Söndag 31/10 2010


Några ljuslyktor i form av pumpor står framme i lägenheten. Firat halloween har vi inte gjort, men det är lite mysigt med dessa små ljuskällor och de hör ju ändå denna helgen till.

God dag!

Igår
var vi ju en sväng nere hos Morfar igen för att fira honom det sista med resten av släkten då inte alla kunde komma i tisdags som var hans riktiga födelsedag, där bjöds det på chokladtårta som Mo bakat med små rosaröda hjärtan på. Sött! Till det blev det sherry för de som ville och såklart en kopp kaffe. Tyvärr knäppte jag inga bilder igår, utan det blev mest att umgås med de som var där.

var vi tillbaka i vintertid eftersom att klockorna ställdes en timme bakåt inatt och vi alltså fått tillbaka våran förlorade timme sedan mars månad då de ställdes fram istället. Kändes minst sagt ovant att se på klockan imorse då den var en timme mindre. Tycker ändå att det är väldigt skönt att klockan inte är mer än vad den är med tanke på att man hinner njuta mer av dagen, även om jag inte ska göra något speciellt idag. Blir att ta det lugnt och bara vara. Känns som att det vore skönast idag. Ska väl också ta och svara på de kommentarer som kommit in till bloggen de senaste dagarna. Ibland är jag lite smålat med det när annat dyker upp.
Kram

FRÅGA:
Har du firat halloween??

(vet att det är samma fråga som igår, tycker den passar lika bra idag)

Lördag 30/10 2010


Mitt i city. Tycker ändå att vårat Norrköping är rätt fint ändå!

God förmiddag!

Sitter
här framför datorn med en kopp te framför, men honung i istället för socker. Känner att det gör lite småont i halsen, så jag hoppas få bort det.
Idag äter vi även samma rätt som igår, min jättegoda och färgglada kycklinggryta (föregående inlägg). Idag äter vi dessutom lite tidigare än vanligt eftersom vi ska ner till Morfar och fira honom igen och då med övrig släkt som också kommer. Mo & B ska också vara där, så det ska bli roligt att träffa dem också! Vet att Mo har med något gott dit.

Förutom firandet denna helg blir det inte så mycket som ska göras, kanske tända upp lite ljus ikväll och även imorgon då självaste halloween är om jag förstått det hela rätt. Jag har ju en del ljuslyktor som ser ut som pumpor, så de ska nog ställas fram nu. Det är ju ändå lite småmysigt.
Kram

FRÅGA:
Har / ska du fira halloween??

Färgglad kycklingrätt


Se så färgglad denna kycklinggryta är. Härlig att bara se på!

God eftermiddag!

För
cirka två timmar sedan snart så åt vi en god och mycket färgglad kycklinggryta som jag ibland brukar göra. I vanliga fall är den ännu mera färgglad med även grön paprika i, men det hade vi inte hemma. 
Tror inte jag lagt in någon bild på rätten förut, men nu fick det bli dags. Visserligen har jag inte gjort denna kycklinggryta på bra länge nu eftersom den innehåller grädde (helst vanlig grädde, för mer smak), men jag brukar ta matlagningsgrädde istället, det blir också gott. Receptet är dock mitt eget även om jag fick idén från en vän för några år sedan när hon lagade en kycklingrätt.

Kom in för snart en timme sedan efter att ha varit utanför dörren för att hämta ett paket som kommit till mig. Glad jag blev. Tanken var egentligen att hämta det igår, men eftersom både Nall och jag var upptagna så fick det bli idag. Vad det var i paketet får ni veta en annan gång.

Ikväll blir det i alla fall en myskväll. Vädret är grått och solen är på väg ner. I alla fall kan man ana det med tanke på att det blir mörkare allt snabbare nu vid den här tiden. Och om en timme är det mörkt ute.
Kram

FRÅGA:
Ska du mysa ikväll??

Fredag 29/10 2010


Vaknade upp till en härligt solig morgon, nu verkar dock molnen ta över mer och mer. På den lilla, nu leriga stigen ni ser bakom träden här brukar jag gå ut med våran voffsing, ibland tar vi en annan väg också.

God förmiddag!

var vi framme vid veckans sista dag, fredag! Har precis ätit frukost i lugn och ro med babe och snart är det dags att ge våran voffsing lite mat. Efter det blir det att städa i lugn och ro medan Nall fixar i garaget. Igår hjälpte han B hela dagen med hans bil och idag ska han städa iordning där, för det hann han inte igår. Så båda ska vi städa, fast på olika platser. Förutom att städa så har jag inte några planer alls för den här dagen. Kanske skönt det eftersom att det blir någon av dessa andra helgdagar som vi ska ner till Morfar och fira honom lite extra med övrig släkt.

Vet att jag inte bloggade så mycket igår. Men jag hade andra och viktiga saker att ta tag i. Och när jag var klar med det var jag rätt trött i huvudet, så jag orkade helt enkelt inte blogga. Hoppas på att fler inlägg blir av idag och övriga helgen såklart.
Kram


FRÅGA:
Har du fredagsplaner??

Torsdag 28/10 2010


Så här ser spårvagnarna ut i våran stad.

God förmiddag!

Kommer
precis nyss från frukostbordet och vi har precis fått hunden att äta sin frukost. Idag fortsätter de viktiga samtalen som jag har att ringa och senare så blir det även träning för min del. Vill inte gärna sluta nu när jag precis håller på att komma igång med den igen.

Annars ser dagen ut som igår, att inget annat speciellt är inplanerat än så länge. Rätt skönt eftersom samtalen är jobbiga nog. Tycker alltid att det är svårt att ringa till folk jag inte känner. Så det gäller att öva och försöka få bort obehaget.
Kram

FRÅGA:
Tränar du??

Onsdag 27/10 2010


Vackra bilder som jag har tagit denna höst
. (De är mina och INGEN har rätt att ta dem.)

God förmiddag!

Igår hände det igen, eller inatt. Vi låg uppe alltför länge och pratade om allt möjligt. Jag vet inte vad klockan var när vi sa att nu får vi vara tysta så att vi kan sova, men det var säkert vid 02 eller senare.
Igår ringde jag ett viktigt samtal, men fick heller inte tag på någon att prata med, så jag måste ringa tillbaka dit även idag. Dessutom måste jag ringa ett annat samtal. Har nämligen krångel med mobilen som butiken vägrar att fixa, så ni kan ju kanske ana vart jag ska ringa om råd för att veta hur jag ska gå vidare nu.

Har inte gjort upp några mer speciella planer än de där viktiga samtalen som jag måste ringa. Så vi får helt enkelt se vad som händer resten av den här dagen. Nu blir det i alla fall frukost.
Kram

FRÅGA:
Har du sovit gott??

Födelsedagsfirande


Lite bilder från min älskade Morfars lilla födelsedagsfirande med tårta och kaffe. Tyvärr blev de lite suddiga.

God sen eftermiddag!

Kom för bara ett litet tag sedan hem från alla ärenden och från det viktigaste av allt, min Morfars födelsedagsfirande. Det blev bara jag, Nall och min morbror som var där idag. De andra kommer i helgen och firar honom och vi ska vara med då också. Ser redan fram emot det!

Jag och Nall fick i uppgift att köpa blommor. Jag stod ett tag och velade mellan de härligt rosa blommorna som är på bilden och några som var korallfärgade, men eftersom själva blommorna såg finare ut på de rosa så blev det till slut dem och jag är mycket nöjd med valet. Lite färg piggar upp! Morbror L stod för tårtan och som ni ser blev det en god tårta med olika frukter på. Så vi hade en mysig fika stund som avslutades med lite yatzy spelande. Jag vann! Egentligen borde morfar ha vunnit på sin stora dag, men det går ju inte att bestämma över tärningarna.

Om ett tag får vi besök här hemma av min Pappa och kanske min farbror också. Men det var inte säkert att han skulle haka på över hit.
Och ännu senare så är det tv kväll med favoriten desperate housewives!
Kram

FRÅGA:
Känner du någon som fyller år i oktober??

Tisdag 26/10 2010


Förra årets födelsedagsbukett som morfar fick. I år är det vi som
köper en bukett, förra året var det morbror.

God dag tisdag!

Vaknade
tidigt imorse av en viss hund som öppnade dörren till sovrummet och kom in och la sig på hans plats. Gick upp och stängde dörren för solen kom in så mycket i sovrummet och bara minuten efter reste sig hunden och ville ut, då fick jag nog och knäppte med fingrarna och visade att han skulle lägga sig på sin plats igen. Sov vidare och vaknade strax innan 09.30.

