Lugn lördagskväll


Även denna kväll kommer att likna den igår. Vi har bestämt oss för att ha en lugn lördagskväll.

Nu är det återigen kväll. Tycker att dagarna bara flyger förbi, vi har ju i alla fall haft turen att ha det lite soligt här denna dag. Det var ju inte länge sedan jag vaknade? En timme till och det har gått 12 timmar sedan jag gick upp. Borde då inte tolv timmar kännas som en ganska så lång tid? Tydligen inte. Fast jag tycker att så gott som alla dagar går snabbt, till och med denna då jag stundtals har varit lite smått uttråkad på grund av att det inte blev som vi hade planerat.
Men förhoppningsvis så kommer vi att göra det vi tänkte idag imorgon istället. Bättre sent än aldrig.
Kram


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??

Planerna som försvann

God eftermiddag!

Vi har nyss ätit mat som bestod av någon fisk och potatismos samt sås. Det var helt klart gott, är man bra på att laga mat så är man! Och det blir ju såklart extra roligt när man får beröm av sin älskling även om jag får det varje dag eftersom att det oftast är jag som står för matlagningen här hemma.

Denna lördag hade vi egentligen tänkt att röra oss lite utanför hemmet och åka iväg och kolla på saker. Men eftersom vi var uppe lite längre än vanligt igår så blev det inget av med den saken.
Även imorgon hade vi planer på att åka ut till killens föräldrar, men hans mamma ringde idag och ville ha hjälp att skjutsa hans mormor till vårdcentralen för att hon inte mådde bra. Så tyvärr blir det nog ingen sväng ut dit heller ifall att det är någon läskig bakterie eller virus. Jag har verkligen ingen lust att bli magsjuk, det är ju verkligen bland de värsta man kan bli.

Som jag brukar säga, man ska aldrig planera. Det blir aldrig som man tänkt sig i alla fall!


FRÅGA:
Vad gör du idag??



Så konstigt jag satt på bilden, inte undra på det gör lite ont i ryggen nu.
Detta är i alla fall dagens klädsel (tröja). Längtar så efter nya kläder!


Lör 31/7 2010

God morgon!

Har redan varit vaken i över en timme, trots att vi inte somnade förrän 03 inatt eller så. Vi var verkligen uppe ovanligt länge för att vara oss. Men ibland är det tillåtet att vara uppe lite längre, särskillt eftersom vi inte har planerat att göra något speciellt denna lördag.

Nall är som vanligt lite segare än mig med att komma upp, trots att han nu är halvt vaken. Får locka upp honom med lite kaffe tror jag, blir lätt uttråkad om någon dröjer sig kvar för länge bara för att.

Nu snart blir det frukost.
Kram!


FRÅGA:
Sover du längre på helger??


Vill ha te.


Fredagsmys


Ikväll blir och är det mys som står på vårat schema här hemma denna fredagskväll.


Kom för ett tag sedan upp ur ett helt underbart skönt bad, så nu är jag len, mjuk och ren. Alldeles happy med rent hår. Älskar verkligen när det är nytvättat! Tyvärr så syns det ju på mitt hår direkt när det inte är tvättat på någon dag. Tror att äkta blont hår har den förmågan, vilket är mindre bra.

Nall och jag har nyss tagit en riktigt mysig fika tillsammans och jag har för en gångs skull också tagit en kaka. Kakor är annars inte min grej, men ibland kan det vara rätt gott med chokladkaka när man har svart kaffe till! Dock ska jag gå och ta en ännu godare kopp te snart. Jag tycker att te slår lite högre faktiskt och kommer nog alltid tycka det. Min kopp te kommer såklart att avnjutas i favoritstolen med babes täcke vid både datorn och tvn. Ja, det är sant, kan inte slita mig. 

Kvällen kommer att fortsätta med mys och klockan 21.00 blir det mera mys med både film och chips! Det blir att se filmen apollo 13 på kanal 3. Ett tips till er som inte vet vad ni ska se ikväll. Jag har sett den förut, men det var bra många år sedan sist.
Nu var det ett tag sedan jag åt chips känns det som så nu är det dags igen! Självklart sitter jag kvar på samma plats, med täcke och myser tillammans med Nall!


FRÅGA:
Ska du mysa ikväll??

Imse vimse spindel

Måste bara berätta en sak som jag nästan totalt glömt bort fast som jag nu kom ihåg efter att jag kom att tänka på att det är fredag eftersom det betyder bada eller dusch dag.

Häromdagen när jag hade duschat klart och haft tankarna på hur snabbt den dagen hade gått så stänger jag såklart av duschen och sträcker mig efter handduken. Vad tror ni inte jag ser då? En spindel! En sådan där äcklig sak med långa ben och liten kropp, lite större kropp än ett knappnålshuvud. Så gissa om jag flög ur badkaret och skrek på Nall att hämta en ny handduk samt döda det äckliga krypet.



FRÅGA:
Är du rädd för spindlar??


Fre 30/7 2010

God förmiddag!

Ibland måste jag faktiskt skratta lite smått åt det jag drömmer om på nätterna. Jag drömmer nästan varje natt och de är alltid så himla lustiga. Idag var det en mycket skum dröm, där djur var med av olika sorter. Det jag kommer ihåg var vanliga ankor och delfiner. Fniss.

Gubben och jag har precis kommit in från våran runda där jag fick försöka vara guide. Lättare sagt än gjort trots att jag bor i denna stad. Men vissa gator har jag mer eller mindre aldrig hört talas om. Fast ang namnet på gatan de nämnde så kunde jag i alla fall ana vart den låg. Hoppas bara att jag sa rätt till dem. :)

Nu blir det te!
Kram!


FRÅGA
Drömmer du ofta??

Gubben hjälper till (tror han)


Gubben ligger utanför köket (och tror han hjälper till) och håller koll på vad jag gör. Ifall det blir en smakbit.

Våran voffsing Gubben brukar alltid vara med antingen i köket eller så ligger han precis utanför köket, som på bilden här och ser på när jag lagar mat. Och idag var inget undantag! Han brukar aldrig få vara nära maten, för det tycker jag är lite väl, men håller han sig på avstånd går det bra.
Han brukar försöka tigga som hundar gör för det mesta, men då är det bara att jag frågar "tigger du?" så lägger han sig ner. Smart vovve!

Pappa var här på middag denna kväll. Vi åt en helt underbart god middag i form av kokt potatis, fläskfilé, hemmagjord sås, sallad och svartavinbärsgelé som tillbehör! Gott! Länge sedan vi åt det och det kändes bra att äta hemmagjord mat eftersom det många gånger har en förmåga att annars bli kinamat eller tacos när vi har bestämt att vi ska äta tillsammans. Dock känns ju det så himla vanligt så det var skönt att det blev något annorlunda och hemlagat. 
Tyvärr hamnade inte maten på bild då jag var jättehungrig och gav mig på maten direkt.


FRÅGA:
Äter du helst hämtmat eller hemmagjord??

Pizzan igår & händelsen idag

Igår kväll blev det ju så mycket att hela eftermiddagen och halva kvällen gick. Som jag skrev igår så hade vi ju besök av en av mina föräldrars gamla bekanta som jag känt hela livet. Han var här för att hjälpa oss med våra datorer och tack och lov så fungerar min stationära som den ska igen. Måste erkänna att det känns lite lustigt att skriva på den igen nu när det har gått så lång tid sedan jag skrev på den sist. Skärmen är verkligen gigantisk i förhållande till min laptop, även om jag inte har en minilaptop.
Dock är det väldigt skönt att denna fungerar igen! Blir lite enklare att lägga in bilder i bloggen utan att behöva flytta dem från den här datorn till ett usb och sedan till min bärbara. Nu kan jag lägga in dem direkt från den här.

Hursom helst så gick ju halva kvällen igår. Klockan hann att bli närmare 20.00 innan Nall gav datorexperten skjuts hem. Så när Nall ringde och var på väg hem igen så bad jag honom att köpa med en pizza hem, en annorlunda version av mexicana. Istället för beasås ville jag ha blandad. Kändes en aning mindre fettigt med blandad sås.


Pizzan var en annorlunda version av mexicana, med blandad sås istället för beasås. Och självklart sallad till.


Det var då gårdagens middag i det stora hela.
Över till dagens händelse. Satt vid datorn och läste lite på nätet i lugnan ro när jag helt plötsligt hör ett högt ljud av något som ramlar omkull i badrummet. Behöver jag tillägga att både jag och hunden hoppade högt?! Det tog dessutom ett tag för mig att våga gå dit och se vad det var som hade hänt? Hade något hänt över huvudtaget. Det lustiga var ju att det bara sekunderna innan hade varit reklam om det okända på tv, och jag är inte den som brukar bli skrämd sådär i första taget eftersom skräckfilmer är min grej. Men det är en sak att se på något än att råka ut för det själv.
Hur som helst så var det inget farligt utan det var bara duschstången som hade ramlat ner och orsakat detta  oljud. Hur nu den kunde ramla ner vet jag inte. Fast märkte häromdagen att det gällde att inte dra för hårt i draperiet, för då fanns däremot risk för att den kunde åka ner.


Så här såg det ut när jag kom till hallen. Skumt!



FRÅGA:
Tycker du det är obehagligt att bli skrämd??



Tors 29/7 2010

God förmiddag!

Fy vad tråkigt väder det är ute idag! Alldeles grått och så har det regnat - i mängder. Det är nämligen stora vattenpölar lite här och där. Dock är det varmt och skönt ute, fast jag måste säga att det är ju nästan höstvarning på det här vädret och det gillas inte när det inte ens är augusti än.
Var det inte de så kallade experterna som förutspådde en riktig kanonsommar? De hade ju i alla fall rätt hälften av den.

Har än så länge inget nytt att meddela sedan gårdagen mer än det trista vädret. I och för sig så börjar ju gräsmattorna att bli gröna igen tack vare detta regn så det är ju skönt att se lite grönt gräs istället för torrt.

