Grillat


Eftersom Nall fyllde år på självaste midsommarafton detta år så passade hans föräldrar på att bjuda ut oss dit på grillat. De hade förberett allt även om Nall fick vara den dagens grillmästare som alltid.
På grillspetten var det majskolvar, kycklingfilé, fläskfilé, tomater och champinjoner. Alltihopa jättegott eftersom det hade legat i hemmagjord marinad under natten. Måste säga att den marinaden var toppengod! Vi blev smått förvånade över att den inte var köpt. Så den vill vi gärna ha receptet på.

Att grilla är verkligen en av sommarens höjdpunkter, gärna med någon kall cider i handen och musiken på högsta. Det är sommar det!

Kom nyss upp ur ett till bad, ja, för andra dagen i rad. Men idag blev det schamponering av håret samt olja i badet som jag tipsade er om igår. Helt underbart skönt att komma upp därifrån mjuk och len.

Kram


FRÅGA:
Tycker du om grillat??

Serier

Tänkte lite på det här med serier, det finns ju så väldigt många olika! Jag följer en hel del faktiskt. Fast bara de bra ;P

Som nu t.ex. som jag skrivit i väldigt många inlägg så har jag precis sett klart på underbara beverly hills 90210. Och som alltid när jag ser på serier eller filmer, tv över huvudtaget så blir jag helt inne i det. Kom på mig själv med att verkligen äcklas över att Dylan och Kelly hånglar i soffan. Jag menar, hon, som stal Dylan från Brenda. Just nu tål jag henne inte, fast vartefter när Brenda slutar i serien och "flyttar" blir Kelly sakta, sakta favoriten.

Konstigt egentligen det där med hur man kan leva sig in i serier och sådant. Sitta och skrika åt tvn är en klassiker här hemma. :P
Fast tänkte också på hur roligt det måste se ut. Vet att Nall ibland har sagt att jag ser rätt rolig ut när jag säger något helt inne i tv tittandet.

Fråga:
Lever du dig in i det du ser på tvn?


Ons 30/6 2010

God dag! :)

Imorse när klockan hade ringt somnade vi båda om såklart. Vaknade över en timme senare med ett ryck och kollade på klockan och såg att den var 07 redan, tiden då killen börjar sitt jobb. Så det blev snabba puckar med att skrika hej vilt åt honom att gå upp och sedan slänga ner maten i väskan. Illa att stressa, men vad ska man göra när tiden är knapp?

Försökte efter det halvsova fast var lite för spänd för det då jag låg i sängen och undrade om han kom iväg och hur det gick när han väl kom dit. Vid 08 fick jag samtalet om att allt hade gått bra och att de hade börjat med jobbet precis när han kom dit. Snacka om att jag kände mig lättad! Jag är inte den som brukar somna om förrän han är uppe och håller på att göra sig iordning för jobbet.
Så imorgon blir det att ställa den andra mobilen som piper var 10e minut, det gör inte den jag har nu tyvärr. Den ställer inte in snooze automatiskt utan stänger istället av alarmet.


Fråga:
Brukar du somna om efter alarmet har gått på mobilen??

Bad

Hej hej alla! :)

Nu när det är så här varmt som det har varit idag så vill man ju egentligen helst av allt bara ta en skön dusch eller liknande.
Men jag ska faktiskt ta ett bad, fast det beror på att jag av någon anledning fått torr hud i denna värmen. Visst, tänker ni, ett bad torkar ju bara ut huden ännu mer. Men jag har i lite olja som faktiskt mjukar upp huden. Känns lent och skönt efteråt. Testa!


Fråga:
Bad eller dusch??



Sommar och sol!

Nu är det verkligen sommar och sol. Pratade med en vän i telen nyss, säkert över en halvtimme. Vi har tyvärr inte träffats så mycket på senare tid då vi har olika liv fastän vi bor i samma stad. Antar att det blir så ju äldre man blir, desto mer kommer man ifrån varandra.
Vi får se till att försöka ändra på det, jag menar, det är ju egentligen inte svårare än ett mobilsamtal.

himla tråkigt, när man tänker på alla roliga minnen som man har haft! Funderar på att kanske ta en titt bland mina fotoalbum och minnas, skratta. Att få tänka tillbaka. Sådant behöver jag ibland.

Fråga:
Brukar du se på gamla kort??


Fin bild från denna soliga dag, tagen med min digitalkamera. Tycker ändå att bilden blev detaljerad och fin!


Tis 29/6 2010

God förmiddag!

Har för ett tag sedan kommit in från morgonpromenaden med voffsingen Gubben. Snacka om att det är riktigt härligt väder ute, strålande solsken och hur varmt som helst redan! Gubben tyckte att det var riktigt skönt ute, fast när vi kom in slängde han sig på golvet så där ligger han och vilar nu.

Funderade medan vi var ute och gick att sommaren visst måste vara den härligaste årstiden som finns, även om jag gillar alla årstiderna. Fast det är inte mycket som slår värme, sol, gröna träd och fina blommor.

Blir att göra iordning lite frukost snart, vet bara inte vad jag vill ha riktigt. Är inte direkt hungrig på något heller. Varför ska det här med första målet på dagen vara så svårt för!?


Fråga
Har du lätt för frukost??



Idag är det strålande sol. Perfekt att för att gå runt bland de fina villorna som ligger här mitt i stan i ett
väldigt lugnt och skönt område.
Gäller att ta vara på solen och värmen läste jag då det tydligen ska bli sämre väder imorgon.