Idag är det en mycket speciell dag, idag fyller älskade Morfar år! GRATTIS! ♥
Så dit ska vi om några timmar, men innan det har vi lite ärenden att ta tag i.
Kram


FRÅGA:
Har du sol??

Lätt kvällsmål


Gott med sallad på kvällen! Enkelt, gott och smalt!

God kväll!

Dagen har varit bra, tränat, ätit, badat och bara haft det allmänt bra.

Just nu i skrivande stund äter jag sallad med världens godaste dressing, tyvärr tog den slut nu, så jag måste köpa ny när jag handlar nästa gång. Och mera sallad också för den delen, för det tog också slut nu. Känner mig mycket stolt över träningen då jag tränade i hela 45 minuter idag. Men jag känner mig också mycket nöjd över hur jag ätit idag. Har ätit väldigt hälsosamt och bra, rätt till träningen om man säger så. Ska försöka att fortsätta med det. Visserligen äter jag så gott som alltid hälsosamt så jag tror inte att det blir några större problem.

Nu ska jag se top model och efter det svenska hollywoodfruar. :)
Kram

FRÅGA:
Vad ska du se på tv ikväll??

Måndag 25/10 2010


En vacker bild från våran morgonpromenad. Tycker verkligen om när fina saker hamnar på bild. Naturen är vacker och så är det bara!

God förmiddag!

Vaknade
vid 09:25 denna morgon. Gick också upp strax därefter. Idag finns planer på träning, ja ni läste rätt. Jag har börjat träna igen. Jag började faktiskt i förra veckan och cyklade då två dagar och båda gångerna 40 minuter utan paus såklart. Alltid utan paus, annars gör det ju ingen nytta. Måste få upp min lust för att träna igen, den är verkligen svår att få upp, men när man väl lyckas så känns det bara som ett misslyckande de dagar man inte tränade. Så kände jag när jag tränade fyra gånger i veckan och då i 50 minuter varje gång.

Efter träningen blir det en skön och efterlängtad dusch, sedan ska jag ringa ett viktigt samtal och efter det är det matlagning som står på schemat. Efter det blir det nog lugnt. Hoppas jag i alla fall. För imorgon är det ju en full dag med både det ena och det andra. Viktiga ärenden och födelsedagsbesök står på schemat!
Kram

FRÅGA:
Vad gör du idag??

Tvättkväll


Bilder från igår då jag gjorde min goda pastasallad med bacon. Missade dock att ha i något grönt. Till brukar vi då istället ha lite gurka eller så.

Jaha, då var det redan kväll och om några timmar är det dags att sova. Ikväll har vi tvättat igen, som varje söndagskväll. Skönt att ha rent under veckorna. Ska alldeles strax krypa in i min nytvättade rosa morgonrock och stanna där i tills kvällen är över för den här gången.

Igår berättade jag ju om att hela dagen var tråkig ända fram tills eftermiddagen då allt vände. Allt det på grund av ett samtal som gjorde att världen plötsligt kändes lite lättare och gjorde den gråa och regniga dagen lite ljusare. Ni kommer att få veta längre fram vad det hela var, men jag väntar med det tills det är dags!
Kram

FRÅGA:
Har du haft en bra dag??

Kom att tänka på


Mango är gott det.

Igår när jag käkade mango så kom jag att tänka på att det nu var bra länge sedan som jag hade med ett nyttighets inlägg. Ett inlägg om hälsa och må bra. Men det kommer, det kommer när jag väl fått upp inspirationen även för det. Dessutom måste lusten finnas så att det blir bra och inte bara något som snabbt skrivs ner bara för att. Det har hänt att en del inlägg blir så och jag tycker att det känns så tråkigt då.

Känns heller inte som att jag ska lägga någon större energi på det förrän jag på allvar tar tag i bloggen igen. Det har jag ju iofs gjort på den senaste tiden, men nu har jag fullt upp på tisdag, så då hamnar ju bloggen lite åt sidan. Men efter tisdag så drar det förhoppningsvis igång igen.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om mango??


Söndag 24/10 2010


En grå och regnig dag än så länge i denna stad.

God förmiddag!

Vaknade för ett bra tag sedan av att Pappa ringde och berättade att han kommit ut till landet, där de idag ska förbereda för vintern. Det är en hel del som måste göras där ute innan snön kommer.

Idag vet jag inte vad som händer riktigt. Blir inte att vi åker till Morfar idag, utan det gör vi istället på tisdag då han fyller år. Tisdag är även dagen då vi har massor av andra ärenden att ta tag i. Så det blir nog nästan en heldag utanför hemmets trygga vrå.
Kram


FRÅGA:
Sov du gott??

Kvällsmys


Ikväll pågår mys för fullt här hemma. Ikväll är vi lite extra glada!

God kväll!

Har inte varit alltför generös med mitt bloggande idag. Dock har jag varit hemma hela dagen, men helt enkelt haft annat att göra. Och dessutom har jag nog inte riktigt känt för att blogga. Om jag ska vara ärlig så har jag varit lite uttråkad fram tills i eftermiddag då allt vände! Berättar mer imorgon.

Idag lagade jag min underbara pastasallad med bacontärningar och oj så god den blev. Lika god som vanligt faktiskt. Jag och Nall har kommit överens om att vi ska äta den minst en gång i månaden och handla alla ingredienser till den när vi ändå är och storhandlar. Blir smidigast så.

Ikväll ska vi mysa lite extra, har redan tänt upp levande ljus lite här och var. Nu ska vi återigen äta lite pastasallad som kvällsmat och ta något gott att dricka.
Ha en fin kväll!
Kram

FRÅGA:
Myser du ikväll??

Lördag 23/10 2010


Så här såg det ut igår morse när jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret.

God morgon!

Gårdagen var väldigt mysig. Tog ett långt fredagsbad och hade det bra där i värmen tills det var dags att gå upp. Väl uppe började jag göra iordning lite kvälls käk. Jag gjorde iordning (hör och häpna!) varma mackor med salami, tomat och det hemmagjorda vitlökssmöret. Och det var riktigt gott, men det visste jag redan eftersom jag en gång förr testat att ta vitlökssmör på varma mackor. Så det får bli dagens tips här till er!

Har en stark känsla av att jag vill gå ut, ta med mig kameran och knäppa många nya fina bilder, få inspiration och få något nytt. Känns som att det många gånger blir samma form av bilder, precis som texterna här i bloggen och det skulle ju vara roligt om det vore annorlunda några gånger. Fast jag säger som triss reklamen; plötsligt händer det!

FRÅGA:
Tar du mycket bilder??


Fredagseftermiddag


Älskar när våran linslus vill vara med på bild. Älskade hårboll!

Har inte mycket att skriva om denna fredagseftermiddag. Känns inte så roligt att skriva det, men det är tyvärr sanningen. Inte mycket har hänt förutom att jag har fixat iordning i köket, lagat mat och letat rätt på våran linslus till hund för att ta kort på honom. Det var heller inte så svårt att hitta honom, då han fanns på sin egna matta i vanlig ordning. Han är så rolig, han ger mig många skratt varje dag.

Killen drog nyss iväg till garaget igen, för andra gången den här dagen. Så jag är för tillfället själv hemma som ni kanske förstod. Han ska hjälpa min farbror med något samt en annan vän att byta däck. Senare ikväll då när han kommer hem så ska vi väl mysa eller något. Jag ska i alla fall ta ett fredagsbad. För det har jag förtjänat!
Kram


FRÅGA:
Vad ska du göra denna fredagskväll??

Fredag 22/10 2010


Sent igår kväll (inatt) när snön yrde som mest därute.

God förmiddag fredag!

Sent
igår kväll fick jag se den allra första snön för i år, först var det bara några flingor som singlade ner och efter ett tag var det nästan full snöstorm där ute. Var då faktiskt ganska glad över att jag var inne och att det var dags att sova, för det var inget väder man vill vara ute i.
Visserligen är det ganska mysigt med just första snön, om den kommer närmare vintern vill säga. Nu är det lite tidigt. Jag kommer ihåg när jag var liten, så gick alltid jag och Mamma ut i den första snön och gick en promenad. Det spelade inte så mycket roll vad klockan var eller vilken veckodag det var. Ett riktigt mysigt minne från barndomen.


FRÅGA:
Har du fått årets första snö än??