Skriver senare igen för nu blir det någon form av frukost.
Kram!


FRÅGA:
Är det molnigt där du bor??



Molnigt och trist idag, vart är solen? Jag vill ha sol.


Ons 28/7 2010

God förmiddag!

Den här morgonen var en sådan här konstig morgon då jag lyckades somna om efter att ha varit vaken i över en timme först. Det brukar jag aldrig kunna göra! Vaknade vid 05:40 eller så och var sedan vaken till ca 07.15 och lyckades somna om därefter. Annars när det händer så, vilket är väldigt sällan, brukar jag få huvudvärk. Fast som tur är så verkar det som att jag klarar mig från det.

Kom precis in från morgonrundan med hunden. Det är verkligen jätteskönt ute!
När jag vaknade var solen framme, fast under tiden vi var ute så hann det att bli mulet. Typiskt! Fast fick i alla fall lite sol, bättre än inget.

Nu blir det te och sallad, och så ska jag försöka att få bort de negativa tankarna jag har om en person som stör mig så enomt mycket. Denna person kommer att störa mig tills denne hör av sig och jag kan säga mina känslor och förhoppningsvis även tända ett litet ljus av funderingar hos denna person.
Kram


FRÅGA:
Brukar du kunna somna om??




Frukosten denna morgon, te och sallad framför datorn och nyheterna.

Lat hund


Gubben vet hur man latar sig, samt tar upp en hel stor matta alldeles för sig själv :)


God eftermiddag!
Vi
(jag och voffsingen) kom hem för någon timme sedan från ärendet som jag hade nere på stan. Det gick smidigt och ganska så fort, skönt tyckte jag som tog det extra lugnt ute ett tag. Det har ju verkligen varit kanonväder här idag, både soligt och varmt.

När vi kom hem så började jag direkt med maten medan en viss hund verkade riktigt lycklig av att äntligen vara hemma. Jag hittade honom nämligen utsträckt över hela hans matta, där han tog det lugnt ordentligt. Den hunden kan konsten att koppla av!


FRÅGA:
Gillar du att ta det lugnt??

Tis 27/7 2010

God förmiddag!

Jag fick som jag ville denna morgon, att vakna till solsken! Då hade vädret alltså fel, men rätta mig om jag har fel, jag tycker att vädret på tv, eller om man kollar på nätet, ofta har fel nu för tiden. Det verkade stämma oftare förr än vad det gör nu. Så även om jag kollar vädret lite då och då så litar jag lite halvt på det hela.

Kom för ett tag sedan in med hunden från våran allra första morgonpromenad. Och eftersom den underbara solen är framme så är det väldigt varmt ute redan nu! Skönt, med tanke på att det varit kyligt de senaste dagarna. Kyligt mot vad vi vande oss vid för ett tag där.

Lite senare idag måste jag ta mig ner på stan för ett ärende. Fast nu måste jag fundera ut vad det ska bli till frukost här. Är faktiskt lite småhungrig. Kanske det blir sallad idag igen. Enkelt, smalt och gott.


Ska ta mig ner på stan senare idag för ett ärende, fast längtar mer tills det är dags för något annat på stan.


FRÅGA:
Går du ofta på stan??

Gubben och kudden


Se så söt han är! Med sin kudde. :)


Gubben är trött ikväll. Se så söt han är när han ligger med huvudet på en av sina kuddar. Ja, det stämmer. Han har två kuddar som har fått blivit hans. Den där kudden han har på bilden blev hans då han hade ett sår som han inte fick röra och var tvungen att ha en krage för att inte komma åt det. Då tyckte vi att han behövde något som höjde upp huvudet lite eftersom tratten var så stor och obekväm för honom. Sedan dess har kudden fått vara kvar och den har varit hans i ungefär i ett år nu.

Den andra kudden som är hans finns i sovrummet och det är verkligen en gigantisk kudde. Den är så pass stor att hela han får plats på den. Egentligen var den i min säng förut, fast en natt hade den ramlat ner på golvet och när vi vaknade så låg han på den. Så sedan dess har det varit hans kudde. Och den kudden har nog varit hans i ca 4 år nu. Sött!


FRÅGA:
Hur många kuddar har du i sängen??

Mysig måndagsmiddag


Denna måndag hade vi en mysig måndagsmiddag efter att killen slutade jobbet. Gott, enkelt & mysigt!


Killen min kom hem för lite drygt en timme sedan och direkt när han kom hem så var det bara för honom att sätta sig till bords då middagen redan var klar. Vi brukar göra som så att maten är klar när han kommer hem, dels för att det är smidigt att slippa laga mat allför sent och dels för att jag brukar vara hungrig som ett djur vid den tiden de dagar han jobbar.
Jag lagade iordning en enkel gryta med kött och grönsaker samt ris till detta.

Förutom att laga mat tände jag några levande ljus till middagen. Två anledningar finns till även detta, det är mysigt och så har jag gått och varit småfrusen så gott som hela denna måndag. Ljus påminner mig om höst och vinter, men det gör även detta väder som nu råder utomhus.

Resten av dagen kommer att gå i lugnets tecken. Tänker inte gå ut något utan bara vara hemma och ta det lugnt. Se på tv och mysa lite med Nall. Och kanske spela lite tv spel dessutom. Det hör ju kvällar till.



FRÅGA:
Tänder du levande ljus året om??

Mån 26/7 2010

God förmiddag!

Kom alldeles nyss in från morgonrundan med våran voffsing. Skönt att ta en promenad på morgonen, och det var även skönt ute. Tyvärr är det ju lika grått och trist ute som det var igår. Mindre roligt, så jag tror att jag håller mig inne denna dag och försöker att gå ut så lite som möjligt.

Ska efter detta inlägg fixa iordning lite te och fundera på något att äta. Det lutar åt sallad kan jag avslöja.
Kram!


FRÅGA:
Gillar du morgonpromenader??


Vi har varit ute och gått. :)


Alien 3

God kväll!

Ikväll är det filmen alien 3 på tv, samma kanal som sist nämligen kanal 6. Dock börjar filmen kl 22.00 ikväll.
Och eftersom jag sett de andra filmerna de senaste två kvällarna så är det ju givet att jag fortsätter i samma spår.

Handling:
Ripley, Newt och Bishop flyr från planeten med rymdvarelserna och nödlandar på Fiorina 161, en planet för brottslingar. Ripley är den enda som överlever nödlandningen, förutom en oväntad gäst som smygit sig med på rymdfarkosten.

FRÅGA:
Har du sett alien filmerna??


Bild från filmen alien 3.


Badrummet.


Såhär blev alltså badrummet efter att vi bytte ut de gamla handdukarna mot nya. Är mycket nöjd över
resultatet även om det inte blev de färgerna som jag tänkt mig.


Här ovan ser ni nu resultatet efter att vi bytte ut de gamla handdukarna mot nya. Innan hade vi som ni kan se en av varje färg typ, inte alls min stil. Nu efter bytet av handdukar blev badrummet mera enhetligt. Jag är helt klart nöjd över hur det blev trots att det inte är i färgerna som jag ville ha från första början. De fanns tyvärr inte men det gjorde inte så mycket såhär efterhand.
Det enda som nu fattas är ett nytt duschdraperi och en ny badrumsmatta, de hade inte det där vi handlade handdukarna så det får vi helt enkelt ta en annan gång när vi har vägarna förbi ikea.

Vi kom alldeles nyss hem här efter att ha varit bortbjudna på middag hos en av Nalls vänner och hans tjej. Även deras familj var där, som även de är vänner med Nall. Så det var riktigt trevligt och väldigt god mat samt efterrätt. Tack Matte och Lina!

Efter middagen åkte vi direkt en snabbsväng till Morfar. Han hade det bra och var på bra humör som vanligt. Hans rygg är så mycket bättre! Märkte inte av något från förra veckans ryggont som han hade. Så det är skönt att krämen som han fått har hjälpt.

Nu däremot blir det en lugn hemmakväll i favoritstolen vid både datorn och tvn.
Kram!


FRÅGA:
Blev förändringen i badrummet bättre??


Sön 25/7 2010

God förmiddag!

Igår regnade det så gott som hela dagen här, samt hela natten lång, vilket kanske var välbehövligt. Inatt vaknade jag till och med av att jag hörde när det blåste och hur regnet piskade mot fönsterblecket. Nall säger att han sover som skönast när det är sådant ljud. Själv vaknar jag av det och har svårt att somna förrän det slutat.
Nu har det nog i alla fall kommit så pass mycket regn att vi inte behöver regn på ett bra tag framöver. Idag ser det ut som att hösten är här, det är grått, trist och blött ute, folk har jackor och det känns faktiskt allmänt dystert ut.
Undrar vart det fina vädret har tagit vägen. Jag vill ha tillbaka värmen och solen! Jag vill känna att det är sommar den sista tiden innan hösten verkligen är här på allvar.


FRÅGA:
Längtar du till hösten??


Alien - återkomsten

Rubriken är namnet på filmen som jag ska se ikväll, den börjar kl 21.00 på kanal 6, tillsammans med gott i glaset och lite chips.
Ja, här är det ikväll myskväll på hög nivå för att fira att det blev så fint i badrummet (bilder kommer imorgon), samt att det är hemskt dåligt väder ute denna kväll. Det regnar och blåser lite så då passar mys bäst!

Handling på filmen:
Ripley, den enda överlevanden från den första rymdexpediotionen, väcks efter att ha drivit runt i rymden i 57 år. Det intergalaktiska organisationen tror inte på hennes berättelse, och hävdar att planeten är bebodd och koloniserad. När kontakten med invånarna på planeten plötsligt förloras, återvänder Ripley.
Filmen är från år 1986, men är helt klart värd att se, en klassiker.