Mån 28/6 2010




Igår
eftermiddag strax efter klockan 16:40 kom vi hem till lägenheten. Vi bestämde oss för att åka någon timme tidigare än planerat från landet med tanke på att vi hade tvättid. Så direkt innanför dörren samlades det ihop all tvätt från den gångna veckan samt helgen på landet. Dessutom skulle hunden badas efter landet. Mossa och annat i pälsen. Även vi skulle hinna med att ta en dusch innan kvällens slut.
Så när allt det var klart var jag för trött för att orka bry mig om att sätta igång datorn och blogga om helgen.

Väl ute på landet fick vi vänta på moster & B som kom en aningen sent. Ingen skada skedd då vi började direkt med maten när vi fått samtalet om att de så gott som var framme. Maten bestod av färskpotatis, sill, varmrökt lax, gräddfil och gräslök. Enkelt, gott och traditionellt. Vid middagen passade vi på att ge Nall hans födelsedagspresent, ett presentkort på kläder. Enkelt och smidigt! Dessutom är det precis vad han behöver.
Senare under kvällen kom det ner mer släkt och vänner till vårat hus. Dessutom fick vi alla träffa min kusins pappa som bestämt sig för att fira midsommar med oss här i Sverige. Han hade rest från Italien där han bor. De som ni kanske förstår träffas inte alltför ofta så det var kul att se kusinens pappa efter x antal år och jag måste säga att han var sig lik ändå.



Vaknade väldigt tidigt på lördagsmorgonen, redan kl 06, och hade dessutom haft svårt att somna under natten. Fast så blir det alltid mornar då det har varit någon form av fest kvällen innan. Som tur var så var även moster vaken så vi tog en promenad ner till sjön, vacker soluppgång och härligt väder hela dagen. Ångrar att jag inte knäppte några bilder under lördagen, men den blev väldigt lugn och under eftermiddagen åkte moster & B hem så jag Pappa och Nall blev ensamma kvar i huset.
Under kvällen spelade vi tre yatzy, och kollade på filmen house of wax samt dokumentären om Michael Jackson.

Söndagen vaknade vi vid 09, åt frukost och tog det därefter lugnt med lite kubbspel. Maten blev mexicanasoppa. Kanske inte det bästa att äta varm soppa på sommaren, men helt okej efter allt man vräkt i sig under helgen. Efter det följdes eftermiddagsfika uppe hos farmor och farfar och sedan hemgång.
Där har ni min midsommarhelg!


Fre 25/6 2010

God förmiddag!

Sitter här nu framför datorn och är så gott som klar för avfärd mot landet där vi alla ska fira midsommar. Vi blir en hel del personer där ute och planerna blir av som planerat. Moster & B ska också följa med och fira med oss. Dessutom blir det ju inte bara midsommarafton som ska firas utan även min älskling som fyller år idag! GRATTIS!

Jag
har redan packat det som ska med, ombyte och så ska maten ner i kylväskan. Måste alltid ta allt en sista gång då jag ibland är rädd att glömma något. Vill ju inte direkt åka tillbaka när man väl är framme.
Tur att vi har bra grannar som håller uppsikt under tiden som någon är iväg här i huset. Speciellt efter inbrotten som har varit så det känns tryggt att åka iväg en sväng.

Glad midsommar på er!
Kram


Idag är det midsommarafton och älsklings födelsedag!


Tors 24/6 2010

God dag! :)

Igår när vi väl hade åkt ut till Stigga eftersom vi skulle flytta båten dit så fick Pappa och jag vänta där i typ två timmar eftersom det blev försenat med båtlyften. Tillslut kom Nall, B & L ut dit med båten och oj vad båten väger! Att få in den där den skulle stå såg svårt ut. Jag kunde ju inte göra något utan det fick de andra kämpa på med. Så nu står båten under tak där den ska.

Vaknade kl 06 första gången, somnade som tur var om ganska så direkt och vaknade vid 10.00 rätt så exakt. Så med frukost och allt avklarat ska vi snart åka iväg, först till Morfar en snabbsväng och sedan till Nalls föräldrar där de ska fira Nall. Och till sist så ska vi handla inför imorgon.

Det hela lär ta ett par timmar i alla fall. Jag gillar inte att vara hemifrån särskillt länge då jag verkligen är en hemma människa. Borta bra & hemma bäst stämmer verkligen bra in på mig!


Fråga:
Har du / ni handlat inför midsommar?




Gubben och hunden Lillan igår när vi skulle flytta båten. :)


Biltur

Vi har för ett tag sedan ätit en snabb middag, pasta & sås. Så nu klarar jag mig förhoppningsvis till ikväll då det blir sallad att äta, måste bara komma ihåg att köpa kryddor till den eftersom de tog slut igår. Sallad utan dressing eller kryddor har jag svårt för att äta rakt av, om det inte är till middagen förstås.

Snart bär det iväg med Pappa på en biltur, vi plus B & morbror L ska hjälpa min Nall att frakta och stötta upp båten när den väl är på plats. Ska bli så skönt när den väl är där den ska. Jobba jobba på båten fina som inte så fina dagar. Eller jag kanske inte alltid följer med.

Nu måste jag göra mig iordning. Kram


Fråga:
Pasta eller ris??


Ons 23/6 2010

God dag!