Kväller


Ätit en god middag här hemma denna kväll där Pappa var middagsgäst!

var det kväll och vi har för några timmar sedan ätit en mycket god middag. Den bestod som vanligt av hemmagjord pomme, med grillat kött, vitlökssmör, beasås och så cola till mig. Pappa var middagsgäst denna torsdag och han tyckte att det var jättegott. Som ni redan vet så är denna middagsrätt en riktig klassiker här hemma som vi äter lite då och då när lusten faller på och när det ska kännas lite extra speciellt.

Grattis till Sophie som blev dagens blogg här ikväll!


FRÅGA:
Har du haft en bra dag??


Tävling; dagens blogg




Vill du bli dagens blogg och få ta del av mina ca 1000 besökare / dag??

Skriv då: Jag är med! 

Anmäl dig endast en gång, så är du med. Tävlingen avslutas kl. 21.00 ikväll då en lycklig vinnare väljs ut i dagens sista inlägg! Det är aldrig fel med extra besökare!

Torsdag 21/10 2010


Lite fina bilder från våran morgonpromenad och våran fina linslus till voffsing hamnade såklart med på bild!

God förmiddag!

var man uppe och glad idag, det är verkligen strålande väder utanför. Solen skiner vilket gör att humöret blir på topp! Och ännu bättre blir det för att jag vet vad som hända kommer senare i eftermiddag. Alltid lika mysigt med sådana dagar. Längtar lite. Vad jag pratar om? Det får ni veta senare i eftermiddag.

Har precis ätit frukost i lugn och ro med Nall. Och Gubben ska snart få sin del av frukosten.
Idag funderar jag på att träna igen. Det var ett bra tag sedan och jag känner mig så väldigt lat nu för tiden trots att jag styr och ställer i hemmet med mycket som t.ex matlagning varje dag. Fast samtidigt så tillhör ju det en vardagssyssla så det kan ju inte riktigt räknas med där tycker jag.
Vi får se om jag lyckas släpa mig upp på träningscykeln. Det skulle ju vara bra om det hände, träna lite kondition. Kram!


FRÅGA:
Har du sol??

Angående mascaran


För snart en vecka sedan hade jag ett inlägg om denna mascaran..

God kväll!

Jag hade för snart en vecka sedan ett inlägg som handlade om mascaran här ovan. I inlägget frågade jag er om den var bra eller ej och de flesta som gav ett svar tyckte att den var bra.

Dagen efter, i lördags, fick jag äntligen en chans att testa den och själv bedöma hur jag tyckte att den fungerade. I början var det lite svårt att få till fransarna faktiskt, men det gav snabbt med sig. Fransarna blir långa och fina. Jag skulle kunna tänka mig att köpa den igen, om jag inte faller in på min gamla vanliga mascara som jag brukar göra. Men inte för att den är bättre, utan för att den är lite billigare. :)


FRÅGA:
Använder du mascara??

Onsdagsmiddag


Gjorde en god gryta. Syns det att jag gillar sås? :)

var vi redan framme vid den sena eftermiddagen denna onsdag och jag har hunnit med en hel del idag. En dag då jag fått mycket gjort. Mycket vettiga saker vill säga.
Bland annat så har vi fixat med köttet som Nall hade köpt med sig på vägen hem efter mötet, skrivit viktiga papper, pratat i mobilen och lagat mat. Dessutom får vi snart besök av en vän.

Dagens middag kan ni se på bilderna. I den är det bland annat matlagningsgrädde och timjan. Det var bra länge sedan som jag lagade just den grytan, undrar varför. Jag tror mest att den hade glömts bort och att vi snöade in på samma spår när det kommer till mat. Vi köpte alltid samma saker varje månad när vi storhandlade och jag måste säga att det blev tjatigt i sig. Nu ska det bli skönt med lite variation. Fick till och med över så pass mycket att det gick att frya in en låda. Precis som jag vill ha det.

FRÅGA:
Har du ätit middag??

Onsdag 20/10 2010


Gubben sover sött på sin egna kudde och sin egna matta. Mattan åker dock när vi har hittat en ny lägenhet som vi vill bo i. När det nu händer...

God morgon!

Idag
är det ju också ett lite småroligt datum, eftersom att 10 plus 10 är 20. Fast det kanske bara är jag som tänker så? Det brukar jag ofta få höra från Nall i alla fall, men på många plan har han och jag inte så många inressen gemensamt även om vi har mycket annat som är det.

Vaknade redan innan alarmet skulle börja tjuta, långt innan, närmare bestämt vid 04:48. Lyckades dock somna om och vaknade sedan av att klockan ringde vid 08:15 då det var dags att gå upp. Egentligen inte för min del, men då tycker jag att klockan ändå är för mycket för att somna om. Något måtta får det vara på det hela tycker jag. Anledningen är att Nall skulle på möte. Så där är han nu och lite senare på hemvägen åker han för att handla kött, något vi inte handlade igår eftersom vi då hade varit tvungna att åka runt med en massa frys och kylvaror i bilen och det är något som jag helst inte vill göra.

Gubben (hunden för er som ej vet) och jag har inte hunnit att vara ute än och det gör inte så mycket eftersom han ändå fortfarande sover. Ja, bilden ser ni ovan. Ni ska inte tro att det där är en morgonpigg hund inte. Han går faktiskt upp när någon av oss går upp, oftast Nall eftersom han är den som sover längst. Så om Nall sover till 11 på förmiddagen gör hunden det med. Smidigt! :)
Kram


FRÅGA:
Hund eller katt??

En lugn kväll


Bild från i lördags då vi var på en mysig middagskväll med massor av god mat och levande ljus.

Ikväll blir det återigen en lugn myskväll precis som igår med några levande ljus tända. Känner att jag behöver koppla av ikväll även om dagen inte varit sådär jätte hård eller stressig. Dagen har varit bra, men jag tror dock att allt detta regn som varit idag har påverkat hur jag känner nu. Skulle helst bara lägga mig i sängen och stanna där tills det är dags att sova, men jag kommer att sitta kvar här i stolen insvept i täcket.

Snart är det tydligen i form med Anna Anka och jag ska i alla fall ge progammet en chans detta första avsnitt även om jag tyvärr tror att det inte kommer att vara lika bra som hollywoodfruarna. Dock kanske man kan få en del tips på träning och motivation till träning, för det behöver jag i dessa dagar.

Roligt är också att jag är en favoritblogg hos snälla Nadja, besök hennes blogg här.
Kram

FRÅGA:
Ska du se något på tv ikväll??

Jag undrar


Fina höstiga träd som jag bara var tvungen att ta en bild på.

Jag undrar varför solen många gånger kommer fram på kvällen? När det har varit en regnig dag precis som denna dagen, eller när det bara varit en grå och tråkig dag så kommer solen ändå på kvällen, när dagen alltid närmar sig sitt slut. Och nu på hösten och vintern är det när solen precis håller på att gå ner. Inte alltid. Men många gånger. Det har jag lagt märke till fler än en gång.
Jag är en person som älskar när det är soligt och fint, man blir så himla glad då. Får helt enkelt hoppas på en solig dag imorgon istället, och då att hela dagen blir fylld av härligt solsken!
Kram


FRÅGA:
Tycker du om solen??


Tisdag 19/10 2010


Bjuder på ytterligare en för mig morgonbild då den är taget ute på våran morgonpromenad.

God morgon!

Klockan
ringde för ett tag sedan här och vi ska ta och äta frukost om ett tag och sedan ska vi åka och handla om mina slant kommit in. Det blir ju den första saken att kolla upp denna morgon efter att vi ätit frukost. Har skrivit en lista på allt som måste handlas och tro mig, det är inte lite.

Blir inte så mycket mer att skriva denna morgon för nu hör jag hur vattenkokaren börjar att bli klar där ute i köket och så måste jag få upp Nall, sömntutan nummer ett!
Kram


FRÅGA:
Skriver du / dina föräldrar lista på det ni ska handla??

Måndagsmys


Det pågår måndagsmys här hemma denna kväll. Känns lite extra lyxigt då. Pappas lykta lyser så fint!

God kväll!

Denna dagen har då varit en kall dag och ganska så långsam. Dock är det skönt med en långsam dag eftersom alla andra dagar går så snabbt nu för tiden. Oftast hinner man ju knappt vakna till liv förrän det är dags att sova och det återigen är en ny dag och så håller det på så. Dock har jag fått lite gjort idag. Bland annat så har jag städat och dammat. Det var damm i mängder. Förstår inte hur det kan ha kommit dit så snabbt?! Jag dammar rätt ofta tycker jag, fast tydligen inte tillräckligt ofta.