Från filmen alien


Hemma igen

Vi kom precis nyss innanför dörren efter att ha åkt iväg och kollat lite på jysk och deras sortiment. Och när vi ändå åkte dit fick vi i uppdrag av Pappan min att köpa två stycken kuddar till honom. Sagt och gjort. Hittade ett par fina sköna kuddar som det fick bli. Det hela blev billigare än vad vi räknat på.

Inne på jysk tittade även jag och babe på handdukar till oss. Vi har pratat om det en längre tid. Att förnya badrummet lite med nya fräscha handdukar. Som det ser ut nu så har vi en av den och en av den, så att inget är samma så att säga och det har jag tyckt är så tråkigt. Så idag gjorde vi slag i saken och köpte nya fräscha handdukar i samma färg så att badrummet blir enhetligt.

ikväll ska vi dessutom tvätta. Det blir såklart att tvätta upp de nya handdukarna och hänga dem på plats, så jag ska faktiskt ta före och efterbilder och visa er hur det ser ut. Vet redan nu att det kommer bli grymt stor skillnad. Ska bli så roligt! Älskar att köpa saker hem.


FRÅGA:
Hur mår du idag??

Lör 24/7 2010

God morgon!

Efter att ha vaknat lite från och till den tidiga morgonen så vaknade jag vid kl 09.30 ca av att hunden öppnade sovrumsdörren(!) och gick in och la sig på hans plats. Han har en stor egen kudde på som han har som sovplats här inne. Lite roligt faktiskt, för han brukar annars i vanliga fall vänta på att någon av oss ska vakna och komma ut. Dörren är lätt att öppna, det är bara att trycka till på den så öppnas den, så han vet inte hur man gör med handtag som tur är.

Nu är killen min vaken också så nu ska vi gå till köket och äta frukost, som ni kanske kan förstå så har jag redan varit där och gjort iordning te plus kaffe.

Ute är det grått och trist förresten och så har det nu varit i några dagar nu känns det som. Jag börjar nu undra vart solen har tagit vägen. Snälla moln, försvinn ett tag och låt solen komma fram lite. Vi behöver det nu när det är sommar.
Kram


FRÅGA:
Har du planer för dagen??


Voff..ZzZzz


Ibland hittar jag honom sovandes på de mest konstiga sätt, som här till exempel.


Gubben är trött, det kanske syns på bilderna som är här ovan. Men vad som kanske inte syns är att han är riktigt glad och nöjd också. Varför då kanske ni undrar. Jo, det är för att han nyss fått äta mat.
När Gubben har ätit springer han direkt till sin matta (mattan han ligger på, är det bara han som är på) och använder den som sin servett.
Det ser rätt så roligt ut när han torkar av sig. Mindre kul är att vi med jämna mellanrum måste tvätta mattan. Men har man djur så har man! :)


FRÅGA:
Tycker du om hundar??


Fre 23/7 2010

God förmiddag!

Och idag är det ju dessutom fredag! Vilket betyder att det är både städdag och mysdag. Ska bli skönt att städa och få bort en massa damm som jag sett finns lite här och var och ändå städade jag förra veckan ordentligt. Mycket är det ju Gubben som drar in skräp. Fast det är inte hårbollens fel, han har en sådan päls.

Kom in för ett tag sedan från morgonrundan, det är inte direkt det bästa vädret. Det är molnigt och lite småblåsigt, men det är inte kallt alls, snarare väldigt skönt.
Så snart blir det te och kanske en sallad. Sallad är nästan det enda som verkligen är lätt att få ner på morgonen tycker jag. Torrt bröd är inte det minsta lockande måste jag erkänna.
Kram


FRÅGA:
Har du molnigt idag??

Visste du att..


Nu var det ett bra tag sedan som jag hade ett sådant här nyttighetsinlägg.
Så tänkte att det var på tiden att skriva ett till sådant nu.




FRÅGA:
Tycker du om nektariner??


Tors 22/7 2010

God morgon!

Kom precis in från morgonrundan med hunden. Har på känn att det kommer att bli varmt idag verkligen för det är redan väldigt varmt och ändå är det lite halvmulet och därmed alltså halvsoligt. Gubben mår i alla fall mycket bättre idag, så då var det inget allvarligt. Fast det visste jag ju redan.

Snart blir det i alla fall frukost. Eller en kopp te. Är inte vidare hungrig, fast det är ju bra att i alla fall försöka att äta på morgonen.

Får se vad som händer idag. Pappan min ska i alla fall ringa senare så kanske vi ska umgås lite. Var några dagar sedan sist vi träffades, så det ser jag verkligen fram emot.
Känner att jag inte har så mycket mer att skriva för tillfället.
Kram

Som jag trodde


Nu är det återigen kväll och om någon timme blir det att laga mat och bara fortsätta kvällen med att ta det lugnt.


God kväll!

Det blev som jag trodde med Gubben. Vi har varit hemma hela dagen, förutom våra vanliga promenader förstås. Och jag tror faktiskt att all denna vila som han har fått idag har hjälpt. Han är mycket piggare nu. Är så lättad. Fast eftersom han brukar få sådär ibland, speciellt när det är varmt så vet jag ju att det antagligen inte är någon större fara. Jag blir inte så orolig, däremot tycker jag riktigt synd om honom.

Har nyss tagit en skön dusch i alla fall och ska väl bara ta det lugnt någon timme eller så. Efter det är det matlagning som står på schemat. Nu ska jag blåsa (föna) håret.

FRÅGA:
Brukar du föna håret??

Stackars Gubben


Kolla in stilen han har! Han är nog helt slut efter att ha kräkts hela 3 gånger idag. Stackars Gubben! =/

Gubben är nog en aningen trött av att må dåligt idag. Såhär ligger han och sover nu. Vilken stil han har alltså. Fast det är nog utmattningen som talar. Nu var det dock cirka 2 timmar som han mådde dåligt senast, så förhoppningsvis är det hela över nu och han får må bra eller i alla fall bättre under resten av dagen.
Han får lite ris till middag idag eftersom att det är snällt för magen. Det är inte lätt för de små liven så det gäller att ta hand om sina små tussar.
Det är ju inte heller alltid så lätt för oss att veta vad som är fel heller, vi pratar ju inte helt och hållet samma språk även om man till viss del förstår sina husdjur.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag med tanke på att det antagligen är bäst att vara hemma för hundens skull. Blir säkert lite mera tv spelande och kanske ringa någon vän och snacka lite. Får se vad som händer helt enkelt.
Kram!

Ons 21/7 2010



God förmiddag!


Imorse gick jag upp vid strax innan 09, eller gick upp är väl kanske en överdrift. Jag däremot lyckades att ta mig upp för att spela tv spel en timme innan jag gick ut med Gubben. Och tur var väl det att jag gick ut med honom, för han spydde när vi var ute. Stackarn. Fast ibland gör han så och jag vet egentligen inte varför. Han har alltid gjort så mer eller mindre. Tror att han rensar magen ibland, för det gör ju djur genom att äta gräs bland annat.

Nog om det. Väntar på att tevattnet ska bli klart så att jag kan få dagens första kopp te! Nu klickade det äntligen till där ute i köket! Mot köket!
Kram


FRÅGA:
Vad dricker du på morgonen??

Kvällens mat


Kvällens mat är sallad och en riskaka tillsammans med en god kopp te.


God kväll!
Äter
just nu i skrivande stund det goda som finns på bilden. Nämligen te, sallad och en riskaka. Helt okej då det inte är bra att äta vanlig mat på kvällen. Enkelt och gott dessutom!
Anledningen till att jag skriver kvällens mat är att jag inte direkt gillar ordet kvällsmat eftersom det för mig är samma sak som frukostmat, bröd, fil, yoghurt och sådant tråkigt. Kan man också kalla sallad för kvällsmat??

Väntar på att Nall ska komma hem också. De lyckades fixa det de skulle med båten, så jag vet att han borde vara på hemgång när som helst!
Kram!


FRÅGA:
Äter du kvällsmat??

Dagen i bilder



God eftermiddag!
Kom nyss in från en skön tur ute. Har hunnit med både bilåkning och promenad i det vackra och varma vädret. Så jag är absolut mer än nöjd med den här dagen. Först åkte vi till jula, där vi skulle lämna tillbaka ett felköp. Fick pengarna tillbaka för den men valde istället en annan sak, bara hoppas på att den fungerar. Annars så blir det att återlämna även den. Vi få se. Efter idag vet vi.

Åkte efter det den långa vägen hem, vilket såklart drog upp en massa härliga minnen från förr. Vad är härligare än att åka bil och bara prata om precis allt och inget? Finns inte mycket som slår det enligt mig i alla fall. Passade såklart på att knäppa lite bilder på våran väg hem genom stan. Gäller ju att passa på när det var så fint väder ute.

Väl hemma gick jag och voffsingen Gubben på hans dagliga eftermiddagspromenad. Tror att den promenaden var lika uppskattad från båda håll. Verkligen skönt att gå ute och Gubben hade verkligen inte bråttom. Han ville helst av allt nosa på allt han gick förbi. Inte mig emot när jag kunde passa på att sola på vägen. Inte för att jag får speciellt mycket färg ändå, utan för att det är riktigt skönt att bara känna all denna värme.
Kram


FRÅGA:
Har du varit ute idag??


Tis 20/7 2010

God morgon!

Kommer precis från köket, har ätit frukost med killen min. Idag var han lättväckt, och det var ju bara bra för mig eftersom jag hade fixat iordning kaffe och tevatten. Alltid vanliga morgonrutinen. Fast det fungerar bra och det är ju huvudsaken.

Jag fick inget samtal igår som jag misstänkte trots att vi hade skrivit en lapp om den saken. Dåligt gjort tänkte jag, fast så visade det sig att morbror L redan hade ringt och pratat med dem och det är ingen större fara med Morfars rygg. Antagligen en muskelknut eller något för att han ibland sover väldigt konstigt. Men det är ju skönt att det inte är så allvarligt. Fast det visste vi nästan.

