imorgon känns det som att man inte vill göra allt på en och samma dag då vi ska tvätta på kvällen.

Nu ska jag ta det lugnt, kolla runt lite på nätet. Läsa bloggar och kolla nyheterna bland annat.
Kram


Fredagsmiddag


Fredagsmiddagen här hemma bestod av hemmagjord pomme, hemmagjord tsatsiki samt hemmagjort vitlökssmör, zucchini, morotsstavar och stekt kött. Helt underbart gott!


God kväll!

Idag har jag mest pysslat här hemma inför helgen, småstädat och plockat lite i lugn och ro medan Nall varit i garaget med Gubben och pysslat med bilen.
Jag har även hunnit med att träna kondition sista veckodagen eftersom jag vilar kroppen under helgerna. Det är ju extremt viktigt att få vila ut ordentligt mellan de hårda träningspassen och det finns inget bättre tillfälle än under helgerna!

Vi åt för bara ett tag sedan, så snart ska jag ta ett varmt skönt bad. Känner mig väldigt ofta frusen efter maten. Då passar ett fredagsbad perfekt, fredagar är ju till för att mysa eller ha det extra bra.
Kram


Fråga:
Vad åt ni för gott idag då??


Fre 23/4 2010

God morgon!

Vaknade hur tidigt som helst första gången, tror klockan måste ha varit vid 05 eller strax efter av att solen lyste in på väggen. Fast drog för persiennen helt och sov ett tag till. Vaknade upp vid 08:45 och gick också upp då. Läste lite samt den vanliga morgonrutinen med att förbereda kaffe och te.

Idag är aprilvädret som bortblåst och vi har strålande solsken över vår stad. Hoppas att det håller sig, eller i alla fall stannar ett par timmar.

Nall är ledig idag, så jag tänkte vara snäll och sätta på laptopen nu på morgonen eftersom den är väldigt tyst i jämförelse med min stationära dator. Fast när jag slår på strömmen blir det ett väldigt oljud från skrivaren som slås igång. Och självklart så vaknade han av det. Så han är uppe ovanligt tidigt för att vara honom. Annars brukar han vilja sova minst till kl 10, då jag inte står ut längre med att smyga omkring i lägenheten så jag brukar väcka honom vid just den tiden.

Nu blir det snart frukost!
Kram

Konditionsträning torsdag

Ojoj, nu är jag helt slut efter dagens konditionsträning. Att jag tränat känns överallt nu, och gissa vad!? Jag tränade på i hela 52 minuter utan paus! Alltid utan paus. Annars gör det ju ingen verkan har jag hört.
Så nu kan jag återigen känna mig riktigt stolt över att jag gjort detta även idag, så nu blir det en välförtjänt kopp te och så lunch som redan står på värmning.


Fråga:
Tränar du något??


Tors 22/4 2010

God morgon!

Nu imorse när jag gick upp och tittar ut så ser jag att även vi har fått det inte så vackra aprilvädret hit. Det ligger just nu ett vitt täcke av snö på marken. Och det snöar fortfarande. Det är precis detta som jag skrivit till andra bloggare som innan oss fått snö, "det är väl det som kallas aprilväder". Och det är ju precis vad det är. I april kan ju vädret vara lite hur som helst.
Det som är så typiskt med att det snöar nu är att jag för någon vecka sedan plockade undan mina vinterskor. Det är skor som inte är så hala. Fast för hoppningsvis hinner det inte bli vidare halt ute tills jag och voffsingen Gubben ska ut. Och jag tror att vi väntar med att gå ut ett tag till.

Det jag saknar med denna laptop är helt klart en kortläsare för kamera. Det finns ingen sådan så jag antar att det är meningen att man ska äga en kamerasladd. Undrar jag om jag har en sådan. Jag har aldrig använt en sån till den här kameran jag har nu i alla fall. Däremot till den förra. Enda grejen med den kameran är att den dör efter endast 1-3 kort. Så inte vidare roligt. Vet inte vad som är fel på den och har ingen lust att köpa en massa delar som kanske kostar lika mycket som en halv ny kamera eller något. Köper då hellre en ny.
Kanske det får bli uppdraget att kolla, om det finns en kamerasladd. Så kan jag ju även lägga in bilder jag tar på den här datorn. För som det är nu så kan jag ju inte det, så ni får ju nöja er med någon bild som jag redan laddat upp eller så.