För några timme sedan åt vi mat och sedan mådde jag illa för att jag råkade äta för fort. Så vilade en timme i sängen medan jag såg på tv och gick upp för ett tag sedan, så nu mår jag bättre.
Myser omkring här hemma nu med levande ljus och en av våra finaste ljuslyktor står här i sovrummet och lyser med all sin kraft. Tycker att den verkligen skapar stämning. Den är egentligen min pappas, men i flytten hamnade den på något sätt här. ;)
Planerar att fortsätta sitta här i favoritstolen nerbäddad i killens täcke och se på tv och läsa bloggar. Har inte följt svenska new yorkfruar, men har tänkt att se det ikväll eftersom det ändå är säsongsavslutning.
Kram

FRÅGA:
Vad ska du se på tv ikväll??

I lördags


Denna fluffiga blus hade jag på mig i lördags. Väldigt söt med resår precis under brösten, 
volanger upptill och små söta knappar.

I lördags när vi skulle iväg på middagen hade jag på mig ett utav mina nya klädesplagg, en söt, fluffig blus med volanger upptill, resårband som börjar precis under brösten och knappar med samma tyg som resten av blusen. Måste säga att den verkligen passar min kroppsform på grund av resåret som sitter där det sitter. Skulle inte det finnas så skulle jag nog se lite småtjock ut i den. Har märkt att vissa kläder har den effekten på mig av någon lustig anledning. Antar att det beror på mina former. ;)


FRÅGA:
Hiss eller diss??

Måndag 18/10 2010


Denna vita blomma fanns kvar för bara någon dag ute trots att vi redan passerat mitten på oktober.

God morgon!

Vaknade
för bara ett tag sedan och ska precis göra mig iordning för dagen. Vi låg uppe ganska länge inatt och pratade om allt möjligt. Ibland händer det att det blir så. Och det var ju kanske inte det bästa valet vi gjorde eftersom Nall blev inringd till jobbet imorse vid 06:30. Kommer ihåg att jag sa att tänk om du blir inringd imorgon? Ingen fara trodde han, men jag hade alltså rätt! Känns lite bra måste jag säga.

Jag ska som sagt var efter att detta inlägg är skrivet bege mig ut i kylan på min och hundens morgonpromenad. Idag ser det verkligen inte skönt ut ute. Det är grått och ja, det ser kallt ut överlag. Ni liksom jag vet ju att det har varit riktigt kallt ute de senaste dagarna, så det gäller verkligen att pälsa på sig ordentligt för att inte frysa!
Kram


FRÅGA:
Gillar du att få rätt i en diskussion??

Middagskvällen igår


Lite bilder av vad som mötte oss när vi kom hem till Mo & B.

var det återigen kväll och här tvättas det för fullt. Ingen rolig uppgift, men det måste göras om man vill ha på sig rena kläder i veckan som kommer. Tvätta måste vara den absolut segaste uppgiften man har hemma, förutom att diska för hand då.

Tänkte berätta lite om gårkvällen!
Det började med att vi blev hämtade av B vid halv sju tiden på kvällen. När vi kom innanför dörren kom Mo rusandes och hjälpte oss med påsen vi hade med oss. I den fanns det kräftorna som vi skulle ha till maten, ostbågar, alkoholhaltig dricka, juice och doftljus (äpple) som vi gav dem i present för att vi fick komma. I vardagsrummet fanns Mos egenrostade nötter med en helt fantastisk kryddblandning, deras vita katt och massor av levande ljus.


All mat som det bjöds på! Allt var verkligen jättegott!

I köket var maten uppdukad och redo att ätas. Allt som behövdes var de kräftor som vi hade med oss eftersom detta skulle vara en sen liten kräftskiva.
Maten bestod av foccaciabröd med aioli som tillbehör, kräftor, laxmoussepaj, västerbottenpaj med kantareller och sallad. Och som ni ser blev tallriken faktiskt full av allt som det bjöds på. Till och med en liten kräfta smakade jag, men jag har sagt det förr och säger det igen, kräftor är verkligen inte min grej.

Vi stannade där i bra många timmar och först vid 01 tiden beställde vi en taxi som vi självklart råkade missa. Vilken otur, så vi var tvungna att ringa efter en ny taxi. Jag tror vi stod ute i kylan i ca 40 minuter, så jag & Nall var ju rätt lyckliga när den väl kom! Och förhoppningsvis lärde vi oss en läxa av denna taxihistorie som drabbade oss i kylan.
Kram


FRÅGA:
Har du varit på kräftskiva i år??

Gåva


Detta fina halsband fick jag igår med mig hem från Mo.

Igår när vi var hemma hos Mo & B, så kollade vi som vanligt igenom smycken, parfymer och allt annat roligt som vi tjejer tycker om. Och då fångade detta halsband mitt intresse. Så hon tog ner det från därifrån det hängde och gav mig det. Blev såklart jätteglad!
Jag har länge tänkt att jag ska skaffa mig ett halsband i lite längre modell som jag sett finns, men av någon anledning har det inte blivit av. Kanske för att jag inte letat tillräckligt efter ett heller. Tycker att halsbandet är supersött samtidigt som det inte är allför mycket pärlor och grejer som hänger. Ett smycke ska synas utan att överglänsa en själv!

FRÅGA:
Tycker du om halsband??

Söndag 17/10 2010


Våran sötnos till linslus njuter av morgonsolen på våran morgonpromenad. Söt han är när han blundar!

God förmiddag!

Somnade nästan direkt när vi kom hem igår. Berättar mer om gårdagen i ett senare inlägg. 
Vaknade mitt i natten av en skällande och morrande hund. Började undra om någon var på våran dörr eller något så jag låg kvar och lyssnade bäst jag kunde, jag hörde inget som tur var och Gubben tystnade efter ett tag och jag kunde fortsätta sova tills det äntligen var morgon. Så nu kommer jag precis från köket där jag druckit dagens första kopp te.

Lite senare idag ska vi iväg för att fira min farbror hemma hos farmor och farfar. Han fyllde år för tre dagar sedan och idag ska vi alltså träffas en stund allihopa.
Kram

FRÅGA:
Vad ska du göra idag??

Partykväll


Såhär ser jag ut ikväll! Bildkvaliten är som den är då bilderna är tagna med webbisen. Fast det får duga!

var det snart dags att åka iväg för kvällen och jag tycker själv att jag har gjort ett bra jobb med mitt hår och övriga utseende för denna kväll! Kanske det beror på att vi egentligen skulle åkt iväg förra helgen, men det blev inget av med det då Mo var sjuk. Så snart kommer B och hämtar oss och vi far iväg på en middagskväll, som jag har längtat! Det ska bli så gott och jag börjar bli hungrig.

Håret har jag fixat som så att jag flätade det medan det fortfarande var lite fuktigt för att sedan ta en plattång och platta det torrt. När jag tog ur flätorna så blev det vågigt och fint med massor av volym!


FRÅGA:
Gör du dig iordning extra när du ska iväg??

Lördag 16/10 2010


Återigen fina bilder från våran morgonpromenad. Att ta bilder på fina saker ute är något jag gillar.

God förmiddag!

Återigen vaknade vi upp till en dag med solsken! Vad är härligare än det såhär på mornarna? Solsken på morgonen får mig alltid att bli på topphumör direkt. Och idag är det ju dessutom en lugn lördag vilket betyder att jag kan ta det hur lugnt som helst nu. Det kan jag ju för det mesta annars också då jag är en person som ogillar att stressa. Har som vanligt förberett både kaffe och tevatten, så det är bara att ta sig till köket.

Bilderna ovan tog jag på morgonpromenaden och kan ni tro att den vita blomman faktiskt finns kvar där? Jag trodde att blommornas tid var över för i år. För nu ser man ju mycket bär, nypon och sådant istället.

Idag är jag glad för mera än solsken. Idag har vi nämligen planer för ovanlighetens skull. Och vad det är för planer får ni såklart veta senare idag!
Kram


FRÅGA:
Har du planer denna lördag??

Mascara


Fick denna mascara och har inte testat den någon gång, men jag hoppas på att den är bra!

God eftermiddag!
Tänkte skriva en kort liten uppdatering innan killen kommer från jobbet och hämtar upp mig. Vi ska åka en liten sväng då jag har saker att göra och ta tag i.