Planerna idag då? Har inga speciella planer fast det känns riktigt skönt faktiskt! Gillar att ta dagen som den kommer. Och ibland händer ju de mest oväntade ting, som att man drar iväg någonstans med någon vän eller så. Brukar dock aldrig skriva det här, har aldrig sett meningen i det. Kanske det borde ändras. Vad vet jag. Det tål att funderas lite på tycker jag.
Kram!


FRÅGA:
Brukar du planera??



Norrköpings stadsbibliotek i bakgrunden. Och några meter mittemot ligger alltså konstmuseet.
Allt detta mitt i city.

Voffsingen

Våran voffsing är lite rolig om man tänker efter lite. Han har en väldig personlighet, en väldigt stark personlighet.
Han är inte som alla andra hundar och är bara hund, utan han är verkligen sin egen om ni förstår var jag menar med det. Han kan dessutom göra hur många olika miner som helst. Han kan både skratta, ja skratta(!) och se glad, arg, ledsen, fundersam och skadeglad ut. Han är så himla härlig! Våran Gubben!


FRÅGA:
Har du husdjur??


Våran lille voffsing :)

Ut och iväg

Nu snart borde Nall komma hem. Han har varit i garaget sedan 12 tiden och när han kommer hem blir det middag. Efter det ska vi åka en sväng med bilen. Måste fixa några ärenden och sådär. Känner att jag inte har vidare mycket att skriva idag. Har fortfarande inte fått det där samtalet jag väntat på, så börjar undra om jag kommer att få det över huvudtaget.

Måste i alla fall börja göra mig iordning nu så jag är klar när han kommer hem så att vi bara har att åka efter middagen. Har ingen vidare lust att gå ut ofixad. Inte för att jag inte trivs med mig själv utan för att jag tycker att man ser både piggare och fräschare ut med lite smink.


FRÅGA:
Sminkar du dig när du ska ut??


Mån 19/7 2010


Det är bra väder även denna dag.


God förmiddag!

Vaknade lite senare än vanligt idag med. Men tror att det beror på att jag såg på tv tills sent inatt. Så då kanske ni kan räkna ut varifrån jag kommer nu. Just det, från frukostbordet.

Idag har jag inte planerat något speciellt, med tanke på att jag måste vänta in ett telefonsamtal från läkaren som ska titta på Morfars rygg. Kan ju inte hitta på något ifall de tycker att han ska upp och kolla ryggen ordentligt. Men förhoppningsvis så är det inget allvarligt. Han kan ju gå och allt så det är ju skönt.

Nu snart ska jag ta en dusch.
Kram


FRÅGA:
Är du morgontrött??



God natt!

Har precis sett klart på filmen som gick på 3an som hette the stranger inside med Jodie Foster. En väldigt bra film tycker jag och som slutade annorlunda mot vad jag först trodde. Så såg du den inte, eller inte sett den och har chansen att hyra den någonstans, så gör det.

Handling:
Radioprataren Erica Bain älskar sitt liv och sin fästman, men allt detta tas ifrån henne när hon skadas i en brutal attack som dödar hennes fästman. Oförmögen att komma över tragedin vandrar hon runt på gatorna om nätterna för att spåra upp de män som ligger bakom attacken.

Nu ska jag ta en kopp kvällste och sedan ska Nall gå ut med hunden. Efter det är det sovtime. Känner att jag börjar bli rätt trött nu faktiskt.
Kram


FRÅGA:
Såg du på filmen??


Hemma


På vägen ner till Morfar åkte vi förbi Norrköpings konstmuseum och såhär ser det alltså ut.

var vi hemma efter ett besök hos Morfar. Han var pigg men hade väldigt ont i ryggen, så imorgon kommer en läkare att komma dit för att se vad det kan tänkas vara. L kom dit också, så han skulle också titta upp dit imorgon  med. Och i värsta fall får väl jag köra upp honom till sjukhuset imorgon så de kollar ordentligt, beroende på vad läkaren som ska komma dit imorgon säger.

Nu väntar vi besök. Nalls vän och hans tjej är tillbaka från Umeå där de har varit och Nall har varit kattvakt åt dem. Så de ska ha tillbaka nycklarna. Tror dock inte att de blir särskillt långvariga här.
Annars ska jag bara ta det lugnt ikväll.
Kram!


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??


God & nyttig köttfärsås


Dagens middag här hemma blir köttfärsås och pasta! Gott och nyttigt! Mitt eget recept såklart. Bakom löken
döljer sig även vitlök.


God eftermiddag!
Nu
snart blir det att äta det bilderna här ovan visar, nämligen pasta och köttfärsås. Köttfärssåsen är mitt eget recept med mycket grönsaker i. Jag tycker det är ett måste i grytor med mera. Speciellt med tanke på att jag föredrar grönsaker framför kött.

Efter middagen ska vi åka den vanliga svängen till Morfar för att se hur det är med honom.
Kram


FRÅGA:
Tycker du om köttfärssås??


Sön 18/7 2010


Dagens frukost för min del, en god kopp te tillsammans med potatissallad som vi hade till gårdagens
grillade. Ibland passar vanlig mat mig bättre på morgonen än typisk frukostmat.



God förmiddag!

Sov ut lite extra idag, ända till klockan 10 ganska så exakt. Måste säga att det var riktigt skönt. Så som ni kanske förstår kommer jag nyss från frukostbordet. Där blev det potatissallad för min del med en kopp te. Ibland föredrar jag vanlig mat istället för frukostmat, som jag oftast inte alls vill ha. Potatissalladen hade vi igår till det grillade tillsammans med vanlig sallad. Blev supergott men jag knäppte inga bilder just för att det kändes som att det har blivit lite väl mycket grilla bilder på senaste tiden.

I skrivande stund så färgar vi killens hår! Mörkbrunt, han har iofs redan mörkbrunt, men det syns skiftningar i hans hår och därför färgar vi om. Han passar så bra i det, plus att jag föredrar mörkhåriga killar, så det är ju bara ett stort plus! Ska skölja ur färgen ur hans hår vid kvart i igen, då har han suttit en halvtimme. Klippte honom även i förrgår. Ja, här hemma är det jag som agerar frisör på både killen och hunden.


FRÅGA:
Brukar du gå till frisören / salong för ditt hår??


Regnig kväll

Som ni kan förstå så har vi en mycket regnig kväll här i Norrköping. Efter att det åskade förut idag så var det uppehåll ända fram till för bara 30 minuter sedan och nu fullkomligt vräker det ner regn. Mindre kul, men det är säkert behövligt så torrt och varmt som det har varit på sista tiden.

Pappan min gick för lite mer än en timme sedan och som ni säkert redan hade räknat ut så var han våran middagsgäst denna kväll. Hade en mycket trevlig grillmiddag som avslutades med att kolla på gamla kort från förr. Kul att se kort på sig själv som bebis! Och vissa av de sakerna på bilderna kom jag ihåg tydligt. Egentligen känns det inte allt så långt borta trots att det gått x antal år sedan de korten togs. Älskade minnen!


FRÅGA:
Hur mår du ikväll?? :)

Åskan kom

God eftermiddag!

Var tvungen att stänga av datorn förut, det började nämligen att åska. Så för en gångs skull stämde vädret ganska så bra. Enda var att åskan kom tidigare än det stod där, men vad gör det.
Tror att åskan varade i över en halvtimme i alla fall, ganska tråkigt eftersom att jag var tvungen att avbryta min städning som jag var mitt i.

Jag är en sådan som helst drar ur alla kontakter som finns och släcker ner så fort det åskar då jag har hört att man ska göra det. Dels för att man kan ha otur om den slår ner, men också för att det kan bli fel i elektronikgrejerna man har hemma och det kan alltså börja brinna en lång tid efter att åskan har varit. Med lång tid menar jag att det kan gå veckor, månader.
Nu har det i alla fall regnat så det räcker för ett tag, hoppas jag.

Väntar i skrivande stund på att Nall ska komma hem. Han är och handlar till det grillade, samt köttet som vi inte handlade igår. Och så fort han kommer hem ska allt läggas i grillolja. Hoppas han kommer snart, för om en timme är den utsatta tiden för grillning.
Kram!


FRÅGA:
Är du rädd för åska??


Lör 17/7 2010

God förmiddag!

Det har inte hänt direkt mycket sedan igår kväll. Har ätit frukost och lite sådär och jag måste säga att det var jobbigt. Fick mer eller mindre tvinga i mig frukosten. Var inte ett dugg sugen på torrt bröd, fast det fick gå i alla fall.

Filmen igår var sämre än vad jag kommer ihåg den om jag ska vara ärlig. Det var liksom för mycket pang pang och lite småfjantig s.k action. Så jag kollade på den lite halvt. Enda roliga och bra i filmen var den feta snytingen som någon fick, ända nerifrån backen.

Idag finns planer. Skulle egentligen ha städat igår, men det var så mycket annat att göra så det blev inte av. Så det kommer att ske idag, därför att senare ska vi grilla och då kommer även en middagsgäst hit. Ni som läser min blogg kan nog ana vem det är som kommer att komma hit. Längtar!


FRÅGA:
Hur ofta städar du??


Film

För alla er som har drabbats av vampyrfeber kommer nu en vampyrfilm på tv ikväll på kanal 6 kl 22.00. Filmen heter underworld, och är helt okej från vad jag kommer ihåg. Tänkte själv se den ikväll för att friska upp minnet.

Handling:

Den unge medicinstuderanden Michael Corvin blir vittne till en våldsam konfrontation och är lyckligt ovetande om vad han egentligen har sett. De rivaliserande grupperna är nämligen vampyrer och varulvar som fört en kamp på liv och död under flera århundraden.


FRÅGA:
Har du drabbats av vampyrfeber?? 
(älskar vampyrfilmer)


Kameran går!