Vaknade tidigt första gången, redan vid 05 eller så då solen skiner in i vårat sovrum. Jobbigt att vakna och somna om varje natt, fast tyvärr gäller det året om oavsett årstid.

Frukosten blev för ett tag sedan avklarad, lite krångligare än vanligt då det mesta smått börjar att ta slut igen och det är ingen större mening med att handla såhär innan midsommar då det ändå kommer att ätas annat än det vanliga så att säga.

tal om midsommar så är det idag som handlingslistan kommer att skrivas, vi blir ju några personer så vi har bestämt att alla ska handla lite grann. Så ikväll blir detta ringa Mo för att komma överens om vilka som ska handla vad. Tänk att en helg kan skapa så mycket planerande, för det är ju inte direkt någon resa flera hundratals mil bort. Samtidigt vill man ju att allt ska följa med och att inget ska glömmas. Det är ju inte bara mat som ska med utan också ombyte. Blir ju att vara utomhus hela dagen och jag som jämt fryser måste ha med lite tjockare kläder ifall att.


Fråga:
Fryser du ofta??


Idag är det fint väder ute, detta från våran promenad till hageby och tillbaka.

Tis 22/6 2010

Hej hej!

Är nyss hemkommen efter att ha varit iväg direkt efter frukosten. Som jag skrev igår så finns en hel del att göra denna vecka. Bland annat så ska vi flytta killens båt imorgon eftermiddag. Det blir 4-5 pers som ska hjälpa till med den.
Så vi var nyss nere vid båten för att tömma den på regnvatten som kommit in. Och jag tror nog att vi öste ur runt 20 liter vatten så då är båten 20 kg lättare när den väl ska fraktas iväg. Ska bli skönt att få bort den därifrån den är nu eftersom det inte går att jobba med den på grund av att det regnar och har sig ibland. Som om det inte vore nog så måste presenningar tas bort innan arbete och när det är klart. Dit båten ska nu finns tak, så hej då presenningar.

Gjorde även ett ärende på stan, så nu är dagens måsten förbi. Då återstår bara resten av veckan. Imorgon och på torsdags som är fullt upp. Bara hoppas på att morgondagens båtflytt går som det ska.


Fråga:
Har du / din familj båt??


Mån 21/6 2010

God förmiddag!

Har sovit ganska bra inatt ändå, trodde jag skulle få mardrömmar av händelsen igår, men lyckligtvis så klarade jag mig undan det. Förresten så tog polisen föraren igår och på nyheterna kunde man läsa att rutan var rejält krossad. Tror jag det sådan smäll det var. Om ni undrar vad som hände kan ni läsa det i föregående inlägg.

Denna veckan finns det en hel del att göra. Men idag så blir det lugnt förutom ett samtal som jag måste ringa senare. Imorgon däremot finns det mycket mer att göra. Och lika så resten av veckan. Vi närmar oss midsommar med stormsteg och det är också babys födelsedag, så som ni förstår finns en del att förbereda.


Fråga:
Känner du någon som fyller år på midsommar??




Smitning

Jag känner mig totalt chockad, förvånad, arg och ledsen!

Idag när vi var på väg ner till Morfar och åkte i stan och skulle stanna vid ett övergångsställe för en kille som skulle gå över kom en bil på andra sidan och körde rakt på honom! Bilen såg ut att stanna innan för att släppa förbi honom men så gasade han och körde rätt på honom, han flög upp på huven och biltaket och ner några meter bakom. Nall och jag trodde direkt att han dog, för vi såg att det flög något från hans huvud vilket måste ha varit blod eftersom han blödde från huvudet. Att se det hela var fruktansvärt och jag är i chock som sagt var..
Och bilen stannade inte ens! Det såg avsiktligt ut, jag mår så dåligt över det och så ledsen för killen som blev överkörd skull.

Vi ringde snabbt ambulans och fick stanna kvar och prata med polis och ambulansmän. Killen klarade sig tack och lov! Men han fick antagligen en punkterad lunga och ett brutet revben.

Jag är äcklad över att vi har sådana dårar i vårat samhälle, som kör rakt över en person, smiter därifrån utan att ens bry sig om hur den drabbade mår. Vi var som tur flera personer som såg vad idioten gjorde, må han åka dit, big time!

Sön 20/6 2010

God dag!

Igår var det verkligen en historisk dag för vårat land och vilket vackert och smakfullt bröllop det var. Helt sagolikt och kärleksfullt! Jättevackert. Tycker att kronprinsessan hade en väldigt vacker, modern och samtidigt klassisk klänning men jag tycker ändå dock att det fattades något. Klänningen högsta betyg i alla fall. Måste ju ha i åtanke att hon är en kunglighet och inte kan sväva ut för mycket.

Tvn var på här hemma i hela tolv timmar. Jag kollade på förprogrammet innan själva vigseln, sedan rullade det bara på och jag ville ju gärna se tårtan som var över tre meter hög! Dock blev de ju någon timme försenad med tårtan, så det blev ju att jag var uppe lite extra länge igår. Men det var det värt. Ett kungabröllop i denna klass vet jag inte om vi någonsin får se igen. Jag är imponerad av hela alltet och hur tv fick ihop det!

Idag däremot blir det att inte vara hemma hela dagen. Idag ska vi som vanligt först ut en sväng till Morfar och sedan efter det ska vi ut en sväng till killens föräldrar.


Fråga:
Såg du på bröllopet??


Lör 19/6 2010

God förmiddag!