Nu ska jag fundera ut vad det kan tänkas bli till frukost här förr eller senare. Är inte direkt hungrig just nu heller. Så det blir lite av ett dilemma, i vanlig ordning.

Kram!

Fråga:
Har ni också haft aprilvädret??


Salladslunch


Min salladslunch efter träningen tillsammans med en välförtjänt god kopp te!

För snart 2 timmar sedan så hoppade jag upp på träningscykeln för att träna min kondition lagom till beverly hills 90210, precis som jag sa att jag skulle göra. Redan i början kom jag dock på mig själv flera gånger med att kolla på klockan och mätaren hur länge jag cyklat. Ingen vidare bra idé eftersom jag alltid blir lite småbesviken av att klockan bara visar att jag cyklat några minuter och har sisådär 38 minuter kvar att sitta där och trampa. Men jag klarade det och cyklade till och med 45 minuter!
Så jag är riktigt stolt över mig själv nu måste jag säga.

Avslutade
det hela med att äta den fantastiskt goda bulgur & tonfisksalladen på bilden, tillsammans med en kopp te. Den är nyttig och innehåller lite av allt. Sallad, gurka, bulgur och tonfisk. Allt som man behöver.
Både innan och efter träning så är det viktigt att fylla på med energi. Innan för att musklerna ska orka med att jobba och efter för att fylla på med ny energi till musklerna och resten av kroppen förstås.
Tänk på det innan ni ska träna. Hälsan framför allt!

Kram!

Fråga:
Gillar du sallad??Ons 21/4 2010

God morgon!

Har haft de mest underliga drömmar inatt. Har haft det väldigt ofta på sista tiden. Dock brukar jag oftast komma ihåg dem. Och drömmar brukar ju inte direkt vara som en vanlig vardag. Det hoppas hit och dit, platsen kanske är ett ställe fast ser ut som ett annat och så vidare. Jag vet varitfrån jag fått det från drömmarna ifrån. Fast har inte sett de filmerna på länge, så det var ju lite smålustigt måste jag säga.

Tänkte vänta ett tag till tills våran voffsing Gubben får gå ut på sin första promenad. Så då tänkte jag att varför inte starta upp laptopen så länge och pyssla lite med den? Tänkt och gjort. Så nu sitter jag här, i sängen faktiskt, med min fina laptop. Älskar den även om det fortfarande är lite ovant. Fast jag har ändå lärt mig mer och mer om hur jag ska göra med allt som finns här i, för det är verkligen minst sagt lite annorlunda till skillnad från mina andra datorer.

Har ingen aning om vad det kan bli till frukost / lunch, fast något måste jag hitta på. Speciellt eftersom det antagligen blir att träna konditionen framför beverly hills 90210. Och måste äta det inom en timme. Man ska ju helst äta ca 1h - 2h innan träning.

Fråga:
Sov du gott inatt??

Snabba kolhydrater

Nu är det tydligen bevisat. Att snabba kolhydrater är farligast för kvinnor. För kvinnor som åt mycket snabba kolhydrater fanns det större risk för att de skulle drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
Dessa snabba kolhydrater finns bland annat i socker, vit pasta, potatis, vitt ris och vitt bröd.

Det
är alltså bäst för oss att äta långsamma, så som fullkornspasta, fullkornsris och fullkornsbröd. Känns ju bra för min del att jag nästan enbart äter just de långsamma och har så gjort i flera års tid nu och tänker fortsätta i samma bana.
Fullkornsprodukter i all ära, de förtjänar det.

Kanske något att tänka på för er som föredrar vita varor när det kommer till mat?
Hälsan framför allt!


Fråga:
Äter du vanlig pasta/ ris eller fullkornsprodukter?


Tis 20/4 2010

God dag!

Det blev visst ingen uppdatering igår när jag kom hem. Jag kom hem precis lagom till att svenska hollywoodfruar skulle börja, så jag såg på det samtidigt som jag klippte killens hår och sedan var det bara att laga iordning lite mat och sedan sova.

Kom nyss in från en lite småblåsig promenad med hunden, så mycket blåste det väl inte, fast lite grann. Tillräckligt för att det skulle bli lite småkyligt i alla fall, fast denna gången hade jag på mig jackan. Så jag slapp att frysa. Skönt det!