Kameran går! Igår kväll blev det lite krångel kring laddningen av batteriet. Hade råkat sätta den i fel uttag, så det blev inte laddat alls. Men idag blev det rätt. Så den fick följa med ut på kvällspromenaden Nall och jag gick ensamma.. och med Gubben förstås!

God kväll! Har för mig att det fanns ett program som hette kameran går, därav rubriken som även passar till detta inlägg. Igår råkade jag såklart att sätta batteriladdaren i fel uttag och misstaget upptäcktes inte förrän senare igår och då var det sovtime. Idag upptäckte jag felet och satte den i rätt. Skönt att kameran fungerar igen! Har börjat att verkligen tycka om att ta med mig den och knäppa lite bilder i tid och otid.

Efter att vi kom hem förut idag efter storhandlingen har jag mest pysslat här hemma och varit med killen min. Gjorde sallad förut idag med nya kryddor som vi handlade och oj vad gott det blev. Helt underbart. Det är inte mycket som slår sallad när det är som godast. Blir att göra mer god sallad imorgon!


FRÅGA:
Tar du ofta bilder med kameran??

Fre 16/7 2010

God dag alla!

Kom nyss hem från affären, jag har fått mina pengar (tyvärr lär de ta slut lika fort som de kom) och vi har äntligen storhandlat mat hem. Så vi passade såklart på att åka direkt efter frukosten. Blev dessutom billigare än vad vi först trodde. Lycka! Fast de pengarna kommer också att gå åt, till kött bland annat, för det handlade vi inte idag.
Känns så väldigt bra nu när skåpen, kyl och frys är påfyllda igen. Att kunna välja lite mera varierat.

Nu ska vi äta potatissallad och grillad kyckling!
Kram


FRÅGA:
Tycker du om kyckling??

Regn

God kväll!

Vi fick ett par gråa timmar här på eftermiddagen och kvällen innan det tillslut började att regna. Nu öser regnet ner och ja, stackars dem som är ute. Vi hade planerat en kväll hemma som tur är. Vi båda är riktiga hemma människor innerst inne, speciellt jag.

Regnet som kommer nu behövs verkligen! Gräsmattorna är inte längre gröna på sina ställen och det har varit allmänt torrt. Till och med vissa små träd hade börjat att torka. Och även om detta regn behövs och även om jag har väntat på att det ska regna så tycker jag inte om när det väl regnar. Konstigt det där hur jag känner det. Men av någon anledning blir jag oftast depp om det regnar på våren eller sommaren, en tid då jag tycker att det endast ska vara fint väder och ingenting annat. Så är det ju tyvärr inte.

Babe och jag har nyss ätit en god sallad som jag egentligen gjorde iordning igår till det grillade men när det grillade väl stod på bordet märkte vi snabbt att det skulle bli för mycket med sallad. Så den plastade jag in så vi kunde ha den idag istället. Det känns verkligen som att jag fylls på med massor av energi när jag får i mig sallad!


Ps. Batteriet har typ dött på min kamera, så håller på och laddar det, därav bristen på egna fina bilder idag).


FRÅGA:
Blir du depp när det regnar??

Lugn eftermiddag

Hej alla!
Och god eftermiddag!


Min Nall är ledig idag så vi umgås lite extra idag. Har för någon timme sedan ätit middag och en glass i solen ute på balkongen som efterrätt. Och det var väl tur att vi gjorde så, för redan nu har moln svept över himlen. Ser ut som både regn och åskmoln fast jag vet inte om det kommer att regna, dock skulle det verkligen behövas. Vi får se vad som händer, kanske de bara åker förbi däruppe.

Snart ska Nall över en sväng till sin kusin för att lämna hans dator där. Den har krånglat en längre tid nu och för ett tag sedan hände något som gjorde den mer eller mindre kass. Nu kan han inte göra särskillt mycket med den alls utan att den ska låsa sig och allt vad det nu är. Så det ska bli skönt att någon gör iordning den.

Under tiden som han är borta ska jag nog ta det lugnt, dricka en god kopp te och invänta mitt glamour - the golden days, eller the bold and the beautiful som serien heter på engelska, där vi under sommaren får se hur serien började! Alltså avsnitten från början! Så spännande!!


FRÅGA:
Ser du på någon serie??


Tors 15/7 2010

God morgon!

Vaknade vid 09:15 idag och gick upp då. Orkade inte ligga ner mer, dels för att jag så lätt blir uttråkad och så är det ju så varmt. Har faktiskt vaknat x antal gånger nu under den tidiga morgonen.

Fick också upp killen nyss, så snart blir det frukost. Är hungrig för en gångs skull. Vet dock inte vad jag vill ha, är inte direkt hungrig på en torr macka eller så. Frukost har aldrig varit min grej, fattar helt enkelt inte hur folk kan älska det. Vad är det goda med torrt bröd, kall sörja (yoghurt, fil m.m.) och sådant?
Enda på hela morgonen som jag verkligen uppskattar är faktiskt min kopp te. Okej, nu ljög jag lite. Ibland kan jag tycka att frukostmat kan smaka helt okej, ibland till och med gott. Men jag tröttnar snabbt på det och vill byta frukostmat, något som min älskling inte är så förtjust i att jag gör eftersom allt blir så mycket krångligare då.

Nu blir det till köket!
Kram


FRÅGA:
Åt du frukost idag??

Dagen & kvällen i bilder



Här har ni bilder på våran dag och kvällen som komma skall. Vi ska äta grillat med sallad som tillbehör och efter det blir det lite snacks. Köttet och salladen lyckades smita undan kameran, men det gör ju inte så mycket, för huvudsaken är att det finns på tallriken sen när det väl är dags för att äta.

Det var nämligen som så att både jag och Nall kände den underbara grilldoften från en av grannarna, och till slut så blev det för mycket för att så emot. Så min babe stack till affären för att handla lite gott till kvällen, det vi ska grilla!
Kram


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??

Förbannad

Usch vad jag är arg. Så jag känner att jag bara måste få skriva av mig lite om detta även om det inte är så värst intressant egentligen.

Problemet är detta. Killen fick lite höga mobilräkningar ett tag och tog då bort en grej från sin mobil, så att det i alla fall skulle bli 69 kr billigare varje månad. Sagt och gjort, så kommer räkningen efter det och den är ca 300 kr dyrare istället! Så han ringde och ville ha tillbaka det där för 69 kr så att det blev billigare igen, och de lovade att kryssa i det. Samma sak hände förra månaden, och när han ringde så hade hon som han hade pratat med månaden innan glömt att kryssa i det. Samma förra månaden, samt denna typ.
Så han ringde nyss upp operatören där han har sin mobil eller vad man nu kan kalla det. Och jag blev förbannad där ett tag när han som killen pratade med liksom käftade emot. Jag började säga saker högt och tydligt så han skulle höra vad jag sa. Och nu lovade de ytterligare en gång att de skulle kryssa i så att det blir billigare nästa månad. Och blir det inte billigare nästa månad sa jag till Nall att köpa ett kontantkort på något annat typ telia eller vad som helst och inte ge de mer pengar än det som abonnemanget kostar! Gäller att sätta hårt mot hårt i sådana situationer. De ska i sådana fall inte få mer pengar från oss!

Till min arga tanke, såklart att de "glömde" kryssa i den rutan så att det skulle bli billigare två månader i rad, de tjänar ju på att min Nall får betala mer! Blir så förbannad när de gör på det viset, så när hans abonnemang går ut ska han byta till något annat. Och jag har faktiskt också problem med de strulpellarna, dock har jag billiga räkningar, fast strul med mobilen och har så varit sedan jag köpte den och de har vägrat göra något åt saken mer eller mindre. Så de får två stycken som går över till konkurrenterna när det väl är dags. Den dagen de ringer till mig och säger att det är dags att förnya abonnemanget ska jag tala om för dem hur lurad och arg jag faktiskt känner mig eftersom de har ljugit både en och två gånger. Hej då 3!



FRÅGA:
Har du blivit lurad av butiker / försäljare?

Ons 14/7 2010

God morgon!

Fick in lite kyla igår kväll och tog dessutom en kall dusch innan sovdags och sedan var allt toppen. Sov ganska bra inatt fast vaknade av värmen imorse igen vid 08:50 tiden. Ändå är det lite kyligare ute idag och kommer inte att bli lika varmt idag som igår. Kanske skönt för omväxlings skull.

Idag ska Nall och jag åka iväg en sväng. Först ska han till sitt jobb en liten sväng och göra något där och under tiden så kommer jag att vara hos Morfar min. Sedan blir det att åka och kolla efter lite saker. Kul!
Fast nu först så blir det frukost, är faktiskt hungrig nu när det inte är lika varmt ute eller inne heller för den delen.
Kram



FRÅGA:
Hur ofta shoppar du??



En fin bild jag tog i våras, hittade den bland de massor av andra bilder, såklart. Glömde att blixten var på.

Ang nagellack

Igår skrev jag ett inlägg om nagellack. Där stod bland annat att jag sällan målar naglarna för att jag inte har någon färg som är sådär jätterolig eller jättefin. Skulle såklart vilja måla naglarna oftare än vad jag gör, men då är ju så klart frågan vilken färg. Så min fråga till er är då:


FRÅGA:
Vilken färg på nagellack är hetast??
Om jag nu skulle köpa ett.



Vilken färg på nagellack tycker du är den hetaste färgen att lacka sina naglar med? Tips tack!


En sval lunch

Idag är det verkligen varmt ute. Skönt dock. Jag vill inte gärna klaga så somrarna faktiskt mer eller mindre regnat bort de senaste åren. Senast det var en sådan här kanonsommar var 2006, och ja, det kommer jag mycket väl ihåg och det har sina anledningar.