Både jag och Nall vaknade vid 09 för att också gå upp då och äta frukost. Även om vi hade velat sova mer så var det ändå omöjligt på grund av det fina vädret som är utanför. Det är sol och stora molntussar överallt, men vad gör det så länge det är blå himmel i övrigt?

Idag går årets bröllop av stapeln, jag pratar såklart om kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Jag kommer självklart att sitta klistrad för att se årets händelse då det är något som inte händer så ofta. Kungen och drottningens bröllop har jag sett på tv för många år sedan då det gick i repris. Hoppas verkligen på att Victoria väljer en vackrare klänning än vad hennes mor gjorde.

Snart blir jag ensam hemma med hunden i ett par timmar. Killens vän kommer och hämtar upp honom och så ska de två åka iväg och fika. Annars har hans vän alltid kommit hit och då har jag varit hemma, så det kan ju vara skönt att de får umgås utan mig.
Här blir det att sysselsätta sig med att spela lite tv spel tills killen är hemma igen och då blir det mat och bröllop!

Kram!


Fråga:
Ska du se bröllopet??



Restaurangen

God kväll!

Som vanligt har dagen bara flugit iväg. Vänjer mig nog aldrig vid det faktiskt.
Vi har inte ätit någon middag än, annat som råkade komma ivägen för den, så nu i skrivande stund väntar jag på att Nall ska komma hem med något att grilla. Jag gjorde iordning hemmagjord tsatsiki förut idag så det ska vi ha till. Det kommer bli så gott!

Har ju inte hunnit med om att skriva om vårat restaurangbesök i onsdags kväll. Grejen är den att jag aldrig haft lätt för att gå på restauranger av något slag. Vet inte varför det är så utan vi har så gott som alltid hämtat maten, så ibland tvingar jag mig själv till att klara av ett restaurangbesök. Eller vadå ibland. Hur många gånger kan det ha hänt under de senaste fyra åren? Tror det är ungefär fem gånger som jag varit på en restaurang, och i onsdags kväll var som sagt en av de gångerna. Och faktum är att jag gillade det. 
Jag, Pappa & Nall gick till en mysig liten grekisk restaurang där de hade helt fantasisk mat! Deras tsatsiki var underbar! Skulle gärna vilja ha receptet på den. :)
Till förrätt blev vi serverade bröd med tapenade. Huvudrätten för oss alla blev en souvlaki och till det fick vi klyftpotatis och så denna underbara tsatsiki. Ett glas cola till det.
Det kommer lätt att bli gå dit flera gånger. I gott sällskap såklart.

Nu måste jag börja förbereda lite för maten som vi ska äta ikväll. Blir grillade grönsaker, fullkornsris, kött och tsatsiki som tillbehör!
Kram!


Fråga:
Gillar du att äta på restaurang??


Grekisk souvlaki med klyftpotatis, liten sallad och tsatsiki som tillbehör.


Fre 18/6 2010

God dag!

Vaknade vid 09, var inte direkt pigg alls, sov inte så bra inatt. Vaknade jag vet inte hur många gånger. Så det var riktigt irriterande. Gillar inte när det blir så. Dock är jag pigg och glad nu. Denna dagen kommer antagligen bli i lugnets tecken. Har inga planer alls för idag utan ska mest bara ta det lugnt tror jag såvidare inget annat dyker upp. Ofta har ju saker och ting en förmåga att dyka upp när man helst av allt bara vill vara.

Härlig fredag och exakt en vecka kvar till midsommar. Vi har för ett tag sedan faktiskt gjort upp planer om vad som ska hända då. Så nu hoppas jag verkligen att det blir så som det är sagt. Vad som händer då skriver jag antagligen längre fram eftersom det mesta är enligt min mening rätt osäkert nu, eller ja. Jag är bara inte helt hundra, det återstår att prata med några en sista gång.


Fråga:
Har du planerat din midsommarafton??


Klippt för hunden


Gubben i butiken när han hade fått sina klor klippa och redo att få godis!


När vi hade gått rundan och precis var utanför hemmet så kom jag på att en viss hund inte hade fått sina klor klippta på bra länge. Det gick att se hans klor från de lurviga tassarna och jag hade sagt redan igår att imorgon går vi och klipper hans klor.
Sagt och gjort. När både Nall och hunden tänkte gå in sa jag stopp där! Och så vände vi mot en djurtrims affär där de klipper både päls och klor. Så smidigt med tanke på att det är precis utanför oss.
Gubben skrek och fjantade sig men klarade snabbt av det och bjöds på hundgodis. Och jag blev 80 kr fattigare, men det var det värt. Nu är han så fin om tassarna så!


Tors 17/6 2010


På bilden ser ni ett av de finaste husen i området där endast stora villor finns, som ett litet landet, mitt i stan!



God dag!

Kom för en timme sedan in från en härlig förmiddagspromenad med Nall och våran lille voffsing Gubben. Solen siner och det är hur skönt som helst ute. Varmt och härligt! Idag fick även kameran följa med på rundan. Vi tog den vanliga rundan på några kilometer som tar ca 45 minuter. Idag tog det lite längre eftersom vi inte gick i snabb takt och dessutom såg jag Pappa på arbete. Vi träffades dock inte.

Som vanligt på rundan går vi förbi helt fantastiska hus! Det är hus i miljonklassen och ett av dem är verkligen hur fint som helst och håller på att renoveras för fullt. De har byggt en fin mur runt om och många saker pågår även därinne, ja det skvallrar arbetar bilarna som står utanför om.