Fick i mig frukost också, en annorlunda sådan. Man kan nog kalla det för en liten middag. Fast jag ska konditionsträna sen tänkte jag och då är det ju viktigt att jag får energi till alla muskler och annat som kommer att arbeta under ca 40 minuter.
Tänkte ta träningen samtidigt som jag ser på beverly hills 90210. Mycket bra kombination! Och det är en timme dit ca, så fram till dess ska jag bara lata mig framför datorn, kolla runt lite på nätet.
Kram

FRÅGA:
Ser du någon tv serie??

Beverly hills 90210

God dag!

Kom hem för några timmar sedan, har inte gjort så vidare mycket sedan dess. Förutom att jag fixat lunch, och såklart ätit lite samt ha gått en promenad med hunden. Jag måste erkänna att det var ganska kyligt ute på grund av blåsten. Skulle behövt jacka på den rundan, men eftersom jag inte tog med den imorse eftersom jag ändå skulle spendera den mesta av tiden i bilen så fick jag skylla mig själv.

Nu sitter jag mätt och nöjd och ser på tv, närmare bestämt underbara beverly hills 90210, originalet. Älskar att avsnitten har ett budskap, att de pratar med varandra för att lösa problemen istället för att bråka. Om det ändå kunde vara så i verkliga livet nu för tiden.

Efter programmet blir det att samla ihop tvätt, även om vi inte ska tvätta än på några dagar. Både jag och älskling har en tendens att lägga det smutsiga på andra ställen än i tvättkorgen ibland. Han på pallen i sovrummet och jag precis nedanför sängen. Fast oftast är vi duktiga och slänger tvätten på rätt ställe på en gång. Dock inte denna gång tyvärr.

Kram!

FRÅGA:
Har du sett beverly hills 90210??

Mån 19/4 2010

God morgon!

Jag är redan vaken, rätt så pigg trots att det återigen var svårt att somna. Sovrummet är jämt så varmt om kvällarna och jag vill ha lite kyligare när det är dags att sova.
Klockan ringde vid 05:40 och då väckte jag Nall som började att förbereda för jobbet. Under tiden låg jag och halvsov tills det var dags att kyssa honom hej då, gick och la mig en halvtimme igen och gick upp vid 06:50.

Väntar nu på att frukosten ska bli klar, värmer upp lite mat från igår. Är inte alls sugen på torrt bröd eller något i den stilen. Vill ju vara mätt när jag ska åka omkring och lämna in viktiga papper. En kopp te till det.

Ska ju inte åka än på ett tag, fast jag vill alltid vara ute i god tid som det heter. Att stressa på morgonen är faktiskt bland det värsta som jag vet. Finns inget värre sätt att starta en dag på.

Nu är tevattnet klart!
Kram

Middagen idag / Leia tipsar!Detta är då det vi åt här hemma idag. En gryta med både bacon och massor av olika grönsaker plus en liten lätt creme fraiche. Som ni ser har jag alltid mycket grönsaker i maten, och det gäller varje måltid. Jag tror att mycket grönsaker är A och O när det kommer till mat.
Det är nyttigt och innehåller få kalorier och mycket näring.

Ett tips är att steka baconen hårt och hälla bort fettet som blir, på så vis blir maten smalare och du slipper en massa fett som du inte behöver.

Sön 18/4 2010

God förmiddag!

Inatt fick jag inte sova mycket. Visst att jag hade svårt att somna, men det var inte problemet denna natt. Utan ungdomar på väg hem från krogen eller något som bestämde sig för att stanna precis utanför för att stå och skrika och ha sig i minst en halv timme. Jag var flera gånger nära på att bara gå upp och knacka på fönstret så att de skulle fatta att det störde mitt i natten. Jag vet inte riktigt vad klockan var, fast det var riktigt irriterande. Oftast brukar de kanske bara gå förbi, om man hör dem över huvudtaget vilket ändå är rätt sällan här.
När jag precis somnat om, som det kändes som, så vaknade jag av någon bil utan ljuddämpare, eller vad det än nu heter som åker förbi och verkligen gör världens oljud. Gick inte att undgå att höra det.
Så denna natt har det verkligen varit oväsen, mest hela tiden som det känns som. Nåja, någon gång måste det ju dock vara okej, tur att man inte bor precis mitt i smeten alla fall.