Det konstiga är att jag inte är törstig i denna värme, så jag får tvinga i mig dricka med jämna mellanrum. Och så passade jag på att ta en mycket sval lunch, nämligen sallad. Sallad är ju toppen i värmen, även om jag faktiskt inte har några som helst problem med att äta varm lunch eller middag. Förutom att sallad är bra i värmen så innehåller det ju mycket vatten, bra för mig som inte är törstig vidare mycket. Men nu känner jag att jag ändå måste gå och dricka lite, vill ju inte ha varken vätskebrist eller huvudvärk. :S


FRÅGA:
Gillar du sallad??


Sallad med kryddor och lite olivolja är perfekt i värmen!


Tis 13/7 2010

God förmiddag!

Igår kväll innan vi skulle sova så öppnade vi för fullt som vanligt för att få in den lilla kyla som gick, och visst märkte vi en viss skillnad på värmen, det blev lite svalare. Men inatt vaknade jag av värmen, och hade svårt att somna om. Solen hade inte ens börjat att gå upp och ändå var det kokhett. Lyckades hur som helst att somna om efter ett bra tag.

Skrev ju för några dagar sedan att vi skulle få åska här i Norrköping, men det hände inget speciellt den dagen kommer jag ihåg. Så idag när jag nu gick in på aftonbladet ser jag hur det har varit ett väldans oväder i sydsverige. Och om jag då ska tro vädret ikväll så ska vi få åska här nu för andra gången i år tror jag det blir. Det kommer antingen ikväll eller senare inatt beroende på vilken sajt man kollar på. Borde de inte visa samma?!

Väntar på att pappan min ska ringa senare, han ska nämligen komma över en stund idag.


FRÅGA:
Har du sol idag??



Lugn dag

Hittills har det varit en mycket lugn dag måste jag säga. Har inte gjort många knop och mycket mer lär väl inte hända. Visst är det skönt när det är varmt men jag blir precis orkeslös och speciellt när jag är själv hemma.  De allra flesta jobbar ju eller så har de åkt iväg någonstans.
Och inte blir det bättre av att killen ringer och säger att han ska jobba över ikväll. Fast det är bara bra i det stora hela. Gubben och jag passar på att ta det lugnt så länge. Kanske ringer Pappa senare också, vi får se. Han skulle iaf ringa till killen men eftersom han jobbar över är det inte säkert att han svarar, så då kanske det blir ett samtal till min mobil.

Har precis nyss kommit ut ur duschen i alla fall, duschade av hunden med kallt vatten också för han såg riktigt tagen ut av värmen, så nu ser han lite piggare ut. Tack och lov.
Ska blåsa (föna) håret, titta på beverly hills 90210 och sedan hitta på något tror jag. Får se vad som händer.


FRÅGA:
Har du moln idag där du bor??

 


Mån 12/7 2010

God morgon!

Jag har faktiskt varit vaken sedan 05:45, tro det eller ej. Var som vanligt himla varmt imorse och inte hjälpte det att öppna balkongdörren på vidgavel heller. Så jag la mig och spelade lite tv spel innan jag fixade frukost. Dricker lite te nu och snart blir det att gå ut med voffsingen och sedan ge honom mat. Efter det följer nog en skön dusch och lite pyssel av sig själv. Kanske en liten spadusch eller vad man ska kalla det, och kall kan tilläggas.

Nu ska jag svara på de kommentarer som kom in sent under kvällen igår innan jag och Gubben går ut på hans morgonpromenad.
Kram!


FRÅGA:
När gick du upp idag??


Gubben på promenad igår. :)


Pizza & promenad



Som rubriken säger så blev middagsplanerna ändrade här hemma denna eftermiddag. Tanken från början var att vi skulle ha kycklinggryta, fast så ringde mobilen och Pappan min i luren undrade om vi ville komma över och äta pizza. Det tackar man inte nej till. Fick till och med en pizzasallad med mig hem eftersom han hade köpt en exta. Det tackar vi för, så tack Pappa för pizzan! Så som ni kan förstå är vi mätta och glada.

Efter maten blev det en promenad med Gubben här i området. Så skönt ute och trots att det stundtals blåste för fullt så var det mycket varma vindar som mötte oss. Skönt!
Känns dock svalare än igår, trots att de sa att det skulle bli ännu varmare denna dagen. Det återstår att läsa om det ikväll på nyheterna.
Kram


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??

Sön 11/7 2010

God morgon!

Vi har redan varit vakna i över en timme nu och kan någon gissa vad vi vaknade av? Värmen såklart! Och idag sägs det ju till och med att det ska bli varmare igår, om det nu är möjligt.
Kommer hur som helst från frukostbordet precis nyss och är lagom mätt och glad. En aningen trött tyvärr. Man får ju inte riktigt sova ordentligt.

Nu ska killen bege sig hemifrån för att träffa sin pappa där de två ska jobba bil, sedan ska den bilen besiktas samt säljas. Den kommer bli i riktigt fint skick när de är klara med den bilen.

Själv ska jag ta en svalkande dusch nu på morgonen, känner att det är något som verkligen behövs!
Kram!



FRÅGA:
Duschar du ofta nu i värmen??




Gårdagens grillning




God eftermiddag!


Har för ca en timme sedan kommit hem från Morfar. Åkte dit idag istället för imorgon då jag igår kände att det var något som jag ville göra. Han var på jättebra humör och pratglad, så allt var som vanligt med andra ord. Vattnade blommorna åt honom också, kände att de var lite torra. Älskar dig Morfar!

Kom som sagt var hem för en timme sedan och sprang då upp till lägenheten och hämtade all smutstvätt, samt sängkläderna som vi nu har bytt ut. Vi har ju annars bara tvättat upp de sängkläder som varit och dit med dem igen, men nu ville jag ha lite variation härinne och tog några andra. Sovrummet blev som ett annat rum. Tänk att så lite som sängkläder kan förändra så pass mycket ändå.

Tänkte samtidigt berätta lite om gårdagen, därav rubriken.
Igår kväll kom Pappa över till oss då jag tidigare under dagen hade bjudit honom över på grillat. Så det gjorde vi igår kväll. Så mysigt och alla var på topphumör! Efter det grillade blev det popcorn, istället för chips eller annat som man brukar ha som efterrätt, som babe hade handlat på vägen hem tillsammans med det som skulle grillas. Längtar redan till nästa gång det blir grillat, det och jordgubbar med kaffegrädde kan det inte bli för mycket av!


FRÅGA:
Har du grillat mycket hittills i sommar??

Lör 10/7 2010

God morgon!

Vaknade tidigt denna lördagsmorgon, redan innan kl 09 av värmen. Som jag skrev häromdagen så kan jag inte förstå hur det kan bli så varmt i sovrummet. Riktigt jobbigt. Fast nu ska jag inte klaga då det tydligen ska bli åska över våran stad senare idag om man får tro vädret.

Nu klickade det till i köket så nu blir det frukost med älskling och sedan ska han iväg för att träffa min farbror. De är ju nämligen vänner, så de ska hitta på något med bilarna i garaget. Spännande.


FRÅGA:
Har du haft åska i år??


Skor


Inte de snyggaste skorna precis, men ack så sköna de är att gå runt i
nu när det är så varmt!



God eftermiddag!

Allt är toppen ikväll! Planerna blev smått ändrade, fast desto trevligare tycker jag. Kom nyss ut från en skön dusch och har precis blåst / fönat håret.
Väntar dessutom i skrivande stund på att Nall ska komma hem innanför dörren. Misstänker dock att jag får vänta ett litet tag till då han skulle handla på vägen hem.

Nu till skorna, jag tycker de ser så fruktansvärt tråkiga ut. Funderar på att på något sätt pimpa skorna. Har lite idéer och så. Frågan är bara när jag orkar ta tag i dem. Kanske snarast möjligt. Känns ju lite roligare att ta på sig snygga skor, eller vad säger ni?!


FRÅGA:
Säger du blåsa eller föna håret??

Fre 9/7 2010

God morgon!

Vaknade vid strax efter halv 9. Har försökt somna om i omgångar ända sedan tidigare imorse, men det har inte gått sådär jättebra så nu gav jag upp. Och som om det inte vore nog så hade jag riktigt svårt att somna inatt, tror det var på grund av värmen. Det är rätt konstigt egentligen, kylan kommer in i vardagsrummet och hallen, men inte till vårat sovrum. Undrar vad det beror på, brukar ju försöka att stänga av tvn tidigt eftersom jag vet att den avger värme. Dock verkar ju det inte hjälpa. Det lustiga är att vi dessutom bara har morgonsol i sovrummet och det tidig morgonsol, ungefär från att den går upp till kl 09 ca. Och då har ju solen fortfarande inte hunnit bli sådär jättevarm, eller?

Är faktiskt småtrött av bristen på sömn inatt så ska försöka att vakna till här genom att gå till köket och göra en kopp te. Känner te begäret komma dessutom och det är en riktigt jobbig känsla.
Kram!


FRÅGA:
I vilket rum har du morgonsol??


Nostalgisk

Har kollat lite på youtube och kom på ett gammalt barnprogram som jag såg som liten, nämligen Denver - the last dinosaur. Vad glad jag blev när jag hittade det och för att inte tala om riktigt nostalgisk! Och när jag hörde introt så kom jag ihåg hur mycket jag tyckte om låten. Sjöng alltid med. :)

 


FRÅGA
Kommer du ihåg / såg du också på Denver the last dinosaur??

Charmtroll <3



Är han inte charmig!? :D


Tors 8/7 2010

God förmiddag!

Kom precis in från morgonpromenaden med Gubben. Och trots att solen precis hade gått i moln när vi gick ut var det väldigt varmt ute, samtidigt som det har blåst lite. Skönt!

Somnade om efter att ha vaknat tidigt imorse och vaknar av en smaskande hund, som brukar få sova här på morgonen eftersom han brukar sköta sig. Verkligen det värsta ljudet jag vet och jag flög upp i ren ilska och gav Gubben en utskällning, sen var han faktiskt tyst. Men det var ju ändå dags att gå upp då. Kanske han menade det, att matte gå upp nu, det är ju den tiden du brukar gå upp.