Fråga:
Bor du i villa??


Dusch dags

God dag!

Min farbror var här för ett tag sedan på besök när han och Nall var klara i garaget. Och så har vi ätit en snabblunch bestående av pasta och pastasås. Snabbt och enkelt.

Ikväll ska vi nämligen ut och äta. Ska bli mys. Har aldrig varit på det stället förr fast vad jag har hört så ska det vara riktigt bra mat där, gott ska det tydligen vara. Ska bli så spännande. Så nu blir det att duscha lite snabbt och sedan göra sig iordning för att gå iväg. Vi har ett bord bokat.

Kram!



Idag har vi haft ganska så fint väder med sol och ganska så blå himmel som ni kan se på den här bilden.


Ons 16/6 2010

God förmiddag!

Imorse ringde klockan vid 09 och det var som jag misstänkte igår kväll. Alltid när man vet att klockan ska ringa så är man alltid tröttare än vanligt. Jag brukar ju gå upp den tiden i vanliga fall fast idag var det såklart jobbigare och jag hade lätt kunnat sova ett tag till.

vi har ätit frukost och jag har sopat av golven och som vanligt blir det fullt av skräp som åker rätt ut. Nall är nu och träffar min farbror, de skulle fixa något med hans bil. Så får se när han kommer tillbaka. Han skulle även träffa sin kusin, fast det var innan farbror kom till garaget.

Om en halvtimme blir det konditionsträning i 40-50 min. Heja mig!

Kram!


Fråga:
När brukar du gå upp??



Söta Gubben imorse med sitt fästinghalsband där han satt och skulle gnälla maten. Han måste alltid gnälla ljust och fint för att få äta. Inget kommer gratis brukar jag säga. :)


Tis 15/6 2010

God dag! :)

Kom hem för någon timme sedan efter att ha gått en morgonpromenad på 45 minuter innan frukost. Det är verkligen härligt väder ute än så länge.
När jag vaknade upp imorse strax innan 09:25 så var det inte ett moln på himlen, dock började de komma en halvtimme senare så därför var det snabba ryck med att väcka upp Nall och gå på promenad medan solen var framme. Ser dock nu att vi kanske inte var tvungen att ha det så bråttom med tanke på att det fortfarande ser likadant ut med små molntussar lite här och var.
Måste ändå dock säga att det var riktigt skönt att gå en promenad innan frukosten.

Om en timme ungefär blir det även konditionsträning framför beverly hills 90210. Alltid lika spännande.


Fråga:
Gillar du promenader??

Mån 14/6 2010

God dag!

Vaknade vid 09 och gick upp då. Oljud av en gräsklippare utanför störde mig samt att de idag påbörjar något arbete som innebär att de river upp asfalten. Vet inte vad de ska syssla med, men det betyder även att det inte går att parkera där som det annars går i vanliga fall. Arbetet kommer att pågå i nästan en hel månad. Mindre bra därför att innergatan där vi bor nu kommer att vara helt full med bilar. Så under denna tid kommer Nall vara den som får parkera, eftersom jag är urusel på det.

Om cirka en timme blir det konditionsträning framför tv spelet kingdom hearts 1. Började härom dagen om från början och nu när jag för en tid sedan varvade spelet så har det visat sig att det inte är så svårt som jag trodde från början. Inte nu när jag hittat det mesta och vet hur man ska leta. Har dock inte funnit allt än, men det kommer väl vartefter.

Funderar på att efter jag är klar med detta spelet börja spela mitt playstation 1 igen. Det var ett bra tag sedan jag spelade något av de spelen och jag funderar på att kanske spela roll away, som är lite av ett tankespel. Det krävs mycket tanke kring hur man ska klara av banorna vilket är bra, spelet är riktigt svårt. Även hjärnan behöver träning. Och tro det eller ej men jag har faktiskt varvat det spelet några gånger. Dock krävs det tid och tålamod att som sagt var lyckas tänka ut hur man ska klara av banorna. Inte bara med tanke på att det är svårt, utan det går också på tid.


Fråga:
Spelar du tv spel??



En lite suddig bild ur spelet roll away, samt spelets framsida. Man är bollen, och bollen kan rulla åt vilket håll som helst, upp, ner, åt sidorna, fram och tillbaka. Spelet går ut på att hitta X antal nycklar och ta sig till utgången. Men det är inte bara att hitta nycklarna som gäller utan man måste även klara det inom en viss tid.


Armored

Rubriken är namnet på en actionthriller som jag och Nall såg förra helgen.

Handling: Några väktare som har i uppdrag att transportera 42 miljoner dollar bestämmer sig för att göra den perfekta kuppen, mot sitt eget företag. De har en till synes idiotsäker plan som ska få dem att lyckas, men när ett vittne plötsligt kommer fram sätts alla regler ur spel.

Denna film var helt i min smak, så gillar du action se den! Om jag skulle betygsätta filmen skulle jag ge den så mycket som 4/5! Alltså 4 av 5 möjliga.


Fråga:
Gillar du filmer??


Sön 13/6 2010

God förmiddag!

Vaknade redan vid 09 av att solen lyste ute, och det gör den fortfarande. Så härligt! Hoppas på att det håller i sig resten av dagen också, för nu är jag riktigt trött på att bara se grått överallt.