Trots den lilla sömn inatt känner jag mig just nu inte så trött, peppar peppar, så bara att hoppas att det håller i sig till kvällen. Blir att gå upp tidigt imorgon för att lämna in lite papper samt hälsa på morfar när jag ändå är i närheten.

Nu däremot ska jag ta och diska upp lite grann som på något sätt har tagit slut före det andra, och vi diskar endast fulla maskiner. Så då är det bara att ta sig i kragen och göra det hur tråkigt det än är att diska för hand.

Kram

Fråga:
Har du diskmaskin eller diskar du för hand?

Hårbollen


Våran hårboll sov sött idag efter promenaden ute. Undrar ibland vad han tänker och drömmer. Ibland när han sover så gör han små läten, morrar, springer och sprattlar med tassarna.
Det ser verkligen hur sött ut som helst. Fast roligast av allt är nästan att han brukar snarka, lika högt som en människa, nästan värre! Det ni!

Lör 17/4 2010

God dag!

Sov lite längre idag som vanligt på lördagar och vaknade strax efter kl 10. Det betyder alltså att vi redan har ätit frukost, gett hunden hans mat och sett till att han fått gå ut på sin morgonpromenad.

Allt är med andra ord avklarat och inga planer finns för den här dagen faktiskt. Vi har inte så mycket soppa i bilen heller så vi kan åka iväg, och vi har bestämt oss för att vänta till brytdatumet gällande bensinen. Och det är om 2 dagar, så det kan vi ju hålla ut till tycker jag. Vi har ju ändå rätt nära till det mesta, och vill man någonstans är det väl bara att ta på sig skorna och knalla iväg.

Ha en fin dag!
Kram


Fredagsbad

God kväll!!

Tidigare ikväll blev det träning av konditionen i 42 minuter, så jag är stolt. Det känns verkligen i hela kroppen och jag är nöjd över att jag gjorde det. För det är som sagt var alltid lika tråkigt att komma igång, speciellt när man vet att man kommer spendera ca 40 minuter trampandes på en cykel utan paus.
Så det är starkt gjort av mig tycker jag.

Ikväll ska jag som vanligt unna mig ett fredagsbad. Tror inte det blir så himla långt bad, fast kan behöva lite avkoppling nu såhär på kvällen. Och fredagsmys är ju alltid välkommet.

Kramar, ta hand om er!

Fre 16/4 2010

God förmiddag!

Kommer nyss från frukostbordet efter en runda med sopkvasten här hemma. Nu när snön har smält undan börjar mer och mer skräp komma in med voffsingens päls. Nu är det ett varv med sopkvasten varje dag. Känns mindre kul att det inte hjälper vidare mycket att dammsuga, men även det måste ju göras.

Har inga speciella planer denna fredag än så länge i alla fall, förutom att ta ett varv på träningscykeln och träna kondition, antagligen får det bli av senare efter maten, i vanlig ordning. Känns alltid lika jobbigt att komma upp på den, lika mycket som det känns jobbigt är jag stolt och glad över att ha kommit igång och lika mycket känns det skönt när jag väl är klar, även om det tar nästan en timme att cykla. Jag brukar cykla 40-50 minuter åt gången nu för tiden. Så jag är uppe i min vanliga tid som jag brukade cykla innan min nästan årslånga paus i och med att jag flyttade hemifrån.

Kram

FRÅGA:
Gillar du att träna??

Tors 15/4 2010

God dag!

Blev lite sent med detta första inlägg denna dag känner jag. Men det blev att vi la oss väldigt sent inatt och därför sov lite längre. Åt frukost vid 11 och har sedan varit ute lite med hunden tillsammans med killen och nu är jag här.

Tog med kameran på våran tur ute och faktum är nu att jag fått dessa två söta ankor på bild. När de knaprar på mjukt fullkornsbröd. De har börjat förstå redan att de ska få mat när jag kommer. Lite kul att de närmade sig idag för första gången. Visserligen ska jag väl inte ge dem varje dag då det finns risk att de stannar, och det vore inte så bra med tanke på att vattnet som är där kommer att försvinna vartefter. Jag ger dem bara nu eftersom de säkert snart ska få små ankungar.