Nu klickade det till i köket, så nu blir det te! :)



FRÅGA:
Gillar du att gå promenader??


Råkade ha blixten på, fast det blev fint i alla fall tycker jag.


Tjat


Underbart goda jordgubbar med kaffegrädde och socker till kvällsmat (kvällsgodis), och
såklart en god kopp te till det. Kan tillägga att det är sista koppen te för idag. Är jag
törstig senare får det bli juice.


Det var ett ständigt tjat överallt i de flesta bloggar om jordgubbar, men jag kan inte hjälpa att tjata lite om det även jag! :)
När killen var klar i garaget och var på väg hem hade han som uppdrag att handla lite till morgondagen. Det blir gräddfilsås då igen btw, har verkligen fastnat för den såsen. Hursom helst, så överraskade han mig med jordgubbar och kaffegrädde som han vet att jag tycker så mycket om. Så ni kan ju gissa om jag blev glad?!
Nu kommer jag nyss från köket och är så mätt och belåten så på godsakerna.

Nall åkte precis iväg en sväng för att hämta min morbror L på jobbet, han kunde inte ta sig hem. Skulle egentligen följt med, men det skulle tagit för lång tid att göra sig iordning eftersom jag precis hade hoppat i min underbara rosa morgonrock, finns inget skönare att mysa omkring i på kvällarna!


FRÅGA:
Har du morgonrock??


Three dresses

Igår hade jag ungefär samma inlägg som det här, dock med andra klänningar. Men eftersom klänningar hör sommaren till så skadar det inte att visa upp några fler. De är från samma ställe som de andra och länk finns i det andra inlägget från igår också.




FRÅGA:
Vilken klänning gillar du bäst??

Läskande lunch


Äter läskande vattenmelon som lunch här idag. Gott gott! Färgerna gör ju tyvärr inte
vattenmelonen rättvisa, då de blev en aning bleka i webbisen.


Dagens lunch fick bli en god och läskande vattenmelon, som ni kan se. Den är även väldigt törstsläckande tycker jag. Perfekt för mig som inte kan dricka vatten!

Detta betyder med andra ord att killen min var snäll i söndags och köpte hem en hel stor vattenmelon till mig, som jag får ha nästan för mig själv. Nall har aldrig varit särskillt förtjust i frukter och grönsaker tyvärr, till skillnad från mig som hellre äter det än godis!
Frukt är ju godis, sött och gott!


FRÅGA:
Äter du helst frukt eller godis??

Ons 7/7 2010

God förmiddag!

Gick upp tidigt idag för att Nall hade ett viktigt möte han skulle gå på. Klockan 07:15 ringde mobilalarmet och det var bara att gå upp. Allt gick hursom helst bra på mötet och han var återigen hemma vid 09 tiden. Då vi åt frukost och den välbehövda koppen te.

Idag var det egentligen planerat att vi skulle äta pizza till middag. Har varit sugen på det ett bra tag, men efter en liten diskussion kom jag fram till att jag nog hellre ville ha något annat. Nämligen min urgoda gräddfilssås med potatis och kött. Längtar så, för den är verkligen god den såsen och passar till det mesta!


FRÅGA:
Tycker du om pizza??



3 dresses

kör vi på detta igen då. Kollade runt lite på nätet efter klänningar. Blir lite less på mig själv eftersom jag tycker klänningar är väldigt fint att ha på sommaren, men tro det eller ej, jag äger inte en enda! Eller gör jag? Äger två plagg, men de är nog mera tunikor än klänningar.
Alla dessa är härifrån.




Fråga:
Vilken av dessa tre klänningar gillar du bäst??

Tis 6/7 2010

God förmiddag!

Trots att jag vaknade strax efter kl 09 så gott som av mig själv känner jag mig trött. Tror jag vet vad det beror på, har varit ute med hunden och gått morgonpromenaden alldeles nyss samt gett honom mat. Men jag har fortfarande inte fått i mig mitt morgonte. Och det är viktigt ska jag säga.
Får jag inte x antal koppar om dagen blir jag precis galen, jag får huvudvärk och blir lättirriterand. Beroendets negativa sida antar jag.
Men i lagom mängd är ju te nyttigt så att vara beroende av det anser jag inte är någon större fara. Snarare tvärtom.


FRÅGA:
Är du beroende av något??

Lite nere + heaven


En vacker bild jag tog igår kväll ute på balkongen. Tyckte molnen svepte så fint över himlen och de vackra färgerna längst bort i horisonten. En fin kväll helt enkelt. Sådana bilder får mig att tänka på fina minnen! Vilket kan behövas ikväll.

Fick nyss ett snabbt besök här hemma, hade nästan glömt bort det om jag ska vara ärlig. Och när vi ändå skriver om ärlighet så fick det besöket mig att bli lite nere. Så trött på falskhet, för det är så som det känns just nu. Är så trött på falska människor i mitt liv, och de verkar vara trött på mig också. Skönt det kanske.
Nåja, jag vet att jag snart blir på bättre humör. Måste bara få tänka ut ordentligt om det här. För det är så jag fungerar. Jag måste få tänka och tänka på det läänge, innan jag kommer på andra tankar igen.

Killen och jag har precis ätit en lite senare middag och snart ska han åka och handla så vi har frukost till imorgon. Det har varit slut några dagar här hemma och ingen har haft någon större lust eller tanke på att handla heller för den delen.
Nu ska jag svara på era fina kommentarer och spela lite tv spel, få tankarna på annat.
Kram


FRÅGA:
Vad tycker du om falska personer??


Jordgubbar



Jordgubbar är bland det godaste som finns under denna vackra årstid. Visste du att det också innehåller massor av c vitamin? Jordgubbar innehåller även kalcium och järn och endast ca 48 kcal per 100 gram. Inte så farligt tycker jag. Så bara att äta på!

Till jordgubbarna har jag helst kaffegrädde, gottgott.


FRÅGA:
Vad har du till jordgubbarna??


Dagens lunch


Hade inte så värst mycket av intresse i skåpen i köket, så det fick bli en ny variant av pastasallad. I den är
alltså pasta, någon fryst grönsaksmix som jag tinat upp, fetaost och kryddor. Helt okej!

Klippte Gubben förut, ska ta kort på honom sen så ni får se hur fin han blev. Snacka om att det verkligen behövdes klippas en hel del. Trodde inte att det var så mycket som det faktiskt var med tanke på att det inte var så länge som jag klippte honom kort inför sommaren. Men jag tror nog att vi fyllde en hel matkasse med päls. Nåja, trycker man ihop pälsen blev det nog en 3e del, men hans päls är ju så fluffig!

Åt ingen frukost på morgonen då jag verkligen inte var hungrig, så jag gjorde nyss iordning en pastasallad i ny variant för mig som lunch. Tror dock att det är lite svalare idag, känns i alla fall som det nu när jag är inne och nyss tagit en dusch. Väldigt skönt med bodyskrubb och schamponera in håret för att få det härligt rent och fräscht igen.


FRÅGA:
Vad hade / ska du ha till lunch?

Mån 5/7 2010

God morgon!

Har vaknat flera gånger inatt på grund av värmen, och vid kl 09 vaknade även Nall så då gick vi upp båda två. Har precis druckit en kopp god morgonte och inte mycket mer har hänt förutom att dagens planer kommer att se lite annorlunda ut eftersom killen som egentligen skulle varit ledig blev inringd till jobbet nu på morgonen.
Inte för att jag klagar på det. Snarare tvärtom. :)

Idag ska jag toppa Gubben runt nosen och vid ögonen, hans päls har växt enormt mycket där så måste se till att få bort lite grann i alla fall. Dock kommer han inte att bli kortklippt helt eftersom jag tycker att han är sötare med lite extra päls där.
Efter det får vi helt enkelt se vad som händer.


FRÅGA:
Har du planer för dagen??


En somrig fin bild, bland den sista rosen som faktiskt satt kvar på rosenbusken. Trist tycker jag eftersom att det är så fint med blommor lite här och var ute.

Söndagsmys


Istället för fredagsmys blir det söndagsmys här hemma. Testar något nytt från estrella,
i alla fall nya för mig, sourcream ringar.


Ikväll blir det som sagt var lite söndagsmys med lite snacks och en god kopp te. Te fungerar till allt enligt mig. Te beroende som jag är! Jag är faktiskt inte så mycket för att testa nya snacks när det kommer utan föredrar att köra på säkra kort, som jag vet är gott. Fast sist hade jag ingen talan då Nall handlade utan mig, så kan det gå.

Har i alla fall varit klar med tvätten ett bra tag. Känns riktigt skönt att ha det klart och jag fick hjälp med tvätten upp precis som vi hade sagt. Nej nu blir det att slå sig ner och se på det spännande programmet om mars på kanal 1.
Kram!


FRÅGA:
Helgmyser du??

Gårdagens goda



God kväll!

Är nyss hemkommen här efter att ha hälsat på min kära Morfar som vi brukar göra på söndagar. Han var på topphumör kan tilläggas. Och för en gångs skull så satt vi ute på hans balkong och drack kaffe. Skönt eftersom han hade skugga där nu. Det fläktade precis lagom.

I skrivande stund är det tvättning på g här hemma och det är verkligen inte en av mina favoritgrejer att göra. Killen kom glatt undan när han for iväg till garaget det första han gjorde när vi kom hem från morfar. Jag ringde dock och påminde honom men sa att han kunde stanna där om han ville bara han var hemma lagom till att det är dags att bära upp allt till lägenheten igen. Och så frågade hans snälla flickvän om han inte kunde köpa med sig lite god vattenmelon hem.
Har sett det i x antal bloggar och kände att jag bara måste få smaka jag med. Det tillhör ju sommaren!
Kram


FRÅGA:
Brukar du hälsa på dina släktingar??


Leia tipsar!