Fick denna mascara ovan av min pappa efter att han varit på båtresa. Och jag har aldrig testat den förut eller sett den. Så nu tänkte jag fråga om det är någon som vet om denna är bra? Klumpar den eller blir det fina långa fransar av den? Kan vara bra att veta innan jag målar fransarna. Den heter i alla fall double extension och kommer från loreal.
Kram

FRÅGA:
Har du testat mascaran och vet om den är bra??

Fredag 15/10 2010


Sötnosen hamnar alltid på bild. Här satt han och väntade på att få gå ut. Sött!

God förmiddag!

Och såklart välkommen fredag!
Har som vanligt denna veckan precis kommit in från morgonpromenaden. Solen är framme även idag, fast fy så kallt det blåser. Vi mötte en massor av andra hundar denna gång och det var lite smått jobbigt måste jag säga. Gäller att hålla kopplet kort om jag ska vara den med kontroll, för Gubben testar gärna sina gränser om han får tillfälle för det.

Måste värma mig lite, så ska ta en kopp te.
Kram


FRÅGA:
Har du kallt hos dig idag??

The Vampire Diaries


Gänget från serien the vampire diaries

Ikväll kl. 20.00 på tv6 är det äntligen dags för vampire diaries efter ett mycket långt uppehåll över sommaren. I början gillade jag inte serien direkt mycket, men efter några avsnitt började det äntligen bli spännande. Och att det finns ögongodis med skadar ju inte! :)

FRÅGA:
Ska du se vampire diaries ikväll?

Dekoration


Dessa fick följa med hem från ikea då vi var där. Sockersött.

Kom på att jag fortfarande inte visat er de där fejkblommorna som fick följa med hem från ikea då pappa koch jag var där. Hade ju några andra fejkblommor i vasen innan, men när jag fick se dessa i början av varuhuset så tänkte jag att sådana måste jag ha istället.
Det är helt klart bättre med äkta vara, fast tyckte dessa var så söta och de livar ändå upp köket till det bättre och får det mera trivsamt efter den lilla olycka som hände där på våran första nyårsafton i denna lägenhet när olivoljepumpen plötsligt expoderade. Snacka om nyårssmäll.

Och på tal om Pappa. Han kommer hit en sväng senare efter jobbet. Fast innan det så kommer nog Nall hem från jobbet, så det är vad jag väntar på nu. Senare blir det middag.

FRÅGA:
Tycker du om blommor??

Torsdag 14/10 2010


Härligt höstväder ute idag! Nog för att det blåser, fast det är verkligen fint med alla färgade höstlöv som blåser omkring därute. Ser nästan ut som att det snöar / regnar guld.

God förmiddag!

Kom precis nyss in från rundan med hunden och det är riktigt skönt ute, även om det blåser lite. Att det blåser märks direkt när man kliver utanför porten, och med det menar jag att det syns. För överallt på marken ligger massor av färgade höstlöv. Fint måste jag ändå säga att det är och kanske är hösten inte så tråkig trots allt. Eller det har jag nog aldrig tyckt att den är, gillar bara inte att det blir mörkare så snabbt om kvällarna eftersom man inte riktigt hinner vänja sig vid det för att det går så fort. Så tummen upp för soliga höstdagar!

Eftersom jag och Gubben precis nyss kom in från våran morgonrunda så har jag inte hunnit att dricka den första koppen te än för denna dagen. Däremot har jag satt på vattenkokaren och jag hör den inte längre vilket borde betyda att det nu äntligen är dags för te!
Kram


FRÅGA:
Tycker du om hösten??

Natts!



Nu
blir det att sova, för imorgon kommer klockan att ringa tidigt igen. Måste ju få någon sömn innan det händer. Har egentligen varit uppe för länge redan med tanke på att alarmet kommer att ringa redan vid 05.40. Nåja, ville bara skriva god natt & så skriver jag mer imorgon igen!

Sov så gott!
Kram


FRÅGA:
Hur mår du?? :)


Mat & onsdagsbad


Paprika och lök hackades ner och åkte ner i grytan med kött och sås. Ris till det.

Vad fort denna dagen har gått. Har inte hunnit med så mycket även om en del ändå blivit gjort. Ja, det var nog en lite konstig mening, men det är känslan jag har. Jag har iofs hunnit med att städa av lite grann här hemma och med det menar jag att jag har skakat hallmattorna ovanför badkaret. Det behövdes verkligen, det var hur mycket sand och annat i mattorna. Skönt att det inte hamnar i lägenheten.

Jag har alldeles nyss lagat och ätit mat. Plockat iordning efter maten dessutom. Annars så brukar ju Nall göra det, fast eftersom han sov så lite natten som var. Och efter mitt vardagsnöje glamour så blir det ett skönt onsdagsbad för min del. Behöver verkligen lite avkoppling även om inget har varit stressigt.
Kram

FRÅGA:
Gillar du paprika??


Onsdag 13/7 2010


Vacker bild från morgonrundan igår. Då var det soligt och fint, fast jag såg att blå himmel var på väg, så kanske det finns chanser till sol!

God förmiddag!

Råkade faktiskt vakna vid strax innan kl 11 denna morgon / förmiddag. Sent! Vi somnade dock riktigt sent igår, snarare inatt. Tror att klockan hann att bli runt 02-03 där någonstans och så blir det inte bättre av att Nall blev inringd till jobbet klockan halv sju imorse. Så när han kommer hem lär han nog vara mer eller mindre som en zombie. Så kan det gå när man sitter framför datorn och glömmer bort tid och rum. Ska absolut inte hända igen. 

Kom nyss in med hunden från våran morgonrunda och kallt ute är det också faktiskt. Frös om öronen, så de ser väl ut som två röda stoppljus just nu kan jag tänka mig. Dock såg jag att blå himmel var på väg, bara att hoppas, för mitt över är det grått.
Kram

FRÅGA:
Blir du stressad när du försovit dig??

Onyttigt


Usch så fettigt det ser ut på bilden, och det var det med all säkerhet också. Fast jag måste säga att det var skönt att inte behöva laga mat såhär dags på kvällen. Hann redan börja innan kameran tog en bild som ni ser.

Idag har killen varit borta i garaget största delen av dagen och när han var på väg hem för någon timme sedan så ringde han och frågade om han inte kunde få köpa med sig en pizza som dagens middag. Eftersom han var i garaget så pass länge blev det ju ingen mat vid den vanliga tiden, ibland kommer ju rutiner och andra vardagsbestyr åt sidan och man gör lite annorlunda.
Så vi har precis nyss ätit en mexicana med blandad sås och pizzasallad till det. Helt okej, men jag var i ärlighetens namn inte direkt sugen på utemat. Vill helst av allt laga nyttig mat hemma. Men idag fick han ändå bestämma den saken för att det skulle gå lätt och för att jag skulle slippa laga mat sent på kvällen.

Och nu är det ju heller inte allför lång tid kvar till kvällens bästa tv program - desperate housewives!


FRÅGA:
Vilken är din favoritpizza??


Tisdag 12/10 2010


En solig höstdag här i våran fina stad.

God dag!

Tisdagen är här och ikväll är det bra på tv.n. Nämligen desperate housewives. Denna tisdag började bra, men nu är jag på lite sämre humör då dagen började med strålande sol och nu ser jag moln som sveper över himlen. Jag som hade sett fram mot ytterligare en solig dag. Fast kanske de bara åker förbi däruppe? Kanske det blir en solig dag? Vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på.

Här blir nog i alla fall lugnt. Har inte planerat att göra så mycket idag mer än att plocka in tvätten då den är torr nu. Skönt att få bort det från vardagsrummet.


FRÅGA:
Ska du se på
desperate housewives??

Skogspromenad


Härlig bild från våran morgonrunda. Här är ett perfekt ställe för oss med hund.

Alldeles
nyss blev det bestämt att jag och Pappan min ska ut på en skogspromenad. Ska bli skönt att röra på sig med tanke på att det blivit mycket stillasittande de senaste veckorna. Var ju ute på en riktig långpromenad igår och denna promenad lär också bli en bra bit. Dock sägs det ju att gå är den bästa formen av träning, så det kan ju inte bli bättre!

Kameran (och kanske hunden) får följa med på promenaden. Hunden om Nall inte hinner komma hem innan det är dags att gå. För jag har ingen vidare lust att vänta, inte nu medan det är kanonväder ute! Gäller att få in all sol som bara går nu den här årstiden. För det lär ju inte bli ljusare, snarare tvärtom så går vi mot mörkare dagar ett tag till innan det vänder för att till slut blir ljusare igen.
Kram

FRÅGA:
Tycker du om promenader??