Senare idag blir det att träffa Pappan min, vad vi sa igår i alla fall. För i helgen ska han åka iväg till landet, och vara där under helgen.

Fram till dess ska jag pyssla med lite annat.
Kram


Ankorna som bor här utanför, nu har jag äntligen fått dem på bild. Mamma och pappa anka.


Sömntutan


Kolla in våran sötnos. Här ligger han på sin matta med huvudet på sin alldeles egna kudde och njuter av att det är soligt och varmt här i lägenheten. Om ett tag kommer nog Nall hem och då ska vi ut och kolla om ankorna är hungriga på lite mjukt fullkornsbröd. Det kommer Gubben att gilla! :)


Ons 14/4 2010

God dag!

Har varit ute med våran voffsing Gubben på promenad och försökt att mata ankorna som vi gjorde igår kväll. :)
Då var båda framme igår kväll och de gillar det mjuka brödet och inte knäckebröd. Så då vet jag det. Idag hade jag och Gubben inte lika stor tur, vi såg pappa anka, fast han gömde sig bland träden lite och det är så mycket grenar där att det inte går att slänga dit lite bröd. Så typiskt. Fast får gå dit igen senare.

Idag är det helt strålande väder ute! Inte ett moln på himlen än så länge, så solen lyser med all sin kraft! Hoppas verkligen på att det håller i sig hela dagen!

Frukosten är avklarad för min del. Nu är det bara Gubben som ska få sitt. Och så tänker jag fuska lite idag med att ta en till kopp te. Blir så tesugen vissa dagar så det är inte sant. Fast så är det, så det är bara att acceptera och ta en kopp till. Inte mig emot!

Tis 13/4 2010

God dag!

Har varit ute med hunden för ett tag sedan, plus käkat frukost. Solen var borta  imorse när jag vaknade fast har nu kommit tillbaka och lyser därute på en klarblå fin himmel.

Idag såg vi också bara pappa anka, undrar vart hans flickvän har tagit vägen? Matade honom med knäckebröd, fast han kunde nog inte äta det, var lite för hårt. Så måste testa att ta med mjukare bröd sen. Han smakade i alla fall på det.

Skriver mer senare när jag fått mer inspiration. Blev lite trött efter frukosten.
Kram


Lördagens tacomiddag!


Bild från tacokvällen i lördags, blev mycket lyckat!

Detta är då bilden från tacomiddagen vi hade i lördags eftermiddag / kväll. De hade med sig vin, jag & Nall drack dock cola :) Fast lyxade till det och drack ur vinglaset. Känns ju lite mera lyx då än att dricka ur ett vanligt vardagsglas. Tacon var supergod och nästan alltid gick åt. En lyckad tacokväll som slutade flera timmar senare. Det är rätt ovanligt att de stannar så pass länge, så det var trevligt.
Kram


Mån 12/4 2010

God dag!

Kom nyss in här från rundan med hunden. Vi gick ganska långsamt eftersom det är så skönt väder ute. Helt underbart med sol! Och varmt och skönt är det ute, det blir nästan för varmt med höstjackan på. Kommer inte ihåg vart jag gjort av vårjackan som är en aning tunnare.

Utanför oss har vi som ett litet dike som är rätt så långt, och efter att snön smälte blev där massor av vatten i. Och dit har nu två stycken ankor flyttat. Så Gubben och jag tog med lite knäckebröd ut på rundan och matade pappa anka, vi såg inte mamma anka nämligen. Gubben (hunden) älskar ankorna, han tycker det är riktigt kul att kolla på dem. Det ser så roligt ut när han verkligen sträcker på tassarna för att komma så nära som möjligt och för att se dem bättre!

Ska komma ihåg kameran nästa gång vi går ut för att mata ankorna.
Kram

KvällsbesökGod kväll!


Idag har varit en dag full av äventyr, mer eller mindre. :P

Åkte till Morfar förut idag, var det ett bra tag och drack lite kaffe, pratade och lite sådär. Precis vad som behövs ibland. Känns alltid mycket lättare efter ett besök där.

vägen hem åkte vi för att handla potatissallad till laxen och för att tanka bilen lite grann. Behövs göra det ibland, så där rök 200 kr. Fast det är det värt! Lyx kallar jag det. Vardagslyx, för det är vad det kommer att bli efter klockan passerat 00.

fick vi besök här ikväll också, som gick precis nyss.