Såhär nu under sommaren är det väl knappast någon som tycker om att äta riktigt varm mat, förutom möjligtvis på kvällarna när det är lite svalare. Så därför tänkte jag tipsa om att ha kalla såser till potatis, ris och pasta.

Det är gott att göra sås på både creme fraiche och gräddfil, men vill ni vara extra nyttiga så gör såsen på det senare alternativet vilket är gräddfil då det innehåller mindre fett och därmed mindre kalorier.
Krydda bara det alternativet du valt med kryddor och vitlök så har du en jättegod kall sås!


Ett till väldigt hett tips nu under sommaren är att när du kryddar till din creme fraiche
eller gräddfil så ta lite mera salt, dock inte om det redan är mycket salt i kryddorna du
använder. Här på tallriken är det potatis, kycklingfilé och underbart god kall gräddfilsås
med kryddor och vitlök!

Under sommaren är det lätt att få huvudvärk i värmen och det kan dels bero på vätskebrist eller saltbrist. Så därför är lite extra salt viktigt att få i sig nu när du kanske svettas nonstop. För med svettet kommer även saltet ut, så tänk på det under sommaren! ;)

Detta
var då ett litet tips från mig.
Kram!


Sön 4/7 2010

God förmiddag!

Mår ni alla bra?? Själv mår jag toppen, men fy vad varmt det har varit inatt. Har vaknat flera gånger av värmen och det var precis det som väckte mig nu på morgonen. Vaknade faktiskt vid strax innan 10 eftersom vi inte fick sova ut igår som annars är den vanliga sova ut dagen här hemma.

tal om värmen, man är ju inte ett dugg hungrig alls, speciellt inte på morgonen vilket i sig är lite smått skrämmande när man har lärt sig att äta frukost. Jag vet ju att det är ett väldigt viktigt mål på dagen, fast det kan inte hjälpas. Jag är inte hungrig! Däremot den vanliga varma goda koppen te går alltid ner.


FRÅGA:
Har du svårt att äta frukost nu när det är så varmt??


En fin bild från våran morgonpromenad på det berömda lundbergs huset. Här bodde familjen
lundberg men de bor inte kvar idag. Lite synd att det inte går att få en bättre bild, för huset är
mycket större än vad det egentligen ser ut att vara.

Cider i glasen..


Ikväll har vi cider istället för vin i glasen. Blir bara högst två flaskor var, man måste inte
dricka mycket för att ha kul och trevligt!


God kväll!

Vi är i full gång och grillar på våran dag. I vanliga fall brukar det vara det traditionella att skåla i vin eller champagne, fast jag var lite småsugen på cider idag så det fick det bli. Har ni testat den här pine - citrus smaken? Om inte gör det, den är jättegod!

Mmm... doftar verkligen helt underbart från balkongen där vi grillar. Tror att det börjar bli dags att lägga grönsakerna på grillen, då köttet redan legat där på ett tag, så jag måste gå till köket nu och hämta dem så att Nall kan lägga dem på grillen.

Kram!



FRÅGA:
Gillar du cider??


4 underbara år!

Som jag skrev i förra inlägget så är ju denna dag lite mer speciell än andra. Eller egentligen var det faktiskt förra lördagen den 26e som det gällde, men det var ju dagen efter midsommar och vi alla vet hur en sådan dag brukar se ut, eller hur!?
Jag och min Nall firar 4 år idag! (egentligen förra lördagen)                   


Jag
kan knappt tro att vi redan har varit tillsammans i över fyra härliga år! Speciellt inte med tanke på att den sommaren för fyra år sedan känns så nära inpå.
Sommaren som vi träffades och blev tillsammans var en helt underbar sommar kommer jag ihåg. Med strålande solsken varje dag och billig bensin för 9.04 kr litern. Ja, jag kommer väl ihåg det eftersom vi ägnade dagarna åt att dunka bra musik i volvon genom staden och landskapen. Lite smått komiskt egentligen, men ack så härligt vi hade det!

Idag ska vi fira dagen med att grilla lite extra gott och äta jordgubbar. En ganska vanlig helg med lite extra krydda. Lugnt och skönt. Tror och hoppas på att detta kommer att bli en perfekt dag älskling! Älskar dig!



FRÅGA:
Har du någon speciell dag du tycker extra mycket om??


Lör 3/7 2010

God förmiddag på er alla!

Idag är jag verkligen på strålande humör. Idag är det sol och varmt, men det är inte bara det! Jag ska berätta i nästa inlägg mer om varför denna dag kommer bli lite speciell.

Har redan varit ute med Gubben på morgonrundan. Killen min jobbar några timmar idag, fast han slutar snart så jag är inte ensam länge till. Sitter här och verkligen avnjuter dagens första kopp te och måste hinna göra frukost / lunch innan han kommer hem. Hur jag nu ska orka det, är inte det minsta hungrig faktiskt, fast har en supergod  (hemmagjord) sås  kvar från igår som jag gjorde. Hm...


Fråga:
Har du sol idag??


Haha, så här glad är jag på morgonen när den första koppen te kommer i min hand. Och ja, jag har sugrör när jag dricker te. Varför? Jag tycker det smakar bättre då ;) Har inte bäddat sängen än heller, måste ta tag i det och sedan frukost / lunch med den hemmagjorda jättegoda såsen. Mmmm.

Heaven


En vacker bild jag tog en kväll i juni hos en. Se bara på hur molnen färgas rosa.. Magiskt!

Ni som följt min blogg ett tag vet ju att jag gillar att ta bilder på himlen, speciellt kvällar då himlen färgas av de mest vackra färger man kan tänka sig. Molnen skapar och formar fantasier och drömmar. Kvällar som dessa är magiska!
Kommer ihåg att jag tyckte att det liknade en riktig hollywood himmel, antagligen för att jag kollade på de norska hollywoodfruarna när jag bara var tvungen att knäppa denna bild!
Bilden är oredigerad!

(Bilderna är mina egna och får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtselse!)


FRÅGA:
Har du något du helst tar bilder på??


Beautiful day!

God eftermiddag på er!

Kom nyss in från andra promenaden denna dag med hunden. Måste ju passa på när det är fint väder. Har inte gjort många knop idag måste jag erkänna, fast har ändå gjort det som var viktigast denna dagen och det var att städa ordentligt till helgen. Har inte dammsugat på ett bra tag nu eftersom vi för det mest sopar golven istället. Men nu var det dags igen och oj vad rent och skönt det känns nu igen här hemma.

Väntar i skrivande stund på att killen min ska komma hem från jobbet. Han slutar dock inte riktigt än, men jag måste ändå börja med maten så den är klar när han kommer hem. Gissa om jag är hungrig eftersom jag bara ätit lite grönsaker idag som frukost / lunch.
Blir nog att äta ute idag på våran minibalkong vi har. Ja, tro mig, den är inte stor alls. Knappt så man får plats!
Kram!


FRÅGA:
Äter du lunch??

Gubben!


Våran fina Gubben!

Jag tror nästan att vi har världens gladaste hund här hemma. Han är alltid glad och lekfull. Han skrattar ( ja, han kan skratta!) springer runt och leker. Och när folk frågar hur gammal han är har de svårt att tro på att han verkligen är över 10 år gammal!

Visst är han söt!?!!

Fre 2/7 2010

God förmiddag!

Och varmt välkommen fredag!
Det var verkligen en strålande morgon jag såg när jag slog upp de blå och bestämde mig för att gå upp för dagen. Vädret är kanon idag, det är sol och blå himmel. Det är såhär som sommaren ska vara. Hoppas den nu fortsätter i samma spår.

Gubben stortrivdes i värmen, även om han gick och flämtade för fullt under våran morgonpromenad. Lustiga är att han gillar att ligga och sola på golvet vid fönstren här hemma. Ibland undrar jag hur han klarar av det då jag inte klarar att ligga och steka i solen alltför många minuter i taget även om jag älskar det.

Nu klickade vattenkokaren i köket till, det betyder att det är te dags!
Kram!


FRÅGA:
Tycker du om att sola??


Gubben på promenad i solen. Trots att denna hund älskar att vara i solen kan det bli för varmt även för honom, tror jag det med denna päls trots att jag har klippt honom väldigt kort!

1 juli inspiration


Bilden: lookbook.nu

När jag såg denna bilden så såg jag bara ett ord framför den, inspiration!
Älskar allt med bilden verkligen! Kläderna, naturen och den söta detaljen i form av den rosa blomman på axeln, samt den stora turkosa ringen som pryder hennes finger!


Fråga:
Vad tycker du om dagens inspirationbild??

Tors 1/7 2010


Vackra blommor hos killens föräldrar. Hoppas på att det blir som de säger
detta år med att det ska bli en varm och bra sommar i år! Tror att vi är
många som behöver det efter den långa vintern.


God förmiddag torsdag!

Tänk
att det redan är den första juli! Det betyder att över halva året redan har gått. Vart tar tiden vägen?? Jag tycker att det går skrämmande fort. Denna underbara sommar lär väl ta slut fortare än man hinner blinka. I alla fall känns det som så. Visserligen har jag hört att det är dessa två månaderna av sommaren som ska bli riktigt varma och bra, återstår att se om det hela stämmer.

Vaknade vid 09.30 av att mobilen ringde, Nalls pappa var det i luren som ska hjälpa honom med en väns bil. Snällt att han ställer upp tycker jag. Egentligen skulle de ha jobbat med bilen redan i måndags, men eftersom Nall ringdes in på jobb så gick det ju inte.
Ska bli skönt när den bilen är klar, för då blir det istället jobb på båten och tro mig, det kan verkligen behövas! Den båten är nerplockad till grunden mer eller mindre och ser totalt fallfärdig ut. Men den renoveras ju ocskså så gott som från grunden så det är väl inte så konstigt att den ser ut som den gör.



FRÅGA:
Tycker du att tiden går fort??

RSS 2.0