Idag blir det som vanligt en sväng till Morfar efter middagen för att se hur han har det. Har inte varit där sedan förra söndagen, ändå känns det inte som en vecka sedan redan. Tiden går allt för fort nu för tiden och jag tycker inte att man hinner med någonting alls.

Vännen som skulle ha kommit igår ringde, men allt för sent för våran smak, så istället blir det kanske av idag vi får se. Istället bestämde vi oss för att se på film igår. Vad den handlade om skriver jag om senare.

Kram!


Fråga:
Gillar du att se på film??



Lör 12/6 2010

God dag!

Har varit vaken en stund nu och ätit frukost samt börjat att småstäda lite. Igår fanns det nämligen så mycket annat som kom ivägen för städningen så det får bli idag istället. Har redan sopat av golven, det gör jag alltid innan dammsugning eftersom det finns så mycket skräp på golven som hunden har dragit in och jag tycker att det är dumt att fylla en halv påse på sådant som jag lätt kan ta bort med sopen innan. Dessutom går det ju fort.

Besöket kom aldrig igår, då han var för trött efter jobbet, så Nall och jag myste framför tvn. Hans vän kommer kanske idag istället. Vi får se vad som händer.

Personligen tänker jag nog bara ta det lugnt denna helg om inget spännande dyker upp. Det händer ju med jämna mellanrum.

Kram!


Fråga:
Hade du myskväll igår??

Fre 11/6 2010

God dag!

Igår kväll åkte Pappa och jag iväg till M & B för att kolla på fiskespön samt drag till dem. Det blev ett par stycken som fick följa med hem därifrån och de ska vartefter få transporteras ut till landet. Skönt tycker jag med tanke på att vi då kan kasta ett spö som är mer eller mindre uruselt. Kanske det kan fiskas i år med. Det är ju rätt kul!

Men innan vi åkte dit hann vi med en sväng på HC (hageby centrum) som för en tid sedan byggts om och haft nyöppning för ca en månad sedan. Det har verkligen blivit stort och fint, det ser verkligen nytt och fräscht ut precis så som det ska se ut efter en nyöppning.
Det blir säkert att handla där någon gång istället för mitt i city eftersom det är lättare att bli av med bilen där.

Idag då, då var det fredag! Dagen började inte som jag hade tänkt mig med regn och rusk. Men jag har ju ändå inte planerat att gå ut. Idag ska däremot städas här hemma ordentligt. Dessutom kanske vi får besök ikväll samt att det blir ett mysigt bad.

Kram!


Fråga:
Har du några fredagsplaner??

Tors 10/6 2010

God förmiddag!

Vaknade för någon halvtimme sedan av att killens mobil ringde och kände att det var skönt för oss båda efter att ha sovit lite längre efter gårdagens händelser som var minst sagt omtumlande.

Idag är dock en ny dag och vi ska åka och handla lite hundmat hade jag tänkt. Blir jag som kör en tid framöver för säkerhets skull, men det gör inte mig något. Får tänka lite grann på alla de gånger som han har ställt upp och skjutsat mig både hit och dit.

Nu ska vi äta frukost. Kram!


Fråga:
Har du körkort??

Ons 9/6 2010

God kväll!

Kom hem här vid 17:45 efter att ha spenderat hela dagen på akuten. Imorse när vi precis hade vaknat vid 08:50 så så tog det bara någon minut innan min älskling började få ont. Först trodde han att det var vanligt ryggont, men när det inte gick över efter att han hade sträckt på sig , duschat och vilat lite förstod jag att det inte var vanligt ryggont. Tillslut hade min babe så ont att han inte kunde ligga stilla och jag fick ringa 112, när jag förklarat för dem vad som hänt fick jag ett annat nummer som jag kunde ringa och de från det numret sa att de skickar ett meddelande till akuten om att vi är på väg. Dock fick vi köra upp själva eftersom han kunde gå själv. Tack och lov att jag har körkort!
Väl där fick han smärtstillande och sedan gick allt som det skulle, han röntgades och de kom fram till orsaken och efter cirka sju timmar där borta.


nu är vi äntligen hemma och allt är bra igen. Han fick mediciner utskrivna som han ska ta så nu känns allt mycket lugnare och skönare. Blev riktigt orolig när det hela hände. Är så glad att det inte var något allvarligt.

Nu ska jag mysa med min älskling!
Kram

Strawberries

Åt ju som sagt var årets första jordgubbar i lördags! Och fler ska det bli innan sommarens slut. Jordgubbar är bland det bästa som finns denna årstid och som hör sommaren till.
Dessa röda bär fungerar som det mesta, till efterrätt eller helst som godis!


Fråga:
Gillar du jordgubbar??
:)

Tis 8/6 2010

God förmiddag!

Vaknade upp riktigt tidigt imorse för bara en liten stund av att Nall pratade i sömnen som han ibland kan göra. Han sa något väldigt roligt så jag kunde inte låta bli att ligga där och skratta lite för mig själv innan jag somnade om igen. Ibland är han rolig min babe! Har en hel del roliga saker på minnet som han har sagt när han har sovit. Ibland brister jag ut i skratt för mig själv när jag kommer att tänka på det. :)

Har för ett tag sedan ätit frukost så nu väntar de vanliga vardagssysslorna. Så som konditionsträning och lite sånt. Ett måste nästan för att själv känna att jag gör något vettigt. Matlagning efter det. I övrigt finns väl direkt inga planer än så länge. Väntar otåligt på att ett litet brev ska trilla in innanför dörren. Hoppas, hoppas det kommer snart!