Hann inte med att ladda upp tacobilden, så det får nog bli imorgon.

God natt på er!
Kram

FRÅGA:
Tycker du om potatissallad??

Sön 11/4 2010

God förmiddag!

Vaknade av att solen strålade utanför, så härligt väder med sol och endast få tunna moln. Hoppas det håller i sig så här under resten av dagen!

Har varit vaken över en timme nu och redan ätit frukost och samlat in tvätt i lugn och ro, för ikväll ska det tvättas igen. Och det ska bli riktigt skönt att få saker och ting tvättade eftersom allt rent har på något sätt försvunnit ner i tvättkorgen snabbare än vanligt. Hur nu det har gått till har jag ingen aning om.

Senare idag blir i alla fall en sväng till Morfar och se hur han har det och mår. Prata lite och vara social. Ska bli lika trevligt som vanligt såklart!

Slänger in någon bild från tacomiddagen senare.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om tacos??


Lör 10/4 2010

God förmiddag!

Vaknade för ett tag sedan, och Nall också. Och båda är utvilade. Hur underbart är inte det då?!
Så snart blir det frukost här.

Under resten av dagen vet jag faktiskt inte vad som händer. Förra helgen planerade vi för årets första grillning denna helg, men det ser inte ut att bli av med tanke på att vädret är riktigt tråkigt. Det är grått och har regnat, och jag tror att det ska fortsätta regna under dagen. Imorgon har jag för mig att det kanske skulle bli lite sol.

Nu börjar det bli klart ute i köket.
Kram!


Fre 9/4 2010

God dag!

Kom nyss in här med hunden från morgonrundan. I alla fall för honom. Så nu ska han få mat och jag ska ta dagens första kopp te som jag valt att vänta med till efter utgången.

Idag är det lite kallare ute, eller i alla fall känns det som så eftersom att det blåser rätt mycket. Ogillar när det blåser eftersom håret flyger åt alla håll och hur snyggt är det då?

Vaknade vid 09 tiden, fast har pysslat här hemma, bland annat skrivit en handlingslista på saker vi måste ha hem. Mat tar fort slut konstigt nog. Ändå var det inte så länge sedan som vi handlade tycker jag. Visserligen handlade vi sådant som vi inte köper så ofta eftersom vi hade det mesta hemma då, fast nu börjar även det ta slut. Typiskt!

Skriver mer senare.
Kram

FRÅGA:
Är det kallt hos dig??

Design

Hallå alla igen!

En av anledningarna till att det inte har blivit så mycket bloggande förutom att det har varit mycket att göra är att jag har slipat på den nya designen lite här och där. Testat och kollat vad som ser bra ut och inte, ändrat typsnitt, färger och lite sådär. Velat fram och tillbaka en hel del. Fast nu tror jag att jag äntligen har kommit mera tillrätta med den nya designen och föreberett en hel del kring den. Så när som helst när jag får tid och ork så kommer den att komma upp här i bloggen.

Denna design har jag ju haft sedan början på detta år, och den är bara så jag, älskar den laxrosa färgen. Var orolig att den nya inte skulle bli jag när jag väl började lite smått med den. Fast den nya designen kommer även den vara så jag. Och det är ju precis så en design ska vara, den ska avspegla mig lite.

Solen försvann och kvar är gråa stora tjocka moln, urtrist. Vill helst ha strålande sol och blå himmel!
Kram

Tors 8/4 2010

God morgon!

Jag vaknade vid ca 09:15 efter ytterligare en lustig dröm. Har haft småhemska och lustiga drömmar den senaste tiden. Den ena drömmen som jag drömde natten till igår kan jag i alla fall tänka mig varifrån den kommer. Fast denna dröm som var inatt kan jag inte göra det. För vad jag vet nu har jag inte sett något sådant på tv den senaste tiden, inte vad jag kan komma ihåg i alla fall.

Just nu skriver jag på laptopen eftersom den startar lite snabbare, samt stängs av lite snabbare. Har jag fått för mig i alla fall. Fast den stationära datorn är riktigt snabb den också. Dock har jag en liten grej på den här datorn som jag måste skriva ner, har ju tyvärr inte så mycket i denna dator än. Måste fixa en partionering av denna dator när jag förstått mig på det hela. Först då vågar jag lägga in lite mer. Tar hellre det säkra före det osäkra.