Måndag 11/10 2010


Alltid lika härligt med blå himmel och sol. Det gör en så glad och lycklig och öppnar upp för resten av dagen.

God förmiddag!

Kom precis nyss in från en skön morgonpromenad med hunden. Det är helt underbart väder ute denna första dagen på veckan. Det är precis lagom kyligt, frisk luft och blå himmel med strålande sol! Hade nästan lust att ta en riktig långpromenad, men istället så gick vi i lugn takt så att Gubben kunde nosa runt på det han hade lust.

Har faktiskt inte hunnit göra mig dagens första kopp te än, så det är dagens andra uppdrag här idag. Nej, det blir ju det tredje uppdraget då jag redan har tagit fram till middagen. Oj, vad saker man får gjort egentligen utan att man tänker på det. Vissa saker går verkligen på automatik och inget annat.

Kram


FRÅGA:
Har du sol idag??

Tvättkväll


Kvällen är här och den kommer att spenderas lugnt.

har ytterligare en kväll gått åt till att tvätta upp en massa kläder, handdukar med mera. Inte den roligaste sysslan som finns direkt, utan det känns mest som ett tråkigt måste. Väldigt skönt när det är klart dock. Nall bokade även grovtvättstugan för att tvätta upp sina arbetskläder. Så det har verkligen varit spring i vårat trapphus denna eftermiddag och kväll.

Morfar mådde bra, även om han var lite trött när vi var där. Tror nästan att han sov lite middag efter att vi åkte därifrån med tanke på att han precis skulle äta då också. Och alla vet vi ju att maten kan göra en trött.

Kvällen blir nu lugn ända tills det är dags för att sova. Känner mig rätt trött även om det inte var så mycket tvätt denna gång. Blir ändå inte uppe så länge till eftersom att klockan ringer tidigt imorgonbitti.
Kram

FRÅGA:
Går du och lägger dig sent??

Design ändring - igen.


Denna header har fått en mera passande bakgrundsfärg
och nu är allt toppen med designen!

God eftermiddag!

Jag
tröttnade på den höstdesign jag hade ordnat för ett tag sedan. Tyckte helt enkelt att den var för rörig för min smak med ljusrosa bakgrund och tre färgsprakande bilder och dessutom så saknade jag den laxrosa färgen. Så allt jag gjorde var helt enkelt att byta ut den ljusrosa med löv i bakgrunden mot den laxrosa.
Så nu är jag nöjd med designen. Enkel och fin!


FRÅGA:
Byter du design ofta??


Söndag 10/10 2010


Igår hade jag fel om vädret. Först var det väldigt grått och sedan fick vi blå himmel och strålande sol.
Idag däremot ser jag inte något blått som skymtar, än så länge.


God förmiddag söndag!

Mycket tior i dagens datum, tycker alltid att det är lite speciellt när det blir så!

Dagens planer är de gamla vanliga på söndagar. Efter middagen så blir det att åka en sväng och hälsa på Morfar och senare ikväll blir det att ta tag i tvätten. Lyckligtvis har vi inte alltför mycket tvätt denna gången. I alla fall inte likamycket som förra söndagen. Och då fungerade inte torktumlaren heller, så gissa om jag var lagom glad när vi fick hänga allt på torkställningen här hemma. Det blev överfullt och var inte torrt förrän hela tre dagar senare. Det var helt klart irriterande även om det inte var hela världen. Hoppas på mer tur ikväll med torktumlaren.

Kram

FRÅGA:
Sov du gott inatt??

Predators


Förra lördagen såg vi filmen Predators från detta år. Och jag
måste säga att jag tyckte filmen var helt okej. Betyg: 3.5 av 5.

God kväll!

Detta blir det tredje inlägget denna dag. Vad har hänt? Jag brukar ju inte blogga så här mycket nu för tiden. Även om jag verkligen försöker att komma igen med bloggandet igen! Och då på allvar. Men ibland har jag så svårt att hitta inspiration till ett inlägg och då blir det att jag inte skriver alls. För vad ska skrivas då?

Väntar hur som helst på att Nall ska komma tillbaka från affären där han är och handlar chips till filmen som vi ska se ikväll. Kommer just nu inte på vad filmen som vi ska se heter, men jag skriver det imorgon. Chips är det enda som jag faktiskt unnar mig lite då och då. Även om jag inte äter det fullt så ofta som förr. Kanske tur det!

Förra lördagen däremot blev inte bara en dag full av besök, utan då såg vi även på film.
Vi valde då att se filmen predators från detta år och jag som gillar sådana filmer måste säga att filmen var helt okej! Betyget för denna filmen blir 3.5 av 5 möjliga.
Det hände så gott som hela tiden något i filmen, utan att det blev för mycket på en och samma gång. Och med en sådan film så vet jag egentligen inte riktigt hur jag hade väntat mig att den skulle sluta, men jag måste säga att jag inte blev särskillt förvånad slutet. Om jag tänker efter så var det kanske rätt så väntat med just ett sådant slut på filmen. Undrar ni vad jag pratar om? Se då filmen predators.

Handling:
Royce (Adrien Brody), är en legosoldat som tillsammans med en grupp andra elitsoldater vaknar upp på vad som verkar vara en ny planet. De har alla förts samman på ett mystiskt vis. Motvilligt leder Royce gruppen. Dessa kallsinnade mänskliga "rovdjur" befinner sig plötsligt i fullt krig med något de inte kan förstå. Resultatet blir den ulitimata kraftmätningen mellan jägare och byte.


FRÅGA:
Har du sett predators eller någon annan predatorfilm??

Inte som tänkt


Bild från förra lördagen då största delen av dagen bestod av besök från vänner. Och då passade även jag
på att ta en fika. En liten brownie och en kopp te fick det bli, är ju inte så mycket för sötsaker.


God eftermiddag!

Det blir inte alls som det var tänkt och planerat den här lördagen. Men jag hade mina aningar om det redan igår när jag ringde till de som skulle ha varit kvällens värdar. Jag pratar såklart om Mo & B.
Mo hade förskräckligt ont i halsen och förkyld och jag måste säga att det dessutom hördes långa vägar med tanke på att jag inte hörde ett smack av det hon sa. Trist dock att det inte blir av när man har haft detta planerat i två långa veckor. Men man kan aldrig rå för ifall man blir sjuk. Och då är det ju dessutom bäst att hålla sig så långt borta som möjligt för att inte riskera att själv bli dålig.

Förra lördagen var en riktig besöksdag, precis som det var i tisdags. På dagen hade vi Denny här som då även hjälpte Nall med hans dator. Den gick långsammare än en snigel, fast efter ett nytt kort eller något i den så blev den så mycket snabbare. Skillnad som dag och natt.
Senare på kvällen kom Gåsen som jag kallar honom hit, stannade ett bra tag in på kvällen. Inte mig emot när det är helg. Besök är alltid trevligt.

Kram


FRÅGA:
Har du en hemmakväll ikväll??


Lördag 9/10 2010


Så här fint är det i våran stad på hösten. Färgsprakande träd både här och där även om det fortfarande finns grönt kvar lite varstans.

God dag!

Vi hade en mysig kväll igår, där vi pratade, lyssnade på musik och hade gott i glasen. En riktig myskväll med andra ord och sådana får det gärna bli fler utav.

Denna lördag är det nog ett rätt så typiskt höstväder, ja i alla fall de dagar det inte blåser eller regnar för mycket. Molnigt men ändå med små inslag av blå himmel här och där, dock inte så pass mycket att solen har någon större chans att lysa igenom längre stunder.

Vet fortfarande inte hur det blir med våra planer ikväll. Det är sådant som vi får veta senare. Men om jag får försöka mig på en gissning så tror jag att det inte blir något med det. Fast då blir det för hoppningsvis av en annan helg, kanske nästa. Lite synd bara eftersom jag verkligen längtat efter denna lördag i hela två veckor nu. Ända sedan vi planerade det med andra ord. Dock är det ju inte kört än, vi får ju som sagt veta senare. Om ni undrar vad det är jag menar så får ni veta det ifall det blir av.
Kram


FRÅGA:
Ska du göra något speciellt idag??


Fredagsbad


Som ni ser har jag redan fyllt upp med vatten som väntar på mig. Måste bara dricka upp mitt glas med
saft innan. Tycker egentligen inte om saft, fast eftersom att jag inte kan dricka enbart vatten så är saft
ett bra alternativ då det i alla fall smakar något och ej ger mig kväljningar.