Fråga:
Har du vardagssysslor??

The new daughter

Rubriken är namnet på en skräckfilm med Kevin Costner i huvudrollen.

Handling:
När fadern John James plötsligt blir en ensamstående far måste han sätta sina barn i en specialskola, sakta men säkert så börjar hans dotter att bete sig annorlunda.

Jag tycker att filmen var sevärd, men mycket mer var det inte. Det känns som att jag sett det hela en gång innan, i en film som jag nyligen såg. Om jag skulle betygsätta den får den godkänt, alltså 3 av 5.





Fråga:
Ser du på skräckfilmer??


Mån 7/6 2010

God förmiddag!

Kommer i vanlig ordning precis från frukostbordet och tänkte skriva ett inlägg. Gick dock upp vid strax efter 09.
Igår kväll när vi gick och la oss så lät vi Gubben (hunden) vara i sovrummet på sin kudde som han brukar sova på, och jag vet ju oftast vad som brukar hända mitt i natten / tidigt på morgonen när vi gör så och denna morgon slutade inte annorlunda. Jag vaknade vid 04-05 tiden av att han stod och riktigt smaskade så högt han bara kunde vid dörren. När han gör så vill han komma ut från sovrummet. Faktum är att smaskande ljud är de värsta ljud jag vet - det finns inget värre. Blir på dåligt humör bara jag tänker på det ljudet, så nu avslutar jag detta.

Måndag igen och idag är det återigen till vardagsvanorna som gäller. Det blir att konditionsträna och efter ta en dusch. Sedan laga mat och efter det får vi se vad som står på schemat för denna dagen.


Fråga:
Dusch eller bad??

Bil tvätt

God eftermiddag!

Vi kom precis nyss hem efter att ha gjort alla de sakerna som jag nämnde i förra inlägget. Tur var det dock att vi hade bestämt oss för att äta en lite tidigare middag än vad vi brukar, för precis när vi hade satt oss till bords ringde det i Nalls mobil. Det var B som sa att han hade slutat tidigare och att vi kunde åka ner med bilen.
Så man kan säga att det blev lite omvänt där. Egentligen skulle vi ha åkt till Morfar först.
Det var ju bara att kasta i sig maten och rusa ner för trapporna och in i bilen. Väl där gick allt smidigt och jag hjälpte till med skrubbsvamp och grejer.

HälsadeMorfar efter det som sagt var och jag blev lite smått förvånad över att B följde med Nall och mig dit. Annars brukar han ju åka dit med Mo vad jag vet. Så det var en trevlig stund med kaffe och prat!

Vi kom nyss hem här som sagt var och i skrivande stund så håller vi på och tvättar. Samt att jag under maskinerna är igång avnjuter en väldigt god kopp te kan tilläggas.


Fråga:
Hur ofta tvättar du??

Sön 6/6 2010

God förmiddag!

Idag är det då Sveries nationaldag och idag flaggas det runt om i landet med våran vackra flagga i färgerna blått och gult.

Vaknade för några timmar sedan och har i vanlig ordning nyss ätit frukost såklart. Idag blir det en vanlig söndag, om några timmar blir det middag, efter middagen åker vi iväg till Morfar och hälsar på och ser hur han mår. När vi sedan åker därifrån ska vi antagligen tvätta bilen, för att efter det åka hem och tvätta. Söndagar har ju för det mesta blivit våran nya tvättdag. Fungerar fint för då har man rena och fina kläder hela veckan lång.

Kram!


Fråga:
Firar du nationaldagen??

Lör 5/6 2010

God dag!

Kom nyss hem efter en biltur och lite handlande inför denna lördag. Detta betyder såklart att det blir lördagsmys hela dagen.
Idag blir det nämligen grillat kött, grillade grönsaker med lohmanders beasås och till efterrätt blir det årets första jordgubbar! Vad jag har längtat efter jordgubbar! Och nu äntligen är det min tur efter att ha fått se det i många olika bloggar ett bra tag.

Det är helt underbart väder idag, moln lite här och var, värme och sol såklart! Så idag blir det att äta ute med babe och bara vara. Det kommer bli en helt perfekt dag även om jag tänker lite på att jag skulle vilja hälsa på Morfar. Dock får det bli av imorgon.



Fråga:
Tycker du om grillat??

Ny design sedan 1/6 2010

God eftermiddag!

Rubriken talar sitt tydliga språk. Den 1/6 2010 så ändrade jag min design här på bloggen till en mera somrig design. Funderade länge på hur den skulle kunna se ut och kom på att jag hade denna bilden som jag tycker väldigt mycket om. Bilden som fick bli den nya headern tog jag en ganska så tidigt morgon då jag och Nall var på väg ut till landet. På vägen dit ut åker man då alltså över denna bro och jag kände genast att jag ville ta en bild från den. Och visst blev resultatet väldigt bra!?
En sommarbild som är ett litet minne. Älskar sådana bilder. Visst, alla bilder har minnen, men en del betyder ju lite extra. Antingen för personerna som är på bilden eller för hur bilden ser ut.
Förutom headern har jag även pysslat med en egen bakgrund, istället för en helfärgad bakgrund är den nu smått randig i både ljust & lite mörkare laxrosa, samt små bubblor. Tyckte det skulle passa väldigt bra till sommaren.

Kram


Fråga:
Hur ofta byter du design?

Fre 4/6 2010



God dag!