Idag är det sol ute, dock med tunna moln över hela himlen, fast den lyckas ändå lysa igenom, så det är ju härligt. Och om ett tag ska jag ta ut Gubben på morgonrundan. Vi brukar inte gå ut så tidigt nämligen. En gammal vana vi har. Att vi gick ut tidigare i vintras var mest för att jag ville undvika andra hundar eftersom det kunde vara halt, idag är ju snön ett minne blott så gott som överallt.

Kram


Ons 7/4 2010

God förmiddag!

Vaknade vid 08:30, fast låg kvar tills ca 09:10. Skönt att vakna tidigt av sig själv och dessutom känna sig utvilad och pigg! Härliga morgon!

Gubben och jag har redan varit ute på morgonrundan, och han verkar gilla våren också även om han tycker det är roligt att leka i snö. Fast vem gillar inte våren efter en lång vinter? Det var väldigt skönt ute, ganska varmt och fåglar sjöng överallt. Då är det verkligen vår.

Jag
måste såklart berätta om en lite små cool händelse som vi såg igår eftermiddag när Pappan min var här på besök för att dricka kaffe och prata. I vårat vardagsrum har vi ett burspråk där han alltid brukar sitta, så helt plötsligt säger han "titta, en tornardo". Eller hur sa jag, eftersom han brukar vara den typen som skämtar och har sig. Fast jag gick dit för att kolla och visst var där en virvelvind. En rätt stor sådan. Ca 3-4 meter i diameter och en massa löv flög i virvlar lite högre än huset och detta hus är ett trevåningshus. Så ni kan tänka er att det var en upplevelse att se även om man inte kunde se själva virveln, så som i USA, utan bara löven som snurrade runt, runt. Och den kanske höll på i 5-10 minuter.

Nu däremot ska jag fixa lite te och frukost.
Kram


Ungefär såhär såg den ut, fast med löv istället för grus / sand.


Tis 6/4 2010

God dag!

Kom hem för ett tag sedan.

Idag var den stora dagen för min tand. Jag har nämligen varit hos tandläkaren och lagat hålet som var. Och allt gick verkligen hur bra som helst. Det enda som kändes var faktiskt sprutan med bedövningen, annars kändes det ingenting och jag är fortfarande bedövad i halva underkäken på höger sida. Och bedövningen skulle sitta i ca 3-4 timmar, så först vid 13-14 tiden kommer det att släppa helt. Ska bli skönt. För det är ju en minst sagt lite obehaglig känsla tycker jag, när det pirrar hela tiden i både läpp och tunga.

Vet inte om jag kommer vara öm där sedan, fast ifall att har vi bunkrat upp med olika soppor åt mig. Perfekt mat, och så får jag i mig lite vatten också eftersom jag inte dricker det i vanliga fall.

Förutom att ha varit hos tandläkaren och fått hålet lagat så kommer Pappan min över senare i eftermiddag. Han ska bland annat lämna en grej jag glömde där sist och hälsa på lite.

Fram till dess ska jag pyssla här hemma ordentligt.
Kram


Mån 5/4 2010

God förmiddag!

Vaknade vid 08:30 första gången och andra gången vid 09:15 och då gick jag också upp. Värsta av allt är att solen är borta och snö har kommit. Inte direkt den roligaste synen att se såhär på morgonen i början av april. Fast det är väl detta som kallas aprilväder.

Idag har jag inte några direkta planer faktiskt och inget roligt går det på tv. De har ju tagit bort alla vanliga program för att det är röd dag.
Själv hemma är jag också för tillfället eftersom Nall tog hunden och gick till garaget där han ska träffa en vän där de båda håller på med sina bilar. Så det är ju kul att han har något att göra. Då återstår det bara att hitta på något för min del. Svårt när vädret är trist och inspirationen på noll.
Får se vad som händer helt enkelt.

Kram

Sön 4/4 2010

God dag!

Igår blev det ingen vidare bloggning, eller ingen bloggning alls för att vara helt riktig. Så därför ger jag er en uppdatering av gårdagen nu istället.