God kväll!

Egentligen borde jag inte bada på grund av att jag är så torr, fast jag känner verkligen för ett skönt fredagsbad. Har lovat min hud att ta mjukgörande kräm efteråt. Har också lovat huden och mig själv att jag ska försöka dricka mera nu när Nall har köpt hem. Jag dricker nog egentligen läskigt lite. Borde dricka minst 3-4 glas mer än vad jag gör nu, så i det stora hela kanske det inte är så konstigt att jag har blivit så torr. Får helt enkelt skylla mig själv.

Eftersom vi inget har planerat för den här kvällen så lär jag säkert fastna framför tvn och se idol som tydligen är ikväll. Kan vara lite småroligt att se på ibland även om jag inte alls följt det tidigare år.

Ha en fin kväll!
Kram


FRÅGA:
Tycker du om att bada??


Fredag 8/10 2010


Som ni ser så vaknade jag upp till en väldigt grå oktobermorgon. Som tur var så regnade det inte under
min och hundens morgonrunda för en stund sedan.


God förmiddag fredag!

var det återigen en ny dag och inte vilken dag som helst utan det är fredag! Jag vaknade upp till en grå fredagsmorgon, dock slapp jag och hunden regn när vi var ute på våran morgonrunda. Och trots att det är grått, trist och regnet hänger i luften så är det inte kallt ute utan mera skönt.
Tror inte att det finns några direkta planer för den här dagen, fast kanske imorgon. Berättar mer när jag själv vet mer om det.

Funderar redan nu på vad som kan fungera som fredagsmiddag här hemma. Om jag ska laga iordning något extra gott eller om det blir något mera vanligt. Oavsett vad som händer idag så blir det i alla fall fredagsmys på kvällen. Det är ett måste!

Nej nu blir det dagens första kopp te!
Kram

FRÅGA:
Vad ska du göra på din fredagskväll??

Vardagsnöje


Oerhört vackra Jacqueline MacInnes Wood som spelar
Steffy Forrester i glamour.


Snart börjar äntligen mitt vardagsnöje här hemma på kvällarna. Serien glamour, eller the bold and the beautiful som den heter på engelska. Fullt av intriger och exploderande känslor. Just nu får vi följa Steffy Forresters (bilden) kamp mot både familjen Logan och sig själv.
Men även annat pågår i denna serien. Som till exempel om Hope kommer få sin Oliver helt för sig själv, kommer Bridget att kunna hålla sin hemlighet? Allt detta och mycket mer får du se om du slår på tv4+ kl 17:35 varje vardag.

Jag
har faktiskt följt denna serien i x antal år nu och jag tycker fortfarande att den är spännande, även om inte allt är så verkligt. Fast vilken serie eller film är det? Ibland är det skönt att drömma sig bort!
Kram


FRÅGA:
Ser du någon serie??

Torsdag 7/10 2010


Första dagens kopp te och en skymt av de nya sockersöta blommorna från i måndags.

God förmiddag!

Imorse när klockan ringde trodde jag att jag hade ställt den helt fel. Det var precis kolsvart ute och jag såg knappt handen framför mig. Men nej då, jag hade ställt den rätt, och fy vad svårt det är att ta sig upp när det är så mörkt ute. Annat är det på sommaren när solen redan skiner in i sovrummet vid den tiden.
Redan då när klockan ringde så ösregnade det och nu, flera timmar senare, så regnar det fortfarande. Så man kan ju säga att det verkligen är ett riktigt höstväder idag med regn och rusk. Fast det kan inte hjälpas, hunden måste ut i vilket fall som helst. Dock blev det en rätt så kort promenad, det får bli en längre när det har slutat att regna.
Kram

FRÅGA:
Regnar det hos dig??

Onsdag 6/10 2010



God dag onsdag!


var vi framme vid dagen som är mitten på veckan, och jag har alldeles nyss ringt ett viktigt samtal som lät ganska så positivt ändå. Nu är det bara att hoppas! Fast än slutar inte mitt arbete på det planet. Kommer fortsätta att kämpa in i det sista med detta eftersom att det är så enormt viktigt för mig.

Har precis dammsugat här hemma. Brukar inte göra det mitt i veckan. Fast på grund av att vi hade besök av Jimpa och hans hund igår så var det ett måste att dammsuga eftersom att den hunden fäller hur mycket päls som helst och Pappan min kommer senare i eftermiddag och han tål inte vissa hundar. Dessutom är det ju rätt skönt att dammsuga bort det så det slipper hamna i sängen och soffan.

Nu blir det frukost för min del här.
Kram


FRÅGA:
Vad gör du idag??

Besökstisdag


Te och arraksboll var fikat denna tisdag. Mådde dock inte vidare bra efter allt socker.

God eftermiddag bloggen!

Idag har det varit en riktigt besöksdag här hemma. Redan tidigt i förmiddags fick vi besök av killens trevliga kusin Jimpa med hund. Kul för Gubben att få träffa andra hundar som han kommer överens med. Han var här ett bra tag, pratade, såg på tv och så hann vi alla med en liten fika också. Jag som inte är mycket för sötsaker kände att jag ändå måste vara med för sakens skull. Så för mig blev det en arraksboll och en god kopp te till det. Kände dock att det blev för mycket socker på en gång.
Innan hans kusin skulle åka gick de med hundar ut på en riktig långpromenad. Fick när Nall kom hem veta att de hade gått långpromenaden som vi brukar gå, till hageby och tillbaka.

Besöksdagen var inte slut där. Efter att Jimpa precis hade åkt kom Ocke över på besök också. Så där pratades det bort ytterligare en timme. 
Så jag och killen har precis nyss ätit mat. Någon timme senare än vi brukar. Fast det var det värt. Alltid roligt med vänner som kommer och hälsar på. Speciellt med tanke på att vi inte träffas alltför ofta nu för tiden.
Kram


FRÅGA:
Har du haft besök idag??

Tisdag 5/10 2010


Våran lilla linslus, nyklippt och fin, när han skulle gnälla frukost imorse. Han måste alltid gnälla ljust och
fint för att få äta. Detsamma gäller de övriga måltiderna. Något som jag lärt honom! :)


God förmiddag!

var det återigen en ny dag och vad som händer idag vet jag inte riktigt. Var ju iväg en sväng igår, så det kan ju vara skönt att bara vara hemma. För jag är en riktig hemmamänniska, tycker inte alls om att vara borta längre stunder hemifrån.

Har städat upp lite på skrivbordet, oj så det har sett ut de senaste veckorna. Kanske till och med månaderna. Och värre blev det när jag inte mådde särskillt bra. Då samlades allt på hög, fast idag tröttnade jag på oredan och nu ser det äntligen så mycket bättre ut. Nu gäller det bara att hålla det så också även i fortsättningen.
Trots att jag verkligen ogillar oreda så är det ändå så lätt hänt att jag bara låter saker stå ett bra tag innan jag tar bort det. Detsamma gäller killen, han är likadan. Fast oftast så ser här ändå rätt fint ut. För det är inte som så att jag låter sakerna stå i veckor, utan det kan handla om dagar max. Jag går ofta och småplockar och småstädar, speciellt när inget annat finns att göra. Kanske tur det, för med en hund hemma blir allt lite stökigare.
Kram


FRÅGA:
Städar du undan saker direkt??

Linköping med pappa



God kväll!


Kom hem för ca en timme sedan. Fick ett samtal av Pappa i eftermiddags där han undrade om vi inte kunde åka en sväng till ikea som ligger i grannstaden Linköping. Sagt och gjort. Så vid 17 tiden åkte vi iväg och vi blev borta i nästan exakt två timmar. Jag kom hem med lite allt möjligt. Bland annat doftljus, koppar, sugrör (som ni vet att jag gillar att dricka te med), ny lampa eftersom våran gamla gick sönder för ett tag sedan, servetter och söta små fejkblommor som jag bara var tvungen att ha när jag såg. Bytte ut dem mot de som är i köket. Och det blev verkligen sockersött även om det inte är äkta vara.

Kvällen kommer att spenderas i favoritstolen i alla fall ett tag till. Sedan blir det nog att se på tv och äta den goda salladen gjord på endast gurka och tomat. Jag gjorde den igår till filmen som vi såg och även dagarna innan och vi har verkligen fastnat för den. Speciellt med den fantastiskt goda dressingen som jag har hittat. Gott gott!

Ha en fortsatt fin kväll!
Kram

FRÅGA:
Gillar du doftljus??