Kom för ett tag sedan in med hunden från våran morgonrunda. Det är riktigt skönt ute idag måste tilläggas. Precis som igår och inte ett enda moln på himlen, än så länge. Hoppas bara att det håller i sig, för det ska tydligen bli molnigt imorgon tror jag det var om man får tro på vad vädret på tv sade häromkvällen.

Både jag och hunden har ätit frukost så nu blir det att kolla runt lite på internet och sedan vid 13:30 kanske ni kan räkna ut vad som ska hända. Just det, konditionsträning framför beverly hills 90210.

Sedan måste jag dessutom skicka in en rapport om viktiga saker till af. Det får absolut inte glömmas bort och som tur är har jag skrivit en liten påminnelse om det till mig själv.


Fråga:
Brukar du skriva påminnelser till dig själv??

Snart vampyrdags!

God kväll!

Det blev konditionsträning förut idag till favoritprogrammet. Hela 50 minuter blev det på cykeln, utan paus såklart. Kändes så skönt efteråt, både för kroppen och för samvetet.
Och som om det inte vore nog så har älskling och jag gått en långpromenad efter att han kom hem från jobbet. Promenaden tog nog runt 40 minuter, så det var en skaplig promenad tycker jag. Fast helt underbart i solskenet! Promenaden var hans förslag, så jag blev riktigt förvånad. Han brukar oftast vilja slänga sig rätt i soffan när han har jobbat.

Snart är det dags att se vampire diaries. Börjar äntligen tycka att det är lite spännande och ser nu för varje vecka fram mot det nya avsnittet. :)


Fråga:
Ser du på vampire diaries??


Tors 3/6 2010

God dag!

Kom för ett tag sedan in från en härlig morgonpromenad med voffsingen Gubben. Glömde i vanlig ordning att ta med kameran, fast det blir säkert en promenad senare idag så då ska jag försöka att komma ihåg den.
Snacka om att det var skönt ute, soligt och varmt, så det blir att vara lite på balkongen idag. Dock väntar jag till efter kl 15 med tanke på att solen är som starkast till dess. Gäller att vara snäll mot sin hud.

Vi har nyss ätit frukost och måste säga att det var segt att få i. Tror det beror på att jag var så varm när vi kom in. Gubben däremot kastade i sig sin hundmat. Han blir så otroligt glad efter att han har ätit, det ser så roligt ut. Han springer runt och torkar av sig på en av mattorna. Tur att den är hans!

Finner jag ork och kraft vilket det känns som att jag måste göra så blir det konditionsträning framför, kan ni gissa? Just det, beverly hills 90210! Helt klart en av favoriterna. Måste köpa boxarna när jag känner att det går bra.


Fråga:
Har du sol idag??


Ons 2/6 2010

God dag!

Kom precis nyss in från en helt underbart skön promenad i sommarvädret! Sommaren är verkligen här nu på allvar! Speciellt om det fortsätter såhär. Så härligt. Detta är ju vädret som vi alla väntat på.
Idag är det inte ett enda moln på himlen och det är ju så här som det ska vara!

Senare idag får vi kinamat så gott det ska bli. Fast ska ändå laga iordning en kycklinggryta lite senare eftersom jag redan igår tog fram kycklingen till igår, fast igår blev vi ju bjudna av min morbror L och idag ska Pappan min bjuda på kina. Lyx!

Tycker det är lite trist att denna dator inte har en kortläsare för min kamera. Det blir så krångligt att lägga upp bilder då, fast ska ändå försöka att ta några och lägga upp då & då i alla fall. Bara det att jag först måste lägga in dem i den stationära för att lägga över dem på ett usb minne och sedan in i denna bärbara. Ja, ni hör ju själva vilket krångel det blir, så det kan ju tyvärr bli så att det blir samma bilder lite då & då under denna 3 veckorsperiod som jag bara kommer att ha denna dator. Han som ska hjälpa mig hade tid först då. Dock kommer jag nog ändå att behöva starta den stationära lite då & då så det gäller att passa på att föra över bilder då.

Nu är det snart beverly hills 90210, kram!

Tis 1/6 2010

God kväll!

Och välkommen första juni! Halva året har nu gått, och första sommarmånaden börjar nu, för hoppningsvis på allvar med värme och sol!

Jag har inte haft tid att skriva förrän nu. Kom hem för bara ca 30 minuter sedan och har varit iväg sedan frukost imorse.
Först åkte vi ner på stan där jag hade lite ärenden att fixa. Måste säga att en del människor är riktigt otrevliga mot sina kunder. Inte direkt så man skaffar nya. Det är bara att försöka låta det rinna iväg som vatten på en gås. Dock är det rätt svårt att göra när det spelas om och om igen i huvudet.

Efter stan var det bara en snabbsväng hem och lämna lite saker för att sedan åka iväg och äta på restaurang. Min morbror L bjöd Nall och mig på dagens där han jobbar och det tackar man inte nej till. Rödspätta med färskpotatis och remouladsås. Till förrätt var det en god salladsbuffé. Till det hela fick vi välja dricka, vi båda tog en varsin läsk och en kopp kaffe att avsluta det hela med. Tack så mycket L!
Vi stannade kvar där tills han slutade och gav honom skjuts hem.

vi kom nyss hem från allt det som sagt var, så nu blir det lugnt den största delen av kvällen här. Vill inte göra många knop som man brukar säga.

Kram!




RSS 2.0