Jag gick upp innan klockan ringde, som vanligt så tror jag att jag försovit mig och måste upp. Så vid strax innan 06:30 var jag redan uppe och fixade iordning håret och fixade iordning kaffe plus tevatten. Vid 07 väckte jag Nall och vi åt frukost. Sedan var det bara att packa ner lite och åka iväg.

Vi åkte nämligen iväg till bilmässan i Elmia, Jönköping. Så det blev en halv dag där borta för att se på massor av fina bilar. Har en hel del godingar på bild. Hur fint skick på som helst på bilarna. Fast vad annat kan det vara när det är utställningsbilar det gäller. Även motorcyklar fanns där. Vi gick igenom hela tre stycken stora hallar. Fanns verkligen hur mycket som helst att se på.

Och en av gårdagens höjdpunkter måste ändå vara när vi fick hälsa på Chip Foose, en av världens bästa bilbyggare för er som inte vet vem han är. Han är med i en del program på discovery channel. Han ställde ut sin privata hot rod byggd helt för hand, plus en bil till som han byggt. Så det var grymt att se.
Så det kommer absolut att vara ett minne för livet, trots att det hela gick så snabbt. Och som bevis på minnet har jag en bild tillsammans med honom. :)

Senare på kvällen när vi kom hem var det påskmiddag hemma hos Pappa dit det kom några stycken. Mycket trevlig kväll och jättegod mat! Hela gårdagen var underbar och hela dagen ett minne för livet helt klart. Bara för det är jag på så himla bra humör! Och så är det ju sol, så det kan inte bli bättre!
Kram


Jag och Chip Foose, en av världens bästa bilbyggare.
Inte för att jag gör mig så bra på bild, fast det är ett kul
minne och jag bjuder på den bilden i alla fall bara för att.


Trevlig dag

Idag har det varit en mycket bra dag måste jag säga. Har hunnit med en hel del och hälsat på Morfar! <3
Där drack vi kaffe, pratade och så har jag hjälpt honom att städa och vattnat blommor. Känner mig alltid så mycket bättre med mig själv när jag har gjort något snällt för honom. En god gärning!
Det borde alla människor göra för varandra lite då och då när det kan behövas. Tänk vad världen skulle bli bra då!

Imorgon ska vi upp tidigt för att åka iväg, så jag vet inte om jag hinner att blogga på morgonen. Måste upp tidigt för att duscha, och jag inte gör det ikväll. Samt lite packning, fast det mesta ska jag göra ikväll redan så det är klart. Fast vill ändå upp i god tid imorgon.

När vi kommer hem senare under dagen så blir det att fräscha till sig lite för att gå till Pappa dit ett gäng kommer för att äta påskmiddag, så det ser jag fram emot. Jag ser fram emot hela dagen faktiskt. Ska bli så kul!

Kram


Fre 2/4 2010God dag!


Blev inte så mycket bloggande igår då jag hade annat att göra istället.
Hälsade på Ocke bland annat och snackade gojja några timmar. Han hade en ny katt som voffsingen Gubben tyckte var väldigt intressant. Såg så kul ut!

Idag däremot händer också lite grejer. Har plockat med tvätten, vikt och lagt in i skåpen, sopat golven, bäddat rent sängen och lite sådär. Så nu känns det mycket finare och fräschare här hemma.
Efter maten vid 15 blir det en sväng till Morfar, för imorgon ska vi iväg en sväng och på eftermiddagen är det ju påskmiddag.  Känns kul att det händer saker och ting ibland, saker som jag skriver om. Jag skriver ju tyvärr inte om allt jag gör om dagarna, fast varför skulle jag? Lite privatliv måste jag få ha.

Söndag
däremot finns inga planer på hittills. Kanske dyker det upp något eller så blir det en lugn dag hemma. Vilket det blir återstår att se.
Kram

FRÅGA:
Har du husdjur??


Tors 1/4 2010

God förmiddag!

var det redan den första april, vad tiden går fort. Känns som att det var jul och nyår för bara någon månad sedan, inte hela 4 stycken!

Gick upp för en timme sedan ca, vid 09:30 och nu försöker jag få upp Nall för frukost och te drickande. Te är som vanligt ett måste på morgonen och även under resten av dagen förstås.

Kommer faktiskt inte på något mer att skriva för tillfället.
Så jag skriver mer sen.
Kram

RSS 2.0