Måndag 4/10 2010



God förmiddag!


Tror nästan det blir snyggast att skriva ut hela veckodagens namn hädanefter. Kom på det redan i fredags, fast det blev inte av. Tror jag ska ändra det redan nu efter att jag skrivit klart detta inlägg.

Vi har för bara ett tag sedan ätit frukost och snart ska jag ta en dusch. Mitt hår är ju inte att leka med. Det är inte särskillt fint, så det måste tvättas. Måste vara noga med att ta mjukgörande efteråt bara. Är så väldigt torr.

Det är lustigt, innan jag började skriva hade jag hur mycket tankar som helst om vad som skulle skrivas i detta inlägg. Fast nu när jag väl skriver så är alla tankar som bortblåsta. Fast så brukar det ju också vara med just morgoninläggen. De handlar inte om något speciellt. För mina mornar brukar vara väldigt lugna för det mesta, det är då jag trivs som bäst.

Nu --> dusch!
Kram


FRÅGA:
Gillar du lugna mornar??

En månad för sent


Lite bilder från augustifesten och sista kvällens musikfyrverkeri. Igår var det redan en och en halv månad
sedan augustifestens sista dag.


God kväll!

har vi för ett tag sedan kommit hem från Morfar och just nu håller vi på och tvättar för fullt. Som vanligt var han glad och framför allt var han väldigt pigg idag! Roligt! Det har gått cirka en och en halv vecka sedan vi tvättade sist och med två personer i hushållet så blir det ganska mycket tvätt. Dessutom har vi vissa saker som alltid tvättas upp, t.ex. handdukar med mera så då blir det ju automatiskt mer.

När jag kollade runt bland mina bilder här i datorn så såg jag ju att jag totalt glömt bort att slänga upp bilder från augustifestens sista dag som var för en månad och två veckor sedan igår (lördag). Känns dock inte som så länge sedan som jag hade vevat ner rutan och satt mig i bildörren för att se på den sista dagen av augustifestens fyrverkerier och då gick det även upp för mig hur svårt det är att få en bra bild på fyrverkerierna. Dock lyckades jag fånga några på bild. Tror jag tog ca 30 kort och endast dessa fyra här ovan blev bra.

Lite senare ikväll när tvätten är klar ska jag göra en god sallad på tomat och gurka med fetaost som tillbehör. Mm! Längtar redan tills jag får sätta gaffeln i det!
Kram

FRÅGA:
Har du ibland glömt att ladda upp bilder??


Söndag 3/10 2010


Passande bild dagen till ära då vi faktiskt har solsken. Bilden är tagen för 3 dagar sedan. Kommer
såklart att ta med kameran när vi åker iväg lite senare ifall det kan fångas något fint på bild.


God morgon bloggvärlden!

Vaknade för ett tag sedan, vid 09 första gången fast gick inte upp förrän vid 09:30. Idag har vi strålande väder ute. Blå himmel och sol än så länge. Har redan gjort tevatten och förberett kaffet så det är bara att ta sig till köket för frukost. Dock är jag inte särskillt hungrig, som vanligt.

Lite senare idag så blir det även en sväng till Morfar, har inte kunnat vara där på en hel månad(!) på grund av förkylningen som härjat här hemma. Och trots att jag vet att jag inte kunnat komma dit på grund av en bra anledning så får jag ändå lite dåligt samvete över det hela. Fast det är ju så mycket värre att åka dit och smitta honom, det får bara inte hända.

Nu måste jag ta mig till köket!
Kram


FRÅGA:
Har du söndagsplaner??

Lördagens middag


Dagens goda lördagsmiddag, ris, kött, gräddfilssås med vitlök & kryddor samt en enkel sallad gjord
på gurka och tomat. Självklart med levande ljus.


Åt för ett tag sedan denna lördagens goda middag som bestod av ris, kött, en enkel sallad på tomat och gurka samt en god gräddfilssås med vitlök och kryddor! Dock tycker både jag och Nall att potatis är så mycket godare att ha till än ris, men det hade vi inte hemma och det kändes inte värt att springa och handla lite potatis när ett annat alternativ redan fanns hemma.

Denna rätt är nästan lika god och favoriserad som pomme med vitlökssmör. Dock är även detta en riktig middag värdig en helg. På helgerna ska det ju ätas lite godare än i veckorna känns det som.

Ikväll har vi planerat att se någon film. Kommer inte ihåg vad den hette, men jag tror att det var någon form av actionfilm som i alla fall verkade spännande! Ser fram emot att bädda ner mig under täcket i soffan och se på film. Tror nog att täcket får åka fram redan nu och hamna i favoritstolen till dess att det är filmtajm.
Kram


FRÅGA:
Vad gör du ikväll??


Lördag 2/10 2010


En vacker höstbild som jag tog i förrgår när det var strålande väder ute. Soligt och inte alltför kallt.


God dag bloggen!


var det lördag och kanske får vi besök senare. Vi får se vad som händer. Annars finns det inga direkta planer för den här dagen. Skönt tycker jag!

Det är något märkligt med denna blogg och flera andra bloggar också har jag sett. Jag kan inte se dem. När jag klickar på mitt bloggnamn eller skriver det i adressfältet så är det precis som om jag tagit bort bloggen. Irriterande! Ser jag den inte om några timmar får jag nog skriva till blogg.se även om jag misstänker att flera redan kan ha gjort det. Bloggen ska ju fungera!

Eller nu när jag klickade så fungerar det tydligen igen! Hurra!
Kram


FRÅGA:
Har du märkt krångel med bloggen??



Ny design!


Den gamla sommarheadern, får mig att sakna värmen
måste jag erkänna.



Den nya lite mera höstiga headern. Tycker att den
passar utmärkt nu när det faktiskt är höst!


Häromdagen så ändrade jag design här på bloggen. Innan var den härligt laxrosa, en färg som jag måste erkänna att jag saknar att ha här, och nu är den istället ljusrosa. Visst tycker jag att färgen är fin även den, men jag är faktiskt inte helt hundra på att den passar in i själva temat höst. Men jag ska ge det ett försök och ha kvar färgerna ett tag till. Man kan ju alltid ångra sig eftersom headern är vit i sig.

Förutom att ha ändrat på header, bakgrund och färg så har jag även lagt till lite linjer. Så nu ser bloggen absolut mer stilren ut. T.ex. så har jag ramat in rubriken så att man verkligen ser och förstår att den tillhör till just det inlägget. Med det blev jag verkligen supernöjd!

Jag försöker alltid att ha en design passande till årstiden som är. I alla fall för det mesta. Samtidigt vill jag inte byta för ofta, speciellt inte när jag hittat en färg och ett tema som jag verkligen gillar och det laxrosa var just en sådan som jag verkligen gillade. Och jag vet ju, att jag alltid kan ändra tillbaka om jag verkligen känner att det skulle vara det snyggaste och bästa för mig och min blogg.
Kram


FRÅGA:
Ändrar du design efter årstiderna??

Fredag 1/10 2010


Lite bilder från både gårdagen och dagen. Dagens bild är som ni kanske kan
förstå den från max. Idag har vi ett regnigt väder men jag är superglad ändå!


God dag fredag!

var veckans sista dag här och jag är superglad för att jag fick bra svar från en kontroll som jag var på idag ang mina ögon! Jag ville för säkerhets skull kolla så att allt såg bra ut och tack och lov så såg allt bra ut. Så nu kan jag sova lugnt och gott, något som jag inte kunnat göra natten till idag på grund av nervositet. Men det är ju egentligen inget konstigt i sig om man är lite smånervös och orolig när det kommer till synen. Så allihopa, var rädd om den!
Så nu sitter jag här och skriver medan jag ser lite smårolig ut. Den ena pupillen är riktigt stor medan den andra är i normalstorlek. Kan ju avslöja att jag skrattat gott åt mig själv på vägen hem i bilen. Vi bestämde oss även för att ta en sväng förbi max. Dels för att allt såg bra ut och dels för att det är fredag. Fast nu får det vara bra med skräpmaten på ett tag. Igår åt vi dock inte skräpmat utan något som däremot känns som det om det äts för ofta.

Killen åkte nyss iväg till en vän, fast sedan när han kommer hem så blir det fredagsmys! Känner för att tända upp massor av levande ljus och sedan ta ett långt skönt bad, slappna av och bara vara. Glad och lycklig.. och framför allt lugn!


FRÅGA:
Vad har du för fredagsplaner??

RSS 2.0